Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeApr 18th 2012
     permalink
    Starly25: Cześć dziewczyny, nazywam się Ania, mam 25 i od wczoraj odebrałam wynik bety 312,2 ;D jestem bardzo szczęśliwą przyszła mamusią ;)

Witam :]]] i ogromne Gratulacje :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
    • CommentTimeApr 18th 2012 zmieniony
     permalink
    sliwson: Dziewczyny nawet nie wiecie jaka to ulga usłyszeć "teraz może być pani spokojna o dzidziusia"

:) no to teraz juz bedzue tylko dobrze.:) a kilka najblizszych leniwych tygodni wcale nie brzmi najgorzej odpoczniesz sobie:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    sliwson: Dziewczyny nawet nie wiecie jaka to ulga usłyszeć "teraz może być pani spokojna o dzidziusia" :jumping:

Super wieści Sliwson :) wszystko będzie dobrze :) :cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Starly - gratulacje :bigsmile:
    Dziewczynki , dziekuję za wątek . Babcia chce kupić wózek i przyglądam się co tam polecacie. Coś mi siadło chyba na oczy bo od wczoraj nie mogłam go znaleść . Przydałby się okulista ale narazie zmykam do stomatologa , brr jak ja nie lubię tych wizyt :tongue:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 18.04.12 16:53</span>
    Sliwson :clap:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    sliwson: Dziewczyny nawet nie wiecie jaka to ulga usłyszeć "teraz może być pani spokojna o dzidziusia"

Suuuper wiadomość to weekend będzie łóżkowy ale pewnie udany :clap::thumbup:
    --
  1.  permalink
    Super Sliwsonku :)) teraz to tylko bedzie lepiej :) a te leniwe tygodnie moga dac w kosc, ja niestety juz ponad 2 miechy sie leniwie w domu;/ i mam ochote wrocic do pracy :P
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    sliwson ciesze sie razem z Toba:hugging:

witam i ja nowa mamusie:)

a ja mam problem, boli jak cholera... Nawet na @ tak nie bolalo mnie podbrzusze, ale to raczej nie skurcze, bo mnie boli ciagle od godziny, wzielam goraca kapiel i nic. Nie mam sily chodzic i mam dylemat, bo jak leze to mi ''lepiej'' ale tak nie pomoge, przeciez trzeba sie ruszac... Moze pilka?!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    flavia: a ja mam problem, boli jak cholera... Nawet na @ tak nie bolalo mnie podbrzusze, ale to raczej nie skurcze, bo mnie boli ciagle od godziny, wzielam goraca kapiel i nic. Nie mam sily chodzic i mam dylemat, bo jak leze to mi ''lepiej'' ale tak nie pomoge, przeciez trzeba sie ruszac... Moze pilka?!--

może sie zaczyna skoro boli?
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    juz mnie tak w 34 tc podbrzusze bolalo... Szyjka wtedy miala ponad 2,5 cm brak rozwarcia i skurczy. Niech sie ruszy nooooo!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    donosze, ze nie mam zadnych skurczy nic, a nic :p za to moje dziecko nie lubi ktg:devil:
    --
  2.  permalink
    Zamieszanie sie zrobilo, od zakaznego zadzwonila sekretarka ze doktora 25.04 nie bedzie i przeklada wizyty na 23.04 to nawte mi na reke bo wizyte u profesora mam 23:smile: Teraz tylko czekac....:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    to juz niebawem Cobraczku :) tylko kiedy się na coś mocno czeka, to czas się niemiłosiernie ciągnie...
    --
    • CommentAuthorufo03
     permalink
    A ja właśnie odebrałam wyniki obciążenia glukozą - na czczo 94, po 2 godz. 75 glukozy - 123 :crazy: Jupiiiiiiiiii
    --
  3.  permalink
    katka_81: to juz niebawem Cobraczku :) tylko kiedy się na coś mocno czeka, to czas się niemiłosiernie ciągnie...

Oj tak.....Musze sobie jakies zajecie wymyslec bo zwariuje.W piatek mam jeszcze obciazenie glukoza i badanie moczu...Zobaczymy co tam wyjdzie...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cobraczku super, że szybciej!

ufo świetnie!
    --
  4.  permalink
    Kakai: Cobraczku super, że szybciej!

Tez sie ciesze:)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    flavia jak tam????
    dalej boli???:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Flavia, no rusz Ty się wreszcie kobieto :tooth: Ja niestety miałam wszystkie objawy,że to już.. Jak się okazało Mała nigdzie się nie śpieszyła i myślę,że czy tak czy siak musieli by wywoływać,bo skurcze miałam,ale to nie było TO. A pęcherz był tak twardy,że ledwo go narzędziem przebili,a bolało cholernie :sad:
    --
  5.  permalink
    Witam...ja jestem po wizycie USG dzidziuś rośnie,ale niestety na 100% nie jest potwierdzone,że to syn gdyż maluch skrzyzował nogi i w żaden sposób się nie chciała ruszyć;/oprócz tego to stawianie macicy jak to ujęła lekarka to ponoć taka moja uroda i tyle najważniejsze,że szyjka sie nie skraca a ma ona dł 4,66cm!!!Dzidzia waży 266g tj 18t5d-także z wizyty jestem zadowolona,ale nadal odpoczynek zalecany.Następne USG 7 maja już połówkowe:)...ale ten czas leci:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    flavia: boli jak cholera...

uuu Flavia widze że Lusia wzieła sobie do serca pomysł "wspólnego porodu", tylko moje Hanczysko pozostawioło ten pomysł bez odzewu:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    hey babeczki a ja się pochwalę, że moja córa miała przed chwilą czkawkę:) To jej debiut!

dziwne uczucie i jednocześnie fajne:heartbounce:
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Sliwson ciesze sie z Toba! Teraz nasze dzidziusie beda juz grzeczne:-)
    Cobraczku ja wiem ze najgorsze jest czekanie, ale spokojnie czekaj i nie denerwuj.

Co do tarczycy wyglada na niedoczynosc - wizyte mam na 9 maja. Zobaczymy.
    --
  6.  permalink
    sliwson super wiadomości, strasznie się cieszę :bigsmile: Będzie dobrze, a przez najbliższy czas sobie trochę odpoczniesz.

ufo fajowo, cukrzycy mówimy nie :wink:

flavia trzymam kciuki, może coś się zaczyna :thumbup:

rumba: dziwne uczucie i jednocześnie fajne

Oj to prawda, mój maluch już główką w dół leży i powiem, że najdziwniejsze to było ostatnio odczuwanie jego czkawki jakby w odbycie. Przepraszam jeśli kogoś zniesmaczyłam :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Sliwson ciesze sie z Toba! Teraz nasze dzidziusie beda juz grzeczne:-)

Już się nie mogę doczekać, jak za jakieś 10-12 będziemy odliczać dni do terminu i modlić się, żeby się coś ruszyło...:) Bo wierzę, że tak właśnie będzie:)

Mnie jeszcze mój młodszy syn nie uraczył czkawką. A może nie zauważyłam?
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    no właśnie mój franek też nie miał czkawki za to dziś szalał że aż bolało
    --
  7.  permalink
    Moja ksiezniczka od paru dni jest bardzo leniwa, zaledwie pare kopniakow na dzien, ale dobrze, ze w ogole sie rusza. Dzisiaj ja sluchalismy z mezem na detektorze bo mnie zmartwilo to jej lenistwo, ale sie uspokoilam jak uslyszalam serduszko.
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Ja jakoś tak specjalnie na tę czkawkę nie czekam. Jak dla mnie to niezbyt przyjemne uczucie.
    Sliwson, cieszę się, że już lepiej. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Ja czkawke poczulam dopiero cos kolo 30 tc....
    Teraz maly sobie czka minimum 3razy dziennie...
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Cobraczek, Vsti, trzymam za Was kciuki!
    Sliwson, dobre wiadomości :)

Vsti: to moje dziecko nie lubi ktg

Moje również :)

Mam zalecenie, od lekarki z poradni diabetologicznej, liczenia ruchów dziecka wg schematu: od wyznaczonej samodzielnie godziny liczyć moment wystąpienia 10 ruchu (minimalna liczna ruchów płodu w ciągu 3h wynosi 10).
    Zapomniałam się zapytać czy codziennie o tej samej porze mam zacząć liczyć ruchy np. we wtorek liczę ruchy od godz. 9, we środę również zaczynam liczyć od godz. 9 ?, czy może to obojętne o której godzinie danego dnia zacznę liczyć np. we wtorek zaczynam liczyć od godz. 9, a w środę zaczynam liczyć od godz. 15 ??
    Dziewczyny orientujecie się jak to jest z tym liczeniem ruchów płodów?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    mi dzis polozna powiedziala,ze mala czkawke ma,a ja nic nie czulam ;p
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    cheriniatko: najdziwniejsze to było ostatnio odczuwanie jego czkawki jakby w odbycie
    oooo to ja mam dokładnie tak samo. A jak mi obie na raz czkają, to dopiero jest kosmos w pupie, że tak powiem :devil: Nie wiedziałam jak to ująć.
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja chyba juz czuję czkawkę od kilku dni, czuje równomierne pukanie właśnie jakby w jelito czy cos
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    u mnie bez zmian- BOLI! :tongue:
    nic poza tym, nawet mojego na spacer wyciagnelam.
    Ale poki co cisza. Br

Hussy, ostatnio az wrocilam 'do Twoich czasow' i czytalam jak to z Toba bylo, czuje ze i u mnie sie tak skonczy... Chyba ze faktycznie Luska z paprykowa Hania sie dogada:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Hej Dziewczyny

Piszę w imieniu jeżynki.
    Moje dziewczyny zostały dziś zatrzymane w szpitalu z podejrzeniem zakażenia/infekcji dróg moczowych w 36 tygodniu ciąży :(

Pozdrawiam
    Samotnie Siedzący w domu małżon jeżynki :(
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ojej :sad:

małżonie Jeżynki pozdrów dziewczyny i przekaż nasze kciuki zaciśnięte :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeApr 19th 2012
     permalink
    3mam kciuki za jeżynkę i maleństwo - choć to już skończony 36tc więc nawet jakby co to i trzeba było rozwiązać ciążę to będzie przecież dobrze !!!!! byle maluszek był bezpieczny
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
    • CommentTimeApr 19th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam wczesnym rankiem:P

Nie moge spac od 5:30 co jest wogole ewenementem od kiedy jestem w ciazy.:/
    ale to moze stres przed wizyta. 3majcie mocno kciuki, mamy dzis polowkowe. :)

Jezynka - 3mam kciuki mocno:) to juz praktycznie ciaza donoszona. Bedzie dobrze:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    flavia: Chyba ze faktycznie Luska z paprykowa Hania sie dogada

O Flavia byłoby miło, ale u mnie ból coraz słabszy- albo już się przyzwyczailam. Ciężko mi sie łazi- tak mała napiera, szyjka chyba się rozwiera bo jak połaże to plamię krwią, nie tak jak z tym czopem. Jakie to wszystko jest inne niż 4 lata temu z Kubą- wtedy zaczęło boleć i zaczęlam rodzić, a teraz...

W rodzinie mówią cisza przed burzą- no więc niech już walą pioruny!:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    witam sie! no ladna diete cukrzycowa daja w tym szpitalu, bialy chleb, herbata z cukrem i jablko :p
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Vsti, widocznie nie jest aż tak źle :) :* Trzymaj się tam dzielnie :)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ja dziś już po obchodzie.
    Czeka nas jeszcze tylko usg i zapadnie decyzja czy wychodzimy:)
    Dziś ktg wykazało ponoć jakieś skurcze ale nie przejęli się jakoś bardzo, w posiewie też coś wyszło ale dali nystatynę i też się nie przejęli więc i ja się nie przejmuję za bardzo tylko czekam na dobre wieści z usg i wypis...:)

Jeżynka bardzo mocno trzymam za Was kciuki!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    jeżynka kciuki, małżowino jeżynkowa przekaż Jej moc wsparcia!

vsti niezla dietka, ciesz sie że serka topionego Ci nie dają:surprised:
    sliwson trzymam kciuki żebyś wyszła dzisiaj!

Byłam zrobić morfologię, mocz i toxo IgM

Wkurzyłam sie bo babka pobierająca krew miala rekawiczki, ale nie zminiła ich tylko paradowała po korytarzu, pobrała jakiemys facetowi, paradowała znowu, potem mi. A mi głupio było zwrócic uwage, bo nie chcę robić afer, a lubie tam pobierac bo wyniki mam po kilku godzinach:angry:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    To chyba faktycznie cisza prze burza. Ale jak sie posypiecie, to pewnie znowu jedna po drugiej, bo tak to zwykle na forum bywa :)
    Sliwson - trzymam kciuki!
    Kakai - w mojej przychodni w ogole nie zakladaja rekawiczek do pobrania krwi, przy pierwszym razie bylam w lekkim szoku a teraz sie przyzwyczailam. W ogole to chyba tu (w Niemczech) tak jest, bo corke jak kluli u pediatry, to tez bez rekawiczek. Dobrze, ze chociaz ginka rekawiczki zaklada :wink:
    --
  8.  permalink
    Czesc Dziewczynki!
    Mala moja juz w przedszkolu a ja sie mecze ze wstawieniem znaku wodnego na zdjecie:confused: i zaraz cos mnie trafi:confused:

Kakai - to czekamy na wyniki:wink:
    Swilson - to czekamy z Toba na wypis:wink:
    Vsti - kurcze to rzeczywiscie nie najesz sie w szpitalu zbytnio
    :tongue:
    Paprykowa - nie obijac sie tylko na porodowke sie szykuj:tongue:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Cześć Dziewczyny!
    Jestem przewrazliwiona chyba po tym szpitalu wczoraj miałam wrażenie że cały czas mi twardniała brzuszek i tak wieczorem bolał jakby na @, i od wczoraj byłam 4razy w toalecie:shocked: kurcze żeby to jeszcze nie było TO bo chciałabym jeszcze chociaż tydzień wytrzymać:wink:
    A co do ruchów w czasie skurczy to w szpitalu leżała obok mnie dziewczyna która dostała skurczy co najlepsze KTG wykazywał je u niej na takim samym poziomie jak u mnie tyle że ja czułam tylko twardnienie brzucha a ona straszny ból...ale mówiła że czuje również ruchy dziecka rozwarcie miała na 1 palec jak to lekarz stwierdził i urodziła na drugi dzień.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    jeżynka: Samotnie Siedzący w domu małżon jeżynki :(

Trzymamy mocno kciuki za dziewczynki.

sliwson same pozytywne wiadomości :bigsmile: czyli się poprawiło :bigsmile: oby tak dalej!

ale pochmurno dzisiaj
    --
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeApr 19th 2012 zmieniony
     permalink
    Vsti moze nie maja rozdzielonego jedzienia po osobach... daja co popadnie... podpytaj sie

Witam sie w ciazy donoszonej (termin z USG :)
    No to teraz jeszcze drugi termin donosze i moge rodzic:cool:

Justa a Ty masz jakies rozwarcie bo mnie pamiec zawodzi...
    Moje skurcze na ostatnim KTG dochodzily do 100 !!!!
    Wazne ze nie byly regularne...
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Flavia ja też właśnie tak miałam że mnie strasznie bolała brzuch dlatego moja ginka kazała do szpitala jechac, mnie bolał przez ponad godzine tak że oddechu nie mogłam złapac i podnieść sie z łóżka potem przeszło i po godzinie znów bolał tyle że mniej ale wtedy ruchów nie czułam praktycznie. No i niby KTg wykazał skurcze ale nie regularne a dwa dni później juz nawet twardnien nie było:wink:
    --
  9.  permalink
    nessie: Witam sie w ciazy donoszonej (termin z USG :)

:clap::swingin:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.