Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormagda_a
    • CommentTimeApr 17th 2012
     permalink
    Vsti: No to witaj szpital od jutra ;( chca mi badania na ten cukier porobic+ zeby bylo milo szyjka sie skraca...

Co z tymi szyjkami :(? W poniedziałek mam wizyte i już mam pełno obaw co do mojej szyjki...
    Vsti - trzymaj się, wszystko będzie dobrze...kciuki zaciskam mooocno za wszystkie szyjkowe mamusie
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsti: No to witaj szpital od jutra ;( chca mi badania na ten cukier porobic+ zeby bylo milo szyjka sie skraca...

mówiłam, że tak może niestety być z tym cukrem....3maj się
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    plaga szyjkowa kurde :neutral:
    dziewczyny weźcie się ogarnijcie do jasnej anielki ! :sad::smile:

VSTI trzymam kciuki :wink:

PAPRYKOWA no jak rozwarcie na 2 cm to faktycznie już lada chwila :devil:
    --
  1.  permalink
    TEORKA: PAPRYKOWA no jak rozwarcie na 2 cm to faktycznie już lada chwila

Trzeba powoli szykowac liste do usuniecia Paprykowej to moze sie cos ruszy :bigsmile::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    TEORKA: PAPRYKOWA no jak rozwarcie na 2 cm to faktycznie już lada chwila

na to licze

Cobraczek: Trzeba powoli szykowac liste do usuniecia Paprykowej to moze sie cos ruszy

nie usuwać, nie zapeszac, bo się bede z tymi 2 cm do terminu bujać:devil:

szyjkowe mamuśki trzymać się dzielnie i nie zasilać szeregów więcej!!
    --
  2.  permalink
    paprykowa: nie usuwać, nie zapeszac, bo się bede z tymi 2 cm do terminu bujać

Spoko loko:boogie:,usuniemy jak bedziesz stekac na porodowce tylko daj wcezsniej znac:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    dam znac jak bede startowac:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    paprykowa - powodzenia, żeby poszło szybko i minimum bólu :wink:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    specjalnie dla nessie :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

https://lh4.googleusercontent.com/-1etHiIUM6gM/T42tK8j5jYI/AAAAAAAAQw4/hYstSQiRy_c/s657/lista.jpg
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Kasiek, widzę że już zaczynasz wyprawkę kupować- super :D
    --
  3.  permalink
    Dziewczyny mam juz wyniki toxo i awidnosci,nie wiem co myslec...:neutral:

Toxoplazma IgG ilosciowo 118,00 IU/ml 0 8,00 H
    Toxoplazma IgM ilosciowo 1,89 AU/ml 0 0,65 H
    Awidnosc przeciwciał anty
    Toxoplazma kl. IgG
    0,14 Index
    < 0.2 – niska awidnosc
    0.2 – 0.29 – graniczna awidnosc
    >= 0.3 – wysoka awidnosc
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti trzymaj sie dzielnie! Ile ma teraz szyjka?? Trzymam kciuki zeby badania curkowe pokazaly ze jest dobrze:bigsmile:

Treść doklejona: 17.04.12 20:18
    Cobraczku nie wiem, nie pomoge:neutral:

Treść doklejona: 17.04.12 20:18
    wróciłam z jogi, było super:smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    mag_dre: Kasiek, widzę że już zaczynasz wyprawkę kupować- super :D

już ?? ja mam wrażenie że dopiero :bigsmile::bigsmile:

Kakai: wróciłam z jogi, było super

a jak było na SR ??

Cobraczek: Dziewczyny mam juz wyniki toxo i awidnosci,nie wiem co myslec...

nie pomogę....nie znam się kompletnie
    --
  4.  permalink
    asia_: Cobraczku jest dobrze , wysoka awidność świadcze że choroba była dawno . Luz

Loooo ,chyba sie nawroce.Naprawde.....

Tylko problem polega an tym,ze 19.01.2012 byla

Awidnosc toxoplazma (TOXO) IgG
    Indeks 0.117
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: a jak było na SR ??

była dłuzsza joga, bo okazuje sie że SR jest w piątek, a joga we wtorek. W piątek ma byc temat: rozwój dziecka w 1 roku życia.

Troche od konca zaczynam, bo zajecia sa cykliczne i jak sie dojdzie do tego samego tematu to sie konczy chodzi, takze wciaz ktosc dochodzi i odchodzi z grupy. Zajęcia trwają 2 miesiące:smile:
    --
  5.  permalink
    A ja mam pytanie z innej beczki - jesli można.

Babcia chce kupic maluszkowi kołyske i karze mi wybrać i tak się zastanawiam czy nie lepsza taka na baterie niż zwykła. Może któraś miała taką i może coś podpowiedzieć , dodam że mam łóżeczko a taka normalna to zajmie sporo miejsca i będą dwa takie ,,łóżeczka ,, stać w jednym pokoju.
    A taka ,,elektryczna,, to może troszkę mnie czasem odciąży skoro sama pobuja?
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Vsti kurcze... Kolejna szyjkowa... :sad:
    Ale co się z tą szyjką dokładnie dzieje? Ile się skróciła, ile ma? Jest jakieś rozwarcie? Trzymaj się dzielnie, może same leki pomogą a z tym szpitalem to nawet lepiej. Serio. Przebadają Cię dokładnie a z taką skracającą się szyjką lepiej być pod stałą opieką!

Cobraczku ja CI z tymi wynikami nie pomogę ale te leukocyty brzmią groźnie. Zadzwoniłabym do lekarza jutro z samego rana.

Ja jestem po wizycie Tymcia:) On się chyba specjalnie nie przejął, jakby się specjalnie nie stęsknił. Przytulił mnie, dał buziaka i zaczął zwiedzać szpitalne kąty. Strasznie się irytował, że nie mogłam do niego wstać się z nim pobawić... ;-( Tęsknię za tym Bąblem przeokrutnie i nie mogłam się zupełnie pozbierać jak sobie poszli...
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
    • CommentTimeApr 17th 2012 zmieniony
     permalink
    Cobraczku usunełam post bo chyba coś namieszałam . Prawdą jest że wysoka awiność świadczey o przebytej chorobie ponad 3-5 miesięcy , ale u Ciebie ta awidnosć chyba wyszła niska ? ( 0.14)
    U mnie wyszła na granicy średnia/wysoka i lekarka stwierdziła że jest ok .
    Skonsultuj wyniki z lekarzem najlepiej
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Babcia chce kupic maluszkowi kołyske i karze mi wybrać i tak się zastanawiam czy nie lepsza taka na baterie niż zwykła. Może któraś miała taką i może coś podpowiedzieć , dodam że mam łóżeczko a taka normalna to zajmie sporo miejsca i będą dwa takie ,,łóżeczka ,, stać w jednym pokoju.
    A taka ,,elektryczna,, to może troszkę mnie czasem odciąży skoro sama pobuja?

To już może lepiej zaproponuj babci, żeby kupiła dziecku taki leżaczek/ bujaczek. Skoro dziecko i tak ma spać w swoim łóżeczku to kołyska zdaje mi się zbędna... Leżaczki też mają opcje bujania, jakieś piosenki i zabawki no i możesz go przenieść, na przykład ze sobą do kuchni czy do innego pokoju.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    sliwson: Ja jestem po wizycie Tymcia:) On się chyba specjalnie nie przejął, jakby się specjalnie nie stęsknił. Przytulił mnie, dał buziaka i zaczął zwiedzać szpitalne kąty. Strasznie się irytował, że nie mogłam do niego wstać się z nim pobawić... ;-( Tęsknię za tym Bąblem przeokrutnie i nie mogłam się zupełnie pozbierać jak sobie poszli...

widzisz Tymek dzielniejszy od mamusi, dasz radę, najważniejsze że synek sie trzyma dzielnie.

Ja jak mama rodziała brata miałam 4 lata, niestety musieli po porodzie jeszcze 2 tyg. byc w szpitalu, do teraz pamietam jaka mialam traume jak tesknilam, ale wtedy nie było komórek, ani odwiedzin, nawet samochodu. Były inne czasy. Synuś sie trzyma i Ty bądź silna:bigsmile:
    --
  6.  permalink
    asia_: Cobraczku usunełam post bo chyba coś namieszałam . Prawdą jest że wysoka awiność świadczey o przebytej chorobie ponad 3-5 miesięcy , ale u Ciebie ta awidnosć chyba wyszła niska ? ( 0.14) U mnie wyszła na granicy średnia/wysoka i lekarka stwierdziła że jest ok . Skonsultuj wyniki z lekarzem najlepiej

sliwson: Cobraczku ja CI z tymi wynikami nie pomogę ale te leukocyty brzmią groźnie. Zadzwoniłabym do lekarza jutro z samego rana.

Osiwieje:cry::cry::cry::cry::cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Osiwieje

Nie siwiej Kochana i nie martw się na zapas. Do jutra zostało niewiele czasu a stresem możesz tylko zaszkodzić sobie i dziecku!
    Spokojnie! My się tu na tym nie znamy a lekarz na pewno rozwieje wszelkie Twoje wątpliwości i coś zaradzi.
    --
  7.  permalink
    Sliwson ,, To już może lepiej zaproponuj babci, żeby kupiła dziecku taki leżaczek/ bujaczek. Skoro dziecko i tak ma spać w swoim łóżeczku to kołyska zdaje mi się zbędna... Leżaczki też mają opcje bujania, jakieś piosenki i zabawki no i możesz go przenieść, na przykład ze sobą do kuchni czy do innego pokoju ,, - dziękuje

Dokładnie tak samo pomyślałam. Myślę że będzie bardziej pomocna a jeszcze dodatkowo zabawi maluszka.
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Osiwieje

nie stresuj się bo to nie pomoże , my tu gdybamy po szczątkowych informacjach . U mnie też wyszło ( wydawało mi się ) nie dobrze , a okazało się że jest w porządku . Spokojnie , ale sprawdzić należy :hugging:
    --
  8.  permalink
    Cobraczku z tymi wynikami to jest tak , że czasami interpretując je według danych z internetu wychodzą jakieś bzdury. Pamiętam jak siostra robiła morfologie i wyczytała że ma nowotwór z takimi wynikami ;(

Więc lepiej zaczekaj aż porozmawiasz z lekarzem bo nie potrzebnie bedziesz sie martwić przed snem.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Cobraczku co do awidnosci to ja sie nie znam, jedynie odrobine na tych IGM i IGG, bo przechodzilam borelke jakis czas temu i tylko dlatego cos moge powiedziec na ten temat, lekarzem nie jestem (ta uwaga dodana ze wzgledu na niedawna afere z trolem :wink:)
    Dla mnie wazny byl wynik IGM. Jak spada to znaczy, ze dobrze reagujesz na leczenie, ale lekko podwyzszony poziom moze sie jeszcze jakis czas utrzymywac. A IGG nie spada tak szybko, moze sie dluzej utrzymywac, wiec nie jest tak wazny w interpretacji.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    sliwson jak to zrobiłaś że wpuścili tyma do szpitala?
    --
  9.  permalink
    Dzwonilam do gina powiedzial,ze niska awidnosc swiadczy o dalszym zakazeniu:cry:Mam sie jak najszybciej pojawic u lekarza zakaznego:cry:jestem przerazona i zalamana:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Dla mnie wazny byl wynik IGM

ważne są oby dwa bo po stosunku jednego do drugiego wie się czy choroba jest "świerza" czy "stara" . I po to robi sie awidność dodatkowo żeby wiedzieć ( skoro już wyszło ) , jak dawno doszło do zakażenia.

Ale to fakty że my naczytamy sie w internecie i interpretujemy wyniki , a lekarz widzi co innego - więc głowa do góry , bedzie ok
    Jak pisałam , też przechodziłam stresa bo wyszło mi TOXO , średnia awidność i wg internetu nie ok , a lekarka stwierdziła że ok :wink:
    --
  10.  permalink
    [quote=Cobraczek][/quote] Cobraczku trzymaj się
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    dziewczyny trzymam za was wszystkie kciuki za te szyjki toxo i inne infekcje, paprykowa a u ciebie żeby już się ruszyło.
    teraz mówię dobranoc bo jutro czeka mnie pracowity dzień.

vsti napisz ile ma ta twoja szyjka bo jestem ciekawa.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Przykro, że ciąża może przysporzyć kobiecie tyle stresu... Ale zobaczycie dziewczyny, jak tylko dostaniemy Nasze Maluszki w ramiona, wszystko zostanie wynagrodzone i zapomniane :)
    Cobraczku, głowa do góry. Poczekaj na konsultację z lekarzem, może zmienią antybiotyk, bo na ten słabo reagujesz... Spokojnie.
    --
  11.  permalink
    Trzymajcie się dziewczyny i spijcie dobrze.

Buziaki
    --
  12.  permalink
    katka_81: Cobraczku, głowa do góry. Poczekaj na konsultację z lekarzem, może zmienią antybiotyk, bo na ten słabo reagujesz... Spokojnie.

Nie ma innego antybiotykuna toxoplazmoze.
    Jestem zalamana i dzisiejsz anoc bedzie napewno nieprzespana:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a skąd masz pewność Cobraczku, że nie ma?
    --
  13.  permalink
    katka_81: a skąd masz pewność Cobraczku, że nie ma?

Rozmawialam zginem i lekarzem zakaznym...Jest jakis lek,ktory sprowadzaja na zamowienie,ale nie wiem czy kwalifikuje sie...Z reszta nic juz nie wiem.Musze najpierw pojechac do zakaznych i jutro dzwonie sie rejestrowac...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Najlepiej zasięgnąć informacji od specjalistów. Trzymaj się kochana :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cobraczku duzo siły i trzymam kciuki za Was!
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    sliwson jak to zrobiłaś że wpuścili tyma do szpitala?

Dziecko nie może wejść na oddział ale do tego głównego holu jak najbardziej:) Położne musiały mnie tam przewieźć na wózku co prawda więc trochę obciach ale było warto:)
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Asia - jak juz zaznaczalam - to wlasne doswiadczenia z przebyta borelioza, lekarz patrzyl zawsze glownie na igm, a awidnosc ani razu nie bylo badane (chyba dlatego, bo wiadomo bylo, kiedy sie zaczela infekcja, ale tu sie nie znam).
    Ale lekarza to faktycznie ani nasze doswiadczenia, ani internet nie zastapi. Cobraczku, trzymaj sie - my tu za ciebie mocno trzymamy kciuki.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Cobraczku bardzo, bardzo mocno zaciskam kciuki!!! Trzymaj się!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Vsti kochana kurcze, co to się porobiło, trzymam kciuki, żeby się wydłużyła, leż, wypoczywaj. Za wszystkie Was trzymam.

Cobraczku trzymaj się , naprawdę współczuje i się łączę z Tobą myślami, chociaż nic nie mogę pomóc :neutral:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
  14.  permalink
    Mam jeszcze mala nadzieje,ze dziecko jest zdrowe,ale jak patrzena te wyniki to juz nie wiem co myslec....Ide sie kapac jakos odprezyc bo i tak noc nieprzespana bedzie,przyjdzie sie zwariowac:(
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    ogolnie mam skierowanie z powodu: podejrzenie cukrzycy ciazowej...
    Szyjka sie skrocila-tylko tyle wiem, bo zrobil mi badanie gin. i powiedzial, ze reszte sprawdzimy juz na oddziale. Wlacze sobie pakiet internetowy to bede Was informowac na bierzaco...
    Jesli bedzie ok wyjde po 3 dniach, jak na razie jestem przerazona pierwszy moj pobyt w szpitalu, torbe spakowalam, wyglada, jakbym na 2 tyg. wakacji wyjezdzala ;)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Dziewczyny współczuję wam z powodu skracających się szyjek i trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku;/ im więcej takich przypadków tym bardziej się stresuję, że i u mnie pojawi się taki problem;/

Moja szyjka miała tydz. temu 32mm to chyba też nie za długa?

Cobraczku z wynikami nie pomogę. ;/
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Cobraczku trzymam kciuki, moja koleżanka z tokso właśnie w zeszłym tygodniu urodziła i wszystko jest OK. Trzymaj się:)
    --
  15.  permalink
    Wzielam syzbki prysznic nawet kapieli mi sie odechcialo.Przesiedz epol nocy na kompie bo i tak nie zasne a tak przynajmniej jakies filmy obejrze...Juz dzisiaj meza nie chcialam budzic i go denerwowac bo pewnie spi,teraz jest we Francji i pracuje od 4 rano do 19 a pozniej idzie spac,ale jutro mu powiem,ze cos jest nie tak.Matko jak ja sie boje o maluszka:sad:

Dziekuej dziewczyny,ze jestescie ze mna w tych trudnych chwilach i wspieracie...
    Za dobrze juz bylo,musialo sie cos popieprzyc....:sad:

Igisia - niejest powiedziane,ze dziecko musi sie zarazic,ale moze a przy moich wynikach to jest wiecej jak prawdopodobne i to mnie martwi...
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Dzieki dziewczyny za wsparcie! trzymam kciuki za pozostale z problemami... Bedzie dobrze! musi byc!
    Obym nie musiala byc tam za dlugo...
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Vsti trzymaj sie jutro!
    Ja juz man dosc szpitala. Boze zeby mine jutro wypuscili....
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Cobraczek nie martw się , pisały dziewczyny że z mam Toxo rodzą sie zdrowiutkie dzieci - będzie ok
    Mamy z któkimi szyjkami też głowa do góry i leżeć grzecznie w łóżku
    Ja mam wizytę w piątek i liczę że wszystko ok :wink: - idę odpoczywać
    :tooth:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.