Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeApr 25th 2012
     permalink
    Ja też nalezę do osób raczej średnio zbudowanych nie jestem szczupła nie jestem okrągła.... widocznie muszę się przyzwyczaić do tego bólu :wink: a wizyta za 2 tyg. to przy okazji się zapytam czy to tylko pachwiny, a i przy okazji może wreszcie płeć poznamy no chyba że bąbelek się nie pokaże :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Nasz babelek wczoraj focha walnal i zakryl sie, i nie potwierdzilo sie czy dziewczynka :P ale wolalabym zeby sie nic nie zmienilo :P nastepna wizyte mam 8 maja, do tego czasu plackiem musze lezec ale to chyba u mnie niewykonalne :P
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    _kasiek_: Ale i tak najbardziej tęsknię za słodką herbatą
    do herbaty, jakoś się przekonałam, ale musi być z cytryną, ostatnio spróbowałam gorzkiej kawy rozpuszczalnej i myślałam, że zaraz ją zwrócę fujjj... :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    mag_dre: co do relaksyny to wiem, ze nikogo nie oszczędza i nie tylko na biodra działa hehe

No niestety, nie tylko na biodra.
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Co do wody po obudzeniu, to coś w tym jest :) Ja rano łykam euthyrox od lat i od paru lat nie miałam nigdy problemów, bo pierwsze co robię po przebudzeniu, to wizyta w kibelku :)
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    To chyba raczej nie sama woda, tylko ten lek :)) Bo na mnie woda, jakoś nie działa, a sporo jej się przelewa przez mój organizm :D
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Dietetyk mojej mamie powiedział,że woda z rana pobudza jelita do pracy, więc pewnie woda też jakoś wpływa na opróżnianie...
    Co do picia to mam z tym ogromny problem :confused: Wmuszam w siebie dziennie 1litr, więcej nie dam rady...przed ciążą wystarczało mi 250 do 500 ml,a po złych wynikach ginekolog nakazał mi spożywania większej ilości płynów...nie wiem jak przeżyje po porodzie,kiedy trzeba pić jeszcze więcej, żeby pokarm był...chyba umrę:confused:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
  2.  permalink
    A ja z kolei przed ciaza to pilam malo, nie wazneczy to byla woda czy jakis sok..teraz to pije tak, jakbym byla ciagle na kacu :P
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    jedziemy na IP
    skurcze bez zmian- bolesne co 5-6 min
    nadal delikatnie plamie
    cieply prysznic wzielam i nic nie ucichlo- na szczescie:smile:
    na pilce skakalam podczas prasowania tetry, ktora wczoraj przyszla,
    na czas skurczu musialam wstawac bo na pilce gozej:)
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Flavia - to szybkiego porodu :bigsmile:
    Ale Ci zazdroszczę, że już się doczekałaś :D

Treść doklejona: 25.04.12 11:41
    Przwijak i tetry - podziałały na Luśkę :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    kuleczka_69: teraz to pije tak, jakbym byla ciagle na kacu :P

Ja się często budzę z objawami typowego kaca, ból głowy, w gardle susza, pewnie przez ten zatkany wiecznie w ciąży nos ;)
    No Flavia ekspresowego życzę :thumbup:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
  3.  permalink
    Flavia trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dziewczyny ja to też tak piję, mąż się śmieje że właśnie mam kaca codziennie :bigsmile:

Powodzenia Flavia! Szybkiego spotkania z Luśką życzę!
    --
    •  
      CommentAuthorcheriniatko
    • CommentTimeApr 25th 2012 zmieniony
     permalink
    flavia powodzenia i szybkiego rozwiązania:bigsmile:

Ja przed ciążą też mało piłam w ciągu doby, na początku ciąży zaczęłam się zmuszać bo wiedziałam, że to dobre dla dzidziusia. Teraz koniecznie muszę 1,5 litra wody dziennie wypić, a najczęściej to 2l, nie licząc soków, zup i soczystych owoców, więc można się przyzwyczaić. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Flavia powodzenia :)

Dziewuszki żadna z Was nie używa detektora tętna płodu??
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    flavia trzymam kciuki za luśkę.
    ja już się nie mogę doczekać wizyty o 17 chociaż zapewne niczego nowego się nie dowiem, wieczorem czeka nas jeszcze wizyta u teściowej.

dziś dla relaksu pierwszy raz w życiu kupiłam sobie m jak mama :).

no i żałuję, że na mnie eutyrox nie działa przeczyszczająco może mam za mała dawkę :)
    --
  4.  permalink
    Sayuri78: Dziewuszki żadna z Was nie używa detektora tętna płodu??

Ja uzywam :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    flavia 3mam mocno kciuki, żebyś do nas wróciła już rozpakowana !!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja tez codziennie popijam euthyrox i nie lece do kibelka:confused:

wiecie co wyzale sie-mam dolinke. Bo nie biore tego relanium co ginka zalecila, ale dzis mi jeden zjaomy wlanął, że moze ona mi dała z innego powodu, tylko nie chciała mnie denerwowac. I juz sie zmartwilam ze moze sie cos dzieje:sad: Szyjke mi badał przez usg, jak spytalam czy jest w porzadku, powiedziala ze tak, ale nie powiedziala ile ma. chyba zaczynam panikowac:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Powodzenia Flavia!Oby to było to;)
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    kuleczka_69: Ja uzywam :)

a jak często Kuleczka?? Ja góra raz w tygodniu.

Treść doklejona: 25.04.12 12:09
    Aaa i ponawiam pytanie o prawidłowe tętno płodu w jakich granicach powinno być?? 110 - 150 czy 120 - 160??
    --
  5.  permalink
    Sayuri, ja uzywam tylko jak mi malutka sie leniwi, niezbyt czesto, ale ja slucham. Jesli chcesz sie zapytac czy to szkodzi, to nie, nie szkodzi to dziecku
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    flavia - RODZISZ:crazy:

To plamienie to rozwieranie się szyjki.
    Kochana powodzenia życzę i szybkiego porodu!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Kakai, nie denerwuj się i nie panikuj, to wam tylko szkodzi hehe
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    A ja muszę się pochwalić, że dopiero co chwaliłam się skończonym 28tc i dobrnięciem do bezpiecznego czasu, a tu już 29 skończony :) Normalnie nie wiem, kiedy ten tydzień minął, pewnie w szale sprzątania nie zauważyłam :) No i wczoraj przyszła mi paczka od MAREZY i poukładałam rzeczy dla dziewczynek na półkach... oczywiście jeszcze dużo rzeczy nie mam, a wszystko co ułożyłam muszę jeszcze wrzucić do pralki i pobawić się żelazkiem, ale jakoś tak ładnie to wygląda poukładane na miejscu :)
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Sayuri78: Aaa i ponawiam pytanie o prawidłowe tętno płodu w jakich granicach powinno być?? 110 - 150 czy 120 - 160??

według badania ktg prawidłowe jest 120-160, taką inf. w szpitalu otrzymałam, wiadomo jednak, że gdy dziecko się porusza tętno może przekraczać te 160...

Treść doklejona: 25.04.12 12:22
    doti_p: a wszystko co ułożyłam muszę jeszcze wrzucić do pralki i pobawić się żelazkiem, ale jakoś tak ładnie to wygląda poukładane na miejscu :)
    to u mnie tak samo to wygląda :D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mag_dre: Kakai, nie denerwuj się i nie panikuj, to wam tylko szkodzi hehe

to prawda, mąz mnie właśnie naprostował:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    doti_p: ale jakoś tak ładnie to wygląda poukładane na miejscu :)

Oj zgadzam się i znam to, oj znam :) a jak pomyślę o tym praniu i prasowaniu to nie wiem jak za to się zabiorę :shocked:. Myślę, że na jakieś 3 tygodnie przed terminem porodu wystarczy.

Dziewczyny macie już mebelki?? Do nas przychodzą 15 maja a więc na miesiąc przed. Wtedy też zacznę urządzanie pokoiku.

Kuleczka, Vsti dzięki wielkie za odpowiedź :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    doti_p: A ja muszę się pochwalić, że dopiero co chwaliłam się skończonym 28tc i dobrnięciem do bezpiecznego czasu, a tu już 29 skończony :) Normalnie nie wiem, kiedy ten tydzień minął, pewnie w szale sprzątania nie zauważyłam :) No i wczoraj przyszła mi paczka od MAREZY i poukładałam rzeczy dla dziewczynek na półkach... oczywiście jeszcze dużo rzeczy nie mam, a wszystko co ułożyłam muszę jeszcze wrzucić do pralki i pobawić się żelazkiem, ale jakoś tak ładnie to wygląda poukładane na miejscu :)

super, Ty masz prespektywe szybszego porodu niz my. Mi tez leca tygodnie:smile:
    --
  6.  permalink
    A ja właśnie też dołka załapałam, bo stwierdziłam, że nie będę miała do kogo się przytulić w nocy... i z tego wszystkiego głowa mnie rozbolała ;/ jakieś głupie te dołki mnie łapią...
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Flavia dawaj!!! :)))))
    Kciuki zaciśnięte!!!! :thumbup:

Sayuri u mnie na ktg tętno malucha skakało czasem powyżej 150 i nigdy nikt nic nie mówił. Nie martw się na zapas.
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Kakai:
    super, Ty masz prespektywe szybszego porodu niz my. Mi tez leca tygodnie:smile:

Mnie ta perspektywa bardziej przeraża, więc mam nadzieję, że jednak posiedzą jak najdłużej :) Oby do 36 tc :) Chociaż już teraz te moje klocki ważą razem 2,5 kg i trochę mi ciężko...
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    doti_p: Mnie ta perspektywa bardziej przeraża, więc mam nadzieję, że jednak posiedzą jak najdłużej :) Oby do 36 tc :) Chociaż już teraz te moje klocki ważą razem 2,5 kg i trochę mi ciężko...

domyslam sie, ale faktycznie niech siedzą długo jeszcze!
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Sayuri78: Myślę, że na jakieś 3 tygodnie przed terminem porodu wystarczy.

3 tyg przed terminem bobas moze ci zrobić niespodziankę- może lepiej po trochu ale wcześniej?
    ja mam termin na poczatek lipca ajuz pomału pakuje nam torbe do szpitala :jumping:

kuleczka_69: jakieś głupie te dołki mnie łapią.

Mam to samo- po prostu huśtawka hormonów- po połogu powinno nam minąć :devil::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ej, ej co to za doły i zamartwiania się hę? :tongue: Nam ciężarnym niewolno! :D

No ja tak za 3 tygodnie planuje mieć już wszystko zakupione do torby szpitalnej :P Gorzej z pokojem :D Choć planuje pierwsze miesiące pobyć u moich rodziców w domku, więc i na pokój przyjdzie pora :tongue:
    --
  7.  permalink
    Wiemy, ze nie wolno, ale te hormony to chyba lubia nam psikusy robic :P
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Hehe hormony to mnie niekiedy "rozwalają" wczoraj sobie siedziałam, jakaś taka smutna (nie wiem dlaczego) m. się pyta:
    -jesteś smutna?
    -nie
    -stało się coś?
    -nie
    -ktoś Ci coś powiedział?
    -nie
    -to co się dzieje?
    - nie wiem :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    sliwson: Sayuri u mnie na ktg tętno malucha skakało czasem powyżej 150 i nigdy nikt nic nie mówił. Nie martw się na zapas.

No wiem, wiem ... Ciągle sobie to powtarzam i co?? i doopa :devil::devil: Myśli nie da się wyłączyć :wink:. Chyba ...

mag_dre:
    3 tyg przed terminem bobas moze ci zrobić niespodziankę- może lepiej po trochu ale wcześniej?
    ja mam termin na poczatek lipca ajuz pomału pakuje nam torbe do szpitala

To fakt... Może zaczne się mobilizować... Tym bardziej, że cały maj mamy gości, więc będzie ciężko z czasem...
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Kasiek: "Ale i tak najbardziej tęsknię za słodką herbatą".

A ja czasami słodzę...zdarzyło mi się już parę razy zjeść ciasto i czekoladki...:confused:

Flavia, Trzymam kciuki!
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Jej dziewczyny nawet nie wiecie jak pomocne byly Wasze komentarze.

Macie racje lepiej nie swirowac. Weszlam tu z zamiarem powiedzenia ze zegnam sie na jakis czas bo te objawy mnie nakrecaja maz tylko cmoka i kreci glowa jak ja siedze w necie a tu takie wypowiedzi, dzieki ktorym nie chce juz opuszczac tego forum. Dzieki za nie...czuje sie jakby ktos wylal mi kubel zimnej wody na glowe i nie powiem....pomoglo:))) od dzis spokoj:P tylko spokoj moze nas uratowac hihi:) Zrozumialam ze takie stawianie sie macicy to nie powod jeszcze to placzu, lamentu itd jesli wszystko inne jest ok. Pora zaczac cieszyc sie ciaza jesli nie ma powodow do zmartwien.

atak pozatym to Witam:D:D:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ale pędzicie z tymi zakupami i przygotowaniami... Ja jakoś tak mam lenia i nic mi się nie chce kupować ostatnio. Dobrze, że mam dla malucha tak dużo rzeczy po Tymku...
    Mnie w przyszłym tyg czeka remont... Już się boję ale efektu nie mogę się doczekać... ;)
    Czeka nas podmianka pokoi. Zaaranżowanie dziecinnego pokoju w naszej starej sypialni, naszej sypialni w starym salonie i salonu w starej a la jadalni... Oczywiście malowanie ścian, wybór mebli itp...
    My się z Tymem wyprowadzamy na tydzień do mojej siostry ;P
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Hopelight tak trzymac:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    sliwson, no Ty masz lepiej, bo po Tymku masz dużo rzeczy, my pierworódki musimy nowe rzeczy kompletować ehh
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    A kiedy, tak mniej więcej, należy prać ciuszki? Nie chce by to było za wcześnie, ale też nie chce czekać do ostatniej chwili...
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    odeslali mnie z madalinskiego, miejsce znalezli fartem na Woloskiej?! Co sie zryczalam... Boje sie 'nowego' miejsca tyle starych ludzi na korytarzu...

Skurcze mecza mnie od 6 rano a rozwarcie na cale UWAGA! 2 cm, masakra... W takim tepie urodze za tydzien:devil:

BOLI! Eh... Stwierdzilam ze sie nie odezwe do Luski za pore jaka sobie wybrala na narodziny, babyboom jakies:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Oj, ale dzisiaj tu ruch :wink:
    Penny pytałaś o pokrzywe - ja piję, nie świeżą - tylko taką z torebek z apteki - piję od ponad miesiaca, codziennie - chyba sie uzależniłam :devil: i nie wiem czy to autosugestia, czy naprawde pomaga, ale faktycznie nie puchnę odkąd ją piję.

Euthyrox biorę codziennie od 10 lat i niestety na mnie nie działa tak jak na Was, że zero problemów z kibelkiem od rana :wink: Chociaż jakoś powaznie narzekac nie mogę - ale zauważyłam, że na mnie pozytywnie pod tym względem działają jabłka.

Kupiłam sobie dzisiaj krótkie spodenki w H&M i krótka spódniczkę i dla mnie mogą się zaczynać wyczekiwane upały :bigsmile:

Kochane - pytanko mam: jaka wada wzroku powoduje przymus cesrki? Ja mam -3 i zastanawiam się czy to już to?

Ciekawe co tam u Flavii ? :wink:

Treść doklejona: 25.04.12 13:28
    No i wykrakałam Flavię ;-))
    Kochana moja koleżanka 2 m-ce temu rodziłą na Wołoskiej i nie narzekała :-)
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Flavia będzie dobrze, szkoda, ze Cię odesłali ehh
    magku: A kiedy, tak mniej więcej, należy prać ciuszki?

Ja piorę pomalutku po troszkę- na razie mam wyprane rozmiary 56 i 62 :D resztę popiorę pewnie jak komoda przyjdzie :D

Treść doklejona: 25.04.12 13:33
    Ul_cia: Kochane - pytanko mam: jaka wada wzroku powoduje przymus cesrki? Ja mam -3 i zastanawiam się czy to już to?

To chyba nie sama wada - tylko chodzi o ciśnienie w oku ( podczas ciąży) i siatkówkę czy nie ma cech odklejenia. Ja mam małą wadę przy twojej, a lekarka kazała mi właśnie sprawdzić u okulisty czy przy takiej wadzie mogę rodzić SN ehh
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    mag_dre: chodzi o ciśnienie w oku ( podczas ciąży) i siatkówkę czy nie ma cech odklejenia. Ja mam małą wadę przy twojej, a lekarka kazała mi właśnie sprawdzić u okulisty czy przy takiej wadzie mogę rodzić SN ehh
    --

O! Dzieki warto wiedzieć, w takim razie umawiam się do okulisty :-))
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Flavia zaciskam mocno kciuki:) juz niedlugo bedziesz tulic swoja coreczke. Powodzenia!
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Ul_cia: Kochane - pytanko mam: jaka wada wzroku powoduje przymus cesrki? Ja mam -3 i zastanawiam się czy to już to?

dokładnie - nie chodzi o samą wadę (ja przy pierwszym porodzie miałam -3,25 na obydwu oczach) tylko o ciśnienie gałki ocznej i tak jak napisała już meg - o siatkówkę. Musisz się umówić do okulisty, ale nie takiego jak mają np. w salonach okulistycznych tylko normalnego. Ja byłam w klinice okulistycznej, żeby wszystko dokładnie sprawdzili. Wyszły mi jakieś tam malutkie "coś" (nie pamiętam jak oni to określili) i miałam tylko zaświadczenie, że w razie przedłużającej się akcji porodowej lub też braku postępu porodu mają mi jak najszybciej zrobić cc. Ale do takie sytuacji nie doszło na szczęście
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.