Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
No u mnie się niestety nieraz nie da znieść- zwykły ból głowy owszem, ale migrenowy z aurą i innymi gratisami niestety nie. Lekarka mi powiedziała, że mogę wziąć na dobę wtedy 2 apapy- bo jesli ja się źle czuję to dziecko to odczuwa i jest podenerwowane. Na szczęście w ciąży rzadko miewam migreny- dopiero trzecia od początku- przed ciążą były 2-3 na m-c. Te 2 apapy pomagają tyle, że nie "rozmawiam z Wisełką" obejmując muszlę i ból głowy jest łagodniejszy do zniesienia.
Po usg i wizycie wszystko ok :)Franio waży już 1540g i zrównuje się powoli wymiarami z terminem OM:) Jak teraz czytam o tych waszych klocuszkach to Wam troszkę zazdroszczę:)Szyjka ma około 2cm więc jest bezpiecznie. Lekarzy lekko niepokoi rozwarcie (wciąż około 1,5cm) ale póki krążek ładnie trzyma= jest ok:)Kolejna wizyta 29.05 i na nią komplet badań. W połowie czerwca ściągamy krążek:P
W tej poradni- będą dokładniejsze badania??? a co tą wagą pow. czemu tak?
--
Sliwson Bardzo się ciesze że wszytko dobrze i Mały zdrowy , Wagą się nie martw może jeszcze pod koniec nadrobi
a powiedz mi co może stać się z tym rozwarciem może być większe i przyśpieszyć datę porodu? a po ściągnięciu tego "krążka" to od razu może być szybciej poród czy organizm jakoś sam do tego dochodzi po jakimś czasie .
sliwson też bym się wagą nie przejmowała tyjąc 4kg:) moja znajoma urodziła jeszcze tego samego dnia co jej zdjęli krążek, to chyba nie masz co liczyć że będzie trzeci facet w domu z tego samego dnia :)
To z mojej Młodej naprawdę niezły kloc Liczę dziś na te usg i zważenie jej (tzn. pomierzenie), zobaczymy, co z tego wyjdzie :P
Sama przytyłam jakieś 4-5 kg, dowiem się na wizycie ile dokładnie, więc chyba cukrzyca ciąża nie wpływa tak bardzo na przyrost masy mamusi ;p
Dziewczyny pępkowe, jeśli wywaliło Wam pępek, to kiedy to było?
,że rozwarcia niema szyjka od tamtego tygodnia się nie skróciła to znaczy ma 30 mm , ale jest miękka i kazał nadal jeszcze leżeć, dziewczyny czy któraś z was też ma miękką szyjkę?
powiedział ,że rozwarcia niema szyjka od tamtego tygodnia się nie skróciła to znaczy ma 30 mm , ale jest miękka i kazał nadal jeszcze leżeć, dziewczyny czy któraś z was też ma miękką szyjkę?