Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorP_Madzia
    • CommentTimeApr 24th 2012
     permalink
    Sliwson ja to mam. Jakby taka klucha w gardle i tez mI lekarz powiedział ze to na tle nerwowym i niestety muszę to przetrzymac albo jak już będzie bardzo nasilone to iść do laryngologa. Ja to mam od jakichś 3 miesięcy i szczególnie wieczorami...:/ I niestety nic na to nie pomaga :/
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Sliwson ja to mam. Jakby taka klucha w gardle i tez mI lekarz powiedział ze to na tle nerwowym i niestety muszę to przetrzymac albo jak już będzie bardzo nasilone to iść do laryngologa. Ja to mam od jakichś 3 miesięcy i szczególnie wieczorami...:/ I niestety nic na to nie pomaga :/

Fuck... Jeszcze tego mi brakowało. Każą mi leżeć plackiem jak mi żołądek gardłem ze stresu wychodzi... Bomba!
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    sliwson - wiem, że ci ciężko. Ale dasz radę a pessar bardzo ładnie utrzyma szyjkę. Głowa do góry:kissing:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    sliwson: Dziewczyny mam jeszcze pytanie do Was. Mam od tygodnia takie koszmarne uczucie, jakby mi coś utknęło w przełyku. Jakby wielkości winogrona. Strasznie mnie to męczy... W żaden sposób nie mogę sobie z tym poradzić. Nasila się, gdy się kładę. Jak się najem, mam wrażenie, że cały żołądek mi do gardła podchodzi. Myślałam, że to może zgaga ale ginka wyprowadziła mnie dziś z błędu. Powiedziała, że o najprawdopodobniej na tle nerwowym...

sliwson, jak najbardziej może byc na tle nerwowym, w końcu denerwujesz się o Frania, a może jedzenie ci się cofa- ja mam tak czasem, jak źle pogryzę i mam refluks- ale mnie przechodzi po zjedzeniu suchej kromki i jednej tabletce renee.

Ja mam ostatnio jazdy pulsem- piję wodę namiętnie a i tak puls zaczął wariować jak przed ciążą ehh dzisiaj wywindował mi do 101:shocked:

nikkitaa: Oj coś zaczyna mi się organizm buntować Zaczęło się od braku apetytu, a teraz jak próbowałam zjeść śniadanie to po niecałej połowie bułki mnie zwymiotowało ... Ja nie chce powtórki z 1 trymestru!

Nikkitaa może spróbuj rano przed wstaniem z łóżka zjeść pare suchych "kanapeczek" zytnich z chleba sonko lub innej firmy co robią dietetyczne jedzonka, albo parę sztuk sucharków. Takie duże przerwy niejedzenia mogą powodować nudności i dlatego tak się czujesz.

Treść doklejona: 24.04.12 15:38
    Nie wiem czemu ale strasznie stresuję się przed dzisiejszą wizytą :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Silwson, biedaku...
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeApr 24th 2012 zmieniony
     permalink
    sliwson trzymajcie się tam dzielnie, a może twoja ginka miała zły humor, ja słyszałam dobre rzeczy o pessarze i nie jedna ciężarna spokojnie donosiła ciążę, ale to nie zmienia faktu że musisz się oszczędzać, a ta klucha w gardle wiem o czym mówisz ale chyba z tym za bardzo nic nie da się zrobić, a tak tylko łatwo można powiedzieć spróbuj się uspokoić, ale wiadomo to nie jest takie proste
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    sliwson: Dziewczyny mam jeszcze pytanie do Was. Mam od tygodnia takie koszmarne uczucie, jakby mi coś utknęło w przełyku. Jakby wielkości winogrona. Strasznie mnie to męczy... W żaden sposób nie mogę sobie z tym poradzić. Nasila się, gdy się kładę. Jak się najem, mam wrażenie, że cały żołądek mi do gardła podchodzi. Myślałam, że to może zgaga ale ginka wyprowadziła mnie dziś z błędu. Powiedziała, że o najprawdopodobniej na tle nerwowym...
    Miała któraś tak? Są na to jakieś sposoby...? Wykończę się niedługo...

Ja mam to samo -czasem ta gula w gardle jest tak duża, że chce mi się płakać z bólu :confused: Ale po jakimś czasie przechodzi ...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no i my po wizycie w szpitalu....teraz mam ciężki orzech do zgryzienia......ale muszę jakąś decyzję podjąć, co by mężuś w razie "W" wiedział gdzie mamy jechać :rolling:

Jakby któraś miała jakieś pytania odnośnie Ujastka to pisać (mówię o tych z okolic Krakowa)

idę obiadek zrobić bo i tak już późna pora jak na moją cukrzycę !!!!

PS. ale mi Mateusz daje popalić od kilku dni !!!!!!!!!!

Treść doklejona: 24.04.12 15:58
    wielgosz: Kasiek, widzę ze szybko stracę sasiadkę na liście:).

no nie ode mnie to zależy....ale ja się tego spodziewałam, dlatego bardziej się trzymam daty tego 9.06 z USG z 13tc niż tej wyznaczonej przez OM - to tak dla mnie, żebym była wcześniej gotowa
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Kasiek, ja w Krk i jeszcze nie zdecydowałam się gdzie bedę rodzić możesz cosik skrobnąć
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    aha - co do lewatywy - miałam i to nie takie straszne :cool: a przynajmniej miałam komfort podczas porodu. No i można kupić taką domową - jest tam ulotka, moge wam przepisać instrukcje
    --
  1.  permalink
    Sliwson trzymaj się i staraj nie stresować, choć wiem że to trudne.

Kasiu napisz co wiesz ;) Mam nie opłacone konto więc nie wypytam na priva.
    --
    •  
      CommentAuthorcheriniatko
     permalink
    Sliwson bidulko, musisz być dobrej myśli, choć wiem, że łatwo się mówi. Może Ginka tak pesymistycznie pojechała, żebyś się zbytnio nie rozluźniła i nie pozwoliła sobie na więcej ruchu. Lekarze często straszą, bo tylko to na pacjentki działa. Jak już niejedna historia pokazała, jeszcze się skończy na tym, że urodzisz po terminie ;)
    Trzymaj się dzielnie i nie stresuj zbytnio, bo dzidzia to odczuwa
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    _kasiek_: PS. ale mi Mateusz daje popalić od kilku dni !!!!!!!!!!

Moja Patrycja też ostatnio dokazuje- albo daje po pęcherzu, albo tak prostuje nóżki, ze aż w tym miejscu mnie potem brzuchol boli ehh

Kasiek trzymaj się dietki dla Mateuszka :D:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    muszę zwolnic kolejna szufladę w komodzie:confused:
    pieluchy uprane- schną... potem prasowanie, już się doczekać nie mogę:bigsmile:
    przewijak stoi na łóżeczku i czeka... a Młoda nie zainteresowana!
    20 dni na pierwszej pozycji to zdecydowanie za długo!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    flavia: 20 dni na pierwszej pozycji to zdecydowanie za długo!

ale tylko 5 po "terminie" :rolling::fingersear:
    --
    •  
      CommentAuthorASulek
     permalink
    Cześć Dziewczyny, tak rzadko pojawiam się na forum, że za każdym razem czuję się tak, jakbym przedstawiała się Wam na nowo :) Gratuluję wszystkim rozpakowanym i nowym Mamusiom. U nas od 10 tygodnia ciągłe problemy: krwotoki, złe wyniki badań, ostatnio skurcze i stawianie macicy. Ostatecznie wygląda jednak na to, że wszystko jest ok, dzieciaki rosną ładnie, wygląda na to, że są zdrowe, tylko z matki niedługo wrak człowieka zostanie :) Widać taka uroda mojej ciąży. Przy okazji mojego ostatniego pobytu w szpitalu dowiedziałam się, że w brzuchu siedzi dwóch chłopców (pewnie dlatego taka rozwałka w brzuchu :P), zwiększamy zatem pulę kawalerów na liście :)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    ASulek: dowiedziałam się, że w brzuchu siedzi dwóch chłopców (pewnie dlatego taka rozwałka w brzuchu :P), zwiększamy zatem pulę kawalerów na liście :)--

oooo gratuluje!!!!
    Chlopaki sa fajne :cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Wow 2 chłopaków :bigsmile:. Super wyrównujesz listę, bo faktycznie sama jakiś czas temu stwierdziłam, że za mało tutaj małych mężczyzn. Generalnie nie uważacie, że rodzi się mimo wszystko więcej dziewczynek niż chłopców ostatnio??

Ja jestem strasznie skołowana dzisiaj i nie wiem co myśleć. Dowiedziałam się właśnie, że z przyczyn medycznych, których nie chce mi się nawet wspominać bo to sprawa nabyta jak słaby wzrok np. będę miała cesarkę. Do tej pory cały czas słyszałam, że nie ma przeciwskazań do porodu naturalnego i nastawiałam się tylko na taki i to nawet bez znieczulenia a tu taki klops... Nic więcej nie wiem, więc nie wiem nawet czy będę miała termin ustawiony czy będę musiała czekać aż się coś zacznie i wtedy lecieć na sygnale do szpitala. Nie wiem nawet co lepsze...

Generalnie jestem podłamana :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Same dobre wieści tylko oczywiście u mnie gorsze... Pojechałam 55 km ( w jedną stronę) do szpitala po wypis... i co się okazało... nie mają... wyślą pocztą... Super tyle, że ja potrzebuje go na wczoraj, bo mam się zapisać do poradni diabetologicznej, a przecież bez żadnych wyników badań tam nie pójdę :devil: No i na wizytę w poradni muszę zaplanować cały dzień, bo niby kolejka plus ok 80 km w jedną stronę... Na dodatek powiedzą, Ci, że nie masz się stresować i przemęczać...:devil: Nawet nie wiem kiedy mam pójść na wizytę do gin... muszę się jakoś skontaktować z nim... :devil: Nerwy mi dziś puszczają:devil::devil::devil:
    No właśnie i jeszcze się dowiedziałam, że mogę sobie wybrać "niby" dwa szpitale do porodu... Jeden oddalony o 35 km (ale tam przy cukrzycy robią cc), albo drugi w Poznaniu oddalony o 80 km :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Kochane powiedzcie mi jak sie objawia to stawianie brzucha.
    Niestety i mnie chyba zaczyna dopadac.
    Czuje lekkie napiecie na 2 sek czasami z prawej lub zlewej strony tylko. Nie jest to bolesne ale wyczuwalne...jesli tak dalej pojdzie czeka mnie wizyta tydzien po tygodniu :(
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    hopelight: Czuje lekkie napiecie na 2 sek czasami z prawej lub zlewej strony tylko.

Ja tak mam...
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Mnie w szpitalu się pytali, czy ja odczuwam twardnienia brzucha, bo niby niekiedy na ktg wychodziło... A ja w szoku, bo nic nie czułam, tzn niekiedy tylko, jak rękę przyłożyłam to miałam wrażenie, że jest napięty, ale w żaden inny sposób nie...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    hope, mi najlepiej to widać, jak się położę na płasko w momencie, kiedy "to" czuję. Brzuszek nabiera innych kształtów, tzn, jest taki jakby troszkę bardziej wybrzuszony i twardszy. Może być tak, że z jednej bądż drugiej strony jest wybrzuszony bardziej, tak, jakby się dzidzia wypychała. Mnie to nie boli, nawet bym tego nie odczuła, gdybym nie macała brzuszka - i to mój błąd, że go macam - wiem, łapki precz! :/
    Dostałam duphaston wczoraj z tego powodu - bo ponoć jeszcze za wcześnie na takie sensacje :/
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Nie chce panikowac...moja mama miala to samo i wszystko bylo ok. Nic jej nie podawali ani nic....moze taka moja uroda. Zreszta moze to malysie wypina juz skoro wazyl ostatnio 400 g:/
    Sama nie wiem..nie umiem okreslic czy to cos niepokojacego czy normalnego:(
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    hope, około 20tc zaczynają się pojawiać skurcze Braxtona-Hicksa i właśnie spinają macicę na parę sekund i puszczają - pod warunkiem, że nie są regularne i max 10 na dzień - są normalne, macica zaczyna ćwiczyć do porodu. Jak się niepokoisz skonsultuj się z lekarzem :) Spokojnie Kochana, na pewno jest wszystko dobrze :)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    hopelight: Czuje lekkie napiecie na 2 sek czasami z prawej lub zlewej strony tylko. Nie jest to bolesne ale wyczuwalne

Nie wydaje mi sie zeby to sie macica stawiala... tylko 2sek i raz z jednej raz z drugiej str??
    Nie wiem moze sie myle ale u mnie to idzie taka fala i caly brzuch sie robi twardy i napewno wiecej niz na 2sekundy...
    Moze to dzidzia daje o sobie znac?
    --
    •  
      CommentAuthorxkamilax
     permalink
    Mnie też brzuch twardnieje, nawet kilkadziesiąt razy dziennie dosłownie na chwilkę - lekarz mi powiedział ,że dopóki to nie boli ani nie ma równych odstępów to wszystko w porządku.

co 2 tygodnie kontroluje szyjke i jest wszystko ok.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Vsti: A ja w szoku, bo nic nie czułam, tzn niekiedy tylko, jak rękę przyłożyłam to miałam wrażenie, że jest napięty, ale w żaden inny sposób nie...

to sie ciesz.... mnie zawsze mowili, ze lepiej by bylo jakbym ich nie czula :D .... a ja nawet te najmniejsze czulam!

Treść doklejona: 24.04.12 18:16
    Zgrzeszylam!
    Zrobilam sobie kawe z "pol kilogramem" bitej smietany:beard:
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    No ja też juz po wizycie. Więc u nas wszystko w porządku. Powiedziałam o tym stawianiu sie brzucha i bólach w pachwinach, więc mnie zbadał i powiedział że wszystko jest ładnie i wysoko i w jak najlepszym porządku. No i stwierdził że młodnieje w ciąży bo według niego zazwyczaj kobietom ciąża dodaje lat:) Dostałam skierowanie na morfologie mocz i krzywą cukrową, więc na następną wizytę na 22 maja mam przyjść już z wynikami:) A między czasie jeszcze 17 maja ide na konsultacje do neurologa z kuli mojej przepukliny kręgosłupa bo musze mieć zaświadczenie że moge/ bądź nie moge rodzić naturlanie. Oczywiście wole naturalnie cesarka jakoś strasznie mnie przeraża.
    -- ;;;;
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Sliwson trzymaj się dzielnie:hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Sliwson bidna Ty, trzymaj się, my tu ciągle z Tobą jesteśmy :smile:

Asulek gratulacje, w końcu jakiś chłopięcy trójpak :devil:

A dziś trochę poszyłam, w końcu :tongue : zrobiłam taki mały koszyk materiałowy dla Małej na niewielkie zabawki :wink: Jak ktoś chce zobaczyć to wkleiłam fotki na wątku szyciowym :bigsmile:
    Jutro mam wizytę i jestem pełna niepokoju o moje wyniki na tę tarczycę..
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Sayuri78: Ja jestem strasznie skołowana dzisiaj i nie wiem co myśleć. Dowiedziałam się właśnie, że z przyczyn medycznych, których nie chce mi się nawet wspominać bo to sprawa nabyta jak słaby wzrok np. będę miała cesarkę. Do tej pory cały czas słyszałam, że nie ma przeciwskazań do porodu naturalnego i nastawiałam się tylko na taki i to nawet bez znieczulenia a tu taki klops... Nic więcej nie wiem, więc nie wiem nawet czy będę miała termin ustawiony czy będę musiała czekać aż się coś zacznie i wtedy lecieć na sygnale do szpitala. Nie wiem nawet co lepsze...

U mnie niestety też występują przesłanki bliskie cesarskiemu cięciu;/
    ok. 30tyg. mam spotkanie z neurologiem, także okaże się co mnie czeka:sad:

Jeśli chodzi o twardnienie brzuszka to mi się zdarza...
    Mam przepisany Asmag, skurcze występują kilkakrotnie w ciągu dnia, nie są bolesne i są krótkotrwałe.

Treść doklejona: 24.04.12 19:56
    nessie: Zgrzeszylam!
    Zrobilam sobie kawe z "pol kilogramem" bitej smietany
    [quote=nessie]

Ja też będę się w piekle poniewierać bo zjadłam dwa lody pod rząd:devil:
    Na dziś szlaban na słodkie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    penny idę oglądać twoje dzieło.
    jutro mam wizytę ale póki co jestem spokojna choć dla pewności poproszę o zbadanie długości szyjki, no i jutro już będzie 30tydzień więc będę mogła zacząć wielkie odliczanie, ale ten czas teraz już zapiernicza i bardzo dobrze :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Mkd no to znów mamy chyba wizytę w ten sam dzień :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    Hej ja też już jestem po wizycie , miałam robione usg wyszło że moja szyjka z 25 mm zrobiła się 28 mm już nie widział na usg skurczów ,i nie mam rozwarcia ale leki mam brać nadal i mam leżeć i chce wyciszyć do końca macice i założyć pesser dziś poznałam płeć będzie córeczka

silwon ja też wcześniej miałam wrażenie takiej kuli w gardle i jeszcze do tego miałam wrażenie że boli mnie pomiędzy mostkiem a lewym ramieniem wystraszona bo mam problemy z serduszkiem zaraz do kardiologa powiedział że nic się nie dzieje to na tle nerwowym ale do końca mu nie wieżyłam bo to mnie dość długo bolało założył mi choltera bo się uparłam oczywiście prywatnie i wyszło wszystko dobrze tylko 100 poleciała z kieszeni ale byłam pewna że nic się nie dzieje a ta góla tak mi przeszkadzała że mi się wymiotować chciało.kazał mi tylko magnez łykać i się uspokoić bo jak się nie uspokoję to mi nie przejdzie.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    możliwe :) u mnie wizyty są ustawiane pod długość zwolnienia więc zazwyczaj w ostatnią środę miesiąca.
    jeszcze rano jadę na pobranie krwi bo w pt mam endokrynologa.

wklejam listę co by się dwa nowe chłopaki nam nie zapodziały.

1.flavia 19.04.2012 (dziewczynka)
    2. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    2. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    3. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    4. ifonka84 19.05.2012(dziewczynka)
    5. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)

6. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    7. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    8. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    9. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    10. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    11. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    12. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    13. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    13. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    14. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    15. Lezunia 25.06.2012
    16. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    16. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    17. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    18. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    19. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    19. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    20. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    21. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    21. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    22. doti_p 12.07.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    23. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    24. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    25. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    26. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    27. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    28. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    29. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    30. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    31. Annie128 05.08.20012
    31. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    32. atamala 06.08.2012
    33. Mamrotka 13.08.2012
    34. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    35. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    35. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    35. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    36. dorotka0905 20.08.2012
    37. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    37. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    37. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    38. marysia_23 25.08.2012
    39. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    40. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    41. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    42. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    43. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012(chłopiec)
    44. Pajacynka 07.09.2012
    45. Peppermill 10.09.2012
    46. oranda 15.09.2012
    47. katka_81 17.09.2012
    48. asia_ 22.09.2012
    49. sysiajaw 24.09.2012
    50. leneczka8484 30.09.2012
    50. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    51. kapelusznick 01.10 2012
    52. magdalenka2610 07.10.2012
    53. łośćń 12.10.2012
    53. CiastoMiłości 12.10.2012
    54. madziauk 10.11.2012
    55. Linden 12.11.2012
    55. violet_flower 12.11.2012
    56. lofbejbe 21.12.2012
    --
    --
    •  
      CommentAuthorASulek
     permalink
    mkd dziękuję :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    mkd - jescze Sabie dziewczynkę można wpisać :wink:
    --
  2.  permalink
    Wrocilam niedawno z wizyty, i sie zesralo.... szyjka skrócona 24mm, o 15 mm sie skrocila :(, rozwiera sie, za 2 tyg mam wizyte ponowna i wtedy zobaczymy co dalej...ech....jak nie urok to sraczka.
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Zaczyna mnie swędzieć w okolicy pępka...Czyżby miały się tam pojawić rozstępy?!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    matko znów szyjka:(

mi ostatnio ginka zmieryzła na usg, nie powiedizala mi ile ma cm tylko ze jest ok, ale wołabym znac dlugosc:neutral:
    --
  3.  permalink
    Kuleczko trzymaj się. Mi też powiedział że się otwiera i też czekam co będzie dalej , następna wizyta 4.05.
    --
  4.  permalink
    mi mowil, ze do 25mm jest jakas norma, no coz, lezenie plackiem mnie czeka, grunt, ze dziecko sie prawidlowo rozwija, ale wstydzilo sie dzisiaj i nie chcialo pokazac co ma miedzy nogami.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kuleczka_69: mi mowil, ze do 25mm jest jakas norma, no coz, lezenie plackiem mnie czeka, grunt, ze dziecko sie prawidlowo rozwija, ale wstydzilo sie dzisiaj i nie chcialo pokazac co ma miedzy nogami.

oj Kula to wypoczywaj spokojnie, najwazniejsze że dzicko ma sie dobrze:bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Śpijcie dobrze dziewczyny. Papa
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Jej przespałam cały dzień .. Źle sie czuje, brzuchol boli -chyba rośnie. Mała kopie po żebrach, ledwo mogę jeść... I teraz jeszcze brzuch boli tak, jak na biegunkę ;<
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    kuleczka a dostałaś jakieś leki?
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    dobra dziewczęta mówię dobranoc i lecę oglądać przepis na życie i kubę.
    --
  6.  permalink
    Saba nie dostalam nic, mam lezec. Za 2 tygodnie sie rpewnie okaze co i jak, mowil mi tez, ze jak mnie zacznie brzuch bolec to nospe mam wziac, ale jezeli bede musiala ja brac czesto to do szpitala od razu
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    kuleczka ja przy takiej szyjce we wtorek trafiłam do szpitala i też było rozwarcie .Powinna coś ci dać na rozlużnienie nospe to ty bież 3x 2 zwykłe albo jedna forte to nie powinno zaszkodzić i dobrze jak byś miała luteine ja dostałam jeszcze fenoterol ale on podobno w tych tygodniach co my jesteśmy nie działa jeszcze tak dobrze ale mam go brać . i leż jak najwięcej .Dziś na wizycie już nie miałam rozwarcia a szyjka miała już 28 mm i była zamknięta leki i leżenie mi pomogło .

Treść doklejona: 24.04.12 22:04
    dobranoc uciekam spać
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.