Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorwielgosz
    • CommentTimeMay 11th 2012
     permalink
    A ja dzisiaj zaciągnęłam mojego męża i wysprzątaliśmy samochód, wyprałam foteliki oba, zamontowaliśmy bazę pod fotelik. Jakby księciunio zdecydował się wyjść, to kareta jest gotowa:devil:. Wprawdzie nie ma jeszcze gdzie spać, ale kupa czasu do porodu...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a więc My po połówkowym :) będzie DZIEWCZYNKA (proszę kogoś miłego o wpisanie w listę) :) Waży 506g, według terminu OM rodzimy 17.09. a według USG 14.09. :) Mała rośnie zdrowo, jest przesłodka, robiliśmy USG 4D, więc nacieszyliśmy oko :) Nie ma żadnych nieprawidłowości :)
    Jesteśmy szczęśliwi :) Buziolki dla wszystkich :) Miłego wieczorku :)
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Vsti, to fajnie, że nie masz tej cukrzycy :)
    -- ,
  1.  permalink
    Dziewczyny mam problem...Strasznie mnie piecze cewka przy oddawaniu moczu.Wzielam lactovaginal i zurawine,myslicie,ze pomoze czy powinnam zglosic sie do gina zeby to sprawdzil?
    --
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    Cobraczek: Dziewczyny mam problem...Strasznie mnie piecze cewka przy oddawaniu moczu.Wzielam lactovaginal i zurawine,myslicie,ze pomoze czy powinnam zglosic sie do gina zeby to sprawdzil?

Najlepiej do gina, niech zerknie co tam piecze.. a żurawinę też brać, nie zaszkodzi
    --
  2.  permalink
    polusiowa: Najlepiej do gina, niech zerknie co tam piecze.. a żurawinę też brać, nie zaszkodzi

Teraz tylko wolny termin do gina zlapac bo wszystko zajete:confused:Zadzwonie i umowie sie w szpitalu o:wink:
    --
  3.  permalink
    Witam sie wieczornie i ja, niestety wylądowałam na Madalinskigo. Zaniepokoily mnie dziś w ciagu dnia bardzo spuchniete stopy, do tego w ciagu ostatnich 3 tyg. przytylam aż 3 kg, pojechalam do limu na wszelki wypadek zmierzyc ciśnienie i wyszlo 150/90, polozna mnie od razu do pirwszej lepszej lekarki skierowała, ta zbadala, stwierdzila, że bardzo spuchlam i skierowala do szpitala, tam ktg, usg, z malym wszystko ok waży 2200g, cisnienie mialam 136/90, ale jak lekarzo.wi powiedzialam, ze od ok. tygodnia jakoś malo moczu oddaje w stosunku do wypijanych płynów, to zalecil zostanie w tszpitalu, zeby sawdzic, czy nerki nie zaczely fiksowac. Robia mi bilans plynow, pobrali krew i beda cisnienie monitorować. Stopy nadal spuchniete.
    Trzymajcie kciuki, żeby nie okazalo sie, że moje nerki nie daja rady, bo wtedy nie wiem co mnie czeka:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    O rany ale naprodukowałyście ... ale już niedługo przejde na L4 to będę na bierząco z postami.
    katka gratuluję corci

Wracając do L4 to należy przyznać że choć opiekę NFZ mamy raczej do bani w PL to zwolnienie w ciąży jest od ręki . Ja zamierzam skorzystać z tego za 3 tygodnie bo siedzenie 8h daje mi w kosć - brzuchol mi się stawia że tchu nie mogę złapać . Wg ostatniego USG termin mi sie przesunął o 2 tygodnie do przodu ale zobaczymy co wyjdzie w środę

Przebrełam posty i mogę isć spać . Spokojnej nocki
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    sliwson u nas chyba ten gutek tez nie przejdzie :(.
    cheriniatko współczuje szpitala przed weekendem, ale może dobrze że cię poobserwują.

vsti a jakieś fajne ciuszki?
    ja licytuje jedną aukcję ciuszkową dla felka i mam nadzieje ją wygrać. W sumie to kolejny plus że w brzuchu siedzi drugi synek- jak myślę, że jakieś ubranka są drogie to od razu sobie tłumaczę że przecież będzie i dla młodszego tak jakby cena spadała nagle o połowę :)
    --
    • CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeMay 11th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam wieczorową porą, pojadłam obiado-kolacji nawet o przyzwoitej porze20:30 :clap: M.późno z pracy wraca,
    Nastawiłam pranie dziś z Ejam no i teraz nie wiem czy od tego czy ogólnie od 3h mam taki dziwny brzuch wzdęty- twardy jakby obolały, i teraz albo po tym praniu ale nie chodziłam za dużo nie dźwigałam nic, ale miałam sensacje w Wc więc może to wezmę no spe i poczekam a efekt.

a tak czytam o waszych sączących się wodach i pamiętam jedna z kol. już rozpakowanych- ktoś jej polecił sprawdzony sposób na test czy to -wody, śluz,mocz?Jeśli to wody na czarnych ubraniach typu bielizna zostają białe ślady. jak dobrze pamiętam tak to było, jeśli nie to przepraszam że namieszałam :tooth: (przepraszam za ni logiczną pierwszą wersje)

Treść doklejona: 11.05.12 22:11
    cheriniatko: cheriniatko

rzeczywiście na weekend to nic fajnego ....mam nadzieję i 3-mam kciuki ze to nie nerki , porobią badania zrobią bilans i przynajmniej w te upały będziesz spokojna i pod fachowa opieką .Spokojnej Nocy :wink::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    no i wygrałam więc jestem cała szczęśliwa :)
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    sposób na test -to wody, śluz,mocz jeśli to wody to,na czarnych ubraniach typu bielizna zostają białe ślady.

Edzia, napisz jeszcze raz- bo jakieś masło maślane ci z tego wyszło i nie mozna złapać o co chodzi.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    ja rowniez wyladowalam w szpitalu naszcuescue tylko do jutra w domu zlapal mnie okropny bol brzucha maz niew mogl na mnie patrzec zgieta bylam w pol lekarz na ip w zasadzie nic nie stwierdzul dlatego zostaje na noc mysle ze to zolodek albo jelita jakasd kolka powoli przechodzi maly wazy 620 g o 200 g wiecej niz 2 tyg temu
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    • CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeMay 11th 2012 zmieniony
     permalink
    hopelight: ja rowniez wyladowalam w szpitalu naszcuescue tylko do jutra w domu zlapal mnie okropny bol brzucha maz niew mogl na mnie patrzec zgieta bylam w pol lekarz na ip w zasadzie nic nie stwierdzul dlatego zostaje na noc mysle ze to zolodek albo jelita jakasd kolka powoli przechodzi maly wazy 620 g o 200 g wiecej niz 2 tyg temu

Dostałaś no spe , czy jakieś inne leki???/ jak się teraz czujesz???Mały tak samo aktywny??? ale pięknie przybrał :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dziewczęta, proszę nie popadajcie w paranoję z tymi sączącymi się wodami. Nie nakręcajcie się każdą mokrą plamką na bieliźnie. Jesli dochodzi do uszkodzenia worka płodowego i wody zaczynają się sączyć, to najczęściej jest to połączone z innymi objawami, plamieniami, skurczami, bólami brzucha. W ciąży nadmierna wydzielina, wodniste upławy albo prozaiczne nietrzymanie moczu są przecież b. częste i nie ma sensu się nakręcać.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 11.05.12 22:40</span>
    Edzia, dzięki za sprostowanie:smile: ale tym też bym się nie sugerowała. Śluz, wydzielina też zostawia białe ślady na bieliźnie.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    zgadzam sie. ja mam ciagle wodniste uplawy. edzia tak mam nospe i magnez. Z malym wszystko ok wariuje jak zawsze hehe szyjka taka jak 2 tygodnie temu 32mm zamknieta twarda
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Peppermill: Peppermill

tak samo jak było z szyjkami.... ja nawet nie wiem jak one wyglądają miałam CC-planowe w terminie wiec nie miałam przyjemności.a ten domowy sposób nap. bo dużo brzuchatek pisze o przeczuciach i brakach "papierków w aptece". Może najprostszy sposób, okaże się uspokajający

Treść doklejona: 11.05.12 22:49
    hopelight: edzia tak mam nospe i magnez. Z malym wszystko ok wariuje jak zawsze hehe szyjka taka jak 2 tygodnie temu 32mm zamknieta twarda

no to mogę spokojnie iść spać :bigsmile: oby tylko się nie powtórzyło .

Śpijcie dobrze ja też idę bo M. się :twosome: włączyło , nawet fasolki :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Peppermill: Dziewczęta, proszę nie popadajcie w paranoję z tymi sączącymi się wodami. Nie nakręcajcie się każdą mokrą plamką na bieliźnie. Jesli dochodzi do uszkodzenia worka płodowego i wody zaczynają się sączyć, to najczęściej jest to połączone z innymi objawami, plamieniami, skurczami, bólami brzucha. W ciąży nadmierna wydzielina, wodniste upławy albo prozaiczne nietrzymanie moczu są przecież b. częste i nie ma sensu się nakręcać.

ooo widzę, że jest i drugi głos rozsądku poza mną bo to samo miałam napisać !!!!

dobrej nocki wszystkim
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    SLIWSON!! kciuki zaciskam nawet na rączkach Luśki!
    ja też miałam rewolucje w okolicach 29-32tc
    i jak każdy wie- donosiłam:)
    także tego... buziaki kochana:hugging::kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Śpijcie dobrze. Dobranoc!
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Hope jakoś przeżyjesz noc w szpitalu.:hugging:
    Ważne, że sprawdziłaś co było grane i wszystko z malutkim i szyjką dobrze:) :whorship:

Kolorowych ...:rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
    • CommentTimeMay 12th 2012
     permalink
    U nas chyba ciut lepiej:) fenoterol prawie całkiem wyciszyl skurcze wiec dziś pewnie znowu podejmą próbę przerzucenia mnie na doustny. Teraz leze po glukozie i modlę się, żeby znowu nie zrobić zwrotu akcji... ;) coś im się jednak w wyniku nie podobało i kazali powtarzać to moje ukochane badanie... Ja to mam szczęście... To już 4 raz w tej ciąży!:-/

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 12.05.12 07:11</span>
    Dziewczyny zgadzam się z Pepermill i Kasiek, ze nie ma co się z tymi wodami i szyjkami nakrecac! Wszystkie jesteśmy pod stała opieka naszych lekarzy, bezustannie się kontrolujemy i obserwujemy, badany i myśle, ze spokojnie nie ma co się tak przejmowac na zapas:) to tylko niepotrzebny stres.
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    sliwson powodzenia i trzymam kciuki
    -- mama piątki :)
  4.  permalink
    sliwson będzie dobrze;-) najważniejsze, ze myślisz pozytywnie, a to już połowa sukcesu. A ja się witam w rozpoczętym 15 tygodniu:-) mam takie pytanie, czy to normalne w ciąży, że bardzo często zatykają mi się uszy ? Wcześniej przed ciążą nigdy nie miałam takich problemów, a teraz bez przerwy czuję się jak po wyjściu z samolotu:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej!
    trzymam kciuki za wszytskie w szpitalach, żeby wszystko sie poprawiło:smile:

Cobraczku jak piecze cewka to pierwszy sygnał infekcji, pije herbate z zurawiną to pomoże załagodzic objawy, ale zbadaj mocz, najlepiej zrobic posiew moczu
    --
  5.  permalink
    Kakai: Cobraczku jak piecze cewka to pierwszy sygnał infekcji, pije herbate z zurawiną to pomoże załagodzic objawy, ale zbadaj mocz, najlepiej zrobic posiew moczu

Kurcez dwa tyg temu robilam badanie moczu i wszystko ok bylo:confused:Ehhh jeszcze mala ma znowu robaki:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witajcie dziewczynki sobotnie i pochmurno, przynajmniej dzisiaj jest czym oddychać :wink:

A ja w sumie się witam w skończonym 21tc :bigsmile: od 18tc czas zaczął mi szybciej lecieć :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    U mnie w KRK nie ma za bardzo czym oddychać. Już 25 w cieniu, a miało być tylko 20 ehhh, zaraz wybieram się na Błonia na targi, zobaczymy z czego będę mogła skorzystać, czy tylko z wykładów czy ze szkoły rodzenia też :D :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    to u mnie dzis leje jest zimno i wieje, a miałam grila na obiad robic bo dzieciaki spragnione letniego jedzenia :devil: mam nadzieje, ze za tydzien jednak ładniej bedzie bo moja srednia ma komunie :confused:
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    A ja sie witam w rozpoczętym 31 tygodniu :) w Warszawie pogoda okropna... Deszcz i zimno... Miłej soboty :)
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    mag_dre: U mnie w KRK nie ma za bardzo czym oddychać. Już 25 w cieniu, a miało być tylko 20 ehhh, zaraz wybieram się na Błonia na targi, zobaczymy z czego będę mogła skorzystać, czy tylko z wykładów czy ze szkoły rodzenia też :D

meg jeszcze chwila - koło 11-13 ma sie gwałtownie załamać u nas pogoda dlatego ja sie nie wybieram tam.....zreszta mąż na zajeciach a sama z Iwi sobie tam nie dam rady :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Witam się i ja;)

Słuchajcie,dzisiaj mi tak siara tryska,że już drugą bluzkę zakładam!Istny szał.Leci normalnie kroplami!
    Czy tylko ja tak mam?Dodam,ze siarę zauważyłam już w 20tc.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Osorya: Czy tylko ja tak mam?Dodam,ze siarę zauważyłam już w 20tc.

Pewnie nie ty jedna, chociaż ja z tych co siarę zobaczyli dopiero po porodzie, i teraz też jeszcze nie mam. Chociaż sutki mam takie inne, tzn. są białe kropeczki na nich i jak po myciu wycieram ręcznikiem to łuszczy się jakby.

A przy okazji właśnie mam pytanie do mam w kolejnej ciąży czy właśnie z siarą macie podobnie jak w pierwszej ciąży? tzn. że pojawiła się w podobnym terminie?
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    meg to prognoza na dziś i jutro pogada dla Krakowa
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Cobraczek: Ehhh jeszcze mala ma znowu robaki

Cobraczku a po czym to stwierdzasz?
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeMay 12th 2012 zmieniony
     permalink
    hopelight: ja rowniez wyladowalam w szpitalu naszcuescue tylko do jutra w domu zlapal mnie okropny bol brzucha maz niew mogl na mnie patrzec zgieta bylam w pol lekarz na ip w zasadzie nic nie stwierdzul dlatego zostaje na noc mysle ze to zolodek albo jelita jakasd kolka powoli przechodzi maly wazy 620 g o 200 g wiecej niz 2 tyg temu
    --

Kochana mnie około 2 tygodnie temu zabrało pogotowie z centrum miasta - miałam taki ból brzucha, że mdlałam - kolka jelitowa mnie złapała - niby żołądek bolał... niby jelita... 2 nospy i przeszło. Ale trzymało ze 3 godziny. Teraz w domku jak czuję, ze zaczyna mnie kłuć, od razu biorę jedną. Trzymaj się cieplutko :) Dobrze, że wszystko z ciążą w porządku :)
    Sliwson - nieustannie myślami przy Tobie.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam
    U nas tez dzis brzydka pogoda ...czarno pochmurno ,chyba bede miala pizamowy dzien :D bo nawet ubierac mi sie niechce ...
    --
  6.  permalink
    mooniia: Cobraczku a po czym to stwierdzasz?

Po objawach....Zgrzytanie zebow,kaszel i wymioty sa charakterystyczne jesli chodiz o robaki...
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    cobraczku niekoniecznie, choc oczywiscie moze byc tak. To tak jak z badaniem, badasz 3 krotnie w odstepach 3 dniowych ale wynik negatywny nie da 100% pewnosci, ze dziecko nie jest zarobaczone. Starzy pediatrzy chyba słusznie mówia, ze dziecko trzeba raz na jakis czas odrobaczac. Moje dostaja zentel raz do roku, nawet nie bawie sie w badanie mimo, ze mogłabym to zrobic sama bo mam cały zestaw do flotacji i sedymentacji.
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Wrzucam listę, by się nie zgubiła ;) przy okazji dopisuję Naszą córcię :)
    1. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    2. ifonka84 19.05.2012(dziewczynka)
    3. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    4. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    5. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)

6. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    7. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    8. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    9. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    10. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    11. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    11. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    12. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    13. Lezunia 25.06.2012
    14. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    14. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    15. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    16. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    17. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    17. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    18. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    19. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    19. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    20. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    21. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    22. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    23. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    24. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    25. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    26. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    27. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    28. polusiowa 02.08.2012 (chłopiec)
    29. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    29. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    30. atamala 06.08.2012
    31. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    32. Mamrotka 13.08.2012
    33. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    34. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    34. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    34. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    34. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    35. dorotka0905 20.08.2012
    36. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    36. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    36. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    37. marysia_23 25.08.2012 (dziewczynka i dziewczynka i chłopiec)
    38. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    39. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    40. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    41. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    42. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    43. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    44. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    45. oranda 15.09.2012
    46. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    47. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    48. sysiajaw 24.09.2012
    49. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    50. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    51. kapelusznick 01.10 2012
    52. Ber1987 05.10.2012
    53. magdalenka2610 07.10.2012
    54. łośćń 12.10.2012
    54. CiastoMiłości 12.10.2012
    55. madziauk 10.11.2012
    56. Linden 12.11.2012
    56. violet_flower 12.11.2012
    57. edzia503 23.11.2012
    58. lofbejbe 21.12.2012
    58. moonia 21.12.2012
    --
  7.  permalink
    dzien dobry weekedowo i SLONECZNIE!!!! nareszcie :crazy::jumping:

sliwson :peace:
    --
  8.  permalink
    info od justa2586 o 21:10 przyszła na świat nasza córcia Długa 58cm i waży 3640

Gratulacje dla dzielnej mamy :)))) I wielkiej malutkiej :)))
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    psycho_patka: dzien dobry weekedowo i SLONECZNIE!!!! nareszcie

no to juz wiem gdzie warszawskie słońce uciekło:P

w ogóle chciałam Wam powiedzieć że macie niezłe tępo trzaskania postów...
    odrazy widać, że w ciąży za wiele roboty się nie ma, bo tu mam 400 postów do nadrobienia a na rozpakowanych nie było więcej niż 27 ;]
    --
    •  
      CommentAuthornuna1
     permalink
    witam wszystkich serdecznie:bigsmile: u nas za oknem pochmurnie i pada NARESZCIE :bigsmile:
    --
  9.  permalink
    mooniia: cobraczku niekoniecznie, choc oczywiscie moze byc tak. To tak jak z badaniem, badasz 3 krotnie w odstepach 3 dniowych ale wynik negatywny nie da 100% pewnosci, ze dziecko nie jest zarobaczone. Starzy pediatrzy chyba słusznie mówia, ze dziecko trzeba raz na jakis czas odrobaczac. Moje dostaja zentel raz do roku, nawet nie bawie sie w badanie mimo, ze mogłabym to zrobic sama bo mam cały zestaw do flotacji i sedymentacji.

Jezeli wiesz z jakim pasozytem masz do czynienia lepiej go leczyc dlatego jestem zla na pediatre ze nie zalecil badania a dziecko musi cierpiec.Podajesz lek zapobiegawczo a u nas sa objawy i trzeba leczyc ciagle i zastanawia mnie ten krotki czas od ostatniego leczenia...Niby co pol roku powinno sie odrobaczac a ona mi juz po miesiacu znowu zlapala i dlatego sie niepokoje...Zdziwilam sie kiedy pediatra zalecil inne dawkowanie niz na opakowaniu bo mowil ze raz w tygodniu podac a na opakowaniu inaczej bylo i czesciej moze dlatego...
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    mariamateria: info od justa2586 o 21:10 przyszła na świat nasza córcia Długa 58cm i waży 3640

faktycznie długa:) jak moja z tym, że 300g lżejsza:devil:

GRATKI!:clap::clap::cheer::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ale super gratulacje justa!
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    justa2586 przed chwilką o niej myślałam jak zobaczyłam listę :bigsmile: no i proszę wielkie Gratulacje! :clap: a lista powoli się przesuwa :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Cobraczku u nas w domu też ostatnio przeszły robaki( dokladnie glista) przez szwagierkę, miała objawy typu powiększone węzły chłonne na szyi, kaszel i ból brzucha. Wszyscy domownicy dostali leki, 1 tabletkę i po tygodniu 2, powtórne badania u niej wyszły już ujemne. Możesz córce zrobić morfologię z rozmazem, można z niej odczytać czy ma się robaki.
    --
  10.  permalink
    Gratulacje dla Justy :)))
    Ja mam za soba nieprzespana nocke, nie dosc, ze duszno bylo jak cholera, to malej sie zachcialo cala noc harcowac mi w brzuchu :P
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.