Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeApr 23rd 2012
     permalink
    Nowy tydzień i takie wieści :bigsmile:

Gratulacje Jeżynki i Paprykowa dużo Zdrówka Dla Was i Waszych Pociech,szybkiego Powrotu do Formy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a ja dziś na 16.30 uciekam na wizytę (nieplanowaną), bo mnie coś skurczybyki łapią... :/ będziemy oglądać szyjkę... Trzymajcie proszę kciukasy :(
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    O i jestem 21 może przed 30 tyg wkroczę do pierwszej dwudziestki :P
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    oczywiście gratulacje i uściski dla paprykowej i jeżynki :)
    --
  1.  permalink
    Ja znikam robić ciasto czekoladowo-bananowe bo mój M ma dziś imieniny.

Podaje linka jakby ktoś był chętny - aha to mój pierwszy raz z tym przepisem więc nie wiem czy polecać :bigsmile: komentarze ma dobre , więc do dzieła :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsti: O i jestem 21 może przed 30 tyg wkroczę do pierwszej dwudziestki :P

ja jakoś tak wcześnie wkroczyłam do 20-tki, a jeszcze szybciej chyba do pierwszej dziesiątki !!!! a nawet już 9 jestem....ale chyba na tym miejscu już jakiś czas zabawię :bigsmile: no dobra - na 8 bo jeszcze flavia się teraz niedlugo rozpakuje :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    katka_81 kciuki zaciśnięte, będzie dobrze! Musi być!

Paprykowa Wielkie GRATULACJE!:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Jednak czas zapieprza, niedawno byłam 50 na liście :D

Mam niezłe ręce po szpitalu wyglądam, jak jakiś ćpun :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Matko!!! Ja jestem już 16sta :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Gratulacje Paprykowa i Jeżynka :clap:
    Widocznei Hanie lubią poneidziałki - pracowite dziewczynki będą :tooth:

A co do wielkości brzucha - właśnie pierwszy raz zmierzyłam - 100 cm :shocked::shocked: - a generalnie brzuszek jak na poczatek 6 m-ca jest mały... Wczoraj byliśmy na imprezie rodzinnej, założyłam obcisłą czarna sukienke (żeby podkreślić brzuszek :wink: ) a tu nie wszyscy zorientowali sie, ze ja w ciąży jestem :shocked:
    Bo faktycznie jak stałam na wprost - to nie było widac, tylko z boku....
    Ciekawe jak to bedzie póxniej - bo, że ruszy to jestem pewna :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ul_cia: Bo faktycznie jak stałam na wprost - to nie było widac, tylko z boku....
    poczekaj jeszcze z miesiąc to tempo wzrostu zapewne Cię zaskoczy ;):tongue:
    --
  2.  permalink
    Vsti: poczekaj jeszcze z miesiąc to tempo wzrostu zapewne Cię zaskoczy ;)

Mnie wlasnie na poczatu 6 miesiaca wywalilo z becolkiem, wiec Ulcia, nie znasz dnia ani godziny :P
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Słuchajcie, czy obwód brzucha może się zmniejszyć?? Pisałam wcześniej, że miałam 104 (tydzień temu) a przed chwilą zmierzyłam i jest 101 cm... Zgłupiałam normalnie... :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Sayuri to chyba zależy od ułożenia dzidzi... :) z tego co mi wiadomo...
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Vsti: poczekaj jeszcze z miesiąc to tempo wzrostu zapewne Cię zaskoczy ;)

No właśnie mnie nie zaskakuje za bardzo, a raczej zaskakuje, że się zmniejszył. Możliwe to jest w ogóle?
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Sayuri - może inaczej się dzidzia ułożyła, jakoś niżej lub bardziej "do kręgosłupa". Myśle, że nie masz sie co martwić
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    katka_81: Sayuri to chyba zależy od ułożenia dzidzi... :) z tego co mi wiadomo...

Też tak pomyślałam, a że mi się to wcześniej nie zdarzyło to się przeraziłam normalnie...

Oj ten poniedziałek niefajny jest od rana :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Sayuri ja mam tak często, wydaje mi się, że jest to związane z tym jak się dziecko ułoży. Mam tez tak, że rano brzuch mam duużo mniejszy niż wieczorem :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Sayuri78: Oj ten poniedziałek niefajny jest od rana :sad:

oby zakończył się pozytywnie :)
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Dziękuję Dziewczyny za pocieszenie...
    Ulżyło mi trochę :)

Treść doklejona: 23.04.12 12:56
    katka_81: oby zakończył się pozytywnie :)

Idę do Szkoły Rodzenia, rozerwę się :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    Ciasto w piekarniku teraz tylko czekac na efekty....

Kasiek czy Ty jestes z Krakowa? Oczywiście jeśli mozna spytac ?

Treść doklejona: 23.04.12 13:02
    A tu link bo zapomniałam wkleić wcześniej , tak na wypadek gdyby ktoś miał ochote.

http://namiotle.pl/3033/ciasto-czekoladowo-bananowe/
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    NadziejaUmieraOstatnia: Kasiek czy Ty jestes z Krakowa? Oczywiście jeśli mozna spytac ?

tak jestem z KRK - to żadna tajemnica :bigsmile: a czemu pytasz ??
    --
  4.  permalink
    Ja mam do Krk 35 km a chciałabym rodzić w Ujastku wiesz coś może na temat tego szpitala?

Chodzi mi głównie o bezpieczeństwo maluszka gdyby mu się bardzo śpieszyło, czego się bardzo obawiam.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeApr 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    NadziejaUmieraOstatnia: Ja mam do Krk 35 km a chciałabym rodzić w Ujastku wiesz coś może na temat tego szpitala?

ja tam nie rodziłam więc nie opowiem Ci z własnego doświadczenia. Mam kilka koleżanek, które tam rodziły i z tego co wiem to opieka neonatologiczna jest tam bardzo dobra, ale minusem jest to, że oni tam mają dużo porodów i robią wszystko taśmowo. Łącznie z tym, że dość szybko chcą wypisywać pacjentki bo im potrzeba wolnego miejsca. Moja znajoma urodziłam we wczesnych godzinach rannych a chcieli ją wypisać już na następny dzień po południ, mimo że dziecko miało podwyższoną bilirubinę. Koleżanka się nie zgodziła i na szczęście bo następnego dnia maluszek był pod lampami z powodu tej wysokiej bilirubiny. Gdyby wyszła do domu a następny dzień wróciła z Małym to on byłby na oddziale a ona już mogłaby go tylko odwiedzać.....ale ogólnie tam są te wszystkie sale ładne, wszystko nowiutkie, wyremontowane.

Wiem, że są tam Dni Otwarte i można przyjechać, oglądnąć wszystko, o wszystko wypytać - sprawdź u nich na stronie, powinny być podane terminy a jak nie to zadzwoń do nich. Trzy lata temu to były wtorki jakoś po południu.

Szpital Ujastek
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Paprykowa, Gratuluję!!! :clap:

Dziewczyny, czy wykonujecie sobie masaż krocza? :shamed:
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    niunia32: Dziewczyny, czy wykonujecie sobie masaż krocza?

niee.....poprzednio też tego nie robiłam :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    niunia32: Dziewczyny, czy wykonujecie sobie masaż krocza?

Ja w SR ostatnio słyszałam, żeby zacząć od 34 tygodnia olejkiem migdałowym. Jednak opinie są i takie, że a) wcale to niczemu nie pomaga b) może doprowadzić do jakiejś zupełnie niepotrzebnej infekcji - mimo zachowania środków ostrożności i higieny, więc już sama nie wiem... Póki co mam jeszcze czas.

Treść doklejona: 23.04.12 13:28
    Apropos przepisów - ja polecam tą stronę: www.kwestiasmaku.pl
    --
  5.  permalink
    Dziękuje Kasiu - słyszałam różne opinie , najważniejsze że dzidziuś byłby bezpieczniejszy. Chyba że nie zdąrzę dojechać ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    kurcze - ja właśnie weszłam na strone Ujastka i mam teraz mętlik w głowie....zakładałam, że rodzę tam gdzie rodziłam (mam blisko, znam tam położną z którą już rodziłam, chodzę tam od początku ciąży do lekarza), ale za poród rodzinny muszę zapłacić, za zzo muszę zapłacić.....a w Ujastku jest to za darmo.....a to jednak jest kwota 600 lub 700 zł.....no i nie wiem co robić.....na Ujastek mam kawał drogi z domu....
    --
  6.  permalink
    Kasiu ja też na to zwróciłam uwagę , praktycznie wszystko bezpłatnie chyba że M bedzie chciał zostać 24h
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Coś mam dzisiaj dużo czasu :bigsmile:. Za oknem leje i grzmi, w piekarniku kurczak z warzywami w rękawie a ja będę się za jakieś 2 godziny zbierać do SR. Zajęcia mam w szpitalu w którym planuję rodzić. Czy któraś z Was jest z Trójmiasta?? Zakładam, że nie, bo już kiedyś o to pytałam :smile:. To szpital, który wybrałam (na wypadek, gdybym się myliła i ktos z Trójmiasta jednak tu był)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    :bigsmile: No to czekam na mój rosnacy bejsbolek :wink: a pewnie w okolicy czerwca bede tu "narzekała", ze duży brzuszek i ruszyć się nie moge :wink:

A pytanie z innej beczki:
    Ponieważ zapowiadają faktycznie b. ładną pogode zaczęłam zastanawiać się nad ubraniami na ten ciepły czas i szukam ciuszków "upalnych" - tzn. krótkich spodenek dla cieżarnych i tankini (takiego "kostiumu kapielowego" dla ciężarnych).
    Kupowałyście juz gdzies takie ubrania? Możecie polecic jakis sklep albo sprzedawcę/ Szukałam na allegro, ale jakoś tak nic mi nie przypadło do gustu :(
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Jakie dziś cudowne wieści:)))) Witam na świecie dwie Hanulki!!! :clap::clap::clap:
    Gratuluję Dziewczyny!

Odnośnie masażu krocza- ja miałam plan masować bo się naczytałam, że może mnie to uchronić przed nacięciem. Z masaży jednak zrezygnuję w obecnej sytuacji przez te zawirowania z szyjką.
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Wiem ze na c&a online można znaleźć ciuchy ciazowe i powiem Wam ze np spodnie przyzwoite :)
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Sayuri78 ja od prawie miesiaca mam ciagle 98cm w pasie ... ani drgnie do przodu!
    To dopiero dziwne :D

Paprykowa gratuluje !!!!!!!!!

Karinazosia
    zauwazylas jakie towarzycho na liscie maja nasi chlopcy????
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Sayuri78 ja Pochodzę z Gdańska, tam też się urodziłam, tam mieszkają moi rodzice i brat z żoną a ja się wyniosłam 7 lat temu 200km w stronę warszawy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Nessie wychodzi na to, że nasi synowi będą mieli do wyboru po dwie dziewczyny :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    -- [url
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Ulcia ja krótkie spodenki kupiłam sobie na wyprzedażach już w styczniu także teraz mam jak znalazł;)

A na allegro te mi wpadły w oko

http://moda.allegro.pl/krotkie-spodenki-ciazowe-z-panelem-sexi-roz-38-m-i2267810391.html

Też mam pytanie dotyczące długiego weekendu: planuję jechać do zakopanego na delikatne spacery i chciałabym wybrać się na Kasprowy (oczywiście kolejką). Myślicie, że mogą być jakieś przeciwwskazania?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    może któraś byłaby zainteresowana zakupem termometru do ucha i czoła? mam nieużywany w opakowaniu, dostalam dwa takie same, sprzedam w fajnej cenie. Proszę szeptać jakby co to podeslę zdjęcia.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    karinazosia wczoraj mozna bylo rzecz.... ze nawet po 3!
    dzis znikly z listy 2 Hanie :)
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Uff, ulżyło mi, że Wy również nie masujecie krocza :) bo miałam już wyrzuty sumienia, że go nie masuję a później będę narzekać, że zostałam mocno nacięta...
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ja nie kupowałam typowo ciążowych bluzek czy sukienek na lato, bo samo ciążowe powoduje, że cena idzie o min 50% w górę !!!! kupowałam sobie normalne tuniki i sukienki odcięte pod biustem a szerokie w pasie
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ja mam tylko jedną bluzkę ciążową i nic więcej, reszta to właśnie takie ciuszki o jakich pisze _kasiek_ bo ceny ubrań typowo ciążowych naprawdę powalają :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    rumba: A na allegro te mi wpadły w oko

http://moda.allegro.pl/krotkie-spodenki-ciazowe-z-panelem-sexi-roz-38-m-i2267810391.html

O ! Fajne! :-) Dzieki

No właśnie takie typowo ciążowe bluzki tez mi nie pasują - bo cena i generalnie często sie w nich wyglada jak w worku, ale spodenki to juz musze mieć przystosowane :-)
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    nessie: ja od prawie miesiaca mam ciagle 98cm w pasie ... ani drgnie do przodu!
    To dopiero dziwne :D

Nessie ile masz wzrostu? Bo to pewnie jednak i od wzrostu i od wagi i od postury zależy :smile:. Ja mam 169 cm wzrostu, ciążę zaczynałam z 65 kg a obecnie 79,7 na liczniku - no i te 101 cm w pasie :)

sysiajaw: ja Pochodzę z Gdańska, tam też się urodziłam, tam mieszkają moi rodzice i brat z żoną a ja się wyniosłam 7 lat temu 200km w stronę warszawy

No popatrz :). Ja pochodzę z KRK a rzuciło mnie aż nad morze. Dobrze mi się tu mieszka ale za KRK tęsknie przeokropnie czasami. Jest jakoś tak, że odkryłam swoje miasto rodzinne na nowo na obczyźnie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Gratulacje dla swiezo upieczonych mamus! :clap:
    Widze, ze lista ruszyla do przodu - a ja juz w pierwszej 10-tce - OMG! Ale liderka mocno trzyma pierwsza pozycje :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    i chyba dlugo potrzymam( z ciekawosci cofnelam sie 'kilka' stron i juz 19 dni blokuje wam liste:neutral:), Vsti nie obiecuje ze w tydzien sie wyrobie, ale chcialabym Ci miejsca ustapic:) na KTG nawet jednego skurczyku, w sr mam nastepne... Dzis juz mnie nie badali, ale lekarz stwierdzil ze USG z 36t4d jest ''nieaktualne'' i ze nie wiadomo ile dziecko wazy, ale to chyba logiczne... Kazal mi zrobic teraz w 41tc:shocked: dal skierowanie, ale wolne terminy najwczescniej za 2 tyg, takze tego... Umowilam sie prywatnie i jutro o 8.30 mamy USG, wolalabym Mala na rekach trzymac niz na monitorze/ zdjeciach ogladac...

Paprykowa trzebabylo mnie ze soba na porodowke zabrac, nooo... Gratuluje 'MALENSTWA':devil::kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Sayuri78 ja ogólnie mieszkam w bardzo spokojnym miejscu gdzie praktycznie samochody nie jeżdżą tylko spacerowicze i rowery a do centrum tylko 3km mam, zaleta małego miasta i jak przyjeżdżam do rodziców oni mieszkają w bloku w dość obleganej dzielnicy, to nie mogę już się przyzwyczaić do jeżdżenia samochodów w nocy pod blokiem :bigsmile: a rodzice przyjeżdżają do mnie na urlopy wypocząć taki spokój ehehe
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Sayuri78: Nessie ile masz wzrostu? Bo to pewnie jednak i od wzrostu i od wagi i od postury zależy . Ja mam 169 cm wzrostu, ciążę zaczynałam z 65 kg a obecnie 79,7 na liczniku - no i te 101 cm w pasie :)

176cm
    przed ciaza 58 kg
    obecnie 73 kg
    98cm w pasie
    Chyba jednak nie ma zaleznosci :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Muszę się pochwalić... zakupiłam w końcu 2 koszulki do szpitala! :tongue: i kocyk dla Małej!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.