Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    polusiowa: Ale teraz generalnie jest ok?

teraz tak, TSH mam w normie, guzy znikaja, nie wiem czy to przez leki, czy moze to moje hashimoto tak dziala, ze i tarczyca mi zanika i guzy .... trudno powiedziec, dodam, ze zaczynalam z tsh powyzej 30 ;/

Treść doklejona: 27.04.12 15:21
    Cobraczku a masz moze mydlo galasowe? bo takie mydelko dziala lepiej niz vanish czasami i nadaje sie do wszystkiego
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeApr 27th 2012
     permalink
    Kuleczka, faktycznie masz wysoką dawkę, ja ostatnio brałam 1oo, a teraz mam obniżoną do 75, ale u mnie to inna historia, bo wyszła lekka niedoczynność w trakcie ciąży - subklinizcna.

Ja się dziś wylegiwałam na słońcu, ale w kapeluszu i tylko nogi wystawiłam do słońca, bo generalnie to nie lubię się smażyć ;)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Wróciłam ze spacerku- byłam z Groszkiem na lodach włoskich i drobnych zakupach. Ale grzeje, momentami aż za gorąco (nie przypuszczałam że to powiem)! Panie w mięsnym się ze mnie śmiały bo mi brzuch śmiesznie falował.
    -- [url
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    polusiowa: no Kochana, nie pocieszasz, nie ma co! ale jestem dobrej myśli.A ten rok z Polą zleciał mega szybko, przy dwójce Szkrabów będzie jeszcze szybciej. Szkoda, że tak długo trzeba na to czekać.Ciąża zdecydowanie za długo trwa!

nie chciałam Cie zmartwic, każdy ma inne predyspozycje, moje mam jest wogole całkowicie piegowata:)
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    kuleczka_69: Ale Wy macie male te dawki euthyroxu :P ja niestety biore 225

To możemy sobie ręce podać:bigsmile: Po dzisiejszej korekcie 5x200 i 2x175. Przed ciążą 125/150. I ja zaczynałam z wysokim TSH (24) i licznymi guzkami, po których już nie ma śladu.
    --
  2.  permalink
    kuleczka_69: Cobraczku a masz moze mydlo galasowe? bo takie mydelko dziala lepiej niz vanish czasami i nadaje sie do wszystkiego

Nie mam kochana takiego mydla....A zwykle moze byc?czy raczej nie wyczysci mi zoltych plam z bialego?
    --
  3.  permalink
    Penny ja przed ciaza bralam 175, lekarz zwiekszyl mi ja bodajze o 30% bo tak niby trzeba postepowac w czasie ciazy.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    paprykowa: Kakai rodziłam w Szczecinie na Zdrojach. Rodziłam tam też syna 4 lata temu, ale z rok temu postawili nowy oddział- super standard. Mam całkiem fajny szpital u siebie na miejscu- wiele osób go chwali, ale ja jestem jakas przewrażliwiona i wolałam rodzić gdzieś gdzie jest intensywna opieka noworodka no i Zdroje są najblizej z takim sprzętem. Przed porodem słyszałam o tym, że mają takie obłożenie, że nawet jak się uda ze przyjmą to jest taka taśmówa że nie warto. A okazało się że wcale nie. Rzeczywiście jest dużo rodzących i komplet na oddziale, ale jeśli chodzi o opiekę to nie ma się do czego przyczepić. Pielęgniarki, położne, "laktatorki", lekarze- wszyscy do rany przyłóż. Nie wiem czy to "wina" nowego oddziału czy nowych wytycznych opieki okołoporodowej, ale nie obchodzi mnie to- ważne że dobrze się Nami zajęli

super, ciesze sie, że tka fajnie miałaś:bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Cobraczek: Nie mam kochana takiego mysla....A zwykle moze byc?czy raczej nie wyczysci mi zoltych plam z bialego?

kurcze, nie wiem, moze szare mydlo pomoze? ja uzywam wlasnie tego galasowego na plamy, wiec ciezko mi cos doradzic
    --
  5.  permalink
    kuleczka_69: kurcze, nie wiem, moze szare mydlo pomoze? ja uzywam wlasnie tego galasowego na plamy, wiec ciezko mi cos doradzic

Zapytam u nas w sklepie moze sa jak nie bedzie kupie zwykle szare i upiore jeszcze raz a jak nie pomoze to kupie w Zamosciu to galasowe:wink:Dziekuje kochana:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kuleczko jak wyszła u mnie ta tarczyca niedawno, to przeczytałam masę stron w necie i faktycznie jeśli przed ciążą bierze się Euthyrox to w trakcie zwiększa się jego dawkę. Ja się generalnie po nim źle czułam, bo miałam kołatania serca.
  6.  permalink
    Nie ma za co Cobraczku, ja pozniej zrobie jaies wyjsciowe foto brzuchola i wkleje w odpowiednim temacie bo jak narazie to nie wygladam :P ide zjesc i sie legnac
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    Kurde gdzie się zmienia suwaczek bo zapomniałam?
    --
  7.  permalink
    wejdz w ustawienia forum i tam masz cos takiego jak sygnaturka :)
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    paprykowa: Kurde gdzie się zmienia suwaczek bo zapomniałam?

w ustawieniach forum- w polu sygnaturka :D
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    polusiowa a ja byłam wreszcie u dr szachmura, niestety dziś odwołał wizytę bo pojechał na urlop.

cobraczek słońce super wybiela plamy więc skoro i tak musisz wysuszyć to wyrzuć na dwór

ja niestety siedziałam dziś bez kapelusza i czaszka przyjęła chyba swoją dawkę temperatury.Teraz zabieram fela bo pojawiło się wreszcie troszkę cienia. kurcze faktycznie dziś niezła produkcja postów następuje.
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    dzieki, dzięki:)
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
    • CommentTimeApr 27th 2012 zmieniony
     permalink
    mkd: polusiowa a ja byłam wreszcie u dr szachmura, niestety dziś odwołał wizytę bo pojechał na urlop.

Gosiu, to byłaś u niego czy odwołał? I piszemy o Alim, czy coś pokręciłam? Ja się muszę do niego wcisnąć 7.05, oby był!
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    jestem wiec tak dzieci sa serduszko bije jedno , drugiego nie mógł znaleźć, znalazł po chwili to jedno z mojej lewej ok, serducho mocno bije nie słychać bo nie poszczają widać fikał koziołki , to drugie mniej ruchliwe mniejsze, i serce było trudno dostrzec . nic nie pomogą natura ma sobie sama wyregulować ile bede krwawic nie wie nie skad, i nie widzi dla czego to jakiś młody szczyl , chciał zadzwonić po kolegę ale machnął ręką . powiedziałam mu o dup....ton. co dostawałm w pierwszej ciąży , spradził na necie zadzwonił do kolegi zaczeli sie śmiać bo to sie podaje i owszem ale jakby to był 12 tydz. może by podali ale teraz natura sama ma sobie poradzic bo to tylko 10 tydz.
    bede wiecej krwawic może byc po wszystkim nie musze wtedy przyjeżdżać kontrola 3 jak dotrzymam , ja tu oszaleje nic ani pustych przestrzeni nic nie sprawdził, nie pomierzył ich znów żeby spradzić czy urosły jak dlamnie urosło to z lewej to drugie takie maleństwo dalej. no szlag mnie trafi ja iem że to poczatek to nawetnie 2 trymestr tylko czy napewno nie ma o kogo walczyc to 2 dzieci , do cholery :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Edzia Ty mieszkasz w Holandii tak ? Kurde tam właśnie inaczej do ciąży podchodzą, trzymaj się jakoś. A ten lekarz co Cię badał to chyba jakiś niespełna rozumu, jak można się śmiać badając kobietę w ciąży w takim stanie, po prostu w głowie mi się to nie mieści. Ja nikomu źle nie życzę, ale wierzę, że karma wraca..
    Ja w każdym razie ciepło o Waszej trójce myślę, nie mamy jak Ci inaczej pomóc, niż wesprzeć ciepłym słowem. Kiedy masz kolejną wizytę, bo nie zrozumiałam ? A może pójdź do prywatnego lekarza ?
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    edziu....ja wiem, że to dwójka dzieci i dla Ciebie to mega ważne, ale wiem też że często się zdarza, że przy ciążach bliźniaczych w I trymestrze obumiera jedno bo jest za słabe....może dlatego niektórzy nie mówią o ciażach bliźniaczych nawet najbliższej rodzinie ???
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    edzia503: 2 trymestr tylko czy napewno nie ma o kogo walczyc to 2 dzieci , do cholery :cry:

Kochana będzie dobrze, tylko odpoczywaj dużo, połóż się, staraj się zrelaksować (wiem mało to możliwe) to wpłynie pozytywnie na dzieci.... trzymam kciuki
    --
  8.  permalink
    mkd: cobraczek słońce super wybiela plamy więc skoro i tak musisz wysuszyć to wyrzuć na dwór

Dzieki:wink:
    --
  9.  permalink
    Jeju trochę mnie nie było, a tu tyle się działo.

edzia trzymam kciuki za Was, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, tymczasem leż i postaraj się nie denerwować. Ściskam mocno
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ojej Edziu aż mi się włos na głowie zjeżył... Lekarz potraktował Cię karygodnie! :-/ Uważam, że powinni przepisać Ci duphaston albo luteinę na podtrzymanie...
    Nie masz nikogo kto mógłby CI załatwić, przepisać, przysłać któryś z tych leków?
    Mam nadzieję, że krwawienie się jednak uspokoi i wszystko będzie ok.
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Kochane i już po wizycie...

Z badań wynika, że moja córcia ma się bardzo dobrze, wszystkie parametry w normie;) Oczywiście, płeć potwierdzona co mnie bardzo cieszy:)) Ciąża zgodna z terminem OM;) Waga-613 g:) Widziałam jej buzię – akurat w tym momencie ssała sobie paluszek:) Wzruszyliśmy się oboje;)

I to by było na tyle dobrych wieści, bo niestety są i złe;(

Moja szyjka się skróciła z 32mm do 25mm (granica normy) – jakiś lejek tam się stworzył i dupa blada. Mam duuuuużo wypoczywać a właściwie leżeć, łykać Asmag + Luteinę dopochwowo 2x2 na twardnienie brzuszka;(

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 27.04.12 17:15</span>
    A teraz zabieram się czytanie bo widzę, że się działo:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    rumba: Moja szyjka się skróciła z 32mm do 25mm (granica normy) – jakiś lejek tam się stworzył i dupa blada. Mam duuuuużo wypoczywać a właściwie leżeć, łykać Asmag + Luteinę dopochwowo 2x2 na twardnienie brzuszka;(

Cieszę się, że z córcią ok a Ty się teraz musisz pooszczędzać Kochana!
    Leż i odpoczywaj jak najwięcej. 25mm to jeszcze nie tragedia.
    --
  10.  permalink
    No to Rumba mozemy sobie rece podac, tyle ze mi z 39 mm na 24 sie skrocila i tez jakis lejek tam sie zrobil, mi jednak lekarz nie dal zadnych lekow, tylko kazal przyjsc za 2 tyg na usg
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    dzwoniłam do polskiego lekarza nr. dostałam od szwagierki , i tak pow. że 48h plackiem leżeć jak teraz pojadę to moge jeszcze pogorszyć sytuacje i w drodze może sie stać najgorsze …
    I teraz tak nawet jak przestanie mi lecieć (a bez usg-taka ilość krwawienia według niego to jest odklejająca się kosmówka ) i pojadę moge znów pogorszyć sami wstrząsami w podróży i znów na nowo będzie się odklejać.
    Więc mój plan jest taki leżeć, Grzegorz pojedzie wysłać siostrze pieniądze western union , pojedzie na wizyte ona do doktora , on wypisze mi recept, wykupić, i wysłać kurierem albo busem nadać paczkę . Bo to jest najmniejsze zło i kase i to najpóźniej dostane śr.czw.

Dziękuję dziewczyny że tu jesteście że wspieracie , Dziękuję Wam. Zjem obiad popije melise , i proszę Boga żeby dał mi możliwość poznania tych dzieci , ale wiecie co samo to że zobaczyłam je na ekranie fikające już mnie uspokoiło , jakoś tak do mnie to doszło że jest dobrze, i będzie musi być .
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Problem w tym, że ja od 3 miesięcy nic nie robię tylko właśnie leżę i odpoczywam a mimo to.... ehhh

Jutro jadę do Zakopanego i zamiast zaplanowanych spacerów, wyjadę na Góbałówkę i będę się ,,byczyć,, na trawce jak te owce:tooth:

Dla córeczki wszystko:heart:
    --
  11.  permalink
    Bedzie dobrze Kochana, lez, wypoczywaj jak najwiecej do tego czasu co tabletek nie dostaniesz. I nie denerwuj sie bo stres tez szkodzi.
    --
  12.  permalink
    edzia503: dzwoniłam do polskiego lekarza nr. dostałam od szwagierki , i tak pow. że 48h plackiem leżeć jak teraz pojadę to moge jeszcze pogorszyć sytuacje i w drodze może sie stać najgorsze …I teraz tak nawet jak przestanie mi lecieć (a bez usg-taka ilość krwawienia według niego to jest odklejająca się kosmówka ) i pojadę moge znów pogorszyć sami wstrząsami w podróży i znów na nowo będzie się odklejać.Więc mój plan jest taki leżeć, Grzegorz pojedzie wysłać siostrze pieniądze western union , pojedzie na wizyte ona do doktora , on wypisze mi recept, wykupić, i wysłać kurierem albo busem nadać paczkę . Bo to jest najmniejsze zło i kase i to najpóźniej dostane śr.czw.

Tez mialam podobnie z odklejajaca sie kosmowka...Jak masz rutinoscorbin to juz zacznij brac sobie trzy razy po dwie nawet tabletki,bralam tez Cyclonamine na zamkniecie naczyn krwionosnych i ciaze utrzymalam,ale lezec musisz zeby sie kosmowka przykleila,tydzien przynajmniej jak nic.
    --
  13.  permalink
    rumba: Problem w tym, że ja od 3 miesięcy nic nie robię tylko właśnie leżę i odpoczywam a mimo to.... ehhh

Rumbcia ja to samo, nic tylko leze i tak sie skraca ;/ ale bedzie dobrze wszystko :)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Kuleczko a w jakim czasie Ci się tak skróciła szyjka? Mi w 3 tyg.

Następną wizytę mam 11 maja;) Musi być dobrze!
    --
  14.  permalink
    rumba: Problem w tym, że ja od 3 miesięcy nic nie robię tylko właśnie leżę i odpoczywam a mimo to.... ehhh

Jak lezysz odciazasz szyjke co jest bardzo dobre:wink:Ja lezalam tydzien i myslalam ze zwariuje,ale czego sie nie robi dla maluszka:smile:
    --
  15.  permalink
    edzia przytulam i mocno, mocno trzymam kciuki....za Ciebie i za maluchy w szczegolnosci za tego mniejszego...

aaaa wlasnie wpadla do mnie znajoma z kolejnym worem pelnym rozowych ubranek....tylko gdzie ja to wszystko pomieszcze...???!!!
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Akurat mam tydzien że tak powiem wolnego Bo maluch którym się opiekuje jedzie z rodzicami do PL, więc i TAk Dziekuję Bogu że stało sie to w tak przychylnym momencie , tu jeszcze w pn. wszyscy mają wolne wiec M. ogarnie córcie przez ten weekend ,mam nospe wiec to juz dobrze 01.05 będzie wyjeżdżał busik znajomy z Pl wiec do wieczora 01.05lub następny dzień rano będę mieć leki. tylko ile wysłać czy 100e wystarczy za paczkę za płace na miejscu , ale ile leków przepisze i za ile?
    --
  16.  permalink
    Rumba, mi sie skrocila w 4 tyg, tak jak mam wizyty ;/ ja ide 8 maja i mam nadzieje, ze sie franca wydluzy i zamkniebo jak nie to jej nawrzucam, az sie schowa w ciemny kat :P
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    witam się i ja . Kuleczka i rumba ja też mogę do was dołączyć z tym leżeniem, ale czego się nie robi dla tego skarbeczka pod serduszkiem. Mi jak twardnieje brzuch to jeszcze w dodatku boli podbrzusze , też tak macie?

Edzia trzymaj , wszystkie jesteśmy z tobą.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Edzia świetnie, że będziesz mieć leki. Jak to wysłać, żeby doszło jak najszybciej, chyba jakoś prywatną firmą kurierską ? Tu każdy dzień jest ważny. Teraz leż, leż i jeszcze raz leż. Niech tam Ci się wszystko uspokoi, a będzie dobrze. Ściskam Was bardzo !!!
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Hej

Dolaczamy do stwardnialych brrzuszkow...chodzic nie moge tak czesto mnie lapie. Tydzien temu szyjka byla dluga i mam nadzieje ze taka nadal jest. Wlasnie pakuje sie do szpitala na obserwacje chodze z tym juz 6 dzien.....:( 3majcie kciuki bo ja juz nie mam sily na ten spinajacyc sie brzuszek, a przyszlo to nagle z dnia na dzien:/
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
  17.  permalink
    Saba, ja zadnych twardnien ani spinania sie brzusia na szczescie nie mam, tylko ta szyjka mi figle plata.
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Cobraczku, namicz wozek, a pozniej zasyp brudne miejsca zwykła sodą oczyszczoną. Zostaw na kilka godzin, a najlepej na całą noc. Później potraktuj materiał szczotą.Powinno wszystko pięknie puścić.
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Edzia, to teraz książka w łapkę, pilot w dłoń i leżymy, będzie dobrze, musi być!
    --
    •  
      CommentAuthornuna1
     permalink
    witam w tak upalny i pogodny wieczorek
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Ooo, jak miło Nuna Ty Jesteś na tym samym etapie ciąży co i ja!

Ale zaraz, u Ciebie w karcie ciąży jest info, że dziś jest 24t4dc, u mnie 27t4dc, nie wiem o co kaman? Według czego liczysz?
    BTW, śliczna ta Twoja Vaneska!
    --
    •  
      CommentAuthornuna1
     permalink
    śliczna masz racje tylko szkoda że taka nie dobra!!!!!!.mi tak wyszło z usg

Treść doklejona: 27.04.12 18:55
    a na którego masz termin?
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Dziewczyny szyjkowe, żeby maksymalnie odciążyć szyjkę bardzo dobrze jest po kilka razy dziennie układać się w pozycji kolankowo-łokciowej, z pupą wypiętą do góry. To bardzo dobrze minimalizuje nacisk i nieraz jak czuję, że mi młoda próbuje głową napierać zbyt mocno, to w ten sposób udaje mi się ją zmusić, żeby się trochę odsunęła.
  18.  permalink
    Dzieki hydro za rade :) ja to w sumie jak leze to leze na boku i czytam bo inaczej mi jakos niewygodnie :P
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    O Hydro to ja od jutra będę tak robić, bo mi się mała od 3 tygodni tak wciska :wink:

Nuna no tak czekałam aż się pojawisz, fajnie :bigsmile:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.