Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornikkitaa
    • CommentTimeApr 23rd 2012
     permalink
    _kasiek_: a przewracanie się to dla mnie katorga,

Mnie w niektóre noce bolą tak pachwiny i nogi, które są opuchnięte po całym dniu, że Wojtek musi mnie obracać przed snem jak sie próbuje ułożyć -bo jak leżę za długo na lewym boku to mnie bolą prawe wiązadła brzucha, jak na prawym to lewe, a jak na plecach to kręgosłup :tooth:
    Więc dopóki nie zasnę co około 15min zmieniam pozycje:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Vsti: A wiecie, że w weekend majowy ma być nawet 30 stopni?:P

Też tak słyszałam...więc jak będzie ciepło to będziemy umierać... :confused:
    A mi się dłuży :sad: chciałabym już ten czerwiec i tą naszą dupeczkę w ramionach :bigsmile: a jeszcze tyyyyle czasu do czerwca...no ale niech sobie ze spokojem tam siedzi ;)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A mi się znów wydaje, że mało czasu do czerwca zostało, bo kwiecień tak szybko mi mija, że aż szok! :)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeApr 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    No to wielkie Gratulacje dla Jeżynki!!! i Kciuki za paprykową!!!

Zazdroszczę wszystkim Chorwacji ... mi w tym roku pozostaje weekend u rodziców nad morzem, ewe. jakaś wycieczka jednodniowa, lipiec sierpień to ja się kulać już będę...:devil:

No a weekend majowy cudowna pogoda na grila, i już planujemy jechać do skansenu pospacerować i pojeść dobrze :bigsmile:

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:bigsmile: ja za 2,5tyg na połówkowe i mam nadzieję że dzidzia nam pokaze co ma między nóżkami
    --
  1.  permalink
    Witam sie w 24 tygodniu :P alez ten czas leci.... jutro na 18 wizyta i tez juz nie moge sie jej doczekac :P Wczoraj Malutka nakarmilam wielgachnymi lodami, bo poszlismy ze znajomymi do knajpki sie troszke rozerwac:P
    Wielkie gratuacje dla jezynki, kciuki mocno zacisniete za paprykowa :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    sysiajaw: i już planujemy jechać do skansenu pospacerować
    a gdzie ten skansen? :)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    oleee gratuluje jezynka! Niech Hania rosnie zdrowo!!!!
    Niezla waga jak na ten tydzien :-))))

Paprykowa szybkiego porodu!!!!! kciuki zacisniete!

A gdzie nasza liderka ???? :-))))
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    a u nas dzis leje, bu...
    Co za duzo to niezdrowo.

Skoro dzis Hanie takie chetne do wyjscia to moze maja przechrzcze, albo chociaz na drugie damy Hania:devil:
    mysle ze to nic nie da, ja sie z lozka podnosze i na 12 na KTG
    ale nic nie czuje wiec, wydaje mi sie ze dzis znowu bedzie '' nie rodzi Pani, do domu'' :smile:
    powodzenia na wizytach:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Gratulacje dla rozpakowanych, dla rodzących powodzenia. ja mam jutro wieczorem wizytę dopiero, a później do starszej chrześnicy z prezentem urodzinowym hehe. Nie wiem czemu ale boję się tych upałów- od 3 tyg puchnę jak ma być zmiana pogody i jak pada- głownie wieczorem, przed ciążą zawsze w upały puchłam a ważyłam mniej ehh
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    nessie: A gdzie nasza liderka ???? :-))))

kochana o mnie martwić się możecie zacząć jak się nie odezwę do godziny 13:tongue:
    bo wcześniej to ja spię, heh koło 11 się budzę:wink:

czy mi sie wydaje, czy ja jakiś rekord na pierwszym miejscu biję?!
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    flavia: Skoro dzis Hanie takie chetne do wyjscia to moze maja przechrzcze, albo chociaz na drugie damy Hania:devil:

:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::rolling::rolling::rolling:

gratulacje dla rozpakowanej a ta w trakcie rozpakowywania niech się dzielnie trzyma :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Vsti w Sierpcu i zawsze w pierwszą niedzielę miesiąca począwszy od maja są różne atrakcje np. gotowanie na polanie, dzień dziecka, miodobranie itd... to jest za w-wą na północ jakieś 120km :)
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Wow, ale się wstrzeliłam:) Gratulację dla Jeżynki!!

Paprykowa, trzymam kciuki! szybkiego i małobolesnego życzę!!:)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Aaaa a ja się pochwalę, że wszystkie 120 sadzonek truskawek się przyjęło i pięknie rosną, już są pięknie zielone, ale będzie wyżera za 1,5 miesiąca mmmm:devil:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    sysiajaw: Aaaa a ja się pochwalę, że wszystkie 120 sadzonek truskawek się przyjęło i pięknie rosną, już są pięknie zielone, ale będzie wyżera za 1,5 miesiąca mmmm:devil:

A u mnie zmarzły i nie będzie wyżerki :( A te sklepowe wyglądają pięknie, ale nie mam na nie apetytu, sama chemia :( Więc kolejne zjem dopiero za rok :D
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam sie Dziewczyny.
    Gratulacje dla Jeżynki i kciuki zacisniete za Paprykową:jumping:
    Co do migreny to ja od ponad 10 lat z nia walcze a ciąża jest jedynym czasem w przeciągu tych lat gdzie migrena mnie nie dopada:tooth:
    Nessie co do wizyt to nie wiem jak często powinny byc ale y miałaś juz rozwarcie wiec pasowała by to sprawdzic. js ostatnia wizyte miałam 2.04 wtedy było wszystko w jak najlepszym porzadku wiec teraz mam wizyte w ten czwartek (tyle że miedzy czasie był szpital) a potem nie wiem...okaże sie w czwartek.

Musze sobie troszke ponarzekać moze mi lepiej będzie a wiec od dwóch dnie pobolewa mnie brzuch jak na @ ale bardzo bardzo delikatnie z przerwami, pachwiny mnie w nocy tak strasznie ciągną że spac sie nie da a nie wspomne o przewracaniu sie z boku na bok a wczoraj doszedł straszny ból w dole kręgosłupa na szczęscie po godzinie przeszedł. Przepraszam za narzekanie ale musiałam troszku teraz bedzie mi lżej ale poza tym to czuje się b.dobrze:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    sysiajaw: to jest za w-wą na północ jakieś 120km :)
    aaa, bo nie daleko mnie jest podobne miejsce i właśnie też są organizowane różne takie festyny :)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    A i wózek zakupiony!!!wiec wyprawka (chyba) zakończona jestem przeszczęśliwa i spokojna (jak na razie):wink:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    justa2586 chyba mnie nie zostawisz samej na liscie :shocked::shocked:
    Spadam pozamiatac w pizzeri hahahha :D
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    justa2586 chyba mnie nie zostawisz samej na liscie :shocked::shocked:

Myśle że Kochana nie masz sie co martwić...coś czuje w kościach że te wszystkie objawy to tylko tak mnie straszą a spokojnie donosze (albo i przenosze) do terminu. :wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 23.04.12 11:01</span>
    Szczególnie że Mała sie bardzo uaktywniła a ponoć dzieci sie wyciszaja przed porodem....
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Jezynka - wielkie gratulacje, niunka duza jak na 3 tyg przed terminem:)

Paprykowa - 3maj sie dzielnie:)))

Kakai - a moje cisnienie dzis za to 123/72 :) okazuje sie ze nadcisnienie to ja mam tylko u lekarza. W domu mierze po 10 min spoczynku i relaksu i jest w miare ok tzn to drugie czasem jestna granicy ale jeszcze w normie. Cieszy mnie to i oby tak dalej:)

My dzis mamy kiepska pogode wiec maz zostal w domu. Jedziemy poogladac wozki i lozeczka. Na razie bez cisnienia (wkoncu jeszcze mamy czas) chcemy poobczajac:)
    Melduje skonczony 21 tc:) zaczynamy 22:P:):bigsmile:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Nessie ja z Tobą zostanę - oprócz okresowych pobolewań miesiączkowych - nic nie mam. W poniedziałek dowiem się czy mój synek się obrócił?!
    Łóżeczko już pościeliłam a jutro jedziemy po wóżek :bigsmile:
    -- [url
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Vsti: aaa, bo nie daleko mnie jest podobne miejsce i właśnie też są organizowane różne takie festyny :)
    --

A gdzie te festyny ;>? Bo z tego co się orientuje, to z WLKP.jesteś, więc jeśli okolica ładna, to pospacerowałabym ;)
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    A ja od paru dni kiepsko się czuję;/ Łapią mnie takie miesiączkowe bóle brzucha,ale tylko po jednej stronie,boką pachwiny...echhh.Mam nadzieję,że mnie te szyjkowe dolegliwości nie dopadną przez to.27.04 wizyta więc się okaże.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Gratulacje dla mamusiek:))) Fajnie, w upały już sobie na spacerki pochodzicie:))) Kciuki za wizyty dzisiejsze! A ja nie zauważyłam kiedy do pierwszej 10tki wskoczyliśmy:shocked: Muszę me dziecko spakować do szpitala...jako, że my pewnie przed czasem wylądujemy;) Swoją torbę mam gotową od 28tc;) A wracając do tematu wyprawek to my skompletowaliśmy wyprawkę w 2 dni! Więc spoko luzik dacie radę. Mało tego, za naszą wyprawką biegał sam mąż, bo ja leżę;) Teraz pierze, prasuje...Nie mamy tylko wózka, ale jest zamówiony;) Także z wyprawką nie trzeba się spieszyć;)
    --
  2.  permalink
    Hanny: za naszą wyprawką biegał sam mąż, bo ja leżę;)

Tez bym tak chciala, ale niestety to ja musze wszystko robic :P maz to mi pewnie pomoze dopiero przy wozku i lozeczku, a na to jeszcze troszke czasu jest. I fajnie, ze do nas zagladasz Hanny :)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    I fajnie, ze do nas zagladasz Hanny :)
    --

Fajnie tu:bigsmile: mam nadzieję, że zostanę tu jak najdłużej:wink:
    --
  3.  permalink
    No pewnie :) ja nie rozumiem czegos w tych suwaczkach, na moim pokazuje mi 24 tydzien, w jakims kalendarzu z pampersa wychodzi mi 25 ciazy..i badz tu madry teraz :P
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    kuleczka_69: ja nie rozumiem czegos w tych suwaczkach, na moim pokazuje mi 24 tydzien, w jakims kalendarzu z pampersa wychodzi mi 25 ciazy..i badz tu madry teraz :P

Skończyłaś 24 tc, a więc zaczęłaś 25 tc, stąd różnica, jeden pokazuje skończone, drugi - zaczęte ;)
  4.  permalink
    Ostatnio moj maz sie mnie polewal, bo mu powiedzialam, ze zaczelismy wlasnie 6 miesiac, a ten do mnie, ze ja liczyc nie potrafie :P i tlumacz taiemu, z od 23 tyg zaczyna sie 6 miesiac, dopiero jak na necie pokukal to mi racje przyznal:P
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    kuleczka_69 ja sama zanim doszłam do tego który tc skończony, a który zaczęty, a w ogóle już który to miesiąc to minęło troszkę czasu, więc nie dziwie Mu się :P
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    Ja mu tez, bo w sumie ja sama nieraz sie motam :P ale u mnie dzisiaj ladna pogoda, sloneczo swieci fajnie, porownujac do weekendu to niebo a ziemia :P
    --
  5.  permalink
    Witam wszystkich ;)

GRATULACJE dla Jeżynki i mocno zaciśnięte kciuki za Paprykową!!!!

Ja mam problem nie mogę znaleźć żadnej sukienki ciążowej w większym rozmiarze. Wczoraj przeszukałąm całego neta i galerie i guzik.
    Niby w C&A mieli ale różowe o zgrozo!!! W katalogach wysyłkowych wszystko co fajne wykupione i wyglada na to że będę chodzić w koszuli nocnej :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    No ja niby mam skończony 29 tydzień, ale jak leżałam w szpitalu w zeszłym tygodniu to tam operowali cały czas, że jestem w 28 tyg. Mimo, że to był skończony 28 :P
    --
    •  
      CommentAuthorcheriniatko
     permalink
    Witam w brzydki poniedziałek

Jeżynka - gratulacje :clap: paprykowa kciukaski dla Was :thumbup:

Ja też bym chciała w tym roku do Chorwacji, aż mnie skręca na samą myśl, ale z 3-miesięcznym dzidziolkiem chyba się nie odważę, dlatego w tym roku pewnie z urlopu nici :sad:

Lekarze posługują się właśnie skończonymi tygodniami, to my lubimy sobie troszkę przyspieszać te tygodnie:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Dziewczynki, wiem że temat romiaru brzucha gdzieś się tu już przewijał ale powróce do niego jeszcze raz! Jak to u Was jest z jego wzrostem? Mój stoi od miesiąca w miejscu... Wprawdzie w okolicch pępka mierzy jakieś 104cm ale czy brzuch nie powinien systematycznie rosnąć? Wbrew pozorom nie wygląda na duży a na dodatek nad i pod pępkiem zamiast wypukły jest płaski jak stolnica. Dziwny ten mój ciążowy brzusio :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    Dzisiaj o 8:59 siłami natury przyszla na swiat Nasza Hania. Waga 4110, dlugosc 59 cm.10 punktów i zaskakująca zdolność ssaca:) Obyło sie bez wspomagaczy ale musieli mnie lekko naciac przez blizne po pierwszym porodzie. W sumie regularne skurcze od 2, na porodowce od 5. Obolala ale bardzo szczęśliwa!
    --
    •  
      CommentAuthorcheriniatko
     permalink
    Huraaaaa i mamy dwie małe Hanie :crazy::crazy::crazy::jumping:

Gratuluję :bigsmile:
    --
  6.  permalink
    Sayuri ja myślę że to sprawa indywidualna i zależy chyba od budowy kobiety. Ja na 5 miesiąc to mam jak na 7 i aż się boje pomyśleć co będzie np. za dwa miesiące. Z tym że ja byłam większa już przed ciążą :bigsmile:

Treść doklejona: 23.04.12 12:05
    PAPRYKOWA OGROMNE GRATULACJE!!!!!!! I CAŁUSY DLA WAS
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    kuleczka_69: a ten do mnie, ze ja liczyc nie potrafie :P i tlumacz taiemu, z od 23 tyg zaczyna sie 6 miesiac, dopiero jak na necie pokukal to mi racje przyznal:P

haha ja mam to samo, mój nie może zrozumieć ciągle że tygodnie liczy się od miesiączki a nie od zapłodnienia :bigsmile: i ciągle się dziwi jak widzi który to tydzień :wink:
    --
  7.  permalink
    PAPRYKOWA GRATULACJE!!! DUZO ZDROWKA DLA WAS :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    paprykowa GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!! no i spora ta Twoja Hania - szacun :cheer::clap::cheer::clap::cheer::clap:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsti: No ja niby mam skończony 29 tydzień, ale jak leżałam w szpitalu w zeszłym tygodniu to tam operowali cały czas, że jestem w 28 tyg. Mimo, że to był skończony 28 :P

przyzwyczaj się - jak byłaś w szpitalu to faktycznie miałaś skończony 28tc i dla nich to się liczy...to ile tygodni jest skończonych.....
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Gratuluje NOWYM MAMUSIOM!!
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    paprykowa: Waga 4110, dlugosc 59 cm.

Ślicznie duża :smile:. GRATULUJĘ!!!
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Gratulacje dla paprykowej! Zdrówka dla Małych Haneczek ;)
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    cheriniatko: Lekarze posługują się właśnie skończonymi tygodniami,

no większość tak, bo mój do większości nie należy :tongue: mój by powiedział teraz jakbym poszła że jestem w 19tc, jest ordynatorem w szpitalu może taką ma metodę i tak lubi :bigsmile: zawsze zanim wpisze w karte ciąży sprawdza to na magicznym kółeczku :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    1.flavia 19.04.2012 (dziewczynka)
    2. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    2. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    3. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    4. ifonka84 19.05.2012(dziewczynka)
    5. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)

6. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    7. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    8. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    9. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    10. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    11. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    12. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    13. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    13. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    14. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    15. Lezunia 25.06.2012
    16. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    16. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    17. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    18. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    19. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    19. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    20. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    21. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    21. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    22. doti_p 12.07.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    23. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    24. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    25. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    26. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    27. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    28. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    29. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    30. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    31. Annie128 05.08.20012
    31. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    32. atamala 06.08.2012
    33. Mamrotka 13.08.2012
    34. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    35. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    35. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    35. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    36. dorotka0905 20.08.2012
    37. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    37. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    37. Saba__ 23.08.2012
    38. marysia_23 25.08.2012
    39. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    40. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    41. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    42. Kafffka74 04.09.2012
    43. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012(chłopiec)
    44. Pajacynka 07.09.2012
    45. Peppermill 10.09.2012
    46. oranda 15.09.2012
    47. katka_81 17.09.2012
    48. asia_ 22.09.2012
    49. sysiajaw 24.09.2012
    50. leneczka8484 30.09.2012
    50. ASulek 30.09.2012
    51. kapelusznick 01.10 2012
    52. magdalenka2610 07.10.2012
    53. łośćń 12.10.2012
    53. CiastoMiłości 12.10.2012
    54. madziauk 10.11.2012
    55. Linden 12.11.2012
    55. violet_flower 12.11.2012
    56. lofbejbe 21.12.2012
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Gratulacje Paprykowa, faktycznie okazała ta Twoja Hania:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    paprykowa: Dzisiaj o 8:59 siłami natury przyszla na swiat Nasza Hania. Waga 4110, dlugosc 59 cm.10 punktów i zaskakująca zdolność ssaca:) Obyło sie bez wspomagaczy ale musieli mnie lekko naciac przez blizne po pierwszym porodzie. W sumie regularne skurcze od 2, na porodowce od 5. Obolala ale bardzo szczęśliwa!

Gratulacje!Hania duża dziewczynka! :))
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.