Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormagda_a
    • CommentTimeMay 10th 2012
     permalink
    _kasiek_: u mnie w 32tc i 1 dniu było 2600g no ale ja cukrzycowa :wink:

_kasiek_ mam takie pyt.mimo że jesteś cukrzycowa i zapewne masz dietę, to dziecko może ważyć więcej ? Myślałam, że dzieci matek cukrzycowych są większe w przypadku, gdy cukrzyca nie jest zdiagnozowana...(?)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    _kasiek_: Sayuri78: Jestem zaszokowana wagą małego 2700 g. To strasznie dużo

u mnie w 32tc i 1 dniu było 2600g no ale ja cukrzycowa

No właśnie...

[quote=magku]w przypadku, gdy cukrzyca nie jest zdiagnozowana...(?)[/quote

no właśnie... co wtedy?? czy jeśli okaże się tfu, tfu, że mam tą cukrzycę tak późno zdiagnozowaną to mały będzie chory??? Nie darowałabym sobie tego...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    jestem, udało mi się dorwać kilka cudów w mothercare dla małego:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Ja też jestem cukrzycowa i wczoraj Mały ważył 1880g.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    ja tez cukrzycowa i 28 tyg 1540g ile na dzien dzisiejszy nie wiem...
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Mój podobnie wygląda na to, że w ciągu 2 tygodni przybrał prawie 1kg. To aż nieprawdopodobne...
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kakai wklejaj zdjęcia bo jestem ciekawa
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Wlasnie mialam wam pisac o madercare :-) ja tez sie oblowilam :-):-):-):-)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    szkoda, ze nie maja sklepu inter... :/
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd: kakai wklejaj zdjęcia bo jestem ciekawa

wrzucam:bigsmile: mam nadzieje, ze mnie nie zlinczujecie ze tu

Treść doklejona: 10.05.12 21:06
    czerwinka: Wlasnie mialam wam pisac o madercare :-) ja tez sie oblowilam :-):-):-):-)--

pokazuj:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Jestem po obchodzie. Odlaczyli mi fenoterol. Zobaczą, czy skurcze wroca, jak będę go dostawać w tabletkach. Jutro mam mieć USG wiec pewnie będę wiedzieć coś wiecej.

Kakai- cudenka!
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Kakai, fajne te ubranka :):bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Sliwson to teraz kciuki zeby nie wrocily skurcze!!!

dzieki dziewczyny!
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    magku: _kasiek_ mam takie pyt.mimo że jesteś cukrzycowa i zapewne masz dietę, to dziecko może ważyć więcej ? Myślałam, że dzieci matek cukrzycowych są większe w przypadku, gdy cukrzyca nie jest zdiagnozowana...(?)

dzieci matek cukrzycowych niezdiagnozowanych lub nie leczących się potrafią być jeszcze większe z tego co wiem (tzn. sporo ponad 4-45,kg nawet !!!) no i właśnie (z tego co się w pierwszej ciąży naczytałam) mają różne wady...nie będę wymieniać bo ich nawet nie chcę pamiętać. Ale to też nie reguła, że są z tych większych choć moja właśnie się raczej większa urodziła, ale poza tym na szczęście była zdrowa - troszkę żółtaczka nas bardziej postraszyła no i musiała mieć cukier często badany w pierwszych dobach życia (w pierwszej dobie zwłaszcza).
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    te dwa pierwsze najśliczniejsze :)
    t
    o może i ja jutro pojadę- a jak ceny bo przecież normalnie to one raczej z kosmosu

kakai,polusiowa albo któraś inna babeczka tarczycowa znacie normy przeciwciał i reszty dla 3go trymestru ciąży?
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    a mi sie podobaja te pajacyki tygryskowe :D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd niestety nie znam tych norm dla trymestórw, moze to i dobrze:wink: ale chetnie poznam jak ktos zna:bigsmile:

mału mi kręci sie w brzuchu i wypycha i znów usłyszałam pstryknięcie:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Dzięki za info..bo właśnie nie wiedziałam jak to jest z tą wagą dzieci...a w necie już za dużo nie szukam, żeby się niepotrzebnie nie nakręcać... :wink:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja dziś pierwszy raz myślałam że zaraz zemdleje, ale to chyba z głodu bo zjadłam trochę lodów i od razu mi się lepiej zrobiło :)choć na grządkę już nie wróciłam :( może jutro będzie chłodniej i da się coś zrobić w ogrodzie.
    --
  1.  permalink
    Vsti: a mi sie podobaja te pajacyki tygryskowe :D

Mi tez :D Szkoda, ze sklepu internetowego nie maja...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kuleczka_69: Mi tez :D Szkoda, ze sklepu internetowego nie maja...--

ja tez żałuję:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Śliczne ubranka chłopięce Kakai :wink:
    Jestem po wizycie u ginki i u diabetologa - z małym wszystko ok, szyjka długa i zamknięta, a pani diabetolog nie zaleciła mi powtórki krzywej cukrowej, żebym znowu nie zemdlała, tylko od razu dała glukometr. Od jutra dieta i mierzenie poziomu cukru (który w poniedziałek nawet po mojej przygodzie był zdecydowanie za wysoki):cool:
    --
  2.  permalink
    Kakai ciuszki swietne...ja mothercare uwielbiam ale niestety tydzien temu odzdzial na mojej wiosce zostal zamkniety :(( dobrze, ze zdarzylam jeszcze conieco kupic, bo byla mega wyprzedaz - teraz juz wiem dlaczego...

co do hemoglobiny to w UK chyba inne normy jakies maja bo mi ostatnio wyszla 11.6 i polozna mnie pochwalila, ze ladna i ze pewnie sie zdrowo odzywiam...powiedzialam jej, ze to nie do konca prawda bo wlasnie apetyt mam sredni... rano pochlaniam sniadanie (ktorego nigdy nie mialam w zwyczaju jesc) pozniej cos przegryzam, jem obiad (tez nie zawsze - odrzuca mnie na zapach miesa jakiegokolwiek) a kolacje juz zazwyczaj odpuszczam bo glodu nie czuje...a ona na to ze widac, ze sie staram...nie napomknela nic o suplementacji jakiejkolwiek....
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Wróciliśmy od lekarki, wszystko dobrze, mocz muszę kontrolować, bo ciągle nieliczne bakterie, mam żurawinę pić, jeść, łykać, żeby dziadostwo się nie namnożyło. Poza tym wszystko ok, szyjka dzisiaj wymierzona na ponad 4cm, zamknięta. Malutka waży prawie 700gram, kolelejny raz pokazała, że jest dziewczynką. Przepływy ok. No i mamy zielone świetło na wakacje. Pojechałam od tesco poszukać stroju jakiegoś tankini, żeby brzuszek zakryć, ale podłamałam się, bo jak prosiaczek wyglądam :neutral:. Jutro jeszcze do c&a uderzę, bo na necie fajne stroje widziałam.
    Ja mam hemoglobinę 11,2 i łykam takie tabletki burak forte, bo soku nie lubię.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorsliwson
    • CommentTimeMay 11th 2012
     permalink
    U nas w nocy, po odstawieniu pompy z fenoterolem, wróciły skurcze. Bolesne niestety i dość regularne wiec zrobiło sie niebezpiecznie... Od razu z powrotem podlaczyli pompę i ktg wiec noc pod kabelkami mamy za sobą. Teraz na ktg na szczęście nic nie wychodzi ale mną znowu telepie na wszystkie strony od tego leku...
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
    • CommentTimeMay 11th 2012 zmieniony
     permalink
    Eh coś spać nie mogę no... obudziłam się o 3, poleżałam do 3.30 i zrezygnowana włączyłam serial. Ale skończyły mi się odcinki i muszę ściągnąć grrrr...
    Sprawdziłam sobie na stronie diagnostyki i doszły kolejne wyniki -toxo IgG i IgM ujemne, hiv ujemny, tsh w normie, hbs ujemny :) jeszcze tylko nie znam wyniku cytologii, flory bakteryjnej i odczynu coombsa, bo jest zastrzeżony :)

Sliwson trzymaj się tam! Trzymam kciuki, aby te skurcze się uspokoiły i było dobrze!

Dziewczyny, jak długo czeka się na wynik cytologii i flory bakteryjnej? Bo nawet zapomniałam zapytać po badaniach...
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    sliwson: U nas w nocy, po odstawieniu pompy z fenoterolem, wróciły skurcze. Bolesne niestety i dość regularne wiec zrobiło sie niebezpiecznie... Od razu z powrotem podlaczyli pompę i ktg wiec noc pod kabelkami mamy za sobą. Teraz na ktg na szczęście nic nie wychodzi ale mną znowu telepie na wszystkie strony od tego leku...

czyli do bezpiecznego terminu będziesz leżeć w szpitalu? hmm.... zobaczymy dziś po usg jak Mały się ma . dalej kciuki :thumbup::thumbup::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    sliwson: U nas w nocy, po odstawieniu pompy z fenoterolem, wróciły skurcze. Bolesne niestety i dość regularne wiec zrobiło sie niebezpiecznie... Od razu z powrotem podlaczyli pompę i ktg wiec noc pod kabelkami mamy za sobą. Teraz na ktg na szczęście nic nie wychodzi ale mną znowu telepie na wszystkie strony od tego leku...

A co z pessarem? Założyli znowu czy już za duże jest rozwarcie?
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Ja też niestety nie znam wspomnianych norm :(

Ciuszki z Motehrcare - przesłodkie! I co najważniejsze, chłopięce. Bo upolować ładne ciuszki dla babeczki to żaden sukces, wszędzie coś można wygrzebać.
    Robię powoli porządki w ciuchach z których moja Pollena wyrosła i będę sprzedawać. Szkoda miejsca, a córki już nie planuję.

Miłego dzionka!
    Czy u Was też tak parno?
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Edzia mam nadzieje, ze nie będę tu leżeć do donoszenia bo zwariuje... Liczę, ze skurcze sie uspokoja i mnie puszcza.
    Hydro o pessarze narazie nie ma mowy. Lekarka powiedziała, ze nie ma co go przy skurczach zakładać bo one i tak znowu go wypra i spadnie a dodatkowe gmeranie w szyjce które może ja jeszcze pobudzić do dalszego skracania...
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    witam sie i ja po masakrycznej nocy! :/ pierwszy raz moje dziecko skopalo mnie tak (chyba po pecherzu), ze az lzy w oczach mialam... Lewy bok do spania odpada, bo biodro napieprza niemilosiernie, a na prawym wytrzymuje max godzine... Jej, jednak to prawda, ze ten 3 trym. uciazliwy jest...
    O tak sobie pomarudzilam z rana :)
    sliwson

Dasz rade, wszystkie tu jestesmy z Wami...
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    sliwson: Hydro o pessarze narazie nie ma mowy. Lekarka powiedziała, ze nie ma co go przy skurczach zakładać bo one i tak znowu go wypra i spadnie a dodatkowe gmeranie w szyjce które może ja jeszcze pobudzić do dalszego skracania...

Czyli teraz pozostaje już tylko leżenie plackiem :sad: Trzymajcie się dzielnie, na pewno dacie radę :smile: Każdy dzień jest teraz ważny...

A ja właśnie patrzę na swój suwak i dopiero dotarło do mnie, że 37 tygodni skończone :bigsmile: I zaczynam się bać tego ściągania szwu, ta szyjka ponoć ledwo trzyma. Boję się, że faktycznie po ściągnięciu szwu odejdą wody, ale nic poza tym się nie będzie działo, bo u mnie na razie zero objawów wskazujących na rychły poród :sad: No i te wody nie dają mi spokoju...
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam

Kakai sliczne te ciuszki ,w jakiej cenie sa pajacyki teraz ????

Kurcze widze ze bez tego leku skurcze powracaja...oby juz nieprzyszly .
    I chyba zostawia Cie w szpitalu do konca,przepraszam ze tak mowie ,ale mialam taki przypadek bliskiej mi osoby i lezala juz do rozwiazania ,kilka tygodni .Ale pod opieka lekarska corcia mojej przyjaciolki urodzila sie o czasie :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Sliwsonku szkoda że powróciły, trzymam kciuki za Was!

Jak wstałam to wyleciało mi cos jak wodnisto kremowy upław, juz sie zestrachałam że wody, a na papierki wskaźnikowe z all czekam juz tydzien:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Kakai -wody bedziesz widziec ,uwiez mi i zadne paierki nie sa potrzebne :)))
    --
    •  
      CommentAuthorASulek
     permalink
    Witamy się na półmetku :bigsmile: Kiedy to tak zleciało?

Sliwson trzymajcie się dzielnie
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Pomarańczka25: Kakai -wody bedziesz widziec ,uwiez mi i zadne paierki nie sa potrzebne :)))

a one sa jak woda czyste i przejrzyste czy z jakas mazią?
    --
    • CommentAuthorjusta2586
    • CommentTimeMay 11th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam się. melduje że nie rodze ale od wczoraj boli mnie brzuch jak na @ i kręgosłup (ból krzyżowo lędźwiowy) i przez to praktycznie noc była z głowy.
    Po wizycie moge powiedzieć że postepy są i ginka też była zadowolona bo córcia bardzo bardzo niziutko główką w kanale rozwarcie mm na dobre 2 - 3cm (2 tyg. temu nie było rozwarcia tylko miękka szyjka). A szacowana waga Małej to 3500:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    justa to jest nadzieja:D pewnie lada dzien urodzisz!
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    A i ten wodnisty śluz to nie wody tak mi ginka po badaniu powiedziała tylko to kolejna oznaka zbliżajacego sie porodu, od półtorej godziny mam regularne twardnienia brzucha tak co 5 -6 min ale nie bolesne
    :confused:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 11.05.12 08:25</span>
    justa to jest nadzieja:D pewnie lada dzien urodzisz!

No oby, oby bo tą noc miałam straszną:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Kakai :) Szczerze to już pokazałaś moje ciuszki na swoich zdjeciach :D tylko inne mam pajace do spania :) ale jeszcze pójde i kupie trójpaczek ale większy na potem pajaców i własnie ten co Ty kupiłaś bo też mi się podobał :)

A my mieliśmy stódniówkę wczoraj :)

Sliwson trzymam mocno kciuki za Was !
    --
  3.  permalink
    dzien dobry z rana....wiecie co?? MAMY SLONCE ale ciiii nie mowcie nikomu bo jeszcze sie przestraszy i ucieknie :)

Kakai ze mnie w niedziele i poniedzialek wylecial dosc spory galaretowaty glut....tez sie pospinalam ale od tego czasu chicho sza....dzis o 9:15 mam wizyte u poloznej to napewno o gluta wypytam, czy to nie przypadkiem czop sluzowy i czy powinnam sie tym martwic :)))

sliwson mam nadzieje, ze skurcze sie uspokoja bo z tymi zacisnietymi kciukami urosla mi ogromna gora garow do zmywania i juz jesc nie ma na czym...takze czekam na lepsze wiesci coby kciuki poluzowac i troche bajzel ogarnac :))) glowa do gory, bedzie dobrze bo innej opcji przeciez nie ma....:)))
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja piernicze z tymi wylatującymi glutami i sluzami:confused:
    --
    • CommentAuthorDiada83
     permalink
    Hej dziewczyny, jestem tu od niedawna i trafiłam z problemem. Najpierw, wyszło że mam cukrzycę.. Mam glukometr i mimo nie trzymania tej drakońskiej diety cukier mam teraz w normie.. Teraz dopadło mnie białko w moczu i podwyższone ciśnienie jestem załamana;/ Fizycznie czuję się na prawdę świetnie, więc jak to jest??
    --
  4.  permalink
    SLIWSONKU mam nadzieje,że skurcze miną,ale bez fenoterolu w kroplówkach się nie obejdzie niestety;/bo on szybciej i dorażniej działa niż w tabletkach;/
    -- ,
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Diada bo samopoczucie moze byc ok, ja wysokie cisnienie w gestozie która przeszłam w pierwszej ciazy odczulam gdy dotarlo ono dopoziomu przekraczajacego 200 i to tez tylko po tym,ze nos miałam tak zapchany i opuchniety,ze nie mogłam oddychac.Głowa mnie nie bolała ani nic , wiec kontroluj to cisnienie i bedz pod opieka lekarza koniecznie. Leki jakies dostałas na to?

Ja sie wczoraj wystraszyłam bo zobaczyłam wieczorem śluz podbarwiony krwia, zadzwoniłam do ginki -stwierdzila , ze to mur beton po badaniu, ale wysłała mnie na L4.Dzis juz ok, tyle, ze czeka mnie rozmowa z moja dyrekcja, ze chyba raczej do pracy juz nie wroce :neutral:

Treść doklejona: 11.05.12 09:04
    dzis zaczynam 9 tydz, nie lubie go bo w kazdej ciazy mam w nim jakies przeboje, potem taki newralgiczny dla mnie jest 13 tydz
    -- mama piątki :)
    • CommentAuthorDiada83
     permalink
    Monia, mam dziś zadzwonić do lekarza jak się nie unormuje i powie mi co dalej. Dzisiejszy poranny pomiar to 149/106.
    --
  5.  permalink
    Diada no niestety nadcisnienie jest taka paskudna przypadloscia, ktora moze nie dawac zadnych oznak tego ze ja mamy...wazne ze paskuda zdiagnozowana i jak rozumie jestes pod opieka lekarza...jakbys doswiadczyla boli glowy z zaburzeniami widzenia (mroczki przed oczami) lub zaczela puchnac to pedem na IP, niestety zazwyczaj ciaze z takimi objawami trzeba zakonczyc wczesniej :/ regulujesz cisnienie w jakikolwiek sposob, co na to lekarz????
    --
  6.  permalink
    Czesc Dziewczynki!
    Witamy sie w 26 tygodniu ciazy:bigsmile:

Dzisiaj byla przerabana noc.Emilia mi angine zlapala pol nocy wymiotowala i kaszlala.Jestem nieprzytomna chyba rozpuszczalna kawe wypije bo caly dzien przedemna a ja zasypiam na siedzaco:neutral:

Sliwson - trzymy kciuki zeby malenstwo jeszcze posiedzialo w brzuszku!
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Witajcie mnie też możecie dopisać do lity z terminem tylko na razie lekarz mówi mi 12-12-2012 lub 14-12-2012, ale raczej będzie potrzebna i jest wskazana cesarka i wtedy 01-12-2012.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.