Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorcheriniatko
    • CommentTimeApr 26th 2012 zmieniony
     permalink
    Kakai jak już dziewczyny wspominały, spróbuj muesli z owocami i jogurtem. Osobiście na mnie działają również soki przecierowe marchewkowe np. Pysio lub jednodniowe np. jeżynowo-jabłkowy. Tylko nie jedz w tej sytuacji ryżu, bo zapycha jelita :smile:
    Powodzenia
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
    • CommentTimeApr 26th 2012
     permalink
    nuna1: to zobacze wieczorem jak moj maz wruci z pracy bo ja na kaputerze nie robić nie umiem he nigdy tym sie nie interesowałam teraz tak zaczełam siedziec przez ten portal he bo ciekawy jest i idzie duzo rzeczy sie dowiedziec

NUNA1, czy Ty mieszkasz w Polsce? Próbuję znaleźć jakieś usprawiedliwienie na tak niesamowite słowotwórstwo. :shocked:

Treść doklejona: 26.04.12 14:04
    magku: Ja nadal nie rozumiem o co chodzi z tym trollem ?:confused:

Trolle to osoby, które tworzą w sieci fikcyjne profile, wymyślają historie rodem z oper mydlanych żerując na emocjach innych, a nie raz potrafią wyłudzać pieniądze lub dane osobowe. Takie internetowe wampiry ze zrytym beretem.
    --
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    hej swilson jestem na forum już troszke a nune1 znam z reala wiec napewno trolem nie jest sama jej konto pomagałam zakładać , jest swiwrzynką jak widac alke napewno nie żadnym trolem . pozarty jak tak dalej pójdzie żadna dziewczyna nie bedzie tu konta zakładała bo bedzie podejrzana i okaże sie że te forum jest tylko dla stałych bywalczek a tak nie powinno być, pozdrawiam
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    vitani_82: Trolle to osoby, które tworzą w sieci fikcyjne profile, wymyślają historie rodem z oper mydlanych żerując na emocjach innych, a nie raz potrafią wyłudzać pieniądze lub dane osobowe. Takie internetowe wampiry ze zrytym beretem.

Dziękuję za wytłumaczenie :bigsmile:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    hej dziewczęta witam się w ten piękny dzień

flavia - moje gratulacje.

sliwson- mam pytanie czy ten pesser strasznie przeszkadza i dużo go czujesz i czy masz nakaz leżenia czy możesz z nim chodzić?
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Nessie ciekawa jestem która z nas sie pierwsza wysypie:wink: ty masz juz jakieś tam rozwarcie wiec podejrzewam że ty, ja sie dzis dowiem czy tam u mnie z szyjką czy sa jakieś nowiny czy bez zmian.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Dagnow i Nuna Nic Was nie zwalnia z tego, by pisząc używać znaków interpunkcyjnych, może dużych liter itd. Wasze błędy i literówki po prostu rażą w oczy, czytać się tego nie da. Przecież wpisując cokolwiek, musicie mieć w takim razie wszystko podkreślone na czerwono :confused: Może Wam to nie przeszkadza, ale uszanujcie to, że innym jak najbardziej.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
  1.  permalink
    dagnow2774: jestem na forum już troszke

Półtora miesiąca to ten staż, na który się powołujesz?
    Sorry- ale masz nawet ten sam sytl pisania i robisz podobne błędy do wspomnianej wyżej Nuny.
  2.  permalink
    witam sie i ja :)
    flavia ogromne gratulacje i fajnie przeczytac ze ktoras rodzila z usmiechem na ustach...tez sobie taki porod zamawiam...:)

my po wizycie u poloznej...cisnienie od wizyty ostatniej lekko w gorze ale nadal w granicach normy 136/78, sladowe ilosci bialka z moczu obecne na wizycie ostatniej dzisiaj sie nie ujawnily, hemoglobina ladna 11.6, mloda ulozona wysoko, glowka w dol...polozna sie mnie zapytala czy nie bola mnie plecy...bo i owszem...usmiechnela sie i powiedziala ze to dlatego ze mloda sobie wygodnie na moim kregoslupie lezy...tetno rownomierne i w porzadku...zostalam po raz enty poinformowana o objawach stanu przedrzucawkowego oraz zapytana o stan mojej psychiki... kolejna wizyta jak zwykle za 2 tygodnie...

a tak w ogole to ja chce wiosne...bardzo chce...
    --
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    w sumie tłumaczyć sie nie mam zamiaru - powiem tylko jedno to chore a forum nie należy tylko do was prawda?
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Flavia gratulacje!!!
    Wróciłam z usg. Wszystko w porządku, serduszko zdrowe, wszystkie narządy w porządku. Mała waży prawie pół kilo i na pewno jest dziewczynką. Termin porodu wg usg pokrywa mi się z datą według ostatnije miesiączki. Szyjka zamknięta. No i zaszalałam... zawsze się zarzekałam, że filmików nie chcę, ale mąż nie dał rady wyrwać się z pracy i pomyślałam, że mu zrobię niespodziankę :smile:. Na tym 4d pięknie było buźkę widać i muszę stwierdzić, że cały tatuś :tongue:.

penny: Dagnow i Nuna Nic Was nie zwalnia z tego, by pisząc używać znaków interpunkcyjnych, może dużych liter itd. Wasze błędy i literówki po prostu rażą w oczy, czytać się tego nie da.

Zgadzam się. Zrozumiałambym, że ktoś nie ma polskich liter, ale pisanie "tesz" czy kato" (zamiast konto) to efekt kompletnej nieznajomości ortografii.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthornuna1
     permalink
    sory za pisownie
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    dagnow2774: powiem tylko jedno to chore

Co jest chore? Poprawność językowa? Ortografia? Polska język - trudna język.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Nie było mnie moment a tu taka dyskusja :shocked:
    Ze spaceru zrezygnowałam, bo hm.. ubierając buty złapałam lenia :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    madzinka83: Polska język - trudna język.

Polska jezyk byc bardzo trudny, szczegolnie, ze mozna uzyc worda do poprawy pisowni :P
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ja nikogo nie bronię, ale też czasem - zazwyczaj jak leżę - to nie używam polskich znaków bo pisze tylko jedna ręką :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ja mam wbudowany słownik w przeglądarkę, który podkreśla mi na czerwono słowa z błędami :wink:

Treść doklejona: 26.04.12 14:47
    _kasiek_: ja nikogo nie bronię, ale też czasem - zazwyczaj jak leżę - to nie używam polskich znaków bo pisze tylko jedna ręką

Też czasem nie używam, jak np coś szamam przed komputerem ale no nie używanie polskich znaków, a poprawność ortograficzna w stylu "kato" zamiast "konto" to trochę coś innego :wink:
    --
  4.  permalink
    _kasiek_: nie używam polskich znaków bo pisze tylko jedna ręką

ja czasami ze zwyklego lenistwa po prostu, chociaz mi podkresla przegladarka na czerwono, to polskich znakow nie uzywam :P taka jestem wygodna :P
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ej kurcze pojawiła mi się ta linia negra ! :shocked: Rano nie była tak wyraźna, jak teraz ! :bigsmile::bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Ja mam prawie do pepucha ta linie :P dalej nie chce sie wydluzyc :P w ogole odkrycia dokonalam we wtorek:P ogolilam piczke i stwierdzilam, ze ta linia to idzie od piczki w gore :P eureka normalnie buahaha
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Mi sięga za pępek tak 2 cm w góre :bigsmile: I mam tego samego koloru taką jakby otoczkę wokół pępka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    _kasiek_: ja nikogo nie bronię, ale też czasem - zazwyczaj jak leżę - to nie używam polskich znaków bo pisze tylko jedna ręką

Kasiek i dziewczęta, ale jednocześnie używacie kropek, przecinków i nie sadzicie takich byków. Każdemu sie czasem zdarzy zrobić błąd, ale to się ZDARZA, a nie jest nagminne :cool:
    dagnow2774:

w sumie tłumaczyć sie nie mam zamiaru - powiem tylko jedno to chore a forum nie należy tylko do was prawda?

Nikt Ci się nie karze przecież tłumaczyć, obowiązują pewne zasady i nic więcej. Mam nadzieję, że się nie obraziłaś :wink:
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    A ja właśnie wróciłam z opalania natryskowego :) matko jak skóra ładnie wygląda ;) odrazu samopoczucie lepsze :)
  6.  permalink
    P_Madzia: A ja właśnie wróciłam z opalania natryskowego :) matko jak skóra ładnie wygląda ;) odrazu samopoczucie lepsze :)

U mnie w miescie to takiej atrakcji nie ma :P A przydalaby mi sie bo blada jestem okropnie :P
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Ja tez blada byłam ze hoho :) a teraz piękny kolor jest i odrazu zęby szczerzę :)
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    P_Madzia: A ja właśnie wróciłam z opalania natryskowego :)

A cóż to takiego :smile: ?? Nigdy nie słyszałam o tym :tongue:

nikkitaa: Ej kurcze pojawiła mi się ta linia negra ! Rano nie była tak wyraźna, jak teraz !

Ooo ja jestem fanką lineas negras :devil: Ja mam i pod i nad pępkiem, przy czym sięga mi do samego biustu prawie, ale jest bardzo delikatna :wink:
  7.  permalink
    P Madzia to dawaj na bierzaco znac jak opalenizna sie trzyma...chetnie bym sie pokusila o taka przyjemnosc ale rozne opinie na ten temat slyszalam...ale teraz moge zasiegnac info z pierwszej reki...:))
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    mam wrażenie, że dagnow i nuna to jedna i ta sama osoba :/ Ale może to tylko wrażenie...
    Flavia - moje gratulacje :) To jednak Łucja po prostu oczekiwała przyjścia lepszej, cieplejszej pogody :) spryciula mała :)))
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Flavia, Gratuluję! :clap:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Dziewczyny ja już robię to opalanie 3 raz :) to polega na tym ze najpierw jest robiony peeling dokładny całego ciała a potem Pani kosmetyczka rozprasza na waszym ciele taka mgiełkę z pistoletu i ma się piękny kolor na całym ciele :) jeśli jest dobrze zrobiony peeling i 2razy dziennie rano i wieczorem nawilza się skórę to u mnie trzyma się ok 3 tygodni. Fajne jest to że opalenizna schodzi równomiernie a nie plamami :)
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Flavia,gratulacje :smile: No i czekam niecierpliwie na fotkę :cool: Ciekawe czy moja córka będzie miała włochatą konkurentkę :cool::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dziewczyny ja już robię to opalanie 3 raz :)

Mi się to podoba, rewelacyjnie to wygląda! Jednak w moim mieście tego nie oferują, ale to troszkę kaski kosztuje i chyba tylko pod tym względem bym się nie zdecydowała :wink:

mam wrażenie, że dagnow i nuna to jedna i ta sama osoba :/

też mam takie wrażenie :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    Nie no dziewczyny, nie popadajmy w paranoje. Jeszcze się fama rozejdzie, że na 28dni same ksenofobki urzędują :smoking:
    --
  8.  permalink
    w UK opalanie natryskowe nie jest droga impreza...tyle ze wlasnie nie wiem czy oferuja peeling przed pryskaniem... :/ chyba musze sie podowiadywac bo starszna mnie ochota ostatnio naszla zeby cos ze soba zrobic...
    --
  9.  permalink
    Dziewczyny boli mnie głowa w tylnej części - czy to może być coś poważnego ?

Też bym chciała się troszkę ,,opalić,, - ale wole troszkę w ogródku posiedzieć z książką i złapać troszkę promieni, oczywiście bez przesady, wiem że opalać się nie powinno.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    To faktycznie chore, ze forum jest tylko dla nas... Jest nas w końcu pewnie tylko ze 100, które sie tu wypowiadają... :)) Ze 30 z nas udziela sie prawie każdego dnia. Takie koło wzajemnej adoracji, nie? :) Jakoś się jeszcze nie spotkałam, żeby ktokolwiek tu wzbudził mieszane uczucia i podejrzenie tylu z nas na raz...
    Ja się nie chcę czepiać ani szufladkować ale trole będę tropić i tępić bo się tym brzydzę.
    --
  10.  permalink
    Nadzieja bol z tylu glowy moze byc spowodowany podwyzszonym cisnieniem....

co do opalania to ja najchetniej tez bym skorzystala z promieni slonecznych jednak po pierwsze takowych w Anglii od kilku tygodni doswiadczyc nie laska a po drugie dostalam juz od zycia nauczke zwiazana z ich wylapywaniem...czego efektem sa grozne znamiona i co kilku miesieczne wizyty w szpitalu... takze teges promieniom UV mowie zdecydowane NIE chociaz tesknie za nimi okrutnie...
    --
  11.  permalink
    psycho_patka: Nadzieja bol z tylu glowy moze byc spowodowany podwyzszonym cisnieniem....
    Mierzę codziennie ale może powinnam częściej....ehh jak nie jedno to drugie się przypląta
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dziewczyny boli mnie głowa w tylnej części - czy to może być coś poważnego ?

Zmierz ciśnienie, mój M tak miał, mocne bóle z tyłu głowy i wyszło że ma nadciśnienie i musi brać leki :neutral:
    --
  12.  permalink
    nadzieja moze ale nie musi :)) mnie polozna mowi zebym w takich przypadkach zazyla paracetamol i polozyla sie na godzine...(w uk paracetamol to zloty srodek na wszystko )..... mowila mi tez ze takie bole glowy jesli cisnienie nie jest podwyzszone bardzo czesto jest spowodowane hormonami...
    --
  13.  permalink
    psycho_patka: (w uk paracetamol to zloty srodek na wszystko )

Skad ja to znam.... :P mi na dolegliwosc zwiazane z woreczkiem zolciowym tez dawali paracetamol :P
    --
  14.  permalink
    mnie na skurcze porodowe dali 2 tabletki :))
    ale ogolnie to w wiekszosci przypadkow paracetamol rzeczywiscie mi pomaga...i na sluzbe zdrowia nie narzekam :))
    --
  15.  permalink
    Właśnie mierzyłam i jest 127/87 więc jest ok.

Faktycznie się położę - może przejdzie . Dzięki dziewczyny
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Nadzieja, to drugie masz za wysokie.
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Wróciłam z wizyty. Dzidzia rozwija się prawidłowo, wszystko w normie i odpowiada suwaczkowi co do dnia! No i będziemy mieli drugą córeczkę!!! Natalka jest zachwycona, bo wizja braciszka od początku się jej nie podobała. Dopiszcie mi dziewczynke na liście, proszę.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    madzia a ile w warszawie kosztuje to opalanie bo mi narobiłaś ochoty :)
    --
  16.  permalink
    Nadzieja, to drugie masz za wysokie.

nie jest jeszcze za wysokie norma to 140/90
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    Witajcie:)

Właśnie wróciłam z wizyty. Trochę nieplanowanej- zapomniałam, że jakieś 3 miesiące temu wpisałam się na listę oczekujących u siebie w przychodni i wczoraj zadzwonili, że się zwolnił termin na dziś :) Jakoś nie mogłam sobie odmówić i bez wahania się zgodziłam, tym bardziej, że trochę mi się brzuch spinał.
    Julek waży 840 gram, wszystkie wymiary mieszczą się w normie, chociaż kość udowa lekko w tyle (o niecały tydzień), ale lekarz nie kazał się tym zbytnio przejmować. Próbuję sobie tłumaczyć to tym, że i ja i mąż raczej wątłego wzrostu jesteśmy (ja mam w dowodzie 160cm i tylko w dowodzie...:devil:).
    Szyjka odpowiednio długa i cytując lekarza tam w środku "wszystko pozamykane na 3 spusty".

Lekką załamkę przeżyłam w gabinecie u położnych, jak mi kazały na wagę wejść, oficjalnie +9kilo na plusie, przy czym, ja z tych większych już przed ciążą.
    7 maja zaczynamy szkołę rodzenia:bigsmile: Już się nie mogę doczekać :)
    --
    •  
      CommentAuthornorah
     permalink
    Dawno tu nie zaglądałam. Miło zobaczyć siebie w pierwszej dziesiątce listy :cheer:
    Gratuluję wszystkim rozpakowanym i nowo przybyłym mamuśkom :thumbup:
    -- http://www.adopcjaserca.org/
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Haha :) miedzy 100 a 150 zł :) zależy gdzie no i czy z peelingiem :)))

Treść doklejona: 26.04.12 17:25
    Ja robiłam sobie u znajomej w Piasecznie i płaciliśmy 100 zł z peelingiem.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.