Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormagda_a
    • CommentTimeApr 25th 2012 zmieniony
     permalink
    _kasiek_: cieszę się, że tak został odebrany przez większość z was, bo taki właśnie miałam cel - nie chciałam nikogo obrazić czy urazić

nie obraziłaś mnie _kasiek_ ani też nie czuje się urażona...napisałam po prostu swoje zdanie i tyle...a to, że raz spanikowałam bo brzuch twardniał - to racja...anie wydaje mi się, żebym się nakręcała...no ale konieeeec tematu ;)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeApr 25th 2012
     permalink
    Dziewczyny, to normalne w pierwszej ciazy, ze czegos nie wiecie i ze kazdy objaw jest tez rozpatrywany po piec razy z kazdej strony. Ale zobaczcie same na liderki naszej listy, przeciez prawie wszystkie w ostatnich miesiacach donosily w terminie mimo problemow. Ja tez w pierwszej ciazy mialam przeboje, bylam na fenoterolu i w szpitalu i tez udalo mi sie do 38 tygodnia dotrwac.
    Juz pare dni temu pisalam, ze mam wrazenie, ze to forum "stresuje", a przeciez stres tez jest jednym z glownym czynnikow skracania szyjki.

Tak wiec prosze, wyluzujcie :)
    Ale wiem, latwo sie mowi bedac w drugiej ciazy i juz tez na "ostatniej prostej". Powiem wam, ze ja tez przed wizyta sie zawsze stresuje, czy ta szyjka dalej trzyma, bo skurczy mam sporo a sie nie oszczedzam, nie mam nawet za bardzo jak. Ale jak na razie jedyny efekt tego stresu to wysokie cisnienie na wizycie :P

Flavia - kciuki zacisniete!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    justa2586: a ja jak usłyszałam o tym nosie mało nie buchłam jej smiechem w twarz. czy Wy słyszłałyscie o tym że po nosie wydać zbliżajacy sie poród?

jestem zywym przykladem ze tak moze byc

Treść doklejona: 25.04.12 09:58
    mialam kinol na pol twarzy
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    _kasiek_: to właśnie starsze panie mają taką "oznakę" porodu

O co chodzi z tymi starszymi paniami? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    justa2586: widac bo strasznie ma pani brzuch nisko poza tym nos taki rozpulchniony

Mi do porodu jeszcze dużo czasu zostało, a najbliżsi mi mówią, że mam szerszy nos :confused:
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    gienia83: jestem zywym przykladem ze tak moze byc

to teraz pierwsze co wstane... zamiast myc zeby bede ogladac swoj nos!:cool:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Gienia jeszcze Ty mnie strasz:wink: nie no żartuje wiem że nie nalezy sie nosem sugerowac a o tym że mam brzuch nisko to słyszałam juz przed świetami...co prawda sama zauważyłam że jest niżej bo czyje to po tym że jak siedze opiera mi sie o uda a przedtem tego nie było ale teraz juz jestem spkojna ze wzgledu że ciąża donoszona wiec moge rodzić.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    To ja się pochwalę, że mój M. pomógł mi dziś ogarnąć to co wyrosło między moimi nogami :D Najpierw ogoliłam się sama po bokach, bo coś tam jeszcze widzę, a potem przystrzygł mnie równiutko na środku takim małym trymerkiem, żebym takich długich hairów nie miała :devil: I jak spojrzałam w lusterko, to nie powiem szczęka mi opadła, lepiej bym chyba tego sama nie zrobiła shocked:

magku: penny - niech będzie, że przesadzam

Oh Magku, no nie bądź taka poważna, po co to "niech będzie":wink: Po prostu nie odbieraj tego tak personalnie, tu o te fale o których Kasiek pisała chodziło bardziej :wink: No koniec tematu już naprawdę, bo mielimy wodę chyba.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Mi do tego wszystkiego - puchnie górna warga :bigsmile:
    Wyglądam 'pięknie' :bigsmile: spuchnięte usta, plamy na twarzy i niby większy nos :bigsmile:
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Co prawda jeszcze chce dotrwać do 5.05 bo wtedy mam ostatni egzamin i byłoby super gdybym go przed porodem zaliczyła to wtedy zostałaby mi sama obrona mgr.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    YPolly: O co chodzi z tymi starszymi paniami?

a jakoś mi się ubzdurało, że justa napisała, że to była starsza Pani w tym sklepie....nie doczytałam, że miała 35-40 lat....ja nawet mojej mamy jeszcze ni uważam za "starszą panią" :wink: a sama mam prawie 30 lat, więc spokojnie - nie chodziło mi o to, że starsza pani to taka koło 40-tki !!!
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Mi do tego wszystkiego - puchnie górna warga :bigsmile:
    Wyglądam 'pięknie' :bigsmile: spuchnięte usta, plamy na twarzy i niby większy nos :bigsmile:

Nie przejmuj sie. mnie tez strasznie obsypało, łącznie z plecami:confused: do tego włączył mi sie kaczy chód!!!
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Pochwale się, że chyba się zmobilizowałam i zrobiłam zakupy u polecanego tu allegrowicza ;)
    i jak to mówi suwaczek... za 76 dni urodzi się dziewczynka... a starsi jej w proszku ;p Pokój trzeba pomalować, meble wybrać, a nam się najnormalniej w świecie... nie chce!!! :bigsmile: i jak na złość nie mam żadnej koncepcji... :D
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ja mam nos zupełnie normalny, jeszcze nie spuchłam nigdzie, ale kto wie, może jeszcze wszystko przede mną :devil: A z tym nosem to już parę razy słyszałam, że jest większy przed porodem :wink:
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Mam to gdzieś jak się ze mnie śmieją w domu, że mam Karlowe Wary :bigsmile: śmieję się z Nimi, bo tylko to mi pozostało :bigsmile: i czekać, aż wrócę 'do siebie'
    Myślę,a nawet jestem pewna że ten pierwszy płacz wszystko wynagradza ;)
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    No ja juz od paru lat swietuje tylko 29-te urodziny a tez jeszcze sie nie uwazam za starsza pania :tongue::tongue:
    W sumie nie widze tego jak sie sama starzeje, chyba tylko po dzieciach widac uplyw czasu... Najbardziej rzuca mi sie to w oczy, to jak odwiedzam moja siostre w PL, widzimy sie dwa razy w roku i moi siostrzency rosna jak opetani.
    A spuchnieta twarz - mam tak tez od jakichs 2-3 tygodni.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    A ja ponarzekam.... kurcze bolą mnie okropnie pachwiny...czy można z tym coś zrobić? Raz po lewej raz po prawej od wczoraj tak mnie złapało, jak siedzę to czuję jak chodzę też czuję, jak się schylam to jeszcze bardziej można na to no-spę wziąć?

Wczoraj byłam wreszcie w mc donaldzie na shakeu i mąż jak widział jak w siebie wlewam tego shakea to mi oddał połowę swojego hahah a ja co wciągnęłam! I nie mam żadnych wyrzutów sumienia - to było takie dobre :devil:

<strong>flavia</strong> trzymam kciuki żeby to były to początki porodu! W końcu przewijak leży tam gdzie miał leżeć i czeka na użytkowniczkę! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Justa to ja bym chciala Cie wyprzedzic!
    Na majowke moge rodzic!
    chociaz 28kwietnia moj brat sie urodzil tez by bylo fajnie :))) ale to tylko 3dni :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    sysiajaw: byłam wreszcie w mc donaldzie na shakeu
    :cry: też bym sobie zjadła... a nie mogę :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Sysiajaw mnie od dwóch tygodni tak boli krzyż, kość ogonowa, pośladki że już chyba przestałam zwracać na to uwagę, choć ból jest permanentny. To chyba kwestia przyzwyczajenia i pogodzenia się z tym, chociaż na początku miałam łzy w oczach :) Poczekaj może to chwilowe, czego Ci życzę :wink:
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nie mowcie o jedzeniu, wczoraj wieczorem zjadłam bardzo duzy kebab i nie moge kupy zrobic:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kakai ja przy problemach z wypróżnianiem jadłam kiwi, wyczytałam że bardzo pomaga i ma do tego masę dobrości w sobie. Więc kup sobie koszyczek i smacznego i żeby pomogło :)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: Kakai ja przy problemach z wypróżnianiem jadłam kiwi, wyczytałam że bardzo pomaga i ma do tego masę dobrości w sobie. Więc kup sobie koszyczek i smacznego i żeby pomogło :)

to ide zjesc bo mam dwa akurat:smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    katka_81: Dziewczyny, ja bym się skłaniała do tego, by swoje problemy szyjkowe wpisywać pod kartę ciąży a tu na forum oszczędzić takich newsów, bo to rzeczywiście napędza"globalną" - że się tak wyrażę - panikę.

To co, wywalamy wszystkie problematyczne przypadki i robimy sobie tutaj słodkopierdzące towarzystwo wzajemnej adoracji? :devil::tongue: To że ktoś opisze tu swój problem napędza wg Ciebie panikę? Czy raczej to, że ktoś inny ma zbyt bujną wyobraźnię i nie potrafi przyjąć do wiadomości, że to że komuś coś takiego się przydarzyło nie znaczy od razu, że jemu się przydarzy?
  1.  permalink
    Czesc i czolem, luski z rosolem :P ja dzisiaj cosik tez wczesnie wstalam, tato mnie obudzil, bo mu sie nie podobalo, ze spie..... tak wracajac jeszcze do tych szyjek, bo sie troszke uczepilyscie po moim poscie tematu, ja nie panikuje, nie polecialam po lekarzu od razu do szpitala bo mi sie szyjka skrocila i mam rozwarcie juz.... lekarz tez nie kazal nic robic tylko lezec, zero lekow, tylko odpoczynek. Aaa, i jeszcze mi powiedzial, ze po 26 tygodniu bedzie mnie co tydzien wysylal na ktg, uwazam, ze to przesadnie troszke. A teraz troszke na inny temat, moj maz dzisiaj jedzie do Krakowa na szkolenie.....zostane sama, bede sie zamulac lezac i w ogole smutno mi dzisiaj;/
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Poczekaj może to chwilowe, czego Ci życzę :wink:

Mam nadzieję, bo siedzę w pracy i wyrobić nie mogę, wczoraj wcześniej się położyłam z myślą, że do rana przejdzie a tu dooopka.... no cóż taki widocznie mój urok
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Nie wiem tylko czy tak od razu podziała. Ja miałam zaparcia w pierwszym trymestrze i jak zaczęłam je jeść, to od razu wszystko wróciło do normy, tak czy tak warto, bo owoc kiwi jest naprawdę bardzo zdrowy no i smaczny :cool:
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    kasiek: Dodatkowo jest tam możliwość korzystania z tego gazu rozweselającego. Nie wiem na ile to działa, nie interesowałam się tym tematem bo nie wiedziałam, że w KRK jakiś szpital to ma. Słyszałam o Poznaniu, chyba Wrocławiu....no nieważne.

jeszcze klinika na Kopernika ma ten gaz :D
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    W moim przypadku na zaparcia to działa jedynie coś takiego - po prostu wymiata, polecam :wink:
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ciepłe mleko też niekiedy pomaga na zaparcia niby ;p
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: Nie wiem tylko czy tak od razu podziała. Ja miałam zaparcia w pierwszym trymestrze i jak zaczęłam je jeść, to od razu wszystko wróciło do normy, tak czy tak warto, bo owoc kiwi jest naprawdę bardzo zdrowy no i smaczny

zjadłam i czekam:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    mag_dre: jeszcze klinika na Kopernika ma ten gaz :D

no widzisz - nie wiedziałam....a wiesz może czy to jakoś działa ??

Vsit ja w sobotę zgrzeszyłam i zjadłam niecałego małego shek'a.....mąż mi troszkę pomógł.....chodził za mną już kilka tygodni i jak byłam w kinie z mężusiem na Rynku Gł., a tam chyba dwa lub trzy Mc Donaldy, to już nie mogłam się powstrzymać :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    _kasiek_ a chociaż kawałek gorzkiej czekolady nam można zjeść? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    Vsti mozna, ale nie od razu cala tabliczke :P ja ostatnio tez zgrzeszylam i shake'a wypilam sobie w mcdonaldzie :P
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Witam wszystkie z Flavią na czele, bo trzymam mocno kciuki za nią :bigsmile:. Chciałabym być już na tym etapie, mimo że prawdopodobnie czeka mnie cesarka. Chyba się z tym pogodziłam już... Przespałam, premyślałam i trudno jak tak trzeba to się nie dam i tyle. Byle tylko Hubercik był zdrowy i śliczny - ja zniose wszystko :bigsmile:.

Skoro o nim mowa to on jak zawsze dzisiaj cichutki - mąż mi przyłożył detektor tętna dzisiaj rano do brzucha i tętno skakało od 144 do 156 - chyba przestanę mierzyć w domu mimo jego lenistwa - zawsze w domu mam wyższe niż na wizycie i tylko się niepotrzebnie denerwuje. Jeszcze się naczytałam, że wysokie tętno może być onjawem niedotlenienia płodu a ja przecież mam przez tą moją śluzówkę w nosie - wysuszoną do granic możliwości w nocy - problemy z oddychaniem. Dziewczynki jakie jest prawidłowe tętno od 120 do 160 czy od 110 do 150 bo różnie podają i sama już nie wiem. Poza tym, czy któraś z Was stosuje detektor?? A jeśli tak, czy on faktycznie jest taki bezpieczny jak wszyscy zaapewniają?? Mój mały zawsze jak przykładamy detektor do brzucha zaczyna się ruszać - nawet jeśli wcześniej siedział cicho. Myślę, więc że dziecko to odczuwa... Macie jakieś doświadczenia w tym względzie??
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Całej to lepiej nie, bo później na dodatek zaparcia będą :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    hydrozagadka: To że ktoś opisze tu swój problem napędza wg Ciebie panikę? Czy raczej to, że ktoś inny ma zbyt bujną wyobraźnię i nie potrafi przyjąć do wiadomości, że to że komuś coś takiego się przydarzyło nie znaczy od razu, że jemu się przydarzy?

no ale o tym mowa, że tak to właśnie działa... czy mi się wydaje?
    --
  2.  permalink
    Vsti, na mnie dziala np woda mineralna niegazowana:P jak rano popijam euthyrox to od razu musze leciec do klopa :P i zaparc jako tako narazie nie mam ;P
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    kuleczka_69: na mnie dziala np woda mineralna niegazowana:P jak rano popijam euthyrox to od razu musze leciec do klopa :P

Hahaha, padłam, ja też codziennie popijam wodą Euthyrox i zaraz do kibelka śmigam :tooth:

katka_81: hydrozagadka: To że ktoś opisze tu swój problem napędza wg Ciebie panikę? Czy raczej to, że ktoś inny ma zbyt bujną wyobraźnię i nie potrafi przyjąć do wiadomości, że to że komuś coś takiego się przydarzyło nie znaczy od razu, że jemu się przydarzy?

Katko chodzi przede wszystkim o zdrowy rozsądek. Piszmy tu o wszystkim i dobrym i tym złym, od tego jest ten wątek, tylko bez niepotrzebnego nakręcania się ;)
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    kuleczka_69: Vsti, na mnie dziala np woda mineralna niegazowana:P jak rano popijam euthyrox to od razu musze leciec do klopa :P i zaparc jako tako narazie nie mam ;P

na mnie nie działa nic :confused: ale to chyba przez Tardyferon, który mam brać dwa razy dzinnie....

Vsit ja raczej czekolady nie jem....uwielbiam nadziewaną a taką mogłabym zjeść całą naraz wiec nie kupuję wcale - wolę nie kusić samej siebie !!!! Zdarzyło mi się zjeść troszkę domowego ciasta na święta, i jak sobie sama szarlotkę upiekę - robię taką bez cukru. Ale i tak najbardziej tęsknię za słodką herbatą :cry:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    kuleczka_69: Vsti, na mnie dziala np woda mineralna niegazowana:P jak rano popijam euthyrox to od razu musze leciec do klopa :P i zaparc jako tako narazie nie mam ;P--

to ja bym chyba co 10min na kiblu siedziala:shocked: wypijam z 2 litry wody mineralnej dziennie:cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    katka_81: hydrozagadka: To że ktoś opisze tu swój problem napędza wg Ciebie panikę? Czy raczej to, że ktoś inny ma zbyt bujną wyobraźnię i nie potrafi przyjąć do wiadomości, że to że komuś coś takiego się przydarzyło nie znaczy od razu, że jemu się przydarzy?

No wiesz, zaapelowałaś do dziewczyn z problemami, żeby ich nie opisywały, bo sieją panikę, a forum ma być tylko od spraw wesołych - czyż nie?
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    penny: Katko chodzi przede wszystkim o zdrowy rozsądek. Piszmy tu o wszystkim i dobrym i tym złym, od tego jest ten wątek, tylko bez niepotrzebnego nakręcania się ;)

Otóż to penny, jestem tego samego zdania, tylko te rozszalałe ciążowe hormony, chowają Nam czasem ten zdrowy rozsądek w kieszeń. I powodują niepotrzebny stres. Może jakieś techniki relaksacyjne na forum? :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    nessie: to ja bym chyba co 10min na kiblu siedziala wypijam z 2 litry wody mineralnej dziennie

A to u mnie działa to tylko rano, a tez wypijam hektolitry wody dziennie :wink:
  3.  permalink
    Dzień dobry

Flavia trzymaj się.

Ja myslę że to dobrze się tutaj wygadać, wypłakać podzielić obawami.
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Kakai: ie mowcie o jedzeniu, wczoraj wieczorem zjadłam bardzo duzy kebab i nie moge kupy zrobic

jabłka i śliwki też pomagają, ja teraz w III trym mam zatwardzenia ehhh w Iszym porównując do tych to nie miałam ich w ogóle i kupiłam sobie otręby z jabłkami- zobaczymy jak zadziałają jem na drugie śniadanie z jogurtem naturalnym.
    sysiajaw: A ja ponarzekam.... kurcze bolą mnie okropnie pachwiny...czy można z tym coś zrobić? Raz po lewej raz po prawej od wczoraj tak mnie złapało, jak siedzę to czuję jak chodzę też czuję, jak się schylam to jeszcze bardziej można na to no-spę wziąć?

Pewnie spojenie ci się rozchodzi abyś mogła rodzić SN ( to jest normalne)- ja już nogi nie podniosę, chód kaczy mam od 6tego m-ca- schodzę na czworaka z łóżka bo inaczej nie ma szans- i staram się nie narzekać. Taki urok kobiet o wąskich biodrach niestety- dla długo wyczekiwanej Pati znoszę to z uśmiechem i staram się nie zwracać na to uwagi.
    --
  4.  permalink
    nessie: to ja bym chyba co 10min na kiblu siedziala wypijam z 2 litry wody mineralnej dziennie

Ha! mam to samo, bo ja tez duzo pije, wczoraj nawet gin sie smial, ze moje dziecko wod to ma pod dostatkiem :P
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    mag_dre: Pewnie spojenie ci się rozchodzi abyś mogła rodzić SN ( to jest normalne)- ja już nogi nie podniosę, chód kaczy mam od 6tego m-ca- schodzę na czworaka z łóżka bo inaczej nie ma szans- i staram się nie narzekać. Taki urok kobiet o wąskich biodrach niestety-

Nie tylko tych o wąskich biodrach, relaksyna nikogo nie oszczędza :wink: Ja od tygodnia chyba czuję to charakterystyczne łamanie w kościach, znaczy że już powoli ostatnia prosta :wink:
  5.  permalink
    No wlasnie chyba nie tylko o waskich bioderkach :P bo ja od dluzszego czasu tez czuje bol w pachwinach, nie potrafie okreslic czy to akurat mnie piczka boli czy moze jakies wiezadla, zeby obrocic sie na drugi bok to najpierw musze sie odpowiednio rozkraczyc zeby mnie nie bolalo miedzy nogami :P

Treść doklejona: 25.04.12 11:04
    A dodam, ze do osob szczuplych nie naleze od dawien dawna :P
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    hydrozagadka: Nie tylko tych o wąskich biodrach, relaksyna nikogo nie oszczędza Ja od tygodnia chyba czuję to charakterystyczne łamanie w kościach, znaczy że już powoli ostatnia prosta

ale ty jesteś już w 34tc więc to normalne hehe, a co do relaksyny to wiem, ze nikogo nie oszczędza i nie tylko na biodra działa hehe

kuleczka_69: A dodam, ze do osob szczuplych nie naleze od dawien dawna :P

ja tez do szczupłych nie należę, zaczęłam ciążę z 10kg nadwagą jak nie większą hehe, ale tutaj chodzi o obwód bioder- mój przed obrośnięciem tłuszczykiem nie przekraczał 88 cm- ja tyję głównie w biuście i w udach- biodra mi omija hehe
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.