Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeMay 3rd 2012
     permalink
    Pomarańczka25: Wydaje mi sie ze jak mala nbyla taka duza ,to bedziesz miala wskazanie do cc

tak czy siak jak wiem że będzie CC, tak jak z Ejam , ciśnienie, siatkówka- odklejająca, ułożenie miednicowe Małej(wiec teraz do tego doszło że 2babelki) a waga dzień przez porodem szacowali na maxx 3500-3800 musiały byście widzieć zdziwienie położnych i gina

ale teraz idzie idealnie po tej siatce centylowej , tzn.troszkę odstaje bo ma 110 wzrost , i strasznie długie nogi ale to po tacie , wzrost-oczka-nazwisko i wystarczy reszta cała mamusia

Treść doklejona: 03.05.12 11:12
    Pomarańczka25: Edzia ja uwielbiam primark

No właśnie męża siostrę tez tam obkupiliśmy praktycznie co rusz coś 7-ce kupujemy za śmieszne $$$
    Najbardziej podobała mi sie moja mama w tym sklepie jak zaczęła mnożyć śliczna garsonka za 25 e, nie nie kupuje.Ale wtedy jej pozwoliłam przemnożyć i co?za 100 zł- cała garsonka?i od razu 3 kupiła :rolling:

Treść doklejona: 03.05.12 11:15
    ok ide ogarnąć "śladanie" Martynka tak mówi , i chyba się wymyję jakoś sama muszę dać radę najgorzej włosy. nad wanna-to nic poradzę sobie .

Buziaki na cały dzień :*
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Nam brakuje przede wszystkim materac do łóżeczka, przewijak, wanienka, kocyki i duuużo takich drobnych rzeczy głównie higienicznych... A w czerwcu wolałabym mieć wszystko skompletowane... Ale oczywiście, jak na złość maj się zaczął i zaczęły się inne nieplanowane wydatki... :confused:
    --
  1.  permalink
    Witam sie i ja w ta duchote :) Doti, sciskam Wasza trojeczke cieplutko, wszystko bedzie dobrze. Probuje meza z lozka sciagnac, ale jakis uparty jest i wstac nie chce :P Ja wyprawke tez powoli zaczynam kompletowac, jak narazie podostawalam troszke ciuszkow, sama kupilam kilka rzeczy, jeszcze sporo brakuje, a lozeczko i wozek to chyba sobie po 30 tc kupie :P bo najpierw pokoi trzeba zrobic ladnie, no i mam nadzieje, ze tego 8 maja sie potwierdzi, ze to bedzie dziewuszka :P ze z kreseczki sie siusiak nie zrobil hihi
    --
  2.  permalink
    Witamy się i My ;)

Doti cudownie że malutkie takie silne , trzymam mocno kciuki.

Witaj Pomarańczka.

Jutro wizyta , troszkę się obawiam jak tam z szyjką ale i bardzo sie cieszę że zobaczę naszego synka.

Co do ruchów to ja czuję tylko delikatne a to już 23 tydzień , trochę mnie to martwi ale ze względu na moją wagę, myślę że to normalne, ,,puszyste,, czują podobno mniej. Mam nadzieję że to prawda, tym bardziej że na każdej wizycie malutki fika koziołki.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
    • CommentTimeMay 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    Ja czuje synka bardzo mocno. Czasami mnie to az martwi...czasem da mi takiego kopa chyba w pecherz ze to moze nie jest bolesne ale nie przyjemne a to dopiero srodek 23 tc.

Tylko ze on ma juz swoj rytm. W nocy spi razem ze mna...(czesto sie budze i po prostu jak nie spie to nie czuje go wogole). W dzien sie uaktywnia. Leneczko na tym etapie jeszcze ma swoje "lepsze" i "gorsze" dni, rakze spokojnie. Zauwzylam ze jak sie skupiam na jego ruchach to oczywiscie malo go czuje a jak jestem czyms zajeta i o tym nie mysle to maly wierci sie czesto.
    Dzis rano jak sobie lezalam od 6 do 8 to ani razu go nie poczulam...i nie powiem juz zaczynalam swirowac...wystarczylo wstac i zjesc sniadanie. Tylko ze na te mocne czy slabe ruchy nie ma reguly....moze faktycznie zalezy to od tluszczyku bo ja akurat go nie mam dlatgo skora mi sie napina tak dziwnie:/ i mam lozysko na tylnej scianie a to podobno tez pomaga w odczuwaniu maluszka. :wink:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
  3.  permalink
    ,,puszyste,, czują podobno mniej

niekoniecznie :P moj szkrab jak mnie kopnie to czuje to dosyc mocno.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Hej, witam nową Mamuśkę :bigsmile:

A ja jutro z rana idę na badnaie obciążenia glukozą..... :confused: jak tylko pomyślę, to mi słabo, ale już zaopatrzyłam sie w cytrynkę....
    W każdym razie trzymajcie kciuki za mnie :wink: bo ja raczej z tych niesłodkich smaków jestem :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ul cia ja to przechodzilam 2 razy i bez cytryny! jakos dalam rade, choc do przyjemnosci to nie nalezy ;) Trzymam kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    Witam się i ja:)

Ul_cia: A ja jutro z rana idę na badnaie obciążenia glukozą..... :confused: jak tylko pomyślę, to mi słabo, ale już zaopatrzyłam sie w cytrynkę....
    W każdym razie trzymajcie kciuki za mnie :wink: bo ja raczej z tych niesłodkich smaków jestem :wink:

Też na 8 idę na obciążenie. Czuję, że skończy się rzygankiem. Prosiłam lekarza, żeby dał mi 50g, bo 75 mogę oddać i będę musiała powtarzać, ale mnie zbeształ tylko. Prawda jest taka, że w moim przypadku jak ma wyjść ( a prawdopodobnie wyjdzie) to wyjdzie przy 50 już...

A propos zakupów to ja nie mam kompletnie nic. Zero. Wybrałam tylko wózek i łóżeczko, ale z zakupami już gorzej. Znajomi się pytają czy mam już syndrom wicia gniazda czy coś, a ja nic. Pewnie jak zwykle obudzę się na ostatnią chwilę...
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    annie128: najomi się pytają czy mam już syndrom wicia gniazda czy coś, a ja nic. Pewnie jak zwykle obudzę się na ostatnią chwilę...

W 26TC syndrom wicia gniazda- nie za wcześnie?- ja jutro zaczynam 32 tc i jeszcze go nie mam.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    mag_dre: W 26TC syndrom wicia gniazda- nie za wcześnie?- ja jutro zaczynam 32 tc i jeszcze go nie mam.

jakoś też u siebie nie zauważyłam tego syndromu, a wręcz przeciwnie nic mi się nie chce :D
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    mag_dre: W 26TC syndrom wicia gniazda- nie za wcześnie?

Pewnie, że za wcześnie :wink: U mnie to był bezpośredni zwiastun porodu - ale ja z tych z natury leniwych, więc może dlatego dopiero wtedy mnie dopadło, ha ha.
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ja robilam z corcia obciezenie glukoza 2 x bez cytrynki i niebylo tak zle ...to jest tylko strsznie mdle ,smakuje jak rozcienczony lukier :D

A co do syndromu wicia gniazda ,to chyba bardziej mial moj maz :d on myl okna ,sprzatl itp. wiec mnie chyba ominelo :D
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ja też jestem jeszcze daleka od wicia gniazda - i nie powiem, pociesza mnie, ze nie ja jedna :devil: Chociaż dziwię się, bo ja raczej z tych co to muszą mieć wszystko gotowe na długo przed i wszystko zrobione zawczasu :bigsmile: ale jak widac ciąża zmienia nas nie tylko zewnętrznie... mam nadzieję tylko, że to lenistwo mi przejdzie, bo przy Dzidziusiu to raczej niefajnie by było ....
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    mag_dre: W 26TC syndrom wicia gniazda- nie za wcześnie?- ja jutro zaczynam 32 tc i jeszcze go nie mam.

Mi też się wydawało, że mam czas i że to przecież za wcześnie, ale jak mi rodzinka i znajomi zaczęli zadawać pytania w stylu "jak remont" (jeszcze nawet nie zaczęty nota bene) albo czy mam łóżeczko, wózek, wyprawke itd. to się zaczęłam zastanawiać czy to ze mną jest coś nie tak, czy może ich jednak ponosi lekko.
    Wydaje mi się, że jeszcze mam czas, żeby mi odbiło, póki co słodkie lenistwo i nic nie robienie, bo jak się młody pojawi to już nie będzie jak leniuchować.

Pomarańczka25: A co do syndromu wicia gniazda ,to chyba bardziej mial moj maz :d on myl okna ,sprzatl itp. wiec mnie chyba ominelo :D

To u mnie trochę inaczej- M. zachowuje się czasami tak, jakby zapominał, że będzie nas o jedno więcej i to już wkrótce.
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Witam i pozdrawiam z fryzjerskiego fotela!:swingin:. W koncu będę wyglądać jak człowiek. Pózniej mam wizytę u ginekologa, i pewnie zostanę ochrzaniona, bo kazał przychodzić już co 2 tyg. a ja sobie bimbam:).
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsti: duuużo takich drobnych rzeczy głównie higienicznych

u nas na szkole rodzenia radzili, żeby kupić kosmetyki dopiero po urodzeniu się dzidziusia, bo dopiero wtedy się okaże czy np. nie będzie problemów ze skórą, atopowością, alergią itp. i trzeba wtedy kupować nowe kosmetyki i tak. Więc ja tak zrobiłam przy pierwszym dziecku i teraz też tak zrobię. Jak urodzę to w końcu mężuś ma 3 doby żeby iść do sklepu czy apteki i kupić co potrzeba :bigsmile:

A ja mam syndrom wicia gniazda od jakiegoś ponad tygodnia !!!! ale to chyba przez ten remont....już mam dość tego bajzlu - od poniedziałku nie mamy sypialni bo tam remont, śpimy na kanapie w salonie, wszystkie rzeczy z sypialni leżą na stole w salonie, pod stołem w salonie, w kuchni stoi rozłożone łóżeczko, w pokoju Iwonki nasza pościel z sypialni.....i mogłabym tak w nieskończoność wymieniać !!!!! mąż na urlopie do końca tego tygodnia i jak tego nie ogarniemy przez najbliższe dwa dni to wpadnę w szał normalnie i urodzę ze złości !!!!! Ja już czuję się tak koszmarnie, że nawet siedzieć mi źle bo brzuch mam jakoś nisko i muszę okrakiem siedzieć, żeby się zmieścił. Poza tym wkurza mnie to że jestem taka niezdarna......nienawidzę być od kogoś zależna, a teraz jak mi coś na podłogę spadnie to muszę kogoś prosić, żeby mi podniósł.....no i nienawidzę tak narzekać, ale chyba czasem trzeba :devil: Generalnie staram się być dzielna i twarda, ale momentami już po prostu nie potrafię i np. zaczynam ryczeć.....

Ale wyciągnęłam już najmniejsze ciuszki po Iwonce - miałam dwa kartonowe pudła i jedno pełne nadaje się dla Mateuszka (w tym sensie, że nie są mega różowe, z królewnami itp.) Najpóźniej w poniedziałek ruszam z praniem !!!!

A i zamówiłam sobie koszule na allegro, brakuje mi jeszcze tylko staników i jakiś kapci bo mam tylko takie pod prysznic i torbę mogę pakować (dla siebie.....). Dla Małego w sumie większość też mam, muszę tylko kupić małą paczkę pieluszek i chusteczki nawilż.
    I najważniejsze - zdecydować się wreszcie na któryś szpital.....:confused:

Treść doklejona: 03.05.12 16:02
    wielgosz: Witam i pozdrawiam z fryzjerskiego fotela!.

a pochwalisz się efektem ?? a tak w ogóle - gdzie ty mieszkasz, że masz czynnego dziś fryzjera ??

Treść doklejona: 03.05.12 16:03
    aha - laneczka - nie ma znaczenia jak wcześnie zaczęłaś czuć ruchy - na tym etapie tak czy siak mają prawo być nieregularne :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    dziewczyny tak z innej beczki zachorowałam na świece yankee candles :heartsabove: :rainbow::heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Moj m. i kupowanie kosmetykow dla dziecka :D
    Kupie jakis maly plyn do kapieli, oliwke, czy tam balsam, krem do pupy w razie co mam w rodzinie pelno maluszkow, ktorym bedzie mozna to sprezentowac... ;)
    Za 2 tyg. chyba zaczne na raty robic pranie ubranek, pieluszek, poscieli, bo troche tego mam... O to jeszcze jakis proszek musze kupic i plyn dla dzieci...
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dziewczyny ,tak z mojego doswiadczenia ,niekupujecie masy kosmetykow ,to jest marketing ,ja nakupowalam przed urodzeniem malej ,pelno a potem wywalam ,poniewaz waznosc sie konczyla .
    Niechce tu robic reklamy ale najlepszym kosmetykiem jest zel :
    http://www.johnsonsbaby.com.pl/products,pokaz,29.html
    + kremik jakis do twarzy jak dla mnie uwazam ze zwykly bambino ,albo penaten.(na zime nivea albo penaten na kazda pogode )

+ do pupki penaten ( ale niemiecki,ja bralam z allegro 500 g ,starczal mi na jakies 5-6 miesiecy )
    + bepanthen na odparzenia .
    Nic innego nieuzywalam .
    A nakupowlam zasypek ,oliwek itp.
    Pediatra mi polecil aby nieuzywac oliwki ,moja np.po oliwce nivea dostala wysypki i uzylam ja raz ,potem nigdy wiecej :)

Treść doklejona: 03.05.12 18:44
    _kasiek_: Ale wyciągnęłam już najmniejsze ciuszki po Iwonce - miałam dwa kartonowe pudła i jedno pełne nadaje się dla Mateuszka (w tym sensie, że nie są mega różowe, z królewnami itp.) Najpóźniej w poniedziałek ruszam z praniem !!!!

Ja tez jezeli bedzie dziewczynka mam cala szawke ciuszkow :) Zostawialm sobie te "lepsze"
    A jak bedzie chlopczyk to wystwie u nas na sprzedaz ,jako mega paczke :)))
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    jestem jestem, i jestem wnerwiona. Dzidzie są mają się "chyba dobrze" serduszka biją, ale co nic po za tym nie pomierzyła (w ogóle badała przez brzuch już!-mimo że ciężko,bo jestem gruba no ale cóż ) zaczęła wycierać , Mąż pyta nie mierzy Pani? -nie ale maja coś około 5cm,, puściła serduszka bijące ale nawet nie wiem ile na minute bo to nie istotne?!? mówimy jej że od pt.leżałam ona - ale po co przecież już nie krwawię? to po co leżeć ?
    Nawet nie wiem jaki dokładny termin.
    Jedno co się dowiedziałam nie zależnie od wagi dzieci CC robią w 37tc -ale nikt nie mówi że ja będę ją miała bo ciśnienie w normie, a oczy to oni sobie po swojemu zbadają.(ja po ostatnim wymiotowaniu to było 4-razy a ja miałam tak zakrwawione oczy nie białe-białka krwisto czerwone całe!!!)
    Kurna co raz bardziej boję się tych lekarzy.... muszę zasięgnąć języka co jakbym w Pl chciała rodzi tu jestem ubezpieczona tu płace czy to obejmuje w Pl ???

a i najlepsze mówimy że mamy konflikt serologiczny pokazałam jej grupy krwi nasze-wyniki z PL , ona mówi zbadałam już pani ostatnio i jest ok ,ale co jest ok, wiecie coś na ten temat co ona zbadała w 10tc?

Treść doklejona: 03.05.12 19:02
    Pomarańczka25: Ja tez jezeli bedzie dziewczynka mam cala szawke ciuszkow :) Zostawialm sobie te "lepsze"
    A jak bedzie chlopczyk to wystwie u nas na sprzedaz ,jako mega paczke :)))

Ja obstawiam na Henia i Agatke :]]] jak tak będzie mamunia będzie haapy bo mamy wszystko od Martynki i bardzo bym chciała znów je użyć
    --
  4.  permalink
    Jeju Edzia normalnie masakra u was tam ze sluzba zdrowia, az sie to przykro czyta, ze lekarz ma takie podejscie i do nienarodzonych dzieci i do pacjentki.... zbytnio sie nie znam, ale jesli to Twoje ubezpieczenie obejmuje kraje europejskie to tutaj tez powinni je honorowac. Poczytaj na necie, moze akurat cos znajdziesz.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Edzia ,bo oni robia podobnie jak w Ie ,pobieraja krew ,robia sobie badania potrzebne ,ale niedaja wynikow ,Mojej siostrze tez mowieli jakby bylo cos nie tak zadzwonia .
    a tak maja wyniki dla sibie do wgladu .Tylko szlag moze trafic czlowieka ,bo idziesz na ta wizyte a tak naprawde nic niewiesz ,co za wredne babsko ...
    Najwazniejsze ze dzidziusie maja sie dobrze ,serduszka bija :)))))

edzia503: Ja obstawiam na Henia i Agatke :]]] jak tak będzie mamunia będzie haapy bo mamy wszystko od Martynki i bardzo bym chciała znów je użyć

a ja obstawiam Miloszka ,zobaczymy czy sie pomylilam ,ja mowie ze chlopczyk ,maz ze dziewczynka i mowi o dziecku caly czas ona ,dla niej :D
    --
  5.  permalink
    a ja obstawiam Miloszka ,zobaczymy czy sie pomylilam ,ja mowie ze chlopczyk ,maz ze dziewczynka i mowi o dziecku caly czas ona ,dla niej :D--

JA tez obstawialam chlopca, ale tutaj to maz mial racje i sie musialam przestawic z on na ona :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    kuleczka_69: a ja obstawiam Miloszka ,zobaczymy czy sie pomylilam ,ja mowie ze chlopczyk ,maz ze dziewczynka i mowi o dziecku caly czas ona ,dla niej :D--

JA tez obstawialam chlopca, ale tutaj to maz mial racje i sie musialam przestawic z on na ona :)
    --

heheh :)
    U mnie z moja corka ,,jak bylismy na usg potwierdzic plec ,lekarz sie pyta mojego meza i co Pan obstawia ,a on z cala powaga i pewnoscia : coreczke jestem pewien ...lekarz mnie bada i mowi ma pan racje :))) trzeba bylo wiedziec mine mojego M ,jaki byl dumny i nadal oczywiscie jest z corci :)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    No mówi wam można się wnerwić, taka mało ważna się czuje ale co byłam ostatnia pacjentka, nas od razu do drzwi i zaczęła się ubierać.
    Musimy coś zacząć myśleć co dalej , w sumie nie było by głupie rodzić w Pl-rodzice pod ręką, lekarze kompetentni, ostatnio rodziłam w Klinice w Panewnikach i było suuuper zobaczymy jak to będzie.Najważniejsze żeby ładnie rosły i zdrowo, bo dziś oglądałam operacje dziecka w łonie matki miało guz większy od Dziecka wycieli kobieta donosiła i ur. dziewczynka ma 2 latka i jest okazem zdrowia , no i wczoraj porodówka te bliźniaki takie maleńkie. Dobrze daj NAszym dzieciom Zdrowie oby żadna z Nas nie musiała się z takimi zmagać problemami .
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Dlatego też zamierzam kupić na początek po jednym niedużym opakowaniu jakiegoś żelu, czy tam płynu do kąpieli+ balsam lub oliwka, krem do pupy i do twarzy... na pewno nie mam zamiaru kupować na zapas, bo dokładnie tak jak piszecie nie wiadomo, jak skóra dzidzi będzie reagować :)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    jejku może ja tez juz powinnam zacząć coś robić skoro ty vsti już tym myślisz :) chociaż syndromu wicia gniazda to ja zdecydowanie jeszcze nie mam i jakoś tak myślę że jeszcze mam mnóstwo czasu- w końcu mam równe 2 mc do terminu a pewnie 2i pół miesiąca do narodzin franka.

W każdym razie uwielbiam ten weekend majowy siedzenie w ogrodzie i przyjmowanie gości mogłabym tak cały czas.

kasiek doskonale cie rozumiem z tym uzależnieniem ja co prawda jeszcze wszystko sama robię, z wyjątkiem woskowania, ale już teraz wszyscy mnie chcą wyręczyć a żebym konewki nie podnosiła, żebym fela nie nosiła, żebym na ziemi nie siadała i tak w koło.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    justa2586 nie bylo od 3dni na forum :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Pomarańczka ale u mnie nie będzie drugiej dziewczynki :wink: po prostu wybrałam dla Młodego takie rzeczy bardziej "uniwersalne" bo przecież z powodu płci nie będę kupować wszystkiego nowego....mam rzeczy po Iwonce które wyglądają jak nowe - ubrała je może 2-3 razy - a np. bodziak ma różową lamówkę - nie zamierzam sie tym za bardzo przejmować - chyba nic się nie stanie Mateuszowi jak będzie spał w takim bodziaku :wink:

A co do kosmetyków - ja na pupę stosowałam Linomag a sporadycznie na odparzenia Sudocrem
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja zapraszam na bazarek na zakupki;D zbieramy na nowe ciuszki i na kurs przedluzania rzes
    --
    •  
      CommentAuthorcheriniatko
     permalink
    _kasiek_: A co do kosmetyków - ja na pupę stosowałam Linomag a sporadycznie na odparzenia Sudocrem

No właśnie ten Linomag do pupy jest polecany, chyba też kupię taki żel do kąpieli

Ja już z wyprawką w połowie drogi: wózek zamówiony, mebelki przyjechały w piątek, materacyk kupiony. Z większych rzeczy nie mamy jeszcze przewijaka, wanienki i pościeli do łóżeczka.
    Dziś zakupiłam pieluszki tetrowe,flanelowe, ręczniki z kapturkiem, kocyk i kilka drobiazgów
    A do szpitala dla mnie brakuje jeszcze 2 koszul, bo jedną już mam, kapci i 2 biustonoszy do karmienia. A dla dzidzi nie mam papmersów i chusteczek. Tak więc dużo już nam nie zostało
    :bigsmile:

A jak to jest dziewczyny, czy takiego malca trzeba po kąpieli koniecznie czymś smarować?
    --
  6.  permalink
    justa2586 nie bylo od 3dni na forum

Moze cosik u Niej ruszylo :P

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 03.05.12 21:15</span>
    cos mi sie z cytowaniem zrabalo, nie pokazuje mi nickow, kto cytowal :P
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Linomag na pupę ten czerwony, czy zielony?

Staniki do karmienia to kupię w czerwcu... A lepsze są takie z fiszbiną, czy bez?

Do szpitala chyba już wszystko mam oprócz staników... Zmobilizowała mnie ostatnia wizyta, na którą w ogóle nie byłam przygotowana :P

W ogóle to, jakby kogoś interesowało to widziałam ostatnio w rossmannie żele do kąpieli i mleczka dla dziec nivea 500 ml za 13,99 zł ;)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    my jak fel miał gdzieś suchą skórę to smarowaliśmy go po prostu parafiną, teraz jak się nic nie dzieje to go nie smarujemy.

ciekawe co z justą

gienia super niektóre ciuszki szkoda że nie potrzebujemy ubranek bo pewnie bym się skusiła na kilka.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    cos mi sie z cytowaniem zrabalo, nie pokazuje mi nickow, kto cytowal :P

Zauważyłam, że mi też :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: Do szpitala chyba już wszystko mam

czyli co masz? ja nie wiem co trzeba meic:bigsmile: mam tylko koszule do karmienia hehe:wink:
    --
  7.  permalink
    Kakai, a na stronie Twojego szpitala nie pisze co trzeba wziac ze soba? jesli chcesz moge Ci skopiowac co trzeba :)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 03.05.12 21:27</span>
    DLA MAMY
    Karta ciąży
    Karty informacyjne z poprzednich pobytów leczenia szpitalnego
    Aktualne wyniki badań
    NIP pracodawcy i NIP własny.
    Wynik posiewu z przedsionka pochwy i odbytu w kierunku paciorkowców B – hemolizujących wykonanego po 35 tygodniu ciąży
    Wynik Grupy Krwi i Rh( oryginał)
    Dowód osobisty i dokument potwierdzający ubezpieczenie
    Kilka koszul na zmianę ( niewskazane są piżamy )
    Środki do higieny własnej
    Kubek , sztućce
    Podpaski
    Szlafrok i kapcie.

DLA DZIECKA
    Pieluszki jednorazowego użytku
    Chusteczki nawilżane

Oraz wszystkie inne przedmioty, bez których nie wyobraża sobie Pani pobytu w Szpitalu.

Drogie Panie pamiętajcie o:
    pozostawieniu cennej biżuterii w domu
    zmyciu lakieru u rąk i nóg (kolor płytki paznokciowej jest ważną informacją o Waszym zdrowiu)
    skróceniu paznokci (bez tipsów) - będzie Wam łatwiej zajmować się maleństwem

To jest info ze strony mojego szpitala:) Mam nadzieje, ze niektorym pomoze :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Kakai: czyli co masz? ja nie wiem co trzeba meic mam tylko koszule do karmienia hehe

Koszule
    Kapcie
    Kapcie pod prysznic
    Podkłady (tzn. te podpaski duuuże) :)
    Podkłady takie na łóżko (choć u nas w szpitalu niby jedne i drugie podkłady dają)
    Wkładki laktacyjne
    Majtki siatkowe
    (Kosmetyki typu żel, płyn do higieny intymnej itp.)
    Ręczniki (nawet nowe kupiłam) ;p

W sumie nie mam szlafroka (ale chyba pożyczę od mamy na te kilka dni), staników, a i tantum rosa chcę zakupić... Nie wiem czy, coś jeszcze potrzebne?

No właśnie sztućce trzeba również mieć ;p
    --
    •  
      CommentAuthorcheriniatko
     permalink
    Vsti: Linomag na pupę ten czerwony, czy zielony?

Ten zielony to maść do pupki.

Kakai: mam tylko koszule do karmienia hehe:wink:

2/3 koszule, na wszelki wypadek szlafrok, 2 ręczniki, kapcie + klapki pod prysznic, skarpetki, 2 staniki do karmienia, duże podpaski poporodowe, wkładki laktacyjne, podkłady na łóżko mam też dla komfortu, majtki poporodowe 5szt., chyba tyle :wink::wink:

Kosmetyków do higieny osobistej to pewnie żadna z nas nie zapomni, a właśnie no i Tantum rosa
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Kula moj szpital nie ma strony hehe, to pipidówa:bigsmile:

Treść doklejona: 03.05.12 21:32
    dzięki Dziewczyny:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Kakai: Kula moj szpital nie ma strony hehe, to pipidówa
    Mój o dziwo ma, ale zero informacji! :D Dobrze, że kilka koleżanek ostatnio tam rodziło ;p

A dla dziecka muszę mieć tylko pieluszki i chusteczki :) A tego nie mam :P

Kakai Ty chyba zamawiałaś pieluszki z tej apteki "dbam o zdrowie"? jeśli tak to proszę powiedz mi, czy dodając te produkty do koszyka nalicza się ta cena bez promocji? I czy przy odbiorze wtedy uznają tą promocję mając kartę?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: Mój o dziwo ma, ale zero informacji! :D Dobrze, że kilka koleżanek ostatnio tam rodziło ;p

ja najwyzej podpytam mojej poloznej bo jest z tego szpitala:bigsmile:
    --
  8.  permalink
    Kakai, aha :wink:

Ale wiecie co, dziwne, dla dziecka tylko pieluszki i chusteczki, a ubranka? czy tylko ubranka potrzebne beda jak sie bedzie wychodzic ze szpitala?
    --
    •  
      CommentAuthorcheriniatko
     permalink
    Vsti: A dla dziecka muszę mieć tylko pieluszki i chusteczki :)

U nas też pampersy, 5szt. pieluszek tetrowych, kocyk lub otulaczek i ręcznik kapielowy, no i ubranka po 3szt.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    U mnie, jak dziecko jest w szpitalu ma ubranka szpitalna, swoje przywozisz do odbioru :)

Treść doklejona: 03.05.12 21:37
    cheriniatko: 5szt. pieluszek tetrowych, kocyk lub otulaczek i ręcznik kapielowy
    Tego u nas nie potrzeba :)
    --
  9.  permalink
    Vsti: U mnie, jak dziecko jest w szpitalu ma ubranka szpitalna, swoje przywozisz do odbioru :)

Treść doklejona: 03.05.12 21:37

cheriniatko: 5szt. pieluszek tetrowych, kocyk lub otulaczek i ręcznik kapielowy

Tego u nas nie potrzeba :)

Ooooo to fajnie macie, ja nie wiem w co to wszystko spakuję, bo trochę tego będzie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Jak ja 2 tygodnie temu spakowałam się do szpitala to miałam tak ciężką torbę ze sama w życiu bym jej nie uniosła :D

Mój m. dziś stwierdził, że do 10.07 to ja nie dochodzę i że na pewno urodzę pod koniec czerwca :shocked::bigsmile: Nie wiem skąd taka teoria :P
    --
  10.  permalink
    Vsti: Mój m. dziś stwierdził, że do 10.07 to ja nie dochodzę i że na pewno urodzę pod koniec czerwca :shocked::bigsmile: Nie wiem skąd taka teoria :P

Hehehe pewnie się już doczekać nie może :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Chyba mu się instynkt tacierzyński włączył, bo non stop mi brzuch dotyka i co godzinę pyta, czy Mała się ruszała, nawet ruchy liczy (czego ja nie robię) :D Własny m. mnie zadziwia :D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.