Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Linomag na pupę ten czerwony, czy zielony?
ja nie wiem w co to wszystko spakuję, bo trochę tego będzie
A jak to jest dziewczyny, czy takiego malca trzeba po kąpieli koniecznie czymś smarować?
to relaksuje dzieci przed spaniem
Z resztą położna środowiskowa mówiła mi, żeby smarować dziecko tylko wtedy, gdy ewidentnie widać, że skórka jest wysuszona i potrzebuje nawilżenia.
Kasiek ,tak ja mam rowniez kilka rzeczy uniwersalnych ,ale mam duzo sukienczek ,ogrodniczek ,w wiekszosci wszystko w kwiatki,cekinki ,rozowe ;p
Wiec chlopca tak nieubiore. :)
U mnie znowu krew na wkladce....
zaczynam sie martwic :(
vitani_82: Z resztą położna środowiskowa mówiła mi, żeby smarować dziecko tylko wtedy, gdy ewidentnie widać, że skórka jest wysuszona i potrzebuje nawilżenia.
U mnie znowu krew na wkladce....
zaczynam sie martwic :(
nessie - spokojnie - czop może odchodzić z krwią - u mnie właśnie tak się zaczęło i dlatego pojechałam na IP. Nie wiedziałam co się dzieje i się przestraszyłam. Dopiero mnie na IP uświadomiono. O 5 rano zobaczyłam krew a o 14:05 Iwonka była już z nami !!!! Więc może to już dziś --
a wogole jak ktos ma skurcze bolesne i akcja juz w toku to gdy szyjka sie rozwiera to tez sie krwawi???
nie pakuj wszystkich rzeczy dla maluszka - ja brałam i będę pewnie brała po 2szt. ciuszków a resztę mąż będzie mi dowoził bo faktycznie sporo tego jest. A pamiętajcie, że szpitalne szafki nie są duże Podobnie robię dla siebie - nie biorę 3 paczek tych wielkich podpasek tylko jedną (max dwie), kilka wkładek laktacyjnych a nie od razu całą paczkę itd.
nie wiem czy doczytalas.... tez jestem z szesnastką na plusie!
kiedy masz jakas wizyte?
Nogi mi z 2 razy spuchły wieczorem, ale za to zaczęły mnie bolec nadgarstki i czasami puchną palce u dłoni. Zaczynam się trochę martwic, czy to tylko zatrzymująca się woda w organizmie. Chyba podjadę do przychodni zmierzyć sobie ciśnienie. Mam schizę, że to może być gestoza
Dziewczyny już rodzące lub te na wylocie - czy u Was się jakoś objawiało wstawianie główki do kanału? Tydzień temu na wizycie dowiedziałam się, że Mała już jest do tego przygotowana (choć szyjka jeszcze była zamknięta), a ostatnio jak więcej popracowałam w domku i potem wyszłam na zakupy to przy każdym kroku czułam kłucie - chyba w szyjce (?)
Ulcia ja to mogłabym chodzić codziennie gdyby nie finanse Nadzieja - to trzymam kciuki za wizytę i CI strasznie zazdroszczę Chętnie bym obejżała sobie te słodkie nóżki, kóre mnie tak skopują od środka
A ja wizytę mam we wtorek 8 maja, ale niestety w tym gabinecie nie ma USG tylko "podsłuch" serduszka ....
Ja już po glukozie, w domku. Dałam radę, nie zemdlałam, nie wymiotowałam, w sumie nie było najgorzej - mam nadzieję, ze wyniki bedą spoko i powtarzac nie będe musiała, ani cukrzycy mi nie wykryją
--
mam nadzieję, ze wyniki bedą spoko i powtarzac nie będe musiała
Kuleczko jak ja bym chciała tak mocno czuć mojego Szkraba . Wczoraj się zmartwiłam że tak słabo czuję, ale wyczytałam też że łożysko na przedniej ścianie amortyzuje troszkę te odczucia, plus mój tłuszczyk może wszystko będzie dobrze. Dziś na wizycie popytam lekarza. btw. Dzien dobry Kochane:) noc duszna, nieprzespana, siusiu mnie budzilo co 2h ;/ wczoraj jak lezalam juz w lozku moje dziecie tak cudownie mi sie po brzuszku przeciagalo, jak w matrixie hihi
jak robilas 75 to juz nie bedziesz powtarzac ;)
Kuleczko jak ja bym chciała tak mocno czuć mojego Szkraba .
Kuleczko łożysko nie przodujące tylko na przedniej ścianie mam, wtedy też podobno mniej czuć - sama już nie wiem. Ja się nie spotkałam z nieprzyjemnymi uwagami od lekarza ani teraz ani jak byłam w szpitalu w pierwszej ciąży. Mój lekarz nawet przy usg jak ,,mniej,, widać to jest bardzo delikatny. Dobrze że sie nie przejęłaś bo im samym dużo w tej kwestii do ideału brakuje. Nadzieja, a lozysko masz przodujace? jesli tak to pewnie dlatego slabiej czujesz ruchy Maluszka. a tluszczyku mam sporo, lekarz w szpitalu mi to wypominal non stop ( byl taki nieprzyjemny), ale ja sie tym nie przejelam, ciesze sie tylko, ze do takiego debila nie chodze na wizyty. Podpytaj na wizycie, jak Cie to niepokoi, ale moze tez Maluszek leiwy w takie upaly jest? nie wiem