Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mi ginka koniecznie kazala badac
Diada a to dzisiejsze cisnienie to gdzie mierzylas???
mnie polozna zabronila robic samodzielnych pomiarow...powiedziala, ze w ciazy te wszystkie maszyny do samoobslugi bywaja nie miarodajne (o czym przekonalam sie na wizycie porownujac pomiar wykonany samodzielnie z pomiarem wykonanym przez polozna) i ze tylko powoduja stres, ktory wplywa na faktyczny wzrost cisnienia...
Generalnie jaja, że położna określa wielkość dziecka dotykając brzucha :)
Generalnie jaja, że położna określa wielkość dziecka dotykając brzucha :)
no wiecie - dawniej to położna a nie usg określały też jak ułozone jest dziecko
Ponoć dziś ostatni dzień ciepła, później deszcz i ziąb, brrrrrr
a to ponoć akurat trudne nie jest bo główkę da się wyczuć
no wiesz - ja mogę się nie doczekać do czerwca - zobaczymy co Młody dla mnie szykuje
my po wizycie u poloznej...cisnienie dobre 120/76, sladowe ilosci bialka w moczu....i galareta, ktora ze mnie wypadla to jednak czop...ale polozna powiedziala ze mam sie nie martwic, ze to sie zdarza tym bardziej, ze to moje drugie dziecko, zapytala sie tez czy mam juz wszystko przygotowane , stwierdzila ze dzidzia jest malutka...znaczy sie nie ze za mala i cos nie tak ale ze z tych zdecydowanie mniejszych, co nie powiem strasznie mnie cieszy :)) a no i znow tylko po spojrzeniu na ksztalt brzucha stwierdzila, ze musza mnie strasznie plecy bolec bo dzidzia nadal na moim kregoslupie sobie wygodnie lezy...:))) do tego posmyralam sobie patyczkiem tam w srodku bo ostatnio conieco mnie swedzialo...znaczy sie wymaz zrobilam hihi smiesznie tak samoobslugowo...we wtorek mam zadzwonic po wyniki...to by bylo chyba na tyle...moge zaczac urodzinowy weekend w wysmienitym nastroju...:)))
Jestem po USG i mam dobre i zle wieści. Zacznę od dobrej: serce Franka jest w 100% zdrowe:) Dr Makowski nie widział żadnych powodów do zmartwień. Ilośc wód prawidłowa. Zle wieści są takie: cytuje lekarza "szyjki pani praktycznie nie ma" jeśli coś, to kilka mm... Ale rozwarcia nie zobaczył. Ja juz nie wiem jak to jest bo 2 dni temu szyjka była dość długa ale właśnie rozwarta... Czuje, ze te skurcze wczoraj w nocy tak namieszaly... Leże ciagle pod fenoterolem i czekam co powiedzą lekarze ale o ponownym założeniu pessara chyba nie mam co marzyć...