Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsliwson
    • CommentTimeMay 9th 2012
     permalink
    ja napisałam kopać a nie kompać :surprised:

?!? :shocked:
    Przestaję łapać o co Ci chodzi... :P
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Dzień dobry ;)
    Jeśli chodzi o witaminki, to też biorę femibion natal 2 - co drugi dzień i wyniki w normie...! Ufff
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja biorę femibion i aspargin, wyniki w miare w normie do tej pory:bigsmile: za malo mam krwinek czerownych od miesięcy
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink

Dziewczyny dziś wyspana jestem cudownie

Jejku ja też się dziś wyspałam za wszystkie czasy...:) Od tygodnia mój syn śpi sam w swoim nowym pokoju i do wczoraj budził się w nocy.. Trzeba było brać go do nas do łóżka albo siedzieć chwilę i nucić... :-/
    Dziś przespał całą noc i o 7 przydreptał do naszej sypialni z uśmiechem na pół buzi! :)))
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    sliwson: ?!?
    Przestaję łapać o co Ci chodzi... :P

ja też :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Sayuri78: Która z Was łyka WYŁĄCZNIE femibion??

ja do 13 tc brałam femibion natal 1 a od 14 tc femibion natal 2 (ten juz ma tabletki z witaminkami i dodatkowo kapsułki z DHA i wit E). Ponoć lekarze bardzo go chwalą a ja póki co wyniki mam wzorcowe.
    Witam się słonecznie :)))
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Ja zazywam witaminki bo gdy ich nie bralam mialam takie zajady ze plakac sie chcialo. :( Nie moglam buzi otworzyc, cos okropnegpo, nigdy takiego czegos wczesnieuj nie mialam tzn takich wielkich i bolesnych.
    Tydzien temu skonczylam prenatal classic i zaczelam Vita miner Prenatal DHA, 30 tabl. + 30 kaps.
    Co do zebow to i ja musze skorzystac z pomocy dentysty...a ze panicznie sie boje toi odkladam to ile moge:( a juz widze male ubytki;(

Nuna nie wydaje mi sie ze to ma wplyw na aktywnosc dziecka a penny dobrze Cie zrozumiala
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthornuna1
     permalink
    ja też sie już sama pogubiłam he he :bigsmile: wiem tylko tyle że umrę zaraz przez te zęby mam dość, już 5 dni sypiam po godzinie
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeMay 9th 2012 zmieniony
     permalink
    chcecie zobaczyć fotkę w koszulkach ?? penny już widziała u mnie pod wykresem - wrzucę tylko na jakiś czas i potem usunę

Oto ja i mój mąż

https://lh6.googleusercontent.com/-SI4BTMHnqyE/T6og5tGlO7I/AAAAAAAAQ54/oXTKLectvq0/s466/DSC01683_comment.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ten napis goool jest najlepszy :devil::devil::devil:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam :)))
    Ale produkujecie ,nienadazam z czytaniem ;p

Co do witaminek z moja corcia bralam feminatal( dzisiejszy femibion-zmienil nazwe )
    Wiec po wizycie w piatek ,napewno rowniez zakupie .
    Narazie biore kwas foliowy i megnez+b6 .

co do zebow ,rowniez mi sie zlamal niedawno ,jakby niemogl wczesniej ,przed ciaza i musze isc go zrobic .

To ze dziecko bierze wapn z zebow matki ,dziewczyny to jest stary mit ... :d oslabia je troche ciaza ,jak caly nasz oragnizm,wiec warto jezeli jest cos do zrobienia zrobic to teraz a nie czekac na koniec ciazy ,sa znieczulenia bezpieczne dla przyszlych mamusiek :)))
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    penny a nawiązując do tego co napisałaś u mnie - no wielka to ja nie jestem - całe 164cm i w granicach 57kg przed ciążą (choć i tak uważam, że to za dużo !!!) stąd też moje marudzenie, że jednak ten brzuch mam wielki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Super :smile:
    Ja sobie zamówiłam ostatnio takie z napisami baby on board i baby loading please wait ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Kasiek ale czad te koszulki ,gdzie mozna je zakupic ,ja tez taka chce :))))
    A co ma maz na koszulce napisane ,bo niewidze pierwszego wyrazu :)
    --
    •  
      CommentAuthornuna1
     permalink
    ta koszulka jest the best :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Pomarańczka25: Kasiek ale czad te koszulki ,gdzie mozna je zakupic ,ja tez taka chce :))))
    A co ma maz na koszulce napisane ,bo niewidze pierwszego wyrazu :)

ja te koszulki wygrałam na FB :bigsmile: ale można je zamówić tutaj My Tummy

a u męża jest napis Super Tata

teraz patrzyłam i na FB też można wygrać teraz koszulkę - wystarczy polubić ich profil na fb

koszulka jest taka koszulka do wygrania
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kasiek no przy takich wymiarach sprzed ciąży to brzuch masz pokaźny, nie ma co gadać ;) ale.... jesteś wysportowana, bo o ile pamiętam masz wiele wspólnego z tańcem, więc szybko wrócisz do formy sprzed ciąży. Ja mam 167 cm wzrostu, a przed ciążą ważyłam około 52 kg i do tej wagi marzy mi się wrócić, bo teraz mam około 13-14 kg na plusie ;) chociaż nikt mi nie wierzy, że tyle przytyłam :tongue:
    Aaa no i ja tez marudzę trochę, żeby nie było :wink:
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Kasiek świetnie wyglądacie!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ja to w ogóle jestem fanką, gdy "On taaaaki dużyyyy , a Ona taaak maaała " :bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Kasiek podrzucisz linka do tej stronki z fb ??? bo ja szukam i nic...
    No mi chyba na 0czy padlo :d szukam na ich stronce fb i tez nic niewidze :D
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no niby tak - tańczyłam ale teraz już nie mam powrotu do tego zespołu - muszę sobie znaleźć innego :bigsmile: na pewno zacznę od jakiegoś fitnessu, a potem zobaczymy - mój mąż zaczął biegać i po 3tyg zaczyna bardzo widocznie chudnąć. Przez pierwsze tygodnie waga stała w miejscu co go martwiło, ale teraz jest dwa kilo mniej. Zobaczymy - może i ja będę biegać :wink: Ja sie czuję najlepiej z wagą 50-52kg ale tą dolną granicę już jakoś dawno zapomniałam, bo w momencie ślubu ważyłam jakieś 48-49kg a potem było już 52kg

dobra dość już o mojej wadze - idę cos robić - pogoda piękna, nie wiem czy nie zrobię pierwszego prania Mateuszkowych ciuszków. A i wczoraj przyszła mi jeszcze jedna koszula do szpitala - mam już 3.....myślicie, żeby kupić jeszcze jedną ??

Treść doklejona: 09.05.12 10:02
    Pomarańczka25: Kasiek podrzucisz linka do tej stronki z fb ??? bo ja szukam i nic...

proszę bardzo My Tummy na FB

penny: Ja to w ogóle jestem fanką, gdy "On taaaaki dużyyyy , a Ona taaak maaała "

no u nas jest różnica 25cm jeśli chodzi o wzrost :bigsmile: bo w brzuchu mam już 7cm więcej od męża :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    _kasiek_: dobra dość już o mojej wadze - idę cos robić - pogoda piękna, nie wiem czy nie zrobię pierwszego prania Mateuszkowych ciuszków. A i wczoraj przyszła mi jeszcze jedna koszula do szpitala - mam już 3.....myślicie, żeby kupić jeszcze jedną ??

Kasiek ja mam 3 koszule + 1 do porodu sądzę, że powinno wystarczyć :)
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no ja przy Iwonce miała 2 plus jedna do porodu ale to była jesień i to bardzo zimna, bo jak wychodziliśmy ze szpitala to już śnieg leżał na ulicach....teraz się waham bo to jednak ma być czerwiec :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    dziewczyny napiszcie mi proszę, kiedy najwcześniej można wyjechać gdzieś z maluchem ? bo chcielibyśmy z Młodą wyjechać gdzieś pod koniec września, będzie miała prawie 3 miesiące i nie wiem czy to nie za wcześnie ? oczywiście w grę wchodzi europa...
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    To ja mam tylko dwie koszule do szpitala, to wychodzi na to że za mało ?

Ja po ciąży to mogę biegać po lasach co najwyżej, bo nie mam w promieniu 35 km żadnego fitnessu ani niczego podobnego, no chyba że basen, szkoda że tak daleko :wink: Będę po prostu w domu się gimnastykować itd. Może pościągam jakieś filmiki czy cuś :) Kasiek mój M. kupił sobie pół roku temu buty do biegania.. no i tak leżą: piękne, śnieżnobiałe, niekochane :wink:
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Kasiek jacy Wy fajni jesteście!! Taka uśmiechnięta dobrana para :)

Jeśli chodzi o moje wyniki to odpowiadam normami:

Hemoglobina - 11,9 g/dl przy normie 12 - 16 g/dl
    Hematokryt - 35,8 % przy normie 37 - 47 %

Żelazo 37 qg/dl przy normie 37 - 145 qg/dl

Jeśli chodzi o tarczycę poniżej normy mam tyroksynę wolną czyli ft4 - 11,68 pmol/l przy normach 12 - 22 pmol/l

W górnej granicy normy jest cukrzyca 84 mg/dl; normy od 60 do 99 (ale tym chyba nie powinnam się martwić)

Wiem, że to wszystko to jak na razie lekkie przekroczenie norm, ale czy któraś z Was miała podobne wyniki??
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    A mój M.do biegania nie mógł się zmotywować...ma głupie godziny pracy...a o 20, jak już jest w domu, to Mu się nie chce, więc go zapisałam do dietetyka i walczy...z dietą :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Dziewczyny ja tez pije Femobion 2 i tam jest 70mg magnezu i 28 mg zelaza.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    penny: no i tak leżą: piękne, śnieżnobiałe, niekochane
    Jakie marnotrawstwo! :tongue::wink:
    Ja juz nie moge sie doczekac, kiedy zaloze moje butki i rusze w trase. A jeszcze na samej koncowce w moim miescie same imprezy biegowe, mrowki w nogach normalnie...
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    gina1511: Dziewczyny ja tez pije Femobion 2 i tam jest 70mg magnezu i 28 mg zelaza.

Pijesz? Jest też w syropie?
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Sayuri - co do krwi u mnie dosc podobnie wyniki wygladaja, lekarka nie robi alarmu, bo na tym etapie to fizjologiczne.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Sayuri78: Hemoglobina - 11,9 g/dl przy normie 12 - 16 g/dl
    Hematokryt - 35,8 % przy normie 37 - 47 %

Żelazo 37 qg/dl przy normie 37 - 145 qg/dl

u mnie ostatnie wyniki sporo gorsze....

Sayuri78: W górnej granicy normy jest cukrzyca 84 mg/dl; normy od 60 do 99 (ale tym chyba nie powinnam się martwić)

spokojnie - 84 to nie jest zły wynik ani też górna granica normy - myślę, że tu nie masz się czym przejmować :bigsmile:

Sayuri78: Kasiek jacy Wy fajni jesteście!! Taka uśmiechnięta dobrana para :)

dziękuje w imieniu swoim i męża :shamed:

penny: Ja po ciąży to mogę biegać po lasach co najwyżej

no to jak najbardziej - takie są najlepsze miejsca....ja nie lubie jak ludzie na mnie patrzą jak biegam bo mi się wydaje, że wyglądam śmiesznie, ale ja w centrum KRK mieszkam więc do lasów mam daleko :wink:

To pogoń męża !! mój kupił buty dopiero po dwóch pierwszych biegach, bo na początku nie był przekonany czy w ogóle będzie biegał...ale ja mu troszkę na ambicję weszłam bo się założyliśmy że za rok na wiosnę przebiegnie pół maraton :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    dziewczyny napiszcie mi proszę, kiedy najwcześniej można wyjechać gdzieś z maluchem ? bo chcielibyśmy z Młodą wyjechać gdzieś pod koniec września, będzie miała prawie 3 miesiące i nie wiem czy to nie za wcześnie ? oczywiście w grę wchodzi europa...

Z Tymkiem wyjechaliśmy na tydzień na mazury jak miał niecałe 1,5 mies:) Dało radę:)

Co do koszul- rodziłam w lipcu i musiałam zmieniać koszule 2-3 razy dziennie taki był upał! Do szpitala wzięłam tylko 3, potem siostra szybko dowiozła a i tak mąż codziennie musiał zabierać i prać. Na szczęście szybko schły w tym upale:P Tym razem jeśli będzie znowu gorąco biorę ze sobą 4 koszule + ta do porodu.
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    magku nie udawaj ze nie wiesz o co chodzi
    Łykam!!!!!!!!!!!!
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    P_Madzia: dziewczyny napiszcie mi proszę, kiedy najwcześniej można wyjechać gdzieś z maluchem ? bo chcielibyśmy z Młodą wyjechać gdzieś pod koniec września, będzie miała prawie 3 miesiące i nie wiem czy to nie za wcześnie ? oczywiście w grę wchodzi europa...

my się końcem sierpnia/początkiem września wybieramy całą czwórką do Chorwacji....myślę, że jak tylko dzieć zdrowy to nie ma przeciwwskazań - przecież i tak nie je tego co tam będziemy jedli bo jest albo na mm albo cyckowy
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Sayuri jeśli chodzi o ft4 to ono ma tendencje do spadania wraz z upływem ciąży. Ja miałam parę tygodni temu robione i miałam wynik : 10,66 przy normie od 9-18, więc też nie jakoś super. Dostałam Euthyrox i i wzrosło mi do 13,06. Chodzi o to, że na początku ciąży dziecko pobiera hormony od mamy, bo nie ma własnej tarczycy i stąd ten spadek, więc podaje się ciężarnej lek, by ten poziom później wyrównać, żeby nie miała problemy z niedoczynnością, przynajmniej tak było w moim przypadku. Co Twój lekarz powiedział na taki wynik ?
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja biore wciaz euthyroz, na poczatku ciazy N25, potem 50, i od ok 12tc 75 i i tak widze ft4 mi spada, bo miesiac temu miałam 13,66, takze za 2 tyg. dwowiem sie jak to wyglada dalej
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Sayuri78: W górnej granicy normy jest cukrzyca 84 mg/dl; normy od 60 do 99 (ale tym chyba nie powinnam się martwić)

Hehehe napisałam cukrzyca a miało być glukoza :bigsmile:, ach ta moja podświadomość....
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    _kasiek_: To pogoń męża !!

Pogonie, pogonie, ale najbardziej wjadę mu na ambicję jak sama zacznę biegać :wink: A no i jeszcze nie męża, ale już niedługo :bigsmile:
    A nie mogę mieć w szpitalu zwykłych spodni dresowych i luźnych koszulek ?

Kakai ale Ty chyba brałaś Euthyrox jeszcze przed ciążą, tak ? Bo mi wyszła nie tyle niedoczynność co sublikliniczna niedoczynność, czyli z tego co tłumaczył mi lekarz, po prostu w trakcie trwania ciąży za bardzo spadło mi ft4 a podniosło tsh, a wcześniej wszystko było ok, skoro tak szybko lek zadziałał.
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    dobra kochane - uciekam prać !!!!!!!!! nikt nie pisze....pewnie jak wróce będzie z 50 postów :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    sliwson gdzieś tam pisałam prędzej o wizycie i mojej szyjce, której zachciało się wariować ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    penny: A no i jeszcze nie męża, ale już niedługo

oj tam oj tam - zwał jak zwał :peace:

penny: A nie mogę mieć w szpitalu zwykłych spodni dresowych i luźnych koszulek ?

to zależy jakich koszulek - bo w T-shirtach będzie ci źle karmić chociażby....a spodnie od dresu też odpadają bo trzeba "wietrzyć kroczę" po porodzie :beard:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    penny u mnie w szpitalu po porodzie jedynie koszule można mieć ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    No nic to kupię jeszcze ze dwie, co bym to krocze mogła wietrzyć, bo zapomniałam o tym małym szczególe :wink:
    Dobra spadam też coś porobić, bo czuję, że się obijam :devil:
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    penny: Co Twój lekarz powiedział na taki wynik ?

Powie dopiero jutro... Najgorsze, że idę do tego lekarza po raz pierwszy bo moja lekarka nie pracuje w żadnym z pomorskich szpitali i przekazuje mnie w jego ręce. Trochę tak głupio. Mam nadzieję, że zapozna się ze wszystkimi moimi wynikami i zgodzi cię przeprowadzić zabieg...
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Też bym sobie coś porobiłą :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Vsti, kuleczka Trzymajcie te swoje szyjki w ryzch nooo, chociaż Tobie Vsti daleko nie brakuje

A ja dzisiaj wizyta o 17 i się stresuję, czy aby wsio ok,i do tego usg połówkowe :neutral:

Czy ta moja dzidzia pokaże wreszcie kim jest :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    sysiajaw To trzymam kciuki za wizytę :)

sysiajaw: chociaż Tobie Vsti daleko nie brakuje
    dużo nie brakuje, byleby bez szpitala się obyło ;)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A ja dzisiaj mam jakiś kryzys - po raz pierwszy w ciąży :confused: Do tej pory wszystko mi pasowało, niczym sie nie denerwowałam itp - a dzisiaj to chyba nie mój dzień.
    martwie się pracą - bo u nas w firmie szykuje się bardzo dużo zmian, zwolnienia grupowe, zmiany stanowisk itp.... (niby wiem, ze teraz ani nie mam na to wpływu, ani mnie nie dotyczy, ani nie powinnam się tym martwić ... ale jakoś mnie dorwało dzisiaj)
    martwie sie tą cukrzycą ze wzgledu na wpływ na Martynkę... nie czytam wogóle o powikłaniach u dzieci po cukrzycy mamusi, bo nie chcę sie stresować, ale dzisiaj troszkę przeczytałam na naszych Słodkich Mamusiach i bez sensu na zapas sie zamartwiam
    generalnie mi niedobrze i miejsca sobie nie moge znaleźć - ciekawe kiedy to niedobrze przechodzi w ciaży (mowię o takim cofaniu sie treści żołądkowej) bo już mam dosyć. Po raz pierwszy zjadłam dzisiaj śniadanie (bo ja rano nie jadam) bo się rpzejęłam tym regularnym odżywianiem w cukrzycy i jest mi okropnie teraz....... nie wiem co to bedzie później.......
    i generalnie musiałam się wyżalic - i mam nadzieję, ze pierwszy i ostatni raz Was mecze takimi głupotami, bo ja generalnie niepoprawna optymistka jestem :wink:
    Ale dzisiejszy dzień to już dla mnie mógłby sie skończyć ......
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: Kakai ale Ty chyba brałaś Euthyrox jeszcze przed ciążą, tak ? Bo mi wyszła nie tyle niedoczynność co sublikliniczna niedoczynność, czyli z tego co tłumaczył mi lekarz, po prostu w trakcie trwania ciąży za bardzo spadło mi ft4 a podniosło tsh, a wcześniej wszystko było ok, skoro tak szybko lek zadziałał.

tak ja byrałam Euthyrox by wyregulowac hormony, bo miałam niby w normie, ale złe jak na mój wiek, i w zasadzie miesiac po braniu zaszłam w ciąże:bigsmile: u mnie jakas mała niedoczynnośc:bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.