Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPoLeMama
    • CommentTimeMay 5th 2012
     permalink
    Brawo dla nessie! Gratulacje z okazji szybkiego porodu i pewnie przesłodkiego Diego!

Co do polecanego na brodawki kremu, u mnie Purelan Medeli działał cuda, podczas gdy Ziaja wysiadła.. Po Medeli goiło się ekspresowo i czułam wielką ulgę!
    Ale może by na zmianę stosować? Zobaczymy!

Moje mleczne piersi są już faktyczne jak z piosenki. W pierwszej ciąży pokarm miałam w 32 tc, teraz w 28, fajnie! Ciało się przygotowuje, a Młody niech fiknie kozioła.
    W poniedziałek USG 4D, dowiemy się co i jak :) Oczywiście doczekać się nie mogę!

Miłej soboty!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Polusiowa super z tym usg, czekamy na wiesci:smile: ja na razie nie mam żadnej siary ani nic z tych rzeczy
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Kakai: ja na razie nie mam żadnej siary ani nic z tych rzeczy

ja przy Iwonce też nie miałam, ale po porodzie wszystko się ładnie rozkręciło (choć przez pierwsze dwie doby pokarmu było niewiele) i potem karmiłam ją 25 miesięcy !!!! za to teraz coś tam czasem mi wyleci z piersi, ale nie są to jakieś wielkie ilości
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: ja przy Iwonce też nie miałam, ale po porodzie wszystko się ładnie rozkręciło (choć przez pierwsze dwie doby pokarmu było niewiele) i potem karmiłam ją 25 miesięcy !!!! za to teraz coś tam czasem mi wyleci z piersi, ale nie są to jakieś wielkie ilości

licze na to ze po porodzie bedzie pokarm, bo chciałabym troche pokarmiac:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kakai mi też nic nie wylatuje, czasem coś tam dostrzegam, ale to są śladowe ilości. Nie ma sie co martwić na zapas :wink: Jestem wniebowzięta, że te upały już minęły, od razu mam więcej energii. A czy Wasze dzieciaki w brzuchach były bardziej ospałe przez te gorące dni, bo moja jakby lenia złapała, a od wczoraj wieczorem znów jest bardzo bardzo aktywna.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeMay 5th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja rowniez chcialabym pokarmic drogiego brzadaca chociaz rok .
    Bo niestety moja mala moglam tylko 3 m.

Edzia jak dzisiaj sie czujesz ?????
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam was w skończonym 20tc... jeszcze połowa drogi przed nami :bigsmile:

Ale się działo..... Edzia, Nadzieja trzymam kciuki! Musi być dobrze!

nessie Wielkie Wielkie Gratulacje!!!!! Poród faktycznie bajkowy :bigsmile:

Polusiowa to udanej wizyty na USG, ja mam w środę :bigsmile: ale normalne
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Nessie - gratulacje dla Was i buziaki dla Diego :cheer:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Mi też żadna siara z piersi, póki co, nie leci... Oby po porodzie było inaczej, bo tak jak Wy, też chciałabym trochę pokarmić :smile:
    Dziewczyny, a mam pytanie...czy Wam też w nocy drętwieją palce u rąk?
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    magku: Oby po porodzie było inaczej, bo tak jak Wy, też chciałabym trochę pokarmić

spokojnie, mi po porodzie dopiero się pojawiła, to normalne, jedne mają szybko inne po porodzie, teraz też nie spodziewam się cudów, wiec nie czekam na to jak na zbawienie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    ja mam już siarę od 25tc, ale lei tak sporadycznie, za to mocno bolą mnie piersi ehhh

magku: Dziewczyny, a mam pytanie...czy Wam też w nocy drętwieją palce u rąk?

Mnie czasami. przeważnie, jak obudzę się i okazuje się, ze śpię na niej.

Coraz mocniej puchnę, łykam rano cyclo 3 fort, a wieczorem diohespan max, a kostki jak baniaki, do tego coraz częściej stawia mi isę brzuch- na szczęście najwięcej naliczyłam wczoraj 6 na dobę. Syndrom niespokojnych nóg mam od dawna- przyzwyczaiłam się hehe
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Nessie - wspaniale się spisałaś mimo tylu ciężkich dni, taki szybki i "przyjemny" poród. Bardzo się cieszę , dużo Zdrówka . :bigsmile:

Treść doklejona: 05.05.12 10:15
    U Nas hm... w nocy gorączka takie dreszcze miałam, krwawienie na wkładce było- całą noc czułam mokro. Za to z rana podczas załatwiania jakby mniej i na papierze też. biorę z powrotem ten antybiotyk na pęcherz bo stan zapalny też może się ponoć przyczynić. nie wiem co z kontrolą pod konie przyszłego tyg. gdzie jak a do 30.05 nie wytrzymam :confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Edzia trzymaj się :D
    --
  1.  permalink
    Nessie gratulejszyns :D Szybciutki ten porod mialas :))
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    Przez te cieplejsze dni, młody w brzuchu złapał takiego lenia, że tylko czasem się przypomniał że on się umie ładnie przeciągnąć. To dzisiaj z nawiązką od rana buszuje i jakieś przemeblowania robi, albo remont. Za to ja się senna zrobiłam niesamowicie, więc chyba się zdrzemniemy, o ile młody zezwoli :)

Nessie, Gratulacje! Poród marzenie :)
    Nadzieja, Edzia, kciuki zaciśnięte!
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Edziu trzymaj się!
    Gratulacje dla nessie!

Co do rąk, to czasami mi w nocy drętwieją, ale zdarzało mi się to też przed ciążą.
    Dziewczyny, a czy kłucie w pochwie jest normalne? Dzisiaj w nocy parę razy mnie zakłuło, teraz spokój. W tym tygodniu mam wizytę u ginekologa i mam nadzieję, że wszystko ok.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Witamy!:) Mnie za to skurcze w łydkach zaczynają łapać z nocy, mimo ładowanych w siebie dawek asparginu :/
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ech u nas upał cd, juz wymiekkam:confused:

Vsti ja biorę 3x dziennie po 1 aspargin i mam magnez/potas w dolnej granicy normy:neutral:

Treść doklejona: 05.05.12 11:10
    matko jak mi sie nudzi, a nigdzie nie wyjde po jest mi gorąco i duszno:confused:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ja mialam siare juz wczesniej, a na patologii lezalam nad noworodkowym i jak dzieci tam plakaly, to mi ladnie cieklo... Wyszlo tak ze mimo przedwczesnego porodu i cc od razu mialam mleko - najpierw 10, potem 50 a dzis juz z kazdego sciagania po 150ml... I to wszystko mimo braku dzieci przy sobie tylko przy pomocy elektronicznego przyjaciela :-)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    doti_p: Ja mialam siare juz wczesniej, a na patologii lezalam nad noworodkowym i jak dzieci tam plakaly, to mi ladnie cieklo... Wyszlo tak ze mimo przedwczesnego porodu i cc od razu mialam mleko - najpierw 10, potem 50 a dzis juz z kazdego sciagania po 150ml... I to wszystko mimo braku dzieci przy sobie tylko przy pomocy elektronicznego przyjaciela :-)

no pięknie! jak sie maja maluszki?
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Doti napisz jak sie miewają Maleństwa
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    doti ciekawa jestem Twoich doswiadczen, bo ja przy Gosi to doszlam do tego, ze mleko mi ciekło na widok latatora a nie dziecka ;)
    -- mama piątki :)
  2.  permalink
    witam sie w kolejny zimny prawie mrozny i pochumurny poranek....

edzia a nie mozesz pojechac do jakiegos innego szpitala na IP??? moze tam potraktowaliby Cie po ludzku...przeciez z takimi objawami powinnas byc pod kontrola lekarza...a nie leczyc sie na wlasna reke.... moze warto sprobowac co???
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    psycho_patka: edzia a nie mozesz pojechac do jakiegos innego szpitala na IP??? moze tam potraktowaliby Cie po ludzku...przeciez z takimi objawami powinnas byc pod kontrola lekarza...a nie leczyc sie na wlasna reke.... moze warto sprobowac co???

dobry pomysł, może tylko w tym szpitalu mają taką zlewkę...:confused:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    psycho_patka: edzia a nie mozesz pojechac do jakiegos innego szpitala na IP??? moze tam potraktowaliby Cie po ludzku...przeciez z takimi objawami powinnas byc pod kontrola lekarza...a nie leczyc sie na wlasna reke.... moze warto sprobowac co???

Też już próbowaliśmy rejonizacja, i mało lekarzy :shocked: za 2 tyg. wizyta,za wczesna ciąża żeby na IP przyjechać a oni takich objawów nie leczą tak jak w tym do którego jeździmy. jeszcze szukałam przez ambasadę w Hadze jakiegoś gina, tu nie ma żadnego, bo gin. tylko w szpitalu,a położne polskie prowadzą tylko zdrowe ciąże. mam te leki od lekarza z PL biorę je i jest lepiej -parę nitek, parę plamek gorzej na papierze . Za długo cieszyłam się bezobjawową ciąża, ale nadzieja jest tylko żebym jeszcze wiedziała że Maluchy zdrowe i to im nie szkodzi że rozwijają się prawidłowo . ale dokł. nie mogę wymagać od nich.:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    magku: .czy Wam też w nocy drętwieją palce u rąk?

Mi drętwieją od paru dni, nie wiem dlaczego. Do tego puchnie mi prawa dłoń :wink: takie uroki ciąży.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Właśnie nie wiedziałam, czy to uroki ciąży, czy ze mną jest coś nie tak :bigsmile: Ale już pomału widzę FINISH :cheer:
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam się. Dziewczyny jak sprawdzić czy wody nie odchodzą???sa jakies specyfiki w aptece? bo od dwóch dni saczy sie ze mnie i już zgłupiałam czy to śluz czy to może wody...:confused:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 05.05.12 14:07</span>
    Aaaaaaa i gratki dla Nessie, a jednak mnie wyprzedzilaś:bigsmile:Ogromne gratulacje!
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    justa2586: Witam się. Dziewczyny jak sprawdzić czy wody nie odchodzą???sa jakies specyfiki w aptece? bo od dwóch dni saczy sie ze mnie i już zgłupiałam czy to śluz czy to może wody...:confused:

W aptece można kupić takie testery, jak odchodzą wody to się odbarwią.
    --
  3.  permalink
    Justa papierki lakmusowe kup w aptece, jesli zabarwia sie na niebiesko badz granatowo to znaczy, ze sacza Ci sie wody
    --
    •  
      CommentAuthorcheriniatko
     permalink
    Witam sobotnio, po wizycie w galerii handlowej, bo musiałam coś na tyłek kupić. Wszystkie spodnie ciążowe już za grube na tą pogodę, a spódnice z przed ciąży w brzuszku się nie dopną. Na szczęście udało się coś znaleźć w h&m :bigsmile:

Ja jakieś kropelki siary widziałam u siebie dotąd ze 3 razy, szczególnie wieczorem i to rzeczywiście śladowe ilości. Też mam nadzieję, że się rozkręci wszystko po porodzie i do czasu powrotu do pracy trochę pokarmię
    --
  4.  permalink
    edzia kurcze no rzeczywiscie sytuacji nie zazdroszcze...i pomyslec, ze niektorzy narzekaja na opieke prenatalna w UK... :/ pocieszajacy jest fakt, ze tak strasznie niewiele zostalo do przekroczenia przez Was 12 tc.... mam nadzieje, ze wtedy wreszcie ktos sie Wami zajmie jak nalezy...tym, bardziej ze opieka nad ciaza mnoga wymaga przeciez wiecej uwagi ze strony personelu medycznego....takze poki co lez, odpoczywaj i lez... a jak po skonczeniu 12 tc przydarzy sie jakiekolwiek plamienie lec do szpitala... wtedy juz chyba nie moga Ci powiedziec, ze ciaza za mloda zeby ja ratowac co???

Treść doklejona: 05.05.12 15:10
    cheriniatko po zakupach od razu humorek lepszy co?? ja ostatnio tez wpadlam w wir ebaya... bo juz w zadnej bluzce sie nie mieszcze...znaczy sie ja tak ale brzuch juz nie do konca....egzamin spisuja tylko bluzki typowo ciazowe...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    magku: Ale już pomału widzę FINISH

a ja ma wrażenie ze moja ciąża nigdy ie nie skończy !!!!!!!!!!!!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Mi w pewnym momencie też się czas zatrzymał :confused: teraz odliczam do 38 tc, lepiej mi jakoś :bigsmile:
  5.  permalink
    _kasiek_: a ja ma wrażenie ze moja ciąża nigdy ie nie skończy !!!!!!!!!!!!

no to nie jestes sama...:)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Nessi Gratuluję !!!:clap:

Ja siarę już zaliczyłam, czasem rano widzę na koszulce malutkie plamki :tongue: pewnie jak śpię ściskam piersi i się leje:shocked: przez dzień mam spokój...

Drętwienia nie mam ale czasem budzi mnie skurcz łydki :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorcheriniatko
     permalink
    psycho_patka: cheriniatko po zakupach od razu humorek lepszy co??

Oj lepszy, lepszy :tongue:
    U mnie problem większy z dolnymi partiami, bo przed ciążą wszystko nosiłam bardzo dopasowane, więc teraz nic już nie pasuje, a żadnych spódnic na gumkę nie miałam. Bluzki, t-shirty staram się wyszukiwać jeszcze w normalnych sklepach, tyle że numer lub 2 numery większe i jest ok, ale już ze spodniami się nie dało. Dostałam takie letnie, cieniutkie w h&m i cena nie zwaliła z nóg, jak to w wielu sklepach z odzieżą ciążową :wink:

_kasiek_: a ja ma wrażenie ze moja ciąża nigdy ie nie skończy !!!!!!!!!!!!:wink:

Kasiek już niedługo a i może jak w przypadku córci wcześniej się skończy :tongue:

magku: Mi w pewnym momencie też się czas zatrzymał :confused: teraz odliczam do 38 tc, lepiej mi jakoś

Mam tak samo :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Mi już też się strasznie dłuży...
    Niby od 20 do 30tc zleciało,za to teraz tragedia.Czas stanął w miejscu.
    Jeżeli chodzi o siarę to ja mam codziennie rano wielkie plamy na bluzkach.
    Wczoraj zauważyłam,że z jednej piersi leci już biaława a nie przezroczysta jak wcześniej.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    justa papierki lakmusowe to raz, a dwa - wody ponoć sączą się bardziej w pozycji leżącej (dziecko nie naciska głową na ujście szyjki), więc jak sączą Ci się w pionie to się połóż, jak nadal będzie lecieć to do szpitala - tak mi tłumaczono - też ze mnie masakrycznie leci:confused:
    --
  6.  permalink
    cheriniatko no ja to dolne partie odziezy mam wszystkie ciazowe...bo jednak one najwygodniejsze jak dla mnie...wszystkie z drugiej reki...wiec majatku nie stracilam... a bluzki poki co wystarczaly wlasnie o rozmiar czy dwa wieksze...na dzien dzisiejszy brzuch ze wszystkich wylazi...a ubran o 3 rozmiary wiekszych nie bede kupowac bo pozniej one zle leza...dobrze ze w UK wybor ciuchow ciazowych jest spory no i w cenach roznych...chociaz ja i tak po mamie "stara lumpeksiara" i rzadko w sklepach kupuje...
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Nessie, Ty szczęściaro!! Ogromne gratulacje!!

Dziewczyny, czy czop moze odchodzić dużo wcześniej? Od 3 dni mam pełno galarety (przepraszam za dosłowność).
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kuleczka_69: jesli zabarwia sie na niebiesko badz granatowo to znaczy, ze sacza Ci sie wody

serio? a skąd to info?
    --
  7.  permalink
    Nessie, Gratulacje!:clap:
    Edzia, uwazaj tam na siebie.

U mnie zjazdy,dom,zjazdy dom i tak w kolko.We wtorek mam egzamin na prawko i juz mam dosc...:confused:
    Ide sie zaraz poloze chociaz na chwile bo kregoslup mi zaczyna wysiadac...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    dziewczyny z etak sie spitam jak wam sie sącza wody to leci to jakos kropelkami, czy poprostu macie majtki wilgotne? jak to jest? aha i gdzie mozna kupic papierki?
    --
  8.  permalink
    serio? a skąd to info?

Od mojego ginekologa, bo pytalam sie kiedys odnosnie tego mojego nietrzymania moczu, przestraszylam sie sama, ze to moga byc wody, to mi wytlumaczyl, ze jesli sie tak zabarwia to to beda wody plodowe.
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    I ja się witam w rozpoczętym 30 tygodniu :) a ja dziś na nogach od 6 rano... Najpierw giełda z ptakami żeby tacie kanarki kupić i duże papugi, potem ikea żeby sypialnie urządzić, po powrocie dosiadlam się do Allegro i nakupowalam Małej mnóstwo fajnych rzeczy za grosze! Serio! No a teraz sprzątanie sypialni bo M wszystko poskladal :) wreszcie mogę poukładać rzeczy dla Marianki :))))
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kuleczka_69: Od mojego ginekologa, bo pytalam sie kiedys odnosnie tego mojego nietrzymania moczu, przestraszylam sie sama, ze to moga byc wody, to mi wytlumaczyl, ze jesli sie tak zabarwia to to beda wody plodowe.

aha:bigsmile: a gdzie kupic te papierki u mnie ich nie ma:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Kakai: a gdzie kupic te papierki

ja kupiłam na allegro. Chyba 150 sztuk za ok 10 zł;) Zamów sobie wcześniej. Ja tak zrobiłam, a teraz się przydają, bo ciągle coś ze mnie leci i chociaż trochę spokoju wnoszą;P
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hanny: ja kupiłam na allegro. Chyba 150 sztuk za ok 10 zł;) Zamów sobie wcześniej. Ja tak zrobiłam, a teraz się przydają, bo ciągle coś ze mnie leci i chociaż trochę spokoju wnoszą;P

dzięki, ide szukac, wlasnie dla swietego spokoju wole je miec, tymbardziej ze z tym badaniem wód płodowych u gina bywa róznie:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    w szpitalu mi też tymi papierkami sprawdzali;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.