Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Cześć Dziewczyny, można się przyłączyć?
Witam. Nie wiem czy dobrze trafiłam, gdyż już dawno nie korzystałam z forum na portalu 28dni, a mianowicie chciałam Was zapytać czy znacie jakieś ćwiczenia na zmianę położenia dziecka? Od samego początku mój maluszek jest ułożony miednicowo. Wcześniej się tym nie zamartwiałam, do momentu kiedy nie wyszukałam w necie co to dokładnie znaczy. Byłabym wdzięczna za rady
Edzia powiedz lekarzowi i o jednym i o drugim, im szybciej tym lepiej, szczególnie jeśli odczuwasz właśnie bóle w tym miejscach gdzie masz bliznę po CC. Oczywiście nie musi to być nic poważnego, ale lepiej nie zwlekać.
Cobraczku to teraz jesteś już pewnie o niebo spokojniejsza
może i ja poproszę , tylko z moich obliczeń termin na 23.11 z ostatniego USG 25.11 ale może najbliższa wizyta coś więcej nam powie tym bardzie że będzie to już 14tc, i można legalnie pytac się o datę. y
Kakai ale dziwne, że masz zaparcia przy takiej dawce magnezu?! Dużo magnezu powoduje rozwodnienie i obniża ciśnienie krwi. Moja kardiolog tak mówiła.
A i chcialam napisac do przyszlych mamus,poniewaz rozmawialam w klinice z zakaznikiem,ktory mowil,ze mimo iz kobiety maja przeciwciala toksoplazmozy moga zawsze zachorowac jeszcze raz i te przeciwciala nie sa zadna barieria ochornna wiec nalezy zawsze uwazac na to cholerstwo czy sie chorowalo czy nie.Wiec obalam mit,ze kobiety,ktore chorowaly nie moga zachorowac ponownie.
Mam pytanie do dziewczyn "na wylocie" albo tych, które już kiedyś na wylocie były...Kurcze, od kilku dni (tak od środy, kiedy to ja - sadomasochostka obejrzałam "porodówkę";?/) wręcz panicznie boję się porodu:( Kurcze, wczreśniej aż tak źle o nim nie myślałam...teraz wiem, że zbliża się wielkimi krokami i co gorsza nie ma odwołania;) Boję się tego bólu, boję się, że nie rozpoznam, że to już (skurczów nie rozpoznałam) i przede wszystkim boję się o Maluszka, żeby nic mu się nie stało w trakcie porodu...Da się coś z tym zrobić?!? Normalnie aż mi tchu brakuje jak pomyślę o tym wszystkim
--
Wiec obalam mit,ze kobiety,ktore chorowaly nie moga zachorowac ponownie.
edzia ja tez z ta piersia poszlabym do lekarza...i nie sadze zeby przepisal paracetamol...lekarze nie bagatelizuja takich objawow...wiem co pisze bo sama mialam problem z nieustajacym mlekotokiem w dwa lata po zaprzestaniu karmienia...i nawet angielski GP nie wspomnial o paracetamolu tylko dokladnie mnie zbadal...
Da się coś z tym zrobić?!? Normalnie aż mi tchu brakuje jak pomyślę o tym wszystkim
Ale skurcze bolą jak cholera , nie chcę Cie straszyć , u mnie trwały od około 17 a dzidziuś się urodziła dopiero o 6 rano. I powiem tak 15 minut pózniej już o nich zapomniałam, Ty też nie będziesz pamiętać, tym bardziej że będziesz tulic swojego dzidziusia. Ja przechodziałam to ze świadomością że mój synek nie przeżyje.
Kakai jeśli masz w dolnej granicy normy to jest ok...no chyba, że lekarz coś mówił...z tego co pamiętam ze szpitala to dają kroplówkę z potasem przed cc (w sensie, że to operacja), jeśli jest go dużo za mało. Nie panikujcie tak dziewczyny. Zdrowy człowiek rzadko ma idealne wyniki, a w ciąży to wiadomo - dziecko wysysa co dla nigo dobre;) Jak mały pasożyt;)
Kakai ja czuję notorycznie napięty brzuszek pod samymi piersiami, bo tam mój mały dupinkę wypina. Jeśli czułabyś dyskomfort, to może spróbuj no-spę, zobaczysz czy jest różnica
a moj jeszcze ma łepek u góry wiec, raczaj na wysokosci pepke mam twarde, ale jak usiade i sie opre to tej twardoscie nie ma,