Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormagda_a
    • CommentTimeApr 17th 2012
     permalink
    Gdyby można się było tak wymieniać między sobą, to bym Ci nessie oddała te 2 kg :bigsmile:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    nessie: po jenym na kazdym cycku
    taaaa żeby mi w cycki poszło to bym się cieszyła :D
    Małe ssaki wyciągną z nas te kg skutecznie :)))

Treść doklejona: 17.04.12 12:41
    Weźcie mnie kopnijcie w tyłek, tak dla motywacji, bo nic mi się nie chce... :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Ja tam byłabym szczęśliwa, gdyby mi po karmieniu piersi zmalały :D i bądź tu człowieku mądry i dogódź kobietom :P
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    oj chciałabym, ja najmniej wazyłam 56kg przy wzroście 172cm, wszytscy mówili że chudo wyglądam, a czułam sie wysmienicie wtedy, stopniowo przybierałam, przekraczając 60kg, traz juz mam ponad 70, po ciąży chciałabym zejśc ponizej 60kg:bigsmile: chce być mama laska anie mamuśką:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Bo My kobiety wymagające jesteśmy :D a nie to, co faceci jedyne co dla nich jest ważne to rozmiar "siusiaka" :D:devil::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    a ja po ciąży muszę zrzucić jeszcze ze 4-5kg więcej niż waga startowa na początku ciąży....wtedy będę się dobrze czuła. Też się trochę martwię kilogramami, ale wiem, że da się ich pozbyć po ciąży i to na początku idzie bez problemów, bo nie dość, że jest lekki stres, wstawanie w nocy, codzienne spacerki to jeszcze karmienie piersią. Ja szybko wróciłam do wagi z początku ciąży....a teraz chciałabym ważyć jeszcze mniej. Też mam lekką fanaberię
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Kakai: hce być mama laska anie mamuśką:shamed:

kochana damy radę! ja wieże w zdolności przyssawcze naszych pociech:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsti: Weźcie mnie kopnijcie w tyłek, tak dla motywacji, bo nic mi się nie chce...

mam dziś to samo....
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    _kasiek_ pocieszyłaś mnie :cheer:
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    magku: _kasiek_ pocieszyłaś mnie

w kwestii lenistwa czy innej ??
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeApr 17th 2012 zmieniony
     permalink
    Jakoś tym zrzuceniem kg po ciąży się za bardzo nie przejmuje, bo wiem, że idzie się ich pozbyć i to nawet szybko, gorzej z brzuchem (ja mam na tym punkcie fanaberie) mam nadzieję, że skóra się ładnie wstąpi i nie będzie flaczka,a tym bardziej boczków...:devil:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    _kasiek_: w kwestii lenistwa czy innej ??

...że po porodzie szybko da się schudnąć
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Ja długo zrzucałam po pierwszej ciąży. Przytyłam 17.5 kg. Dycha zeszła momentalnie, zaraz po porodzie, a reszta powolutku niestety. Najgorsze były ostatnie 4 kg z którymi walczyłam wieki całe. Do wagi sprzed ciąży (56 kg) wróciłam po trzech latach. Najgorsze, że te kg w udach i biodrach siedziały, a nie w piersiach na przykład...
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Vsti: akoś tym zrzuceniem kg po ciąży się za bardzo nie przejmuje, bo wiem, że idzie się ich pozbyć i to nawet szybko, gorzej z brzuchem (ja mam na tym punkcie fanaberie) mam nadzieję, że skóra się ładnie wstąpi i nie będzie flaczka,a tym bardziej boczków...:devil:

Flaczka też się boję...zwłaszcza, że siostra go ma do dziś :cry: a jest 10 miesięcy po porodzie...

Treść doklejona: 17.04.12 12:55
    A właśnie dziewczyny mam pytanie...ile mniej więcej schodzi kg zaraz po urodzeniu? Tak do 3 doby? z 5kg? czy wiecej?
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Aaaa...tak na marginesie witamy się w 20 tc!!
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Dobra idę się po gimnastykować w łazience z maszynką do golenia :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ja miałam mega motywację - chciałam wrócić na ostatni rok do zespołu w którym tańczyłam (limit wieku - 28lat)....a że tam wszystkie laski to nie mogłam odbiegać od normy bo inaczej nie wstawiliby mnie do składu. A i tak czułam się najgrubsza w całej grupie :devil: boję się, że teraz już nie będę mieć tej motywacji....choć z drugiej strony - chcę za rok z dumą założyć dwuczęściowy kostium kąpielowy, a jak z brzuchem będę mieć problemy to poszukam jakiś zabiegów kosmetycznych i koniec. Teraz sezon kostiumowy na wakacjach mam raczej z głowy :sad:
    --
  1.  permalink
    Vsti: Dobra idę się po gimnastykować w łazience z maszynką do golenia

Mi moj maz zaproponowal, ze on bedzie mnie golil, ale to jak nikogo w domu oprocz nas nie bedzie :P Ja sama juz ledwo co nogi sobie gole a co dopiero piczke :P tej to juz w ogole nie widze :P
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Vsti powodzenia :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    oglądam ostry dyżur i ryczę.....ale nie umiałam wyłączyć telewizora :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Peppermill: Najgorsze, że te kg w udach i biodrach siedziały, a nie w piersiach na przykład...

nie strasz mnie, bo ud i pośladków najbardziej się boje- znowu to maja fanaberia !

magku: A właśnie dziewczyny mam pytanie...ile mniej więcej schodzi kg zaraz po urodzeniu? Tak do 3 doby? z 5kg? czy wiecej?

różnie bywa- mojej mamie w 8dni (pobytu w szpitalu) 18 kg się wchłonęło... brzuch płaski miała po miesiącu
    wmawiam sobie, że to uwarunkowane genetycznie, tylko jest różnica, bo ona przytyła 24 a ja 15:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    flavia: kochana damy radę! ja wieże w zdolności przyssawcze naszych pociech

oo ja tez, niech ciągnie ile sie da:bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Czesc Laseczki!
    Zdalam ta cholerna teorie na prawko i praktyczny mam na 08.05:tongue:

Dzisiaj bylam w przychodni i mialam starcie z lekarzem rodzinnym przez co zdecydowalam sie na zmiane przychodni.Maja umowe podpisana z Luxmedem a nie chca wypisywac skierowania tam a do tej pory lekarze bez problemu mi wypisywali i mialam przynajmniej za darmo (morfologie i analize moczu).Pojechalam do Luxmedu zapytac sie o co chodzi to powiedzieli,ze lekarz jest jakis dziwny bo powinien wystawic:confused:Nie bede sie denerwowac i wole sie przeniesc.
    Paskow mi tez nie wypisal,poniewaz nie mam cukrzycy,przynajmniej mam taka nadzieje,ze nie mam.W piatek obicazenie to bedzie wiadomo.
    Dzisiaj zrobilam sobie toksoplazmoze igg,igm,awidnosc i morfologie a piatek analize moczu i glukoza.
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Kakai:
    oo ja tez, niech ciągnie ile sie da:bigsmile:
    --

i pamięta, że biust też ma potem sie dobrze prezetować :P
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    flavia: i pamięta, że biust też ma potem sie dobrze prezetować :P

hehe koniecznie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Nie jest ze mną tak źle jeszcze jestem wstanie nogę do umywalki włożyć :crazy:
    --
  3.  permalink
    Vsti: Nie jest ze mną tak źle jeszcze jestem wstanie nogę do umywalki włożyć

Pogadamy po 30 tygodniu :devil::tongue::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Dużo mi nie brakuje :P trudno pomogę sobie lusterkiem :D
    --
  4.  permalink
    Vsti: Dużo mi nie brakuje :P trudno pomogę sobie lusterkiem :D

Dwa tyg i 30 sie klania:wink:Dasz rade a za 9tyg bedziesz malucha tulic:wink:
    --
  5.  permalink
    Jeju, ja z ta moja piczka nie wytrzymam, od wczoraj chodze z opuchnietymi wargiliuszami a wieczorem jak kukalam w lusterko to mam je sine...
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Tak sobie właśnie przeglądam moje wyniki badań i niekiedy w "uwagach" jest taki symbol "WM"- wiecie może, co to oznacza?
    --
  6.  permalink
    Dziś po zobaczeniu dwóch mocnych kresek na teście mogę chyba po woli wkraczać do tematu przyszłe mamusie :) Ale jestem szczęśliwa chociaż wiem że 100 % pewności da dopiero wizyta u lekarza :)
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    21olcia1990 Gratulacje i powodzenia!!! :)
    --
  7.  permalink
    21olcia1990: Dziś po zobaczeniu dwóch mocnych kresek na teście mogę chyba po woli wkraczać do tematu przyszłe mamusie :) Ale jestem szczęśliwa chociaż wiem że 100 % pewności da dopiero wizyta u lekarza :)

Gratulacje Ola:wink::clap:
    --
  8.  permalink
    21olcia1990: Dziś po zobaczeniu dwóch mocnych kresek na teście mogę chyba po woli wkraczać do tematu przyszłe mamusie :) Ale jestem szczęśliwa chociaż wiem że 100 % pewności da dopiero wizyta u lekarza :)--

Gratulacje :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    kuleczka_69: Jeju, ja z ta moja piczka nie wytrzymam, od wczoraj chodze z opuchnietymi wargiliuszami a wieczorem jak kukalam w lusterko to mam je sine...
    a to chyba niektóre kobiety tak mają w ciąży.. tzn. ja tego nie doświadczyłam, ale koleżanki coś o tym wspominały ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    posłałam TŻ ta apteki doz po odbiór pampków(jest tam mega promo z kartą-pisałam wam niedawno), 3 razy mu powtarzałam w której aptece, i co? poszeł do innej i tylko siary narobił:shamed:
    --
  9.  permalink
    Dziękuję ciężko mi uwierzyć bo wykryto u mnie chiperplolaktynemie czynnościową i troszkę podwyższoną tarczyce postanowiłam dać jeszcze czas naturze i planowałam zacząć leczenie za kilka miesięcy jak się nadal nie będzie udawało. BO staraliśmy się od stycznia tamtego roku a tu dziś taka niespodzianka :) Testy chyba nie mylą się jeżeli pokazują dwie mocne kreseczki ?
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    21olcia1990 Gratulacje!!!!
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    21olcia1990 Gratuluje - kiedy wybierasz się do lekarza ?? A może zrób wcześniej Betę - będziesz mieć pewność :bigsmile:

kuleczka_69: Jeju, ja z ta moja piczka nie wytrzymam, od wczoraj chodze z opuchnietymi wargiliuszami a wieczorem jak kukalam w lusterko to mam je sine...

kurcze ja mam to samo....nie wiem czy powinnam z tym iść do gina czy co robić ??
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Kakai: posłałam TŻ ta apteki doz po odbiór pampków(jest tam mega promo z kartą-pisałam wam niedawno), 3 razy mu powtarzałam w której aptece, i co? poszeł do innej i tylko siary narobił
    faceci! :D właśnie też tą kartę dostałam i zamierzam skorzystać :)
    --
  10.  permalink
    Dzwoniłam już dzisiaj do ginekologa na książeczkę u mojej ginekolog cały maj zajęty więc na pierwszą wizytę pójdę prywatnie rejestracja prywatnie jest w poniedziałki więc w przyszłym tygodniu będę miała wizytę :) A jutro robię z rana drugi test innej firmy tak dla pewności :) Okresu też nie mam chociaż od 2 tygodni prawie pobolewa mnie podbrzusze takie skurcze jakby okres był ale po chwili ustępują też tak miałyście na początku ?
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    21olcia1990 gratulacje :-) beta faktycznie potwierdzi - rób !

A ja jestem dzisiaj z siebie baaaardzo dumna - w końcu zabrałam sie za porządki w szafie w pokoju dla Małej! Było tam wszystko co nam zostało po przeprowadzce, remocnie itp... Takie jedyne miejsce w domu z pie...nikiem :-)
    Nie powiem, ze posprzątałam - ale przynajmniej wszystko z tamtąd wyjełam i segreguje - juz mam 3 kartony do wyrzucenia :-)))
    Obawiam się, ze jak mój M wróci z pracy to nagle okaże się, ze mu się połowa z tych rzeczy "przyda"... hm.... gdyby to nie było wszystko takie ciężkie, a śmietnik tak daleko, to wyrzuciłabym sama i nawet by się nie zorientował..... Zobaczymy - on twierdzi, zę to ja chomik jestem... :devil:
    Pół roku się do tego zbierałam!

Treść doklejona: 17.04.12 14:01
    21olcia1990: takie skurcze jakby okres był ale po chwili ustępują też tak miałyście na początku ?

Tak :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    21olcia1990: od 2 tygodni prawie pobolewa mnie podbrzusze takie skurcze jakby okres był ale po chwili ustępują też tak miałyście na początku ?

tak, to normalne :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    _kasiek_: Vsti: Weźcie mnie kopnijcie w tyłek, tak dla motywacji, bo nic mi się nie chce...

Mam to samo...:((((

21olcia1990: 21olcia1990
    Dziś po zobaczeniu dwóch mocnych kresek na teście mogę chyba po woli wkraczać do tematu przyszłe mamusie :) Ale jestem szczęśliwa chociaż wiem że 100 % pewności da dopiero wizyta u lekarza :)

Gratuluje:)))) tez mialam takie skurcze na poczatku. To normalne dopoki nie sa baaaardzo mocne i nie ma plamien.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    21olcia1990 - gratuluję! Co do tych skurczy to dziewczyny już wszystko powiedziały...na początku te bóle są takie jak na miesiączkę, więc póki nie plamisz to jest ok ;)

Treść doklejona: 17.04.12 14:17
    --

Z tego co wiem to jest to normalne, nasila się głównie wieczorami...rano pewnie jesteś mniej tam spuchnięta?
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    jupi zadzwonili ze wózek jest do odbioru:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a ja jestem mega szczesliwa i musze wam zakomunikowac ze ide na slub 28ego dzieciaki zostaja z dziadkami o dziwo sie zgodzili ajjj jestem szczesliwa
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    21olcia1990: Dziś po zobaczeniu dwóch mocnych kresek na teście mogę chyba po woli wkraczać do tematu przyszłe mamusie :)

Olcia gratuluje serdecznie :)
    Pamietam Cie jeszcze z okresu mojego starania .... a tu za chwile przeskocze na rozpakowane :))))
    Spokojnych 9miesiecy :)
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Hej kobietki : )
    Olcia gratulacje :bigsmile:
    Gdzie to u was świeci słońce ??? Rany u mnie nawet popruszyło śniegiem - makabra jakaś bo mam urlop i miałam nadzieję leniuchować na hamaku :cry:
    M mnie zapędził do pomocy przy "odświerzaniu" trawnika i brzuch się zbuntował , jestem strasznie "słabo silna" - idę odpocząć . A tak wgólę od tygodnia moje dziecię fika koziołki i puka maleńkimi nóżkami ( chyba nóżkami , choć może to wypinanie tyłeczka ??? kto to wie jak mierzy pewnie koło 15cm ) :shocked:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.