Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeMay 14th 2012
     permalink
    mkd: kakai szukałam bardziej czegoś dla fela, bo dla maluchów to faktycznie było sporo fajnych ciuchów, ale głos rozsądku do mnie przemówił:)zresztą wczoraj dostaliśmy kolejną paczkę ciuszków od mojej siostry ciotecznej i mojej mamy no i czekam na paczkę z allegro. Był jeden sweterek który mi się podobał,ale sweterki mają właśnie przyjść z allegro.

a to rozumiem, nie ma co przesadzac z tymi ciuszkami:wink:
    --
  1.  permalink
    JA to nie wiem kiedy i jak sie zabrac za te zakupy :P ciuszkow pare juz mam, ale to wciaz za malo:P moze jutro po lekarzu pojde pokukac jakies rzeczy dla malej...no chyba, ze mi sie po raz kolejny nie bedzie chcialo :P
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ja też żadnego zapału nie mam, owszem oglądam, patrzę, ale nie kupuję i jeszcze przez co najmniej 6-7tyg nie zamierzam :bigsmile: jakoś mi się nie spieszy:tooth: no ale ja mam jeszcze duuuużo czasu
    --
  2.  permalink
    Ja niby tez :P Ale jutro sadny dzien haha....
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    sysiajaw: jakoś mi się nie spieszy no ale ja mam jeszcze duuuużo czasu

Na twoim etapie też takie miałam zdanie, ale po wylądowaniu niespodziewanie w szpitalu zaczęłam pomału wsio kompletować. Koszty rozłożyły się na kilka miesięcy i tak nie odczuwa się mocno tych wydanych kwot.
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    Dziewczyny możecie mi doradzić materac do łóżeczka i wyposażenie do niego? wiem, że mam jeszcze mnóstwo czasu na takie zakupy, ale muszę rozłożyć wszystko w czasie bo na kupowanie wszystkiego na raz nie bardzo nas stać. Najchętniej zrobiłabym zakupy na allegro, możecie coś polecić?
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    mag_dre: Koszty rozłożyły się na kilka miesięcy i tak nie odczuwa się mocno tych wydanych kwot

zgadza się masz rację różnie może być :bigsmile:, jeżeli chodzi o koszty rozwiązaliśmy to w dziecinny sposób, z córcią i mężem zrobiliśmy skarbonkę z butelki plastikowej, i co rusz wrzucamy kasę do środka, jak przyjdzie moment wyprawki rozetniemy butelkę :bigsmile: świetna zabawa dla mojej córki, bo ona ozdobiła skarbonkę, i cieszy się jak widzi jak rośnie górka w skarbonce :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Na allegro znajdziesz dużo zestawów, wystarczy wpisać łóżeczko dziecięce i ci wyskoczą.
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    hej dziewczyny

kuleczka ja jutro też mam sądny dzień , okaże się czy dalej leżenie czy nie .Mam nadzieję że te nasze szyjki się już wyszalały i teraz będą już spokojne

A czy jak szyjka była miękka to może stwardnieć czy już do końca będzie miękka , boje się jutrzejszej wizyty .
    --
    •  
      CommentAuthorTres
    • CommentTimeMay 14th 2012 zmieniony
     permalink
    Ile ja się namęczyłam nad wyborem materaca! Polecam artykuł http://www.jakkupowac.pl/artykul/194/materac-do-łóżeczka (mam nadzieję, że link zadziała;) W końcu, po wielu dyskusjach z M. (dotyczących także ceny:wink:) zrezygnowaliśmy z lateksowego i zamówiliśmy dwustronny materac Hilding z pianki wysokoelastycznej (na allegro jest sporo ofert), a do kosza, w którym Mała będzie spać na początku taki: http://www.babydeco.pl/pl_PL/p/Materacyk-do-wozka-Kokos-ALVI/897.
    Ogólnie wyprawkę zaczęłam stopniowo kompletować dopiero po 30 tc. i prawdę mówiąc z wieloma rzeczami wstrzymuję się, aby dokupić je dopiero, jak poznam upodobania swojego Dzieciątka:wink: Doradzam zacząć od "dużych" rzeczy (łóżeczko, wózek) - mi było jakoś najłatwiej to ogarnąć, a dodatkowo okazuje się, że jak wybierzecie coś nietypowego, to często trzeba czekać parę tygodni (my na łóżeczko czekaliśmy miesiąc!). Co do ciuszków polecam wielkie paki z allegro - szczególnie dla tych, którzy jak ja nie mają skąd dostać:wink:
    Aha - warto się przejść po pobliskich komisach - ja upolowałam wanienkę ze stojakiem za 1/3 ceny (nawet na allegro nie wyszłoby taniej) i przewijak za połowę ceny:bigsmile:
    --
  3.  permalink
    ja sie pocieszam tym, ze moja mamcia lezala od 4 miesiaca non stop bo juz szyjki nie miala i mnie donosila. Bedzie dobrze, mam dzisiaj wilczy apetyt normalnie :P
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    witam się po wizycie :) A więc wszystko ładnie, szyjka zamknięta, twarda, długaśna, bo do 5,5cm :) Mała rośnie a skurcze mam ignorować, bo macica ćwiczy, tak jak mówiłyście :)
    Teraz kupię sobie big loda na odprężenie ;) mam ochotę na kasata - w dzieciństwie się nimi zajadałam a wczoraj zobaczyłam je w sklepie i sobie wszamam :) mniammmm :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A ja się pocieszam, że już mi dużo nie zostało do ciąży donoszonej i, że moja 22 mm szyjka da radę do przynajmniej 37 tygodnia ;))Czyli dobry miesiąc ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    kuleczka_69: ja sie pocieszam tym, ze moja mamcia lezala od 4 miesiaca non stop bo juz szyjki nie miala i mnie donosila.

Moja położna powiedziała mi, że widziała już w swojej praktyce wiele kobiet, które miały koszmarne problemy z szyjkami, a rodziły nieraz po terminie. Grunt to się stosować do zaleceń.
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    heh Vsti chcialabym, zeby moja tyle miala :P wlasnie wszamalam kalarepke :P mama mi zupe kalafiorowa odgrzewa, kryzys jedzeniowy mam, nie moge sie powstrzymac od zagladania do lodowki :P

Treść doklejona: 14.05.12 14:09
    Hydro, tylko ja sie dziwie, ze moj lekarz mi nie dal zadnych zalecen, mowil cos, ze mozna doraznie na to luteine dopochwowo, mowilam mu, ze mam w domu 2 opakowania, ale zeby powiedzial, to prosze brac, to nic :P sama leze i pachne, no dzisiaj to moze wiecej siedze i chodze bo kosci prostuje.
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Poniedziałkowe dzień dobry :)

Dziewczyny, czy każda z Was bez wyjątku uczęszczała do szkoły rodzenia?? Mnie się właśnie plany posypały. Po pierwsze przez zeszłotygodniową akcje z badaniami i wizytami w szpitalu przegapiłam drugą połowę kursów dotyczące pielęgnacji (uczestniczyłam tylko w kursach dotyczących porodu naturalnego a w międzyczasie dowiedziałam się, że będę miała cesarkę), potem okazało się, że mam lekkie rozwarcie i ćwiczenia w moim przypadku będą niewskazane (prognozują mi poród w połowie czerwca). Na żaden kurs z pielęgnacji się już nie załapie - chyba, że weekendowy i intensywny, ale chyba nie dam rady wysiedzieć 2 dni od 10.00 do 20.00.

Tak sobie myślę, że wystarczy chyba wizyta położnej środowiskowej po porodzie, porady starszej siostry i przyjaciółki oraz ewentualnie fachowa prasa... Kąpiel mnie przeraża, ale czy ta szkoła rodzenia jest aż tak przydatna??

Pozdrawiam :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Sayuri78: Dziewczyny, czy każda z Was bez wyjątku uczęszczała do szkoły rodzenia??

Nie... ja nie uczęszczałam i teraz też nie zamierzam. Z korytarza przed wizytą u gin dowiedziałam się od dziewczyn które chodzą do szkoły rodzenia, że w sumie nie warto. A tym bardziej przy drugim dziecku, więc nie zamierzam. Ale co osoba to inna opinia :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    A ja widzę, że szkoła rodzenia dużo daje mojemu M., na pewno więcej niż mnie. Chociaż przez to, że chodzimy stał się strasznie przewrażliwiony na moim punkcie :))))
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    kuleczka_69: wlasnie wszamalam kalarepke :P mama mi zupe kalafiorowa odgrzewa, kryzys jedzeniowy mam, nie moge sie powstrzymac od zagladania do lodowki :P

W końcu zaczęłaś III trymestr, a to do czegoś zobowiazuje :wink: i masz prawo! :cool:
    Ja na razie nadal mam kryzys jedzeniowy - ale w drugą stronę... no cóż, taka moja uroda, ze ciagle mi niedobrze... :surprised:

A ja mam pytanko, czy któras z koleżanek miała łóżeczko z IKEI (takie białe HENSVIK)? Jeżeli tak i macie jakieś doświadczenia to podzielcie się, bo cena jest baaardzo atrakcyjna :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    I znalazłam rozwiązanie :bigsmile:

Kurs indywidualny: 2 zajęcia po 1,5 godziny każde. Pierwsze z karmienia piersią, drugie z pielęgnacji noworodka. Koszt niewielki(myślałam, że będzie drożej), zajęcia z położną, która dojeżdża do domu i na dodatek wszystko ze sobą ma. Na koniec dostanę pakiet materiałów szkoleniowych.

Jestem mega zadowolona :clap:
    --
  4.  permalink
    Sayuri to fajnie, ze u Was sa takie rozwiazania :) ja mogeo takich pomarzyc. U nas juz nie ma miejsc w SR...ale chyba i tak bym nie chodzila, raz, ze samej to glupio, a dwa, cwiczyc przy tak krociutkiej szyjce to chyba niewskazane:P
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Czytam Was cały czas w miarę na bierząco, ale mało piszę. Tylko, żeby skontultować coś. I właśnie mam pytanie o ekg. Miała któaś w ciaży? Mnie gin kazała zrobić po tym jak na wizycie miałam ciśneinei 140/60. Poza tym od miesiaca robi mi się słabo jak trochę postoję, jakieś duszności mam. Czuję, żę coś jest nei tak.Na ekg coś tam wyszło, jakiś skurcz dodatkowy wysłuchał internista, ale to podobno normalne w ciąży. Skierował na wszelki wypadek do kardiologa. Zobaczymy. Ale istnieje w ogóle coś takiego jak charakterystyczny ciążowy zapis ekg? :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nibriana: Czytam Was cały czas w miarę na bierząco, ale mało piszę. Tylko, żeby skontultować coś. I właśnie mam pytanie o ekg. Miała któaś w ciaży? Mnie gin kazała zrobić po tym jak na wizycie miałam ciśneinei 140/60. Poza tym od miesiaca robi mi się słabo jak trochę postoję, jakieś duszności mam. Czuję, żę coś jest nei tak.Na ekg coś tam wyszło, jakiś skurcz dodatkowy wysłuchał internista, ale to podobno normalne w ciąży. Skierował na wszelki wypadek do kardiologa. Zobaczymy. Ale istnieje w ogóle coś takiego jak charakterystyczny ciążowy zapis ekg? --

miałam ekg w szpitalu w 20tc, neistety nie powiedzieli mi nic jak wyszło, w wypisie tez nie napisali, tez internista mnie osłuchał
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Sayuri78: I znalazłam rozwiązanie :bigsmile:

Kurs indywidualny: 2 zajęcia po 1,5 godziny każde. Pierwsze z karmienia piersią, drugie z pielęgnacji noworodka. Koszt niewielki(myślałam, że będzie drożej), zajęcia z położną, która dojeżdża do domu i na dodatek wszystko ze sobą ma. Na koniec dostanę pakiet materiałów szkoleniowych.

Jestem mega zadowolona :clap:

oooo to rewelacyjne rozwiązanie z takiego to i ja bym nie pogardziła :bigsmile: ale niestety u mnie w mieście nie ma takich atrakcji :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    jej mam nadzieje, ze mdlosci, ktore mam dzis sa jednorazowe ;/
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    penny łóżeczko boskie !!!!!!!! :clap::clap::clap:

silwson cieszę sie, że cały czas w 2-paku jesteście :thumbup:

A my dziś skończyliśmy 35tc :crazy: Wczoraj kupiłam torbę, dziś miałam ją pakować, ale niestety córeczka mi się coś rozchorowała - obudziła się rano ze stanem podgorączkowym i nie puściłam jej do żłobka, żeby nie było z tego czegoś większego. No ale przez to w domu nic nie ruszyłam. A mało tego - dziś musiałam jechać zrobić badania do porodu rano i na szczęście mój tato mógł rano do niej przyjechać na 1,5godz i mąż nie musiał się z pracy zwalniać

vsit kiedyś pytałaś czy twój mąż może sobie wziąć na ciebie dzień opieki, żeby jechać do tej poradni z tobą - i jak to rozwiązaliście ?? Bo z tego co ja wiem to opieka tak jak na L4 może być wypisana min na 3 dni :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nibriana: Poza tym od miesiaca robi mi się słabo jak trochę postoję, jakieś duszności mam

u mnie też tak było nadodatek ciśnienie szło do głowy prawie rąk nóg nie czułam
    u mnie było to spowodowane spadkiem żelaza
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    kasiek u nas to nie przeszlo z powodu pracy meza i akurat braku mozliwosci zastepstwa w tym dniu... no wlasnie tez slyszalam o tych 3 dniach, ale nie wiem, czy tak jest na 100%, wiem tylko, ze za takie dni opieki placone jest 80%...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsti: wiem tylko, ze za takie dni opieki placone jest 80%..

to tez wiem :bigsmile: bo opieka nad toba lub dzieckiem traktowane jest jak L4
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Penny, zazdroszczę łóżeczka i zdolnego męża!! Mój ma dwie lewe ręce do tego typu prac, i dwa dni sie zastanawia jak zmienić żarówkę...:shocked:. No ale taki typ. Będziecie mieć świetną pamiątkę, a może i Wasze wnukie będą używać:)..:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Wielgosz dziękuję. A świat jest tak skonstruowany - ten który zastanawia się jak wkręcić żarówkę, jest np. genialnym muzykiem lub kucharzem i na odwrót :wink: A pamiątka faktycznie będzie, na pewno będzie z niego korzystać nasze drugie dziecko, bo już planujemy :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
  5.  permalink
    Czesc Dziewczyny!
    Loo matko,ale zimno sie zrobilo a juz myslalam,ze beda upaly:tongue::cool:
    Bylam dzisiaj z mloda u lekarza i zalecila badanie kalu i zobaczymy czy to robale czy cos innego....:neutral:
    Zaczynaja mi sie rozstepy na brzuchu robic:bigsmile:Nooo w koncu czuje,ze w ciazy jestem hehehe:tongue::wink:
    Moj mezulek juz nie dlugo wraca i w koncu sie nim naciesze:wink:

Dzwonilam dzisiaj do gina jestem umowiona z nim na usg 21.05 a na 22.05 wizyta,19.05 badania zrobie i zobaczymy jak ta morfologia wyjdzie bo wczesniej wyszla leukocytoza....Mam nadzieje,ze wszystko jest ok z synkiem:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Cobraczek: Zaczynaja mi sie rozstepy na brzuchu robicNooo w koncu czuje,ze w ciazy jestem hehehe

Ja swoich rozstępów nie lubię- wolałabym aby mi nie wyszły, no ale mała akrobatka robi je za każdym razem, gdy fika fikołka ehh
    --
  6.  permalink
    czesc Wam wieczorowa pora...padam ze zmeczenia ale mega zadowolona jestem...MInikowe bioderka maja sie bardzo dobrze...kolejna wizyta za rok...wiecej na odpowiednim watku...dzieki tym, ktore kciuki trzymaly...jestescie niezastapione :))

po szpitalu wybralismy sie do Science Museum gdzie mlody mial nie lada radoche...chcial ocalic nasze miasto przed tymi wszystkimi rakietami i samolotami...cieszyl sie przeogromnie...a mnie nogi spuchly od lazenia okrutnie...ale czego to sie nie robi dla dzieckowego usmiechu :)))
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Patka, super, że bioderka Minika w porządku!
    --
  7.  permalink
    aaaa dodam tylko, ze bylam obecna podczas wykonywania zdjec rtg...pani radiolog stwierdzila, ze jest to jak najbardziej bezpieczne jesli stane za ta szyba gdzie ona...:)))
    --
    • CommentAuthorAnecia84
    • CommentTimeMay 15th 2012
     permalink
    Witam i miłego dnia życzę:) W końcu się wyspałam. No i mamy dzisiaj 100 dniówke:):bigsmile:
    -- ;;;;
    •  
      CommentAuthorPoLeMama
     permalink
    psycho_patka: MInikowe bioderka maja sie bardzo dobrze...kolejna wizyta za rok.

gratuluję! My z Polkowymi bioderkami też się kilka razy bujaliśmy na usg, kontrole, srole, ale jak usłyszałam, że jest ok i ponowna wizyta 5 m-cy po tym jak dzieć zacznie chodzić (rutynowa) to mi ulżyło.
    Mam nadzieję, że w sierpniu będą też dobre wieści!

U mnie ostatnia prosta, zaczynam 30 tc, jupi!!!! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej ho!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Hello! :) A u mnie dziś sprzątanie się zapowiada, tzn. ja będę leżeć i rozkazywać, a m. sprzątać :jumping::tooth:
    --
  8.  permalink
    Helloł :D Chyba z deka zimno dzisiaj na dworku, na 12 mam wizyte u doktorka, sie okaze co i jak :P zaraz ide sie szykowac, bo zanim sie wyrobie to akurat bedzie pora wyjscia :P
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Vsti: A u mnie dziś sprzątanie się zapowiada, tzn. ja będę leżeć i rozkazywać, a m. sprzątać

U mnie tez tak ostatnio "my" sprzatamy, mnie nosi, zeby bylo ladnie, a sil i mozliwosci brak, wiec biedny ten moj maz :)))
    A do tego czeka na niego jeszcze w weekend malowanie pokoju i ostateczne porzadki i bedziemy gotowi.
    Jak to nie jest syndrom wicia gniazda, to ja juz nie wiem...
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    To mi ciało jeszcze pozwala na zasuwanie samej w domu: wczoraj odkurzanie, zmywanie podłóg, gotowanie. Dziś ciąg dalszy. Nie mam serca go ganiać, póki sama daję radę, tym bardziej, że czeka go koszenie całej działki, a chaszcze są dosłownie do nieba i kupa roboty z tym będzie. No i w weekend też będziemy malować pokój :wink: Jutro idę na usg, ale jestem ciekawa ile ta nasza kluska urosłą od ostatniej wizyty :bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
  9.  permalink
    To my jestesmy w szarej dupce z takim planowaniem jeszcze :P znajac zycie, bedzie tak, ze meza sila bede musiala od kompa odgonic zeby nam pokoj zrobil :P
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Dzień dobry, ależ dzisiaj rześko i przyjemnie na dworze...

Od dwóch dni śpie jak zabita przez całą noc nawet nie wstaję w nocy do toalety co jest w sumie dziwne, bo małego czuję w ciągu dnia strasznie nisko (prawie w spojeniu łonowym) chyba nie doświadczę w tej ciąży kopnięcia w okolicy żeber ( a podobno taki duży...) :). To normalne, że on na tym etapie tak nisko siedzi i czuje go tylko w dole?? W ogóle mimo spania jak suseł w ciągu dnia przypominają mi się niektóre sny a zaczynają mi się nieprzyjemne. Dzisiaj np. śniło mi się, że byłam u ginekologa na usg, gdzie usłyszałam, że moje dziecko będzie krótkie ale baaaardzo szerokie. W tym momencie wyskoczyły po bokach mojego brzucha maleńkie i nieprawdopodobnie tłuściutkie rączki i nóżki. Teraz to może śmieszne, ale sam sen chyba fajny nie był... :). Chyba podświadomie denerwuje się jutrzejszą krzywą cukrową :smile:.

Co do sprzątania wszystko jak na razie robie sama i jak Was czytam to chyba jestem głęboko w lesie. Nie mam ponad połowy rzeczy (od mebelków zaczynając na wanience kończąc), nie spakowałam torby do szpitala nie mówiąc o tym, że nie wiem kiedy zabiorę się za pranie ubranek, których nota bene nie mam jeszcze w całości skompletowanych... Na dodatek mój mąż cały tydzień ten i następny jest na wyjeździe służbowym, więc jestem sama z kotem, który strasznie linieje i doprowadza mnie tym do szału, bo codziennie dwa razy dziennie musze po nim odkurzać kanapy
    :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
    • CommentTimeMay 15th 2012 zmieniony
     permalink
    witam sie i ja... jeszcze z lozka...
    mnie len dopadl straszny...od tygodnia chyba palcem w domu nie kiwlam...i jakos tak zapalu brak...trzeba bedzie w koncu wziac sie garsc i jakos to wszystko ogarnac...ale moze zaczne od jutra??? :devil: dzis to nawet chodzi mi po glowie pomysl, zeby dzieciakom zrobic wagary od przedszkola...i sama bym sobie chetnie od szkoly zrobila ale ostatnie zajecia przed egzaminem wiec wypadaloby byc obecnym chociazby cialem skoro duch ma lenia...

jak sie zbiore na tyle w sobie, zeby sie ubrac to musze jeszcze podjesc do przychodni o wyniki ostatniego wymazu zapytac....
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Sayuri78: więc jestem sama z kotem, który strasznie linieje i doprowadza mnie tym do szału, bo codziennie dwa razy dziennie musze po nim odkurzać kanapy

A nie dasz rady co jakiś czas go wyczesywać? My mamy sunię o krótkiej sierści, ale codziennie jest parę razy właśnie wyczesywana, bo inaczej igiełki robią kurz na podłodze i nie tylko.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Witam z rana:)

Cytuje mag_dre: "Koszty rozłożyły się na kilka miesięcy i tak nie odczuwa się mocno tych wydanych kwot"

No ja wlasnie dlatego chce zaczac kupowanie juz w tym tygodniu, pomalutku bez pospiechu ale od czegos zaczac. Dobrze wiedziec ze sa tu rowniez dziewczyny ktore maja taki zamiar ze wzgledow finansowych. Nam jest ciezko bo na poczatku ciazyzdecydowalismy sie wrocic do rodzinnego miasta. Ja zrezygnowalam ze swojej pracy, a maz znalazl nowa. Koszty zwiazane z przeprowadzka byly duze...ale koniec mojego gadania hehe.

Jak mysliscie co najlepiej kupic napoczatek? myslalam bardziej o drobnych rzeczach typu kocyk, rozek, butelki itp.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeMay 15th 2012 zmieniony
     permalink
    Mój m. po ostatniej wspólnej wizycie u gin. jest przerażony, chybaby mnie udusił, jakbym się krzątała po domu i sprzątała... On bardziej się boi tego, że trafię do szpitala niż ja :D A ja bym sobie z chęcią pranie zrobiła itp. :D
    A tak w ogóle według usg z 28 tyg. moje dziecko równo o 2 tygodnie wyprzedza suwaczek :D
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    mag_dre: A nie dasz rady co jakiś czas go wyczesywać? My mamy sunię o krótkiej sierści, ale codziennie jest parę razy właśnie wyczesywana, bo inaczej igiełki robią kurz na podłodze i nie tylko.

Czesanie nie pomaga, malo tego mój kot był tydzień temu u fryzjera i półdługa sierść została mu tylo na łapkach, końcu ogona i głowie. Uprzedzając ewentualne głosy sprzeciwu on a raczej ona to uwielbia, zaraz po wizycie szaleje ze szczęścia, biega, tuli się i ewidentnie jest jej lżej. Mam egzotyka, sierść półdługa. Dzięki strzyżeniu włosy są mocniejsze i zawsze mniej wypadały. Polecenie weterynarza. Niestety tym razem nie zadziałało... Chyba taki okres...

Treść doklejona: 15.05.12 10:33
    Dziewczyny jakiego oprócz r_pp polecacie jeszcze sprzedawce na allegro??
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.