Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Witam sie i ja, dzisiaj dzionek chyba bedzie ladny, bo cosik sloneczko wychodzi :) na 16:30 mam wizyte wiec prosze o kciuki:P bede musiala gina poprosic, zeby mi mala moze pomierzyl i wage sprawdzil bo brzucha mi znow wydudalo i piekne rozstepy mi wywalilo na srodku .....:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeMay 8th 2012
     permalink
    czy któraś kupowała może staniki od tego sprzedawcy ?? bo ładne są ale zastanawiam się jak z jakością....stanik do karmienia
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    mag_dre: No u mnie się niestety nieraz nie da znieść- zwykły ból głowy owszem, ale migrenowy z aurą i innymi gratisami niestety nie. Lekarka mi powiedziała, że mogę wziąć na dobę wtedy 2 apapy- bo jesli ja się źle czuję to dziecko to odczuwa i jest podenerwowane. Na szczęście w ciąży rzadko miewam migreny- dopiero trzecia od początku- przed ciążą były 2-3 na m-c. Te 2 apapy pomagają tyle, że nie "rozmawiam z Wisełką" obejmując muszlę i ból głowy jest łagodniejszy do zniesienia.

Niestety tu Cię doskonale rozumiem...z tym, że ja mam odwrotnie - przed zajściem w ciążę migrena pojawiała się 'raz na rok', teraz już miałam 3 razy...
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Mnie te ceny staników zwalają z nóg :neutral:
    Te, do których kasiek dała linka przynajmniej jakoś wyglądają... A nie jakieś szmaciaki za 60, 70 zł :confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    kuleczka_69: piekne rozstepy mi wywalilo na srodku .....

widzę, że nie jestem z nimi sama uff Mnie zrobiła je Pati siedząc sobie główką do góry i prostując sobie nóżki hehe
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Po usg i wizycie wszystko ok :)
    Franio waży już 1540g i zrównuje się powoli wymiarami z terminem OM:) Jak teraz czytam o tych waszych klocuszkach to Wam troszkę zazdroszczę:)
    Szyjka ma około 2cm więc jest bezpiecznie. Lekarzy lekko niepokoi rozwarcie (wciąż około 1,5cm) ale póki krążek ładnie trzyma= jest ok:)
    Kolejna wizyta 29.05 i na nią komplet badań. W połowie czerwca ściągamy krążek:P
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    sliwson: Po usg i wizycie wszystko ok :)Franio waży już 1540g i zrównuje się powoli wymiarami z terminem OM:) Jak teraz czytam o tych waszych klocuszkach to Wam troszkę zazdroszczę:)Szyjka ma około 2cm więc jest bezpiecznie. Lekarzy lekko niepokoi rozwarcie (wciąż około 1,5cm) ale póki krążek ładnie trzyma= jest ok:)Kolejna wizyta 29.05 i na nią komplet badań. W połowie czerwca ściągamy krążek:P

noo! wszystko sie pieknie układa, cieszę się!
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    sliwson super wieści, ja dopiero jutro dowiem się ile waży moja Pati i jak jest ułożona, bo znowu czuję ją w tych samych miejscach jak podczas Świat Wielkanocnych gdy sobie siedziała i robiła rozstępy mamusi na brzuchu. W zeszłym tyg. w nocy poczułam coś jakby właśnie zrobiła fikołka.:devil:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    sliwson super, że wszystko dobrze! Bardzo się cieszę :bigsmile:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    kuleczko kciuki mocno zaciśnięte

a ja mam jutro połówkowe i już się stresuje, mam nadzieje że przyjdzie mi poznać kto tam u mnie siedzi:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Hanny,nie wiem czy ktoś Ci odpisał na to,ale ja też miałam gbs dodatni i podawali mi antybiotyk. Też się martwiłam,ale dziecko urodziło się zdrowiusieńkie :) Po to jest ten antybiotyk,żeby chronił,także nie denerwuj się :) A ja znam dużo chudzinek z wąskimi biodrami,które rodziły SN także nie wiem czemu tak od razu cc zalecają.Nie znam się,może i to ma znaczenie. Jak mi mi mierzyli obwód miednicy to położna tylko się uśmiechnęła i powiedziała stworzona do porodów :tooth: Może dlatego mała tak wyskoczyła :wink:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    sysiajaw: a ja mam jutro połówkowe i już się stresuje

trzymam kciuki Kochana :]]] i masz racje fajnie by było poznać kto jest w środku(można już ukierunkować kupno ubranek pod kolor) , ciekawa jestem jak to jest w przypadku 2-ki chyba trudniej je uchwycić
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeMay 8th 2012 zmieniony
     permalink
    sliwson: Franio waży już 1540g
    To z mojej Młodej naprawdę niezły kloc :shocked: Liczę dziś na te usg i zważenie jej (tzn. pomierzenie), zobaczymy, co z tego wyjdzie :P
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    edzia503: ciekawa jestem jak to jest w przypadku 2-ki chyba trudniej je uchwycić

dzięki kochana, chyba przy 2-ojce faktycznie ciężej ale pewnie oko.20tc lekarz jakieś przypuszczenia będzie miał u ciebie a może wcześniej się ładnie pokażą, a w ogóle jak się czujesz?
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Sliwson Bardzo się ciesze że wszytko dobrze i Mały zdrowy , Wagą się nie martw może jeszcze pod koniec nadrobi:wink:
    a powiedz mi co może stać się z tym rozwarciem może być większe i przyśpieszyć datę porodu? a po ściągnięciu tego "krążka" to od razu może być szybciej poród czy organizm jakoś sam do tego dochodzi po jakimś czasie .

Treść doklejona: 08.05.12 13:44
    M. dzwonił wczroraj do położnej i .... debile totalne debile, jak jestem pod opieka lekarza nadal mam być, a że po poprzedniej wycieczce do szpitala znów zaczęłam plamic , no cóż bywa- ale tym razem nie musi tak być, ona usg jak robi to może znajdzie jedno dziecko drugiego może nie widzieć dziecka od tego sa "specjaliści" w szpitalu, a ze w szpitalu nie maja terminów(i tu pow. jedyną mądrą rzecz) powinnam być brana pod uwagę bardziej bo to 2 -ka dzieci i z problemami, ale ona jako położna nie ma na to wpływu . Wiec dziś bombardujemy szpital i niech się lekarz połączy z nami i powie czy robimy usg i zrobią mi lachę że mi je zrobią czy nie . No i to tyle z tego co u nas . Wkładka czysta papier ciemny brąz, ale jest lepiej, tylko coś dziwnego od 2 tyg. czuje takie "przepłyniecie""zatrzepotanie" a to z lewej po paru godz z prawej ,takie bul bul i już, i to nie moje jelitka :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Hej hej
    Ja tez już po wizycie - u mnie neistety p. doktor nie zrobiła USG:sad: tylko tętno sprawdzała i rączką badała szyjkę. Tetno OK, szyjka zamknięta. waga mi spoadla o 0,5 kg i ginka się skrzywiła (ale dopiero jak jej zwróciłam na to uwagę :confused:).
    Więc generalnie OK.
    Dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej bo mi ta cholerna glukoza za wysoko wyszła, więc dołączam do Słodkich Mamusiek ... :cool:
    Najważniejsze, że Malutka kopie i ją czuję caly czas :bigsmile: ale nie powiem - chciałabym wiedzieć ile waży......
    --
  2.  permalink
    kasiek a ta witaminka K to na co dokladnie??? pamietam, ze Minik po porodzie dostal zastrzyk z wit. K wlasnie ale nigdy nie slyszalam ze trzeba jeszcze pozniej suplementowac...:/ tutaj w ogole nikt nie zaleca dodatkowych witamin stad moje pytanie...
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    sliwson super że wszystko dobrze i franek rośnie jak należy,
    ulcia super że u was też wszystko ok. Trzymam kciuki za resztę wizyt.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Ul_cia: Najważniejsze, że Malutka kopie i ją czuję caly czas

i tego się trzymajmy :wink:

a w poradni dobrze się wami zajmą może nie będzie aż tak restrykcyjnej diety.W tej poradni- będą dokładniejsze badania??? a co tą wagą pow. czemu tak?
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    sprawdziłam wit k odgrywa ważną rolę w krzepliwości krwi i jeśli dziecko jest karmione piersią a nie mm to suplementuje się ją do 3 mc
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Nadzieja a co u Ciebie?jak się czujecie?
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    wklejam żeby się nie zgubiła, choć pewnie karina tuli już swoje maleństwo

1. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    2. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    3. ifonka84 19.05.2012(dziewczynka)
    4. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    5. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)

6. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    7. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    8. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    9. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    10. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    11. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    12. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    12. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    13. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    14. Lezunia 25.06.2012
    15. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    15. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    16. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    17. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    18. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    18. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    19. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    20. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    20. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    21. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    22. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    23. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    24. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    25. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    26. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    27. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    28. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    29. polusiowa 02.08.2012 (chłopiec)
    30. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    30. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    31. atamala 06.08.2012
    32. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    33. Mamrotka 13.08.2012
    34. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    35. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    35. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    35. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    35. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    36. dorotka0905 20.08.2012
    37. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    37. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    37. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    38. marysia_23 25.08.2012 (dziewczynka i dziewczynka i chłopiec)
    39. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    40. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    41. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    42. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    43. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    44. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    45. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    46. oranda 15.09.2012
    47. katka_81 17.09.2012
    48. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    49. sysiajaw 24.09.2012
    50. leneczka8484 30.09.2012 (chłopiec)
    50. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    51. kapelusznick 01.10 2012
    52. magdalenka2610 07.10.2012
    53. łośćń 12.10.2012
    53. CiastoMiłości 12.10.2012
    54. madziauk 10.11.2012
    55. Linden 12.11.2012
    55. violet_flower 12.11.2012
    56. edzia503 23.11.2012
    57. lofbejbe 21.12.2012
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    edzia503: W tej poradni- będą dokładniejsze badania??? a co tą wagą pow. czemu tak?
    --

Tam mi dadzą diete cukrzycową i przeszkola z glukometru (jak używać i takie tam).
    I moze sie wszystko ustabilizuje... Co do wagi to do tej pory się za bardzo nie martwiłam, ale w sumie jestem w połowie 6 miesiaca ciąży a przytyłam dopiero 1,5 kg... Z drugiej strony ja po prostu nie mam apetytu i na nic ochoty, jem przez rozsadek - i tego najbardziej się obawiam, bo na diecie cukrzycowej powinno sie jeść najrzadziej co 3 h (taka mądra jestem dzięki naszym wspanialym koleżankom z forum :tongue:)
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    mkd: witamina k jest przeciwko krzywicy chyba

Wit. D jest przeciwko Krzywicy, wit. K jest na Krzepliwość.
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Dzień dobry w słoneczne popołudnie :). Właśnie skończyłam sprzątać, ugotowałam obiad i zabieram moją kotkę do fryzjera :). Dwa razy do roku ją strzyżemy i dzięki temu nie gubi włosów i ma piękną, lśniącą sierść. Vsti ty masz stwierdzoną cukrzycę, bo nie zarejestrowałam?? Po niedzielnej akcji i podczas mierzenia okazało się, że mój maluch waży 2500 g(dwa tygodnie temu 1880g). Również mam nadzieje, że nie uaktywnia mi się cukrzyca. Zrobiłam cukier dzisiaj rano i do tej pory było ok ale krzywą cukrową miałam robioną w 22 tygodniu (75g według zaleceń lerzarza) a na dodatek siedziałam tylko godzinę. Wynik z tego co pamiętam 96 ale zastanawiam się skąd taki przyrost wagi. Lekarz zasugerował, że winę mogą ponosić witaminy (Feminatal 2). Zaproponował aby brała je teraz 2x w tygodniu a nie codziennie jak do tej pory :smile:. Podobno po takiej suplementacji witaminami dzieciaczki również rodzą się duże.
    Pojutrze mam wizytę u lekarza, który mam nadzieję przeprowadzi cc u mnie... Wypytam go o wszystko. Podobno to spec od cc. Moja koleżanka miała jedynie 4 szwy po operacji. Wiele osób go chwali i pracuje w Gdyńskiej Zaspie. Do tej pory chciałam rodzić w szpitalu na Klinicznej w Gdańsku. Stamtąd jest również lekarz polecany mi przez prowadzącą moją ciążę lekarkę. Też podobno dobry. Mam dylemat... ale chyba przeważa Zaspa, mimo, że warunki tam są gorsze niż na Klinicznej. Jestem tam w końcu tylko 3 dni, więc chyba przeżyję a najważniejsze aby Hubercik miał najlepszą opiekę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Dziewczyny pępkowe, jeśli wywaliło Wam pępek, to kiedy to było?
    Mój już jest taki płytki, że mam wrażenie, że jednak strzeli.. Czy jakby miał strzelił to już bym chodziła z pętelką?
    Rozstępów na razie brak, ale miało się co rozciągać :) Po porodzie będzie extra diet!
    A, i wczoraj położna zasugerowała mi dietę cukrzycową. Cukrzycy co prawda brak, ale jednak przyrastam za szybko. Wg lekarza 2,5 kg między wizytami to max.
    To szukam info, co mogę jeść i się bierzemy!

sysiajaw czekamy na wieści po jutrzejszej wizycie!
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Sliwson Bardzo się ciesze że wszytko dobrze i Mały zdrowy , Wagą się nie martw może jeszcze pod koniec nadrobi:wink:
    a powiedz mi co może stać się z tym rozwarciem może być większe i przyśpieszyć datę porodu? a po ściągnięciu tego "krążka" to od razu może być szybciej poród czy organizm jakoś sam do tego dochodzi po jakimś czasie .

Ja się wagą nie przejmuję:) Wszystkie wymiary Malucha zgadzają się z wiekiem ciąży więc tym się zupełnie nie martwię.
    Z tym rozwarciem to jest tak: jeśli utrzyma się na tym poziomie na którym jest i nie będzie postępować- będzie ok. Może się jednaj tak zdarzyć, że rozwarcie zacznie się powiększać, szyjka dalej skracać i wtedy zwyczajnie krążek się nie utrzyma i sam się ześlizgnie z szyjki. Wtedy może dojść do przedwczesnego porodu. Jeśli krążek będzie trzymał do 36-37tc wtedy się go zdejmuje a potem to już niech się dzieje wola nieba:) Czytałam o kobietach rodzących w przeciągu kilku godzin od zdjęcia pessara ale i o takich, które po zdjęciu chodziły jeszcze z brzuszkiem do terminu także tu reguły nie ma żadnej:)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    polusiowa gdzie zamierzasz rodzić?
    sliwson też bym się wagą nie przejmowała tyjąc 4kg:) moja znajoma urodziła jeszcze tego samego dnia co jej zdjęli krążek, to chyba nie masz co liczyć że będzie trzeci facet w domu z tego samego dnia :)
    --
  3.  permalink
    Edzia bombarduj szpital jesli dalej masz na papierze jakies strzepki brunatnej krwi, i jak CIe wywala drzwiami to idz oknami, bo nie moga takich rzeczy lekcewazyc....
    ja uciekam na wizyte.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    sliwson też bym się wagą nie przejmowała tyjąc 4kg:) moja znajoma urodziła jeszcze tego samego dnia co jej zdjęli krążek, to chyba nie masz co liczyć że będzie trzeci facet w domu z tego samego dnia :)

Pisałam o wadze Franka:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Moją wagą to ja się nie przejmuję ani troszeczkę:P Wręcz przeciwnie, zjadłam właśnie z kilogram leniwych :devil:
    Ja bym bardzo chciała donosić ciążę do lipca... o tym 14 boję się nawet marzyć... Póki co modlę się, żeby doturlać bezpiecznie do czerwca. Potem się będę modlić o lipiec:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Kuleczka :peace: będzie dobrze

edzia dokładnie jak nie drzwiami to oknami!
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    To z mojej Młodej naprawdę niezły kloc :shocked: Liczę dziś na te usg i zważenie jej (tzn. pomierzenie), zobaczymy, co z tego wyjdzie :P

Zobaczymy ile dziś będzie ważyć. Może nie jest aż tak źle:)
    Kurcze patrzcie jak to z nami, babami, jest... Jak za mało dziecko waży, to się martwią jak za dużo, to też marudzą:)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    sliwson: Kurcze patrzcie jak to z nami, babami, jest... Jak za mało dziecko waży, to się martwią jak za dużo, to też marudzą:)

to prawda, oj prawda :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    sliwson będzie dobrze, już jest :) zazdroszczę leniwych, ja to jednak staram się uważać na to co jem
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    U mnie to będą pewnie marudzić w poradni diabetologicznej, jak Mała za dużo będzie ważyć... ;) Mi tam waga Małej nie przeszkadza tylko perspektywa porodu... Ale na to mamy jeszcze 2 m-ce ;) Sama przytyłam jakieś 4-5 kg, dowiem się na wizycie ile dokładnie, więc chyba cukrzyca ciąża nie wpływa tak bardzo na przyrost masy mamusi ;p
    Moja bratowa po wyjęciu "krążka" chodziła jeszcze 2 tyg, czyli dokładnie do terminu porodu, nie ma reguły ;)
    --
    •  
      CommentAuthornuna1
     permalink
    hej dziewczyny właśnie wróciłam od dętysty ale nic mi nie pomogli nawet nic przeciw bólowego mi nie dali muszę męczyć sie do końca :sad::shamed:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    A ja próbuje się do diagnostyki dodzwonić, żeby umówić się na cytologie -tylko coś nie bardzo chce im się odbierać :devil:
    Zaraz idę hyc pod prysznic i do 20 weterynarz czynny więc trzeba w końcu moje maleństwo zaszczepić i odrobaczyć :) Biedna -po drodze kupie chyba jakiś przysmak, żeby się nie fochowała po zastrzyku :bigsmile:

No w końcu ! Jednak nie trzeba się umawiać :bigsmile: Więc jutro rano naczczo czeka mnie spacerek do diagnostyki ;)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    vsti wiem że było o tym milion razy ale ja rodziłam felka ze świadomością że waży ponad 4kg- wg usg, jaka byłam zdziwiona jak wyszło 3300 więc w czasie parcia musisz sobie wmawiać że nadia wcale nie jest taka duża może pójdzie ci szybciej niż mi :)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Kuleczko trzymam kciuki za wizytę i za dobre szyjkowe wieści;)

:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Oby tylko dłuuuugi poród nie były u mnie odziedziczony po mamie i babci ;) Ale, jak na razie spoko luz, będę myśleć o tym, jak mnie skurczę dopadną ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsti: Sama przytyłam jakieś 4-5 kg, dowiem się na wizycie ile dokładnie, więc chyba cukrzyca ciąża nie wpływa tak bardzo na przyrost masy mamusi ;p

cukrzyca to raczej wpływa u mamusi na nieduży przyrost wagi...ale niestety maluchy mam cukrzycowych są raczej z tych większych....u mnie się potwierdziło za pierwszym razem i tym razem też idzie w tym kierunku :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    polusiowa: Dziewczyny pępkowe, jeśli wywaliło Wam pępek, to kiedy to było?

Mi wszedł pępek przeszedł na drugą stronę mocy około 29 tygodnia :devil:

Co do rozstępów to brzuch mi póki co oszczędziło, niestety piersi nie :wink: przeżyję. No ja w przyszłą środę również mam mieć w końcu wyczekane usg i pomiary Małej. Ale dzisiaj się Dziewczyny wizytujecie, no no, będzie co czytać :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Witam dziewczyny!! U nas byl intensywny weekend, wiec dopiero dzisiaj dochodze do siebie...

Kasiek, Ty mialas cesarke??
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    qrde znowu głodna jestem :confused: ostatnio mam zachcianki na budyń czekoladowy ..... w domu mam zupę pomidorową, aaa ja chcę do domuuuuu ...
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Nogi bez problemu depiluję sama, ale partie między nogami istny koszmar :devil: Dosłownie gimnastyka artystyczna :D:tongue:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    Hej dziewczyny witam się dziś . Ja już po wizycie właśnie wróciłam i nie wiem czy powinnam się martwić czy cieszyć mam takie mieszane odczucia . Gin najpierw zbadał mnie ginekologicznie , potem zrobił usg szyjki i powiedział ,że rozwarcia niema szyjka od tamtego tygodnia się nie skróciła to znaczy ma 30 mm , ale jest miękka i kazał nadal jeszcze leżeć, dziewczyny czy któraś z was też ma miękką szyjkę?
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    saba___: ,że rozwarcia niema szyjka od tamtego tygodnia się nie skróciła to znaczy ma 30 mm , ale jest miękka i kazał nadal jeszcze leżeć, dziewczyny czy któraś z was też ma miękką szyjkę?

Myślę, że na razie nie masz czym się martwić, nie jest źle, wiadomo zawsze mogłoby być lepiej, stosuj się do zaleceń lekarza ale naprawdę nie jest źle :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    powiedział ,że rozwarcia niema szyjka od tamtego tygodnia się nie skróciła to znaczy ma 30 mm , ale jest miękka i kazał nadal jeszcze leżeć, dziewczyny czy któraś z was też ma miękką szyjkę?

Spokojnie. To bardzo łady wynik. Moja ginka mówiła, że miękka szyjka to czasami taka uroda i nie ma się czym martwić tylko kontrolować. Póki się nie skraca i nie rozwiera, nic złego się nie dzieje:)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    wielgosz: Kasiek, Ty mialas cesarke??

nie, rodziłam sn....a czemu pytasz ??
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    na pocieszenie powiedział że muszę wytrzymać jeszcze przynajmniej 10 tygodni , a to szybko zleci . To mnie pocieszył ,ale chyba nie jest tak źle bo jak wyszłam ze szpitala to chciał mi zakładać ten pesser a dziś powiedział ,że jak będzie tak jak na wcześniejszym badaniu i nic się nie pogorszy to darujemy sobie , tylko nie wiem o co mu konkretnie chodziło bo powiedział ,że jestem kłębkiem nerwów i ten pessar...... i dalej nie usłyszałam a głupio mi było się zapytać o co mu chodziło .Może o to ,że jak jestem kłębkiem nerwów to on i tak nie utrzyma no niewiem.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.