Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Vsti, moj od kiedy sie dowiedzial, ze jestem w ciazy to chucha i dmucha, caluje brzusia, glaska, a ostatnio to nawet rozmawia z Malutka :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeMay 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    Mój też tak miał, ale od czasu do czasu, a teraz mu się nasiliło :P i boi się mnie "dotknąć" odkąd wyszłam ze szpitala :tooth:
    --
  2.  permalink
    Mój też ma tak od dłuższego czasu. Jak bi brzuch zaczyna falować, to się nachyla, głaszcze i woła "gdzie jest bobas" :bigsmile:
    A czasami chce na siłę, żeby go mały skopał i się irytuje, gdy ten właśnie w tym momencie śpi.
    Vsti tak więc odruch prawidłowy ma Twój M. :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    się irytuje, gdy ten właśnie w tym momencie śpi

Haha, to moja tesciowa tak ma, chcialaby na sile, a Malutka jej nie slucha :P
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeMay 3rd 2012
     permalink
    kuleczka_69: Haha, to moja tesciowa tak ma, chcialaby na sile, a Malutka jej nie slucha :P
    :thumbup::tooth:
    --
  4.  permalink
    A co, wystarczy, ze ja rodxzice glaskaja, obcych rak nie potrzebuje hihi:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Jestem tego samego zdania :P
    --
  5.  permalink
    POza tym, tesciowa jest niedelikatna, bo zamiast delikatnie poglaskac brzusia to trzesie tym jakby to jakas galareta byla, zero umiaru :P
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Dlatego też moje brzucha prócz męża i mnie nikt nie dotyka;) Lecimy spać, jutro w końcu m. ma wolne! :D

Dobrej nocy dziewczyny :))
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsti: Linomag na pupę ten czerwony, czy zielony?

my stosowaliśmy ten czerwony

cheriniatko: ja nie wiem w co to wszystko spakuję, bo trochę tego będzie

nie pakuj wszystkich rzeczy dla maluszka - ja brałam i będę pewnie brała po 2szt. ciuszków a resztę mąż będzie mi dowoził bo faktycznie sporo tego jest. A pamiętajcie, że szpitalne szafki nie są duże :neutral: Podobnie robię dla siebie - nie biorę 3 paczek tych wielkich podpasek tylko jedną (max dwie), kilka wkładek laktacyjnych a nie od razu całą paczkę itd.

cheriniatko: A jak to jest dziewczyny, czy takiego malca trzeba po kąpieli koniecznie czymś smarować?

my smarowaliśmy oliwką choć wiem, że są różne szkoły i niektórzy mówią, że nie trzeba, ale córcia miała po niej taką fajną mięciutką skórkę i bardzo to lubiła bo to taki swego rodzaju masaż dla noworodka/niemowlaka (o tym masażu można w necie znaleźć informacje) - to relaksuje dzieci przed spaniem
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    _kasiek_: to relaksuje dzieci przed spaniem

Z wyjątkiem mojego dziecka, które przy smarowaniu i masowaniu po kąpieli drze się jak opętane od maleńkości. :wink: Dlatego smaruję je czymś jak muszę. Z resztą położna środowiskowa mówiła mi, żeby smarować dziecko tylko wtedy, gdy ewidentnie widać, że skórka jest wysuszona i potrzebuje nawilżenia.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Chyba cierpię na bezsennośc

tak szybko tu nie.zawitamy z brzuniem ponieważ za rok dwa chciałabym otworzyć swój salon urody
    Ale z drugiej strony chciałabym aby różnica wieku była nie wielka aczkolwiek myślę aby odłożyć starania na 30tke ale 8lat różnicy to dużo między mną a siostrą jest 11lat różnicy.i nie mamy kontaktu
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeMay 4th 2012
     permalink
    vitani_82: Z resztą położna środowiskowa mówiła mi, żeby smarować dziecko tylko wtedy, gdy ewidentnie widać, że skórka jest wysuszona i potrzebuje nawilżenia.

prawda jest taka, że wszystko zależy od dziecka, a jak porozmawiasz z 3 położnymi to będziesz miała 4 różne opinie na temat pielęgnacji dziecka :wink: u nas tak było - co położna (szpitalna, środowiskowa, prywatnie wynajęta) to był inny sposób kąpiel, pielęgnację pępka itp. Trzeba ułożyć z tego wszystkiego swój "plan" i wybrać to co pasowało nam i dziecku
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Kasiek ,tak ja mam rowniez kilka rzeczy uniwersalnych ,ale mam duzo sukienczek ,ogrodniczek ,w wiekszosci wszystko w kwiatki,cekinki ,rozowe ;p
    Wiec chlopca tak nieubiore. :)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    U mnie znowu krew na wkladce....
    zaczynam sie martwic :(
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Pomarańczka25: Kasiek ,tak ja mam rowniez kilka rzeczy uniwersalnych ,ale mam duzo sukienczek ,ogrodniczek ,w wiekszosci wszystko w kwiatki,cekinki ,rozowe ;p
    Wiec chlopca tak nieubiore. :)

no ja rozumiem cię doskonale - prawie ze łzami w oczach odkładałam te cudne malutkie sukieneczki i bluzeczki z księżniczkami, które mam po Iwonce.....a im starsza tym tego więcej było :cry: No ale cóż mam zrobić :wink:

nessie: U mnie znowu krew na wkladce....

nessie - spokojnie - czop może odchodzić z krwią - u mnie właśnie tak się zaczęło i dlatego pojechałam na IP. Nie wiedziałam co się dzieje i się przestraszyłam. Dopiero mnie na IP uświadomiono. O 5 rano zobaczyłam krew a o 14:05 Iwonka była już z nami !!!! Więc może to już dziś :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    _kasiek_: vitani_82: Z resztą położna środowiskowa mówiła mi, żeby smarować dziecko tylko wtedy, gdy ewidentnie widać, że skórka jest wysuszona i potrzebuje nawilżenia.

Jak pisalm wzyej ,moja mala dostala uczulenie od oliwki i wyladowalismy na ostrym dyżurze....
    Wiec zalezy od dziecka ,do dzis uzywam zel ktory wkleilam i mala ma super skórkę :)

Treść doklejona: 04.05.12 08:03
    nessie: U mnie znowu krew na wkladce....

Kochana ,powodzenia ,na to wyglada ze czop bedzie odchodzil powoli i zaczynasz rodzic :)))

Treść doklejona: 04.05.12 08:04
    Tymbardziej juz 39 tc ,to juz prawidlowo zakonczona ciaza :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    witam! co za noc, nie moglam zasnac, bo wyspalam sie w dzien, pozniej wszystkie psy na ulicy wyly, a nad ranem jakies koty chyba sobie orgie urzadzaly, bo tak przerazliwie miauczaly... I pogoda sie popsula... ;)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeMay 4th 2012 zmieniony
     permalink
    _kasiek_: nessie - spokojnie - czop może odchodzić z krwią - u mnie właśnie tak się zaczęło i dlatego pojechałam na IP. Nie wiedziałam co się dzieje i się przestraszyłam. Dopiero mnie na IP uświadomiono. O 5 rano zobaczyłam krew a o 14:05 Iwonka była już z nami !!!! Więc może to już dziś --

Kasia , pomarancza .... ale u mnie jest powtorka z rozrywki... gdyby to bylo to to bym tydzien temu urodzila....
    co trzeci dzien krwawie ...czerwona zywa krew... juz 2 razy bylam z tym na IP i niby szyjka sie rozwiera....
    czyzby zowu?? a wogole moze tak sie rozwierac bez zadnych boli??? i do ilu cm??? bo u mnie juz rozwarcie na 3 i pol cm ....
    a skurcze bolesne nie wiem co to...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    nessie kurka! Jak w ciąży widzisz krew to jedziesz na IP. Może rodzisz, może jeszcze nie, ale sama tego nie stwierdzisz;) Jedź, a my mocno kciuki zaciskamy!!!!
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Hanny: nessie kurka! Jak w ciąży widzisz krew to jedziesz na IP

Hanny na 9.30 mam wizyte w szpitalu...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej!
    nessie, sprawdz na IP co się dzieje.

A ja przespałam calą noc, bez pobudek:bigsmile:

Treść doklejona: 04.05.12 08:24
    nessie: Hanny na 9.30 mam wizyte w szpitalu...--

powodzenia Kochana, nie martw sie na zapas, dzidzius nadchodzi:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nessie - ale spokojnie - nie stresuj się niepotrzebnie, ciążę masz już donoszoną więc nawet gdyby się szyjka rozwierała to przecież chyba dobrze :) moja przyjaciółka chodziła z rozwarciem 3,5cm przez ponad miesiąc, lekarz ją nastraszył, że będzie wcześniej rodzić a ona donosiła równo do dnia wyznaczonego wg OM. A nie leżała jakoś specjalnie, nie była w szpitalu ani na żadnych lekach, bo szyjka się nie skracała przy tym.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Jasne ze dobrze, ze szyjka sie rozwiera... ale ja o jakis skurcz poprosze! Wtedy bede pewna, ze sie zaczyna! .....a tak to tylko sobie nadzieje robie!:bigsmile:

a wogole jak ktos ma skurcze bolesne i akcja juz w toku to gdy szyjka sie rozwiera to tez sie krwawi???

-----

aaaaa tak wogole w karcie szpitalnej mam zanotowane, ze chce porod w wodzie!!!!! :cool::cool::cool:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam sie po tym upalnym weekendzie:wink:
    Nessie spokojnie ... nie wyprzedziłam Cię. Wczoraj dostałam jakiegos bólu brzucha ale to nie skurcze bo to był taki ciągły ból w okolicy pępka ale po 2 nospach przeszedł.
    Doti ogromne gratulacje:clap:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    nessie: a wogole jak ktos ma skurcze bolesne i akcja juz w toku to gdy szyjka sie rozwiera to tez sie krwawi???

Może to nie było jakieś silne krwawienie, ale jednak pamiętam, że trochę krwawiłam.
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    justa2586 :swingin:
    nie wiem czy doczytalas.... tez jestem z szesnastką na plusie!
    kiedy masz jakas wizyte?

hydrozagadka to moze ja do 10cm dojde w taki sposob :fierce:
    --
  6.  permalink
    _kasiek_: nie pakuj wszystkich rzeczy dla maluszka - ja brałam i będę pewnie brała po 2szt. ciuszków a resztę mąż będzie mi dowoził bo faktycznie sporo tego jest. A pamiętajcie, że szpitalne szafki nie są duże :neutral: Podobnie robię dla siebie - nie biorę 3 paczek tych wielkich podpasek tylko jedną (max dwie), kilka wkładek laktacyjnych a nie od razu całą paczkę itd.

Dzięki tak też zrobię, spakuję mężowi w domu torbę z tym co ma dowozić to się chłopak nie pomyli :bigsmile:

nessie trzymam kciuki, żeby to było już i co by gładko poszło :thumbup:

A ja totalnie zdezorientowana jestem, dziś znów 400g więcej na wadze i wychodzi na to, że w ciągu tygodnia przybrałam 2kg, jedząc całkiem normalnie, a nawet więcej pijąc wody. Nogi mi z 2 razy spuchły wieczorem, ale za to zaczęły mnie bolec nadgarstki i czasami puchną palce u dłoni. Zaczynam się trochę martwic, czy to tylko zatrzymująca się woda w organizmie. Chyba podjadę do przychodni zmierzyć sobie ciśnienie. Mam schizę, że to może być gestoza :cry:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    nie wiem czy doczytalas.... tez jestem z szesnastką na plusie!
    kiedy masz jakas wizyte?

Doczytałam:bigsmile: mnie głównie gubią słodycze:confused:
    Wizyte mam 10.05 i już się nie mogę doczekać. Bo kurcze nic sie nie dzieje....:confused:mam trochę więcej śluzu ale takiego lejącego się, brzuch bolał ale po nospie przeszło...jutro mam egzamin licze na to że stres troszkę Małą pogoni:wink: a wieczorkiem może męża uda mi sie skusić na co nico:shamed:
    Nessie ale skoro u ciebie krew sie pojawiła to cie chyba juz zatrzymają, mi mówili żeby od razu przyjeżdżac jak tylko bym krwawiła.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 04.05.12 09:43</span>
    Nogi mi z 2 razy spuchły wieczorem, ale za to zaczęły mnie bolec nadgarstki i czasami puchną palce u dłoni. Zaczynam się trochę martwic, czy to tylko zatrzymująca się woda w organizmie. Chyba podjadę do przychodni zmierzyć sobie ciśnienie. Mam schizę, że to może być gestoza :cry:

Nie martw sie na zapas ja też puchne i mierze ciśnienie codziennie w domu i faktycznie może delikatnie wyższe niż zwykle ale ciągle w normie. Poza tym wydaje mi sie że to za przyczyna pogody, jednak upały robia swoje.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    hallo u nas od rana świeci słońce ale na szczęście bez upałów.

Kurcze ja to chyba nie miałam żadnego czopa, krwawień czy plamień.

nessie trzymam kciuki by to było już dziś!
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Nessie - trzymam kciuki!
    Dziewczyny, mam pytanko do tych w zaawansowanej ciazy - czy ktoras z was badala sobie sama szyjke?
    Oczywiscie pytam tych, z ktorych szyjkami sie nic nie dzieje, jak to wyglada na koncowce.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Od zachodu idzie deszcz u mnie już lało od rana, więc nacieszcie się jeszcze słoneczkiem jeśli możecie :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    mkd: Kurcze ja to chyba nie miałam żadnego czopa, krwawień czy plamień.

bo czop czasem może odejść już w trakcie porodu :bigsmile:

YPolly: Dziewczyny, mam pytanko do tych w zaawansowanej ciazy - czy ktoras z was badala sobie sama szyjke?

ja tam nie dosięgnę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Polly ja sobie wkładam do pochwy globulki, ale nie gmeram i nie szukam szyjki
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Witam
    Ja już wypiłam świństwo zwane glukozą i czekam sobie do 11:40 na kolejne pobranie. Na razie jest OK (odpukać) tylko mi się odbija tym smakiem :wink:
    No i Martynka szaleje jak nie wiem co:bigsmile:
    Aaaa no i ziewam jak cholera - pielęgniarka mówiła mi, że mogę być śpiąca, ale że aż tak:shocked:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    witam się w tak upalny dzionek
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dzień dobry ja znowu w robocie :neutral:

co do pielęgnacji dziecka mi najlepiej spisywały się produkty nivea, a z kolei na johnsonsbaby moja córka była uczulona, jakikolwiek produkt bym nie próbowała to wyskakiwały jej krostki więc tym razem też nie będę eksperymentowała ale wiadomo co dziecko to inaczej. Ja po kąpaniu zawsze Julcie oliwką smarowałam później tak cudnie wszystko pachniało i miała rewelacyjnie nawilżoną skórę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    Dziewczyny już rodzące lub te na wylocie - czy u Was się jakoś objawiało wstawianie główki do kanału? Tydzień temu na wizycie dowiedziałam się, że Mała już jest do tego przygotowana (choć szyjka jeszcze była zamknięta), a ostatnio jak więcej popracowałam w domku i potem wyszłam na zakupy to przy każdym kroku czułam kłucie - chyba w szyjce (?). Ogólnie lekarka obstawiała, że urodzę w 38 tyg. i kazała więcej leżeć, ale nie zawsze mi to wychodzi, bo kompletuję resztę wyprawki:wink:
    W domu jestem na etapie prania ciuszków - jeszcze mi prasowanie zostaje...
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Tres: Dziewczyny już rodzące lub te na wylocie - czy u Was się jakoś objawiało wstawianie główki do kanału? Tydzień temu na wizycie dowiedziałam się, że Mała już jest do tego przygotowana (choć szyjka jeszcze była zamknięta), a ostatnio jak więcej popracowałam w domku i potem wyszłam na zakupy to przy każdym kroku czułam kłucie - chyba w szyjce (?)

Kłucie w szyjce, ból spojenia łonowego, łamanie w kościach i kaczy chód :wink: Tak mi się przynajmniej wydaje, że to to :wink:
  7.  permalink
    Witam wszystkich

My dziś idziemy się oglądać z czego się bardzo cieszę. Niestety dopiero na 18 a już bym chciała....
    --
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    Dzięki, Hydrozagadka.
    Pozostaje mi mieć nadzieję, że jeszcze trochę to potrwa i zdążę ze wszystkim, a szczególnie ze spakowaniem torby do szpitala, do której jeszcze wszystkiego nie mam:shamed: Oby Mała nie chciała wyjść przed następną wizytą, którą mam 16.05, bo wolałabym jeszcze o parę rzeczy zapytać gin., a w dodatku dopiero w pn. robię posiew na GBS, więc przynajmniej do odebrania wyniku mogłaby się wstrzymać:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Nadzieja - to trzymam kciuki za wizytę i CI strasznie zazdroszczę :wink: Chętnie bym obejżała sobie te słodkie nóżki, kóre mnie tak skopują od środka :bigsmile:

A ja wizytę mam we wtorek 8 maja, ale niestety w tym gabinecie nie ma USG tylko "podsłuch" serduszka ....

Ja już po glukozie, w domku. Dałam radę, nie zemdlałam, nie wymiotowałam, w sumie nie było najgorzej - mam nadzieję, ze wyniki bedą spoko i powtarzac nie będe musiała, ani cukrzycy mi nie wykryją :devil:
    --
  8.  permalink
    Mam pytanie z innej beczki a raczej prośbę o pomoc w wyborze. Zbliżają się Komunię czy taki komplet encyklopedii http://allegro.pl/encyklopedia-szkolna-super-cena-kpl-8szt-o-twarda-i2305535913.html plus jakieś malutkie kolczyki złote to dobry pomysł ?? Ja nie mam pojęcia co i za ile się daje teraz na Komunię.

Treść doklejona: 04.05.12 12:49
    Ul_cia: Nadzieja - to trzymam kciuki za wizytę i CI strasznie zazdroszczę :wink: Chętnie bym obejżała sobie te słodkie nóżki, kóre mnie tak skopują od środka :bigsmile:

A ja wizytę mam we wtorek 8 maja, ale niestety w tym gabinecie nie ma USG tylko "podsłuch" serduszka ....

Ja już po glukozie, w domku. Dałam radę, nie zemdlałam, nie wymiotowałam, w sumie nie było najgorzej - mam nadzieję, ze wyniki bedą spoko i powtarzac nie będe musiała, ani cukrzycy mi nie wykryją :devil:
    --
    Ulcia ja to mogłabym chodzić codziennie gdyby nie finanse :bigsmile:

Co do glukozy to ja się boję tego badania od dawna hii hii - wątpię że dam rade :bigsmile:

Normalnie glukozę mam na poziomie 4,44 na czczo.
    --
  9.  permalink
    mam nadzieję, ze wyniki bedą spoko i powtarzac nie będe musiała

Ulcia, jak robilas 75 to juz nie bedziesz powtarzac ;)

btw. Dzien dobry Kochane:) noc duszna, nieprzespana, siusiu mnie budzilo co 2h ;/ wczoraj jak lezalam juz w lozku moje dziecie tak cudownie mi sie po brzuszku przeciagalo, jak w matrixie hihi
    --
  10.  permalink
    kuleczka_69: btw. Dzien dobry Kochane:) noc duszna, nieprzespana, siusiu mnie budzilo co 2h ;/ wczoraj jak lezalam juz w lozku moje dziecie tak cudownie mi sie po brzuszku przeciagalo, jak w matrixie hihi
    Kuleczko jak ja bym chciała tak mocno czuć mojego Szkraba . Wczoraj się zmartwiłam że tak słabo czuję, ale wyczytałam też że łożysko na przedniej ścianie amortyzuje troszkę te odczucia, plus mój tłuszczyk może wszystko będzie dobrze. Dziś na wizycie popytam lekarza.
    --
  11.  permalink
    Nadzieja, a lozysko masz przodujace? jesli tak to pewnie dlatego slabiej czujesz ruchy Maluszka. a tluszczyku mam sporo, lekarz w szpitalu mi to wypominal non stop ( byl taki nieprzyjemny), ale ja sie tym nie przejelam, ciesze sie tylko, ze do takiego debila nie chodze na wizyty. Podpytaj na wizycie, jak Cie to niepokoi, ale moze tez Maluszek leiwy w takie upaly jest? nie wiem
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    jak robilas 75 to juz nie bedziesz powtarzac ;)

75 :-)
    Kuleczko jak ja bym chciała tak mocno czuć mojego Szkraba .

Ja dopiero wczoraj zanotowałam fakt widocznego ruszającego się brzucha przy kopniakach, nawet mój P widział i strasznie się ucieszył, ze takiego kopniaka dostałam od JEGO córeczki :wink::bigsmile: a tak to do tej pory czułam oczywiscie ruchy i wiercenie sie Malucha, ale teraz widze, że codziennie to sie zmienia i wzmacnia - znacyz się Mała rosnie i nabiera siły :devil:
    --
  12.  permalink
    kuleczka_69: Nadzieja, a lozysko masz przodujace? jesli tak to pewnie dlatego slabiej czujesz ruchy Maluszka. a tluszczyku mam sporo, lekarz w szpitalu mi to wypominal non stop ( byl taki nieprzyjemny), ale ja sie tym nie przejelam, ciesze sie tylko, ze do takiego debila nie chodze na wizyty. Podpytaj na wizycie, jak Cie to niepokoi, ale moze tez Maluszek leiwy w takie upaly jest? nie wiem
    Kuleczko łożysko nie przodujące tylko na przedniej ścianie mam, wtedy też podobno mniej czuć - sama już nie wiem. Ja się nie spotkałam z nieprzyjemnymi uwagami od lekarza ani teraz ani jak byłam w szpitalu w pierwszej ciąży. Mój lekarz nawet przy usg jak ,,mniej,, widać to jest bardzo delikatny. Dobrze że sie nie przejęłaś bo im samym dużo w tej kwestii do ideału brakuje.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    <strong><strong>Kuleczka</strong></strong> - ten lekarz to faktycznie jakaś pomyłka! No poprostu burak!:shocked:

<strong><strong>Nadzieja</strong></strong> - ja tez w pierwszej połowie ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie, a przy badaniu połówkowym okaząło isę, ze teraz ejst na ścianie tylnej - wiec u Ciebie tez może sie zmienić :wink:

Coś mi sie "porąbało" z pisaniem na forum, ani pogrubić nie mogę, ani mi się osoba, którą cytuje nie pokazuje :confused: a robie wszystko jak kiedyś :sad:
    --
  13.  permalink
    Nadzieja, jak zwal tak zwal, nie wiem jak to sie terminami okresla :P moj lekarz tez jest delikatny i nie wypomina mi mojej nadwagi na kazdym kroku, ten w szpitalu przeszedl samego siebie, ryja na mnie rozdarl, ze on anatomii plodu (!) (a przeciez to juz dziecko, nie plod!!!) nie moze okreslic bo mam za duza warstwe tluszczu i gowno widac... i mam pecha, moj lekarz tam juz nie pracuje, i modle sie, zeby na tego niemilucha nie trafic jak bede rodzila :P
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.