Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkuleczka_69
    • CommentTimeMay 11th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam sie i ja w ten piekny dzionek. Klikam z wyra, od 3 dni nic nie robie tylko leze,wstaje jak musze, do wtorku juz niedaleko a ja dalej mam metlik w glowie... Ale jak widze, i jak Agunia05 pisze, jest nadzieja.Tymbardziej,ze moja mama od 4 miesiaca lezala juz bo szyjki nie miala i dotrwala ze mna do terminu to ja tez dotrwam. Nie biore innego wyjscia pod uwage. Pojde do szpitala, no coz,bede pod dobra opieka, nie pojde to bede lezala i pachniala do sierpnia:P
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeMay 11th 2012
     permalink
    kuleczka_69: nie pojde to bede lezala i pachniala do sierpnia:P

heh a pomyslec że przed ciążą chciało sie czasem tak leżec i pachniec:bigsmile: Kula bedzie dobrze, pozytywne myslenie!
    --
  1.  permalink
    Kakai: heh a pomyslec że przed ciążą chciało sie czasem tak leżec i pachniec:bigsmile:

No dokladnie,a teraz jak lezenia pod dostatkiem to szlag trafia, ze sie nic nie robi :P
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kuleczka_69: No dokladnie,a teraz jak lezenia pod dostatkiem to szlag trafia, ze sie nic nie robi :P

noo, ale jak trzeba to trzeba, ja nie mam przykazu leżenia, ale osczedzam sie ile sie da, juz nie wykonuje czynnosci, gdzie trzeba byc zgięta w pół(np mysie wanny:wink:)
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    kuleczka_69: jak lezenia pod dostatkiem to szlag trafia, ze sie nic nie robi :P

Bo co za dużo, to niezdrowo :tongue: Ja nie mogę uwierzyć, że za mną już tyle tygodni leżenia plackiem, kiedy to minęło? A jak pomyślę, że teoretycznie w poniedziałek może być po wszystkim... :shocked:
  2.  permalink
    Ile ja bym dala, zeby ta moja szyjka wziela sie do kupy i sie wydluzyla :P Hydro, Tobie juz niewiele zostalo, ale to nie zmienia faktu, ze moszesz byc postawiona przed faktem dokonanym...chociaz tez nie a reguly, ze po sciagnieciu szwu akcja sie rozrusza, co?
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    hydrozagadka - dołączyłam na to forum dopiero jakiś czas temu, więc nie jestem w temacie...od którego tc leżysz?
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    kuleczka_69: chociaz tez nie a reguly, ze po sciagnieciu szwu akcja sie rozrusza, co?

Tutaj to już na dwoje babka wróżyła - i położna, i lekarz mówią to samo... Trochę mam stracha przez to, jakoś psychicznie nie czuję się jeszcze na to gotowa :shocked:

magku: od którego tc leżysz?

Od 25 miałam się oszczędzać i dużo polegiwać, w 28 był już nakaz leżenia, a w 29 się posypało - szpital, fenoterol, szew. I od tamtej pory tylko plackiem. Ale już niedługo :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    To sporo się należałaś :confused: Ale najważniejsze, że się udało :cheer: i że widzisz już, nie światełko, a latarnie w tunelu :thumbup:

Treść doklejona: 11.05.12 14:09
    Sporo tu mamusiek, które muszą leżeć...dociera do mnie jaką jestem szczęściarą, że mnie to ominęło...
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Hydro trzymam za Ciebie kciuki!

Aguncia dzięki!!! Ja sie teraz Takich historii jak Twoja trzymam i podnoszą mnie na duchu:)
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    sliwson: Ja sie teraz Takich historii jak Twoja trzymam i podnoszą mnie na duchu:)

Trzeba przyznać, że jednak takich optymistycznych zakończeń nie brakuje - i bardzo dobrze :bigsmile: Mnie to też pomagało przez ten cały czas.
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    Sliwson, damy rade :) donosimy nasze maluszki,ewentualnie przenosimy :)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Kurde jaka duchota, nie ma czym oddychać.... a tu jeszcze 2h w robocie :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Hello!! :).
    Silwson, cieszę się ze nadal masz Frania w brzuchu.

Mi rownież odchodzi czop. Tak raz w tyg. mam sporo galarety z białymi nitami. Lekarz powiedział ze w drugiej ciąży szyjka nie trzyma już tak dobrze, więc jak kichamy, lub używamy mięśni brzucha, to ma prawo coś sie odkleić. Ja się wczoraj poryczałam z bólu, i śmiałam na zmianę jak mi mąż robił masaż łydek, a później złapał mnie taki skurcz, ze nogą nie mogłam ruszyć przez 15 min. Ja nie chcę rodzić!!!:devil:.
    Po tych ekscesach miałam właśnie ten glut.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    wielgosz: Ja nie chcę rodzić!!!:devil:.

z chęcią bym się z Tobą zamieniła :devil:, bo już przez ta duchotę stopy mi puchną, a przede mną cały czerwiec, lipiec, sierpień i wrzesień!
    --
  3.  permalink
    A mnie denerwuje, ze wyjsc nie moge bo pogoda ladna.... nudze sie juz w tym lozku;p
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    O widzisz Wielgosz, fajnie ze to piszesz, bo jestesmy na tym samym etapie i rowniez w drugiej ciazy a tez jakies glutki pare dni temu ze mnie wylecialy i to sporo. Tak wlasnie myslalam, ze to moze byc czop, najpierw glutki a teraz mnie juz tylko zalewa wydzielina :shamed: A czy lekarz cos mowil, na ile przed porodem sie to moze pojawic w drugiej ciazy?
    --
    • CommentAuthorDiada83
     permalink
    Mi się białko w moczu podwyższyło, ciśnienie nadal skacze i właśnie się wybieram na IP...;/ Jak ja się boję szpitali ;(
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Diada83 będzie dobrze, bo musi. ;)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    sliwson super że franio zdrowy.
    ja się jeszcze nie oszczędzam, kopie grządki bo muszę mieć miejsce nas woje pomidorki :). choć dzisiejsza pogoda to już troszkę za dużo dobrego i kilka chłodniejszych dni się przyda, choć pewnie jak już zacznie padać to znów będziemy narzekać.
    Powoli korci mnie już otwieranie pudeł z rozmiarem 56, ale wiem że jeszcze za wcześnie.

a no i wczoraj mój synek więcej się ruszał jak zaczęliśmy do niego mówić Guciu, więc kto wie może jeszcze franio zostanie gustawem.
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Polly, o to nie zapytalam, ale chyba takie odchodzenia czopa nie swiadczy o rychlym porodzie, bo nam jeszcze troche czasu zostalo, a lekarz nie przejal sie tym zupelnie.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Czesc dziewczyny :D
    Jak Justa2586? Urodzila czy sie przeterminowala???
    Pozdrawiamy wszystkie :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    przeterminowala, cąluski dla Diego:)
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Nessie, chcialam Ci napisac, ze widzialam pod karta Twojego synka, i od tego momentu imie Diego bedzie mi sie kojarzylo tylko i wylacznie z rozkosznym, malym chlopczykiem. Jest boski!!
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Wielgosz :-) dziekuje bardzo!
    Mimo wiekszoci glosow oddanych na Leonardo... na forum i na co dzien!
    Zdecydowalismy sie na Diego :))) Idealnie do niego noo pasuje :-)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    dobrze obstawialam Diego, to super imie!
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    A ja już po wizycie;)

Apropo's szyjki:

Cytuje słowa lekarza ,,Nie jest źle,,.
    Moja szyjka nie skróciła się na szczęście - jest dokładnie taka jak 2 tyg. temu czyli ma 25mm z widocznym lejkiem wewnątrz, który też pozostał bez zmian.
    Gin kazał leżeć i kontynuować przyjmowanie Asmagu i Luteiny.

Czyli kolejna przykuta do wyrka:devil:

Tętno malutkiej jest w porządku i moja mała waży już ok.900g:heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Ja tez miałam dziś wizytę. Na podstawie macania brzucha ( jak u Patki) lekarz stwierdził, ze mała ma rozmiary odpowiednie dla wieku ciąży. Ciśnienie 107/66, brak białek w moczu, czyli wszystko w normie. Teraz dłuuuga przerwa, bo następna wizyta dopiero 19 czerwca i będzie to usg, żeby dokładnie zmierzyć maluszka. Niestety nie udało mi się uzyskać zwolnienia z pracy, chociaż na jakiś czas. Lekarka uznała, że na bolący kręgosłup powinnam stale brać paracetamol (:shocked:), czego robic nie zamierzam i stosować termofor z gorącą wodą.
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Peppermill: Niestety nie udało mi się uzyskać zwolnienia z pracy, chociaż na jakiś czas. Lekarka uznała, że na bolący kręgosłup powinnam stale brać paracetamol (:shocked:), czego robic nie zamierzam i stosować termofor z gorącą wodą.

współczuję! Ciekawe czy pani gin była kiedyś w ciąży.. Czasem to zwolnienie jest niezbędne, ja od początku odpoczywam, w pracy byłoby fatalnie, nie dałabym rady :(
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    A ja mam pytanie z innej beczki. Czy na początku ciąży któraś z was miała problem z kością ogonową. Nic w nią nie zrobiłam, a siedzieć już nie mogę taki ból :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Mkd widzę, ze mamy zdecydowanie podobny gust jeśli chodzi o imiona:) nasz Franek tez przez chwilke byl Guciem:)
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    basia_87: A ja mam pytanie z innej beczki. Czy na początku ciąży któraś z was miała problem z kością ogonową. Nic w nią nie zrobiłam, a siedzieć już nie mogę taki ból :sad:

niestety nie pomogę :-(
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    basia_87: A ja mam pytanie z innej beczki. Czy na początku ciąży któraś z was miała problem z kością ogonową. Nic w nią nie zrobiłam, a siedzieć już nie mogę taki ból

Mialam to samo tzn bol na dolnym odcinku kregoslupa w okolocy ledzwiowo-krzyzowej. Na tym samym etapie co ty (zaczelo sie w 9tc) przez dwa tygodnie. Potem ustalo...

Dziwie sie z tym zwolnieniem:/ mi lekarz chciala juz dac w 12 tc teraz tez sie pytalana wizycie. :confused:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    basia_87: Czy na początku ciąży któraś z was miała problem z kością ogonową. Nic w nią nie zrobiłam, a siedzieć już nie mogę taki ból

ja mam czasem ból w kosci ogonowej, ale ja ja miałam mnóstwo razy stłuczoną i to dlatego. U ciebie pewnie macica uciska na nią niestety i stąd ten ból- przejdzie za jakiś czas, aby pod koniec ciązy zaboleć z powrotem :devil::cry:

Treść doklejona: 11.05.12 18:04
    hopelight: Dziwie sie z tym zwolnieniem:/ mi lekarz chciala juz dac w 12 tc teraz tez sie pytalana wizycie.

Dziewczyny ale w UK troszkę inaczej na to patrzą. :confused:

Ja pracowałam aż do wylądowania w szpitalu ok 22tc.
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    hopelight: Mialam to samo tzn bol na dolnym odcinku kregoslupa w okolocy ledzwiowo-krzyzowej.

Mnie też kołó 10 tc bolał kręgosłup, szczególnie w nocy, wystarczyło, że się poruszałam i przechodziło.

Dzisiaj ostatni dzień byłam w pracy. Dostałam od mojej klasy kwiaty i dla dzidzi skarpeteczki i grzechotkę - bardzo mi miło było. Wszyscy wstali i zaczęli bić brawo, prawie się poryczałam:neutral:.Posprzątałam biurko, zabrałam laptopa i koniec na ten rok :cool:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    wielgosz: Polly, o to nie zapytalam, ale chyba takie odchodzenia czopa nie swiadczy o rychlym porodzie, bo nam jeszcze troche czasu zostalo, a lekarz nie przejal sie tym zupelnie.

Nie zawsze, w pierwszej ciąży kawał czopa, i to krwistego, odszedł mi w 34 tygodniu, jak się okazało, po badaniu przez bardzo "delikatną" panią doktor na izbie przyjęć. Potem długo, długo nic, reszta poszła dopiero przed porodem.
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    mi tam nic nie odchodzi, choć też już 34tc skończony tak jak u was, no i druga ciąża ..... ja musze wytrwać do 28 maja bo chce byc na pierwszym wystepie mojej córci z okazji dnia mamy w żłobku !!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Heh dostałam wypis ze szpitala... No i się zdziwiłam, bo pisze tak:
    Rozpoznanie: Obserwcaja w kierunku cukrzycy ciążowej- NEGATYWNA (to kurde mam tą cukrzycę, czy nie? :neutral:)

A w zaleceniach:
    Zalecenie kontrolnego badania ginekologicznego za 14 dni. Aspargin 3x2, Żelazo 2x2, Foli 1x1, nic o poradni diab. nic o diecie zgłupiałam dosłownie :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam
    Poprosze o dopisanie do listy :) termin na 2/01/2013 :)))
    wiec chyba pierwsza jestem na liscie na nowy rok :)
    Dzidzius ma sie dobrze serduszko bije , z om ma 6 tygodni i 5 dni ,i usg identyczny termin :)
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Pomarańczka25: Witam
    Poprosze o dopisanie do listy :) termin na 2/01/2013 :)))
    wiec chyba pierwsza jestem na liscie na nowy rok :)
    Dzidzius ma sie dobrze serduszko bije , z om ma 6 tygodni i 5 dni ,i usg identyczny termin :)

Gratulacje!
    Otwierasz noworoczną listę :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vasti ja bym zrozumiala z tego że rozpoznanie jest negatywne:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Polusiowa dziekuje :)))

Kakai - w odpowiedzi na wczesniejsze pytanie,wody powinny miec kolor przezroczysty ,wygladaja jak woda ...
    Wody jezeli sie sacza rowniez odczujesz (ja tak mialam i sie czulam jakbym w majtki zrobila siku )
    Jezeli sa zakazone ,moga miec barwe zielona lub zolta ...ale z zakazeniem to lekarz wczesniej wykryje.
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Hydrozagadko, wlasnie dlatego napisalam ze NIE swiadczy o rychlym porodzie.

Kasiek, moze masz po prostu szyjke ze stali:devil:. To, ze jednej odchodzi szczatkowo powoli, nie zanczy ze kazdej. W pierwszej ciazy nic mam pojecia kiedy mi odszedl.
    --
    •  
      CommentAuthormajka_85
     permalink
    Ja się witam i trochę ponarzekam, czuje się jak wielorybica wagi super ciężkiej :(
    Do tego jeszcze oddychać nie mogę, duszno mi praktycznie non stop od jakichś dwóch dni. Wiem że to niby normalne, ale co dopiero będzie później, jeśli teraz jest to takie uciążliwe. No to się wyżaliłam.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dzieki pomarańczka, doszły moje papierki lakmusowe i sprawdzialm i faktycznie to nie wody:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Kakai: Dzieki pomarańczka, doszły moje papierki lakmusowe i sprawdzialm i faktycznie to nie wody:wink:

:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    Witam się i ja:)

majka_85: Ja się witam i trochę ponarzekam, czuje się jak wielorybica wagi super ciężkiej :(

Dołączam się. Masakra jakaś. Jeszcze dwa tygodnie temu wszędzie mnie było pełno, a teraz wyprawa do sklepu na dole i sapię jak parowóz jakiś:shocked:

Pojechałam sobie dziś do Askota pooglądać wózki i łóżeczka. Miałam nic nie kupować- tylko oglądać i robić notatki. No ale, że już wzięłam kartę... I tak Julian wzbogacił się o piękne bodziaczki:)
    Wpadłam do męża do pracy, rozmawiamy z jego szefem, pyta się nas kiedy rodzimy. M. mówi, że niby w sierpniu, ale w sumie to mógłby wyjść pod koniec lipca, więc zaczyna się rozmowa o "naturalnych metodach wywoływania porodu".
    Szef: Wiesz moja żona tydzień po terminie poszła pielić ogródek i wody jej odeszły. Krzyknęła tylko...
    Mąż: (przerywając szefowi)- Kochanie, podlałam grządki!:bigsmile:

Kakai: doszły moje papierki lakmusowe i sprawdzialm i faktycznie to nie wody

Kakai, gdzie je kupiłaś? Szukam od jakiegoś czasu, w aptece zrobiły na mnie wielkie oczy (żadnych testerów, czy papierków nie mają, nawet nie mogą zamówić), a trochę się schizuję, bo wiecznie mam mokro...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    annie128: Kakai, gdzie je kupiłaś? Szukam od jakiegoś czasu, w aptece zrobiły na mnie wielkie oczy (żadnych testerów, czy papierków nie mają, nawet nie mogą zamówić), a trochę się schizuję, bo wiecznie mam mokro...

zamówiłam na allegro:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Hm, to mnie nie pocieszylyscie, bo tak po cichu liczylam, ze skoro juz cos tam sie dzieje z tymi glutkami, to bedzie znow ciut wczesniej. W pierwszej ciazy rodzilam w skonczonym 37 tygodniu (czyli liczac na nasze w 38 tygodniu). Na dodatek i siara tez juz sie pojawila i bolesne skurcze przepowiadajace, wiec moj maz tez sie juz napalil i mnie dodatkowo napuszcza ;) W sumie za 18 dni moglabym juz rodzic, byloby juz w terminie... ;)) Jakos ciezko mi sobie wyobrazic jeszcze caly czerwiec tak chodzic, jak ja juz teraz jestem opuchnieta tak, ze ledwo buty moge zalozyc, grr. Do tego troche glupia sytuacja, ze moj maz ma urlop zakladowy w moim 37-39 tygodniu, a potem zostaje mu tylko dwa dni urlopu, bo wszystkie inne dni mu juz z gory poblokowali. Wiec troche stres jest i mam nadzieje, ze unikniemy kombinowania, w razie gdybym jednak miala urodzic pozniej. No zobaczymy, jak sie dzidzia zdecyduje.
    W kazdym razie fajnie przeczytac, ze tez tak macie, jakos teraz na samej koncowce czuje sie jak swiezynka, jakbym byla w ciazy pierwszy raz - wszystko mnie dziwi i zaskakuje. Jednak 5 lat przerwy zrobilo swoje.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A mi doszła paczuszka z ubrankami dla Niuni :tongue: Dzisiejszy dzień mimo leżenia przez 3/4 doby uważam za udany :D

Czyliby wychodziła, że cukrzycy niet? :shocked: I tak dla świętego spokoju pojadę do tej poradni diab. w środę :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.