Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkuleczka_69
    • CommentTimeApr 26th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja rowniez przepraszam za osady, po ostatnich przebojach to lepiej byc czujnym, I nie kasuj konta tylko z tego powodu, ze Cie osadzalysmy ;)
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
    • CommentTimeApr 26th 2012
     permalink
    szczypta_chilli: ale jak potraktował? :shocked:

Jak przemytnika na granicy. :devil:
    --
  1.  permalink
    Nie przesadzaj Vitani.
    Nie spotkałas się nigdy z wstawianiem cudzych zdjęc na forum? Bo ja wielokrotnie.
  2.  permalink
    Nuna nie sądzę byś komukolwiek tutaj przeszkadzała, dziewczyny są po prostu bardziej nieufne w stosunku do nowych osób, szczególnie po ostatnich przejściach z trollami z fałszywym życiorysem.
    Osobiście jednak uważam, że ta nagonka na świeżynki jest przesadna i powoli doprowadzi do tego, że każda nowa osoba będzie bała się pisać na forum, żeby nie być podejrzewaną.
    --
    •  
      CommentAuthornuna1
     permalink
    ale ja mam dość jechania po mnie wez postaw sie w mojej sytuacji
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    Korzystam tylko z tego forum, nie przeczę, że takie sytuacje się dzieją ale nie przesadzajmy. Rozumiem, że ostatnie wydarzenia były katalizatorem jednak posądzanie wszystkich nowych osób o trollowanie wprowadzi nerwową atmosferę i zniechęci nowych użytkowników do korzystania z pomocy i doświadczenia innych forumowiczek.
    --
  3.  permalink
    cheriniatko: Osobiście jednak uważam, że ta nagonka na świeżynki jest przesadna i powoli doprowadzi do tego, że każda nowa osoba będzie bała się pisać na forum, żeby nie być podejrzewaną.

nie ma żadnej nagonki, co rusz pojawia się ktoś nowy i nie kazdy jest podejrzany o trollowanie, prawda?
    Dla mnie wypowiedzi Nuny były dziwne, nie wydaje mi się, bym poprosiła ją o coś niestosownego. Nie prosiłam o zdjęcia w bieliźnie lub z twarzą, tylko z gazetą albo podniesioną nogą. To takie straszne?

Treść doklejona: 26.04.12 22:41
    vitani_82: Korzystam tylko z tego forum, nie przeczę, że takie sytuacje się dzieją ale nie przesadzajmy

naprawdę uważasz,że przesadzam?Akceptujesz i rozumiesz sytuacje z trollami na tym forum?
    •  
      CommentAuthornuna1
     permalink
    Boże ok teraz juz macie to udowodnione wystarczy ??????
    --
  4.  permalink
    Dla mnie wystarczy. Przeprosiłam Cię, Nuna.
    Tyle,ze teraz same dobre ciocie na forum :devil:
    No nic
    ja odpadam
    Miłego wieczoru
    •  
      CommentAuthornuna1
     permalink
    dzieki na wzajem
    --
  5.  permalink
    szczypta_chilli: To takie straszne?

Ja nie twierdzę, że to straszne, ale podejrzewanie kogoś, bo nie pisze piękną polszczyzną, czy jest dyslektykiem, jest trochę na wyrost. Przypomnę jedynie, że nasza ostania sławna trollica pisała wypowiadała się bardzo normalnie i do tego wielu zachwycała swoją ogromną wiedzą prawie że "medyczną", a była z nami sporo czasu.
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    szczypta_chilli: naprawdę uważasz,że przesadzam?Akceptujesz i rozumiesz sytuacje z trollami na tym forum?

Przecież napisałam jak to moim zdaniem wyglądało. Trolle są, były i będą. Jednak nakłanianie nowego użytkownika do zrobienia sobie zdjęcia na jednej nodze odbieram jako upokarzające w pewnym stopniu dla tej osoby. Coś w stylu ja Ci zagram, a Ty tańcz jak Ci rozkażę.

Ale dobra koniec tematu z mojej strony, powiedziałam już wszystko co miałam do przekazania i cieszę się, że sprawa się wyjaśniła.
    --
  6.  permalink
    http://www.joemonster.org/art/19952/Jak_zrozumiec_ciezarna_kobiete Dziewczyny tak na dobranoc i w ramach relaxu p coś zabawnego dla Was i Waszych partnerów:wink: Miłego czytania:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormarianna27
     permalink
    BTW nuna1 ładny brzuszek ! :)
    Wiesz już kto w nim zamieszkał? Dziewczynka/chłopiec?
    --
    • CommentAuthorpolcia1983
     permalink
    Witam. Nie wiem czy dobrze trafiłam, gdyż już dawno nie korzystałam z forum na portalu 28dni, a mianowicie chciałam Was zapytać czy znacie jakieś ćwiczenia na zmianę położenia dziecka? Od samego początku mój maluszek jest ułożony miednicowo. Wcześniej się tym nie zamartwiałam, do momentu kiedy nie wyszukałam w necie co to dokładnie znaczy. Byłabym wdzięczna za rady :wink:
    •  
      CommentAuthorcheriniatko
    • CommentTimeApr 26th 2012 zmieniony
     permalink
    polcia1983: Od samego początku mój maluszek jest ułożony miednicowo.

A który to tydzień? Może ma jeszcze czas się obrócić?

Ja kiedyś czytałam o robieniu jakiś pół-skłonów z opartymi o ławkę rękoma i kołysaniu biodrami, ale czy to działa to nie wiem. Może warto lekarza bądź położną zapytać :wink:
    --
     permalink
    Jesteśmy w 28 tygodniu, wcześniej się tym nie przejmowałam, bo zwyczajnie nie wiedziałam co to oznacza. Miałam zacząć chodzić do szkoły rodzenia, ale ze względu na pobyt w szpitalu i późniejsze zapalenie oskrzeli spowodowały, że 2 razy nie byłam na zajęciach, więc może uda mi się chodzić w czerwcu i chociaż kilka razy w lipcu. Liczę na to, iż te ćwiczenia pomogą maluszkowi zmienić ułożenie :bigsmile: Choć nie ukrywam,że mam chęć już zacząć ćwiczyć sama w domu-chociażby ze względu na poprawę kondycji i lepszego samopoczucia:wink:

Treść doklejona: 26.04.12 23:16
    Dziękuję za poradę :-)
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Nuna- ja też przepraszam bo byłam prawie pewna, że jesteś trollem.
    Dalej jednak podtrzymuję moją gorącą prośbę o większe przykładanie wagi do ortografii w Twoich wypowiedziach bo momentami oczy bolą...
    Brzuszek bardzo ładny. Witamy wśród przyszłych mamusiek!
    --
  7.  permalink
    Polcia to jeszcze macie trochę czasu, bodajże do 35tc ma szansę samo zmienić pozycję. Mój Malec właściwie dopiero około skończonego 29tc się przekręcił, a wcześniej to lubił głównie na brzuszku w poprzek leżeć ;)
    --
    •  
      CommentAuthornuna1
     permalink
    jeszcze nie wiem kto tam siedzi mam nadzieję ze to chłopiec

Treść doklejona: 26.04.12 23:29
    ok postaram sie ale wiesz ja dopiero sie uczę pisać i wiesz jak jakiejś literki nie umiem znaleść to wale w skrócie
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nuna1: dzięki za wsparcie chociaż ty jedna. karte już udostępniłam

mi też nie podobało się zachowanie dziewczyn....i nie ukrywałam tego !!!

To tak jakby ktoś udowadniał, że nie jest wielbłądem tylko dlatego, że dopiero co założył konto na portalu i chciał też zaistnieć na forum....
    --
    •  
      CommentAuthornuna1
     permalink
    a no widzisz nic nie poradzisz

Treść doklejona: 26.04.12 23:44
    mykam spać dobranoc wszystkim i spokojnej nocy życzę
    --
     permalink
    Dziewczyny dawno (tzn kilka lat) nie korzystałam z forum, ale wiem, że były tu różne osoby podające się za kogoś innego. No na pewno nikt nie zasługuje na miano trolla tylko dlatego, że robi błędy:wink:. Miejmy nadzieję, że będzie lepiej:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Oj no sypnęły się podejrzenia bo wpisy były nieco podejrzane... Troche oskarżyłyśmy ale też przeprosiłyśmy. Nie róbmy teraz nagonki na te które oskarżyły bo to sie robi bez sensu... :)
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
    • CommentTimeApr 27th 2012
     permalink
    ja też zwracam honor i przepraszam!

a tak w ogóle dzień dobry :)
    piękne słońce dziś mamy... od 5:30 w dodatku je widzę ponieważ moje dziecię uznało, że to idealna pora aby sprzedać mamie parę solidnych kopniaków...

miłego dnia!
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeApr 27th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja się zgadzam ze Śliwson, bardzo dobrze to ujęła :)

Nuna zostań z nami, nie obrażaj się :wink: napiszę Ci tak: mój początek na forum, też nie był miły, chociaż o bycie trolem nie zostałam posądzona, bo o coś innego chodziło. Natomiast do głowy mi nie przyszło, żeby z forum rezygnować, trochę dystansu i będzie dobrze. Sama zobaczysz :) Pamiętaj padło oskarżenie, ale również przeprosiny :wink: Po prostu, było ostatnio parę niefajnych sytuacji i z tego to wynika. Jeśli mam być szczera to Mi akurat staż na forum wisi (wszyscy pamiętamy ostatniego wieloletniego trola ), i to kto ile jest, bardziej dziwiły mnie Twoje wpisy, ortografia, sposób pisania...to wydało mi się dziwne, bardzo kafeteriowe. Cóż, może sądziłam, że w 21 wieku to niemożliwe, żeby ktoś jednak nie znał podstawowej obsługi klawiatury. Jak widać, myliłam się, zdarza się i tak. I nie jest to przytyk w Twoim kierunku, po prostu tak jest. Mnie pozostaje życzyć Ci miłej nauki, na którą nigdy nie jest za późno i jak widać po powyższych postach nieźle Ci idzie :wink: Uszy do góry, idziemy Nuna dalej :bigsmile: Mam więc nadzieję, że zostaniesz tu na tym wątku i zobaczysz, że naprawdę nie jesteśmy wcale takie złe :wink: Ale muszę napisać, że namawianie Cię do zdjęcia na jednej nodze, to już chyba za dużo :confused:

No i z tego wszystkiego nie załapałam się na zdjęcie Twojego brzucha, może wkleisz raz jeszcze, normalnie na dwóch nogach na wątku brzuszkowym ? Co Ty na to :smile: ?

Ja może starej daty jestem, ale lubię dbanie o swój własny narodowy język, jeśli robię byka i widzę czerwone podkreślenie to zaraz to poprawiam, no tak już mam :devil: Staram się po prostu, by ktoś kto mnie czytał, nie musiał się dwa razy zastanawiać o co mi chodzi, to też jest uszanowanie innych użytkowników i tyle, takie mam zdanie :):wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    nuna i ja chciałam przeprosić - zwracam honor i witaj na 28dni :) mam nadzieję, że się rozgościsz, a ja niedługo będę mogła nie tylko "z ukrycia" podczytywać ten wątek, ale także zacząć się na nim oficjalnie udzielać :)
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    A może wrócicie do tematu? :wink::wink:

To która teraz rodzi ?? :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam sie Dziewczyny.
    To która teraz rodzi ?? :bigsmile:

No ja raczej nie:wink: Nessie dłużej chodzi z rozwarciem wiec może ona:devil:
    Któraś dziewczyna pytała dlaczego nie chce wcześniej rodzić niż 5.05. mam wtedy ostatni egzamin na uczelni, jeszcze dwa miesiące temu myślała że sie z niczym nie wyrobie o obrone będe musiała przełożyć na wrzesień (czego bardzo bym nie chciała, wiadomi ładna pogoda wakacje, Maluszek:wink:) ale udało sie jakoś indywidualnie zaliczyc egzaminy i zaliczenia przed czasem wiec chciałabym jeszcze ten jeden zaliczyc przed porodem. Potem zostanie mi w czerwcu obrona, a tak to musiałabym jeszcze na egzaminy jeździć a na uczelnie mam 70km wiec dużo czasu by to pochłaniało. ale zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie, jakby nie było i tak jestem bardzo zadowolona że tyle udało już mi sie wcześniej załatwić:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Hussy teraz kolej na Juste i Nessie :wink: Obie mają termin 10 maja.

Kakai jak tam Twoje jelita ? Że tak się zapytam lżej Ci czy tak samo ? Ja dziś zapodałam na śniadanie sałatkę z kiwi, jabłek i mango, polaną musem jogurtowo banonanowym, to wszystko wymieszane z zarodkami pszennymi i posypane świeżą miętą. Polecam :wink:
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Plamienie mi przeszło wiec to było spowodowane badaniem.:wink:

Dziewczyny mam pytanie bo zapomniałam sie zapytać pani dr ale czy dziecko wstawia główke w kanał rodny dużo wczesniej przed porodem?czy na chwile przed? czy nie ma reguły. Bo niby jeszcze miesiac temu była mowa o cc ze wzgledu że nasza Kruszynka była dośc duża a ja jestem drobna. Ale dziecko przystopowało bo teraz waży ok 3100 wiec na cc sie nie nastawiam (bardzo chciałabym naturalnie) tyle że pani dr wspomniała coś że może sie okazać że Mała główki nie wstawi w kanał i i tak bedzie trzeba cc. Nie wiem czy ja dobrze zrozumiałam ale chyba o to jej chodziało...zawsze mam tyle pytań po wizycie szkoda że w czasie zawsze zapominam zapytać:confused:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Witam Was ;)
    Rozłożyłam się i jestem chora :( Gardło + migdały = straszny ból :( Leczę się Halls'ami bo się boję brać jakichkolwiek tabletek będąc w ciąży...Może polecicie coś co mogę wziąć na gardło :confused: ?
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Witam się piątkowo:))) Zaraz mamy długi weekend tra la la!:)))
    Ale mam humor! :bigsmile:
    Moi chłopcy obudzili mnie dziś przed 8 koncertem :shocked: Byłam w szoku takim, że od razu włączyłam nagrywanie w telefonie, takie było szaleństwo (efekt załączyłam w wątku dzieciowym)...:bigsmile:
    Generalnie mamy przepiękną pogodę, dobre samopoczucie, uśmiechnięte buziaki... Żyć nie umierać :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Magku nie mam pojęcia co na gardło ale ja jak tylko coś mnie brało to piłam syrop Prenalen. Ponoć ciepłe mleko z miodem na gardło pomaga. A i zwróć uwagę na to czy gorączki nie masz bo przy gardle często bywa duża gorączka wiec może lepiej nie bagatelizować i iść do lekarza albo chociaż do apteki może coś doradzą.
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    justa2586: czy dziecko wstawia główke w kanał rodny dużo wczesniej przed porodem?czy na chwile przed? czy nie ma reguły

W pierwszej ciąży może się wstawiać na długo przed porodem, w kolejnych zwykle czeka do ostatniej chwili :wink:
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Magku a może takie tabletki do ssania tymianek i podbiał ?
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    W pierwszej ciąży może się wstawiać na długo przed porodem, w kolejnych zwykle czeka do ostatniej chwili :wink:

No u mnie pierwsza ciąża a jeszcze nie wstawiła główki w odpowiednie miejsce:confused:

Nessie a jak u ciebie jest? Mówił ci cos dr na temat tej główki w kanale? kiedy masz teraz wizyte?
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Temperatury na szczęście nie mam...ale faktycznie chyba się ubiorę i podjadę do rodzinnego, długi weekend idzie, więc lepiej, żeby mnie obejrzał lekarz..
    Justa2586 i penny - dzięki!
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    długi weekend idzie, więc lepiej, żeby mnie obejrzał lekarz..

Nie pomyslałam o długim weekendzie ale ja na twoim miejscu zrobiłabym to samo:bigsmile:mnie szczerze powiedziawszy rzadko boli gardło ale jak juz zacznie to rozkłada mnie bardzo wysoka temperatura przy gardle:confused:wiec na tym punkcie jetem ostrożna, szczególnie w ciąży.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    podbiału chyba nie można w ciąży ale pewna to ja nie jestem, na pewno można tantum verde ale najlepiej pojechać do rodzinnego zwłaszcza że właśnie weekend przed nami.

u nas też cudnie zaraz lece do ogrodu tylko chyba wcześniej poszukam w szafie szortów:)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Witam kobietki:winkkiss:

Piękny dziś dzień :whorship: nareszcie!

Właśnie wróciłam z labo miałam kilka badań do wykonania, zaraz zasiadam do śniadania a o 15.00 mam USG, także trzymajcie proszę kciuki!:)
    --
    •  
      CommentAuthorcheriniatko
     permalink
    Witam w słoneczny piątek

Sliwson cudnego masz synusia, a jaki mały artysta z niego :bigsmile:

magku mnie bolało gardło przed wielkanocą i pomogło płukanie gardła wodą z solą, ale migdałków nie miałam powiększonych. Wiem, że można Tantum Verde psikać, ale masz rację wybierz się do lekarza niech coś zaleci

rumba zaciskam :bigsmile: :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Magku na gardełko ze specyfików aptecznych proponuję Prenalen - specjalny syrop dla kobiet w ciąży.

Babcine sposoby też są dobre, choć długo-etapowe: miód, czosnek, mleczko, inhalacje,
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    mkd: u nas też cudnie zaraz lece do ogrodu tylko chyba wcześniej poszukam w szafie szortów:)

Ja już poszukałam,haha nawet ubierać zaczęłam, naciągnęłam no i na tym się skończyło, żeby zapiąć rozporek, musiałabym je chyba rozciąć z tyłu :tongue: Pozostają sukienki, bo dziś planuje ogrodowe lenistwo na trawie. Należy mi się, bo wczoraj cały dzień sprzątałam, gotowałam itd. :wink:
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Nuna, ja tez przepraszam za nieufnosc, ale podobnie jak wiekszosc dziewczyn, tez bylam zdziwiona sposobem pisania. I nie chodzi tu o ortografie, a o wyrazanie sie. To chyba normalne, ze wlacza nam sie swiatelko, jak ktos nowy pisze np., ze moze beda blizniaki a pod spodem suwaczek z ciaza w 27 tygodniu... :wink: Pomyslalam wiec, ze albo jestes trolem, albo lubisz prowokowac, a przynajmniej wydalo mi sie to bardzo dziwne.
    A my tu jestesmy troche przewrazliwione po ostatnich historiach na forum, a do tego wszystkie w ciazy (slynne zacmienie ciazowe sie klania :tongue:).
    Mam nadzieje, ze sie nie zrazisz do forum i ze zostaniesz z nami, forum potrafi wciagnac :) Jako rada - czytaj swoje posty przed dodaniem na forum, za pare dni nabierzesz wprawy w pisaniu, to bedzie lepiej. Buzka.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    MI na bolące gardło lekarka poleciła właśnie tantum verde a na kaszel syrop prawoślazowy.
    Nie wiem czy się tym interesujecie ale ja ostatnio tak. Większość laków ma polskie, dużo tańsze odpowiedniki o takim samym składzie... Ja się dopiero ostatnio zorientowałam jak bardzo przepłacałam...:-/
    I tak polskim odpowiednikiem Tantum Verde jest Uniben.
    Używamy też tańszego odpowiednika kropelek Nasivin (Oxalin).
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Sliwson Tymek jest boski a jak śpiewa:tooth:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 27.04.12 09:41</span>
    A i zapomniałam powiedzieć że wczoraj po raz pierwszy ginka kazała mi zwrócić uwage na ruchy najlepiej liczyć bo ponoc na tym etapie jest to bardzo ważne - wiem że ostatnio tutaj Dziewczyny była na ten temat wymiana zdań:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Cześć dziewczyny!!! Jaki piękny dzień się zapowiada :bigsmile:
    Wczoraj z mężem się seksiliśmy i potem miałam bóle podbrzusza jak na okres przez 2 godziny, już myślałam że się zaczęło ?! Ale resztę nocy przespałam spokojnie.
    -- [url
  8.  permalink
    Witam:)u mnie taka piekna słoneczna pogoda już 18st w cieniu,a ja niestety muszę leżeć brzuch się stawia lekko pobolewa:( nospa wzięta,ale chyba drugą wezmę:( maluszek ospały dzis trochę rano tylko pokopał mamusię:)
    Rumbciu trzymam kciuki za wizyte:)
    Magku życze zdrówka:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    sliwson: I tak polskim odpowiednikiem Tantum Verde jest Uniben.
    ooo warto wiedzieć, bo coś też mi zaczynają migdały doskwierać :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.