Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Przodujące łożysko jest zagrożeniem bo może zamknąć szyjkę czy jakoś tak , a położone na przedniej ścianie to po prostu takie ułożenie.

Ja to się teraz tak tą ,,tuszą,, nie przejmuję - boję się tylko że przytyję przez te kolejne tygodnie za dużo i będzie poród przez cc albo jakieś inne komplikacje.

Mój na szczęście pracuje i w jednym i w drugim szpitalu, które biorę pod uwagę hii hii
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeMay 4th 2012
     permalink
    Ja wizytę mam 9maja i to będzie połówkowe, czekam z niecierpliwością żeby dzieć się okazał.

A i odebrałam wyniki, mocz ok nawet lepszy niż poprzednio, krew trochę gorsza, IGM ujemne i IGG też ujemne, czyli w sumie ok tylko dalej trzeba uważać żeby się tą cholerą nie zarazić....

O i wreszcie przestało padać i wyszło słoneczko :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Jezus dziewczyny "z porodowym doświadczeniem"...Kurde już dziś mi co chwila "pyka" dziecko w brzuchu! No nie wiem jak Wam to opisać, ale to coś jakby "pyknięcie paznokcia o paznokieć" (taki odgłos) podczas większego ruchu dziecka:( To może tak być? Nic sobie nie wymyślam - na 100% bobas - nawet mąż słyszał. Jezus świra dostanę:cry:
    --
  2.  permalink
    Nadzieja, ja od poczatku ciazy schudlam 3 kg, nic nie przytylam....a dziecko rozwija sie prawidlowo, aha, no to juz wiem o co chodzi z tym lozyskiem :P
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Hanny, nie mam pojęcia, co to właściwie za zjawisko, ale poprzednio tak miałam - w tej ciąży jeszcze się nie zdarzyło. To chyba nic czym należałoby się przejmować :wink:
  3.  permalink
    Hanny: Jezus dziewczyny "z porodowym doświadczeniem"...Kurde już dziś mi co chwila "pyka" dziecko w brzuchu! No nie wiem jak Wam to opisać, ale to coś jakby "pyknięcie paznokcia o paznokieć" (taki odgłos) podczas większego ruchu dziecka:( To może tak być? Nic sobie nie wymyślam - na 100% bobas - nawet mąż słyszał. Jezus świra dostanę:cry:
    Hanny może zadzwoń do gina i zapytaj , pierwsze słyszę o czymś takim. Głowa do góry będzie dobrze.

kuleczka_69: Nadzieja, ja od poczatku ciazy schudlam 3 kg, nic nie przytylam....a dziecko rozwija sie prawidlowo, aha, no to juz wiem o co chodzi z tym lozyskiem :P
    --
    Mi przybyło ale nie jakoś dużo ale teraz będzie przybywać z każdym tygodniem.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Hanny: nawet mąż słyszał. Jezus świra dostanę:cry:

Wszystko możliwe, ale ja w pierwszej ciąży nic takiego nie słyszałam przed porodem, ale każdy może być inny
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    No właśnie tak o tym czytam i trochę kobiet takie coś ma...no nie chcę panikować i nie chcę też do szpitala jechać, bo znowu mnie położą:( Ale jak trzeba będzie to wiadomo. Kurcze, martwię się jeszcze jedną rzeczą..czy jest możliwe żebym np przegapiła sączenie się wód? Wydaje mi się, że to jakaś większa ilość wydzieliny, ewentualnie może mocz popuszczam...nie jest tak, że majtki mam zalane, ale...no właśnie świra dostaje...sprawdzałam papierkiem lakmusowym i wychodzi ok czyli żółty. Dodam, że dziecko szaleje tak, że mam wrażenie, że przez pępek wyskoczy...aż mnie taki jego większy ruch to boli;)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    ,,Kłucie w szyjce, ból spojenia łonowego, łamanie w kościach i kaczy chód :wink: Tak mi się przynajmniej wydaje, że to to :wink:"

posiadam wszystkie powyższe objawy, codziennie z łóżka sie nie moge zwlec tak boli spojenie, a Małą czuje tak nisko że chodze okrakiem:confused: a córcia główki nie ma wstawionej w kanał.....:confused:
    --
  4.  permalink
    Hanny: Kurcze, martwię się jeszcze jedną rzeczą..czy jest możliwe żebym np przegapiła sączenie się wód? Wydaje mi się, że to jakaś większa ilość wydzieliny, ewentualnie może mocz popuszczam...nie jest tak, że majtki mam zalane, ale...no właśnie świra dostaje...sprawdzałam papierkiem lakmusowym i wychodzi ok czyli żółty. Dodam, że dziecko szaleje tak, że mam wrażenie, że przez pępek wyskoczy...aż mnie taki jego większy ruch to boli;)
    Hanny ja nie czułam w pierwszej ciązy że wody mi odpłynęły ale to był 17 tydzień , miałam delikatnie wilgotno ale wiadomo jak to w ciąży więcej wydzieliny i już , natomiast jak już byłam w szpitalu to czułam delikatnie co jakiś czas że się sączą - po 6 dniach dopiero miałam skurcze
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    czy nessie się do kogoś odzywała ?? miała na 9:30 na wizytę i od tamtej pory jej nie było....ciekawe czy zostawili ją w szpitalu....a może już rodzi ?? :bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Ja Ci Hanny moge jedynie podpowiedziec, ze jesli to by byly wody to papierek by sie na niebiesko/granatowo zabarwil...ja mam problem z nietrzymaniem moczu i musze latac non stop z wkladkami w gaciorach ;/ i to mam juz ten problem od 11tyg ciazy ;/ bardzo krepujace to jest ;/
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeMay 4th 2012 zmieniony
     permalink
    kuleczka_69: mam problem z nietrzymaniem moczu i musze latac non stop z wkladkami w gaciorach ;/ i to mam juz ten problem od 11tyg ciazy ;/ bardzo krepujace to jest ;/

łączę się w bólu mam to samo....

Mi przed odejściem wód chciało się siusiu, jak poszłam do łazienki zrobiłam i jak zakładałam majtki to mi po nogach ciekło ciurkiem, później zaczęły się skurcze, nie którzy mają na odwrót, najpierw skurcze później wody
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hehe rodzcie rodzcie bo mi nudno;D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    też jestem ciekawa jak u nessie
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    gienia83: hehe rodzcie rodzcie bo mi nudno;D

No mogłoby się coś zacząć dziać, bo ja na tej końcówce listy to szału dostaje :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    [quote=justa2586][/quote]
    To może jednak tylko efekt niskiego ułożenia :bigsmile: Wolałabym, żeby u mnie Mała z tym wstawianiem się jeszcze chwilę poczekała, choć u Ciebie to pewnie odwrotne uczucia :wink:
    I nie zacytowało mi Justy:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    kurcze to już sama nie wiem:confused: nessie pewnie zostawią już w szpitalu, o ile już nie rodzi:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Witam weekendowo!!

Kasiek, ja mieszkam na innym kontynencie, więc polskie święta państwowe obchodzimy tylko w sercu:).
    Zmiana fryzury mało drastyczna. Kolor odswieżyłam i podciełam ze o dobrych 5 cm., bo przy dwójce dzieciaków nie ma czasu na suszenie:devil:.
    Po wizycie okazało sie ze Maluch głową w dół już, ale poinformowałam lekarza że on przeważnie w poprzek.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    1. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    1. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    2. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    3. ifonka84 19.05.2012(dziewczynka)
    4. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    5. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)

6. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    7. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    8. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    9. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    10. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    11. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    12. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    12. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    13. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    14. Lezunia 25.06.2012
    15. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    15. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    16. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    17. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    18. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    18. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    19. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    20. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    20. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    21. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    22. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    23. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    24. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    25. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    26. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    27. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    28. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    29. polusiowa 02.08.2012 (chłopiec)
    30. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    30. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    31. atamala 06.08.2012
    32. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    33. Mamrotka 13.08.2012
    34. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    35. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    35. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    35. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    35. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    36. dorotka0905 20.08.2012
    37. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    37. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    37. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    38. marysia_23 25.08.2012 (dziewczynka i dziewczynka i chłopiec)
    39. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    40. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    41. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    42. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    43. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    44. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    45. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    46. oranda 15.09.2012
    47. katka_81 17.09.2012
    48. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    49. sysiajaw 24.09.2012
    50. leneczka8484 30.09.2012
    50. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    51. kapelusznick 01.10 2012
    52. magdalenka2610 07.10.2012
    53. łośćń 12.10.2012
    53. CiastoMiłości 12.10.2012
    54. madziauk 10.11.2012
    55. Linden 12.11.2012
    55. violet_flower 12.11.2012
    56. edzia503 23.11.2012
    57. lofbejbe 21.12.2012

Wklejam listę żeby nam się gdzieś nie zapodziała...a może coś się ruszy :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Trzymam kciuki za Nessie! Pewnie zacznie rodzić...
    Ja sie wczoraj zmusilam i kupiłam kilka mini kosmetyków dla siebie do torby szpitalnej, krem do sutków, trzy butelki , proszek do prania dla maluchow, bo muszę za jakieś 2 tyg. z praniem ruszyć. Trzeba zacząć coś działać...
    --
    •  
      CommentAuthormarysia_23
     permalink
    Witam się weekendowo dawno mnie tu nie było.
    brak sił na cokolwiek.
    doti gratuluje i zdrówia dla dziewczynek silne są więc będzie dobrze.

reszcie Rozpakowanych tez gratuluje ale nie nadrobie
    mam prośbę przy edycji listy jakbyscie mogły wpiszcie mi 2dziewczynki i chłopca. Sama nie mogę bo pisze z komórki

mam takie pytanie odnośnie boli brzucha bo od kilku dni czuje jakbym Miala zaraz @ dostac czy to normalne?
    --
  6.  permalink
    marysia_23: mam prośbę przy edycji listy jakbyscie mogły wpiszcie mi 2dziewczynki i chłopca. Sama nie mogę bo pisze z komórki
    Marysiu Trójeczka - Ale super - gratuluje!!!
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    marysia_23: mam prośbę przy edycji listy jak byscie mogły wpiszcie mi 2dziewczynki i chłopca

Zmienione :) ale cudnie 2 dziewuszki i chłopczyk gratulacje!

Mi też czasem się te bóle pojawiają, ostatnio informowałam gina o tym to nic nie powiedział, tym razem w środę też mu o tym powiem, zobaczymy co powie, a może zadzwoń do gin i się zapytaj?
    --
    •  
      CommentAuthormarysia_23
     permalink
    Dzwonilam ale jest na urlopie do wtorku i ma wylaczony tel, a we wtorek mam wizytę. póki nic się nie dzieje Oprocz bolu nie panikuje poczekam do wizyty :)
    --
  7.  permalink
    marysia_23: Dzwonilam ale jest na urlopie do wtorku i ma wylaczony tel, a we wtorek mam wizytę. póki nic się nie dzieje Oprocz bolu nie panikuje poczekam do wizyty :)
    --
    A może to dlatego że przy trójeczce masz ciaśniej w brzuszku , więc się maluchy rozpychają .
    --
    •  
      CommentAuthormarysia_23
     permalink
    Bardzo możliwe. czasem wydaje mi się że Niedlugo im miejsca zabraknie tak się rozpychaja. do leniuchow to one nie należą :p
    nie Wiem Skad mają aż tyle energii
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Ojej trojeczka:))) no to musi byc tam w srodku niezla imprezka:) moze to powoduje bol, a wktorym miejscu Cie boli? mnie tak bolalo i czasem boli nadal po bokach i gin powiedziala ze to wiazadla.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dziewczyny znaczie jakis portal do sprzedazy procz allegro?
    nie moge sie tam zaresjestrowac z moimi danymi i ip bo niby mam konto zalozone;/ z tego IP ale ani maz ani ja nie rejestrowalismy sie - jestesmy sto lat za murzynami z tym allegro
    ale czas najwyzszy pozbyc sie tego co zalega w szafkach

podsuncie jakis pomysl
    ewentualnie jak ktoras moglaby mi zalozyc konto na swoje dane a potem by sie zmienilo na moje po weryfikacji, normalnie bym o to nie prosila ale kurde na kurs chce uzbierac do czwartku :) hehe

jakbyco szeptac prosze
    teraz lece po torta z marcepanu bo maz ma dzis urodziny:)
    --
    •  
      CommentAuthormarysia_23
     permalink
    Więzadla swoją droga czuje jak się rozciagaja od jakiegoś czasu a teraz zaczelo mnie boleć typowo @ w dole brzucha tak bardziej posrodku
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    No to nie wiem Marysiu, mysle ze lepiej dla swietego spokoju skonsultowac to z ginkiem. Zawsze lepiej dmuchac na zimne. Nie chcesie wypowiadac za Cobraczka ale ona miala to samo i chyba przeszlo po nospie(?) ale nie chce gadac bzdur lepiej zeby ona sie wypowiedziala:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
  8.  permalink
    gienia83: dziewczyny znaczie jakis portal do sprzedazy procz allegro?
    nie moge sie tam zaresjestrowac z moimi danymi i ip bo niby mam konto zalozone;/ z tego IP ale ani maz ani ja nie rejestrowalismy sie - jestesmy sto lat za murzynami z tym allegro
    Gienia ale na allegro można mieć więcej kont niż tylko jedno na swoje dane, więc dziwne że nie możesz założyć. Ja mam np.dwa różne konta i nie było problemu żeby założyć.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    NadziejaUmieraOstatnia: Gienia ale na allegro można mieć więcej kont niż tylko jedno na swoje dane, więc dziwne że nie możesz założyć. Ja mam np.dwa różne konta i nie było problemu żeby założyć.

no to nie wiem o co im chodzi w dupe jeza;/ mowili ze cos jest nie uregulowane, ale ja nie bede placila za kogos nawet nie wiem za kogo;/
    --
  9.  permalink
    gienia83: no to nie wiem o co im chodzi w dupe jeza;/ mowili ze cos jest nie uregulowane, ale ja nie bede placila za kogos nawet nie wiem za kogo;/

Gienia ale dla allegro nie ma znaczenia z jakiego adresu ip się logujesz no chyba że kilka osób ma to samo i ktoś ma nie opłacone konto jak sprzedawał ale do tego mają przecież dane adresowe właściciela i raczej tu się pomylić nie mogą. Może coś zle zrozumiałaś.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ktoras chetna na tort z marcepanu;p ?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    NadziejaUmieraOstatnia: Gienia ale dla allegro nie ma znaczenia z jakiego adresu ip się logujesz no chyba że kilka osób ma to samo i ktoś ma nie opłacone konto jak sprzedawał ale do tego mają przecież dane adresowe właściciela i raczej tu się pomylić nie mogą. Może coś zle zrozumiałaś.

nie wiem oni sa dziwni mowia ze chca gadac z wlascicielem konta ale nie mowia z kim;/ a ja nie wiem maz mowi ze on nigdy konta tam nie mial, ja zreszta tez nie, bo nie mialam takiej potrzeby a gdy juz naszla robia problemy, nie chca zarobic to niech sie bujaja;D
    --
  10.  permalink
    Gienia ja chętnie skosztuje;p

Mam do Was Kobietki prośbę o oddanie na mnie głosu na brzuszek miesiąca:)
    Oto adres:

https://apps.facebook.com/brzuszekmiesiaca/?ebsmod=galeria
    -- ,
  11.  permalink
    gienia83: nie wiem oni sa dziwni mowia ze chca gadac z wlascicielem konta ale nie mowia z kim;/ a ja nie wiem maz mowi ze on nigdy konta tam nie mial, ja zreszta tez nie, bo nie mialam takiej potrzeby a gdy juz naszla robia problemy, nie chca zarobic to niech sie bujaja;D
    --
    Gienia a jak Ty się skontaktowałaś z nimi telefonicznie , skoro do nich można pisać tylko przez formularz zgłoszeniowy ?
    Nic z tego nie rozumiem :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    NadziejaUmieraOstatnia: Gienia a jak Ty się skontaktowałaś z nimi telefonicznie , skoro do nich można pisać tylko przez formularz zgłoszeniowy ?

no przez to okienko, ja napisalam ze telefonicnie? mowili/pisali o to mi chodzilo;D
    jak zalozylam konto i sie zweryfikowalam to nagle mi zablokowali konto i nawet nie wyjasnili i jak wyslalam wiadomosc to wlasnie oznajmili to co oznajmili
    --
  12.  permalink
    gienia83: no przez to okienko, ja napisalam ze telefonicnie? mowili/pisali o to mi chodzilo;D

Gienia a z czyjego konta się z nimi kontaktowałaś, przecież musiałaś się zalogować. Nie pomogę bo poważnie nie bardzo wiem o co chodzi w takim razie.
    A myślałam że allegro nie ma przede mną żadnych tajemnic :devil:

Treść doklejona: 04.05.12 15:20
    Więc musiałaś być tam zalogowana bo do weryfikacji konta potrzebne jest konto bankowe a z tym pomylić się nie można.
    Na prawdę nic nie rozumiem. Spróbuj to wyjaśnić. Bo moim zdaniem bez podstaw to oni nikomu nic zabronić nie mogą.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja nie mialam konta na allegro, kupowalam bez rejestracji wielokrotnie i dali mi porpozycje zebym sie zalogowala nie wiem juz o co chodzi chyba jestem z milion lat za murzynami z tym internetem.

Treść doklejona: 04.05.12 15:22
    dobra ide po tego torta bo mi cukiernie zamkna i maz bedzie nie pocieszony:)
    --
  13.  permalink
    gienia83: ja nie mialam konta na allegro, kupowalam bez rejestracji wielokrotnie i dali mi porpozycje zebym sie zalogowala nie wiem juz o co chodzi chyba jestem z milion lat za murzynami z tym internetem.
    Ja tez nic nie rozumiem, może na mamę załóż albo na teściową.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    cos wymysle, moze z tel kom sprobuje...
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    [quote=leneczka8484][/quote]

zrobione :*
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Hej dziewczyny, ale mnie dawno nie było :)

No Nessi to już chyba naprawdę rodzisz :bigsmile:

My wczoraj przesiedzieliśmy cały dzień nad rzeką, sami z M. i psem, zero ludzi, piękna pogoda, ognisko, dzicz, szum rzeki, relaks na całego. A wieczorem ognisko ze znajomymi ;)
    Dziś szlifowałam i malowałam część łóżeczka dla małej :surprised: Zamówiliśmy w końcu materacyk i jak dojedzie, to dopiero skręcimy, żeby wszystko ze sobą pasowało. Już nie mogę się doczekać efektu. No i w końcu mam troszkę ubranek, parę kupiłam, resztę dostałam w spadku, rozłożyłam sobie wszystko na kanapie i nie mogę się nacieszyć :bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nessie logowała się ostatnio 6godzin temu.....więc pewnie tam została już - 3mam kciuki, żeby poszło szybko i niedługo się do nas odezwała już rozpakowana :peace:
    --
  14.  permalink
    Ja uciekam pod prysznic a pozniej wizyta.

Może jak wrócę to będą jakieś nowe wiadomości od Nessie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Słuchajcie mam pytanko... do kiedy pracowałyście, albo zamierzacie pracować? Pytam oczywiście dziewczyny, które nie musiały iść na zwolnienie ze względów zdrowotnych... ja jak dobrze pójdzie i będę się czuć dobrze to do 28-29tc chyba zostanę w pracy
    --
  15.  permalink
    Czesc dziewczyny. Postanowilam sie w koncu z wami przywitac. Czytam was od okolo 3 lat, a od poltora roku jestem zalogowana. Mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie do swojej "paczki".
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    NadziejaUmieraOstatnia: Ja uciekam pod prysznic a pozniej wizyta.

trzymam kciuki za wizytę :cool:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.