Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeMay 10th 2012
     permalink
    sliwson pare dni i przyzwyczaisz sie do fenoterolu, drgawki miną. patrze na twój suwaczek jutro masz 31,4 dokładnie w tym dniu urodziła sie moja najstarsza córa, w czerwcu skonczy 11 lat i fajna bystra z niej baba :) a powiedz dostałas sterydy na płucka?
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ooo kocham dr makowskiego jest super człowiekiem no i doskonałym fachowcem.

a mój starszy synek śpi już 2,5 godz a ja zamiast coś zrobić leże i czytam albo siedzę przed kompem.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Witamy się w rozpoczętym 33 tygodniu :)
    Ja już na dzisiaj padam normalnie! Miałam spacerek do Diagnostyki na badania... Najpierw jeden przystanek na nogach (10min) później jeden autobusem i cały cmentarz rakowicki wzdłuż przeszłam. Po badaniach z powrotem... Całe szczęście autobus spóźnił się 10min i nie musiałam dalej iść na nogach ;)

Musze się pochwalić -zakupiłam dwie koszule do szpitala! :bigsmile: Póki co jedyna rzecz, jaką posiadam ale jak już to kupiłam to reszta pójdzie z górki (oby) :bigsmile:
    I oczywiście nie mogłam się oprzeć jak zobaczyłam t-shirt z mms'em wielkim na środku i musiałam go kupić :heartsabove: Mimo, że sprzedawca twierdził, że się nie zmieszcze :devil:

No i oczywiście pół kilo truskawek... Mniam. Już prawie zjedzone :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Moonia dzięki za pocieszenie:) wczoraj tu dziewczyna urodziła synka w 33 tc i oprócz tego, ze jest maleńki ( 2100g) to wszystko jest ok;) wisi dzis przy cycu:))) mi juz nieduzo brakuje do tej bezpiecznej granicy. Byle ponosić go jeszcze ze 2-3 tyg i bedzie ok.
    Sterydy na płucka dostałam w 28 tc jak pierwszy raz trafiłam do szpitala.
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
    • CommentTimeMay 10th 2012 zmieniony
     permalink
    A ja sie zastanawiam, czy wybrac sie dzis z mezem do tesciow, czy lezec plackiem.....boje sie troszke, bo mnie w aucie wytelepta....
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    kuleczka_69: A ja sie zastanawiam, czy wybrac sie dzis z mezem do tesciow, czy lezec plackiem.....boje sie troszke, bo mnie w aucie wytelepta....
    --

kuleczko leż jeśli to nie jest ważna wizyta możliwa do przełożenia, ja bym radziła leżeć:wink:

Treść doklejona: 10.05.12 12:46
    sliwson: wczoraj tu dziewczyna urodziła synka w 33 tc i oprócz tego, ze jest maleńki ( 2100g) to wszystko jest ok;) wisi dzis przy cycu:)))

Ty to się na oglądasz... chociaż mnie zawsze takie historie podnoszą na duchu , tak jak niesamowicie silne córeczki Doti.
    Nie jednej nam potrzebne takie namacalne dowody, tych Naszych Małych-Wielkich Cudów :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    nie jest wazna, najwyzej maz sam pojedzie. A moj gin chyba o mnie zapomnial bo mial dzwonic jak sie skonsultuje z kims innym o ze mna robic....chociaz mi sie wydaje, ze skro ta szyjka taka krotka to raczej juz nic sie nie zrobi z tym;(
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    w ogole to sie zorientowalam, ze zostalo nam rowne 2 m-ce :D Czyli to juz chyba 8 m-c? :D
    No ja mimo mojej szyjki musze sie wybrac w 60 km podroz, bo pewne sprawy urzedowe musze zalatwic przed porodem... Mysle, ze jazda samochodem nie jest, az tak wplywajaca na to, chyba, ze mialoby sie poruszac jakimis drogami gruntowymi ;)
    kuleczka 69 na Twoim etapie moga zalozyc szew lub krazek, z tym, ze to chyba przy rozwarciu(nie orientuje sie na tyle), a na pewno moga podac sterydy na rozwoj plucek wrazie, jakby malenstwo chcialo szybciej wyjsc(czego oczywiscie nikomu, ani sobie nie zycze). a masz brac jakies leki?
    --
  2.  permalink
    Vsti no wlasnie nie,zadnych lekow mi nie przepisal, mowil, ze mozna doraznie luteine dopochwowo, to mu poiedzialam, ze mam w domu 2 opakowania,ale nie kazal brac...dziwne, i nie wiem czy na wlasna reke zaczac ja stosowac czy nie.... a on krazkow nie zaklada, a szew tylko w szpitalu...
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    kuleczka_69 ja bym na twoim miejscu nie ryzykowała i nigdzie nie jeździła, jeśli dobrze pamiętam masz szyjkę 1cm, to strasznie mało.... lepiej leż żeby nie wywołać wilka z lasu.. a najlepiej sama zadzwoń do gin i mu się przypomnij
    --
  3.  permalink
    No 1cm to strasznie malutko ;/ moje skierowanie do szpitala lezy u niego w gabinecie, szczerze mowiac jak nie chcialam tam wracac to teraz wolalaby tam lezec i byc spokojna.....
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Silwson - cieszę się, że się trzymacie w dwupaku !!! Oby tak dalej :bigsmile:

nikkitaa - pytałam kilka dni temu gdzie rodzisz, ale chyba przeoczyłaś moje pytanko

A my właśnie po wizycie - no i generalnie sprawa wygląda tak, że pani dr nie daje nam więcej niż 2-3tygodnie !!!!! W związku z tym już w przyszłym tygodniu mam jechać zrobić badania do porodu, na 22 maja mam USG żeby sprawdzić wagę Młodego, a 24 maja już kolejną wizytę i KTG !!!!!!!! Szyjka robi się miękka i się skraca więc ewidentnie przygotowuje się już do porodu. Jakoś się nie cieszę....za dużo mam jeszcze do zrobienia, żeby już rodzić :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Kasiek odpisałam Ci pod kartą :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ale ze mnie gapa !!!!!
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    _kasiek_: ale ze mnie gapa !!!!!

:clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    kuleczka 69 dziwie sie, ze nie dostalas tego skierowania do szpitala przy 1 cm szyjce. Ja np. mam brac aspargin 3x2 i no-spe 3x1, choc u mnie sytuacja raczej bardziej korzystna... dzwon do gina, jesli sie nie odzywa...
    --
  4.  permalink
    Aspargin biore od dawna, nospy nie, bo brzucho i scen nie robi... zaraz zadzwonie do niego i sie wypytam bo pewnie predzej osiwieje niz sie doczekam na telefona :P

Treść doklejona: 10.05.12 13:45
    Nie odbiera ;/
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    mi, jak gin. powiedzial, ze za 4, 5 tyg. moge rodzic to, az sie wzdryglam na krzesle ;D Psychicznie nie jestem nastawiona jeszcze na to wszystko :D Fizycznie tez nie do konca :D Remont nie zaczety, polozna nie wybrana, szpital tez nie, dobrze, ze wyprawka prawie skompletowana, bo teraz nawet po sklepach latac nie moge no i moje nowe dokumenty do odbioru :p Pozostale rzeczy zamowie przez neta ;p A pranie i prasowanie spadnie na przyszla babcie :D
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Uff, Silwson, pierwsze co zrobilam po wstaniu z lozka to siku, a pozniej biegiem do komputera zeby sprawdzic jak sie macie. Skoro lekarzom udalo sie opanowac sytuacje, to mozliwe ze wytzrymasz jeszcze kilka tygodnii. Tego Wam zycze bardzo!!

Kasiek, za 3 tyg. to ja tez juz bede siedziec jak na szpilkach. 37 tydzien to juz tykajaca bomba przeciez:). W sobote mamy komunie, a to taki graniczny termin, bo obiecalam sobie ze po tym weekendie biore sie ostro do roboty.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no ja właśnie piorę od wczoraj, ale prasować już raczej nie dam rady :sad:

patrzę właśnie na wydruk USG z 24.04 - obwód główki był już wtedy 312mm !!!!!!!!!! jak ja tego klocka urodzę ??
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ja na przedwczorajszym usg dopochwowym widzialam tyllo "wielka ruszajaca sie glowe" :o
    Jakbyscie uslyszaly w tv lub radio, ze ciezarna zamordowala sekretarke, ktora zajmuje sie wypisamy ze szpitala-to bedzie to o mnie:devil:
    Jak do jutra nie dostane wypisu to zastrzele ta ruda malpe:devil:
    --
  5.  permalink
    a co u was tak kiepsko z wypisami jest? :P
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ja nie wzięłam swojego wypisu ze szpitala... jakoś mi z głowy wyleciało, a nikt też się o niego nie upomina :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Bo pani ruda stwierdzila, ze 10 dni byla na urlopie i nie miala kiedy zrobic... juz ja opierdzielilam przez tel.
    A co mnie do jasnej, ciasnej obchodzi jej urlop, ja 3 tyg. temu wyszlam ze szpitala... Przez to tez mam wizyte u diabet. dopiero za tydzien...
    --
  6.  permalink
    Moj lekarz to non stop sie pyta czy mialam wypis jak ze szpitala wychodzilam;p
    --
  7.  permalink
    Mam do was proźbe może któraś z was była w takiej sytuacji jak ja. Jestem w prawie 9 tygodniu ciąży . Od jakiegoś czasu boli mnie pęcherz wczoraj w badaniu moczu okazało się że mam liczne bakterie poszłam do szpitala tam zrobili mi badania . Dzidzia rośnie , serduszko bije i jest wszystko super ale te bakterie są groźne :( zalecili mi posiew moczu wynik będzie w poniedziałek a do tej pory Pani na dole przepisała mi antybiotyk Taromentin jedną tabletke co 8h. Jedną już wzięłam ale boję się bo na ulotce jest napisane żeby unikać w ciąży szczególnie w pireszym trymestrze :( boję się a z drugiej strony chyba wiedzą co mi przepisali a jeszcze pytałam czy na pewno nie zaszkodzi powiedziała mi że nie.
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    taromentin to amoksycylina, która jest chyba jednym z bezpieczniejszych antybiotyków w ciazy i na pewno jest zdecydowanie mniejszym złem niz pozostawienie tych bakterii po to aby dalej sie namnażały i zagrazały ciązy
  8.  permalink
    Dziękuje Monia za odpowiedź bo się stresuje ....
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    A my dzisiaj jedziemy na wizytę. Okaże się, czy mogę pozwolić sobie na wakacje, bardzo bym chciała, ale nic na siłę.
    Rano nawiedzili mnie panowie, którzy wymieniają piony i okazało się, że muszą kuć naszą łazienkę. Kurcze najpierw zbladłam, a potem jakoś to po mnie spłynęło.:tongue:. Jakoś trudno mnie wyprowadzićz równowagi w ciąży.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dziewczeta spiesze sie podzielic newsem że w mothercare jest wybrzedaz -50% na wiosenne ciuszki, ale nic dokladniej nie wiem, tylko to:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    sliwson wielkie uff dla Was. Czułam że będzie dobrze, jeszcze tylko troszkę, te ostatnie tygodnie kiedy bezpiecznie możesz się rozpakować miną szybko, zobaczysz. A teraz bądź tam grzeczna, upominaj się o badania, nie stresuj i będzie ok.

Dziewczyny jeżdżące autem, pamiętajcie o pasach. Ja do zeszłego tygodnia normalnie pasy zapinałam (dodam, że nie mam żadnych cudów, aby przełożyć, aby nie cisnęło, ot, zwykłe pasy), aż tu mi koleżanka we wczesnej ciąży mówi żeby nie zapinać ich standardowo. Zapinamy pas w pustym fotelu, siadamy i tylko ten od góry sobie przekładamy, a ten co powinien być pod brzuchem leci za plecami. Siostra ciężarówki jechała (a jeździła zawsze bardzo wolno), aż jej się niewidomy wtoczył na jezdnię, gwałtowny hamulec, krwotok. Na szczęście skończyło się dobrze dla wszystkich, dzidziulka też, ale uważam, żeby lepiej dmuchać na zimne.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    21olcia1990: Mam do was proźbe może któraś z was była w takiej sytuacji jak ja. Jestem w prawie 9 tygodniu ciąży . Od jakiegoś czasu boli mnie pęcherz wczoraj w badaniu moczu okazało się że mam liczne bakterie poszłam do szpitala tam zrobili mi badania . Dzidzia rośnie , serduszko bije i jest wszystko super ale te bakterie są groźne :( zalecili mi posiew moczu wynik będzie w poniedziałek a do tej pory Pani na dole przepisała mi antybiotyk Taromentin jedną tabletke co 8h. Jedną już wzięłam ale boję się bo na ulotce jest napisane żeby unikać w ciąży szczególnie w pireszym trymestrze :( boję się a z drugiej strony chyba wiedzą co mi przepisali a jeszcze pytałam czy na pewno nie zaszkodzi powiedziała mi że nie.--

kochana ja w 7tc mialam liczne bakterie w pochwie i brałam antybiotyk-tylko nie pamietam jaki. Tu na forum była mała burza, ze jak brac taki lek na pcozatku ciazy, ale wsszystko przebiegło dobrze, dzidzius rosnie jak na drożdżach. bezpeiczniej ebdzie go brac niz zbagatelizowac infekcje

Treść doklejona: 10.05.12 14:56
    Vsti nie denerwuj się ruda baba, bo to szyjce nie pomaga:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Kakai: Dziewczeta spiesze sie podzielic newsem że w mothercare jest wybrzedaz -50% na wiosenne ciuszki, ale nic dokladniej nie wiem, tylko to

Kakai... normalnie uduszę Cię za tą wiadomość! :devil: A miałam zamiar nie wydawać dzisiaj już ani grosza więcej (prócz weterynarza) bo wydałam prawie 400zł w ciągu 3 godzin! :devil:
    Wojtek się śmieje, że ja długo pieniędzy nie potrafię mieć -i chyba ma racje :bigsmile:
    --
  9.  permalink
    Ja juzjezdze bez zapinania pasow, mam siedzonkoopuszczone i woze sie jak krolowa hih
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ja zapinam pasy bo czuje się wtedy bezpieczniej i nie wyobrażam sobie jeździć bez nich. Nawet do sklepu do którego mam 5 min. samochodem muszę zapiąć bo normalnie nie wysiedzę
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    U mnie nie ma mowy o niezapinaniu, bo będzie potwór piszczał. Więc napisałam co sama robię, mam nadzieję, że komuś się przyda.

A na bakterie (tylko w moczu, pod warunkiem, że w posiewie nic nie wyjdzie) polecam żurawinę. Bakterie out!
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Polusiowa na pewno sie przyda:) ja to dopiero niedawno gdzies wyczytalam na jakis forum o tym sposobie. Pewnie wiele kobiet o nim nie wie. \

Jesli chodzi o bakterie to ja mialam na poczatku ciazy bardzo liczne. Gin nie przepisal mi antybiotyku tylko kazal brac urosept lub jesc i pic zurawine. Ten drugi sposob zadzialal w 3 tygodnie takze polecam.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Z tymi pasami w ciąży toz awsze jest jeden wielki znak zapytania - zapinać czy nie zapinać? :wink: Ja zapinam, bo w sluchałam kiedyś w telewizji takiej pogadanki z policjantem, że zdecydowana większość (podał procenty ale nie pamietam, a nie chcę ściemniać) problemów kobiet ciężarnych po słuczce/wypadku itp jest u kobiet, które nie miały zapietych pasów wogóle, a te co miały pasy zdecydowanie cześciej wychodza bez szwanku dla siebie i Malucha.
    Ale to zapinanie pasów "tylko górą" bardzo mi sie podoba, zaraz jade do sklepu to wypróbuje :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja tam wolę nie ryzykować i zawsze normalnie zapinam pasy, myślę że to mimo wszystko mniejsze zło.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ja jutro do Warszawy samochodem jadę więc ten sposób zapinania pasów na pewno będzie dla mnie wygodniejszy, bo po wycieczce do Zakopanego już miałam ich dość pod koniec trasy :bigsmile:

Treść doklejona: 10.05.12 15:22
    A mam pytanie -czy ktoś nie przedluża sobie przypadkiem jakos na dniach konta? Bo jakby tak to baaaardzo bym prosila o gratisowy miesiąc ! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ja nie wyobrażam sobie nie zapinać w ogóle pasów - póki co ten dolny daję pod brzuch i zawsze trzymam go ręką, żeby się nie przesunął....ale następnym razem wypróbuję wyżej opisany sposób :bigsmile:
    --
  10.  permalink
    ja wiem, ze ryzykuje, ale nie daje juz rady jezdzic w pasach bo mnie za mocno uwieraja.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Dziewczyny usuwam Karinę z listy nie była od trzech dni, a w końcu jechała na cesarkę, zakładam że już w spokoju tuli swoje dzieciątko.

1. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    2. ifonka84 19.05.2012(dziewczynka)
    3. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    4. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    5. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)

6. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    7. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    8. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    9. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    10. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    11. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    11. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    12. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    13. Lezunia 25.06.2012
    14. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    14. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    15. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    16. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    17. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    17. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    18. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    19. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    19. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    20. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    21. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    22. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    23. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    24. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    25. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    26. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    27. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    28. polusiowa 02.08.2012 (chłopiec)
    29. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    29. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    30. atamala 06.08.2012
    31. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    32. Mamrotka 13.08.2012
    33. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    34. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    34. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    34. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    34. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    35. dorotka0905 20.08.2012
    36. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    36. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    36. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    37. marysia_23 25.08.2012 (dziewczynka i dziewczynka i chłopiec)
    38. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    39. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    40. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    41. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    42. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    43. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    44. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    45. oranda 15.09.2012
    46. katka_81 17.09.2012
    47. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    48. sysiajaw 24.09.2012
    49. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    50. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    51. kapelusznick 01.10 2012
    52. Ber1987 05.10.2012
    53. magdalenka2610 07.10.2012
    54. łośćń 12.10.2012
    54. CiastoMiłości 12.10.2012
    55. madziauk 10.11.2012
    56. Linden 12.11.2012
    56. violet_flower 12.11.2012
    57. edzia503 23.11.2012
    58. lofbejbe 21.12.2012
    58. moonia 21.12.2012
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Matko! Jestem w 20stce :) a niedawno byłam 48 ;)))
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Ja jestem po wizycie. W poniedziałek mam się zgłosić na zdjęcie szwu. Pierwsza wersja była taka, że jeszcze z tym poczekamy tydzień-dwa, ale na USG okazało się, że wód jest coraz mniej i gin stwierdził, że może jednak lepiej zdjąć już i czekać aż samoistnie ruszy poród. Szyjka jest szczątkowa, szew ledwo się trzyma, więc ponoć są szanse, że ruszy od razu. Dlatego mam jechac od razu do szpitala, w którym chcę rodzić, dobrze się składa, że moja położna akurat z urlopu wróciła :wink:

Ma któraś jakieś doświadczenia w związku z małowodziem? U mnie niby jeszcze granica normy, ale widać, że zanikają. Lekarz uspokajał, ale jak się poczyta w internecie o tym, to oczywiście same straszne rzeczy... Trochę się martwię.

A, no i klocek się zapowiada - na razie ok. 3500 g, a do terminu jeszcze 3 tygodnie :shocked:
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    a ja ledwo sie dopisałam a juz przeskoczyłam oczko do góry :) strasznie szybko czas tu leci ;)
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Fajnie, Sliwson, że dało się jeszcze zatrzymać skurcze, do fenoterolu przywykniesz, ja też wspominam pierwsze dni fatalnie, potem było już coraz lepiej :smile:
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Nie wyobrażam sobie jeździć bez pasów w ogóle. Jeśli wyleciałabym przez przednią szybę, to nawet nie chcę myśleć co by się mogło dziecku stać. Ja po prostu zapinam się przez górę, a dół daję za siebie, bo mnie już też uwiera. Zawsze jest to jakieś zabezpieczenie, lepsze takie niż żadne. Są też zdaje się adaptery do pasów dla ciężarnych.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    hydrozagadka ja miałam gdzies w połowie ciazy ze srednia córa, gin kazała pic hektolitrami i nie wiem czy od tego, ale poziom wod sie zwiekszył. Ale doti miała nawet bezwodzie a dziewczyny zdrowe :)
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    hej dziewczyny , mam do was pytanie jak szyjka ma 30 mm i jest miękka to ona już będzie miękka do konca ciąży czy może stwardnieć . Takie troche głupie pytanie , ale cały czas o tym myślę.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.