Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ale teraz generalnie jest ok?
no Kochana, nie pocieszasz, nie ma co! ale jestem dobrej myśli.A ten rok z Polą zleciał mega szybko, przy dwójce Szkrabów będzie jeszcze szybciej. Szkoda, że tak długo trzeba na to czekać.Ciąża zdecydowanie za długo trwa!
Kakai rodziłam w Szczecinie na Zdrojach. Rodziłam tam też syna 4 lata temu, ale z rok temu postawili nowy oddział- super standard. Mam całkiem fajny szpital u siebie na miejscu- wiele osób go chwali, ale ja jestem jakas przewrażliwiona i wolałam rodzić gdzieś gdzie jest intensywna opieka noworodka no i Zdroje są najblizej z takim sprzętem. Przed porodem słyszałam o tym, że mają takie obłożenie, że nawet jak się uda ze przyjmą to jest taka taśmówa że nie warto. A okazało się że wcale nie. Rzeczywiście jest dużo rodzących i komplet na oddziale, ale jeśli chodzi o opiekę to nie ma się do czego przyczepić. Pielęgniarki, położne, "laktatorki", lekarze- wszyscy do rany przyłóż. Nie wiem czy to "wina" nowego oddziału czy nowych wytycznych opieki okołoporodowej, ale nie obchodzi mnie to- ważne że dobrze się Nami zajęli
polusiowa a ja byłam wreszcie u dr szachmura, niestety dziś odwołał wizytę bo pojechał na urlop.
Moja szyjka się skróciła z 32mm do 25mm (granica normy) – jakiś lejek tam się stworzył i dupa blada. Mam duuuuużo wypoczywać a właściwie leżeć, łykać Asmag + Luteinę dopochwowo 2x2 na twardnienie brzuszka;(
dzwoniłam do polskiego lekarza nr. dostałam od szwagierki , i tak pow. że 48h plackiem leżeć jak teraz pojadę to moge jeszcze pogorszyć sytuacje i w drodze może sie stać najgorsze …I teraz tak nawet jak przestanie mi lecieć (a bez usg-taka ilość krwawienia według niego to jest odklejająca się kosmówka ) i pojadę moge znów pogorszyć sami wstrząsami w podróży i znów na nowo będzie się odklejać.Więc mój plan jest taki leżeć, Grzegorz pojedzie wysłać siostrze pieniądze western union , pojedzie na wizyte ona do doktora , on wypisze mi recept, wykupić, i wysłać kurierem albo busem nadać paczkę . Bo to jest najmniejsze zło i kase i to najpóźniej dostane śr.czw.