Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Vsti, Cobaczek nie martwcie się na zapas, choć wiem, że łatwo powiedzieć. Wszystkie tu trzymamy kciuki, z naszym wsparciem będzie dobrze :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
    • CommentTimeApr 17th 2012
     permalink
    ej ej! Nie ma tak!
    Nie ma skarcania sie szyjek za wczesnie i za pozno:tongue:
    toxo i cukrzycy mowimy NIE!

Paprykowa... Podziel sie troche tym rozwarciem :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeApr 18th 2012 zmieniony
     permalink
    witam w ten koszmarny dzień !!!!!!!!! nie pytajcie dlaczego......zamknę się w sobie, może do jutra mi przejdzie :neutral:

Ale wam życzę miłego dnia.

Pozytyw - właśnie mi się ósme okienko na suwaczku zaświeciło....a może i to nie jest pozytyw tego dnia....

babies
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
    • CommentTimeApr 18th 2012
     permalink
    sliwson: Ja jestem po wizycie Tymcia:) On się chyba specjalnie nie przejął, jakby się specjalnie nie stęsknił. Przytulił mnie, dał buziaka i zaczął zwiedzać szpitalne kąty.

Tak, jakbym o swojej córce czytała :smile: Całe szczęście, że dzieciaki tak na spokojnie to przyjmują, jeden powód do zmartwień mniej :smile:
    U mnie na patologii dużo luźniej było z wizytami, piguły przymykały oko i można było na chwilę wejść z dzieckiem na oddział. Ale to pewnie dlatego, że patologia ciąży jest zupełnie odizolowana od porodówki i położnictwa, no i akurat pustki były, więc aż tak te odwiedziny nie przeszkadzały.

rumba: Moja szyjka miała tydz. temu 32mm to chyba też nie za długa?

Normalna!!! Dziewczyny, błagam, po co się nakręcacie na zapas? Korzystajcie z uroków ciąży bezproblemowej, nie ma sensu na zapas się zamartwiać!
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    _kasiek_: witam w ten koszmarny dzień !!!!!!!!! nie pytajcie dlaczego......zamknę się w sobie, może do jutra mi przejdzie

No to nie pytam, tylko trzymam kciuki aby przeszło najszybciej jak może.

ja witam w srodę - Wam też tak szybko czas leci? Dopiero sobota była - i juz sroda - mi ktoś chyba dni podbiera :tongue:

Za wszystkie Szyjkowe, Toxo i Słodkie Mamuśki trzymam kciuki! Napewno będzie dobrze - przecież zawsze jakoś dajemy radę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Witam !!!!!
    _kasiek_ no wkoncu! To prawdziwy powod aby zlozyc Ci GRATULACJE!!! :fingersear:
    Ja bym chyba osiwiala jakbym niczego nie miala po 30tc :)
    Wogole zaczelam chyba od konca bo najpierw kupilam lozeczko i wozek a potem pieluszki itd :D

Paprykowa ja w piatek mialam rozwarcie na 2cm i malego gotowego do wyjscia...
    i jak narazie sie trzymam... chociaz tobie zycze odwrotnej sytuacji :) trzymam kciuki

Co do leukocytow mnie przy normie 0-40 (moj wynik 180) powiedzieli, ze to normalne ....

Treść doklejona: 18.04.12 07:50
    hydrozagadka: Normalna!!! Dziewczyny, błagam, po co się nakręcacie na zapas?

jestem za!
    Za duzo czytamy na forach i w internecie... gdybym nie miala wgladu do neta to pewnie o wiele mniej bym sie stresowala od 30tc!
    Zobaczcie ile szyjek jest skroconych i chyba zadna nie urodzila przed 35tc???????
    baaa niektore nawet z rozwarciem chodza przez pare miesiecy a potem rodza po terminie!
    Nie warto sie stresowac!
    --
  2.  permalink
    Czesc Dziewczyny!
    U mnie koszmarna noc,przewracalam sie z boku na bok,nie moglam spac i synek mi towarzyszyl bo ciagle sie ruszal:smile:Czekam az przyjdzie przelew i rejestruje sie do zakaznych jak najszybciej.Maz dzisiaj zadzwonil i rowniez jest zdania,ze nie ma na co czekac,jest przerazony,ze cos moze sie stac dziecku ja z reszta tez:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    Cobraczku trzymam kciuki zeby na stresie i strachu się skończyło!

Szyjkowe i szpitalne mamusie- wytrwałości w całości jak najdłużej.

A u mnie... wczoraj ok 21:30 odszedł, albo zaczął odchodzić mi czop. sama nie wiem bo w pierszej ciąży nie zauważyłam. a wczoraj przy sikaniu usłyszałam małe plum- nie łowiłam tego co plumknęło więc nie zbadałam ale później miałam jeszcze trochę na wkładce i dzisiaj tak samo.

o 3:00 obudziły mnie skurcze- męczyły mnie do 5:00- były nieregularne więc nie panikowałam- już sie nakręciłam że zaczyna się, bo ból był konkretny- wspomnienia wróciły:devil:
    ok 5 znalazłam wygodną pozycję i ... zasnełam. Budze się przed 7 i co i nic. Lekko pobolewa mnie brzuch- tak okresowo i nic więcej. Czuje się rozczarowana.

Ide odespać, bo czuje się jakaś wypłuta a w razie by się miało rozkręcic to potrzebuje troche siły do porodu.

Odezwę się później!

Miłego dnia!
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam sie w ciąży donoszonej:jumping: ale jestem szczęśliwa.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 18.04.12 08:58</span>
    No Paprykowa ale to już chyba na prawde tuż tuż...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ale się wyspałam dziewczynki :rolling: tak mi się dobrze i mocno ostatnio sypia... ale jakie sny mam popieprzone :neutral: Dziś śniło mi się, że zrobili mi cesarkę 2 miesiące przed terminem i moje dziecko już chodziło :neutral: i po jakimś czasie zamieniło się w laleczkę chucky :shocked: Pieknie sobie wyśniłam, co? Moja wyobraźnia jest rozbujana, że hoho :clap:

Treść doklejona: 18.04.12 09:02
    teraz wcinamy otręby z mleczkiem jak co rano i stwierdzam, ze coś z apetytem u mnie kiepsko ostatnio. Nic nie przytyłam jeszcze a tu znów jakieś nudności mnie dopadają :/
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Paprykowa... Podziel sie troche tym rozwarciem :wink:

Ja Ci chętnie oddam moje 2cm? Chcesz? :)

Paprykowa trzymam kciuki, żeby poród się rozkręcił jednak:) Śmigaj pobiegać po schodach:)
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Mówicie nie przejmować się byle czym... ale ja już nie wiem co w tej ciąży jest normalne. Od kilku dni gorzej się czuję. Chwilę postoję i mi słabo, duszno, nawet w domu. Często i się w ciągu dnia brzuch robi twardy. rano biorę 2mg. Postoję, pokrzątam się i twardnieje, nie mówiąc o krótkim spacerze z Zu. Nie pamiętam już jak to było w poprzedniej ciąży :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    cześć!

Witam w rozpoczetym 27 tygodniu:bigsmile:

Kciuki za potrzebujące!!!
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Justa gratuluje !!!!!
    Ja chyba cos poprzekrecalam z tymi suwaczkami bo tez poinnam wg USG dzisiaj miec donoszana :D
    co tam.... jutro sie bede chwalic :)
    Ps. Fajnie sie czyta Twoj suwaczek :)

Tak wogole jak donosze obydwa terminy to otwieram dzialalnosc gospodarcza na mycie okien :))))
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dobry,
    Rany dziewczyny co sie dzieje z tymi szyjakami no szok !

Ja byłam na wizycie w pponiedziałek. U mnie narazie jest ok poza hematokrytem i hemoglobiną. O ile z tym pierwszym w wrunkach domowych nie da sie więcej zadziałać to z tym drugim jest problem ... bo nie toleruje żelalaza w tabletkach... a ponażekać mogę jeszcze na zgagę ciagłą nieustajacą zgagę pomagają mi tylko lody sorbetowe ...
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    czerwinka: a ponażekać mogę jeszcze na zgagę ciagłą nieustajacą zgagę pomagają mi tylko lody sorbetowe

a ja zgagi jeszcze nie mialam:crazy:
    a chyba powinnam bo nikt mi wierzyc nie chce:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Nibri, co innego, jak coś faktycznie się dzieje, wtedy trzeba sprawdzić i już. Ale tu niektóre dziewczyny naprawdę nie mają się czym przejmować, a panikują w najlepsze. To nic dobrego przecież, stres też jest szkodliwy.
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    My się witamy, za nami 21 tygodni :smile:
    czerwinka: ponażekać mogę jeszcze na zgagę ciagłą nieustajacą zgagę pomagają mi tylko lody sorbetowe ...

Mnie też męczy zgaga :confused:. Zaraz zbieram się do pracy!
    Kciuki za wszystkie szpitalne dziewczyny i za Cobraczka!!!
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    czerwinka: nie toleruje żelalaza w tabletkach...

Spróbuj sobie kupić Chelaferr Forte - ja też nie toleruję żadnych suplementów żelaza, poza tym jednym. To jest żelazo chelatowane, więc łatwiej się wchłania i mniej drażni. Dla mnie bomba, mogę to brać bez skutków ubocznych.
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Hydrozagadka ja nawet mam kłopoty po witaminych dla cięzarnych z większa zawartościa żelaza :(
    Nessie mogę ci oddać moja zaraze :( zgagową bo ty już na wylocie a ja jeszcze tyle czasu ...
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    czerwinka: Nessie mogę ci oddać moja zaraze :( zgagową bo ty już na wylocie a ja jeszcze tyle czasu ...

nie dziekuje.... z opowiadan nie brzmi ona jakos zachecajaco :):cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Czerwinka, spróbuj, naprawdę nie ma porównania. Żelazo w tym jest w zupełnie innej postaci niż w innych preparatach, ja się naprawdę miło zaskoczyłam (bo do tej pory po każdym suplemencie miałam rozwalony żołądek i parę innych atrakcji).
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ja też nie wiem co to jest zgaga, a co do żelaza to na szczęście dobrze toleruję sorbifer i biorę od początku ciąży - od początku mam anemię, w końcu co 3 układy krwionośne to nie 1 i nie nadążam z produkcją krwinek. Ja czytając o tych szyjkach też się trochę stresuję, ale mam cudowną panią dr która zawsze potrafi uspokoić :) Czerwinka też coś wie na ten temat :) A my już 28tc skończony i UWAGA UWAGA - przekroczyliśmy pierwszy graniczny termin w ciąży bliźniaczej :) Lekarze zawsze mówią, że byle przynajmniej do 28 bo wtedy nasze dzieci mają już ogromne szanse na zdrowe urodzenie:)
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Hydro dzieki może spróbuje już dzwonie do teściówki do apteki niech mi przyniesie :)
    O tak nasza Pani dr. to istny anioł łacznie z tym że poród mam juz zaplanowany :) wywołujemy 16 sierpnia i próbujemy naturalnie jak nie bedzie szło to CC. :)

Doti poposimy o kontak na GG mamy coś do omówienia :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    doti super:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    czerwinka: poród mam juz zaplanowany

Jak to zaplanowany?! Nie będziesz czekać aż same skurcze ruszą?
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    doti_p rewelka to gratulacje! Teraz im dłużej to pewniej super :clap:
    czerwinka czemu chcesz wywoływać? Ja się właśnie tego obawiam żeby mi nikt za wcześnie nie chciał dzidzi wyciągać, niech sama zdecyduje...

Krótkim szyjkom, toxo i cukierkom mówimy zdecydowane NIE!!! Trzymam za was dziewczyny kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    wrrr post mi wcieło .

Tak mam zaplonowany poród jesli nie urodzę do 16 sierpnia to wywołamy poród jeli nie bedzie szedł to CC. W razie gdyby pani dr. nie było w szpitalu to odrazu będziemy mieć CC bede mieć skierowanie takie. Niesety są różne wskazania do takiego postępowania.
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Rozumiem. Podzielisz się jakie są u Ciebie wskazania?
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    witamy sie ze szpitala! :) mielismy ktg i jest ok za chwile beda nas kluc, za to bardzo mile polozne, az sie zdziwilam :)
    --
  3.  permalink
    Vsti bedzie dobrze, mnie tez lekarz postraszyl po glukozie, w czasie calego pobytu w szpitalu cukry mialam w normie, teraz, stosujac dietke w domu tez wszystko jest w normie, wiec nie taki diabel straszny... :)
    czerwinka, wlasnie, podziel sie z nami jakie masz wskazania do tego cc?
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    jutro beda mnie kluc, co 2h, nawet w nocy i bede miala, jakas diete cud... :D
    --
  4.  permalink
    DIeta cud, 6 posilkow dziennie :P ciekawe jak tam u was w szpitalu, ale u mnie te posilki byly bardzo skapiusienkie :P mnie kluli 1h po posilku, w nocy juz nie. Pamietaj, zeby pic duzo wody mineralnej niegazowanej bo wyplukuje cukier :P i niby trzeba duzo spacerowac :P no i chleba bialego nie jedz, najlepiej ciemny...
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    sliwson: Śmigaj pobiegać po schodach

śmignę a co mi tam, polece do rodziców na obiad na nogach. z mojego 4 piętra i kawałek do przejścia może jakiś wieżowiec po drodze:wink:

nessie: [/quote][quote=nessie]otwieram dzialalnosc gospodarcza na mycie okien

jeśli ma to sprowokować poród to przereklamowane są okna- testowałam:devil:,
    a jeśli zarobkowo to może się udać:wink: tylko uważaj bo z takim brzuszkiem środek ciężkości sie zmienia:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    paprykowa: jeśli ma to sprowokować poród to przereklamowane są okna- testowałam,

moze poprostu nie na wszystkie dziala... ja dzien po umyciu okien trafilam do szpitala...
    a kumpela po 2dniach od mycia okien (nie miala nawet szyjki skroconej) urodzila w 36tc :D
    --
  5.  permalink
    Dziewczyny z tego wszystkiego poprosilam tate zeby poromzawial z ordynatorem ginekologii w zamosciu bo to sa kumple niech podsunie mi jakiegos dobrego zakaznika z woj.lubleskiego.Doktor ta u ktorej bylam w pierwsyzm trymestrze juz jest na urlopie a ja chce w przyszlym tyg jechac na wizyte do zakaznika bo nie ma na co czekac....
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    nessie: moze poprostu nie na wszystkie dziala

mam wrażenie że można na rzęsach stawać i jeśli poród ma się zacząc to się zacznie, a jak nie to nie. Można starać się sobie pomóc lub zapobiec, ale nie zawsze na wszystko mamy wpływ...
    --
  6.  permalink
    Pewnie Cobraczku, nie ma co czekac jesli jestes niepewna i sie martwisz, ja Ci z tymi wynikami nie pomoge bo nie jestem w sytuacji, w jakiej Ty sie znalazlas, i wiem, ze latwo sie mowi, ale nie mozesz byc zlej mysli.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Pierwszy poród był bardzo dramatyczny odeszły wody wszyskie i przez 18 h rodziłam na sucho nad cesarka modlili sie około 12 h ... nie bede wchodziła w szczególy, dwa znieczulenia zewnątrz oponowe po 18 h rozwarcie było na dwa palce ... a oni dalej sie modlili ... młody wcyciskany był zemnie przez położną i lekarza...dwa starszy urodził sie z mało płtykowością co rózniez grozi również młodszemu i długi poród nie jest wskazany, plus wada oczu i kika innych rzeczy o których nie chce tu pisac ...
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    sliwson: Ja Ci chętnie oddam moje 2cm? Chcesz? :)

biorę, biorę... ktoś jeszcze chętny do oddania rozwarcia?!
    skurcze też mile widziane:wink:
    nessie:
    moze poprostu nie na wszystkie dziala... ja dzien po umyciu okien trafilam do szpitala...

ja wylądowałam po 4h łażenia po galerii,
    ale wychodzi na to, że spacerowanie przestało na mnie działać

wczoraj pobolewał mnie brzuch ( okresowo) coby nie pomóc szczęściu, zbałamuciłam mojego i co?!
    przeszło:shocked: u mnie nic nie działa... albo tak jak piszecie, wszystkie sposoby przereklamowane.

właśnie do mnie dotarło, że za 2 tyg to już na pewno będę się gapiła na moje śpiące Małe:heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Flavia-szczerze to Ci już zazdroszczę,że za 2 tyg będziesz się już gapić;] Mi się teraz dłużyć zaczęło...
    No i z niecierpliwością czekam na wizytę 27.04 żeby się dowiedzieć czy mała coś nadrobiła z wagą i wzrostem.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Flavia ja bym Ci dorzucila moje 2cm .... ale wsumie nic sie nie dzieje...
    wiec jak potem mam rodzic po terminie to ja je sobie wole przytrzymac grzecznie :))))
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    Flavia co prawda to prawda- mogłabyś mi już ustąpić miejsca na szczycie listy.
    Ale nie zależy mi aż tak bardzo na listowej jedynce i mogę rodzić choćby zaraz!
    Trzymam za Ciebie kciuki prawie tak samo mocno jak za siebie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    bialego pieczywa to ja nie jem prawie od tygodnia, wode pije, wiec moze bedziek ok :) Cos mi polozna powiedziala po ktg, ze macica w gotowosci i jakies male napiecia wylapalo, ale to nie powod do zmartwienia :p
    A przyjeli wlasnie na oddzial 14-sto latke w 29 tyg. :D
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Vsti: A przyjeli wlasnie na oddzial 14-sto latke w 29 tyg. :D

o matko i córko :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti to widze trzymasz sie dzielnie:bigsmile:

Flavia brak słów na Ciebie, już sie rozkręcało to zahamowałaś:rolling:

Treść doklejona: 18.04.12 12:35
    ale mi dziecko od wczoraj skacze niesamowicie, czyzby ta joga tak zadzialała:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    nessie: ale wsumie nic sie nie dzieje...
    wiec jak potem mam rodzic po terminie to ja je sobie wole przytrzymac grzecznie :))))

DOKŁADNIE!

paprykowa: Flavia co prawda to prawda- mogłabyś mi już ustąpić miejsca na szczycie listy.
    Ale nie zależy mi aż tak bardzo na listowej jedynce i mogę rodzić choćby zaraz!
    Trzymam za Ciebie kciuki prawie tak samo mocno jak za siebie ;)

pamiętam jak pisałam, że ja długo nie zabawię na pierwszym miejscu...
    eh.
    nudne to aktualne zestawienie, ale do mojego dziecka to nie przemawia:devil:
    --
  7.  permalink
    Juz zarejetsrowalam sie do doktora Kiciaka w Lublinie.Wizyte mam 25.04 na 16.00 to zdaze przyjechac z Zamoscia.Mam nadzieje,ze wszystko sie wyjasni...W poniedzialek wizyta u gina a w srode u zakaznika,trzymajcie kciuki!:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    Vsti: A przyjeli wlasnie na oddzial 14-sto latke w 29 tyg. :D

Omg....
    Kakai to dobrze, ze sie rozruszalo, moje dziecko od przedwczoraj leniwe ;/ kilka kopniakow na krzyz i wsio .... az tak dziwnie mi bo niedawno jeszcze mala szalala jakby sie czegos nawciagala :P

Treść doklejona: 18.04.12 12:39
    Cobraczku, trzymamy, masz tu w Nas silna grupe wsparcia :)
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    flavia: nudne to aktualne zestawienie

To może dla rozrywki umówimy Hanie z Lusią na jakiś wspólny poród- np. dzisiaj czy jutro:cool:
    Może dziewczyny wstydliwe, a razem raźniej:wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.