Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKarolyn
    • CommentTimeApr 30th 2012
     permalink
    Doti ważne że szyjka ok! Będzie dobrze nie możesz myśleć inaczej. Teraz każdy tydzień się liczy i trzeba wierzyć że się uda dotrwać do 36. Nastawienie jest ważne choć często o nim zapominamy. Ją już na nogach bo położne mierzyłz mi ciśnienie , temperaturę, i słuchałam serduszka dziecka. Mały jakiś spokojny dziś. Za to wczoraj cały brzuch mi chodził po truskawkach. Zgadzam się z kasia ją też boję się alkoholu w ciąży choć rodzin twierdzi że pół szklanki piwa nie zaszkodzi ale nie pije bo nie lubię piwa aż tak bardzo. Przed ciążą wołalam wino albo drinki zawłaszcza z martini lub malibu:) i tego mi brakuje :) ciekawe czy dziś wyjdziemy. . . Czuje poprawę a leki które mogę brać w domu. Zobaczymy
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
  1.  permalink
    Czesc Dziewczynki!
    U nas dzisaj ani jednej chmurki nie ma i juz jest 28 stopni:wink::cool:
    Zab madrosci mi wychodzi od wczoraj i tak mnie boli ze zwariowac idzie...Nie dziwie sie maluchom,ze marudza przy zabkowaniu bo dorosly dostaje swira:tongue: Myslicie,ze moge sobie kupic jakis zel chlodzacy dla dzieci?Nic jesc nie moge kurcze blade:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Witam się poniedziałkowo i ja!

Doti, trzymaj się tam dzielnie, widzę że już kilka stołecznych Mam jest, co mnie bardzo cieszy.
    Planujesz też rodzić w Bielańskim, masz tam lekarza?
    Ja Polę rodziłam na Inflanckiej i teraz pewnie też tam zawitam. Lekarz z Luxa + państwowy.
    Trzymam kciuki za Wasze szyjki, i swoją też, bo nie jest najlepiej, za tydzień dowiem się jak długa jest i jak to w ogóle wygląda.
    Tymczasem zmykamy na zakupy a później grillowania ciąg dalszy i dodatkowoa atrakcja, basenik dla Małej :)
    Miłego dzionka!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Doti trzymaj się dzielnie! Bądź dobrej mysli, dla swoich dzieciaczków!
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Witam się poniedziałkowo i to już z 3 na początku :shocked: No to zostały dobre 2 m-ce :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Vsti: Witam się poniedziałkowo i to już z 3 na początku :shocked: No to zostały dobre 2 m-ce :shocked:

Zazdroszczę! nie mogę się doczekać tej trójki na przedzie :)
    --
    •  
      CommentAuthorleneczka8484
    • CommentTimeApr 30th 2012 zmieniony
     permalink
    Vsti no to już z górki:)zazdroszczę:)
    Doti bedzie dobrze zobaczysz tylko trzeba odpoczywac i słuchać lekarzy:)
    Polusiu zazdroszczę grillowania:( tez bym chciała Mąż w pracy więc jestem usidlona w domu;/
    Ja zmykam zaraz z małą moją do lekarza bo chore ma zatoki i bidulka się męczy:(
    Póki co czuję się nienajgorzej ale całe wczorajsze popołudnie leżałam gdyż twardniał brzuszek;/ 7 maja mam USG zobaczymy jak sie trzyma moja szyjka i co słychać u mojego maleństwa:)Pogoda u mnie fantastyczna tylko gorąco już w mieszkaniu a mieszkam na 4 pietrze więc od dachu daje czadu;/
    Miłego dnia Wam zycze*
    -- ,
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Mam nadzieję, że szybko zleci te 70 dni :)
    --
  2.  permalink
    doti_p: Co do żeli na ząbkowanie to polecam.. Ja przy zębach mądrości też wszystkie wypróbowałam i wiem co działa co ni, wykorzystam tą wiedzę jak już dzieci będą przez to przechodzić :) Dla mnie najlepszy był dentinox.. Ja dziś dalej cieknę, więc na razie dostaję tokolizę, zobaczymy co dalej. Na razie aż się boję do domu wracać, wolę być na miejscu w razie jakiś wątpliwości..

Kupic musze bo zwariowac idzie:wink::tongue:Dzieki:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    dziewczyny czy wszytskie no-spy s atakie same? bo wzielam 1 tabeltake, czytalm w ulotce ze przenika przez lozysko, nie wiem cyz ona jeta bezpieczna? mowi sie ze tak
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Doti, Hopelight, Trzymam za Was kciuki!
    -- ,
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    hopelight doti_p Trzymam kciuki, żeby wszystko się uspokoiło :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Co do żeli na ząbkowanie to polecam.. Ja przy zębach mądrości też wszystkie wypróbowałam i wiem co działa co ni, wykorzystam tą wiedzę jak już dzieci będą przez to przechodzić :) Dla mnie najlepszy był dentinox.. Ja dziś dalej cieknę, więc na razie dostaję tokolizę, zobaczymy co dalej. Na razie aż się boję do domu wracać, wolę być na miejscu w razie jakiś wątpliwości..
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Co do żeli na ząbkowanie to polecam.. Ja przy zębach mądrości też wszystkie wypróbowałam i wiem co działa co ni, wykorzystam tą wiedzę jak już dzieci będą przez to przechodzić :) Dla mnie najlepszy był dentinox.. Ja dziś dalej cieknę, więc na razie dostaję tokolizę, zobaczymy co dalej. Na razie aż się boję do domu wracać, wolę być na miejscu w razie jakiś wątpliwości..
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    jeszcze calgel jest super
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    A ją zostaje w szpitalu fajna majówka nie ma co:( nawet mam coś dożylnie bo macica napięta :( płakać mi się już chce z tego wszystkiego . . .
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Kochana, ja też zostaję na majówkę, więc łączę się w bólu.. Ale dopóki krwawię, to dla własnego spokoju wolę zostać, bo w domu bym chyba zwariowała zamartwiając się..
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Kakai: dziewczyny czy wszytskie no-spy s atakie same? bo wzielam 1 tabeltake, czytalm w ulotce ze przenika przez lozysko, nie wiem cyz ona jeta bezpieczna? mowi sie ze tak

Kiedyś o tym pisałam, że tak jest. Każda no-spa nie wiem czy tak ale ta orginalna na pewno tak jak jest napisane na ulotce. Jest za to dobry zamiennik, który nie przenika przez łożysko - Buscopan. Zapytaj lekarza czy możesz zamienić. Ja nie pytałam swojego, bo nie brałam nospy. Ale kiedyś z mamą sprawdzałyśmy własnie ulotki i wyszło, że ten lek jest bezpieczniejszy. Wiadomo, że rozkurczowo bierzemy w ciązy tylko coś doraźnie i w konieczności dużej, bo nie ma leku, ktory by na coś nie wplywał.Często lekarze nie wiedzą o tym bo posługują sie 5 lekami na krzyż.
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Witam Was po weekendzie... Miałam nie pisać, ale siedzę w domu (pierwszy dzień sama) i wariuję... Muszę się po prostu komuś wyżalić i wysypać z siebie wszystkie obawy... Na temat cytomegalii przeczytałam już wszystko co można i więcej czytać nie chcę bo niektóre opisy są tragiczne... Mój przypadek jest mega dziwny, ale wszystko wyjaśni się mam nadzieję dzisiaj...

Pierwszy wynik w D. IGG - 0, 400, IGM - 1,069. Poprosiłam aby powtórzyli z tej samej grupki krwi i IGM wyszło 1,440. Pamiętacie, że się załamałam i nie chciałam Wam tu kwiczeć i Was zamęczać, skoro wiecie o tym paskudztwie pewnie tle co i ja... Na następny dzień zrobiłam badania w innym laboratorium - B. Najpopularniejszym tutaj, takim monopoliście na rynku. I tu SZOK wynik: IGG - 0,150 a IGM - 0,188. Powtórzyłam test następnego dnia i znowu wynik IGM - 0,185 a więc ujemny. IGG - podobnie. Byłam w siódmym niebie. Za namową rodziny zadzwoniłam do D. poinformować o sytuacji a tu mnie normalnie dobili i cała moja radość wyparowała - zaczęłam się znowu bać i właściwie boje się do dzisiaj. Bardzo miła Pani poinformowała mnie, że nie ma ludzkiej możliwości aby ich ekipa się pomyliła, bo pracują na najczulszym i najlepszym sprzęcie i - nie chcąć oczywiście oczerniać konkurencji - oni raczej o B. mają słabe zdanie ze względu na opinie zaprzyjaźnionych ginekologów. Zaproponowali abym przyjechała i powtórzyła badanie na ich koszt. Tak zrobiłam. Wynik był po trzech testach korelacyjnych, z pełną dokumentacją (jak mnie poinformowano bez zarzutu i po kontaktach ze specjalistami z Krakowa - siedziba D.) wynosił - IGM 1,600 a więc jeszcze więcej niż poprzednim razem... Normalnie zgłupałam, od środy (pierwsza informacja) schudłam 3 kg. Nie potrafię się denerwować, chociaż się staram i emocje już trochę zeszły. Śmiać mi się chce z powodu moich wcześniejszych baw dotyczących ciąży: małych ruchów, dziwnych ruchów, spinania brzucha, zawrotów głowy, pobolewań w krzyżu itd. Wtedy tak naprawdę nic się nie działo - a teraz??? Nie wiem...

Zrobiłam badanie w jeszcze jednym laboratorium. Moja krew pojechała do Warszawy, dlatego wynik będzie dopiero koło 16 albo 17... On wszystko wyjaśni... Dziwne jest to, że te wartości - jak określiła moja ginekolog są bardzo "pełzające" i że IGG jest wciąż ujemne. Podobno przy zachorowaniu to przebiega bardziej gwałtownie i zwykle objawia się jakimiś stanami chorobowymi a ja czuję się wyśmienicie - fizycznie, bo psychicznie jest fatalnie!

Jedyne pocieszenie to fakt że D. może mieć za czuły sprzęt i przy szalejących w moim organiźmie hormonach może wywirowywać wartości dodatnie. Zasugerowała to sama D., usłyszałam to w trzecim laboratorium, na którego wynik czekam i usłyszałam również taką opinię od mojej lekarki. Nie chce jednak chwytać się tej nadziei niczym tonący brzytwy, bo kolejnego rozczarowania zwyczajnie nie zniosę.

Proszę jednak... Trzymajcie za mnie kciuki...
    Przepraszam, że się tak rozpisałam.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    cho: Kiedyś o tym pisałam, że tak jest. Każda no-spa nie wiem czy tak ale ta orginalna na pewno tak jak jest napisane na ulotce. Jest za to dobry zamiennik, który nie przenika przez łożysko - Buscopan. Zapytaj lekarza czy możesz zamienić. Ja nie pytałam swojego, bo nie brałam nospy. Ale kiedyś z mamą sprawdzałyśmy własnie ulotki i wyszło, że ten lek jest bezpieczniejszy. Wiadomo, że rozkurczowo bierzemy w ciązy tylko coś doraźnie i w konieczności dużej, bo nie ma leku, ktory by na coś nie wplywał.Często lekarze nie wiedzą o tym bo posługują sie 5 lekami na krzyż.

dzieki, ja wzielam 1 tabletke, moglam sobie darowac, nie wiedzialam czy mam takie skurcze czy dziecko sie obraca

Treść doklejona: 30.04.12 09:51
    Sayuri78: Proszę jednak... Trzymajcie za mnie kciuki...

masz to jak w banku!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Sayuri78 oj nie zazdroszczę Ci sytuacji w jakiej się znalazłaś. Ale mam nadzieję, że wieczorem wszystko się wyjaśni na Twoją korzyść i odetchniesz z ulgą:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Sayuri78 kciuki zaciśnięte, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Sayuri78, to naprawdę dziwne, żeby w dwóch laboratoriach wychodziły zupełnie odmienne wyniki. Mam nadzieję, że te dzisiejsze będą ujemne i wyjaśnią całą sytuację. Trzymaj się i postaraj się nie dołować na zapas!
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ja dziś mam wizytę wieczorem u gina, mam nadzieję, że wszystko będzie ok!
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Sayuri78, Trzymam kciuki!
    -- ,
  3.  permalink
    Juz znalazlam nazwe zelu stomatologicznego,ktory znieczula i chlodzi miejsce gdzie jest podrazenieni lub wychodza osemki.Nazywa sie Sachol, juz poprosilam tate jak bedzie jechal po mnie zeby kupil bo zwariowac idzie i jak na zlosc nic nie ma.A juz go mialam kiedys i swietnie znieczula i mozna go stosowac w ciazy:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Sayuri78 - oczywiście kciuki trzymam i czekam na info!
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Cobraczek: Nazywa sie Sachol

w ciązy nie wolno sacholu, a po drugie on nie znieczula tylko wyżera rany.
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dziewczyny, nie demonizujmy brania no-spy czy paracetamolu. Każdy wie, że nie bierze się leków "na wszelki wypadek", bez wyraźnego wskazania itd. Niektóre dziewczyny z zalecenia lekarza biorą no-spe przez większość ciąży i nie szkodzi to dzieciom, więc nie uwierzę, że 1-2 tabletki wzięte sporadycznie zaszkodzą. To samo jest z paracetamolem.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam się dziewczynki u mnie upał, dzidzia coraz bardziej aktywna, już w dzień ją czuję, wcześniej tylko wieczorem :bigsmile:

Za szpitalne dziewuszki trzymam mocno kciuki!

Sayuri78 no dziwna sytuacja, ale mam nadzieję że ten ostatni wynik podniesie cię na duchu, trzymam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Sayuri78: Proszę jednak... Trzymajcie za mnie kciuki...
    Przepraszam, że się tak rozpisałam.

Trzymanie kciuków rozpoczęte :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

A jak jeszcze raz przeprosisz za zbytnie rozpisywanie się, to osobiście przyjadę do Ciebie i spiorę tyłek !!!!
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    on nie znieczula tylko wyżera rany.

???
    Sachol ma działanie przeciwbólowe, przeciwzapalne i odkażające. Nie wyżera ran (!)Z tego, co wiem nie jest zalecany tylko w ostatnim trymestrze ze względu na wpływ na krzepliwość krwi.
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Peppermill: Nie wyżera ran

Używałam sacholu, i zawsze jak dałam na aftę lub ranę po wychodzeniu ósemki - to na początku jego działania skakałam z bólu i miałam łzy w oczach. Wcale mnie nie znieczulał. Co do działania przeciwzapalnego i odkażającego to zgodzę się, bo ładnie wszystko się po nim goiło, ale w ciąży wolę go nie używać.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Jej mam wrażenie, jakby mój brzuch, co godzinę robił się coraz większy :D
    --
  4.  permalink
    Witamy się po niedzieli.

Trzymam kciuki za wszystkie zestresowane dziewczyny.
    hopelight doti_p będzie dobrze.

Treść doklejona: 30.04.12 11:54
    Vsti: Jej mam wrażenie, jakby mój brzuch, co godzinę robił się coraz większy :D

Mam to samo ale u mnie to dopiero 21 tydzień. Nie sądziłam że aż tak będzie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    doti i hopelight trzymam mocno kciuki!!! Ku pocieszeniu - też leżakuję w ten piękny weekend;) Ale zobaczcie same...wg lekarzy "rodzę" już od 28 tc (choć akutrat dzisiejszy dzień nie jest dobry do "chwalenia się", bo ciegle mi "pyka" w brzuchu i leci ze mnie jak cholera;) no ale w sumie mamy 35tc skończony, więc jest nie najgorzej;) Słuchać lekarzy, brać co każą i leżeć;) Będzie dobrze, a w następną falę upałów będę już z wózkiem jeździć;P

Sayuri kilka stron temu wrzuciłam artykuł na temat cytomegalii...może Cię zainteresuje...w każdym razie...nawet jeśli zachorowałaś (choć trzymam mocno kciuki, żeby to była jakaś "ciążowa anomalia") to po pierwsze cyto nie jest już aż tak groźna po 20 tc...faktycznie ten Twój wynik (IGG) taki nieswoisty - mój gin też zawsze podkreślał, że w przypadku nowego zarażenia to nawet IGG mocno rośnie...dziwne...ale nawet jeśłi jesteś chora to wcale nie znaczy, że dziecko zachoruje...no i nawet gdyby (tfu!) to po porodzie dostaje leki (opisane w w/w artukule) i też ma ogromną szanse. Trzymam mocno kciuki!!!
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Dziewczyny, a czy coś osłonowego na żołądek można brać. Bo mi strasznie dziś dokucza, a wizyta dopiero wieczorem?
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Witam się w ten piękny, słoneczny dzień. Dla mnie pracowity, bo mam aż 3 uczniów na korkach, ale dzięki temu kupię sobie sandałki :devil:, które już mam upatrzone.

Z tą nospą też bym jej nie demonizowała, moja przyjaciółka od połowy ciąży musiała brać jej dość sporo ze względu na ciążę zagrożoną i urodziła po terminie śliczną córeczkę. Wiadomo, że producent zabezpiecza się, informując o działaniach niepożądanych. Chyba na żadnym leku nie znajdziemy informacji, że kobieta w ciąży może go brać ile jej się podoba, bez konsultacji z lekarzem.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
  5.  permalink
    mag_dre: w ciązy nie wolno sacholu, a po drugie on nie znieczula tylko wyżera rany.

Dzwonilam do gina i powiedzial,ze nie ma przeciwskazan pozatym juz go w ciazy stosowalam.

Peppermill: ???Sachol ma działanie przeciwbólowe, przeciwzapalne i odkażające. Nie wyżera ran (!)Z tego, co wiem nie jest zalecany tylko w ostatnim trymestrze ze względu na wpływ na krzepliwość krwi.

Ja tez pierwsze slysze,ze cos wyzera:confused:Nie raz go stosowalam....Rowniez czytalam o tej krzepliwosci.ale ja jestem w II trym wiec mnie to nie dotyczy.

basia_87: Dziewczyny, a czy coś osłonowego na żołądek można brać. Bo mi strasznie dziś dokucza, a wizyta dopiero wieczorem?

Jogurty lub oslony do antybiotyku np.Biotyk
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ale sie ciesze, robiłam posiew z pochwy i jest prawidlowy, czyli kiedys jak mnie zaswędziało to nie z tego powodu:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    doti_p: Mi ostatnio moja gin zleciła drugi raz cmv bo mówi, że potem pediatrzy o to pytają, więc ona woli na zapas zlecić.. A mi rośnie crp, podejrzewają jakaś tam bakterie na s i to może być przyczyną tych cholernych skurczy, więc znamy już przyczynę. Dostałam antybiotyk i będziemy czekać co dalej

oj co to za bakterie?i gdzie ? bidulo Ty, wyleczą Cię i skurcze miną~!
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Kakai: ale sie ciesze, robiłam posiew z pochwy i jest prawidlowy
    Mi też robili, jak byłam w szpitalu ;p pobierali mi również wymaz z nosa i po dziś dzień nie wiem po cholerę to :D A ja głupia zapomniałam się zapytać :P
    --
  6.  permalink
    doti_p: Mi ostatnio moja gin zleciła drugi raz cmv bo mówi, że potem pediatrzy o to pytają, więc ona woli na zapas zlecić.. A mi rośnie crp, podejrzewają jakaś tam bakterie na s i to może być przyczyną tych cholernych skurczy, więc znamy już przyczynę. Dostałam antybiotyk i będziemy czekać co dalej
    --
    Doti a jaka wartość crp ? Pytam bo sama mam podniesione a reszta wyników raczej w normie
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ale tu dzisiaj spokojnie, większość pewnie na spacerkach, a ja kiszę się w robocie echh :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Dziewczyny nie przesądzajcie z ta nospa i nie straszcie wiadomo że lepiej nie brać jak się nic nie dzieje ale niestety niektóre z nas muszą ją np od piątku biorę 3na1 i zastrzyki też znam dużo dziewczyn które brały całą ciążę i mają zdrowe dzieci niestety na to nie ma reguły możesz całą ciążę nic nie brać chuchac dmuchać i urodzić chore dziecko a możesz brać różne leki np na nadciśnienie czy tarczyc i jest ok niestety taka prawda . . . Sayuri 3 mam mocno kciuki jakie lekarz miał podstawy do zrobienia tego badania normalnie się go nie zaleca także może jest dużo kobiet które nawet nie wie o tym że są chore i rodzi zdrowe dzieci
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: Mi też robili, jak byłam w szpitalu ;p pobierali mi również wymaz z nosa i po dziś dzień nie wiem po cholerę to :D A ja głupia zapomniałam się zapytać :P

wlasnie, tez pewnie jakies bakterie sprawdzali:shocked:
    --
  7.  permalink
    doti_p: Generalnie mam 8,5, a wczoraj było 2, więc wzrost znaczny,ale to nie musi oznaczać że u ciebie taka wartość jest niepokojąca.. U mnie szukają przyczyny tych skurczy i może to jest to..
    --
    Doti ale ja mam 24 :cry: i lekarz stwierdził że nie wie co to może być, bo biocenoza jest ok i reszta też więc ja nie wiem czy mam się czego obawiać
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    NadziejaUmieraOstatnia : Doti ale ja mam 24

nie masz jakiś ubytków zębów- próchnica też podwyższa CRP
    --
  8.  permalink
    mag_dre: nie masz jakiś ubytków zębów- próchnica też podwyższa CRP
    Byłam u dentysty , pani stwierdziła że nie ma nic takiego co mogłoby podnieść crp do tego poziomu, dwa maleńkie ubytki, które radziła zostawić i nie leczyć.

Ja się boję bo w pierwszej ciązy jak wody odeszły to crp miałam 106, a lekarz mówi żeby sie nie martwić. I bądz tu człowieku mądry
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam się Dziewczyny. Ale sie kiepsko czuje...pogoda piękna ale w ciazy chyba mi nie służy, spuchłam tzn. nogi i ręce, spać nie mogłam dzis i głowa teraz pęka. Wczoraj wyciągnęłam męża na spacer nad jeziorko i dosłownie po przejściu 400m miałm dość, miałam wrażenie jakby buty były conajmniej trzy nr za małe a byłam taka zasapana że sama w to nie mogłam uwierzyć:shocked:

Co do alkoholu to ja całkiem w ciąży zrezygnowałam, bo nie ma co ryzykować nie potrafiłabym sobie podarować gdyby coś sie stało z powodu np. ,,głupiego" piwa. Tymbardziej że nie ma bezpiecznej dawki w ciąży, a ja przed ciążą już po jednym piwie miałam czasem dość (takie moje mozliwości), aczkolwiek piwo bardzo lubie:wink: ale najważniejsza jest Kruszynka.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.