Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeApr 25th 2012
     permalink
    u nas sprawdzało się łóżeczko turystyczne faktycznie na wyjazdach albo jak miałam remont w domu i wtedy na kilka dni przeniosłam się z Iwi do rodziców....i mamy takie najzwyklejsze - bez żadnych bajerów !!!!
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Mi Wojtek argumentował łóżeczko turystyczne wyjazdami na działkę pod Radom i wyjazdami do mojej babci do Włoch :wink: Z czasem i ja zaczęłam widzieć plusy w takim łóżeczku -na pewno jest bardziej poręczne
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    mkd: a więc po wizycie u nas wszystko ok szyjka długa zamknięta, morfologia cudna że aż w szoku jestem bo hematokryt wyszedł ponad 12. Franek dalej głową w dół i waży 1600gramów więc w zasadzie równo 50centyl.

OMG - to równo kilo mniej niż mój.....a mamy tylko 2 tygodnie różnicy :shocked:

Treść doklejona: 25.04.12 21:31
    nikkitaa: Mi Wojtek argumentował łóżeczko turystyczne wyjazdami na działkę pod Radom i wyjazdami do mojej babci do Włoch Z czasem i ja zaczęłam widzieć plusy w takim łóżeczku -na pewno jest bardziej poręczne

no my mamy w domu drewniane, a na wyjazdy turystyczne :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    _kasiek_: OMG - to równo kilo mniej niż mój.....a mamy tylko 2 tygodnie różnicy

Jak tak dalej u Ciebie będzie, to urodzisz grubaska :rolling: Więcej fałdek do kochania :crazy: Moja w skończonym 29tc ważyła 1589g więc podobnie do mkd :bigsmile:

Treść doklejona: 25.04.12 21:42
    A ja się pochwale jeszcze -w końcu zrobiłam listę rzeczy potrzebnych do zakupienia przed narodzinami małej + do szpitala :bigsmile: Teraz trzeba wydrukować i powoli odhaczać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    _kasiek_: w Prawie Pracy jest taki punkt, gdzie jest napisane, że pracodawca ma obowiązek zwolnić cię z pracy na czas badań, których nie masz możliwości wykonania w godzinach pracy i normalnie przysługuje ci za ten czas wynagrodzenie.....

Dzięki! Nie wiedziałam o tym. Do tej pory udawało mi się robić wszystkie badania po godzinach pracy, tym razem tylko termin poranny był wolny:neutral:.
    Mam już lekkiego stresa przed tym usg.
    A czy warto zrobić to 4d? Bo wiem, że jest taka możliwość, nie miałam zamiaru tego nagrywać, ani robić 4d, bo mąż miał jechać ze mną, a okazało się, że nie uda mu wyrwać z pracy i pomyślałam, że zrobię mu niespodziankę i nagram małą, tylko nie wiem, czy decydować się na 4d?
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Ciekawe jak tam Flavia??:cool:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    no my w domu też mamy drewniane, a składane na wyjazdy i teraz już wiem że wersja najtańsza jest tą najlepszą, no może z wyjątkiem tego drugiego poziomu, ale te wszystkie akcesoria można sobie darować, zwłaszcza że np w naszym łóżeczku płozy nie wchodzą już do torby z łóżeczkiem więc są dodatkową paczką.

sliwson clexan robię(powinnam przynajmniej robić) codziennie w brzuch,bo mam żylaki na nogach.Niby w poprzedniej ciąży też już były, ale teraz jestem pod opieką znajomego mojej mamy, który woli dmuchać na zimne. No i dobrze bo przy felku bardzo się bałam zatoru płucnego.
    Na szczęście nie boje się igieł więc zastrzyki nie stanowią dla mnie problemu, nie wiem tylko czy nie na wyrost je dostaję, ale też wolę nie ryzykować własnego zdrowia i życia.

Ale to niezła perspektywa była jak na początku ciąży się dowiedziałam że mam codziennie się kłuć to myślałam jeszcze tylko 200 zastrzyków i urodzę, teraz to już pewnie koło 70.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    madzinka83: Dzięki! Nie wiedziałam o tym. Do tej pory udawało mi się robić wszystkie badania po godzinach pracy, tym razem tylko termin poranny był wolny.

tylko powinnaś dostarczyć zaświadczenie, że jesteś w ciąży, ale to tylko wtedy, gdy ciąża jest jeszcze niewidoczna. Gdy ciąża jest widoczna nie jest to już konieczne.

"Art. 185. § 1. Stan ciąży powinien być stwierdzony świadectwem lekarskim.
    § 2. Pracodawca jest obowiązany udzielać pracownicy ciężarnej zwolnień od pracy
    na zalecone przez lekarza badania lekarskie przeprowadzane w związku z ciążą, jeżeli badania
    te nie mogą być przeprowadzone poza godzinami pracy. Za czas nieobecności w pracy z tego
    powodu pracownica zachowuje prawo do wynagrodzenia. "
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
    • CommentTimeApr 26th 2012 zmieniony
     permalink
    po 15 h skurczy, 15 min parcia o 20.50 na swiat przyszla moja Lucja, jedyne 3950g 58cm 10 punktow apgar... I wlochata:heartsabove::heartsabove::heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    GRATULACJE OGROMNE!! Ha, to juz teraz wiadomo, gdzie sie ta Nutella podziala:crazy:.

Tym samym wchodzę do pierwszej dziesiatki wraz z rozpoczeciem 8 miesiaca:swingin::crazy:.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeApr 26th 2012
     permalink
    flavia: po 15 h skurczy, 15 min parcia o 20.50 na swiat przyszla moja Lucja, jedyne 3950g 58cm 10 punktow apgar... I wlochata

:cheer::cheer::cheer: Gratulacje kochana !!!!!!!!!!!!! :clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Flavia ściskam Was !!!! I włochata, jak ja lubię włochate dzieciaki :rainbow: No i kawał baby :beard:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    1. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    1. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    2. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    3. ifonka84 19.05.2012(dziewczynka)
    4. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    5. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)

6. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    7. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    8. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    9. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    10. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    11. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    12. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    12. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    13. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    14. Lezunia 25.06.2012
    15. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    15. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    16. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    17. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    18. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    18. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    19. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    20. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    20. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    21. doti_p 12.07.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    22. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    23. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    24. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    25. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    26. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    27. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    28. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    29. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    30. Annie128 05.08.20012
    30. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    31. atamala 06.08.2012
    32. Mamrotka 13.08.2012
    33. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    34. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    34. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    34. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    35. dorotka0905 20.08.2012
    36. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    36. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    36. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    37. marysia_23 25.08.2012
    38. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    39. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    40. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    41. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    42. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012(chłopiec)
    43. Pajacynka 07.09.2012
    44. Peppermill 10.09.2012
    45. oranda 15.09.2012
    46. katka_81 17.09.2012
    47. asia_ 22.09.2012
    48. sysiajaw 24.09.2012
    49. leneczka8484 30.09.2012
    49. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    50. kapelusznick 01.10 2012
    51. magdalenka2610 07.10.2012
    52. łośćń 12.10.2012
    52. CiastoMiłości 12.10.2012
    53. madziauk 10.11.2012
    54. Linden 12.11.2012
    54. violet_flower 12.11.2012
    55. lofbejbe 21.12.2012
    --
    •  
      CommentAuthormarylove
     permalink
    serdecznie gratuluję dużej córy:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Flavia gratulacje!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    flavia gratulacje!:clap::clap::clap: Lucja spora dziewczynka :) 15 min parcia:crazy: tylko pozazdroscic :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsti: 15 min parcia tylko pozazdroscic :)

ale tych 15h skurczy to ja raczej już nie zazdroszczę.....
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    ogromne dzieki;*
    Przez to ze taka duza i tak szybko poszlo zalozyli mi ponad 20 szwow(nie wiem jak sie pisze) :devil:

walcze z Nia bo zle ssie, wklada tylko brodawke, bez otoczki a to boli;( poza tym strasznie sie podrapala,juz mnie czkawka wystraszyla i zezuje...;(

Treść doklejona: 26.04.12 07:32
    kasiek- przy 5 cm dostalam znieczulenie:) podobno tak usmiechnietej rodzacej studentki jeszcze nie widzialy. Opisze wszystko jak sie ogarne i do kompa dosiade
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Flavia :clap::clap::clap:
    PRZEOGROMNE GRATULACJE KOCHANA!!! :)))) Luśka- witamy wreszcie na świecie!!! :)

Treść doklejona: 26.04.12 07:37
    flavia: Przez to ze taka duza i tak szybko poszlo zalozyli mi ponad 20 szwow(nie wiem jak sie pisze) :devil:

To ja tego nie zazdroszczę... ;-( Trzymaj się dzielnie!!!
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    flavia: poza tym strasznie sie podrapala,juz mnie czkawka wystraszyla i zezuje...;(

zakładaj jej najlepiej skarpetki na rączki - bo te niedrapki spadają.....a co do zezowania to się nie przejmuj - dzieci często zezują i do mogą nawet tam do któregoś tygodnia życia (nie pamiętam którego)

Treść doklejona: 26.04.12 07:41
    flavia: Przez to ze taka duza i tak szybko poszlo zalozyli mi ponad 20 szwow(nie wiem jak sie pisze)

3maj sie !!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Piękne wieści z rana:cheer:

GRATULUJĘ Flavia:thumbup:

Treść doklejona: 26.04.12 07:59
    Kakai wczoraj wyczytałam, że męczą Cię zaparcia:neutral: a więc Kochana mam tu przepis dla Ciebie na kolację, która sprawi, że z samego rana polecisz do kibelka:)

Sałatka z kiwi:

- 3 kiwi pokroić w talarki, zalać je jogurtem naturalnym i posypać dużą ilością płatków owsianych.

Codziennie wcinam ten deser i jak do tej pory wszystko gra:wink:
    --
  1.  permalink
    Flavia gratulacje!! Nareszcie masz już swoją kruszynke przy sobie... :)

Ja witam się w ten piekny, słoneczny dzień w rozpoczętym 17 tygodniu :)
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
  2.  permalink
    flavia gratuluję, w końcu masz Luśkę przy sobie :clap: Miło słyszeć z rana dobre wiadomości :bigsmile:
    Jak już dojdziesz do siebie napisz jak było na tej Wołoskiej:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Flavia GRATULACJE- ale masz klocuszka :bigsmile:
    A ja jestem już 2 na liście :crazy:
    -- [url
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ja odkąd codziennie na śniadanie wcinam musli, otręby z jogurtem naturalnym i owocami też pożegnałam zaparcia więc polecam:)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Oj Flavia 20 szwów, no nie zazdroszczę, szybko wracaj kochana do siebie :wink:

Co do śniadań: Dziewczyny ja dziś jadłam jajka na miękko od najszczęśliwszych kurek na świecie, jedno miało seledynową skorupkę, w życiu takiego nie widziałam, a smak po prostu nie do opisania, tym bardziej, że zajadałam je w promieniach słońca :bigsmile: do tego chleb razowy wieloziarnisty i na koniec herbata ze świeżo zerwanej mięty. Na obiad planuję urwać młode listki szczawiu na zupę i liście pokrzywy na sałatkę, zanim mi M. skosi cały teren dookoła :smile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam się. Gratulacje dla Flavi:clap:

Ja dziś na wizyte idę wiec trzymajcie kciuki, a tak poza tym to jestem nr 1 na liście:crazy: i coś czuje że długo miejsca nie zwolnie:tooth:

A co do tetna dziecka to nie wiem jakie jest prawidłowe, ale słyszałam że 2x wieksze od tetna matki. Ja jak byłam w szpitalu to były momenty gdzie mała się tak wierciła na KTG że tętno nawet dochodziło do 180 a lekarze wcale nie mówili że jest coś źle.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    też zjadłam dziś jajeczko na miękko :bigsmile:

nie wiem co się ze mną dzieje, spać nie mogę....w nocy w ogóle nie chce mi się iść spać a nad ranem budzę się koło 5 !!!! myślę, że to trochę przez zmartwienia - naskładało się tego - raz ten remont, nic nie jest tak jak powinno i nie w tym czasie co powinno, z wózkiem dalej nic nie wiem i coś czuję, że zostaniemy z tym w lesie.....no i nie wspomnę już o wyborze szpitala. Wczoraj koleżanka napisała o Rydygierze, że była zadowolona, miała tam ekstra położną i w ogóle....ale mnie ten szpital jakoś przeraża - jest wielki i dla mnie taki zimny. Zresztą nie chce sobie już bardziej mieszać w głowie - zostanę przy wyborze między Siemiradzkim a Ujastek.....i tak wybór mam trudny.

A może tutaj jest jakaś dziewczyna, która zna jakąś położna z Ujastek godną polecenia - może któraś z waszych koleżanek tam rodziła ??

Treść doklejona: 26.04.12 09:19
    justa2586: i coś czuje że długo miejsca nie zwolnie

masz jeszcze czas do 10 maja :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    ie wiem co się ze mną dzieje, spać nie mogę....w nocy w ogóle nie chce mi się iść spać a nad ranem budzę się koło 5

Mam dokładnie tak samo od jakiegoś czasu że wieczorem spać mi sie nie chce, budze sie w nocy ok 1.00 na siku i juz czuje sie mega wyspana i nie moge zasnąć potem budze sie ok 4.00 bo mój M wstaje do pracy a ja na siku i juz potem bardziej czuwam niż śpie. A o 7.00 musze wstac bo jestem strasznie głodna i mnie ssie. Tyle że w ciagu dnia jestem nie przytomna i ciągle ziewam a gdy zbliża sie wieczór znów mi przechodzi....
    A z tymi pachwinami to tez mam tak że z łóżka schodze doslownie na czworaka tak mnie bolą ale juz chyba sie przyzwyczaiłam:wink: w dzień jak chodze ból znika.
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Flavia - gratulacje! Dużo zdrówka dla Małej!
    A ja zmykam na spacerek z rańca, pogoda przepiękna, aż chce się wyjść :cheer:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    A jak fajnie jesteście już razem, to teraz- dzielnej walki z karmieniem , dużo Zdrówka, no i szybkiego powrotu zdrowia dla Ciebie .:wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja dziś zjadłam parówki tak dawno ich nie jadłam bosko smakowały. No i też cały czas mi się chce spać, z jednej strony poszłabym do ogrodu z drugiej do łóżka póki felek śpi.

No i też się wyżalę, na początku maja miał się sprowadzić do nas mój teść, który miał kończyć swoją przybudówkę, mówił, ze nie będzie nocował w u nas tylko że już będzie ciepło więc będzie spać u siebie. teraz się okazało że 18maja ma reoperacje przepukliny brzusznej więc jestem załamana bo po 1 nic u siebie nie zrobi po 2 nie zwolni nam żadnego z pokoi- a na 6 pokoi on zajmuje 4 a my dwa, po 3 nie będzie mowy by spał w tej swojej chatce. więc będzie mnóstwo dodatkowych nerwów znowu co chwila będziemy się kłócić z mężem, fel będzie wariował bo się dziadka boi. Jestem załamana ten koleś jest totalnie z nie mojej bajki i nie czuje się z nim swobodnie. A najgorsze że już to raz przerabialiśmy przed narodzinami felka.

A jeszcze głupie jest to że w ciągu tego roku kupił sobie mieszkanie w którym teraz ma zamieszkać jego córka więc wkurwia mnie to niesłychanie, bo nie rozumiem dlaczego on odstępuje swoje mieszkanie córce- samotnej a wprowadza się do nas. Jeszcze od prawie 3 lat nie są w stanie się wszyscy zebrać i pójść do notariusza.

w takich chwilach nie chce mojego ogrodu pod miastem tylko moją małą kawalerkę w bloku z wielkiej płyty.
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Flavia brawo!!! Gratulacje!

Dziewczyny trzymajcie kciuki za moją dzisiejszą wizytę- mam usg połówkowe. Trochę się stresuję.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Flavia - serdeczne gratulacje! :clap: :clap: :clap:
    A ja wpadlam w stresa "porodowego" - w przyszlym tygodniu wybieram sie juz do mojego szpitala omowic plan porodu... Po przebytych doswiadczeniam wiem niby, co chce (a raczej czego nie chce :wink:) - Flavia, napisz koniecznie, jak sie rodzilo ze znieczuleniem!
    Justa, Kasiek - to chyba organizm pod koniec ciazy przestawia sie na tryb "niemowlecy", ja tez tak mam od niedawna. U mnie pobudki miedzy 2 a 4 rano, jestem wtedy calkiem wyspana i buszuje w telefonie w necie a dzidek buszuje w tym czasie w brzuchu :tooth:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Dziewczyny trzymajcie kciuki za moją dzisiejszą wizytę- mam usg połówkowe. Trochę się stresuję.

Trzymamy , trzymamy ale juz sie nie stresuj:wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 26.04.12 09:45</span>
    A ja wpadlam w stresa "porodowego"

Ja w tego stresa wpadłam tak na prawde dopiero jak trafiłam do szpitala...dopiero wtedy tak na prawde do mnie dotarło że to już tak blisko. i teraz o niczym innym nie mysle tylko o porodzie, juz sie nie moge doczekac dzisiejszej wizyty bo mamy pogadac na temat szpitala i porodu.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Witamy się w rozpoczętym 31 tc! :devil:
    Flavia gratulacje! Czekam na fotki małej :bigsmile::bigsmile:

Kasiek ja słyszałam bardzo dobre opinie o Rydygiera dlatego też tam prawdopodobnie będę rodzić ale żeby się upewnić wybieram się w tą sobotę o 9 rano na dzień otwarty aby dowiedzieć się kilku rzeczy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nikkitaa: Kasiek ja słyszałam bardzo dobre opinie o Rydygiera dlatego też tam prawdopodobnie będę rodzić ale żeby się upewnić wybieram się w tą sobotę o 9 rano na dzień otwarty aby dowiedzieć się kilku rzeczy

no za to moja druga koleżanka po cc była bardzo niezadowolona.....i tak jak mówie - dla mnie koszmarna jest wielkość tego szpitala, te długie korytarze, jak szłam do koleżanki to się 5 razy zgubiłam zanim do niej trafiła.....

nikkitaa - to zapytaj się tam o koszt zzo i porodu rodzinnego - chciałam sobie to porównać
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Mdk rozumiem Twoje zdenerowanie. Mnie moi tesciowie załatwili na amen.
    Musze sie wygadac moze to mi pomoze, bo rozwiazania nie mam. Jakis czas temu pozyczylismy z mezem spora sumke mom tescia. Akurat w tym momencie trzeba bylo zaplacic robotnika Na budowie ( a niestety tesciu nie otrzymal jeszcze pieniedzy za swoja prace, Bo przesunela sie on a ze wzgledu na pogode.) My swoja czesc pieniedzy juz wlozylismy w ta budowe. Budowa to niestety skarbonka bez dna.Okazuje sie, ze rodzice dokoncza jakos budowe ( moze sie uda przed porodem), ale oddac Nam pieniedzy nie beda mieli z czego. Poprostu. Te oszczednosci mialy byc umeblowanie, wyposazenie domu itd. Na razie mieszkamy w mieszkaniu ciotki gdzie dziecko mieszkac nie ma gdzie. Po prostu nie ma nawet gdzie wstawic lozeczka. Boje sie ze skonczy sie tak, ze Po urodzeniu dziecka zamieszkam u swojej many. Super tylko to jest 70 km od miejsca mojego zamieszkania. Od meza, ktory niestety naszego miasta nie moze opuscic, a jezeli tak to na weekendy. Po za tym ile ja mialabym tam mieszkac? Tego nie wie nikt. Poprostu man wrazenie, ze wszystko sie sypie, ze to totalny absurd.

Jak tu sie nie stresowac?

Gratuluje Flavi i Lusi :)!:wink:

Mniej sie oddzywałam bo zgłębiam tajniki szydełkowania. Musiałam sobie zajęcie znaleść na to leżenie w łóżku. Jak skończe to pochwale się na odpowiednim watku:)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kurcze u nas nawet nie chodzi o pieniądze, już nie raz mówiliśmy mu że możemy wyłożyć pieniądze na dokończenie jego części pod warunkiem że to my będziemy mieć rękę na kasie, robotnikach i całym wykończeniem.Moi rodzice chcieli mu dać pieniądze, ale on ma swoją męską dumę i wszystko musi sam w związku z czym nie robi nic i my i on stoi w miejscu od naszego ślubu.
    A miało być tak pięknie domki na tej samej posesji i rodzina wielopokoleniowa. A jest ch... bo gdzie dwóch samców tam jedno gówno.
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    Ogromne gratulacje flavia! Witamy na swiecie lucje!
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    A ja dziś mam bardzo miły poranek po bardzo miłym wieczorze w kinie :) Wyciągnęłam męża na randkę do kina i wybór filmu to był strzał w 10... Jak któraś potrzebuje sobie humor poprawić bardzo pozytywnym, a przy tym niebanalnym filmie, mówiącym o poważnych sprawach, to bardzo bardzo polecam NIETYKALNYCH. Ja jestem oczarowana!
    Zmykam na mecz (służbowo :)) i życzę wszystkim miłego dnia.
    A no i oczywiście gratuluję córeczki flavia
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Potwierdzam! Cudowne europejskie kino! Bo z tego co pamietam to francuski film :) piękny jest! Ja tez polecam :)
  3.  permalink
    flavia: po 15 h skurczy, 15 min parcia o 20.50 na swiat przyszla moja Lucja, jedyne 3950g 58cm 10 punktow apgar... I wlochata

Gratuluje Kochana:)) Witamy Corcie po drugiej stronie brzuszka :D
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    doti_p: ak któraś potrzebuje sobie humor poprawić bardzo pozytywnym, a przy tym niebanalnym filmie, mówiącym o poważnych sprawach, to bardzo bardzo polecam NIETYKALNYCH. Ja jestem oczarowana!

byliśmy w sobotę - też się uśmiałam, a do tego film jest "o czymś" :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Sayuri- zdecydowana większość dzieci mam z cytomegalią rodzi się zdrowych!!! Wiem, co mówię, bo na temat cytomegalii przeczytałam prawdopodobnie wszystko, co jest dostepne. Moja córka miała podejrzenie cytomegalii- zweryfikowane jakieś 3 m-ce temu, tak więc doszkoliłam się w tym temacie. Ok. 50% dzieci zaraża sie cytomegalią od matki. Reszta jest zdrowa. A aż 85-90 % zarażonych dzieci rodzi się bez żadnych problemów zdrowotnych.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Mam pytanie do dziewczyn z Poznania i okolic, orientuje się może ile kosztuje ZZO w szpitalu na Polnej?
    No to jestem 20-sta przed skończeniem 30-stego tygodnia :)
    --
  4.  permalink
    Dzień dobry ;)

Witamy się w dobrym humorze, pogoda piękna i wieści też cudowne !!! FLAVIA GRATULACJE !!! Jaka duża córeczka i super że włochata bo na pewno prześliczna.

Też bym chciała żeby mój synek urodził się taki duży , bez względu na ,,bóle,, porodowe :bigsmile:

I w koncu 42 na liście , chwila moment będziemy w pierwszej 30 haha
    --
    •  
      CommentAuthornuna1
     permalink
    witam wszystkich mam pytanie czy wam dzidzius w brzuszku tez siedzi ciagle na pecherzu pytam bo z corka takich problemow nie miałam
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Flavia moje wielkie gratulacje, nareszcie hihi!!! Witamy Lusie!!

A ja wchodze na pozycje 40 hehe:):shocked:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    NUNA a ile Ta Twoja Vanessa ma lat ? :shocked::smile:
    bo albo suwak zwariował albo ja nie rozumiem co tam napisane :cool:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.