Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsliwson
    • CommentTimeApr 22nd 2012
     permalink
    Penny wrzuć linka do wielorazowych wkładek laktacyjnych! Nie spotkałam się z takimi jeszcze a jestem ciekawa:)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    sliwson: Penny wrzuć linka do wielorazowych wkładek laktacyjnych! Nie spotkałam się z takimi jeszcze a jestem ciekawa:)

też mnie to zaciekawiło....i ile takich trzeba kupić ?? bo przecież je trzeba by często prać na początku....

Treść doklejona: 22.04.12 08:30
    czy to takie ?? wielorazowe wkładki laktacyjne
    --
    • CommentAuthorcho
    • CommentTimeApr 22nd 2012 zmieniony
     permalink
    http://www.doz.pl/apteka/p49781-Aventwkladki_laktacyjne_wielorazowe_6_szt - ja mam takie o kolorowych nie słyszalam

Poradzila mi je koleżanka. U niej sie bardzo sprawdziły i wyszły ekonomiczniej dla kieszeni.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej:-)

Wyspałam się dzisiaj

Ja jak Vsti miałam cykle 28 dniowe, więc myslę, że termin jest ustalony dobrze:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kupiłam tu, 4 pary bardzo chłonnych (7 zł) i dwie zwykłe (6 zł) , oba rodzaje mają wszyty PUL, więc są nieprzemakalne :)

http://chusty.info/forum/showthread.php?t=24454&p=1735637&viewfull=1#post1735637
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    penny: Dziś obudziłam się pierwszy raz z siara na piersiach

penny mi poleciala pare dni temu z jedego cycola (przez pare godzin) ...
    i znikla ani widu ani slychu po niej :)
    ----
    Dziewczyny ja nie wiem kiedy mam sie stawic na jakas kontrole...
    tydzien temu w piatek powiedzieli ze w ciagu tygodnia powinnam zaczac rodzic wiec o wizytach juz nikt nie wspominal...
    Tesciowa mi mowi, zebym sie przejechala jutro do szpitala .... nie za wczesnie?
    Do mojego gin nie bede juz dzwonic bo jakby sie mialo co dziac to i tak wysle mnie do szpitala...
    co ile powinni mnei kotrolowac teraz?? Oczywiscie jesli sie nic nie dzieje?
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Vsti, i jaki masz poziom cukru po 75g glukozy po 2h?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Nessie, ja bym się przejechała na twoim miejscu. Nie wiem jak często kontrolują w końcówce, pewnie zależy od szpitala, ale w twoim przypadku- po sensacjach z szyjką, skurczami i plamieniem- warto sprawdzić jak sytuacja się rozwija.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Kakai: Ja jak Vsti miałam cykle 28 dniowe, więc myslę, że termin jest ustalony dobrze

ja przy cyklach 28-29 dniowych i tak urodziłam według terminu z USG czyli 10 dni wcześniej.....więc na to też reguły nie ma :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    _kasiek_: ja przy cyklach 28-29 dniowych i tak urodziłam według terminu z USG czyli 10 dni wcześniej.....więc na to też reguły nie ma

u mnie to samo ...cykle 27-28dni ... a termin z Usg wyprzedza Om o 10dni... .. i badz tu madry :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    niunia32 lekko podwyzszony, ale jaka dokladna wartosc nie wiem, bo wypis mam dostac we wtorek i wtedy tez mam spotkanie z lekarzem.
    Gdzie Ty w poznaniu chodzisz do poradni diabetologicznej?
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    A ja się witam w tą piękną niedzielę. Niedawno się obudziłam i chyba za karę za tak długie spanie (kto to myślał, żeby ciężarna w 3trymestrze tyle spała :) boli mnie brzuch i plecy tak przeciążeniowo:) Ale i tak jest fajnie bo się wyspałam. Miłej niedzieli!
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Vsti: Gdzie Ty w poznaniu chodzisz do poradni diabetologicznej?

Ciekawa jestem jakie teraz będziesz mieć zalecenia.
    Chodzę do poradni na Polnej przy szpitalu.
    Bardzo dużo kobiet tam kierują, dojeżdżają nawet z Zielonej Góry.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    niunia32: Bardzo dużo kobiet tam kierują,
    właśnie mam jedno zalecenie wizyta w poradni diabetologicznej... i pewnie będzie to właśnie Poznań, albo Bydgoszcz... okaże się we wtorek... bo wszystkie badania wyszły bdb, tylko ten TTG 75 g źle ;)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dziewczyny, melduję że dzięki Bogu jesteśmy jeszcze dziś w dwupaku;) Lekarze kazali nam wytrzymać jeszcze tydzień! Oczywiście im więcej tym lepiej;) Ale szans wielkich nie dają;) Postaramy się ich zaskoczyć;) Nadal leżę, bo moje dziecko tylko czeka na pomoc ze strony grawitacji;) Co za dzieć! Mam już chyba wszystkie objawy porodu...od kilku dni słyszę nawet takie "pyknięcia" w brzuchu...sama nie wiem co to? Możliwe żebym dziecko słyszała?:shocked:

Przepraszam, nie dam rady przeczytać wszystkiego, ale mocno trzymam kciuki za "problemowe" ciąże i życzę szybkiego, bezpiecznego rozwiązania tym, które już mogą:bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Hanny trzymaj się dzielnie jeszcze trochę w dwupaku, dacie radę :smile: Kciukaski
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    hanny super ze jeszcze w brzuszku Dziec siedzi:)

odnosnie ''pykniec'' Teorka ostatnio pisala ( bo ja od ponad tygodnia slysze ''chrzakniecia'' a la pekniecie balonika) podobno kobiety slysza takie stukanie przed odejsciem wod plodowych. W necie znalazlam przypadek kobiety opisany przez polozna, ze uslyszala pykniecie, po kilku h pojechala do szpitala i chwile pozniej urodzila. Pekl jej worek owodniowy a dziecko glowka zablokowalo kanal i jej wody nie odeszly... Lekarze podobno w te odglosy nie wierza, ale nawet moj P ost uslyszal i sie wystarszyl, ze to juz. Jak widac na moim przykladzie czasem samo sobie ''pyka'' i nic:)

w ogole witam wniedzielnie, piekna pogoda, wyjatkowo wstalam o 7 ( a nie o 10-11 jak to zwykle) wybralismy sie na 9 piechotka do kosciola potem lody i teraz myslimy co dalej... no i oczywiscie NIE RODZE! :updown::updown::updown:
    juz sie z tym pogodzilam
    --
  2.  permalink
    Hanny - Dacie rade!!! Wytrzymacie:wink: Trzymajcie sie dzielnie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: ja przy cyklach 28-29 dniowych i tak urodziłam według terminu z USG czyli 10 dni wcześniej.....więc na to też reguły nie ma

powiem CI ze bardzo bym chciala 10 dni wczesniej urodzic:bigsmile: wczoraj bylam w Twojej karcie ciazy, ale jesteś śliczna:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    dziewczyny a te pyknięcia to nie rozluźniające się więzadła i torebki stawowe? bo ja to sama mogę pyknąć wystarczy że mocniej złącze nogi i strzelam z miednicy.

hanny super że jeszcze w 2 paku.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    jestem glupikem zrobilismy z TZ spacer-4km i to tempem malo spacerowym, zaczal mnie mocno brzuch ciągnąc i nawet bolec:neutral: ale juz przeszlo na szczescie

Treść doklejona: 22.04.12 11:51
    mkd: strzelam z miednicy

heh tez to mam, od tygodnia gdzies:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    No właśnie odnośnie tych "pyknięć" to sama nie wiem...ja już z tydzień je mam...najpierw też się wystraszyłam, że to worek pęknął, ale z drugiej strony wody mi chyba nie lecą (jestem już w domu;). Ponoć sączenie się wód można rozpoznać po tym jak sączą się w pozycji leżącej nadal ( główka właśnie już wówczas nie naciska na szyjkę;), a ze mnie leci w pozycji pionowej i na mój gust to wodnisty śluz (białawy)...eh...sama już nic nie wiem w tej ciąży. Musi być dobrze! Innej opcji nie ma;)

mkd to nie są z miednicy. Zdecydowanie z brzucha.
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Hanny, jesteś bardzo dzielna :) Wierzę, że wytrzymasz min. ten tydzień. Trzymam mocno za Was kciuki! :)

Kakai: mkd: strzelam z miednicy

Ja ostatnio też tak mam.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    w moim przypadku te odglosy sa zdecydowanie z brzucha, ale nic mi nie cieknie...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Witam w niedzielę - u nas raczej nie_słoneczną
    :devil:

Mnie wczoraj coś podbrzusze pobolewało - trochę się przestraszyłam, ale wzięłam 2 nospy i przeszło więc spoko :wink:
    Kciuki za leżące Mamuśki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    o ja tez moge rodzic 10 dni wczesniej, ale nie predzej... :D
    Mi powiedzieli, ze w 3 trymestrze mam sie oszczedzac i zero kilometrowych spacerow, zero dzwigania i ogolnie oszczedny tryb zycia mimo, ze wszystko, jak narazie ok...
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Nessie, u mnie w Niemczech standardem po "terminie" sa wizyty kontrolne u lekarza co dwa dni.
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ja jak już przekroczyłam magiczny 28tc to teraz o 34 marzę :) A jak już dotrwam do 34, to byle do 36 i już wtedy niech się dzieje :) Ciężko uwierzyć że to już tak niedługo.. już niedługo będę miała moje kruszynki obok siebie.. Jak o tym pomyślę to dostaję takiego motorku w d... ze sprzątaniem że głowa mała. Muszę skończyć, żeby móc się wziąć za pranie ciuszków i uzupełnianie zapasów, ale najpierw muszę zobaczyć co i w jakiej ilości już dostałam od koleżanek:)
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Dzień doberek popołudniowy :)

Z moim brzuchem nieco lepiej ale dziewczyny weźcie nie straszcie z tymi pyknięciami z brzucha, że to objaw porodu już bo ja je czułam (ewidentnie z brzucha jak mały kopał) niczym plusk już parę razy a rodzić jeszcze nie chce...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    musze tez sie wziac ostro za wyprawke :p spojrzalam na liste i az sie przerazilam ile jeszcze rzeczy nam brakuje! :p pierwszym zakupem bedzie wyprawka do torby szpitalnej :p bo zwlekalam z tym i jak sie okazalo, ze musze isc na oddzial to ani porzadnej koszuli, ani kapci nie mialam :D
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Vsti: bo zwlekalam z tym i jak sie okazalo, ze musze isc na oddzial to ani porzadnej koszuli, ani kapci nie mialam :D

Ja już taką podstawową torbę na wypadek patologii mam pd 13tc, kiedy przypadkiem wylądowałam w szpitalu poza Warszawą bez niczego... Muszę ją uzupełnić na taką torbę poporodową, z wkładkami itp. :)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja jutro odbieram wózek, nie moge sie gnoja doczekac:devil: a wczesniej wizyta:bigsmile: poproszę ginke o posiew z pochwy, dla świetego spokoju:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    mkd: dziewczyny a te pyknięcia to nie rozluźniające się więzadła i torebki stawowe? bo ja to sama mogę pyknąć wystarczy że mocniej złącze nogi i strzelam z miednicy.

Też się ku temu skłaniam, od paru dni mnie dopadło - kości mi się przemieszczają i przeskakują przy tym właśnie. Już nie pamiętam, jak to było poprzednim razem na tym etapie, ale to już chyba powoli będzie ostatnia prosta... Miednica boli, po nocach nie śpię, chce mi się sprzątać (a wciąż nie mogę), hmm, mam nadzieję, że jednak jeszcze trochę czasu mi zostało...
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    hydrozagadka: chce mi się sprzątać (a wciąż nie mogę)

Jeeejku ja to bym chyba tego nie przeżyła w tej chwili, ten szał na sprzątanie zakrawa na obłęd i normalnie nie mogę się powstrzymać. Aż dzieci zaczęły więcej spać w brzuchu, a nie harcować cały dzień, bo matka je tam ciągle kołysze...
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    A ja skończyłam walczyć z migreną z aura :( ! Jak nie urok, to sr...!
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    magku a jak to cholerstwo się objawia?
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Przerazona, ze kasiek juz zaczyna kupowac rzeczy dla Mateusza, dzisiaj sporzadzilam swoja liste:devil:. Wyciagam tez meza na zakupy, a przy okazji poogladam podwojne wozki (tzn. musze kupic taki, zeby starsza sie miescila i nie wygladala jak osmy paragraf).
    U mnie syndrom wicia gniazda jeszcze sie nie wlaczyl, wiec musze sama zaczac cos dzialac, bo natura sie ociaga...:cool:. dobrze ze zadna nie rodzi, bo wtedy to bym juz w poploch wpadla...
    Pozdrawiam Was mateczki:).
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    katka_81: magku a jak to cholerstwo się objawia?
    --

Najpierw pojawiają się mroczki w oczach...tzn.takie jakieś plamy, które ograniczają mi widzenie...po ok.30 min.przychodzi ogroooomny ból głowy... Migreny z aurą miałam w okresie dojrzewania, spowodowane to było wariactwem hormonów...potem dłuuuugo nic i w pierwszych tygodniach ciąży migrena wrócila...teraz w okresie ciąży pojawiło się to drugi raz...
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    magku: potem dłuuuugo nic i w pierwszych tygodniach ciąży migrena wrócila...teraz w okresie ciąży pojawiło się to drugi raz...

niestety wiele kobiet w ciąży ma migrenę... Mam nadzieję, że już nie powróci :) Trzymaj się ciepło :)
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    katka_81: Mam nadzieję, że już nie powróci :) Trzymaj się ciepło :)

Też mam taką dzieję ;) Miłego wieczorku życzę ;)
    Mąż odszedł od pracy inż.więc chociaż wieczór spędzimy razem :cheer:
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    wielgosz: Wyciagam tez meza na zakupy, a przy okazji poogladam podwojne wozki (tzn. musze kupic taki, zeby starsza sie miescila i nie wygladala jak osmy paragraf).

poważnie :shocked::shocked::shocked: twoja córcia starsza od mojej 3 miesiące ponad ale ja nawet nie biorę pod uwagę podwójnego wózka....ewentualnie dostawkę, tą stojącą ale to jak się okaże że jest konieczna to wtedy dokupie....wydaje mi się, że to strata pieniędzy :shamed:

Kakai dziękuje za komplement :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    To normalne, ze ja juz przestalam rosnac????
    Od 3tygodni mam ciagle 98cm w pasie i ani grama wiecej nie przytylam....
    Teraz gdy maly najwiecej przybiera na masie.... Ja stoje w miejscu:confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    My już od dobrych paru miesięcy nie używamy wózka dla Hani - któregoś dnia po prostu odmówiła jazdy i tyle. Tak już zostało, wszędzie piechotą. Nawet nie wiem czy taka dostawka stojąca by nam się przydała, chociaż rozważam.

Dzisiaj pierwszy od wyjścia ze szpitala porządnie zaczął mi twardnieć brzuch :neutral: Trochę to trwało, wystraszyłam się, już powoli się zbieraliśmy na IP... Ale przeszło i od paru godzin cisza... Brr, przecież mi jeszcze trochę czasu zostało do finału... :sad:
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    hydrozagadka: My już od dobrych paru miesięcy nie używamy wózka dla Hani - któregoś dnia po prostu odmówiła jazdy i tyle. Tak już zostało, wszędzie piechotą. Nawet nie wiem czy taka dostawka stojąca by nam się przydała, chociaż rozważam

no my używamy może raz w tygodniu lub rzadziej jak gdzieś na dłużej idziemy, bo po jakimś czasie Iwi chce na rączki - a tak mogę ją do wózka wsadzić i jest spokój.....ale też był czas, że w ogóle nie jeździła w wózku, bo nie chciała. Ja brałam na spacer i wózek przez cały spacer był pusty.
    Myślę tylko, że jak zobaczy Małego w wózku to też może chcieć (z zazdrości) i dlatego biorę dostawkę pod uwagę, ale na pewno nie kupię od razu tylko jak się okaże potrzebna.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    szlag mnie trafia, kolezanki niecięzarne co mnei widzą, to łooo ale masz duuuuuż brzuch, nosz kurna co będzie w lipcu?!:devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Kakai - to z zazdrości !!!!!! no i co ja mam powiedzieć ?? od dwóch miesięcy mnie ludzie na porodówke wysyłają a jak mówię, ile mi zostało to im szczęka opada....jutro będą moje fotki brzuszka to sama zobaczysz - a to terminu z OM jeszcze prawie 2 miesiące !!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Kakai a tak na poczatku nie moglas sie doczekac duzego brzucha?To masz :fierce:
    _kasiek_ haha mnie pytaja ktory to miesiac siodmy???
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Kasiek takie zadrośnice mnie zaczynają w***** zobaczymy jak one beda w ciązy, czy beda takie patyczaki:devil:

Nessie fakt, mam co chciałam:bigsmile::shamed:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Kakai: Kasiek takie zadrośnice mnie zaczynają w***** zobaczymy jak one beda w ciązy, czy beda takie patyczaki

to im powiedz, że teraz dla ciebie najważniejsze jest zdrowie dziecka i już !!!!!! i olej to bo szkoda twoich nerwów i zdrowia maluszka
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: to im powiedz, że teraz dla ciebie najważniejsze jest zdrowie dziecka i już !!!!!! i olej to bo szkoda twoich nerwów i zdrowia maluszka

prawda, dzięki:bigsmile::bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.