Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
, jesteś mim lekarstwem na wyrzuty sumienia, że jeszcze nic nie mam i na razie mi sie nie spieszy
a tu widac, ze można później, szybciutko i bez bólu
a co kupiłas z apteki, musiałabym zapisac sobie co ejst potrtzebne
generalnie dziś w aptece kupiłam podpaski poporodowe (3 opakowania), maść Linomag (przy Iwonce stosowaliśmy ją do pupy i się sprawdziła), gaziki nasączone spirytusem do pępuszka, w domu mam już majteczki siateczkowe i podkłady poporodowe, no i kupię jeszcze Tantum Rosa (koszt nie mały bo za 10 saszetek jakieś 34zł, ale dla mnie było rewelacyjne po pierwszym porodzie) no i ten Bepanthen jeśli się okaże że nie mam w domu. Aha no i wkładki laktacyjne też mam. Poza tym zapakuję jeszcze na pewno do szpitala lewatywę (ostatnio dostałam szpitalną, ale nie wiem czy coś się w tej kwestii zmieniło). Dla dziecka muszę jeszcze kupić pieluszki jednorazowe i chusteczki do pupy. Sudocrem mam, nożyczki do paznokci kupiłam, szczoteczkę do włosków też. Innych kosmetyków póki co nie kupuję, bo u mnie w szpitalu kąpią noworodki położne w Oilatum. A do domu kupię jak już będziemy wiedzieli czy trzeba jakiś specjalny czy wystarczy Nivea (tzn. mąż kupi jak my będziemy w szpitalu).Chyba tyle....jak sobie o czymś przypomnę co mi się jeszcze przydało to napiszę.
ja ciuszki prałam 3-4tyg przed porodem, urodziłam w 38tc i było ok
mocz wszytsko ok, morfologia tez, jedynie jak zwykle czerwonych krwinek za mało i powoli spada hemoglobinka, ale jeszcze w normie jest i toxo IgM ujemny
To spokojnie, bo jak się będziesz stresować, będzie bardziej twardniał. U nas na SR mówili, że macica sama podejmuje około 200 skurczy na dobę i to jest normalne. A moja dr mówiła, że jeśli nie towarzyszy temu ból, to ok, ale jakby bolało, a ja bym się niepokoiła, to podjechać. Jestem już cała zestresowana
A moja dr mówiła, że jeśli nie towarzyszy temu ból, to ok, ale jakby bolało, a ja bym się niepokoiła, to podjechać.
pierwszy raz pokazywały mi się 'skurcze' dochodzące do 80-100
paprykowa chyba nici ze wspólnego porodu
jak zamawiałyście u r_p77 to ile wam szła przesyłka ( ja wybrałam kurierską za pobraniem)?
pochwalę się, że na all zamówiłam przewijak, tetrę, flanele, podkłady, płatki, patyczki i nożyczki do pazurków
ja też wzięłam kurierską - 13zł. chyba
córce się pochwal to może wyjdzie- no chyba że będzie czekać na kuriera, ale to może być po niedzieli dopiero
--
pochwalę się, że na all zamówiłam przewijak, tetrę, flanele, podkłady, płatki, patyczki i nożyczki do pazurków.
jak zamawiałyście u r_p77 to ile wam szła przesyłka ( ja wybrałam kurierską za pobraniem)?