Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeApr 23rd 2012
     permalink
    Hej wróciłam z wizyty

Przede wszytskim zaczne od tego, że mam po niej mieszane uczucia

Otóż synek rozwija sie prawidłowo, ma 37cm i wazy 1100g Siedzi pupkę do dołu, więc od ostatniej wizyty się przekręcił Szyjka na usg ponoć ładna(nie wiem ile ma, ale ponoć jest prawidłowo). Pani doktor pobrała wymaz na posiew więc za tydzień będe miec wynik. Mam dalej brac witaminy, asparaginian i euthyrox 75.

To co zmieszalo moje uczucia: mialam mierzone cisnienie na wizycie i jak zwykle w wyniku emocji wyszło 165, na końcu wizyty spadło do 145 Pani doktor uznała, że nie będzie kazała mi brać dopagytu bo moje cisnienie w domu jest idealne tylko na wizycie takie wysokie. Ale skoro moje skoki cisnienia sa powodowane przez emocje, to mam brać relanium. Mam brac je od dzis, za 3 dni zrobić holter ciśnieniowy i to tez zobrazuje czy dzieki spokojnym nerwom moje cisnienie jest niskie. Dziewczyny cos wewnatrz mi mowi ze mam tego nie brac i uznalam ze nie bede Jak uważacie, bo byście zrobiły na moim miejscu? Ja uznalam, że zrobie ten holter w czwartek, bede na spokojnie w domku siedziec, a za miesiac na wizycie powiem ze sie fatalnie czulam na tym relanium i odstawilam. Nie chce ryzykować zdrówka dzidzi
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
    • CommentTimeApr 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    Kakai - rozumiem, że w domu w normalny dzień, w którym nie masz wizyty masz dobre ciśnienie ;>?
    bo jeśli tak, to zrobiłabym tak samo jak Ty...nie brałabym tego relanium...szkoda dzidziusia... Tak uważam...
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Kakai - Hmmm powiem Ci,że to dylemat, bo też nie wiedziałabym co zrobić. Jeśli w domu jest ok ciśnienie, a tylko przed wizytą skacze, to może jednorazowe zdarzenie i nie wiem czy jest potrzeba od razu brać relanium. Ale nie mam zielonego pojęcia w tym temacie i w sumie to rozumiem Twój niepokój, bo niby trzeba robić, jak lekarz mówi, a z drugiej strony czy jest taka potrzeba. Nie wiem co bym zrobiła, chciałabym Ci pomóc i napisać konkretnie ale nie mam pojęcia, trudna decyzja.
    Mierz codziennie ciśnienie w różnych sytuacjach, np. po zdenerwowaniu itd. i wtedy zobaczysz co się będzie działo, jeśli będzie dobrze to po co te relanium.
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dokąłdnie w domu mierzę ciśnienie ok 6x dziennie i zawdze jest ponieżej 120 a drugie ok 70, tylko przed wizyta wzrasta, bo czuje to nawet jak mi serce łomocze, to poprostu silne emocje z nia związane. Pozatym kiedy bym nie mierzyła w domu zawsze ejst dobrze
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    To jest dylemat ale jak czytam po necie to mnóstwo kobiet w ciąży dostaje relanium, ja bym nie brała jeśli to tylko podczas wizyty się tak dzieje...
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    No jeśli w domu mierzysz 6 razy dziennie i jest dobrze, a ciśnienie skacze tylko na wizycie, to w sumie ja też bym nie brała, bo nie widziałabym potrzeby.
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Kakai mam identycznie, jak Ty, mój lekarz zalecił mi jedynie zażywanie asparginu 2 razy dziennie (bo on niby reguluje ciśnienie krwi) i powiedział, że jak czuję się zdenerwowana to mam zażyć dodatkowo jedną tabletkę...
    --
  1.  permalink
    Kakai, nie bierz tego cholerstwa! Nie wnikam czy mozna to brac w czasie ciazy, czy nie, ale nie bierz. Bedziesz po tym chodzila zakrecona jak ruski termos, a po co masz sie wyciszac na sile?
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Stwierdzam, że moje dziecko będzie miało więcej ubranek niż mamusia i tatuś razem wzięci :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Vsti: Stwierdzam, że moje dziecko będzie miało więcej ubranek niż mamusia i tatuś razem wzięci

ja nie mam w czym chodzic a moje dzieci przebierane x razy dziennie;D
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Jest jeden plus tego nie będę musiała codziennie robić prania :D
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Kakai ja na wizycie miałam ciśnienie 158/98 :shocked:, po wizycie trochę emocje opdały i ciśnienie spadło do 140. Moja lekarka wypisała mi receptę do ten lek na d, o którym piszesz, w razie gdyby ciśnienie przekroczyło 140. Zakupiłam ciśnieniomierz, mierzę ciśnienie i mam dobre. To pewnie syndrom białego fartucha :wink:. Na Twoim miejscu nie brałabym relanium.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Vsti: Jest jeden plus tego nie będę musiała codziennie robić prania :D

Ja podejrzewam, że bede musiała robić codzienne pranie, ale z moimi ciuchami :D To co teraz noszę - na ciążowym brzuszku wygląda ok, po porodzie na 'flaku' już raczej za fajnie wyglądać nie będzie... :cry:
    Pomijam fakt, że bardzo się boję, że zostanie mi już ten flaczek na brzuchu, na zawsze :confused:
    Pytanie do dziewczyn - już mamusiek...jak długo wchłaniał/wciągał się Wam nadmiar skóry na brzuszku?
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Powiem wam ze ta wizyta dała mi do wiwatu:/ na dodatek nie zrobila nawet zdjecia dziecka, nie powiedziala jakie badania krwi zrobic, wogole dziwnie bylo
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Teraz kolej na mnie...wyjeżdżam na wizytę :neutral:
    Zobaczymy co u Małej słychać...stres jak nie wiem :shocked:
  2.  permalink
    Dziewczyny melduje że na stronie C&A jest duża wyprzedaż również odzieży ciążowej . Sukienki po 50-60 zł.

Jak dobrze że wczoraj nic nie znalazłam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    NadziejaUmieraOstatnia wczoraj w C&N kupiłam legginso-spodnie i bluzkę na ramiączkach :D W sumie za 70zł i jestem mega zadowolona :D W końcu mam w czym chodzić bo odwiedziłam też h&m i w intimissimi jedną bluzkę na ramiączkach za 8.90zł kupilam ! Wszystko o rozmiar większe i dłuższe bluzki aby zakrywały brzuszek dokładnie :D
    Aaaa no i nową torebkę kupiłam -zakochałam się w niej :tooth:
    --
  3.  permalink
    Nikita ja wczoraj w sklepie stacjonarnym nic nie znalazłam , szukałam konkretnie sukienki na upały.
    Wczoraj na stronie nic nie było a dziś wyprzedaż o 50 % :bigsmile:
    Juz zamówione i zapłacone tylko czekać
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a więc Kochane… może zacznę od tego, że na szczęście szyjka długa i zamknięta… nic się z nią złego nie dzieje. Akurat jak się położyłam na kozetkę, to postawiła mi się macica – więc sama mogła ocenić jak to wygląda. Powiedziała, że dobrze wyczułam i dobrze, że przyszłam… dostałam duphaston 3×1 przez 3 tygodnie i później zobaczymy. Jeśli by nie minęło albo się nasiliło, to położy mnie na 3 dni do szpitala na kroplówki i powinno być dobrze. Uspokoiłam się troszkę, cieszę się, ze szyjka się trzyma i to chyba najważniejsze :) Podglądnęłyśmy Malucha, posłuchałyśmy serduszka i muszę powiedzieć, że mam wstydziucha w brzuszku, bo po raz drugi nie dał zobaczyć, co ma między nogami :))) Mam nadzieję, że na połówkowym rozłoży nóżki :)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    magku ja jeszcze mamuska nie jestem i z 'flaczkiem' nie walcze, ale mysle ze kazda Ci to powie, ze to kwestia indywidualna, nie ma reguly, u kazdej inaczej...:smile:

katka ciesze sie ze z szyjka wszystko ok, bierz leki i trzymam kciuki, zeby to wystarczylo i ominal Cie szpital:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Właśnie wyczytałam, że w niedziele w nocy 3 facetów w wieku 19-23 zaatakowało mężczyznę nożem pod blokiem gdzies w krakowie... A dzisiaj rano mi się to śniło, mimo, że o tym nie wiedzialam aż do teraz !
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: Kakai mam identycznie, jak Ty, mój lekarz zalecił mi jedynie zażywanie asparginu 2 razy dziennie (bo on niby reguluje ciśnienie krwi) i powiedział, że jak czuję się zdenerwowana to mam zażyć dodatkowo jedną tabletkę...

ja to biore ale widac na cisnienie średnio pomógl, ech:sad:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nikkitaa: A dzisiaj rano mi się to śniło, mimo, że o tym nie wiedzialam aż do teraz !

brrrr jasnowidzka?
    --
  4.  permalink
    Dziewczyny podaje linka do tych przecenionych ciązowych ubrań, bo mam nie opłacone konto i odpisywać nie moge.

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena%20pojedy%C5%84czych%20artyku%C5%82%C3%B3w/Kobiety/Moda%20dla%20kobiet%20w%20ci%C4%85%C5%BCy

Nikita ja bym się bała takich snów brr
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Noo dziwnie się teraz czuje :confused: Ogólnie to moje sny sa teraz okropne -głównie śni mi się, że mnie Wojtek zdradza! Ostatnio śniła mi się mała już po narodzinach i obudziłam się okopnie przerażona, że nie dam sobie rady :confused: Co się obudzę to w coraz gorszym humorze jestem -.-
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Dziś dzień wizyt, ja też właśnie wróciłam z usg od Roszkowskiego. Dziewczyny pięknie rosną, idą równo po 1200g, wyprzedzają termin :) Pati wciąż wszystko Ok, a Amelce pojawiły się wody i już nie ma bezwodzia, które utrzymywało się od lutego, tylko małowodzie. Podobno bardzo dobrze wygląda, jeszcze jedno usg za 4tyg i potem już czekamy na poród :) Co wizyta to wiadomości coraz lepsze i coraz bardziej wygląda na to że będzie dobrze :) Mam banana na buzi:)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ciesze sie doti, to patrz moj mały ma 1100 wagę a jest młodszy o 2 tygodnie od Twoich córeczek. Jak na bliźniaki rowijają się super:-))
    --
  5.  permalink
    oti, ciesze sie bardzo, swoja droga to taksie zastanawiam gdzie Ty te dziewczyny miescisz w tym brzusiu swoim?: :P
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Witajcie o takie wieści po wizytowe to ja mogę czytac co pn. i baaardzo mnie one cieszą , to niech wiąz rosną Nasze pocieszy duże i Zdrowe :wink:

Ja też się pochwalę byliśmy na USG, i dzidzia lewej niniejsza 23.00mm po prawej większa23.20mm serduszka biją (tylko nie usłyszeliśmy- czemu nie wiem,tu nie puszczają :shocked:)no i wielkością odpowiadają 9tc1d wiec przybliżone do terminu OM na razie jest ok, wiec kolejna wizyta 22.05

No i Pani doktor nie widziała 3-dzidzi wiec przyjmujemy wersje bliźniaków (dwu jajowe) :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Super dziewczyny, że z dzieciątkami wszystko u Was dobrze :) Cudownie czyta się takie wieści :thumbup:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Dziewczyny przed chwilą skręciłam stopę i nie wiem co robić, puchnie i sinieje. Czy jak bym pojechała na rtg to zrobia mi samej stopy bez ryzyka naświetlenia?? Czy wie któraś z was jak to wygląda??
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Melduję się po wizycie i ja ;)
    Szyjka długa i zamknięta! Zrobił mi dziś przepływy Dopplera i na szczęście też wszystko ok! Jedyne co mnie martwi to Jej waga :confused: Fakt - mieści się w normie, ale martwię się, że mało waży, ma 1550kg, więc po dzisiejszym USG wyszło, że Zuzia jest o 5 dni młodsza niż wskazuje suwaczek...
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Basia - nie wiem czy Ci prześwietlą, bo przy rtg czegokolwiek pytają o termin miesiaczki i mówią, ze w ciąży nie można :sad: ale nie byłam nigdy w takiej sytuacji, wiec na 100% nie wiem... Lekarz Ci napewno dobrze doradzi
    --
  6.  permalink
    Ale fajnie że dziś same dobre wieści :bigsmile:

Dużo mamy na forum blizniaków - powiem szczerze że też kiedyś bardzo chciałam mieć dwoje na raz.

Co do rtg to podobno nie można wcale ale może się mylę, może zadzwoń na IP to Cie pokieruja.
    --
  7.  permalink
    Ja tez jestem dzis po wizycie ale... Usg w serwisie :cry: nic nowego nie wiem... Ale serducho bije :tongue:
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Tydzień zaczyna się od samych pozytywnych wieści, mam nadzieję, że i jutro dla mnie będą pozytywne :)))
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    magku fajnei ze jest ook:)!
    --
    • CommentAuthorufo03
     permalink
    Gratuluje nowym Mamusiom :clap:
    I my też po wizycie, i wsio ok. Malutki obrócił się główką w dół, szyjka ok, ale dr nie podała wymiarów, anemia nadal się utrzymuje, ale najważniejsze, że się nie pogarsza, niestety znów jakaś infekcja się przyplątała, przez co może twardnieć macica, chociaż na razie jest ok, tzn. twardnienia są, ale nie niepokoją. No i na plusie już 9 kg :shocked:
    --
  8.  permalink
    Dziewczyny Ja tylko na chwile.Informuje,ze jutro znowu jade do Lublina ,mam skierowanie do szpitala.Okazalo sie,ze mam leukocytoze i nie wiadomo co z ta awidnoscia z toksoplazmozy.
    Usg wporzadku,zadnych negatywnych zmian u synka.
    Jestem zmeczona,wkurzona i wszystko mnie wkurza.
    Ide spac i tak chyba bedzie najlepiej...
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    cobraczku trzymam kciuki więc.

Ja się pochwalę że przy okazji będąc w sklepie gdzie można dostać absolutnie wszystko dla mamy i dziecka- zresztą bardzo polecam go dziewczynom z warszawy (zwłaszcza tych z żoliborza bielan, bemowa i woli)bo ceny mają niższe jak allegro, kupiłam 3 paczki podkładów poporodowych co by mieć już coś dla siebie i śmiałam się do siebie jak zobaczyłam jak wielkie one są :).

no i butów dla siebie nie znalazłam ale kupiliśmy w decathlonie okulary przeciwsłoneczne, rękawki, kąpielówki i buciki dla fela więc sezon urlopowy mój synek może już zaczynać.
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    mkd: zresztą bardzo polecam go dziewczynom z warszawy (zwłaszcza tych z żoliborza bielan, bemowa i woli)
    To powiedz gdzie to jest, bo ja z Bielan, to chętnie skoczę :)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ma któraś z Was kontakt tel z Cobraczek? bo mam jej jutro wyslac paczke za pobraniem a ona jedzie do szpitala i nie wiem czy mam wysylac czy nie.
    --
    •  
      CommentAuthorwolanka
     permalink
    GIENIA83, dalam znac Cobraczkowi, mam nadzieje ze sie do Ciebie odezwie :)
    :smile:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dziekuje bardzo
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    basia_87: Dziewczyny przed chwilą skręciłam stopę i nie wiem co robić, puchnie i sinieje. Czy jak bym pojechała na rtg to zrobia mi samej stopy bez ryzyka naświetlenia?? Czy wie któraś z was jak to wygląda??[/quot

ojoj To musi boleć:sad: ja nawet jak prześwietlałam zęba pytali czy jestem albo jeszcze nie wiem czy jestem w ciąży,ale mam nadzieję że Tobie szybko i fachowo pomogą bez ingerencji - Fasolce :neutral::hugging:

Treść doklejona: 23.04.12 21:51
    [quote=Cobraczek]Dziewczyny Ja tylko na chwile.Informuje,ze jutro znowu jade do Lublina ,mam skierowanie do szpitala

jejku trzymaj się dzielnie, Oby szybko pomogli i wracaj do domku :wink:
    --
  9.  permalink
    Gienia Przeciez Ci mowilam zeby wysylac....To,ze ide dos zpitala niczego nie zmienia a ja pamietam o Twojej wysylce i tu sie nic nie zmienia.Pieniadze przychodza rano 25.04 i ktos tam odbierze,juz mowilam zeby odebrali...
    --
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
     permalink
    Basiu ja bym pojechala na IP nawet jak nie zrobia przeswietlenia to napewno zrobia co moga zeby ulzyc w bolu... wydaje mi sie ze w uzasadnionych przypadkach wykonuje sie takie badanie przynajmniej tutaj w UK...pamietam jak w ciazy z Dominikiem trafilam do szpitala z bolami w klatce piersiowej...zakazenie drog oddechowych...namawiali mnie wtedy na rtg klatki piersiowej wlasnie ale nie wyrazilam zgody gdyz 2 miesiace wczesniej przeszlam poronienie i panicznie balam sie podjac jakiegokolwiek ryzyka...personel tlumaczyl mi ze bede miala specjalne ochronne ubranie dla kobiet w ciazy i ze ryzyko jest naprawde minimalne...probowali zobrazowac przykladami...jak grochem o sciane...zgody nie wyrazilam... :) za 3 tygodnie czeka nas wizyta kontrolna Minikowych bioderek i tez zdjecie rtg wlasnie...juz zapowiedzialam POlowkowi zeby wzial wolne bo w tym przypadku raczej mnie do pracowni nie wpuszcza...
    --
  10.  permalink
    Mialam sie polozyc a tu sie okazuje ze pranie jeszcze trzeba zrobic:/ehhh mam juz dzisiaj wszystkiego dosc:cry:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Jesteś dzielna kochana, nie daj się ! Synek wynagrodzi wszystko...
    ja czasami mam chwile zwatpienia, patrze na te moje dzieci i dziekuje temu tam na gorze ze dane mi jest je miec..
    --
  11.  permalink
    gienia83: Jesteś dzielna kochana, nie daj się ! Synek wynagrodzi wszystko... ja czasami mam chwile zwatpienia, patrze na te moje dzieci i dziekuje temu tam na gorze ze dane mi jest je miec..

Mam w Lublinie rodzinke i oni mi z mala pomoga,nawet moj tato tam bedzie bo mloda przyzwyczajona do niego to przynajmniej tyle z glowy.Profesor powiedzial,ze na dlugi weekend wyjde wiec to pewnie jakies 2-3dni tam spedze(taka mam nadzieje)...Mialam sie pochwalic wozkiem,ale nie zabralam od kuzynki dzisiaj bo jutro tam wracam to bez sensu.Jak wroce ze szpitala to zabiore i przywioze...

Problem u mnie polega na tym ze igg i igm toksoplazmoza sa juz ok i zakaznik mi powiedzial,ze odstawilby antybiotyk bo wychodzi na to ze zarazilam sie przed ciaza,ale awidnosc wyszla zla jakby to zakarzenie bylo ''swieze'' i zakaznic zdurnial juz sam nie wiedzial o co chodzi....W dodatku wyszla mi leukocytoza,poniewazm mam powyzej 20 gdzie norma wynosi 15 u kobiet ciezarnych.Sprawdzili wezly,przesluchali,sprwadzili cala dokumentacje od ciazy pozamacicznej i dalej nie wiedzieli i na konsultacji u profesora nawet dyskusji nie bylo tylko szpital ..

Wywiesze pranie i zmykam spac,trzymajcie za mnie kciuki!
    Dobranoc!
    Bidulce bede pisac smsy co i jak wiec napewno wam tu bedzie pisac na bierzaco...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.