Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsliwson
    • CommentTimeApr 27th 2012
     permalink
    Mi dziś po spacerku brzucho strasznie twardnieje... Hydro dzięki za radę, zaraz spróbuję odciążyć szyjkę chociaż trochę...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeApr 27th 2012 zmieniony
     permalink
    a mi chyba mały przywala w szyjke, bo mam dziwne uczucie w pochwie, poprostu jakby czuła szyjke, nie wiem jak to okreslic
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ja od wczoraj chodzę, spaceruję, działam w ogródku i kurka powiem Wam że mi lepiej. To znaczy im więcej się ruszam, tym mniej mnie boli spojenie łonowe i krzyż :wink: Rozsadziłam dziś zioła, w końcu się za to zabrałam. Kakai jak Twoje rosną ;) ?
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny u mnie juz podrosly, szczypiorem troche pachnie, ale chudy na razie i krótki jest, bazylia wygląda ładnie, koperek tez, takze rosna teraz jak slonca dostały:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornuna1
     permalink
    no dopiero teraz bo mam mały kłopot z vanessą moja boli ją ząb strasznie pół nocy nie spała biedna
    --
    •  
      CommentAuthornuna1
     permalink
    na którego masz termin ????
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    z OM na 2.08, z Usg na 26.07, a Ty?
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Dziewczyny umieram ze strachu :(
    Rano byłam u lekarza w związku z bolącym gardłem - zapisał mi lekarz tantum verde + jakieś tabletki, gdyby ból się nasilił. Położyłam się do łóżka i usnęłam...obudziłam się po 2h z temp.38.2 (w uchu, ponoć odejmuje się 0,5stopnia...?). Zadzwoniłam do ginekologa co mam robić - kazał natychmiast jechać na pogotowie, bo wysoka temp.może uszkodzić dziecko (nie mówiłam mu,że temp.mierzyłam w uchu). Na pogotowiu głupia baba powiedziała mi 'nie wiem co Pani jest, osłuchowo -czysto i gardło - też czyste'. Znowu dzwoniłam do gin.co mam robić skoro tak mi powiedziała...ginekolog powiedział mi co mam wziąć i że mam czekac do jutra do godziny 7 - wtedy też mam do Niego zadzwonić i powie mi co dalej - jeśli temp.znowu wzrośnie... Strasznie się boję, że coś mogło się stać Małej...nie mogę się uspokoić i przestać płakać...nie wiem co myśleć...nie wiem co Jej grozi... Co za dzień :(
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
  1.  permalink
    magku tylko spokojnie...probowalas zbic ta temperature???
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    magku spokojnie ja jak przy grypie miałam gorączkę to po prostu wzięłam paracetamol który jest w ciąży dozwolony i gorączka spadła, głowa do góry bo wszystko jest dobrze!
    --
  2.  permalink
    popieram mkd... przeciez temperatura w ciazy sie zdarza...ciezko przejsc przez te 9 miesiecy bez jakiejkolwiek infekcji...a 38.2 to jeszcze nie taka strasznie wysoka goraczka...ja wzielabym paracetamol wlasnie a nawet dwa...i poczekala...zaczelabym sie martwic gdyby temperatura nie spadala a rosla...wtedy zawitalabym na IP... takze glowa do gory a raczej do poduchy bedzie dobrze a malej napewno nic zlego sie nie stalo...:))
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Magku weź kąpiel lub prysznic w wodzie o kilka stopni niższej od Twojej temperatury ciała. Rób też zimne okłady na czoło, kark i pij duże ilości wody, powinno pomóc Postaraj się też nie płakać, bo to gorączce niestety pomaga.Trzymaj się !!!
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Nie było mnie od rana i co ponad 150 postów :shocked::shocked::shocked: rozszalałyście się na wiosnę :))) My się dziś wygrzewałyśmy na podwórku :) i powiem Wam, że ostatnio bardzo dobrze się czuję, przesypiam całą noc z jednym przebudzeniem na siusiu, wstaje wypoczęta, nic mnie nie boli (odpukać) :D Ciekawe, jak długo będzie trwał ten błogostan? :D:D:D
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Tak, paracetamol wzięłam - tak kazał mi ginekolog...
    Po powrocie z pogotowia miałam już 37,7 ale boję się, że przez ten czas jak spałam, że mogło coś się stać Małej...a lekarz za wiele nie chciał mi powiedzieć... Umówiliśmy się na tel.jutro o 7
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    głowa do góry!

ja puściłam męża na imprezę a z wielkiej samotności wpitalam lody czekoladowe...
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    magku spokojnie, tak jak dziewczyny piszą, weź paracetamol, prysznic, dużo czosnku. Większość moich znajomych miało jakieś infekcje w ciąży i urodziły zdrowe dzieciaczki - głowa do góry. Ja ze swojej strony polecam prenalen - ten syropek. Ilekroć coś mnie bierze, to piję go i póki co zawsze pomógł.
    A żeby nie było zbyt dobrze, to mnie też coś rozkłada:confused:
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthornuna1
     permalink
    na sierpień 1 albo 30 ale chciała bym pęknąć 17
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    magku: Położyłam się do łóżka i usnęłam...obudziłam się po 2h z temp.38.2

Ja jak miałam ostatnio nawet wyższą temperaturę do 38,7 (mierzoną normalnie, nie w uchu) to lekarz się nie przejął... powiedział, że mogę zażyć paracetamol na obniżenie gorączki i tyle. Więc zażywałam paracetamol i tantum verde na ból gardła.

Edzia, trzymam mocno kciuki za Waszą trójeczkę! Dużo odpoczywaj.
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    magku: Dziewczyny umieram ze strachu :(

po pierwsze - myślę, że takie nerwy mogą bardziej zaszkodzić niż ta temperatura która tak naprawę miałaś 37,7 (38,2 - 0,5 bo tak jak napisałaś w uchu normy są inne i tak żeby uprościć to odejmuje się 0,5 stopnia) a teraz to już żadna gorączka bo 37,2 czyli generalnie tyle ile mamy na początku ciąży (jeśli się obserwowałaś to powinnaś wiedzieć).
    po drugie - uważam, że lekarz niepotrzebnie cię straszył !!!! Myślę, że byłoby się czym przejmować jakbyś miała normalnie (tzn nie w uchu) tak sporo ponad 38st.

więc uspokój się, weź paracetamol, mleczko z miodem i do łóżeczka. w nocy tylko bym wstała koło 2-3 (w zależności o której weźmiesz ten paracetamol) żeby sprawdzić czy temp. nie rośnie
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
    • CommentTimeApr 28th 2012
     permalink
    magku i jak spadła temperatura? Małej się nic nie zadzieje, bądź spokojna i weź to o czym Dziewczyny pisały. Daj nam proszę znać jak wygląda sytuacja i uszy do góry!
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Witam się z rana dziewczyny. Na Śląsku piękna pogoda :shades:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Witam się już w lepszym humorze.
    Dzięki za sprowadzenie mnie do pionu! Pomogło! Tak jak napisała _kasiek_ wstałam o 3 w nocy, żeby sprawdzić temp.nie miałam już nic, w chwili obecnej też jest już w normie, więc ulga nie do opisania...
    Głównie zdenerwowały mnie słowa lekarza, że Małej mogło się coś stać...no ale faktycznie te 38,2 - w uchu, to wychodzi 37,7 - ale wczoraj do mnie nie dochodziło, że 37,7 to nie jest aż taka straszna temp. :confused:
    Wiem, że nerwy szkodzą Małej, ale czasami nie da się opanować... :confused:

Treść doklejona: 28.04.12 07:58
    No i Edzia - trzymam kciuki za Wasze dwa serduszka!
  3.  permalink
    Czesc Dziewczyny!
    U nas juz 27 stopni i ani jednej chmurki hehe:wink: Super pogoda na wyjazd moze uda mi sie mojego tate wyciagnac na wycieczke to gdzies sie smignie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    magku: Witam się już w lepszym humorze.

:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeApr 28th 2012 zmieniony
     permalink
    hej u nas tez cieplo, bylam juz z małżem po zakupy bo nie znosze dobrze upałów tera, szybko sie mecze w sloncu.

magku ciesze sie z ejuz CI lepiej zarówno fizycznie, jak i psychicznie.
    Moj synek chyba sie odwrócił bo mi mega kopy zasadza w brzuch, a wczesniej dawal w pecherz i jelita.
    zacząl sie trzeci trymest i libido mi skoczylo że hej, dzis nie spie od 5.40 i biedny mąz też:tongue:
    --
  4.  permalink
    Kakai: Moj synek chyba sie odwrócił bo mi mega kopy zasadza w brzuch, a wczesniej dawal w pecherz i jelita.

Moj synio juz sie ulozyl glowa do dolu,ciekawe czy juz tak zostanie...?!:wink:

Kakai: zacząl sie trzeci trymest i libido mi skoczylo że hej, dzis nie spie od 5.40 i biedny mąz też

Eee tam to sama przyjemnosc hehe:tongue::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cobraczek: Moj synio juz sie ulozyl glowa do dolu,ciekawe czy juz tak zostanie...?!

nasz w 23tc byl glowka na dole, a w 26 do gory, mam wrazenie ze teraz fika jak szalony:bigsmile:

Treść doklejona: 28.04.12 09:11
    Cobraczek: Eee tam to sama przyjemnosc hehe

juz sie nie moge doczekac wolnosci seksualnej po ciaży, jak wszystko wroci do normy:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Magdu, w Poznaniu jeden lekarz (byłam akurat u niego na usg) jak mu powiedziałam, że mam wysoką temp bo dochodzi do 38,7 i boli mnie b gardło, powiedziałam mu, że się boję, że małemu coś się stanie i że przyjmuję zbyt dużą ilość paracetamolu na zbicie temp., to on mi na to, że niektóre kobiety w ciąży chorują na raka i mają "śmiertelne" dawki promieniowania i leków a rodzą zdrowe dzieci...
    -- ,
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Witajcie, Przepraszam że wczoraj tak namieszałam moimi postami, bo przecież nie jednej coś dolega.

Dziś wygląda to tak nie wiem czy pamiętacie jak pisałam o tym bólu czy szarpaniu w okolicy albo jajników albo starej blizny po CC, dziś w nocy jak ręką odjął pierwsza noc od 3 tyg. nie byłam w toalecie , mogłam się normalnie obrócić (choć robiłam to bardzo delikatnie)z rana kicałam i nic. Troszkę poczytałam i skupiłam się na jednym pytaniu lekarza- z rozmowy telefonicznej ,czy ma pani stwierdzonego przed bądź w trakcie ciąży krwiaka(jeśli by był a anie wykryty to dobrze że pani krwawi, choć to nie musi być przez niego - raczej mówił że może to być ta odklejająca kosmówka ) mnie nic o tym nie wiadomo "tutaj" tylko 1-wszylek. do którego trafiłam bardzo dokładnie zrobił mi USG , każdy następny skupił się na sercach dzieci i tyle.
    Od godz. 19 zaczeło być co raz mniej krwi teraz to tylko jakby się @kończyła papier jest zaróżowiony o 22 bylo na wkładce troszkę ale dosłownie cm-plamka, przez całą noc kompletnie nic. I teraz się zastanawiam ja wiem że tak miało być Bóg wie co robi otrząsnąć się i puki jest dobrze to jest ale zwolnić tempa wyciszyć sięi skupic , i zacząć pamiętać że nie jestem sama mam 2-ke sec w sobie. I jeśli to były te krwiaki to ciszmy się że tak się skończyło, nie mówiąc o tym że te 2 skrzepy też mi wyleciały ja je zabrałam do gina stwierdził że to tylko krew.(ale serio to wyglądało jak wątróbka- a szczerze mówiąc nie wiem jak krwiak wygląda może to był on?) no nic bedę miała kontrole u "dość DOŚWIADCZONEJ " lekarki 03.05 i powiem jej o moich obawach , a następna wizyta 22.05 u lekarza u którego byłam pierwszym razem.
    Dziś choć deszczowa pogoda czuje się wypoczęta, spokojna :bigsmile:

Treść doklejona: 28.04.12 09:28
    Czego i Wam życze na cały dzień i dalej zaciskam kciuki nawet potrójne za Wszystkie brzuchatki .
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Edzia, tak trzymać! :thumbup:

U nas już upał 35 stopni a jeszcze 10 nie ma :peace: więc dzień zapowiada się aż nadto udany :tooth:

buziaki dla wszystkich Mamuś aby nasze dzieciaczki zdrowo się rozwijały :cheer:
    --
  5.  permalink
    Kakai: nasz w 23tc byl glowka na dole, a w 26 do gory, mam wrazenie ze teraz fika jak szalony

Emilka w 21 tygodniu ja sie odwrocila glowa w dol to juz tak zostala wiec kto wie hehe;)

Kakai: juz sie nie moge doczekac wolnosci seksualnej po ciaży, jak wszystko wroci do normy

Troche czasu uplynie,polog itd..No i pozniej rowniez bez szalenstw bo jak bedziesz nacieta to troche moze pobolewac,my dosc szybko zaczelismy hehe:devil:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Ul_cia: U nas już upał 35 stopni a jeszcze 10 nie ma :peace: więc dzień zapowiada się aż nadto udany :tooth:

oj to troszkę Wam zazdroszczę pogody,ale że jestem skazana na łóżeczko cieszę się że u Nas leje :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    oj u nas też już jest koło 25-27 stopni !!!! wyciągam dla Iwonki letnie ciuszki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam się w skończonym 19tc :bigsmile:!

edzia no to super wiadomości odpoczywaj dużo, będzie dobrze!

JA nie mogę ale u mnie upał!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cobraczek: Emilka w 21 tygodniu ja sie odwrocila glowa w dol to juz tak zostala wiec kto wie hehe;)

noo to fajnie z jej strony:bigsmile:
    Cobraczek: Troche czasu uplynie,polog itd..No i pozniej rowniez bez szalenstw bo jak bedziesz nacieta to troche moze pobolewac,my dosc szybko zaczelismy hehe

aa zobaczymy:smile:
    doti_p: A ja pozdrawiam niestety ze szpitala. W czwartek przyszłam do mojej dr po skierowanie na krew i mówię jej ze mnie trochę ćmi podbrzusze, więc mnie na wszelki wypadek na ktg, a tam skurcze ponad 50 i jeden prawie 90. Jestem pod kroplówką, skurcze się wyciszyły, ale szyjka trochę skrócona, na szczęście zamknięta.. W poniedziałek może wyjdę, ale na zwolnienie i na kanapę.. Moje baby na majówkę się spieszyły, ale nie puściłam ich:)

wyczuły ładną pogodę:bigsmile: trzymajcie się dzielnie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    doti_p: Moje baby na majówkę się spieszyły, ale nie puściłam ich:)

No to kochana dobrze zrobiłaś! Niech sobie jeszcze posiedzą!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    oj dotka bedzie teraz nam wyskakiwac na forum:bigsmile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    doti_p: Moje baby na majówkę się spieszyły, ale nie puściłam ich:)

Tak trzymać , niech słuchają Mamusi, dziękować bogu że masz dobrą lekarkę i nawet mały sygnał i włączyła alarm . bardzo się cieszę że jesteście pod dobrą opieką:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Moja malutka ułożona póki co pośladkowo, mam nadzieję, że fiknie.
    Dzisiaj odwiozłam przed 5 męża nas pociąg, bo pojechał sobie na majówkę z kumplami na rowery :neutral:. A ja zawsze na działkę wybywam, trochę się dotlenić. Po drodze może o ciucholand zahaczę, bo jakaś sukienka by mi się przydała.
    Miłego weekendu!
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    a ja mam pytanie czy ok 400 zł starczy na leki na miesięczny zapas (leki jakies na wzmocnienie -czy podtrzymanie ) ???
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    doti p trzymam kciuki... :)

U nas również upalnie się robi :) Trzeba wyjść na powietrze! :D
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Edzia, fajnie, że już jest lepiej :) oby tak dalej :)
    Doti, trzymam za Was kciuki! :)

Pogoda jest idealna :) a ja mieszkam w mieście, buuu...:(
    -- ,
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    Witamy się i my :) Mąż ma urodziny więc od rana mu dogadzam:cool:
    I tak do mnie właśnie dotarło, że ja swoje (równiusieńko za 4 miesiące) będę już świętować z maluszkiem na rękach:bigsmile:

edzia503: a ja mam pytanie czy ok 400 zł starczy na leki na miesięczny zapas (leki jakies na wzmocnienie -czy podtrzymanie ) ???

Nie wiem, co ci lekarz przepisze. Ja brałam Luteinę do 20tc. W opakowaniu jest 30 tabletek (do wyboru- podjęzykowo lub przezpochwowo, przy czym ta druga opcja przy krwawieniach tak średnio raczej) i refundowane kosztują około 4zł/op.(bez refundacji-chyba 15zł). Ja brałam akurat duże dawki (4x2 tabl/dziennie), więc opakowanie starczało mi na jakieś 3 dni z kawałkiem.

Jest też Duphaston, który jest droższy, podobno lepszy, ale nie wiem dokładnie, bo nie brałam nigdy.
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    doti_p: A ja pozdrawiam niestety ze szpitala. W czwartek przyszłam do mojej dr po skierowanie na krew i mówię jej ze mnie trochę ćmi podbrzusze, więc mnie na wszelki wypadek na ktg, a tam skurcze ponad 50 i jeden prawie 90. Jestem pod kroplówką, skurcze się wyciszyły, ale szyjka trochę skrócona, na szczęście zamknięta.. W poniedziałek może wyjdę, ale na zwolnienie i na kanapę.. Moje baby na majówkę się spieszyły, ale nie puściłam ich:)

trzymaj się doti!!!
    --
  6.  permalink
    Dziewczyny, uswiadomcie mnie jak sie wkleja fotke? :P
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    A ja pozdrawiam niestety ze szpitala. W czwartek przyszłam do mojej dr po skierowanie na krew i mówię jej ze mnie trochę ćmi podbrzusze, więc mnie na wszelki wypadek na ktg, a tam skurcze ponad 50 i jeden prawie 90. Jestem pod kroplówką, skurcze się wyciszyły, ale szyjka trochę skrócona, na szczęście zamknięta.. W poniedziałek może wyjdę, ale na zwolnienie i na kanapę.. Moje baby na majówkę się spieszyły, ale nie puściłam ich:)
  7.  permalink
    dobra, jakos wkleilam, zapraszam na brzuszki na ogladanie wielorybka :P
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    I ja witam , na południu cieplutko więc zmykam na hamak .Umyłm okna rękami córki więc odpoczywam :bigsmile:
    Doti trzymaj dziewczynki jeszcze na słoneczku poleżą :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    O laseczki,żeście postów natrzaskały,że hohohoho!:tongue:
    Ja wczoraj na wizycie dowiedziałam się,że korygujemy termin porodu na 1.07 (termin z USG),ponieważ na każdym badaniu od początku ciąży moja kuleczka wychodzi o ok.2 tygodnie młodsza niż wskazuje to OM.Oczywiście rosnąć i przybierając na wadze tyle ile powinna do skorygowanego "wieku":) Wczoraj wychodziłoby na to,że jestem w 30w6d a waga malutkiej to 1,640:bigsmile: Więc chyba jednak nie jest taka mała;D
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    Witam się i ja, słonko świeci, ptaki śpiewają, wiosna jak nic, a może nawet i lato :)
    Czyli idealny dzień na... sprzątanie. Mażłon w pracy to mogę się wykazać :)

Edzia, ja brałam duphaston dość długo, dawka z tego co wiem największa czyli 3x1tab., opakowanie kosztowało różnie ale między 35 zł a 40 zł. Witaminki dla mamusiek to różnie bardzo, bo i za 30 i za 60 się kupi. Wszystko zależy co lekarz przepisze. Ale 400 zł powinno wystarczyć.

Kciuki zaciśnięte za wszystkie mamusie, te leżakujące i nieleżakujące!

Zapomniałam napisać w opakowaniu jest 20tab.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.