u nas do 33tc nie bylo nic widac za to w 33tc na usg 3 niezaleznych lekarzy pokazalo nam sprzecior ;)
Monia na tej focie to ja tez na facecika stawiam :)
Zibi a u ciebie na babe, nie wiem czemu ale jakies takie dziewczynkowe mam wrazenie :)
ale ciasteczko ma racje - mnostow chlopcow sie rodzi. z tego co mowila koleznaka polozna w lipcu i sierpni prawie 80% porodow u nas w szpitalu to panowie!!!
a ja u Zibi stawiam na chłopaka, natomiast u Kony na dziewczynkę. Już jutro wszystko będzie wiadomo. Też zauważyłam, że nawet wśród ciążówek tutaj więcej chłopaków. Chłopaki - Vall, Ciasteczko, Monia78, harpijka dziewczyny - Asiula82
Kona - trzymam kciukasy Chyba woreczek wrzesniowek sie na dobre rozsypal... Drugi taki wysyp to bedzie chyba w marcu, jak my zaczniemy sie po kolei rozpakowywac
A ja dzisiej po pelnym usg - maluszek jest duzy 84mm, strasznie ruchliwy - wierzgal raczkami i nozkami - rewelacyjny widok Seduszko, mozg, zoladek dobrze zbudowane, nerki pelne , przeizernosc karkowa w normie. Ginka sugeruje wiek na 14 tydzien.... A serduszko bije juz 159 Wszystko w porzadekczku, nastepna wizyta za miesiac.
I jak tak pytam wśród znajomych ciężarówek, to też przewaga chłopaków. Ale pamiętam, że jednego roku większość kobitek gdzie nie pytałam, to akurat rodziła dziewczynki. Może teraz dla równowagi w przyrodzie więcej facetów będzie
witam monia78 <zibi> powodzenia jutro wracaj szybciutko do domciu z bobaskiem bedziemy czekac na fotki ja mam w poniedzialek termin gin iekawe czy juz mi powie kto sie ukrywa w moim brzuszku
tagusia super ze mlenstwo zdrowe i rosnie
no mam nadzieje ze Kona juz przytula swoje malenstwo
Witam Dawno mnie nie bylo U nas wszystko wporzadku We wtorek mialam wizyte u gina szyjka nie skrocona, zamknieta, taka jak powinna byc dno mcicy mam na 3 palce nad pepkiem stad mala kopie tak wysoko Na nastepnej wizycie dostane skierowanie na USG ostatnie i ostatnie badania w ciazy. Czyli to bedzie okolo 32 tc Ps.Zastanawia mnie ta beata wiem o Klaudi bo mialam "przyjemnosc" poznac ja na innym forum na grudniowkach ale szybko zostala usunieta.Tylko nie rozumiem Vall ze pisala obok nicka tej dziewczyny moj nick dojkaldnie an stropnie 14 albo 15 dokaldnie etraz niepamietam.
hej Pszczółko, co do nicka to być może ta wredna osoba- Klaudia i takiego nicka gdzieś tam użyła, na pewno nie chodziło o ciebie Dobrze, że wizyta wypadła pomyślnie i kurcze już tak wszystko ostatnie piszesz, widać, że coraz bliżej końca
ehh ja dalej mam plamienia, ale wyczytalam ze jesli biore duphaston i leze i leze to moze bedzie dobrze. Jade jutro o 12 w nocy do polski a w poniedzialek pojde do lekarza.
Gratulacje dla dzielnej Kony, czekamy na pierwsze zdjęcie!
Nota bene moja Mama też trafiła do szpitala ze skurczami co 5 minut o godz. 12:00 w południe i jak zobaczyła salę i wrzeszczące baby to jej skurcze przeszły. Tak to przyszłam na świat dopiero o 3:35 dnia następnego
Tak jak obiecalam postaram sie na biezaco informowac o przebiegajacej akcji porodowej u naszej drogiej ZIBI A wiec , tak tak wiem ze od a wiec sie zdania nie zaczyna hihihi..... no to a wiec... Zibi doniosla mi rano ze jak wstala to pojawilo sie brunatne plamienie a z najswiezszych wiesci to i rozwarcie juz ma ladne bo 5cm. Za ok godzine (a wiadomosc jest z 8 rano) laduje na stole i bedzie male Zibiatko juz z nami
ojeeej, to ja już mocno trzymam kciuki, a swoją drogą w ostatniej chwili to cc Tipsiara, dużo spokoju, bo to ważne, nie wiem czy podróż długa to dobry pomysł, może jednak lepiej odczekać parę dni, aż się uspokoi, no chyba że nie masz wyboru, to postaraj się zapewnić sobie pozycję wygodną, najlepiej conajmniej pół-leżącą
dziewczyny mam mały problem.od dwóch trzech dni nie moge w nocy spac bo boli mnie brzuch ale nie na dole tylko tak pośrodku-jakbym nie była w ciazy to bym potrafiła rozpoznac czy to żołądek czy co,a tak nie wiem.Ból nie jest jakis ostry czy silny ale poprostu przy przekrecaniu sie z boku na bok czuje go.w dzien nie mam tego problemu wcale.Możliwe ze to macica jeszcze sie rozciaga ???
ciasteczko, twój maluch przecież cały czas rośnie, i to chyba teraz najbardziej, więc macica musi się jeszcze trochę rozciągnąć, a może przesuwa się również. Możliwe że w nocy, jak leżysz, to macica uciska na żołądek czy inne narządy. Oczywiście to moje przypuszczenia tylko, bo ja jak zawsze parę tygodni za tobą :))
ciasteczko jest dokladnie tak jak pisze harpijka... za jakis czas moga sie pojawic nawet problemy z oddychaniem bo wszystko sie w srodku przemieszcza. byc moze maluszek tez uciska na jakis nerw i sprawia ze odczuwasz to tak a nie inaczej.
kona GRATULUJE SYNUSIA PO TEJ STRONIE BRZUSZKA zibi trzymam mocno kciuki harpijka oj tak mam mala Weronike pod sercem ale (mam nadzieje) ze na ostatnim USG nadal okaze sie dziewczynka Co do nicjka byc moze masz racje,ze ta dziewczyna uzywa podobnego do mojego A co do ostatnich badan to tak je wszystkie nazwal moj gin ostatnie USG, krew,mocz i jakies tam jeszcze badanie. A ze bede dopiero okolo 31tc wykonywac je bede okolo 32tc a wtedy juz bede tylko czekac na mala Choc przyzbnaje sie do bicia,ze dopadaja mnie mysli jak to bedzie Ps. Od wczoraj wieczora do dzis do 9. z minutami bolala mnie okropnie glowa, w nocy spac nie moglam przez ten bol i nic nie pomagalo,zadne kompresy zimne, cisza, ciemno nic zupelnie nic az rano postanowilam wziac apap slyszalam,ze jest bezpieczny ale powiedzcie,ze tym nie zaszkodzilam malej. Wzielam tylko jedna tabletke i przeszedl bol.