Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeApr 16th 2012 zmieniony
     permalink
    katka_81: sysajaw ja mam to samo :) jak je troszkę wymoczę w wannie, to delikatnie to usuwam - choć nie jest to przyjemne :) Nie wiem, z czego to się bierze... :)

Jak dobrze wiedzieć że nie jestem z tym sama :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeApr 16th 2012
     permalink
    hydrozagadka: Wiesz, na tej samej zasadzie ja powinnam dawać mojej córce tylko słodycze, bo niedawno je odkryła i jest przeszczęśliwa, jeśli może je jeść :devil:

słaby argument :neutral::confused:
    no ale widać nie wiesz co napisać skoro zakwestionowałam Twoją opinię, że dziecku w nosidle niewygodnie :tongue:

poza tym z mojej strony koniec tematu bo skoro takie argumenty padają to ja nie mam nic do dodania to raz
    a dwa - to chyba nie ten wątek.....
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    TEORKA: a dwa - to chyba nie ten wątek.....

:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    tylko jak ja ją sobie sama na plecach zapnę ? :shocked:

Nie wiem jak w innych nosidłach ale w tuli to jest fajnie rozwiązane bo zarzuca się bąbla jak już masz nosidło wpięte w biodrach, potem tylko naciągasz te plecki i zapinasz sobie na klatce piersiowej klamrę jak w plecaku górskim. Ja nie miałam z tym najmniejszego problemu:)
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Oj, Teo, Teo, przecież nikt tu nikogo do niczego nie zmusi... Zrobisz, jak zechcesz. A że wątek nie ten, to jak najbardziej racja.
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Sysiajaw może to początek siary, u mnie jest podobnie, a na przesuszone sutki, polecam zwykłą oliwę z oliwek. Ja tam generalnie cały brzuch i piersi nią smaruję sobie i po niej mam najlepiej nawilżoną skórę :bigsmile:

Kakai a kto wie :devil: ostatnio mnie nachodzi taka ochota na pieszczoty i sex, że po prostu szok :shocked: szczególnie o poranku:)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: Kakai a kto wie ostatnio mnie nachodzi taka ochota na pieszczoty i sex, że po prostu szok szczególnie o poranku:)

fajnie, mnie to róznie bywa:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    penny a nie za wcześnie na siarę na tym etapie ciąży? Pytam, bo ja zielona w tych sprawach :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    penny: może to początek siar

No chyba że tak, bo w poprzedniej ciąży siarę dopiero dostałam po porodzie, ale ta ciąża jest zupełnie inna :wink: więc ciągle mnie zaskakuje :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    z ta siarą różnie bywa, mi cieknie od października ;]

Hussy: Flavia,a Ty jeszcze nie rodzisz? :smile::wink:

a weź mi nic nie mów:tongue:
    wiedziałam, że tak będzie, u mnie nic nie może być normalnie...
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Katko chyba nie reguły, poza tym co innego mogłoby to być ? Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Kakai u nas to też różnie bywało. W pierwszym trymestrze M. musiał kompletnie zapomnieć o urokach mojego ciała :wink: Bardzo źle się wtedy czułam fizycznie. W drugim sobie poszaleliśmy nieźle Natomiast teraz sex raczej odpada, bo mnie to zwyczajnie ostatnio boli,a lekarz powiedział, że to przez to, że Mała wciska mi się głową w kanał rodny.No ale cóż są inne sposoby dawania sobie radości :smile: No i ochotę mam po prostu na mojego ukochanego ogromną :devil:
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    No i ochotę mam po prostu na mojego ukochanego ogromną
    to ja jakaś dziwna jestem, bo w ogóle w ciąży ochoty nie mam na te rzeczy... :D Tzn. mam bardziej na przytulania niż na sex :p Ale z drugiej strony, jak mnie m. skusi to nie jest źle :D
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Vsti nie dziwna, to hormony chyba nas tak spowalniają. Mnie tak nosi gdzieś od paru tygodni, ale przyznam Wam się szczerze, że taka nieporadna się czuję. Brakuje mi tej naszej dzikości, mojej zwinności, bo teraz to albo muszę się wygodniej ułożyć, a tu mnie coś zakłuje albo Mała kopnie, że aż podskoczę i tak się śmiejemy z tej mojej niezdarności łóżkowej :wink:
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    penny skądś to znam :D
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    No właśnie i to mnie najbardziej rozwala, bo ochota jest, tylko możliwości chwilowo nie te :wink:
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    penny: No właśnie i to mnie najbardziej rozwala, bo ochota jest, tylko możliwości chwilowo nie te :wink:

potem jest jeszcze ciężej pozycje znaleźć :cry::cry::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: Kakai u nas to też różnie bywało. W pierwszym trymestrze M. musiał kompletnie zapomnieć o urokach mojego ciała Bardzo źle się wtedy czułam fizycznie. W drugim sobie poszaleliśmy nieźle Natomiast teraz sex raczej odpada, bo mnie to zwyczajnie ostatnio boli,a lekarz powiedział, że to przez to, że Mała wciska mi się głową w kanał rodny.No ale cóż są inne sposoby dawania sobie radości No i ochotę mam po prostu na mojego ukochanego ogromną

my obydwoje mamy ochotke, ale boimy sie o infekcje i inne takie:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kakai My podobnie :/ z tym, że My od grudnia seksu niet :/ oczywiście pieszczotek sobie nie szczędzimy ale... to nie to samo :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Na szczęście odpukać, ja nie wiem, co to znaczy infekcja...

flavia Ty znajdź dobrą pozycję to może poród Ci się przyspieszy :devil::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    my to nawet sie nie dopieszczamy, ja nie wiem co sie nam wlączyło:cry:

vsti ja mam czesto infekcje, bo mowiac w prost mam cisna pochwe i TŻ zawsze mnie obetrze, a potem juz latwo lapie wszytsko
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Katka, sysiajaw- ja też tak mam. Biaława, zasychająca na sutkach wydzielina, która wygląda troszkę jak łuszcząca się skóra, ale w zasadzie nie jest sucha. To nie siara. Mam to od początku ciązy, miałam też miesiącami po skończonej laktacji. To wydzielina gruczołów mlecznych, mająca na celu nawilżenie sutków i przygotowanie ich do produkcji mleka w przyszłości. Rzecz całkiem normalna i dosyć częsta. Pytałam o to położnej i czytałam o tym kiedyś.
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Vsti: flavia Ty znajdź dobrą pozycję to może poród Ci się przyspieszy :devil::bigsmile:

powiem Ci, że już od 2 tyg szukamy:tongue::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Kakai: i TŻ zawsze mnie obetrze, a potem juz latwo lapie wszytsko
    jeśli jesteś podatna na infekcje to chyba lepiej zrobić sobie pościk, bo jak się czyta o tych szyjkach to aż strach...

Mój m. cały czas twierdził, że będzie się bał ze mną współżyć, jak będę miała brzuch... ale chyba już o tym zapomniał, choć nie powiem ogranicza się do minimum :P

Treść doklejona: 16.04.12 17:23
    flavia: powiem Ci, że już od 2 tyg szukamy
    to chyba ten sex na przyspieszenie, jakiś przereklamowany :P no, ale przyda się przed kolejnym postem :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: jeśli jesteś podatna na infekcje to chyba lepiej zrobić sobie pościk, bo jak się czyta o tych szyjkach to aż strach...

noo pościmy na razie, chcociaz natura jest laskaw ai funtuje mi orgazmy w nocy:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    u mnie nic nie działa;p
    a nawiązując do dyskusji z rana- całą ciąże brałam gorące kąpiele/prysznice.
    ostatnio zaciągnełam mojego do wanny, to był w szoku z 2 powodów,
    temp wody i tego, że się zmieściliśmy we trójkę :devil:
    Vsti: Kakai: i TŻ zawsze mnie obetrze, a potem juz latwo lapie wszytsko

jeśli jesteś podatna na infekcje to chyba lepiej zrobić sobie pościk, bo jak się czyta o tych szyjkach to aż strach...

gdzieś czytałąm, że od jakiegoś momentu powinno się stosować prezerwatywy
    właśnie przez infekcje...
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Poza tym stanę troszkę po stronie Teo. Wiadomo, mnóstwo jest takich rzeczy, które potencjalnie mogą szkodzić dziecku ( jak to nieszczęsne nosidło), ale skoro Teorka i tak nosi Ninkę na rękach przodem do świata (zapewne odchyloną maksymalnie do przodu, bo dziecko na matczynej piersi wesprzeć się nie chce- wiem, co mówię, bo sama tak nosiłam) to nie wydaje mi się, by to nosidełko zmieniało jakoś sytuację- poza ewidentnym plusem jakim są wolne ręcę, skądinąd niekiedy potrzebne matce. Jasne, lepiej nie używać , tylko że dziecko często gdzieś ma nasze "lepiej". A żadna mama nie będzie ze stoickim spokojem znosić wrzasku non-stop, zachodzenia się itd.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    flavia: całą ciąże brałam gorące kąpiele/prysznice
    o to tak, jak ja nie wytrzymałam bym pod letnią wodą, zaraz mi zimno i się trzęsę :P
    flavia: ostatnio zaciągnełam mojego do wanny, to był w szoku z 2 powodów,
    temp wody i tego, że się zmieściliśmy we trójkę
    my cały czas się w trójkę kąpiemy, bierzemy prysznic :P
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    Vsti: ten sex na przyspieszenie, jakiś przereklamowany

sex, mycie okien, wieszanie firan, masaże sutków, gorące prysznice, przysiady, schody... próbowałam przez ostatni tydzień i tylko się zmęczyłam:devil:- ale chyba wszystko jest przereklamowane jak dziecko jeszcze nie ma ochoty wyjść:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    flavia: gdzieś czytałąm, że od jakiegoś momentu powinno się stosować prezerwatywywłaśnie przez infekcje...

niestety jak juz dochodzi do przytulanek to z gumami:angry:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    tylko, że prezerwatywa też może otarcia powodować... chyba, że plus do tego jakiś żel... nie wiem, bo się nie znam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: tylko, że prezerwatywa też może otarcia powodować... chyba, że plus do tego jakiś żel... nie wiem, bo się nie znam

tak tyle żel w ciazy tez niezafajnie, bo jak zostanie w środku to znów moze zapraszac bakterie:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    flavia: u mnie nic nie działa

znam to- a kiedy masz jakaś wizyte? ja mam jutro- niby ostatnio gin mówiła że życzy mi żebym nie dotrwała bo po świetach miałam zielone światło(dzidzia duża i nisko- gotowa do startu) do rodzenia, ale jednak wygląda na to że jeszcze jutro pójdę- chociaż sprawdzę czy widać jakieś postępy- jak szyjka...
    w pierwszej ciąży chyba nie byłam taka niecierpliwa, może dlatego że nie było takiego ciśnienia ze strony otoczenia. teraz co chwila ktoś dzwoni, pisze, pyta- już wiem co tak denerwowało dziewczyny na wylocie listy przede mną:devil:

kolejny sms!!!!!! ejjjjjjjjjjj jak urodze to dam znać!! dlaczego rodzina i znajomi mają jeszcze większe parcie niż ja...
    --
    •  
      CommentAuthorkapelusznick
     permalink
    dzisiaj po wizycie: będzie chłopak, a tak chciałam córcię...ale najważniejsze, że zdrowy i wszystko ma co trzeba i gdzie trzeba
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    justa2586 witaj w domu :cool:

paprykowa, flavia wsumie macie jeszcze troche do terminu....a co dopiero bedzie jak go przeskoczycie???? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    współczuje tych smsów i telefonów, mnie by to do szału doprowadzało:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    nessie: a co dopiero bedzie jak go przeskoczycie

błagam wypluj to!!!
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    paprykowa nie mam juz wizyty, ostatnia mialam w srode i Mala jeszcze wysoko byla... Jesli do czw nie urodze to mam sie stawic na pierwsze KTG w szpitalu.

nessie u mnie 3 dni zostaly, takze szalu nie ma

:confused:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    paprykowa wyplulam :rolling:
    Ty chyba tez mialas jakies problemy z szyjka???? czy Cie z kims pomylilam????
    flavia to zawsze sa 3dni! tylko albo i az!
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    ja już powiedziałam, że w połowie czerwca tel. wyłączam i dam znać dopiero, jak urodzę :D
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    a wg OM to termin mam na 25.06:rolling::rolling: ale Tyle nie bede czekac!!
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    nessie: Ty chyba tez mialas jakies problemy z szyjka

miałam- od 11 tygodnia rozwieranie szyjki, od 15 tygodnia obniżenie macicy i bezwzględne leżenie z tyłkiem w górze.
    no ale trzeba przyznać że jestem skuteczna- jak widać ciągle w całości:wink:

tego właśnie życzę wszystkim szyjkowym mamusiom- żebyście się niecierpliwiły kiedy w końcu wyjdzie Wasze szczęście!

Treść doklejona: 16.04.12 18:27
    dobra ide na spacerek jeszcze z synkiem.

wg karty ciąży termin mamy na 24, wg OM 27. ja obstawiam(albo bardziej bym sobie życzyła 18.04) taka przekora- bo tatuś zabronił 18 i 24 ze względu na mecze:cool:

Jak Hania się zdecyduje na wyjście bapewno jakoś dam Wam znać:smile:

Pozdrawiam Wszystkie!
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    flavia: a wg OM to termin mam na 25.06

:shocked::shocked:taka wielka roznica :shocked: 2 miesiace ? :shocked:

Paprykowa u mnie zabroniono w weekendy rodzic! takze sobota albo niedziela jest pewna jak w banku :D tylko nie wiem ktora :D
    milego spacerowania :)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    u mnie to niepokalane poczecie;P
    nie wiadomo jakim cudem,
    miesiaczka jak w zegarku co 28 dni i tu suprajs 4 wrzesnia pani dr na usg wyrostka zdjagnozowala 8 tydzien ciazy:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    to pewnie mialas miesiaczke jak juz w ciazy bylas?
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    do zapl doszlo 14lip ( wg usg 12tc) okresu dostalam 17.07- wydawalo mi sie normalne krwawienie... Potem 14.08 bez spoznienia nast i o! Takim sposobem Czekamy na Lucje:wink:
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    witam przyszłe mamusie :)
    mam do was pytanko, mianowicie dopiero co się dowiedziałam że zostanę mamusią i przez ostatnie dwa dni mam takie jakby kłucia szyjki macicy nie są one bolesne trwają bardzo krótko ale martwi mnie że w ogóle są-czy miałyście podobne odczucia czy powinnam się obawiać?-dzisiaj powtórzyłam test i krecha jak testowa gruba, temp wysoko, szyjka też i ciasnawa potwierdzająca dużo lepsze ukrwienie-dzisiaj nie było mojej doktor i nie miałam kogo zapytaj
    jak możecie to poradzcie coś
    --
  1.  permalink
    Kakai: noo pościmy na razie, chcociaz natura jest laskaw ai funtuje mi orgazmy w nocy

hehe, mnie tez dopadla ta przyjemnosc czestych snow erotycznych :P
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    mam do was pytanko, mianowicie dopiero co się dowiedziałam że zostanę mamusią i przez ostatnie dwa dni mam takie jakby kłucia szyjki macicy nie są one bolesne trwają bardzo krótko ale martwi mnie że w ogóle są-czy miałyście podobne

gratuluję 2 kresek , co do pytania też tak miałam . Ogólnie w pierwszych tygodniach każdy wysiłek fizyczny kończył się kłuciem . Nie przemęczaj się i nie martw . Jak moja gin mówiła należy się martwić krwawieniem,plamieniem i skurczami - tylko dbaj o siebie bo pierwsze miesiące są bardzo ważne:wink:
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Asiu dziękuję za odp,
    już trochę poczytałam i się uspokoiłam-z wypowiedzi ginekologów wynika że jest to bardzo częsty objaw a nawet część ze specjalistów po nim właśnie rozpoznaje ciążę (jeden z wielu oznak) jutro dla pewności porozmawiam z moją lekarką i zobaczymy co powie ale już mi lepiej psychiczie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    mojemu dziecku cos by sie przydalo na uspokojenie :D od godz. ma ADHD :P Chyba w koncu wiem gdzie sa nogi :D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.