Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Sayuri nie panikuj.... skoro lekarz nic nie mowil to widocznie jest ok. Ciesz sie koncowka ciazy :)

Cobraczku czesc i czolem :D
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeMay 9th 2012 zmieniony
     permalink
    mag_dre: Vsti mnie bili przez cały czas

Co to oznacza ? Brzmi fatalnie...

Sayuri w temacie tarczycy możesz dostać kopa ode mnie :devil: Ja te wszystkie strony przerobiłam w święta wielkanocne, przepłakałam dwa dni i dwie noce, uspokój się z dzidzią jest wszystko ok na pewno i nie martw się na zapas. Już Ci pisałam, ze ft4 w ciąży spada, są zupełnie inne normy i to dla każdego trymestru. Twoje wyniki są lekko zaniżone, ale nie fatalne. Kobiety z dużo większą niedoczynnością rodzą zdrowe dzieciaki, uszy do góry, stres tylko szkodzi Twojej zawartości brzucha :wink: Przestań gmerać w internecie, bo przyjadę do Ciebie i w tyłek dam kopala :bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
  2.  permalink
    kuleczka_69: Cobraczku czesc i czolem :D--

A no troszke sie nie odzywalam bo mialam troche roboty,ale wa spodczytywalamw wolnym czasie:wink:
    Ostatno wstaje o 6.00 rano i klade sie pozno i nieprzytomna przez caly dzien chodze.Dzisiaj sie juz w koncu wyspie to jutro dojde do siebie:wink:
    --
  3.  permalink
    penny: Przestań gmerać w internecie, bo przyjadę do Ciebie i w tyłek dam kopala :bigsmile:

popieram w 100000% :P
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
    • CommentTimeMay 9th 2012 zmieniony
     permalink
    Rumbo, to u nas Prenatal jest chyba innym "lekiem", bo ma w skladzie wszsytkie witaminy. Sorki:).

Nie moge spac w nocy, a pozniej bym okupowala lozko nawet do 10...

Kasiek, piekna z Was para. Przypominacie mi kogos:). Chcialam Cie zapytac o ten planowany wyjazd. Wybieracie sie samochodem?? My chcemy jechac nad jeziora tak w okolicach wrzesnia, ale to jazda 10 godzin w jedna strone. Samolotem nie ma szans, bo to taki dzicz, wiec nawet jak do najblizszego miasta dolecimy, to pozniej trzeba jechac 5 godzin na miejsce. Szukam kogos odwaznego, kto mi powie ze z dwojka dzieciakow, w tym z noworodkiem sie da:devil:.
    --
  4.  permalink
    wielgosz: Szukam kogos odwaznego

ni ma takiej tutaj :P
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeMay 9th 2012
     permalink
    Sliwson
    3maj się kochana!
    aż mi ciary przesły!!;/
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Wywindowały mnie to kopale i kopy i postawiły do pionu !!! Ja nie wiem co się ze mną dzieje!! Zaczynam świrować :devil:. Wygląda to tak jakbym sama wynajdowała sobie problemy, ale wszystkie wydają mi się w obliczu badań mega realne :shocked:. Chyba muszę wyłączyć mózg, wierzyć, że będzie TYLKO dobrze, przestać się stresować i tak jak UL_cia być niepoprawną optymistką :smile:. Może się uda!
    --
    •  
      CommentAuthorxkamilax
     permalink
    Sliwson trzymaj się !
    Kciuki zaciskam
    --
  5.  permalink
    Sliwson, ja również trzymam za Was mocno kciuki!!!
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Sliwson,trzymaj się.Musi być dobrze.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Sayuri78: Chyba muszę wyłączyć mózg, wierzyć, że będzie TYLKO dobrze, przestać się stresować i tak jak UL_cia być niepoprawną optymistką . Może się uda!

:devil: Uda sie! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    sliwson jesteśmy z Tobą i czekamy na dobre wieści!
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Na ktg skurcze na poziomie 80-90, regularnie co 4-5 min. Szyjka 1,5 cm, miękka i rozwarta na 2cm. Przyjęli mnie na patologie i podlaczyli pod fenoterol. Leże tak juz godzinę i telepie mną koszmarnie... Skurcze niestety dalej czuje... ;( dziękuje za kciuki ale nie pozwalam jeszcze puszczać!!!
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    sliwson: Na ktg skurcze na poziomie 80-90, regularnie co 4-5 min. Szyjka 1,5 cm, miękka i rozwarta na 2cm. Przyjęli mnie na patologie i podlaczyli pod fenoterol. Leże tak juz godzinę i telepie mną koszmarnie... Skurcze niestety dalej czuje

A lekarze coś konkretnego mówią?
    kciukasy oczywiście nadal zaciśniete
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    silwson trzymam kciuki , musi być dobrze.
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    sliwson: dziękuje za kciuki ale nie pozwalam jeszcze puszczać!!!

trzymajcie się dzielnie!
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    nie puścimy, nie bój się!
    Mają Cię pod opieką, leż spokojnie i się nie daj!
    Będzie dobrze!!! Nie ma inszej opcji
    --
  6.  permalink
    Sliwson kochana moze kroplowka zatrzyma skurcze,trzeba byc dobrej mysli...
    --
  7.  permalink
    sliwson: dziękuje za kciuki ale nie pozwalam jeszcze puszczać!!!

zaciskam dalej!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    sliwson trzymamy dalej!
    --
  8.  permalink
    Sliwson FENOTEROL powinien pomóc powstrzymać skurcze.ja trzymam za WAs mocno kciuki niech maluch się nie wygłupia i jeszcze się nie pcha to nie czas;/
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Sliwson kochana, trzymaj się i bądź silna, zobaczysz, ze wszystko będzie dobrze :hugging: przytulamy Was tu wszystkie !!!
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Oj, chetnie bym ci oddala te moje 3 tyg...Mam nadzieje ze powstrzymaja porod.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    wielgosz: Chcialam Cie zapytac o ten planowany wyjazd. Wybieracie sie samochodem?? My chcemy jechac nad jeziora tak w okolicach wrzesnia, ale to jazda 10 godzin w jedna strone. Samolotem nie ma szans, bo to taki dzicz, wiec nawet jak do najblizszego miasta dolecimy, to pozniej trzeba jechac 5 godzin na miejsce. Szukam kogos odwaznego, kto mi powie ze z dwojka dzieciakow, w tym z noworodkiem sie da.

tak wybieramy sie autem....a z KRK na Chorwacje to jakies 13-15h jazdy ale już raz jechałam (byłam w 20tc i nie było źle - wolę to niż jazde 12h po Polsce nad morze). Samolot u nas odpada bo nie wyobrazam sobie takiej wyprawy z dwójka dzieci bo przecież dla Mateusza musimy mieć gondolę. Ja wcale nie uwazam ze taki wyjazd z 2 dzieci to szalenstwo....bo niby czemu ?? A poza tym 3 miesieczne dziecko to juz niemowlak a nie noworodek :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    Powodzenia Sliwson!!!!!
    Maluszku, to jeszcze nie czas na świat!
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    sliwson: sliwson

tak tak 3-mamy dalej, i proszę pogadaj z małym żeby się nie wygłupiał , to nie ten czas!!!:hugging: będzie dobrze- bądź dzielna
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Niemowlak, no tak, zapomnialam ze dzieci tak szybko rosna:devil:.
    No to robie rezerwacje juz teraz:swingin:.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    sliwson jeszcze mocniej zaciskam kciuki...
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Wielgosz ja bym też jechała, 3 miesięczne dziecko można już spokojnie na wakacyjny wyjazd zabrać. Masa moich znajomych tak robiła i wszystko było ok ;)

Kasiek strasznie bym chciała do Chorwacji pojechać, bo nigdy nie byłam. M. był w zeszłym roku służbowo i był zachwycony, także może go namówię, żebyśmy we wrześniu pojechali. My co prawda nie z dwójką dzieci, tylko z jednym, ale za to z sunią naszą, a ona dla nas jest jak dziecko :tongue:
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Sliwson nie puszczam, trzymam i czaruję - teraz jesteś pod dobrą opieką to najważniejsze!
    Wszystkie Was tu wspieramy :grouphug: a lekarze dadzą radę :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Sliwson, trzymajcie się :sad: Mam nadzieję, że fenoterol zadziała, jak należy!
  9.  permalink
    sliwson trzymam bardzo bardzo mocno, musi się udać te skurcze powstrzymać.

_kasiek_: Ja wcale nie uwazam ze taki wyjazd z 2 dzieci to szalenstwo....bo niby czemu ?? A poza tym 3 miesieczne dziecko to juz niemowlak a nie noworodek :bigsmile:

kasiek aleś mnie zachęciła do takiego wyjazdu, muszę to z mężem przedyskutować, a Chorwacja od dawna nam się marzy :bigsmile: Tylko czy tam we wrześniu nie jest już chłodniej, bo jednak trochę tego słoneczka chciałabym zażyć :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Sliwson trzymaj się! Kciuki zaciśnięte- mam nadzieję, że jeszcze będziesz musiała Frania wyganiać z brzucha w połowie lipca...
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    hej dziewczyny a macie może jakiś kontakt z nadzieją , ciekawe co u niej ?
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    sliwson fenterol jest dobry i jak Tobą telepie to od niego i ze zdenerwowania. Ja miałam też tak, ale nie porównuje się z Tobą. Wierze i trzymam mocno kciuki, żeby pomógł!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    cheriniatko: kasiek aleś mnie zachęciła do takiego wyjazdu, muszę to z mężem przedyskutować, a Chorwacja od dawna nam się marzy Tylko czy tam we wrześniu nie jest już chłodniej, bo jednak trochę tego słoneczka chciałabym zażyć

http://www.odyssei.com/_i/pogoda/chorwacja1.jpg

http://www.odyssei.com/_i/pogoda/chorwacja2.jpg

jak dla mnie to pogoda w sam raz na wyjazd z dziecmi, bo w lipcu te sr. 30st to za duzo !!!! My chcemy jechac do Dalmacji - tam zawsze cieplej
    --
  10.  permalink
    _kasiek_:

jak dla mnie to pogoda w sam raz na wyjazd z dziecmi, bo w lipcu te sr. 30st to za duzo !!!! My chcemy jechac do Dalmacji - tam zawsze cieplej

Ooo spox, ładnie to wygląda. Ja też o Dalmacji myślałam, zresztą chyba tam też najładniej, ale też chciałam park narodowy plitvickie jeziora zobaczyć, podobno bajka ;)
    Ale o tym zadecydujemy jak się synuś z brzuszka wydostanie, bo nie wiadomo czy na takich wojażach będzie chciał w ogóle wspólpracowac :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    cheriniatko: ale też chciałam park narodowy plitvickie jeziora zobaczyć, podobno bajka ;)
    Ale o tym zadecydujemy jak się synuś z brzuszka wydostanie, bo nie wiadomo czy na takich wojażach będzie chciał w ogóle wspólpracowac

no ja właśnie nie byłam....w drodze powrotnej 3 lata temu mieliśmy w planach ale jakoś już nie mieliśmy siły :confused: a teraz też pewnie sie nie uda bo pewnie Iwi nie bedzie chetna na takie wycieczki.....bo jakos o Mateusza jestem spokojna - 3 miesieczny szkrab wiekszosc dnia i tak przesypia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    No więc po wizycie wszystko ok, kruszynka ma 381g, jest cała i zdrowa, szyjka długa i zamknięta….no i niestety nie wiemy kim jest, tak się skutecznie chowała przed głowicą. Gin kombinował z każdej strony, w końcu się poddał :) także będziemy żyć w błogiej nieświadomości kolejne 4 tyg. :bigsmile:

sliwson kochana trzymaj się tam nam w dwupaku jak najdłużej! My ciągle trzymamy kciuki i nie będziemy puszczać!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    Sayuri - napisałam Ci wiadomość, bo widzę, że namieszałam swoją wypowiedzią:shamed:
    Mam pytanie do Mamuś z paciorkowcem na pokładzie (dołączyłam do ich grona:cry:) - czy to podanie antybiotyku długo trwa - tj. podłączają do jakiejś kroplówki czy zastrzyk? Bo zastanawiam się, jak to jest z aktywnością podczas pierwszych faz porodu? I czy wobec tego, że muszą podać antybiotyk trzeba się już przy pierwszych skurczach zbierać do szpitala? Mam zamiar zapytać swoją ginekolog, ale wizyta dopiero za tydzień, a nie wiem, czy Mała nie zrobi mi psikusa szybciej:wink:
    No i teraz jeszcze bardziej się boję, że nie rozpoznam początku porodu albo mi od razu wody odejdą:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Hanny - przyznaję nie przebrnęłam przez wszystkie posty ale gdzieś doczytałam że masz fenoterol odstawić ale się obawiasz że zaczną się skurcze a chcesz dojechać do 39tc. Mi też zależało żeby nie urodzić wcześniej i pytałam lekarza czy mogę po prostu dłużej ten fenoterol brać ale lekarz powiedział że dlatego się odstawia po 36t że po pierwsze można już właściwie spokojnie rodzić ALE PO DRUGIE że fenoterol działa na określony typ skurczy a one się zmieniają po 36t bo macica jest gotowa do porodu i właściwie fenoterol może ten poród nawet przyspieszyć! Wybaczcie że tak się wpycham między "wódkę i zakąskę" z moim komentarzem ale pamiętam jak sama to przechodziłam!
    Sliwson kobieto przemawiaj do tego swojego brzuszka o spokój!
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Poprawiłam literówkę dziewczyny, pisałam jak byłam ledwo żywa i nie zauważyłam jej. U nas dzisiaj było ponad 26 stopni w cieniu więc wymiękłam-dawno taka padnięta nie byłam. Za to zakupilismy łóżeczko i materac, jeszcze tylko pare rzeczy dla młodej :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dziewczyny, zauważyłam śmieszną zależność. Zawsze jak oglądam Porodówkę zaczyna twardnieć mi brzuch. Przez cały tydzień nic, a tylko usiądę w środę przed telewizorem od razu mnie spina.Tak, jakby macica na widok rodzących kobiet zaczynała "trening" przed wielkim dniem. To chyba trochę jak z mlekiem z piersi, które po porodzie zaczyna leciec nawet na myśl o dziecku.
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
    • CommentTimeMay 10th 2012
     permalink
    Witam się i życzę miłego dnia.
    Kurde sliwson się nie odzywała :neutral:. Zaciskam dalej.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    wstawałam o 4 nad ranem na siku i wiecie co - patrzyłam tutaj z komórki czy silwson nic nie napisała.....mam nadzieje, że brak wiadomości to dobra wiadomość

A my dziś na 10:00 na wizytę, więc poleniuchuję do 8-smej i będę się zbierać.

Miłego przedpołudnia
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    _kasiek_: poleniuchuję do 8-smej
    :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Tres: Mam pytanie do Mamuś z paciorkowcem na pokładzie (dołączyłam do ich grona) - czy to podanie antybiotyku długo trwa - tj. podłączają do jakiejś kroplówki czy zastrzyk? Bo zastanawiam się, jak to jest z aktywnością podczas pierwszych faz porodu? I czy wobec tego, że muszą podać antybiotyk trzeba się już przy pierwszych skurczach zbierać do szpitala?

Antybiotyk jest w kroplówce, działa jeśli zdąży się go podać przynajmniej 4 godziny przed urodzeniem się dziecka. Z aktywnością to pewnie zależy od szpitala, ja w sumie nie widzę powodu, żeby być uziemionym, w końcu z tym stojakiem od kroplówki da się w miarę sprawnie poruszać. Zasada jest taka, że jak odejdą Ci wody, a masz paciorkowca, to zbierasz się od razu do szpitala, nie czekasz, bo trzeba podać leki natychmiast. A jeśli wody nie odeszły, to normalnie, no chyba że się bardzo niepokoisz. Aha, no i bardzo ważna sprawa - nie daj się pod żadnym pozorem namówić na przebijanie pęcherza płodowego, przy paciorkowcu im dłużej pozostaje nienaruszony, tym bezpieczniej dla dziecka.

A ja dziś mam wizytę i dostanę skierowanie na ściągnięcie szwu. A potem to już na dwoje babka wróżyła - albo pójdzie błyskawicznie i może już niedługo będę po, albo sobie poczekam :devil:
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeMay 10th 2012 zmieniony
     permalink
    hej!

też czekam na wieści od Sliwsonka
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    witam :)
    chyba wszystkie czekamy na wieści od Sliwsonka...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.