Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorannie128
    • CommentTimeApr 27th 2012
     permalink
    Cobraczek: Edzia - zrobisz jak bedziesz chciala natomiast uwazam,ze w takim wypadku odwlekanie wizyty u ginekologa jest niebezpieczne i nieodpowiedzialne.Potem mozna miec juz pretensje tylko i wylacznie do siebie wiec nie zamierzam wiecej Cie namawiac w koncu jestes dorosla kobieta i wiesz co robisz...

Dokładnie!! Ja nawiedzałam IP z każdym plamieniem/krwawieniem. Mieli mnie już tam dosyć, ale mnie to kompletnie nie obchodziło. Maluszek był najważniejszy.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Nie wiem co robie nie mysle racjonalnie, czekam na mame małego którym sie opiekuje o 2 na być i zawiezie mnie do szpitala ,On mi nie może ich zabrac wiecie nie może .
    :cry:

Treść doklejona: 27.04.12 13:43
    zobaczcie po =d karta jakie one już duże , jak moge je stracić przeciezbiły serduszka w pn. miały sie dobrze 2 dzien jem tabl. bo ponoc bakterie w moczu , nic mni enie boli nic
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Spokojnie, nie denerwuj się poczekaj na tą kobietę i jedźcie razem. Nie martw się, może wystarczy dać leki (tak jak u mnie). Trzymam mocno kciuki za Was!
    -- [url
  1.  permalink
    edzia503: Nie wiem co robie nie mysle racjonalnie, czekam na mame małego którym sie opiekuje o 2 na być i zawiezie mnie do szpitala ,On mi nie może ich zabrac wiecie nie może .

Najwazniejsze to sie jakos zebrac w sobie,wiem nie ejst katwo.Ostatnio tez przeszlam koszmar w szpitalu,ale dla zdrowia i zycia dziecka czlowiek jest w stanie zrobic wszystko.Narazie nic jeszcze niewiadomo wiec poloz sie i nie wstawaj do przyjazdu tej kobiety,ktora ma Cie zawiesc....
    Druga sprawa ta tkanka,ktora wyleciala z Ciebie musi zostac zabezpieczona,mozliwe ze to tylko skrzep krwi,ale najlepiej jakbys wsadzila ja do pojemniczka na mocz lub innego,ktory jest suchy i sterylny i koniecznie pokaz go na IP...
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    tak zrobie dziekuje dziewczyny , barrdzo am dziekuje ze tu jesteście
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Edzia spokojnie,dobrze, że zaraz pojedziesz do szpitala tam na pewno Ci pomogą.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Edzia wszystkie trzymamy kciuki za Ciebie i Twoje dzidzie!
    --
  2.  permalink
    Kakai: Edzia wszystkie trzymamy kciuki za Ciebie i Twoje dzidzie!

Dokladnie! narazie lez i sie nie nadwerezaj zbyt mocno.
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
    • CommentTimeApr 27th 2012 zmieniony
     permalink
    annie128: No to miałyśmy, Majka, bardzo podobnie. U mnie pierwsze krwawienie było z krwiaka w 7tc, drugie dużo większe w 11tc wg lekarzy było związane z tworzeniem się łożyska. Obudziłam się rano, chlusnęło żywą krwią, ale na IP już żywej krwi nie było, a "jedynie" brązowa, skrzepnięta, a to podobno dobrze.

Podobnie, tylko u mnie przyczyna nieznana, kilku lekarzy nawet badało i żaden się nie dopatrzył co to było.

U mnie jeszcze ponad rok temu w pierwszej ciąży około 7tc miałam leciutkie plamienie od razu do gina no i że trzeba poczekać jeszcze, bo niewiele widać. No a tydzień później już żegnałam naszą fasolkę leżąc w szpitalu, i to właśnie bez krwawienia, delikatne plamki i tyle.

Natomiast teraz w styczniu to było po prostu morze żywej krwi, strzępki też były. W szpitalu po 2 godzinach czekania, najpierw gmeranie i badanie na fotelu, pani doktor mina zrzedła (bo dalej krew była), ale powiedziała, no to zobaczmy jeszcze usg. A tam jak byk maluch sobie siedzi i nabija się z matki. No i bądź tu mądry człowieku. Duphaston na podtrzymanie, dodatkowo no-spa i do wyrka leżeć.

Tak więc krwawienie o niczym nie przesądza. Kciuki zaciśnięte trzymamy wszystkie!
    --
  3.  permalink
    kuleczka_69: Kakai: Edzia wszystkie trzymamy kciuki za Ciebie i Twoje dzidzie!

Dokladnie! narazie lez i sie nie nadwerezaj zbyt mocno.
    --

I ja się podpisuje.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    3mam kciuki Edzia......mam nadzieje, że za chwilkę już będzisz na IP i zobaczysz na usg dwa bijące serduszka
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    edzia i ja trzymam kciuki

penny ja trafiłam na allegro szorty ciążowe ale jeszcze za wielkie.A faktycznie u nas tak gorąco że aż na upał można ponarzekać :).

Witam i ja nowe mamuśki
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Haha a ja stwierdziłam ze chce wylecieć na długi weekend gdzieś do hiszpanii czy Włoch. Poszłam do lekarza żeby sprawdził i powiedział czy mogę i zgodził się. Ale wiecie co ? Cały dzień szukam wycieczek i nie ma miejsc w całej Polsce! To sobie polecialam...

Treść doklejona: 27.04.12 14:18
    Edzia i ja kciuki zaciskam!
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja to właśnie szukam dwóch rzeczy na allegro wielkiej suszarki ogrodowej co by móc wysuszyć tony prania jakie mnie czekają w lecie i jakiejś eleganckiej altanki do ogrodu co by nie usmażyć chłopaków na słońcu.
    dziewczyny 100 poliester to jeszcze tkanina czy już plastik bo mąż nie chce ceratowej altany tylko z tkaniny i nie wiem jaką wybrać.

mi to już wystarczy tyle stopni co mamy dziś brakuje tylko basenu i zimnego piwka.

a tak przy okazji to w m jak mama jest fajny dodatek o karmieniu piersią myślę że przyda się każdej pierworódce.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    mkd: penny ja trafiłam na allegro szorty ciążowe ale jeszcze za wielkie.A faktycznie u nas tak gorąco że aż na upał można ponarzekać :).

Ja przy takich temperaturach to tylko w sukienkach, rano miałam taką z długim rękawem, a teraz mam kieckę na ramiączkach, jest cudownie, idę rozwiesić pranie na zewnątrz to wyschnie chyba w pół godziny :bigsmile:
  4.  permalink
    zzielenialam z zazdrosci..... :confused::sad: tez chce wiosne!!!! zawsze lubilam deszcz...ale tym razem mam serdecznie dosyc....ile moze padac???
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    psycho_patka: ile moze padac???

aż wszystko wypada :devil::fingersear:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Edzia odezwij się koniecznie, bo wszystkie tu się o Ciebie i Maleństwo martwimy!

W Warszawie wreszcie wiosna, prawie lato.. Długo tym razem zielona pani na siebie kazała czekać, ale najważniejsze, że się wkrótce pojawiła! :)
    --
  5.  permalink
    Jeju jaki upal, nie idzie wysiedziec normalnie :P ALe niech sie robi ciepelko, musze sobie jakies leginsy zamowi ciazowe bo w dresach mi sie nie widzi latac :P
    --
  6.  permalink
    psycho_patka: zzielenialam z zazdrosci..... tez chce wiosne!!!! zawsze lubilam deszcz...ale tym razem mam serdecznie dosyc....ile moze padac???

A u nas 21 stopni i grzeje :bigsmile::bigsmile::boogie: Zasmiat isc na dwor to musze jeszcze uprac wnetrze wozka recznie bo nie wolno w pralce.Chce wsadzic w worek wszystko i zeby bylo gotowe...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Witam i ja nowe Mamuski :bigsmile: No i szczególnie następną kandydatkę na naszą urodzinową orgię 18.08 :devil:

A ja mam pytanko odnośnie przebywania na słońcu w ciąży .... wiadomo, ze opalanie samo w sobie jest złe, niedobre i wogóle diabeł jeden.... :wink: ale jak ktoś lubi sloneczko i dotychczas sporo czasu spędzał na tarasiku/ogródku/leżaczku to jak teraz? Nie mozna wogóle? Czy w szmacie na głowie i z przykrytym brzuszkiem można? :shamed:
    --
  7.  permalink
    Ja z p rzykrytym brzuszkiem siedzialam teraz, na glowe nic nie bralam bo nie lubie, Cobraczku u nas prawie 30 stopnic w sloncu. :D
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Cobraczek: A u nas 21 stopni i grzeje

u nas 21,5 st to było o 10:30 jak wracałam od dentysty :rolling: teraz to będzie pewnie grubo ponad 25 !!!! nie wiem - nie mam termometru na zewnątrz
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Sprawdziłam, u nas w cieniu i to od strony północnej jest 25 stopni :shocked: Rozwiesiłam pranie, w słońcu jest spokojnie ponad 30, a ja jestem cała zgrzana i marzy mi się to :surfing:
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Ul_cia: wiadomo, ze opalanie samo w sobie jest złe, niedobre i wogóle diabeł jeden.... ale jak ktoś lubi sloneczko i dotychczas sporo czasu spędzał na tarasiku/ogródku/leżaczku to jak teraz? Nie mozna wogóle? Czy w szmacie na głowie i z przykrytym brzuszkiem można?

kurcze ja w pierwszej ciąży się troszkę opalałam - tzn brzuszek raczej starałam się zakryć - byliśmy w Chorwacji jak byłam w 20tc. Ja też uwielbiam słonko i ciemny kolor opalonej skóry !! cieszę się, że urodzę przed wakacjami :jumping::jumping::jumping:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    U mnie upał. Jak wracałam z pracy do w aucie pokazywało 26 stopni, a zaparkowałam w cieniu. Zaraz zabieram się za obiad, choć wcale nie chce mi się jeść.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    ale jak ktoś lubi sloneczko i dotychczas sporo czasu spędzał na tarasiku/ogródku/leżaczku to jak teraz? Nie mozna wogóle? Czy w szmacie na głowie i z przykrytym brzuszkiem można? :shamed:
    --

Tez właśnie zawsze lubiłam sie opalać na słoneczku, w ciąży ponoć nie wolno sie opalać...ja dziś chodziłam w apaszce na głowie a mimo to teraz głowa mnie boli, chyba ciśnienie mi skoczyło na tym słońcu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja to sie smiałam, że do porodu chciałabym troszke nózki opalic, by lepiej wyglądać:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Mam nadzieje że Edzia nas posłuchała i pojechała IP no i że wszystko jest ok.
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Dziewczyny, wszystko z umiarem i butelką wody. Wiadomo, żeby się nie usmażyć, ale wydaje mi się, że i dla ciała i dla ducha po tej straszliwej zimie trochę słońca na pewno nie zaszkodzi.
    Ja niestety muszę uciekać ze słońca, bo wyglądam ohydnie. Posiada któraś z Was takie ustrojstwo jak maska/ostuda ciążowa? Się pieruństwo w pierwszej ciąży przydarzyło, trochę zlazło a teraz przyatakowało i żadnym make up'em nie idzie tego zakryć. Wyglądam jakbym się w okularach opalała..
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    :bigsmile:
    Ja dzisiaj tez posiedziałam w słonku - wyjatkowo łepetynke zakryłam, tak na wszelki wypadek :wink: i jestem przeszczesliwa :bigsmile: Czuję sie jakbym wakacje miała i korzystała w pełni z uroków lata!
    --
  8.  permalink
    u nas stopni 13 i wieje ale chwilowo przestalo padac...pewnie za kilka minut zacznie bo musze dzieciaki z przedszkola i szkoly odebrac....ze tez na Wyspy musialo mnie wywiac...jak to sie stalo nie wiem do dzisiaj.... :/
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    polusiowa: Dziewczyny, wszystko z umiarem i butelką wody. Wiadomo, żeby się nie usmażyć, ale wydaje mi się, że i dla ciała i dla ducha po tej straszliwej zimie trochę słońca na pewno nie zaszkodzi.Ja niestety muszę uciekać ze słońca, bo wyglądam ohydnie. Posiada któraś z Was takie ustrojstwo jak maska/ostuda ciążowa? Się pieruństwo w pierwszej ciąży przydarzyło, trochę zlazło a teraz przyatakowało i żadnym make up'em nie idzie tego zakryć. Wyglądam jakbym się w okularach opalała..

ja nie wiem co to:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    polusiowa: Posiada któraś z Was takie ustrojstwo jak maska/ostuda ciążowa? Się pieruństwo w pierwszej ciąży przydarzyło, trochę zlazło a teraz przyatakowało i żadnym make up'em nie idzie tego zakryć. Wyglądam jakbym się w okularach opalała..
    --

łojezu!
    A od czego sie to to robi? Od słońca :shocked: ?
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Kakai: ja nie wiem co to:shocked:

Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że jak urodzę to się odczepi to szkaradztwo!
    Choć miałam podobną nadzieję, że niedoczynność tarczycy też pójdzie precz, a to zostało..
    Ale nie narzekam już, zniknie, nie ma wyjścia!!:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    psycho_patka: u nas stopni 13 i wieje ale chwilowo przestalo padac...pewnie za kilka minut zacznie bo musze dzieciaki z przedszkola i szkoly odebrac....ze tez na Wyspy musialo mnie wywiac...jak to sie stalo nie wiem do dzisiaj.... :/

dlatego ja od północy Europy trzymam się z daleka !!!!!!!!! na południe za to chętnie bym się przeprowadziła
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    polusiowa: Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że jak urodzę to się odczepi to szkaradztwo! Choć miałam podobną nadzieję, że niedoczynność tarczycy też pójdzie precz, a to zostało..Ale nie narzekam już, zniknie, nie ma wyjścia!!

no musisz byc pozytywnej mysli, ja tez mam nadzieje ze mi niedoczynność minie, ja miałam bardzo lekką, wiec może uda się:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Ostudę powoduje nadmierna produkcja melaniny – barwnika skóry, którego zadaniem jest pochłanianie promieniowania. Żółtobrunatne przebarwienia mogą ciemnieć pod wpływem światła słonecznego, naświetlania w solarium lub leków fotouczulających.
    Zejdzie do roku po porodzie. Pocieszające :)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    _kasiek_: dlatego ja od północy Europy trzymam się z daleka !!!!!!!!! na południe za to chętnie bym się przeprowadziła

popieram :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Kakai: no musisz byc pozytywnej mysli, ja tez mam nadzieje ze mi niedoczynność minie, ja miałam bardzo lekką, wiec może uda się

Ja też miałam. Zaczęłam od Euthyroxu 25, teraz biorę E125. Mam nadzieję, że po ciąży będzie jak ręką odjął..
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    polusiowa to wiem co to, mojej mamie do wyszło na brodzie w ciązy(ze mną) i się pojawia co lato:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    polusiowa: Zejdzie do roku po porodzie. Pocieszające :)

no w końcu zejdzie :bigsmile:, szybciutko ci minie, przy dzieciaczkach małych moment rok zleci :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    polusiowa: Ja też miałam. Zaczęłam od Euthyroxu 25, teraz biorę E125. Mam nadzieję, że po ciąży będzie jak ręką odjął..

heh tez mam taką nadzieję:bigsmile: ja chyba jak wyniki będa w granicahc normy to odstawie euthyrox, zaczelam brac go przed ciaza, by ulatwic zajście i faktycznie po miesiacu brania zaszłam, a wczesniejsze cykle były nieudane
    --
  9.  permalink
    no i wykrakalam....leje.....:(
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Kakai: polusiowa to wiem co to, mojej mamie do wyszło na brodzie w ciązy(ze mną) i się pojawia co lato:neutral:

no Kochana, nie pocieszasz, nie ma co! ale jestem dobrej myśli.
    A ten rok z Polą zleciał mega szybko, przy dwójce Szkrabów będzie jeszcze szybciej. Szkoda, że tak długo trzeba na to czekać.
    Ciąża zdecydowanie za długo trwa!
    --
  10.  permalink
    Ale Wy macie male te dawki euthyroxu :P ja niestety biore 225 bo u mnie to sie nie pojawilo w ciazy a i przeboje z nowotworem mialam, ale to juz inna bajka
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    kuleczka_69: Ale Wy macie male te dawki euthyroxu :P ja niestety biore 225 bo u mnie to sie nie pojawilo w ciazy a i przeboje z nowotworem mialam, ale to juz inna bajka

osz kurka, myślałam, że moja dawka to już jakiś kosmos, a tu masz. Ale teraz generalnie jest ok?
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Rany... Baby!!!
    Poszłam z dzieckiem na spacer a Wy tu ponad 100 postów natrzaskałyście :shocked:
    Zostawić Was bez opieki... :fierce:

U mnie pogoda przecudna... Tymo dziś uhahany po pachy siedział boso w piaskownicy a ja wystawiałam na słońce nogi i ramiona... Bosko:)
    Odnośnie opalania- ja pamiętam, żeby zakrywać brzuszek i głowę tak, to opalam się jak dawniej (z tym, że nigdy z tym nie przesadzałam i zawsze używam kremów z filtrem).

Edzia mocno, mocno trzymam kciuki!!!
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    Kakai rodziłam w Szczecinie na Zdrojach. Rodziłam tam też syna 4 lata temu, ale z rok temu postawili nowy oddział- super standard. Mam całkiem fajny szpital u siebie na miejscu- wiele osób go chwali, ale ja jestem jakas przewrażliwiona i wolałam rodzić gdzieś gdzie jest intensywna opieka noworodka no i Zdroje są najblizej z takim sprzętem. Przed porodem słyszałam o tym, że mają takie obłożenie, że nawet jak się uda ze przyjmą to jest taka taśmówa że nie warto. A okazało się że wcale nie. Rzeczywiście jest dużo rodzących i komplet na oddziale, ale jeśli chodzi o opiekę to nie ma się do czego przyczepić. Pielęgniarki, położne, "laktatorki", lekarze- wszyscy do rany przyłóż. Nie wiem czy to "wina" nowego oddziału czy nowych wytycznych opieki okołoporodowej, ale nie obchodzi mnie to- ważne że dobrze się Nami zajęli:cool:
    --
  11.  permalink
    Wiecie co zaraz mnie trafi:confused:Namoczylam wnetrze wozka w letniej wodze w plynie i szczoteczka pralam,ale jak go wywieszalam to dalej widzialam zolte plamki:confused:Jak sie tego pozbyc w letniej wodzie?:angry:Jutro jeszcze raz go namocze.Zeby mozna bylo uzywac wybielacza to bym go vanishem potraktowala a tak lipa:confused:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.