Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeApr 19th 2012
     permalink
    _kasiek_: A od jutra biorę się za ciuszki....jakoś mi idzie, co ??

Brawo
    :tongue:, jesteś mim lekarstwem na wyrzuty sumienia, że jeszcze nic nie mam i na razie mi sie nie spieszy :cool:
    a tu widac, ze można później, szybciutko i bez bólu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Prawidłowe tętno płodu 120 - 170 ud/min więc się nie martw. Bezpieczniej jest jak ma wyższe niż niższe . W czasie aktywności dziecka jest wyższe i zmiennie, a stałe jak śpi.
    -- [url
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: kolejne zakupy zrobione - tym razem w aptece do torby szpitalnej - brakuje jeszcze tylko Tantum Rosa (zabrakło mi kasy) i maści Bepanthen (mam gdzieś w domu tylko znaleźć nie mogę i zobaczyć czy jest ważna).

a co kupiłas z apteki, musiałabym zapisac sobie co ejst potrtzebne
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Ul_cia: , jesteś mim lekarstwem na wyrzuty sumienia, że jeszcze nic nie mam i na razie mi sie nie spieszy
    a tu widac, ze można później, szybciutko i bez bólu

no nie wiem czy ja to akurat najlepszy przykład do naśladowania, ale powiem ci, że po pierwsze to trzeba mieć dobry plan - potem już jakoś idzie. Ja się tylko teraz obawiam, że późno się zabiorę za pranie ciuszków i że nie dam rady wszystkiego wyprasować, ale z drugiej strony na pewno rzeczy będą świeższe jak je wypiorę w 33-34tc niż jakbym to robiła dwa miesiące temu. Myślę, że jakoś po godzince dam radę siedzieć przy desce do prasowania, tylko systematycznie, codziennie. I powinno być ok.

A no i od poniedziałku mąż jest na urlopie 2 tygodnie - najpierw kończymy remont w łazience i kuchni (zostało parę rzeczy do dokończenia, bo mąż ma trudną pracę i trudno mu dostać dłuższy urlop). To powinno zająć 2-3 dni. Potem jeszcze chcemy wymienić drzwi wewnętrzne w mieszkaniu i odmalować naszą sypialnie. A wtedy już wstawimy łóżeczko !!!!!

Treść doklejona: 19.04.12 14:41
    Kakai: a co kupiłas z apteki, musiałabym zapisac sobie co ejst potrtzebne

generalnie dziś w aptece kupiłam podpaski poporodowe (3 opakowania), maść Linomag (przy Iwonce stosowaliśmy ją do pupy i się sprawdziła), gaziki nasączone spirytusem do pępuszka, w domu mam już majteczki siateczkowe i podkłady poporodowe, no i kupię jeszcze Tantum Rosa (koszt nie mały bo za 10 saszetek jakieś 34zł, ale dla mnie było rewelacyjne po pierwszym porodzie) no i ten Bepanthen jeśli się okaże że nie mam w domu. Aha no i wkładki laktacyjne też mam.
    Poza tym zapakuję jeszcze na pewno do szpitala lewatywę (ostatnio dostałam szpitalną, ale nie wiem czy coś się w tej kwestii zmieniło).
    Dla dziecka muszę jeszcze kupić pieluszki jednorazowe i chusteczki do pupy. Sudocrem mam, nożyczki do paznokci kupiłam, szczoteczkę do włosków też. Innych kosmetyków póki co nie kupuję, bo u mnie w szpitalu kąpią noworodki położne w Oilatum. A do domu kupię jak już będziemy wiedzieli czy trzeba jakiś specjalny czy wystarczy Nivea (tzn. mąż kupi jak my będziemy w szpitalu).

Chyba tyle....jak sobie o czymś przypomnę co mi się jeszcze przydało to napiszę.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    _kasiek_: A od jutra biorę się za ciuszki....jakoś mi idzie, co ??

No ale się spięłaś, super Ci idzie! Jak na tak późne przygotowania... ja ciuszki prałam 3-4tyg przed porodem, urodziłam w 38tc i było ok :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: generalnie dziś w aptece kupiłam podpaski poporodowe (3 opakowania), maść Linomag (przy Iwonce stosowaliśmy ją do pupy i się sprawdziła), gaziki nasączone spirytusem do pępuszka, w domu mam już majteczki siateczkowe i podkłady poporodowe, no i kupię jeszcze Tantum Rosa (koszt nie mały bo za 10 saszetek jakieś 34zł, ale dla mnie było rewelacyjne po pierwszym porodzie) no i ten Bepanthen jeśli się okaże że nie mam w domu. Aha no i wkładki laktacyjne też mam. Poza tym zapakuję jeszcze na pewno do szpitala lewatywę (ostatnio dostałam szpitalną, ale nie wiem czy coś się w tej kwestii zmieniło). Dla dziecka muszę jeszcze kupić pieluszki jednorazowe i chusteczki do pupy. Sudocrem mam, nożyczki do paznokci kupiłam, szczoteczkę do włosków też. Innych kosmetyków póki co nie kupuję, bo u mnie w szpitalu kąpią noworodki położne w Oilatum. A do domu kupię jak już będziemy wiedzieli czy trzeba jakiś specjalny czy wystarczy Nivea (tzn. mąż kupi jak my będziemy w szpitalu).Chyba tyle....jak sobie o czymś przypomnę co mi się jeszcze przydało to napiszę.

dobrze wiedzieć, dzieki:bigsmile:

odebrałam wyniki badań
    mocz wszytsko ok, morfologia tez, jedynie jak zwykle czerwonych krwinek za mało i powoli spada hemoglobinka, ale jeszcze w normie jest i toxo IgM ujemny:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    sysiajaw: ja ciuszki prałam 3-4tyg przed porodem, urodziłam w 38tc i było ok

o pranie się nie martwię tylko właśnie o prasowanie :confused:

no ja córeczkę też w 38tc urodziłam, ale jakoś nie pamiętam kiedy wszystko prałam - wydaje mi się jednak, że troszkę wcześniej

Kakai: mocz wszytsko ok, morfologia tez, jedynie jak zwykle czerwonych krwinek za mało i powoli spada hemoglobinka, ale jeszcze w normie jest i toxo IgM ujemny

no to super, że wyniki ok....hemoglobiną się jakoś nie martw za bardzo, bo anemia w ciąży to powszechna jest - po porodzie szybko wrócisz do normy
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: no to super, że wyniki ok....hemoglobiną się jakoś nie martw za bardzo, bo anemia w ciąży to powszechna jest - po porodzie szybko wrócisz do normy--

to fajnie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    _kasiek_ nie pamiętam jak to zrobiłam ale wyprasowałam w ciągu jednego dnia wszystko, a cierpiałam na ogromne bóle pleców, chyba po prostu byłam zaaferowana tym bardzo, teraz nie wiem jak będzie :bigsmile: ale z zakupami też mi niespieszno chociaż łatwiej kupować sukcesywnie bo się aż tak tego nie odczuje :wink:. Ja najwcześniej zakupy zacznę ok 25tc. chyba, że coś przypadkiem mi fajnego w ręce wpadnie :wink:, jedynie co intensywnie oglądam to wózki, bo ten co miałam 6lat temu to był nie wypał.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie czy robiłyście takie badanie jak próba watrobowa (ALAT) czy cos takiego? i o co w tym chodzi? o krzepliwość krwi?
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    sysiajaw: jedynie co intensywnie oglądam to wózki, bo ten co miałam 6lat temu to był nie wypał.

no ja też oglądam i wydaje mi ze za pierwszym razem ten zakup był prostszy....teraz jestem mega wybredna :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Dziewczyny mam problem...mam uczucie jakby brzuch mi twardniał...nie wiem czy to skurcze :confused: Mam uczucie jakby chwilami brakowało mi skóry...trwa chwile i przechodzi... miałam to już dziś kilka razy... Czy tak wyglądają skurcze... :sad:?
    Czy jadąc na IP muszę wiedzieć co ile to się zdarza i jak długo trwa? W dodatku boli mnie jajnik i nie wiem co robic czy jechać na IP czy nie...a wizyta dopiero w poniedziałek...
    Być może panikuję?
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    _kasiek_: pierwszym razem ten zakup był prostszy....teraz jestem mega wybredna :confused:

ja mam identycznie!:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    justa2586: Dziewczyny mam pytanie czy robiłyście takie badanie jak próba watrobowa (ALAT) czy cos takiego? i o co w tym chodzi? o krzepliwość krwi?

z tego co się orientuje to układ krzepnięcia to co innego niż próby wątrobowe....
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    magku Jeżeli to się powtarza kilka razy na godzinę to jedź, jeśli jest to tylko kilka razy w ciągu dnia to to mogą być skurcze przepowiadające, ja w pierwszej ciąży trafiłam do szpitala właśnie z tego powodu aż mi skóra drętwiała (takie miałam wrażenie nie swojej) ale to mi się powtarzało kilka razy na godzinę
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
    • CommentTimeApr 19th 2012 zmieniony
     permalink
    Na szczęście kilka razy w ciągu dnia...nie w ciągu godziny... Jestem już cała zestresowana :sad:
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    z tego co się orientuje to układ krzepnięcia to co innego niż próby wątrobowe....

Ok. juz wiem:wink: głupie pytanie....ale zasugerowałam sie tym że pielegniarka wspomniała cos o krzepliwości przy pobieraniu:wink: ale juz doczytałam o co chodzi w tym badaniu.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    magku kontroluj to, zawsze możesz zadzwonić na IP i się dopytać albo do gina... będziesz spokojniejsza, jeśli będzie się pojawiało coraz częściej to jedź na IP, nie denerwuj się bo dzidzia też się stresuje
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    magku: Jestem już cała zestresowana :sad:
    To spokojnie, bo jak się będziesz stresować, będzie bardziej twardniał. U nas na SR mówili, że macica sama podejmuje około 200 skurczy na dobę i to jest normalne. A moja dr mówiła, że jeśli nie towarzyszy temu ból, to ok, ale jakby bolało, a ja bym się niepokoiła, to podjechać.
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Do wieczora jeszcze poczekam...będę obserwowała i brzuch i Małą...bo w dodatku już się nakręciłam, że i Ona mniej aktywna...jeśli nic się nie zmieni, to pojadę...
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    doti_p: A moja dr mówiła, że jeśli nie towarzyszy temu ból, to ok, ale jakby bolało, a ja bym się niepokoiła, to podjechać.

Nie chce straszyc ale mnie nic a nic nie bolaly twardniecia.. a szyjka przez nie cala sie skrocila !!!
    Byc moze sprawa tego bylo zbyt czeste stawianie sie macicy a nie to, ze bolesne czy tez nie...
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    "porodu nie ma, idzie Pani do domu"
    to słowa Dr. murzynka który dziś w szpitalnej przychodzi
    interpretował nasz zapis KTG:tongue:
    boli mnie już ponad dobę, ale czynności skurczowej brak
    tętno Małej śrenio 150
    pierwszy raz pokazywały mi się 'skurcze' dochodzące do 80-100
    ale tylko wtedy gdy Młoda się ruszała i doopa!

zbadał mnie szyjka 1cm długości
    'rozwarcie' na opuszek palca, czyli nic się nie dzieje
    powtórzył jeszcze 5 razy "porodu nie ma"
    i umówił na kolejne KTG na poniedziałek (12.00)
    ale mam cicha nadzieje, że do tego czasu Łucja się namyśli i wyjdzie...:wink:

odebrałam tez wyniki moczu- idealne! jeszcze takich w ciąży nie miałam

właśnie się biorę za allegrowe zakupy, trzeba ogarnąć braki :smile:

paprykowa chyba nici ze wspólnego porodu:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    flavia dobrze, że wszystko dobrze :wink: tylko szkoda, że porodu niettt :bigsmile:

bo już dawno zastój się zrobił, mogło by się coś ruszyć :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    flavia: pierwszy raz pokazywały mi się 'skurcze' dochodzące do 80-100

I nie bolało Cię to ? :tongue: Ja miałam tyle na parę godzin przed porodem i myślałam,że umrę :smile:
    Oczywiście w czasie porodu grubo ponad 100 :)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Hussy:
    I nie bolało Cię to ?

ale boli mnie tak od wczoraj i już się przyzwyczaiłam:smile: (tylko to są takie krótkie napięcia- do wytrzymania)
    ja akurat mam wysoki próg bólu,
    ale i tak wiem, że jak to już będzie TO to z pewnością będę darła japkę:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Hussy: I nie bolało Cię to ?
    flavia: ja akurat mam wysoki próg bólu

yyy mnie tez do 100 dochodzily ale opucz twardniecia brzucha nic nie czulam :shocked: zadnego bolu
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    flavia: pierwszy raz pokazywały mi się 'skurcze' dochodzące do 80-100

skurcze porodowe to takie gruuuuubo ponad 100....nie pamiętam ile mi tam na tym KTG pokazywało. Takich poniżej 100 to ja w ogóle nie czułam bo przyjechałam już z nimi na IP i powiedziałam, że skurczy brak ale mam wrażenie, że coś cieknie - wydawało mi się, że to wody i tylko dlatego pojechałam na IP. A to był czop, który odszedł w całości praktycznie, zabarwiony krwią. No i tak krew też mnie przestraszyła dlatego na IP pojechałam.
    A jak mnie zbadali to wyszły skurcze w granicach 100-110 (nie czułam ich wcale) i rozwarciem na 2 palce.....
    --
  1.  permalink
    dziewczyny
    dziękuję za OOOO z 05.04. i Tobie Teo za pisanie co u nas hehe ;)
    u nas w porządku :) uff
    Dziś byliśmy u pediatry, pani dr była zachwycona Małymi (urodą ich i zdrowiem!) .
    Ala waży 2210g, a Julcia 2300g :) jedzą ładnie, prawie po równo, choć Julcia je więcej – 360ml, zaś Ala 335ml. Karmimy się o 24,3,6,9,12,15,18,20 – kapiel, 21. Jak Daniel jest to razem, a jak nie to sama je karmię :) najpierw jedną, później drugą, zależy która bardziej płacze i od tej Myszki zaczynam heh :)
    Cieszę się, że mają apetyt, gdy są niespokojne karmie je piersią, każda kropla jest przecież cenna !
    Musimy załatwić wizytę u ortopedy, neurologa, okulisty, rehabilitację…generalnie masa pracy jest przy dwójce dzieci :) dopiero teraz widzę jak to jest hihi, ale radę dajemy, choć zmęczenie jest masakryczne, ale jak biorę Małe na ręce to mi / nam przechodzi, Małe są przesłodkie i każdy ich uśmiech dodaje mi siły :)
    JULIA

Uploaded with ImageShack.us
    .
    ALICJA

--
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Po wizycie:)

Wszystko w porzadku:) maly wazy juz 395 g czyli imponujacy przyrost (3 tyg temu wazyl 193 g):D . Jest potwierdzony chlopczyk. Szyjka jest jak to okreslila gin "złota", bardzo ladna i taka mam nadzieje juz bedzie:P. Na moje pytanie ile ma : zasmiala sie i powiedziala ze wystarczajaco i ze jest super wiec mam sie nie przejmowac :D

Jedyne co mnie zmartwilo to wysokie cisnienie na wizycie. Mam kontrolowac w domu dwa razy dziennie bo to pewnie emocje i mam nadzieje ze tak jest bo w domu mam w miare dobre. Po USG zmierzyla jeszcze raz i juz bylo 110/80 wiec niech juz takie zostanie:P
    Zrobila dwa zdjecia jedno glowki z gory i drugie stopki. Wklejam to drugie hihi:)

Cherry sliczne malenstwa:)))

-- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Cherry_Lady:clap::clap:
    Sliczne dziewczynki !
    Niech rosna zdrowo!:bigsmile:

_kasiek_ ja wszystkie skurcze czuje!
    te dochodzace tylko do 40 i te dochodzace do 100!
    ale nie odczuwam pomiedzy nimi zadnej roznicy:D
    takze pewnie trafie na porodowke juz z niezlym rozwarciem :D (przynajmniej mam taka nadzieje) :D
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    Cherry_Lady gratuluję wam serdecznie! Córcie masz śliczne! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    flavia: paprykowa chyba nici ze wspólnego porodu

spoko u mnie dzisiaj też cisza- może dziewczyny cichaczem ustaliły sobie inną wspólną datę:wink:

sama nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć- miałam rodzić lada chwila a tu dupa.

Może jak przestanę tak mocno chcieć to wtedy mojej przekornej córci się zachce wyjść:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    ja w ogóle nie czuje żadnych skurczy i nie czułam...
    teraz mnie ciągle boli
    te moje 80-100 to pojawiały się jak Mała dawała popis
    ale skurczy niet! mój wie lepiej niż ja kiedy mam skurczybyka bo "mam twardy brzuch"
    jak ja cały czas mam twardy:devil:

pochwalę się, że na all zamówiłam przewijak, tetrę, flanele, podkłady, płatki, patyczki i nożyczki do pazurków.
    jak zamawiałyście u r_p77 to ile wam szła przesyłka ( ja wybrałam kurierską za pobraniem)?
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Cherry_Lady super, że ładnie się u was układa. Odwiedzaj nas czasem (choć pewnie przy dwójce to trudne). No i nie napisałaś jak ty się czujesz ? czy już doszłaś calkiem do siebie ?

hopelight

gratulacje :bigsmile: a jakie miałaś to ciśnienie na wizycie ?

Treść doklejona: 19.04.12 18:26
    flavia: jak zamawiałyście u r_p77 to ile wam szła przesyłka ( ja wybrałam kurierską za pobraniem)?

ja też wzięłam kurierską - 13zł. chyba
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    flavia: pochwalę się, że na all zamówiłam przewijak, tetrę, flanele, podkłady, płatki, patyczki i nożyczki do pazurków

córce się pochwal to może wyjdzie- no chyba że będzie czekać na kuriera, ale to może być po niedzieli dopiero:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    _kasiek_:
    ja też wzięłam kurierską - 13zł. chyba

u mnie zażyczył sobie 22zł ale mam mega pakę
    a ile czasu szła? czy do Ciebie jeszcze nie doszła?:wink:

Treść doklejona: 19.04.12 18:31
    paprykowa: córce się pochwal to może wyjdzie- no chyba że będzie czekać na kuriera, ale to może być po niedzieli dopiero:devil:
    --

wypluj too :devil::wink:
    ale Luśka sobie wykalkuluje,
    że w szpitalu i tak się 3 dni jest
    wiec nawet jak kurier w pon przyjedzie
    to ona już w pt może wychodzić :tongue: :crazy::crazy::crazy:
    taaa...
    Dziewczyny na mnie nie liczcie, że listę ruszę
    choć b bym chciała
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    flavia:
    pochwalę się, że na all zamówiłam przewijak, tetrę, flanele, podkłady, płatki, patyczki i nożyczki do pazurków.
    jak zamawiałyście u r_p77 to ile wam szła przesyłka ( ja wybrałam kurierską za pobraniem)?

Ha to Ty mi podebrałaś podkłady :) Miałam je w koszyku i nagle patrzę a nie ma :) Ale spoko, już wystawił kolejną aukcję.
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Cherry,ja Ci kobieto zazdroszczę siły i tego poweru w opiece nad dwójką maluchów :smile: Ja po przyjściu do domu złapałam mega dół,a Ty jesteś pełna siły i radości :) Podziwiam takie Kobiety. Dzieciątka śliczne :smile: Dużo zdrówka dla Was
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    doti_p:

Ha to Ty mi podebrałaś podkłady :) Miałam je w koszyku i nagle patrzę a nie ma :) Ale spoko, już wystawił kolejną aukcję.

przepraszam:rolling::rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    flavia: u mnie zażyczył sobie 22zł ale mam mega pakę
    a ile czasu szła? czy do Ciebie jeszcze nie doszła?

no ty mialas przewijak - on jest duzy....a paczki jeszcze nie mam - zamawiałam we wtorek poznym popołudniem
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    na drukowalam sie i nie przeszlo :(
    Jestesmy po wizycie i pani Dr powiedziala ze cukry dobre, usg dobre, ktg dobre :D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cherry przesliczne córeczki, cieszę się, że takie okazy zdrowia są!
    hopelight gratuluję! ja z cisnieniem tez mam takie akcje na wizytach, podejrzewam ze mnie nie przebiłaś:bigsmile:
    vsti rewelka!
    --
  2.  permalink
    Cherry Lady- Przecudowne te Twoje corcie :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Hopelight - jak fajnie ujeta stopka na zdjeciu, bedzie super pamiatka :wink::bigsmile:

Ja jutro kobiety analiza moczu i obciazenie glukoza:tongue:Juz sie zaopatrzylam w cytryne:tongue::wink:

1.flavia 19.04.2012 (dziewczynka)
    2. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    3. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    3. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    4. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    5. jezynka 15.05.2012 (dziewczynka)

6. ifonka84 19.05.2012(dziewczynka)
    7. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    8. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    9. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    10. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    11. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    12. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    13. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    14. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    15. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    15. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    16. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    17. Lezunia 25.06.2012
    18. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    18. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    19. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    20. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    21. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    21. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    22. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    23. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    23. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    24. doti_p 12.07.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    25. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    26. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    27. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    28. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    29. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    30. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    31. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    32. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    33. Annie128 05.08.20012
    33. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    34. atamala 06.08.2012
    35. Mamrotka 13.08.2012
    36. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    37. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    37. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    37. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    38. dorotka0905 20.08.2012
    39. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    39. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    39. Saba__ 23.08.2012
    40. marysia_23 25.08.2012
    41. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    42. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    43. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    44. Kafffka74 04.09.2012
    45. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012(chłopiec)
    46. Pajacynka 07.09.2012
    47. Peppermill 10.09.2012
    48. oranda 15.09.2012
    49. katka_81 17.09.2012
    50. asia_ 22.09.2012
    51. sysiajaw 24.09.2012
    52. leneczka8484 30.09.2012
    52. ASulek 30.09.2012
    53. kapelusznick 01.10 2012
    54. magdalenka2610 07.10.2012
    55. łośćń 12.10.2012
    55. CiastoMiłości 12.10.2012
    56. madziauk 10.11.2012
    57. Linden 12.11.2012
    57. violet_flower 12.11.2012
    58. lofbejbe 21.12.2012
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Cherry - gratuluje prześlicznych córeczek! Dużo zdrówka dla Was ;)
    Dzwoniłam do gin.w sprawie tych napięć brzucha, kazał wziąć nospę...jeśli napięcia nadal by się powtarzały - mam jechać...odpukać - napinanie się brzucha przeszło...
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Cherry_Lady, Gratuluję! :clap:
    Córeczki masz śliczne :)
    Życzę Wam dużo zdrowia :)

Treść doklejona: 19.04.12 21:08
    Vsti: na drukowalam sie i nie przeszlo :(
    Jestesmy po wizycie i pani Dr powiedziala ze cukry dobre, usg dobre, ktg dobre :D

To super :bigsmile:
    -- ,
  3.  permalink
    Cherry ale śliczne masz brzdące. Dużo dobrego dla Was :bigsmile:

Ja z wyprawką planuję walczyć od jutra, niby lista przygotowana ale tak mi się nie chce :neutral: Chyba też potrzebuję jakiegoś kopniaka, bo wkraczamy właśnie w 31tc :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Cobraczek: zaopatrzylam w cytryne

mnie nie pozwolili dodać cytryny- ale zauważyłam, że cukry są niższe jak wypije herbatę z cytryną niż jak wypije bez- więc pewnie dlatego.
    --
  4.  permalink
    mag_dre: mnie nie pozwolili dodać cytryny- ale zauważyłam, że cukry są niższe jak wypije herbatę z cytryną niż jak wypije bez- więc pewnie dlatego.

Pytalam w luxmedzie to mowili,ze nie ma zadnych przeciwwskazan:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Jejku jak tak czytam,że Wy juz laseczki (te co blisko mnie na liście są) kupujecie tyyyyle rzeczy to zaczynam sie martwić czy ja zdążę!:P
    Ja mam tylko parę ciuszków,linomag,butelki i laktator,nożyczki do paznokci,ach i jeszcze tetry zamówiłam...I tyle!Gdzie tam wózek,łóżeczko!Masakra...chyba pora się za coś zabrać.Ale kompletnie nie wiem za co!Ehh...:P
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    cheriniatko: Chyba też potrzebuję jakiegoś kopniaka, bo wkraczamy właśnie w 31tc

Daję więc kopniaczka :)
    -- ,
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.