Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormkd
    • CommentTimeMay 7th 2012
     permalink
    penny widzę że mamy taką samą sytuację, tylko ja nienawidzę zaskrońców bo wpierniczał nasze ryby, z tego samego powodu nie lubię czapli.

szerszeni też mamy ogrom więc zawsze pod ręką jest jakaś rakietka do badmintona co by można takiego zatłuc.

wczoraj ból mi się odnowił, wcześniej bolała mnie ręka chyba koło 20 tyg, tylko ja tych moich rąk nie oszczędzam- po pierwsze pracuję jeszcze z pacjentami, noszę fela no i zapierniczam w ogrodzie póki jeszcze mogę. Przedwczoraj przerzucaliśmy jeszcze jakieś drewno z mężem by zrobić miejsce na nowe więc ręka miała prawo boleć.
    --
  1.  permalink
    nuna1: tak cała stopke widzimy wczoraj to myśleliśmy żeby do szpitala jechać

Nuna może zadzwoń do swojego lekarza, czy to normalne.
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    no i zapierniczam w ogrodzie póki jeszcze mogę

mkd , ja też - a później sama siebie opierniczam : (
    posadziłam tylko 20 poziomek - wydawało mi się że to przecież "tylko" , a przez resztę dnia brzuch mi sie stawiał , a jestem 10 tyg w dół
    Więc teraz ograniczam się do oglądania jak wszystko rośnie
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    O1
    Świat dziecka, Babice, i Ursynów - w tym tygodniu zaczynam buszowanie!
    DZIĘKI!
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeMay 7th 2012 zmieniony
     permalink
    Cheriniątko no właśnie to się zaczęło od tych upałów, teraz jest już chłodniej więc może będzie lepiej. Mi przynosi ulgę zaciskanie i rozciąganie dłoni. Wyczytałam, że powinnyśmy brać więcej magnezu i witaminy B6, że to pomaga.

Mkd No ja tez jakiegoś oszczędnego trybu życia nie prowadzę, chociaż Tobie ciężej bo masz małe dziecko. Nawet nie wiem czy te zaskrońce ryby wpierniczją, że płazy to na pewno, bo widziałam na własne oczy. Wczoraj walczyłam z szerszeniem za pomocą poduszki, ale nie zabiłam go, tylko wyleciał przez okno. Boje się ich bardzo, są ogrooomne. Nas też jeszcze czeka przerzucanie drewna po zimie, tzn tego co zostało. Najgorsze jest to, że ono leży w bardzo nasłonecznionym miejscu i lubią sie w nim wylegiwać żmije :confused:

Nuna jeśli czujesz się zaniepokojona to dzwoń do lekarza. Mi mała potrafi wypchnąć w jednym miejscu brzuch na około kilka centymetrów w górę, ale nie rozpoznaję czy to stopa czy rączka.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    a mi się zawsze wydawało że takie zdjęcia z brzuchami i widocznymi stopami to fotomontaż :)
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Nuna może zadzwoń do swojego lekarza, czy to normalne.

Wydaje mi sie że tak może być przy małej ilosci wód , ja tak miałam w 1 ciąży - każdy ruch dziecka to była masakra
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Nigdy nie nauczę rozpoznawać, czym moje dziecko mnie potraktowała i co wypycha :devil: :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam się Dziewczyny. tak już bym chciała rodzić...:wink:
    a nic mnie tak nie drażni jak telefony od znajomych i pierwsze co to: ,,rodzisz?....jeszcze nie!" albo jak sie z kimś widze to :,,ty jeszcze z brzuszkiem..."stałam sie bardzo wrażliwa na punkcie takich tekstów...
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    justa2586: tak już bym chciała rodzić...

Myślałm, że pełnia, która właśnie minęła Cię pogoni :wink:
    Trzymam kciuki aby się ruszło jak najszybciej :peace:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    justa2586: stałam sie bardzo wrażliwa na punkcie takich tekstów...

Doskonale Cię rozumiem, w ciąży z córką mimo że urodziłam 2 tyg przed terminem to mnie też takimi tekstami bombardowano, jakby qrde to od nas zależało :confused:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Myślałm, że pełnia, która właśnie minęła Cię pogoni :wink:

Niestety....:confused: z drugiej strony co za ironia losu jeszcze nie dawno dałabym wszystko żeby ta ciąża trwała jak najdłużej a teraz chciałabym żeby sie coś ruszyły, tyle że teraz dziecko jest juz dojrzałe a wtedy jeszcze nie było...
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Może lista coś przyspieszy :D

1. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    2. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    3. ifonka84 19.05.2012(dziewczynka)
    4. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    5. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)

6. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    7. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    8. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    9. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    10. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    11. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    12. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    12. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    13. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    14. Lezunia 25.06.2012
    15. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    15. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    16. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    17. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    18. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    18. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    19. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    20. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    20. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    21. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    22. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    23. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    24. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    25. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    26. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    27. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    28. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    29. polusiowa 02.08.2012 (chłopiec)
    30. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    30. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    31. atamala 06.08.2012
    32. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    33. Mamrotka 13.08.2012
    34. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    35. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    35. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    35. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    35. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    36. dorotka0905 20.08.2012
    37. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    37. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    37. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    38. marysia_23 25.08.2012 (dziewczynka i dziewczynka i chłopiec)
    39. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    40. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    41. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    42. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    43. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    44. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    45. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    46. oranda 15.09.2012
    47. katka_81 17.09.2012
    48. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    49. sysiajaw 24.09.2012
    50. leneczka8484 30.09.2012 (chłopiec)
    50. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    51. kapelusznick 01.10 2012
    52. magdalenka2610 07.10.2012
    53. łośćń 12.10.2012
    53. CiastoMiłości 12.10.2012
    54. madziauk 10.11.2012
    55. Linden 12.11.2012
    55. violet_flower 12.11.2012
    56. edzia503 23.11.2012
    57. lofbejbe 21.12.2012
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Jeszcze nie kupiłam tych pasków lakmusowych, ale ewidentnie leci ze mnie jedynie w ciągu dnia bo w nocy sucho, a mysle że jakby sie wody sączyły to cały czas bielizna byłaby mokra...tak mi ginka mówiła.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 07.05.12 11:16</span>
    Może lista coś przyspieszy :D
    :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    justa2586: z drugiej strony co za ironia losu jeszcze nie dawno dałabym wszystko żeby ta ciąża trwała jak najdłużej a teraz chciałabym żeby sie coś ruszyły

Cały czas nie mogę wyjść z podziwu nad naturą, która nami rządzi:bigsmile: Dzięki Bogu, że tak jest - bo na razie jestem na etapie, że tłumacze memu dziecku zeby sobie tam siedziała nawet do września :devil: bo jak na razie to ani fizycznie, ani psychicznie jeszcze gotowa nie jestem - i bałam sie jak to bedzie jak termin bedzie sie zblizał - czy zdąży mi się "zachcieć" :wink: Ale już sie dzięki naszemu forum przekonałam, że jak przychodzi co do terminu to już o niczym innym się nie marzy - tylko o tym żeby było po.... No a potem już po 5 minutach po porodzie człowiek sie zastanawia jak mógł żyć bez tego okruszka na świecie! :rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nessie jeszcze raz Ci gratuluję !!!!!!!!!! Super, że tak szybko poszło i tak jak napisałam, nie wiem skąd moje przeczucie, że rodzisz, ale byłam tego pewna w 110% !!!!

ja przepraszam, ale muszę to napisać - czy niektóre z was to sobie specjalnie szukają powodów do zmartwień ?? jak może martwić stópka ?!?!?!?! u mnie i teraz i w pierwszej ciąży co prawda stópki nie widziałam nigdy bo dzidzie obrócone były jakby dupką do mojego brzucha, ale to, że widzę piętę to normalne i nawet nie przyszłoby mi do głowy, żeby dzwonić z tym do lekarza.....a widać tą piętę nawet jak mam brzuch przykryty bluzką !!!!

Jeszcze raz przepraszam...nie chcę nikogo urazić, ale nie szukajcie na siłę problemów tam gdzie ich nie ma :wink:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    jak może martwić stópka ?!?!?!?!

Ja stópke widze pare razy dziennie i to jest super uczucie a nie powód do zmartwień:bigsmile: co prawda teraz Mała sie znacznie rozleniwiła i mało sie wypycha ale to że wypycha jakieś małe części ciałka czy tez większe to cudowne uczucie przynajmniej wiem że jest ok, że sie rusza:wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 07.05.12 11:35</span>
    A i też mi nie przyszło ani raz do główy żeby dzwonić z tym do lekarza.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Wiecie mi tez by nie przyszlo hehe a ja jestem z tych panikar:)

Witam po weekendzie;):devil:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    trzymajmy kciuki za karine, bo dzis ma CC!!!:bigsmile:

ja to bym chciała zobaczyc stope czy dupke wypchniętą:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kakai: ja to bym chciała zobaczyc stope czy dupke wypchniętą

Ja też :devil:
    --
  2.  permalink
    Witam sie w 26 tc :D jeszcze tydzien i zacznie sie trzeci trymestr!! oO zaraz ide sobie cukier zmierzyc, ciekawe czy zas mi ta krew siknie czy juz spokojnie bedzie :P bo wczoraj to cala buzie mialam w kropkach :P co do kotow, to ja ich tez nie lubie, wole psiurki :P
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    A ja nie odróżniam czy to stopa czy ręka, może jeszcze za wcześnie albo jakoś musiałaby się mała inaczej ułożyć :wink: Też zawsze myślałam, ze takie zdjęcia ze stopami to fotomontaż, a tu proszę :shocked: zazdroszczę Wam dziewczyny.

Kasiek czy to do mnie napisałaś ? bo ja żadnych zmartwień stópkowo-rączkowych nie mam. Mnie by również do głowy nie przyszło, by z czymś takim dzwonić do lekarza, bym się cieszyła ile wlezie takim widokiem. Ale jeśli ma się kobita zamartwiać, to niech dzwoni ;) Z reguły jest tak, że jak babka w ciąży jak jest czymś zaniepokojona, to żadne zapewnienia internetowe nie uspokoją tak jak słowa lekarza. Dla jednej wystająca stopa to pikuś, dla innej jak wyżej ;) Ja problemu nie szukam, tylko najprostszego rozwiązania.
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    słuchajcie płonie moja świeczunie yankee candle i mały tak kopie, że chyba to czuje:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    penny: Kasiek czy to do mnie napisałaś ?

nie do ciebie....zresztą ta stopa to dla mnie już był taki punkt kulminacyjny....po prostu nie wytrzymałam....a poza tym - szukanie po internecie to najgłupsza rzecz jaką można zrobić, bo na pewno nic dobrego z tego raczej nie wychodzi. Zazwyczaj jeszcze więcej opisanych tam "objawów" widzimy u siebie !!!! Ale pomyślcie - co niby złego może oznaczać wystająca stópka ?? Ja na miejscu lekarza spadłabym z krzesła jakby ktoś do mnie zadzwonił z takim pytaniem.....
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A masz jakaś zapachową?
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    _kasiek_: Ja na miejscu lekarza spadłabym z krzesła jakby ktoś do mnie zadzwonił z takim pytaniem.....

Jeśliby poczytać w internecie niektóre fora i pytania jakie zadaje niektóre kobiety, to wydaje mi się, że lekarze w ogóle często z krzeseł spadają :smile:
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ja niestety stópek nie widzę, ale za to uwielbiam patrzeć jak brzucho wierci się jak galareta w prawo i lewo jak mała skacze :D A jeszcze 2 miesiące i będę widziała te małe stópki non stop ! Wczoraj tak sie napatrzyłam na córeczkę pewnej Magdy z rodziny, która urodziła się równy tydzień temu w poniedziałek, że strasznie się napaliłam, że ja chce już przeskoczyć te 2 miesiące! :D
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    penny masz rację....ja to się czasem wręcz zastanawiam czy te "pytania" w internecie to ktoś pisze na poważnie czy sobie jaja robi....
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ja, gdybym taką kochaną szkitkę mojego Malca zobaczyła przez brzuszek, to od razu bym zdjęcie na pamiątkę robiła :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ul_cia: A masz jakaś zapachową?

tak, teraz sie pali garden hideaway-taki świezo-kwiatowy zapaszek, a one takie nienachalne są:heartsabove:
    --
  3.  permalink
    Ja niestety stópek nie widzę, ale za to uwielbiam patrzeć jak brzucho wierci się jak galareta w prawo i lewo jak mała skacze :D

Ja tez :) nie potrafie odroznic, czy to stopka, czy raczka, ale kocham widok, jak Mala sie przeciaga i mi kopniaki sadzi :P
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Mnie po szpitalu żadne pytanie nie zaskoczy :D Bo niekiedy po prostu wybaczcie mi, ale sikałam ze śmiechu :D Jak np. laska z 3 dzieckiem w ciąży pyta się mnie, a po co nam podłączają te "ktc" (ktg) :D
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Aaaa własnie! Dla dziewczyn z Krakowa taka mała ciekawostka. 19-20 maja w CH Plaza będą się odbywały bezpłatne konsultacje 2D/4D dla kobiet w ciąży! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Vsti haha, boki zrywać ale wiecie co? Ja mam taką kumpelę - inteligencją to Ona nie grzeszy - ale jak ją czasem spotkam i słucham, to dochodzę do wniosku, że takie osoby spokojniej przechodzą ciążę, nie zamartwiają się, nie stresują... bo po prostu wielu rzeczy nie są świadome. Martwiłabym się raczej o wychowanie dzieci takich "nieświadomych" rodziców...
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    W szpitalu to w ogóle pełno takich ciekawostek się nasłuchałam - jedna kobita była święcie przekonana, że zapis tętna podczas KTG to jej własny :bigsmile: No tak, i nikt z personelu nie zwrócił uwagi na to, że to tętno miała na poziomie 150 uderzeń na minutę :wink: Inna twierdziła, że skurcze podczas porodu są łożyska, a nie macicy. Jeszcze inna nie miała pojęcia, co to jest szyjka macicy i gdzie się znajduje... Parę razy zbierałam szczękę z podłogi...

PS Moje dziecko właśnie dziś zaczęło charakterystycznie "pykać" - hmm, czyżby kolejny zwiastun do kolekcji? :wink:
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Laseczki po 30 tc- co ile macie umawiane wizyty u gina?Bo gdzieś czytałam,że jedne mają co 2 tyg nawet.A ja co miesiąc nadal...
    No i kiedy robili Wam posiew?

Ja się już czuję jak słonica...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a ta moja znajoma jak dostała globulki dopochwowe, bo miała infekcję w ciąży to zadzwoniła do mnie i oznajmiła, że nawet nie wie, czy sobie w dobrą dziurkę włożyła :/// Dziewczyny, myślałam, że upadnę - mówię jej więc, że chyba raczej w pupę sobie nie wsadziła :/ O zgrozo... Znam ją od urodzenia praktycznie - Nasi rodzice znają się od zawsze - Ona ma 33 lata i nie wiem, jak ta kobieta żyje... nie wiem...
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Osorya: co ile macie umawiane wizyty u gina?

ja w pierwszej ciąży miałam do końca co 4 tygodnie, jedynie ok. 37tc miałam co tydzień robione ktg...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nikkitaa: Aaaa własnie! Dla dziewczyn z Krakowa taka mała ciekawostka. 19-20 maja w CH Plaza będą się odbywały bezpłatne konsultacje 2D/4D dla kobiet w ciąży!

o to może się wybiorę.....w pierwszej ciąży też byłam tylko wtedy to był 19-20tc i na USG było więcej widać....mam fajne fotki :bigsmile: tylko były robione telefonem (mąż fotografował monitor) bo oni tam nie drukują zdjęć na pamiątkę.

A skąd masz to info bo chciałabym mieć dokładne godziny itd.

Treść doklejona: 07.05.12 13:04
    Osorya: Laseczki po 30 tc- co ile macie umawiane wizyty u gina?Bo gdzieś czytałam,że jedne mają co 2 tyg nawet.A ja co miesiąc nadal...
    No i kiedy robili Wam posiew?

teraz mam jeszcze co 4 tyg. Idę na wizytę w czwartek i pewnie teraz już będzie częściej. Na posiew dostanę skierowanie właśnie na tej wizycie 10.06 i na inne badania do porodu też.

hydrozagadka: Inna twierdziła, że skurcze podczas porodu są łożyska, a nie macicy. Jeszcze inna nie miała pojęcia, co to jest szyjka macicy i gdzie się znajduje... Parę razy zbierałam szczękę z podłogi...

OMG !!!!!!!!!!!! :rolling::rolling::rolling: umarłam......
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    _kasiek_: o to może się wybiorę.....w pierwszej ciąży też byłam tylko wtedy to był 19-20tc i na USG było więcej widać....mam fajne fotki tylko były robione telefonem (mąż fotografował monitor) bo oni tam nie drukują zdjęć na pamiątkę.

A skąd masz to info bo chciałabym mieć dokładne godziny itd.

Jak byłam w Plazie przedwczoraj to widziałam plakat ;) Nie było napisane w jakich godzinach. Ja się na 100% wybieram -ciekawa jestem jak wygląda maluch na 4D :D Trzeba będzie aparat wziąć :)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Kakai: trzymajmy kciuki za karine, bo dzis ma CC!!!

I ja również dołączam się zupełnie inaczej jest,gdy wiadomo kiedy nastąpi wielkie spotkanie

a ja tak pochwalę się że zostało równo 200 dni do daty porodu jak jeszcze odejmę 2-3 tyg. bo tu rozwiązuje się wcześniej 37/38 - Masakra :shocked:

a moje pytnie na dziś jest takie: nie znam sie na anatomi co gdzie mam ale 2 dzień boli mnie brzuch tzn tak,boli mnie w połowie od lewej piersi do pępka- kłucie i ciągnięcie,czy może to być żołądek- na ta ilość leków które pochłaniam może tak reagować -wypiłam 2 kefiry w sb przeszło, dziś od połowy nocy znów ból, brałam no spe spokój na 2-3 godz. wiecie że nie mam kogo tu się poradzić stąd moje pytanie do Was?:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
  4.  permalink
    Witam poniedziałkowo i deszczowo,ale ta pogoda nie zepsuje mi dziś humoru:)
    Jestem po USG połówkowym:)No i na 100% będzie syn,jak zobaczyłam siusiaka i jajeczka to sie popłakałam ze szczęście-będę mieć parkę-więc proszę o dopisanie na listę i TP 26.09.2012:)
    Wszystko w jak najlepszym porządku śr wiek ciąży tj 19t6d:)waga 340g:)WSPANIALE!!!
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Osorya: Laseczki po 30 tc- co ile macie umawiane wizyty u gina?

Ja mam od 28 tc co trzy tygodnie, ale usg mam co drugą wizytę.

hydrozagadka: inna twierdziła, że skurcze podczas porodu są łożyska, a nie macicy. Jeszcze inna nie miała pojęcia, co to jest szyjka macicy i gdzie się znajduje... Parę razy zbierałam szczękę z podłogi...

Dołączam do zbierających szczęki :shocked:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    leneczka8484: Wszystko w jak najlepszym porządku śr wiek ciąży tj 19t6d:)waga 340g:)WSPANIALE!!!

Woow pięknie gratulacje! Ja idę w środę na połówkowe już się doczekać nie mogę! Tylko że ja w ogóle nie wiem kto u mnie w brzuszku siedzi lekarz nie próbował sprawdzać a ja nie pytałam ale teraz to na 100% się dowiem!
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    edzia503: a moje pytnie na dziś jest takie: nie znam sie na anatomi co gdzie mam ale 2 dzień boli mnie brzuch tzn tak,boli mnie w połowie od lewej piersi do pępka- kłucie i ciągnięcie,czy może to być żołądek- na ta ilość leków które pochłaniam może tak reagować -wypiłam 2 kefiry w sb przeszło, dziś od połowy nocy znów ból, brałam no spe spokój na 2-3 godz. wiecie że nie mam kogo tu się poradzić stąd moje pytanie do Was?

żołądek to raczej jest wyżej....tak bardziej na środku i pod żerami....to znaczy nie wiem gdzie jest u mnie (tzn. z późniejszym etapie ciąży) ale tak jak u ciebie to wczesna ciąża jeszcze, narządy się tak nie poprzestawiały i ja bardziej obstawiałabym jelita....mnie tak kuło w I trymetrze - do tego stopnia, że czasem się z bólu zwijałam aż pewnego dnia u lekarza wylądowałam - zbadano mi brzuch i powiedziano, że właśnie czasem ciężarne mają takie problemy na początku. Po prostu układ pokarmowy gorzej pracuje, jelita mają gorszą perystaltykę i stąd te bóle.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/73/Digestive_system_diagram_pl.svg
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Jutro mam wizytę to się dowiem, czy teraz częściej mam przychodzić, czy tak samo :) Do tej pory miałam, co 3 tyg.
    Leneczka dopisałam do powyższej listy u Ciebie chłopca :))
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    aha i najważniejsze lek. ten z PL pytał , czy biorę kwas foliowy oczywiście, od rozpoczęcia tu przygody i obserwacji siebie czyli od grudnia,i pyta jaka dawkę lecę do leków, a tam pisze 0,4 mg, zaczął się śmiać pyta gdzie kupiła ja że w drogerii połączonej z apteką i pyta nie ma mocniejszych, ja ze nie bo tylko z tej jednej firmy można kupić ,przepisał mi 5mg - jakie wy macie pytam z ciekawości bo ie wiedziałam że jest aż taka rozbieżność, czy możliwe że jeśli częstowałam dzieci taka mała dawką większa możliwość wad rodzonych, może nie brałam go od grudnia to chyba jakiś zapas w organizmie miałam

Treść doklejona: 07.05.12 13:20
    dziękuję Kasiek o takie wyjaśnienie mi chodziło :]]]
    --
  5.  permalink
    Edzia, ja do 13 tc bralam 0,4 mg i mnie lekarz nie wysmial z tego powodu. Moze dla ciaz blizniaczych trzeba stosowac wieksza dawke, nie powiem Ci. Ale z tego co sie orientuje po obserwacjach to wiekszosc ciezarnych z mojego otoczenia bralo 0.4 i dzieciaki sa zdrowe
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Leneczka - gratuluje synka :)) super, ze maly zdrowy i ladnie rosnie :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.