Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeMay 9th 2012
     permalink
    Ul_cia Każdemu ma prawo zdarzyć sie gorszy dzień tym bardziej w takim stanie! Będzie dobrze, nie ma co się martwić na zapas!

Vsti dzięki, no lepiej bez szpitala zdecydowanie, wiem jak to smakuje w pierwszej ciąży leżałam w 32tc ze skurczami, ale na szczęście po tygodniu wróciłam do domku i dotrwałam do 38tc :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    gina1511: magku nie udawaj ze nie wiez o co chodzi

Tylko zapytałam z ciekawości!!
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A ja mam pytanie z innej beczki, czy mój m. może sobie wziąć dzień opieki nade mną (bo mam tą wizytę u diabetologa) i czy rodzinny lekarz może takie coś wystawić?
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Ul_cia - niepoprawna optymistko ja przy Tobie jestem niepoprawną pesymistką, więc nie żałuj się tu żalić :bigsmile:. Ja zawsze mawiam, że "zawsze po burzy jest słońce" o nawet jak ta burza to tylko kilka ciemnych chmurek to trzeba się zmusić aby je rozdmuchać. Po sobie widzę, że jak pracowałam to mniej "myślałam" teraz czytam i kombinuję za dużo. Czasem się za to nie znoszę, ale co zrobić jak 80% mojego czasu zajmuje mi ten maluch, który jeszcze siedzi po drugiej stronie brzuszka. Chciałabym dostarczyć mu wszystkiego co najlepsze i nie popełnić żadnego błędu. Teraz myślę, że to chyba niemożliwe.

Póki co idę na "ryneczek" (w Krakowie "kleparz" :smile:) po rodzynki, kalafiory, brokuły, pieczywo gruboziarniste, pestki dyni i słonecznika - czyli żelazo rulezzz!!!
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    :-) dziękuje Dziewczyny ! Bo już naprawdę zacyznałam w siebie wątpić ...

Boze, jak dobrze, ze mamy to forum, które w przeciwieństwie do innych jest NORMALNE! cokolwiek by to nie znaczyło :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ul_cia: Boze, jak dobrze, ze mamy to forum

Święta prawda!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    a tak nawiazujac do zebow to nie straaszcie bo moja gorna 3 to mleczak! to rodzinne mojej mamie wypadl w wieku 38 lat i ma mala protezke. Mam nadzieje ze moj nadal bedzie siw trzymal dzielnie. Wyglada normalnie jest treoche mniejszy od 3 z drugiej strony
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
    • CommentTimeMay 9th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam sie z lozkowic dolnych :D dorwalam laptopa i leze..laptok nie ma polskich znakow wiec wybaczcie;) co do witamin to ja biore od poczatku ciazy codziennie tylko femibion, do 13 tyg 1od 14 2, lykam tez aspargin bo mnie skurcze lydek lapia, dzis nad ranem to myslalam, ze umre...az sie poplakalam z bolu
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    hopelight trzymam kciuki za Twoją górną 3ę :wink:

Z tego wynika, że jednym fembion natal 1 i femibion natal 2 służy innym mniej. Chociaż u mnie "poniżej normy" wyszło dopiero teraz. Ciekawe czy mój drgający od wczoraj policzek jest wynikiem braku witamin czy czegoś innego, żeby powieka drgała to rozumiem ale policzek???
    --
    •  
      CommentAuthorcheriniatko
     permalink
    Sayuri78: Ciekawe czy mój drgający od wczoraj policzek jest wynikiem braku witamin czy czegoś innego, żeby powieka drgała to rozumiem ale policzek???

No to raczej magnezu więcej potrzebujesz, chyba że to na tle nerwowym, ale pewnie nie :tongue:

Ja na początku ciąży walczyłam z drgającą powieką, a gdy zaczęłam pic wodę mineralną z dużą zawartością magnezu (np. Muszynianka) to minęło, a nie brałam poza kwasem foliowym żadnej suplementacji, ale fakt, że na czas ciąży zupełnie odstawiłam też ukochaną kawę i nie piję żadnych napoi typu pepsi, które też nieźle magnez wypłukują.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Kurde, kurde, kurde!!!
    Plamię :cry: Wygląda to jak woda z krwią. Różowa wodnista wydzielina. Nie wiem o co chodzi. Wczoraj przecież wszystko było ok! Może przez to dopochwowe usg... Może lekarz coś naruszył... Matko jak się stresuję... Dziecko śpi. Nie mogę się do 15 ruszyć z domu. Umrę zaraz...
    --
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    Sayuri, a Ty Euthyrox już bierzesz, bo nie pamiętam? Po wyniku widać, że przydałaby Ci się jednak większa dawka (ft4 w ciąży najlepiej jak jest w środku normy lub powyżej) - i jak dziewczyny pisały na swoich przykładach, często w ciąży się dawkę stopniowo zwiększa (choć akurat u mnie nie było takiej potrzeby:bigsmile:). Ale nie panikuj - zapytaj szczególnie o to jutro lekarza, a jak się nie będzie znał, to spróbuj dorwać jakiegoś endokrynologa (ja bym sobie zgodnie z zaleceniami mojej lekarki sama zwiększyła dawkę co parę dni o pół tabletki i zobaczyła za 3 tyg. jak wyniki, ale innych nie będę namawiać do samowolki:wink:).
    A ja mam dziś wyniki ostatnich badań - no i wyszedł mi paciorkowiec :cry:. Wiedziałam, że nie może być do końca tak bezproblemowo w tej ciąży - wszystko co złe praktycznie mnie ominęło (nie licząc skurczów łydek, no, ale jak ochota na kawę w III trymestrze wróciła, to cóż zrobić:shamed:), więc coś na koniec musiało wyskoczyć. Dobrze przynajmniej, że w antybiogramie wyszły aż 3 antybiotyki, na które jest wrażliwy. Mam nadzieję, że dotrwam do następnej wizyty (za tydzień) i lekarka mnie pocieszy i wyjaśni dokładne postępowanie w takim przypadku, bo aż się po ostatnich tu dyskusjach boję gdziekolwiek o paciorkowcu czytać, żeby się na koniec nie podłamać :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
     permalink
    witam sie i ja....w kolejny pochmurny dzien...ale nadal NIE PADA!!!!

co do witamin ja nie lykam nic...tylko aspiryne nasercowa, ktora przepisal lekarz.... wyniki mam w normie, czuje sie swietnie...

kasiek fajnie razem wygladacie...ja z Polowkiem podobnie...dzieli nas tylko 32cm wzrostu :)) w obwodach hmmm az boje sie zmierzyc...:))
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    sliwson: Kurde, kurde, kurde!!!
    Plamię

Spokojnie! Może połóż się i zadzwoń na pogotowie.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Sliwson, a ta krew zywa jest? Sprobuj sie uspokoic i jesli naprawde nie da rady zaraz pojechac na ip to dzwon po pomoc i poloz sie plackiem. Trzymam mocno kciuki, jeszcze za wczesnie na takie przeboje.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Krążek wypadł;-(
    Mąż już jedzie. Jedziemy prosto na ip.
    Błagam trzymajcie kciuki. Będę Was informować....
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Sliwson, trzymam najmocniej jak się da kciuki:hugging:
    --
  1.  permalink
    Sliwson Kochana trzymaj sie dzielnie! ja trzymam mocno kciuki zeby bylo wszystko dobrze,a musi byc! i czekam na info
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    sliwson: Błagam trzymajcie kciuki

Trzymamy, zaciskamy:neutral:
    --
  2.  permalink
    kciuki zacisniete
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    sliwson: Krążek wypadł;-(

No q..de wczoraj o tym pisałyśmy a dziś, 3-maj się dzielnie,wytłumacz Małemu to nie ten czas !!!!!!!!!!!!!! 3-mam kciuki

Treść doklejona: 09.05.12 14:06
    dziewczyny a pisałyście że ten czop, to też może odchodzi z krwią ?!? ale teraz za wcześnie!!! może da się znów założyć ten krążek ?:sad:
    --
  3.  permalink

Trzymaj się Kochana, kciuki zaciśnięte
    --
    •  
      CommentAuthorASulek
     permalink
    sliwson, trzymaj się
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink

jeeejku :confused: trzymaj się, kciuki bardzo mocno zaciśnięte!
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Kurde! Sliwson, trzymajcie się dzielnie! Tak jak pozostałe dziewczyny, kciuki zaciskam i ja!
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink

mocno 3mam kciuki !!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    sliwson Trzymam kciuki bardzo mocno za Ciebie i Frania...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    --

Sliwson, trzymaj się dzielnie, będzie wszystko dobrze. Trzymam kciuki mocno>
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Sliwson kciuki zaciśnięte najmocniej jak się da!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink

TRZYMAM!!!! Jestem pewna, że będzie wszystko dobrze!!!:thumbup:

Tres: Sayuri, a Ty Euthyrox już bierzesz, bo nie pamiętam? Po wyniku widać, że przydałaby Ci się jednak większa dawka (ft4 w ciąży najlepiej jak jest w środku normy lub powyżej) - i jak dziewczyny pisały na swoich przykładach, często w ciąży się dawkę stopniowo zwiększa (choć akurat u mnie nie było takiej potrzeby). Ale nie panikuj - zapytaj szczególnie o to jutro lekarza, a jak się nie będzie znał, to spróbuj dorwać jakiegoś endokrynologa (ja bym sobie zgodnie z zaleceniami mojej lekarki sama zwiększyła dawkę co parę dni o pół tabletki i zobaczyła za 3 tyg.

Nie nie biorę tego leku, nawet go nie znam. Nie miałam nigdy problemów z tarczycą. Te badania robiłam parę razy bo mam nieaktywnego mikrogruczolaka przysadki mózgowej. Do tej pory badałam tylko TSH i było w normie. ft3 i ft4 zbadałam na początku ciąży i chyba było ok, bo lekarz nic nie mówił. Czytam, że ten lek źle wpływa na przysadkę, więc nie wiem czy powinnam go brać. Poza tym wydaje mi się, że to jednak nie jest duży spadek i szczerze wolałabym nic nie brać, ale jutro się wszystkiego dowiem. Przecież wiele dziewczyn pewnie nawet nie wie, że ma jakieś tam niedobory :)

Treść doklejona: 09.05.12 14:43
    Teraz widzę, że ft4 na początku ciąży nie było w środku normy a raczej w jej dolnej granicy ale w normie. Lekarz nic nie mówił. Jeśli wskaźniki ft4 miałam za małe w ciąży to może się to odbić na maluchu????

Treść doklejona: 09.05.12 14:47
    Ponadto czy nie jest tak, że tarczyca u dziecka wykształca się w pierwszych tygodniach ciąży i w 33tc dziecko jest już w stanie samo podtrzymywać swoja gospodarkę hormonalną, więc zaburzenia w tym stadium nie są już tak groźne?
    --
  4.  permalink
    Teraz widzę, że ft4 na początku ciąży nie było w środku normy a raczej w jej dolnej granicy ale w normie. Lekarz nic nie mówił. Jeśli wskaźniki ft4 miałam za małe w ciąży to może się to odbić na maluchu????

Sayuri jak mowil moj gin lepiej jest gdy ft3 i ft4 sa przy gornych granicach normy bo wtedy do dzidzi wiecej przechodzi.
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Rozumiem, mnie o niczym takim nie poinformowano... A wydawało by się, że chodzę do świetnego lekarza... Jeśli miała je przez całą ciążę w dolnej granicy normy to co może grozić dziecku??
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Sliwson kciuki mocno zaciskam!
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
  5.  permalink
    Ja nie wiem Sayuri, ja nie pytalam swojego gin-endo o takie cos. Nie stresuj sie, ja mialam problemy duze z tarczyca, Ty nie wiec moze byc dobrze
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Wróciłam z wizyty, z malutką wsio ok, mieliśmy 2 razy robione pomiary przepływów, bo miała czkawkę, musiałam się przejść, aby ją uspokoić, aby przysnęła sobie. Po ponownym pomiarze jak puściła pani dr jej puls dość głośno to się obudziła i kopała po głowicy hehe. Waży już ok 1661g, więc uff nie będzie wielkoludem jak tatuś :D oscyluje cały czas na 40 centylu, tatuś urodził się wagowo na 90 tym.

Sliwson- trzymam mocno kciuki za Was :thumbup::thumbup::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Dziewczęta, a ma któraś z Was telefon do Sliwson? Bo jak ją zatrzymają w szpitalu, albo cuś to my sie tu wykończymy w zamartwianiu sie (przynajmniej ja).....
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    sliwson my też trzymamy kciuki.

sliwson z tych co piszą z komórek bo w zofii internet za darmo dają.
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Sliwson trzymam kciuki!!! Music my dobrze!

Ul_CIA sliwson pisze jak cost z telefonu informacje. Take nas wczesniej informowala:-)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    mkd: sliwson z tych co piszą z komórek bo w zofii internet za darmo dają.

No to dobrze, może bedziemy miały relacje Z DOBRYCH WYDARZEŃ na gorąco!
    --
  6.  permalink
    mkd: sliwson z tych co piszą z komórek bo w zofii internet za darmo dają.

heh,u mnie w szpitalu net niedostepny ;/
    --
  7.  permalink
    SLIWSON trzymam mocno kciuki MUSI BYĆ DOBRZE:*
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Sliwson kciuki za WAS!
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    jak do tej pory nic mnie w podbrzuszu nie bolalo, a po wczorajszym usg przez pochwe, boli mnie przy kazdym ruchu...:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Vsti mnie boli przez cały czas, a wszystko jest dobrze, może spojenie ci się rozchodzi abyś mogła rodzić SN.
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    mag_dre: Vsti mnie bili przez cały czas

:shocked: wcale sie nie czepiam, ale popraw bo nieladnie to wyglada i niektorzy moga nie skapowac o co biega... mnie juz od 2-3 tyg boli w piczce ;/ jak chodze to nie, a jak leze to tak...
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Boże dziewczyny dajcie mi kopa w dupę!!! Naczytałam się o niedoczynności tarczycy i o tym, że faktycznie ft4 powinno być wyższe w ciąży niż w dolnej granicy normy... (a u mnie tak prawdopodobnie było przez cały czas, by w końcu nie wiem kiedy spaść poniżej normy - badałam tylko TSH i było ok, ft4 tylko na początku ciąży, było w dolnej granicy normy... ale nikt mi na to nie zwrócił uwagi). Zaczęłam znowu panikować, czy to ja jestem nienormalna, czy mam takiego pecha???
    --
  8.  permalink
    Czesc Dziewczyny!
    Matko jak u nas zimno brrr
    Dzisiaj zdawalam kolejny egzamin i poleglam ehhh...Przenioslam papiery do innego miasta z nerwow.Dwa dni temu mialam godzine wykupiona to intruktor mowil,ze swietnie jezdze i on nie ma pojecia o co chodzi... :confused:
    Skora na brzuchu strasznie swedzi i juz czuje jak sie naciaga hehe:tongue::wink:Mlody rosnie:wink:

Sliwson Oj kochana trzymamy tu wszystkie kciuki za Ciebie,za maluszka i czekamy na wiesci:wink::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Uff gorąco:devil:

Właśnie wróciłam z balkonu gdzie opalałam buźkę - wytrzymałam 20 min.:)

Pytałam Was o te ,,witaminy,, Prenatal DHA ponieważ wyczytałam, że w składzie maja tylko kwasy DHA i EPA oraz Witaminę E - nic poza tym.

Kupiłam je i teraz żałuję bo muszę dodatkowo kupić i łykać jod (mam lekką niedoczynność) i kwas foliowy. :tongue: duuuupa blada!

<strong>Sliwson trzymam za Was kciuki!!!!</strong>
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Silwson, az mi cisnienie skoczylo!! Czekam na wiesci...
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Sliwson zaciskamy mocno kciuki! Trzymaj się!
    -- [url=http://lilypie.com][/url
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.