Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeApr 27th 2012
     permalink
    nuna - przepraszam :)
    życzę miłego weekendu wszystkim :)
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Piękna pogoda a ja w pracy :confused:. Coraz bardziej mi się nie chce:cool:
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Witajcie dziewczyny , u Nas pogoda ...typowo nadmorski klimat wczoraj słońce 2 godz, za chwile nawałnica przez 20min.. i znów słońce, nie nadążam za pogodą tutaj, teraz słoneczko świeci ale jest dużo chmur i wiatr.

Mam takie pytanko , w nocy jak śpię przekręcam się z boku na bok , zakaszle,kichnę czuję ciągnięcie w okolicy jajników o ile dobrze określam ich położenie (nigdy nie wiem co mnie gdzie mnie boli):shamed: a może to jest ból z poprzedniej CC mam dużo wyczuwalnych zrostów a to akurat ból na każdym z końców blizny- od środka.
    A może to porostu normalne z Ejam tego nie miałam stąd to pytanie.
    I jeszcze jedno jakiś czas temu pod lewą piersią mam bułe (miękka) wielkości mojej dłoni ustawionej poziomo , jakieś 4 msc jak leżałam na boku czułam pulsowanie , i taki ucisk od środka jak wstałam przechodziło , nigdy o tym nie mówiłam lek. szczególnie tu bo i tak by mi przepisał paracetamol jak boli. i ciekawi mnie czy mam powiedzieć o tym lek. tutaj jak będę na wizycie i tak żadnych prześwietleń ani nic mi nie zrobią,a jak dotąd nic mnie nie boli i nie uciska jak przedtem.
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Cześć Dziewczyny, można się przyłączyć?
    Na 28 dni jestem już jakiś czas, chętnie bym z Wami popisała bardziej aktywnie niż wpisy pod kartą czy cyklem.
    Jestem Magda i to moja druga ciąża, w brzuszku mieszka Leoś, termin z OM 2.08, z USG 26.07,
    pozdrawiam i życzę miłego dzionka!
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    polusiowa: Cześć Dziewczyny, można się przyłączyć?

No baa :bigsmile::bigsmile::bigsmile: pewnie !!! no i gratulacje :)

Edzia na Twoim miejscu od razu bym poszła do lekarza.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    No ja narazie znikam , pranie ogarnę może jakieś 2 śniadanko, jak Mały pojedzie zacznę coś na ogrodzie dziłać, jeden dzien bez deszczu trzeba wykorzystać :wink:
    buziaki na cały dzień :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
    • CommentTimeApr 27th 2012 zmieniony
     permalink
    polcia1983: Witam. Nie wiem czy dobrze trafiłam, gdyż już dawno nie korzystałam z forum na portalu 28dni, a mianowicie chciałam Was zapytać czy znacie jakieś ćwiczenia na zmianę położenia dziecka? Od samego początku mój maluszek jest ułożony miednicowo. Wcześniej się tym nie zamartwiałam, do momentu kiedy nie wyszukałam w necie co to dokładnie znaczy. Byłabym wdzięczna za rady

tutaj masz fajny artykuł : http://dziecko.onet.pl/5978,0,33,zmiana_ulozenia_dziecka,artykul.html
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    penny: Edzia na Twoim miejscu od razu bym poszła do lekarza.

:shamed: chyba masz racje, przypomnę się mężowi i zobaczymy czym mnie wbiją gdzieś w termin, a piszesz o tym ciągnięciu czy to pod piersią ?
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Fajnie cieplutko, ale kurcze u nas pochmurnie... Humor to u mnie taki sobie, migdały coś mi zaczynają doskwierać + dieta, na której zaczęłam chudnąć, co zaczyna mnie martwić... :neutral:

polusiowa Witamy! :)
    --
  1.  permalink
    Czesc Dziewczynki!
    Ja juz wczoraj wyszlam,ale drugiego dnia przeszlam gechenna miala byc to tylko krotka konsultacja a wyszlo trzy dni pobytu,najbardziej sie przestraszylam jak zakaznik zaproponowal pobranie plynu owodniowego...Jednak zrobili wstepne badania i Profesor stwierdzila,ze nie ma sensu przy zdrowym plodzie pobierac plynu bo to juz za duze ryzyko wywolania porodu.Zwiekszyli dawke Rovamycyny do 3x na dobe i za dwa tyg do Profesora na wizyte kontrolna.Wczoraj przed wyjsciem mialam jeszcze badanie ginekologiczne i usg po czym doktor stwierdzil,ze zadnych wad plodu nie uwidocznil a to bardzo dobrze.

Przywiozlam tez wozeczek dla niunia:wink:
    Dziekuje Gienia za paczuszke:wink:
    Pozniej nadrobie,ktore urodzily i co sie dzialo bo zaraz musze zmykac troche posprzatac:tongue:
    Dziekuje,ze trzymalyscie za nas kciuki,przydaly sie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Cześć,
    również chciałam się przyłączyć. Podczytuję Was już od czasu oczekiwania na poród Hussy i Talki.
    To moja druga ciąża, ale od poprzedniej minęły już lata świetlne.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    O witam nowe mamusie:)
    Podajcie terminy to Was dopiszemy do listy:)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    1. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    1. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    2. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    3. ifonka84 19.05.2012(dziewczynka)
    4. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    5. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)

6. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    7. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    8. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    9. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    10. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    11. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    12. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    12. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    13. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    14. Lezunia 25.06.2012
    15. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    15. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    16. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    17. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    18. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    18. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    19. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    20. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    20. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    21. doti_p 12.07.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    22. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    23. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    24. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    25. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    26. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    27. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    28. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    29. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    30. polusiowa 02.08.2012 (chłopiec)
    31. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    31. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    32. atamala 06.08.2012
    33. Mamrotka 13.08.2012
    34. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    35. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    35. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    35. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    35. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    36. dorotka0905 20.08.2012
    37. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    37. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    37. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    38. marysia_23 25.08.2012
    39. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    40. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    41. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    42. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    43. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012(chłopiec)
    44. Pajacynka 07.09.2012
    45. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    46. oranda 15.09.2012
    47. katka_81 17.09.2012
    48. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    49. sysiajaw 24.09.2012
    50. leneczka8484 30.09.2012
    50. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    51. kapelusznick 01.10 2012
    52. magdalenka2610 07.10.2012
    53. łośćń 12.10.2012
    53. CiastoMiłości 12.10.2012
    54. madziauk 10.11.2012
    55. Linden 12.11.2012
    55. violet_flower 12.11.2012
    56. edzia503 23.11.2012
    57. lofbejbe 21.12.2012

Dopisać kogoś? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Edzia powiedz lekarzowi i o jednym i o drugim, im szybciej tym lepiej, szczególnie jeśli odczuwasz właśnie bóle w tym miejscach gdzie masz bliznę po CC. Oczywiście nie musi to być nic poważnego, ale lepiej nie zwlekać.

Cobraczku to teraz jesteś już pewnie o niebo spokojniejsza :smile:

Ma_mi Witaj ! no to długo podczytujesz, czas zacząć pisać :tongue:

Dziewczyny to słońce mnie rozbraja, jest przepięknie !!!!
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dzień dobry ale pogoda cudowna :bigsmile:

polusiowa Madzia moja kochana wreszcie się tu zjawiłaś :bigsmile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    penny: Edzia powiedz lekarzowi i o jednym i o drugim, im szybciej tym lepiej, szczególnie jeśli odczuwasz właśnie bóle w tym miejscach gdzie masz bliznę po CC. Oczywiście nie musi to być nic poważnego, ale lepiej nie zwlekać.

Dziękuję Ci bardzo :kissing: napisze wszystkie pytania do gina i wezmę ze sobą, jeszcze raz dzięki
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    sliwson: Podajcie terminy to Was dopiszemy do listy:)

Mój termin to 18.08 (chyba będę piąta:shocked:). Dziewczynka:bigsmile:(znowu)
    --
  2.  permalink
    penny: Cobraczku to teraz jesteś już pewnie o niebo spokojniejsza

I to jeszcze jak ;)

A i chcialam napisac do przyszlych mamus,poniewaz rozmawialam w klinice z zakaznikiem,ktory mowil,ze mimo iz kobiety maja przeciwciala toksoplazmozy moga zawsze zachorowac jeszcze raz i te przeciwciala nie sa zadna barieria ochornna wiec nalezy zawsze uwazac na to cholerstwo czy sie chorowalo czy nie.Wiec obalam mit,ze kobiety,ktore chorowaly nie moga zachorowac ponownie.
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    penny: Ma_mi Witaj ! no to długo podczytujesz, czas zacząć pisać

Jakoś nie mogłam się zdecydować :shamed:
    Ale pierwsze koty za płoty.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Vsti: y
    może i ja poproszę , tylko z moich obliczeń termin na 23.11 z ostatniego USG 25.11 ale może najbliższa wizyta coś więcej nam powie tym bardzie że będzie to już 14tc, i można legalnie pytac się o datę.

A mam jeszcze pytanie do dziewczyn mieszkających w Uk- czy u Was genetyczne USG jest robione w 12 tyg. bo tutaj pani mi oznajmiła że nie ma potrzeby i mierzenie wszystkiego i określanie wad ewentualnych to w 20 tyg.
    --
  3.  permalink
    edzia ja tez z ta piersia poszlabym do lekarza...i nie sadze zeby przepisal paracetamol...lekarze nie bagatelizuja takich objawow...wiem co pisze bo sama mialam problem z nieustajacym mlekotokiem w dwa lata po zaprzestaniu karmienia...i nawet angielski GP nie wspomnial o paracetamolu tylko dokladnie mnie zbadal...

a tak btw dzien dobry dziewczyny...
    kurcze co nam sie z ta pogoda porobilo??!!! ja chce slonce....a tu pada i wieje i pada...i co gorsza konca nie widac :((( bez sensu zupelnie...tym bardziej ze juz nie wiem co na siebie zakladac bo szafa peka od ciuchow wiosennych a tutaj w kurtce chodzic trzeba...w kurtce do ktorej sie nie dopinam....:( ehhh jak widac i na mnie przyszla pora, zeby troche pomarudzic :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Polusiowa witaj na plotach!

Dziewczyny zrobiłam wczoraj hilter cisnieniowy na 24h i naprawde bogu dzieki ze nie wziełam ani jednej tabletki relanium jak ginka kazała, bo cisneinia nie mam normalnego a wrecz niskie! w dzien najnizsze nawet 95/61 a w nocy 84/44:shocked:

Zrobilam tez badnia magnezu i potesu we krwi i oba mam w normie ale przy samej dolnej granicy, biore 3x dziennie asparaginian extra. Zastanwiam sie czy pozwolic sobie na jakas dodatkowa suplementacje, bo wizyte mam za miesiac, jestem w szoku z etak przerabiam ten asparaginian:shocked:
    --
  4.  permalink
    edzia w 12 tygodniu mialam tzw dating scan, ktorego glownym zadaniem bylo okreslic date porodu ale obejmowalo rowniez mierzenie przeziernosci karkowej oraz obecnosci kosci nosowych...jak rowniez test podwojny na prawdopodobnosc wystapienia zespolu downa oraz innych wad genetycznych...wiec to chyba to co w PL nazywa sie wlasnie usg genetycznym....w 20 tc anomally scan czyli podgladanie narzadow oraz ogolnego rozwoju maluszka...
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Kakai ale dziwne, że masz zaparcia przy takiej dawce magnezu?! Dużo magnezu powoduje rozwodnienie i obniża ciśnienie krwi. Moja kardiolog tak mówiła.
    -- [url
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Vsti: Dopisać kogoś?

Ja nieśmiało poproszę.
    Postaram się też wrzucić jakieś zdjęcie, ale muszę to najpierw rozgryźć.
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    Vsti: Dopisać kogoś?

Kochana jeszcze polusiowej na liscie brakuje :)i ma mi:)

A ja witam sie w ten przepiekny dzionek,dzisiaj w nocy moj mezus wraca ze szkolenia :D i dzisiaj byc moze dostane paczuszke z ciuszkami ciazowymi :P humor mi dopisuje pomimo bolacej piczki i cieknacej siary z cycuchow :P
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    karinazosia: Kakai ale dziwne, że masz zaparcia przy takiej dawce magnezu?! Dużo magnezu powoduje rozwodnienie i obniża ciśnienie krwi. Moja kardiolog tak mówiła.

dawka dawką, ale widocznie tka to przerabiam szybko, bo mam i magnez i potas na dolnej granicy normy, czyli za mało:confused:

wczoraj sie odetkałam po 0,4l soku ze swiezych jabłek i marchwi:bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Witam się i ja ;)

Strzeliłam sobie właśnie farbę bez amoniaku na moje kudły, odrosty miałam takie że wstyd się przyznać, ostatnio robiłam początkiem grudnia. Mimo obaw zrobiłam bo te bez amoniaku podobno bezpieczne, a takiej specjalnej dla kobiet w ciąży w sklepie nie mieli. Na allegro nie zdarzyłam zamówić;/ A teraz taka pogoda że z domku będzie się często wychodzić , nie pasuje być takim zaniedbanym. A jeszcze Komunie w rodzinie się szykują.

Kuleczko ja dostałam wczoraj dwie sukienki, jedną zostawiam drugą odsyłam bo za krótka. Dziś ma być jeszcze ta trzecia.
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    Cobraczek: A i chcialam napisac do przyszlych mamus,poniewaz rozmawialam w klinice z zakaznikiem,ktory mowil,ze mimo iz kobiety maja przeciwciala toksoplazmozy moga zawsze zachorowac jeszcze raz i te przeciwciala nie sa zadna barieria ochornna wiec nalezy zawsze uwazac na to cholerstwo czy sie chorowalo czy nie.Wiec obalam mit,ze kobiety,ktore chorowaly nie moga zachorowac ponownie.

Ja badania toxo przechodziłam w 2009, wykazały, że przechodziłam, awidność wskazyła na zakażenie powyżej 6 miesięcy. Teraz to już zdurniałam, bo na każdej wizycie pytam o toxo i zawsze słyszę, że nie trzeba powtarzać... Czyli że jednak powinnam powtórzyć?

polusiowa witaj:) Mamy podobne terminy- wg OM 5.08, wg usg 27.07

Jak ktoś będzie listę aktualizował, to bardzo ładnie proszę, żeby mi dopisać chłopaka i może rok poprawić, nie chcę rodzić w 20012:bigsmile: Dziękuję:smile:
    --
  6.  permalink
    NadziejaUmieraOstatnia: Kuleczko ja dostałam wczoraj dwie sukienki, jedną zostawiam drugą odsyłam bo za krótka. Dziś ma być jeszcze ta trzecia.

Ja dzisiaj moze tez dostane, widzialam w statusie paczki, ze jedzie z Legnicy to na godzinach powinna byc :P a wczoraj jak patrzylam to juz rabatow nie bylo, sie skonczyly
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Kakai jeśli masz w dolnej granicy normy to jest ok...no chyba, że lekarz coś mówił...z tego co pamiętam ze szpitala to dają kroplówkę z potasem przed cc (w sensie, że to operacja), jeśli jest go dużo za mało. Nie panikujcie tak dziewczyny. Zdrowy człowiek rzadko ma idealne wyniki, a w ciąży to wiadomo - dziecko wysysa co dla nigo dobre;) Jak mały pasożyt;)

Mam pytanie do dziewczyn "na wylocie" albo tych, które już kiedyś na wylocie były...Kurcze, od kilku dni (tak od środy, kiedy to ja - sadomasochostka obejrzałam "porodówkę";?/) wręcz panicznie boję się porodu:( Kurcze, wczreśniej aż tak źle o nim nie myślałam...teraz wiem, że zbliża się wielkimi krokami i co gorsza nie ma odwołania;) Boję się tego bólu, boję się, że nie rozpoznam, że to już (skurczów nie rozpoznałam) i przede wszystkim boję się o Maluszka, żeby nic mu się nie stało w trakcie porodu...Da się coś z tym zrobić?!? Normalnie aż mi tchu brakuje jak pomyślę o tym wszystkim:cry:
    --
  7.  permalink
    kuleczka_69: Ja dzisiaj moze tez dostane, widzialam w statusie paczki, ze jedzie z Legnicy to na godzinach powinna byc :P a wczoraj jak patrzylam to juz rabatow nie bylo, sie skonczyly
    Kuleczko bo to była wyprzedaż i trwała bardzo krótko.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Chyba wszystkich zmiany dokonałam na powyższej liście :)))
    --
  8.  permalink
    Hanny: Mam pytanie do dziewczyn "na wylocie" albo tych, które już kiedyś na wylocie były...Kurcze, od kilku dni (tak od środy, kiedy to ja - sadomasochostka obejrzałam "porodówkę";?/) wręcz panicznie boję się porodu:( Kurcze, wczreśniej aż tak źle o nim nie myślałam...teraz wiem, że zbliża się wielkimi krokami i co gorsza nie ma odwołania;) Boję się tego bólu, boję się, że nie rozpoznam, że to już (skurczów nie rozpoznałam) i przede wszystkim boję się o Maluszka, żeby nic mu się nie stało w trakcie porodu...Da się coś z tym zrobić?!? Normalnie aż mi tchu brakuje jak pomyślę o tym wszystkim:cry:
    --

Hanny Twoje obawy są zrozumiałe, i wcale się nie dziwie że Cie dopadły. Ja rodziłam synka w 18 tygodniu więc bóli ,,partych,, nie miałam. Ale skurcze bolą jak cholera , nie chcę Cie straszyć , u mnie trwały od około 17 a dzidziuś się urodziła dopiero o 6 rano. I powiem tak 15 minut pózniej już o nich zapomniałam, Ty też nie będziesz pamiętać, tym bardziej że będziesz tulic swojego dzidziusia. Ja przechodziałam to ze świadomością że mój synek nie przeżyje.

Trzymam kciuki nie martw się na zapas.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Cobraczek: Wiec obalam mit,ze kobiety,ktore chorowaly nie moga zachorowac ponownie.

To moze ty sie zarazilas w ciazy dwa razy, ze ci wyniki takie wychodzily?
    Wrzuce tu jeszcze male ostrzezenie od mojej doktorki, bo wiem, ze na dobra pogode i dlugi weekend sie grile szykuja :wink: - kielbaski z grila to w ciazy powinno sie jesc tylko takie wczesniej sparzone/ugotowane w goracej wodzie, nie surowe i tak samo miesa normalnego sporzadzonego na grilu nie powinno sie jesc ze wzgledu na ryzyko toksoplazmozy.

Treść doklejona: 27.04.12 11:02
    Hanny, mam to samo...
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    sysiajaw-zaglądałam, podpatrywałam i wreszcie się odważyłam :)

annie128 - to będziemy na podobnym etapie w oczekiwanie na Bobo!

Dzięki Dziewczyny za przywitanie! :-)
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    YPolly: kielbaski z grila to w ciazy powinno sie jesc tylko takie wczesniej sparzone/ugotowane w goracej wodzie, nie surowe i tak samo miesa normalnego sporzadzonego na grilu nie powinno sie jesc ze wzgledu na ryzyko toksoplazmozy.

dokladnie, mnie tez moj lekarz przed tym ostrzegal
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    psycho_patka: edzia ja tez z ta piersia poszlabym do lekarza...i nie sadze zeby przepisal paracetamol...lekarze nie bagatelizuja takich objawow...wiem co pisze bo sama mialam problem z nieustajacym mlekotokiem w dwa lata po zaprzestaniu karmienia...i nawet angielski GP nie wspomnial o paracetamolu tylko dokladnie mnie zbadal...

No własnie najbardziej się obawiam że będzie to miało wpływ na mleko i stan piersi , tylko to jest pod piersią i tak jakby w miejscu śledziony ale z tego co wyczytałam to śledziona może się uszkodzić podczas wypadku itp. a jak nic takiego nie przeszłam.

a z tym badaniem właśnie o to mi chodziło , tylko ginka nie wspominała o tych(być może zależy to od lekarza który bedzie to wykonywał ) [...]mierzenie przeziernosci karkowej oraz obecnosci kosci nosowych...jak rowniez test podwojny na prawdopodobnosc wystapienia zespolu downa[...] o zespole downa mamy się sami zastanowić ponieważ to tutaj kosztuje 250e, jeśli wyjdzie pozytywne pobierają płyn owodniowy chyba? no i co jeśli się okaże chore- spytałam lekarki zapłace tyle pieniędzy urodzi sie dzidzia będę kochać jaka jest róznica wiedzieć czy nie ? no tak tutaj jest legalna aborcja na każdym etapie ciąży i to chyba jest po to potrzebne badanie żeby wiedzieć.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Kurcze Nadzieja przykro mi strasznie:hugging: Ja owszem, tłumaczę sobie, że po tym wszystkim czeka mnie największa nagroda na świecie...ale kurcze jakaś panika i tak mnie chwyciła...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Hanny: Da się coś z tym zrobić?!? Normalnie aż mi tchu brakuje jak pomyślę o tym wszystkim

tak da się - przestań o tym myśleć....innego nic ci nie wymyślę !!!! pomyśl o tym wszystkim, że nie ty pierwsza i nie ostatnia, że wszystko na pewno będzie dobrze i że już niedługo wasze życie nieodwracalnie się zmienia - NA LEPSZE !!!! będziesz sie zastanawiała jak mogłaś żyć bez tej maleńkiej istoty....I TO JEST NAJPIĘKNIEJSZE :heartsabove:

polusiowa, ma_mi - WITAM I JA :bigsmile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    ale pod koniec czerwca/ lipiec będę w PL chciałam porobić badania bo tu dzielą się wiedzą tylko tak że masz w sytemie badania wpisane dobre to dobrze.No i chciałam zrobić 3D/4D fajna pamiątka będzie , a tu to znów kosztuje ponad 200/250 e , no i przy okazji dowiem się na temat zespołu downa . ale to mamy jeszcze chwilę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    NadziejaUmieraOstatnia: Ale skurcze bolą jak cholera , nie chcę Cie straszyć , u mnie trwały od około 17 a dzidziuś się urodziła dopiero o 6 rano. I powiem tak 15 minut pózniej już o nich zapomniałam, Ty też nie będziesz pamiętać, tym bardziej że będziesz tulic swojego dzidziusia. Ja przechodziałam to ze świadomością że mój synek nie przeżyje.

no właśnie ja nie pamiętam jaki to ból więc nie straszę !!! i nie zawsze to jest tak, że trwają tak długo - u mnie zaczęły się po godzinie 7 rano a o 14:05 już tuliłam córeczkę :heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hanny: Kakai jeśli masz w dolnej granicy normy to jest ok...no chyba, że lekarz coś mówił...z tego co pamiętam ze szpitala to dają kroplówkę z potasem przed cc (w sensie, że to operacja), jeśli jest go dużo za mało. Nie panikujcie tak dziewczyny. Zdrowy człowiek rzadko ma idealne wyniki, a w ciąży to wiadomo - dziecko wysysa co dla nigo dobre;) Jak mały pasożyt;)

heh to prawda:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Dzięki za ciepłe przyjęcie.
    Na brzuszkach dodałam (jakimś cudem:clap:) zdjęcie.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dziewczęta zastanawiam się na 2 rzecza: otóż dzidziu rosnie juz teraz szybko, ma ok 1,2kg, od 2 dni czuje napięty brzuch, ale nie mam żandego bólu, pozatym gdy usiądę to jest miękki, tylko jak stoję twardy. Macie/miałyscie tez tak?
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Vsti: Vsti

Dziękuję :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorcheriniatko
     permalink
    Kakai ja czuję notorycznie napięty brzuszek pod samymi piersiami, bo tam mój mały dupinkę wypina. Jeśli czułabyś dyskomfort, to może spróbuj no-spę, zobaczysz czy jest różnica.
    Mam wrażenie, że moja skóra jest już bardzo naciągnięta, dlatego brzuszek nie jest miękki. Jakby się stawiał to to poczujesz
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    cheriniatko: Kakai ja czuję notorycznie napięty brzuszek pod samymi piersiami, bo tam mój mały dupinkę wypina. Jeśli czułabyś dyskomfort, to może spróbuj no-spę, zobaczysz czy jest różnica

a moj jeszcze ma łepek u góry wiec, raczaj na wysokosci pepke mam twarde, ale jak usiade i sie opre to tej twardoscie nie ma, musialabym wyprobowac z no spa, jeszcze ani razu jeje nie brałam:surprised:
    --
  9.  permalink
    Hanny ja w pierwszej ciazy bylam przerazona.... w tej juz wiem ze panika w niczym nie pomaga...nastawienie jest mega wazne... jesli boisz sie bolu to pomysl moze o zzo...na porodowce nikt nie rozdaje medali za rodzenie bez znieczulenia... mnie pomoglo i gdyby nie komplikacje spowodowane moim cisnieniem urodzilabym pewnie z usmiechem na ustach...w tej ciazy porodu nie boje sie w ogole...wrecz doczekac sie nie moge...ale wiem tez ze od progu bede o znieczulenie krzyczecz...:)
    --
  10.  permalink
    Kakai: a moj jeszcze ma łepek u góry wiec, raczaj na wysokosci pepke mam twarde, ale jak usiade i sie opre to tej twardoscie nie ma,

Jeśli nie boli i nie czujesz takiej przechodzącej przez brzuszek fali twardnienia, to moim zdaniem to normalne. Pamiętaj, że dzidzia ma już tam mniej miejsca. Mój tak do 27tc fikał ciągle i kopał, potem się spokojniejszy zrobił i teraz tylko ciągle się przeciąga i wierci, kopniaki są rzadsze w ciągu dnia.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.