Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_mag_
    • CommentTimeMay 2nd 2012
     permalink
    Vsti: A jeszcze myśl, że w następnym tygodniu zacznę już 8 m-c to w ogóle... Niedawno byłam w 12 tygdoniu

ja też hehe już niedługo 6 lipca :crazy::crazy:

edzia503: tylko jeszcze jedno mam 4x1tabl. tego duphastonu,ale nap, jak plamienia ustaną to 2x1tabl. a już ustały to może 3tabl. do końca tyg. pojem.Lek nie odbiera,

To łykaj cały czas 2x1 duphaston i jedną rano lutkę ( ona zawiera więcej prog.)- a lekarzowi może napisz smsa, bo może na urlopie jest mamy długi weekend w PL
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    dziękuję za porady :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Doti - gratuluje :))) i zycz duzo zdrowka dla waszej 3ki :))) 3mam kciuki :)

Ja bylam dzis na usg w szpitalu, oczywiscie ciaza jest mlodsza - tak jak myslalam (od poczatku tak bylo - wedlug usg), to przez te moje cykle. Ale widzialam juz raczki i nozki - jak moja kruszynka nimi wywijala do gory :)))
    Badania krwi mam ok, tylko za niskie zelazo. We wtorek ide na kolejne usg :) teraz juz termin bedzie ok.
    --
  1.  permalink
    madziauk: Ja bylam dzis na usg w szpitalu, oczywiscie ciaza jest mlodsza - tak jak myslalam (od poczatku tak bylo - wedlug usg), to przez te moje cykle. Ale widzialam juz raczki i nozki - jak moja kruszynka nimi wywijala do gory :)))
    Badania krwi mam ok, tylko za niskie zelazo. We wtorek ide na kolejne usg :) teraz juz termin bedzie ok.
    --
    Madzia to cudowne uczucie , widzieć ruszającego maluszka
    --
  2.  permalink
    Doti gratulacje i dużo zdrówka dla Twoich córeczek. Niech się szybko rozwijają i przybierają na wadze, co by mogły szybko trafić do domku i ukochanych rodziców :tongue:

Edzia trzymam kciuki za pomyślną dla Was kontrolę u lekarza, dobrze, że już jest lepiej
    --
    •  
      CommentAuthorleneczka8484
    • CommentTimeMay 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    <strong>Madziulka</strong> wspaniale,że wszystko ok:)
    Ja niestety dziś leże brzuch napiety i do tego w pachwinach boli,parę razy dzwignęłam Natalkę,gdyż bylismy w szpitalu na oddziale laryngologii,bo mała ma przerośniete migdały i miała mnóstwo badań,bardzo na nich płakała a ja razem z nia więc to chyba odruch był gdy mi ją oddawali z sali zabiegowej:( i to może dlatego.
    <strong>Doti</strong> gratuluje i trzymam mocno kciuki i będe się modlić za Twoje córeczki
    -- ,
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Leneczka - Ty sie kochana nie przemeczaj. Wiem, ze Natalka chora i wiadomo, chcialoby sie ulzyc dziecku. Ale trzeba myslec tez o tym co w brzusiu siedzi. :) Duzo sily zycze i zdrowka :)
    --
  3.  permalink
    Madziu staram sie Kochana ale wtedy się zapomniałam,pierwszy raz mi to się zdarzylo:/ale mam nadzieje,że do jutra przejdzie:(
    -- ,
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Doti Gratuluję córeczek = trzymam kciuki, żeby były silne i rosły zdrowo:) :thumbup:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 02.05.12 17:43</span>
    Leneczko odpoczywaj dziś dużo, ja też dziś brzuszkiem do góry leniuchuje przez te twardnienia:neutral:

Ufff jaki upał ;) Wcinam lody dla ochłody:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Doti Gratulacje dla całej czwórki :).

Witam się i ja już po.:p
    Od soboty jesteśmy już w domu całe i zdrowe:).
    Nie spodziewałam się, że będę przeżywała "żałobę" po utracie brzuszka - jakoś nie mogę się pogodzić z tym, że już jest "po".:/
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorwielgosz
    • CommentTimeMay 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    Gratulacje dla nowych mam!! Pieknie!!

Doti, trzymam kciuki za Twoje kruszynki!! Moja kuzynka urodziła sie z waga 800 gr. 20 lat temu. Teraz jest studentka medycyny i wspaniałą dziewczyną.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    jeżynka gratulacje!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Boję się że ten przyrost będzie za mały i zatrzymają nas w szpitalu:(.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Jezynka - gratuluje :)))
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    Witam się i ja.

doti i jeżynka moje gratulacje.

Treść doklejona: 02.05.12 20:22
    dziś mamy już 24 tydzień
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Wieczorne pustki :)
    To ja na prawie koniec dnia zycze wszystkim spokojnego milego dnia jutro jako ze to wolny dzien.
    Ja wkoncu skorzystalam dzis z urokow grilla :) Mniam :)
    Dobranoc!:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    A no wieczór to już cicho..... a ja miałam mały wypadek córka coś rozlała w łazience i wywinęłam orła, na szczęście upadłam na biodro, kolano i łokieć, boli cholernie biodro ale z brzuszkiem chyba wszystko w porządku, żadnych skurczy, żadnego napinania się, żadnych plamień, a dzidzia rusza się jak zwykle, wizyta w środę jakoś dotrwam, ale strachu się okropnie najadłam aż się popłakałam a córka ze mną... :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Witam ciocie:)
    My dziś skończyłyśmy tydzień, z tej okazji zapraszam na nasze dzidzie

pozdrawiaMY:winkkiss:

Treść doklejona: 03.05.12 00:17
    Doti i ja się przyłączam do gratulacji, ściskam mocno:hugging:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeMay 3rd 2012
     permalink
    Gratuluje Wam dziewczyny!
    Mój mąż się urodził 22lata temu ważąc ok.1kg dziś gdybym powiedziała ile waży to by mnie chyba zastrzelił...

przeżywamy kryzys małżeński od paru dni, nie potrafię mu wybaczyć pewnej rzeczy, tak mi z tym trudno :( boje się że to wszystko się rozpadnie.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeMay 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    Witam :)
    Gratuluje przyszlym i nowym mamusiom :) i pozwolicie ze do Was dolacze :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    dzien dobry....choc noc kiepska :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Pomaranczka :)))) witaj :)
    --
    •  
      CommentAuthorleneczka8484
     permalink
    Witam i ja,noc kiepska ze względu,że brzuch wczoraj napiety był ruchów mało czułam dziś z brzuchem lepiej,ale maluch kiepsko aktywny i strasznie sie martwię...:(:cry:
    -- ,
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Leneczka nie martw się, moja mała wczoraj też jakaś niemrawa była, dopiero wieczorem się obudziła. A wydaje mi się, że w Twoim tygodniu ruchy są jeszcze nieregularne - tak pisało w jednym z podradników ciążowych

Dzisiaj przyjeżdża mąż - bardzo się cieszę, bo już mi się nudziło i nie było do kogo się odezwać.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
  4.  permalink
    MADZINKA83 ja ruchy czuję od 14tc i mały był aktywny bez mała cały dzień a od wczoraj strasznie marnie jest nawet słodkie nie pomaga,nawet lekkie naciskanie brzuszka:(
    -- ,
  5.  permalink
    gratuluje tym wszystkim co czekają na swoje pociechy ja mam 2 dzieci parke ale chciałabym jeszcze jedno miec
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    leneczka8484: MADZINKA83 ja ruchy czuję od 14tc i mały był aktywny bez mała cały dzień a od wczoraj strasznie marnie jest nawet słodkie nie pomaga,nawet lekkie naciskanie brzuszka:(

Wobec tego trzymam kciuki, żeby maluch się uaktywnił.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Doti cieszę się!

Ja tez miałam kiepska noc, u nas pod blokiem wciaz jakies spitusy chodziły, darli sie. Jak jedni poszli to przyszli nastepni:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Witam się Kochane w skończonym 25 tyg.:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Pomarańczko śmiało rozgość się u Nas:)

Leneczko ja by się nie przejmowała ruchliwością dzidziusia bo na tym etapie ruchy nie muszą być regularne jak w zegarku. Moja mała też ma humory, czasem fika tak, że robi fale z brzucha a czasem siedzi cichutko jak myszka pod miotłą:wink:

Miłego leniuchowania dziś życzę:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    A ja znowu na wadze 0,5kg więcej... Co się dzieje :sad: ??
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Doti gratuluje :)))niedawno przegladalm Twoje zdjecia z brzuszkiem :))

Dziekuje za mile przywitanie :)

Leneczko ,niemartw sie ,ja tak z mala mialam ,ruchow czasmi nieczulam ,a kiedy poszlam na usg ,lekarz mnie pyta czy nadl nieczuje ,mowie ze nie ,a jak mi pokazal jak fika koziolki az sie zdziwilam :)))) odpoczywaj duzo :)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Pomarańczka25: i pozwolicie ze do Was dolacze :)

czekałam czekałam no i jesteś, długa droga przed nami :swingin: a jaka piękna
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    magku: A ja znowu na wadze 0,5kg więcej... Co się dzieje ??

Dziecko Ci rosnie :bigsmile:

Czyzby Justa2586 mnie wyprzedzila????
    Od 2dni nie bylo jej na forum!!!! :crazy:

Pomaranczka25 ja tez Cie witam :) spokojnych 9miesiecy
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    magku: magku

jeden dzień spokoju ;///
    wiesz jak byłam na końcówce w szpitalu leżała dziewczyna w 25tyg. i zatrzymywała jej się woda, wiesz jak ja sprawdzali wszystkie wypite szklanki zapisywała, siusiała do pojemniczka z miarka i sprawdzali ile wydaliła ile zostało na w organizmie, czujesz się spuchnięta wiem że dochodzą w Pl upały wiec może nie być miarodajne na pierwszy widok w lustrze , ale może zacznij w ten sposób kontrolować. taki pomysł przyszedł mi tylko do głowy .
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    [quote=nessie][/quote]

jak się czujesz miałaś jakieś skurcze ??? jak po nocy w domku ?
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    nessie: Dziecko Ci rosnie :bigsmile:

Niemożliwe, że w takim tempie...od soboty mam 2kg.więcej na wadze... :confused:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    magku: Niemożliwe, że w takim tempie...od soboty mam 2kg.więcej na wadze...

niom troszkę za duży przyrost byś miała ...:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    edzia503 czuje sie rewelacyjnie :) zero skurczy :D
    W nocy dotykalam brzucha czy tam jeszcze jest..... wogole mi nie ciazyl!

Ostatnio pisalam, ze przez 3tygodnie brzuch mi nie urosl!
    No to mam nowiny.... dobilam do STÓWKI :cool:

Justa2586 mamy ta sama wage ... + 16 kg :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    doti super , dziewczynki są silne z natury dadzą radę : ) ściskam waszą trójeczkę : )

Witam nowe mamusie , my właśnie dobiłyśmy połówki:shocked: , a jeszcze tak niedawno modliłam sie o przeminięcie I trymestru :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Hej, nasze dziewczynki za pół godziny skończą już 2doby :) Są maleńkie ale bardzo bardzo silne. Aż mi chwilami wstyd, że ja tu marudzę że tak boli po cc, a one takie maleńkie i tak walczą:) Mobilizują mnie też do walki. Wczoraj już ściągnęłam dla nich trochę mleczka, najpierw 10, potem 30ml:) Dziękuję za wszystkie kciuki i słowa wsparcia:)
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    nessie: czuje sie rewelacyjnie :) zero skurczy :D
    W nocy dotykalam brzucha czy tam jeszcze jest..... wogole mi nie ciazyl!

nie no fajnie :clap: widać dzidzia się nie spieszy choć miała momenty stresujące dla Mamusi \, no nic co nam pozostaje trzeba czekać
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Witam! :)
    Właśnie bociany krążą nad naszym domem :clap::clap::clap:
    A tak w ogóle zaczyna mnie przerażać mój drugi suwaczek :D Zostało 68 dni :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Uwielbiam ,bociany :)
    Wczoraj bylam kilka dni na Pojezierzu Kaszubskim i widzialm 8 lecacych bocianow ,nad naszym domkiem ,a jak wracalam do domu to jeden prawie lecial mi na wysokosci szyby w aucie ,juz sie balam ze go udezymy ale odbil do gory :)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Vsti: Vsti
    Vsti: Vsti

no taki suwaczek od razu inaczej brzmi :DDD ja patrzałam w Swoją karte a tam 204dni do porodu niesamowite,a jeszcze tydz. i II trymestr chyba jest bezpieczniejszy jak wyczytałam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    W mojej rodzinnej miejscowości jest nawet tzw. "szlak bocianich gniazd", jest ich naprawę baaaardzo dużo :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Tak edzia ,aby wejsc w drogi trymestr i mozna odetchnac :)))
    Jak to moj maz twierdzi ,czeka na bezpieczny okres ,zeby nieuszkodzic fasolki :D zobaczysz u mnie pod wykresem o co chodzi :D
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    edzia503: no taki suwaczek od razu inaczej brzmi :DDD ja patrzałam w Swoją karte a tam 204dni do porodu niesamowite,a jeszcze tydz. i II trymestr chyba jest bezpieczniejszy jak wyczytałam
    --

Powiem Ci, że ja jeszcze niedawno odliczałam do tego II trymestru... Nawet się nie obejrzałam a tu odliczam do porodu :)))

Dobrze, że zaczęliśmy robić zakupy dla małej wcześniej, bo nie wyobrażam sobie teraz biegać za wszystkim :):) a i tak jeszcze wiele rzeczy nam brakuje... :)
    A co do mojego m. to on ostatnio boi się mnie nawet "dotknąć", myślałam, że to ja się będę bała, a nie On :D
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Pomarańczka25: Jak to moj maz twierdzi ,czeka na bezpieczny okres ,zeby nieuszkodzic fasolki :D zobaczysz u mnie pod wykresem o co chodzi

widziałam widziałam :bigsmile: damy rade co nie ?!? tak coś czuję że po 3kg klocki urodzę , jak pow. pani doktor że Ejam miała 4580 i 62cm pani kazała przynieść coś na potwierdzenie :rolling: bo tu to też takie okruszki się rodzą

Treść doklejona: 03.05.12 11:01
    Vsti: Dobrze, że zaczęliśmy robić zakupy dla małej wcześniej, bo nie wyobrażam sobie teraz biegać za wszystkim :):) a i tak jeszcze wiele rzeczy nam brakuje... :)

Ja najbardziej nie mogę się doczekac info kto mieszka w brzuszku, bo mamy tu taki cudny sklep Primark , świetne gatunkowo rzeczy i jakie miłe ceny mam nadzieje że koło 28-30 tc będę mogła tam troszkę zabawić.

A Wam czego brakuję, serio aż tak dużo?

w Nl bociana nie widziałam nawet przelatującego za to kaczek i mew od groma :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Hheheh pewnie :))))
    Ale byla duza ,moja miala 3580 i 54cm :)))
    Wydaje mi sie ze jak mala nbyla taka duza ,to bedziesz miala wskazanie do cc :)

Treść doklejona: 03.05.12 11:07
    Edzia ja uwielbiam primark :D jak jestem u siostry robie tam zakupy :)
    AAA i nawet siora mi kupowla bodziaki w 7-packi za jakies grosze :) gdzie ja w pl placilam np.za jedno body okolo 20-30 zl :d
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.