Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeMay 7th 2012
     permalink
    Pajacynka: Pajacynka mi u mojej gin sami rozpuscili glukoze z cytryna w litrze wody,wiec mysle ze nie powinno byc problemu :))))

jak na moje oko to badanie wykonane w ten sposób nie jest wiarygodne a wręcz źle wykonane, bo właśnie nie chodzi o to, żeby wypić glukozę 75g rozpuszczoną w mega ilości wody, ale żeby to było o odpowiednim stężeniu....dlatego rozpuszcza się właśnie w 200ml wody
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Pajacynka: Ja musiałam wypić 75g glukozy rozpuszczonej w około 200ml wody,

Ja też :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Kakai: bad.bakter.Streptococcus agalactiae-nie wyhodowanoto moze oznaczac z enie wyhodowano, w sumie paciorkowiec to rodzaj bakterii, ale badnaie nie bylo robione stricte pod kątem GBS?

Nie szkodzi, że nie pod kątem gbs, to nie ma znaczenia, to badanie polega na tym, żeby stwierdzić, jakie w ogóle bakterie są obecne, a nie tylko jedna konkretna. Jak nie ma dziada to nic, tylko się cieszyć.
    •  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeMay 7th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja musiałam wypić 75g glukozy rozpuszczonej w około 200ml wody,
    aż sobie przypomniałam ten smak... bleeeeeeee:fierce:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hydrozagadka: Nie szkodzi, że nie pod kątem gbs, to nie ma znaczenia, to badanie polega na tym, żeby stwierdzić, jakie w ogóle bakterie są obecne, a nie tylko jedna konkretna. Jak nie ma dziada to nic, tylko się cieszyć.

uff to dobrze:bigsmile: robiłam posiew w 7,12 i 27tc, przez te wredne e.coli, na szczescie wyleczylismy je w 7tc, było ich tak dużo, że zaklucały oraz cytologiczny:shocked: a to wszytsko przez nawracające infekcje pęcherza sprzed 2 lat
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Ul_cia: Ja też

I ja, nawet się zdziwiłam, że tego proszku tak dużo było a wody mało, mieszałam i mieszałam, żeby to rozpuścić.
    Ciekawa jestem tych dolnych norm, choć moje wyniki i tak są lepsze niż na początku ciąży, bo wtedy na czczo miałam 55, teraz 63, więc trochę lepiej.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Kakai u mnie w szpitalu (w 28tc) ten sam posiew był ujemny, więc radzę powtórzyć przed porodem

Hydro ja miałam raz w życiu infekcję (jeszcze w szkole średniej), a teraz proszę...strasznie się już teraz boję:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti patrze na Twoj brzuchalek i widze pepek jeszcze nie wyszedl, kurcze czekam na to z nadzieją:bigsmile:

Treść doklejona: 07.05.12 16:38
    Hanny: Kakai u mnie w szpitalu (w 28tc) ten sam posiew był ujemny, więc radzę powtórzyć przed porodem

dzieki za rade, mam nadzieje że ginka tego dopilnuje:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Kakai: Vsti patrze na Twoj brzuchalek i widze pepek jeszcze nie wyszedl, kurcze czekam na to z nadzieją
    Mój pępek już jest prawie równo z powłokami brzusznymi :D Za to brzuch robi się owłosiony :devil:
    W ogóle spojrzałam jeszcze raz na dzisiejsze zdjęcie brzucha i stwierdziłam, że wygląda, jakby doklejony za pomocą photoshopa :crazy::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: Mój pępek już jest prawie równo z powłokami brzusznymi :D Za to brzuch robi się owłosiony --

jeszzce dziurka jest, ja czekam na kulke:bigsmile: owłosiony??:shocked:

po suwaczku widze, że dzieli nas 16 dni, jak dobrze pójdzie to możemy urodzic w podobnym czasie
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Jakiś taki meszek zrobił mi się pod pępkiem i po bokach, jasny, ale sporo... :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: Jakiś taki meszek zrobił mi się pod pępkiem i po bokach, jasny, ale sporo...

ja tez mam taki meszek, ale to nic, koleżanka ma normalne włochy:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Vsti: Jakiś taki meszek zrobił mi się pod pępkiem i po bokach, jasny, ale sporo...
    --
    Kakai: ja tez mam taki meszek, ale to nic, koleżanka ma normalne włochy

Jezu! Pocieszyłyście mnie, bo ja też w ciąży mam owłosiony brzuch - tzn ten meszek :shocked: i już myślałam, że to coś dziwnego :wink:
    Mam nadzieje, że nam to zejdzie po :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Ul_cia: Jezu! Pocieszyłyście mnie, bo ja też w ciąży mam owłosiony brzuch - tzn ten meszek :shocked: i już myślałam, że to coś dziwnego :wink:
    Mam nadzieje, że nam to zejdzie po :devil:

ja też mam włoski na brzuszku :) dokładnie pod pępkiem a najwięcej tam, gdzie powinna przebiegać linea negra :)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    to chyba zupełnie normalne.
    kakai badanie na gbs na pewno ci jeszcze zrobią tuż przed terminem tak jak hanny napisała dziś go można nie mieć a jutro już tak.

mi to chyba pępek do końca nie wyszedł tylko jak kaszlałam to tak śmiesznie wyskakiwał :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd: kakai badanie na gbs na pewno ci jeszcze zrobią tuż przed terminem tak jak hanny napisała dziś go można nie mieć a jutro już tak.mi to chyba pępek do końca nie wyszedł tylko jak kaszlałam to tak śmiesznie wyskakiwał :)

aha:bigsmile:

ale wlasnie nie wiem, czy moze byc tak,ze wcale nie wyjdzie?
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Kakai: ale wlasnie nie wiem, czy moze byc tak,ze wcale nie wyjdzie?

może tak być- nie każdej kobiecie wywala pępek :D
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    O masakra, jakiś pechowy dzień dzisiaj chyba... Coś świat nie chce aby mój Wojtek dzisiaj dotarł do Wrocławia chyba. Zaczynam sie naprawdę mocno martwić. Najpierw rano o 5.30 wypadek -wpadli w poślizg i z prędkością ponad 140km/h uderzyli w bramki przy katowicach -szyba, 2 koła, nadkola do wymiany i kilka wgnieceń w masce. Po 16 wyruszyli dalej do Wrocławia po naprawie i godzine temu złapali gume ... Szukają wulkanizatora po wiochach właśnie, bo na zapasowym jadą, a jeszcze 60km do przejechania mają ...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mag_dre: może tak być- nie każdej kobiecie wywala pępek :D

łeee:confused:

Treść doklejona: 07.05.12 18:09
    nikkitaa: O masakra, jakiś pechowy dzień dzisiaj chyba... Coś świat nie chce aby mój Wojtek dzisiaj dotarł do Wrocławia chyba. Zaczynam sie naprawdę mocno martwić. Najpierw rano o 5.30 wypadek -wpadli w poślizg i z prędkością ponad 140km/h uderzyli w bramki przy katowicach -szyba, 2 koła, nadkola do wymiany i kilka wgnieceń w masce. Po 16 wyruszyli dalej do Wrocławia po naprawie i godzine temu złapali gume ... Szukają wulkanizatora po wiochach właśnie, bo na zapasowym jadą, a jeszcze 60km do przejechania mają ...

oj pechowwo, dobrze ze nic im nie jest
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    mag_dre: może tak być- nie każdej kobiecie wywala pępek :D

Mi pępek nie wyszedł...nawet mam wrażenie, że dziurka w pępku się 'zamyka' :bigsmile:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Pajacynka przepraszam za pomyłkę miało być 0.5 l wody
    na czczo miałam 89,
    po 1h 178,
    po 2 125.
    Myślę że lekarz wie co robi i wynik był miarodajny.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    A mi wyszedł pępek już ze dwa tygodnie temu :devil: wszyscy mają ochotę go wciskać do środka :tongue: tzn. Ci którzy dobrze mnie znają :)
    Nadmiernego owłosienia nie zarejestrowałam, mam tylko tą linea negrę :devil:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    wciskac xD rozbawiłas mnie, oddawaj pępek:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    A ja mam tak dziwnie -otoczka pępka mi wystaje i u góry jest twardy, ale środek jest lekko wklęsly :bigsmile: Wygląda jak krater :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Hahahaha, no mi też się chcę śmiać za każdym razem jak widzę te zaciekawione twarze, podczas wciskania go, jakby jakimś urządzeniem kosmicznym sterowano :rolling:

A ja się zmobilizowałam i mimo bólu ręki i tego cholernego nadgarstka uszyłam dziś kolejny koszyczek i takie zawieszki - domki na ścianę do pokoju Malutkiej co by przestrzeń ożywić :bigsmile::bigsmile::bigsmile i jestem bardzo bardzo zadowolona :smile:
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny fajnie:bigsmile:

ale mi młody zasadził w jelito, chyba nadal siedzi dupką do dołu:confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    penny: A ja się zmobilizowałam i mimo bólu ręki i tego cholernego nadgarstka uszyłam dziś kolejny koszyczek i takie zawieszki - domki na ścianę do pokoju Malutkiej co by przestrzeń ożywić :bigsmile i jestem bardzo bardzo zadowolona

brawo !!!!!!! ja chciałam się nauczyć szydełkować, ale jakoś się nie zanosi, żebym przed porodem choć szydełko kupiła :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Kakai:
    ale wlasnie nie wiem, czy moze byc tak,ze wcale nie wyjdzie?

ja tak miałam, tzn. mi nie wyszedł przy pierwszej ciąży, zobaczymy teraz jak będzie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kasiek ja też miałam ambitny plan szydełkować, ale jednak dopiero po porodzie się za to zabiorę ;) Na razie pozostają inne robótki ręczne ,plus maszyna do szycia :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Mi też w pierwszej ciąży pępek nie wyszedł- tylko się spłycił, bo normalnie mam chyba dosyć głęboki dołek.
    Pocieszyłyście mnie z tymi włoskami na brzuchu, bo ja też mam taki jasny meszek na podbrzuszu i miałam obawy, że mutuję!
    W ogóle mam dzis jakiś ociężały dzień pomimo, że mam wolne. Dzidzia pcha się uporczywie w dolne partie brzucha i tam wypina, przez co mam wrażenie, jakbym miała tam ogromny kamień przywiązany. Muszę poczytać, ghdzie powinno się znajdować dno macicy na moim etapie, bo ja cały czas mam brzuch jakoś bardzo nisko (tzn. między biustem a brzuchem na luzie mieści mi się dłoń) i zastanawiam się, czy to cecha osobnicza, czy odbiegam od jakichś norm...(wydaje mi się, że w poprzedniej ciązy, w drugim trymestrze miałam brzuch wyżej i np. sikałam normalnie- teraz od początku ciąży sikam co 10-15 min i nic się nie zmienia)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 07.05.12 19:54</span>
    Ok, już sprawdziłam z tym dnem macicy- i wszystko ok.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    ja mam na wysokosci pepka i jest ok :) a pepek mialam bardzo wklesly przed ciaza teraz ciut sie zmienil. Mi nie podobaja mi sie wypukle pepki moze jestem jakas inna hehe
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja dla odmiany czasami mam fazę na wyciąganie pępka :) mi też się wyraźnie spłycił wchodzi mi teraz tylko opuszka palca a zazwyczaj cały pierwszy paliczek. Ale sobie temat znalazłyśmy hehe

idę konsumować placki ziemniaczane które za mną chodziły już od jakiegoś czasu.

wydałam dziś na allegro kupę pieniędzy i czuję się z tym doskonale:)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd: wydałam dziś na allegro kupę pieniędzy i czuję się z tym doskonale:)--

co kupiłas?:bigsmile: pisza najlepiej linki:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    nie kupiłam nic dla franka, no może poniekąd bo kupiłam :
    altanę ogrodową by siedzieć sobie w cieniu w te słoneczne wakacje,
    krzesełko turystyczne samopompujące dla fela na jego imieniny :)- bardzo długo na nie polowałam i znalazłam nowe o 40zł taniej niż zazwyczaj,
    moskitiery dla chłopaków,
    najnowszą książkę zafona- więzień nieba by przeczytać póki mam jeszcze cokolwiek czasu,
    poradnik bobas lubi wybór by się zastanowić nad stosowaniem blw u franka i może jeszcze felka póki nie mam o tym pojęcia
    i jeszcze 4 hosty do ogrodu no i przyszła suszarka ogrodowa na której zmieszczą się chyba 4prania na raz :)

chciałam jeszcze kupić kubełek do mycia głowy bo w życiu jeszcze nie widziałam tego wynalazku a znajomi sobie chwalą, ale jeszcze się wstrzymałam by nie płacić za przesyłkę.

Trochę mi brakuje tych zakupów dla frania, bo chyba jedyną brakującą rzeczą są pieluchy.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Jakiego sprzedawce z allegro polecacie? Bo musze zacząć kompletować wyprawkę -mam tylko ciuszki, a już 8 miesiąc :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    dziewczyny kupują u r_p77 ale ja jeszcze u niego nic nie nabylam
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Peppermill: Muszę poczytać, ghdzie powinno się znajdować dno macicy na moim etapie

kiedyś przyjaciółka przysłała mi coś takiego

http://28dni.pl/pictures/1388361.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd: najnowszą książkę zafona- więzień nieba by przeczytać póki mam jeszcze cokolwiek czasu,

jest świetna:smile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ciekawe co u kariny czy zrobili jej te cesarkę? ma ktoś z nią kontakt?
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    mkd: dziewczyny kupują u r_p77 ale ja jeszcze u niego nic nie nabylam

Dzięki :wink: Muszę w końcu zacząć kupować bo coraz mniej czasu, a ja taka niezdecydowana i nie mogę się na żadną rzecz zdecydować :confused:
    --
  1.  permalink
    mkd: wydałam dziś na allegro kupę pieniędzy i czuję się z tym doskonale:)

witaj w klubie ja od jakiegos tygodnia siedze na ebayu i kupuje...tylko ze z iloscia wydanych pieniedzy nie czuje sie az tak doskonale...niby funcik to, funcik tamto a jak doliczyc przesylke...to mam teraz stracha, zeby na stan konta zerknac...ale co tam..dzis wygralam ostatnia aukcje i przynajmniej z ciuchami ciazowymi spokoj...juz nawet Polowkowi powiedzialam, ze jak nastepnym razem zobaczy ze siedze na ebayu to ma mnie postawic do pionu i sprowadzic na ziemie...
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    no te przesyłki niestety podbijają koszty,ale ja już czasami wolę zapłacić więcej niz jeździć i szukać bo wiadomo że ropa też kosztuje.

ja ciążowych ciuchów już nie kupuje, mam dwie sukienki, dwie pary szortów, jeansy też powinny dać radę do końca, koszulki noszę te zwykłe.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A ja kupuję, kupuję i kupuję, i non stop zamiast mi się lista zmniejszać to coś dopisuje :D Ale chyba już bliżej końca zakupów niż dalej :D Obiecuje, że ubranek już nie kupie żadnych do końca ciąży! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Vsti: Obiecuje, że ubranek już nie kupie żadnych do końca ciąży!

Jasne, jasne :bigsmile: Bo uwierzę ! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Już nie mam gdzie ich układać :D Sytuacje mamy mega dobrą, bo wśród znajomych w marcu i lutym dziewczynki się porodziły i wszystko w spadku dostajemy :P Ale i tak ostatnio pisałam, że skusiłam się ma pakę ubrań- bo jak tu nie kupić, takich cudnych, sukienek, spodenek, spódniczek i to 60 sztuk za 50 zł+ wysyłka :D

teraz zacznę zapasy pieluch i chusteczek robić :devil:
    --
  2.  permalink
    ja musialam sie zaopatrzyc w ciazowe bluzki bo z kazdej innej brzuchol wychodzi...a ze sie rozkrecilam w tym kupowaniu za bardzo to juz inna sprawa...cale szczescie, ze z dzieckowych zakupow juz niewiele nam zostalo...lozeczko stoi, przewijak tez, wozek na strychu czeka na pranie tak samo jak 3 szuflady ciuszkow (wszystkie dostalam w spadku lub prezentcie) i nosidelko...nawet hustawke chyba po kosztach uda mi sie od znajomej odkupic....potrzebujemy jeszcze poscieli (chociaz jakis komplet powinnam jeszcze tez na strychu miec schowany), troszke kosmetycznych sprawunkow plus pieluchy...i jeszcze rzeczy z apteki...
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    magku: Mi pępek nie wyszedł...nawet mam wrażenie, że dziurka w pępku się 'zamyka'

u mnie podobnie- spłaszczył się, ale nie wychodzi przed szereg :bigsmile::crazy::boogie:
    --
  3.  permalink
    A ja Wam polecę kolejnego sprzedawcę JustineX. Zakupiłam tam pieluszki tetrowe podwójnie tkane i normalne (moim zdaniem super jakość), pieluszki flanelkowe, kocyk bawełniany, gaziki z alkoholem do pępuszka i ręcznik kąpielowy z kapturkiem a gratis dostałam skarpetusie dla malucha. Paczka doszła ekspresowo.

Ja też wpadłam w szał zakupów na allegro, jeszcze trochę rzeczy zostało do kupienia, ale chcę wszystko już mieć na początku czerwca :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Widzę, że nie tylko ja mam manię allegro :)))) kupiłam nowe rzeczy dla Małej za grosze :) np. 2 pary spodenek letnich za 16 zł :)))) jakieś bluzy, tuniki, śpiochy i wszystko w serio super cenach :))) ale to już nałóg jest ;)))
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    cheriniatko: A ja Wam polecę kolejnego sprzedawcę JustineX.

Ja tez u niego kupowałam, oraz właśnie u rp77, aby zdobyc więcej gwiazdek hehe.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.