Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeMay 15th 2012
     permalink
    a mi sie dziś ryczeć chce.....już nakrzyczałam na córeczkę, ona się popłakała a ja razem z nią....jakaś burza hormonów mnie dopadła :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    U mnie znowu pogoda średnia, w sumie to zimno jest, słońca nie ma... wolałabym gdyby było tak około 20st to przynajmniej przyjemnie byłoby spacerować.

A moja 6-cio latka jakieś bunty przechodzi znowu, można ją 10 razy wołać żeby zeszła na dół a ona ma to w nosie, już nie wiem jak mam jej do rozumku przemówić bo kończy się tym, że ja się okropnie denerwuję i w końcu krzyczę na nią że ma 2 minuty żeby zejść, bo inaczej będzie miała zakaz oglądania tv, no i wtedy łaskawie schodzi wielce obrażona nie wiem jak z nią rozmawiać, nie lubię krzyczeć ale ja już nie wiem jak mam do niej podejść. Czasami jest takim kochanym aniołkiem ale ostatnio wszystko kończy się jej płaczem, to zostawiam ją żeby się wypłakała i zajmuję się swoimi rzeczami. Ale się wygadałam uff ulżyło mi:neutral:

Treść doklejona: 15.05.12 10:41
    _kasiek_: a mi sie dziś ryczeć chce.....już nakrzyczałam na córeczkę, ona się popłakała a ja razem z nią....jakaś burza hormonów mnie dopadła :cry:

mam tak samo... :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    A i jeszcze jedno słyszałam, że na początek noworodkowi wystarczy jedynie olejek do kąpieli (Oilatum (nie soft) albo Balneum), krem do twarzyczki i na odparzenia. Mam pytanie do mamusiek już rozpakowanych albo mających starsze dzieci jakie kremy do pyszczka i dupci polecacie oraz czy z olejków lepszy jest Balneum czy Oilatum??
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Sayuri78: olejków lepszy jest Balneum czy Oilatum??

używałam Oilatum i Oilan z tych dwóch uważam, że Oilatum lepsze, tylko moja córka ma AZS i do tej pory ją czasem kąpie w tym, ale i sama od czasu do czasu dolewam do wanny sobie, skóra jest rewelacyjnie miękka i nawilżona. Jeżeli używałam Oilatum to już oliwkę sobie darowałam, a jak nie korzystałam z Oilatum to wtedy zawsze nawilżałam skórę oliwką. Balneum niestety nie miałam okazji wypróbować, a do buźki używalam kremu nivea dla dzieci ale to tylkojak wychodziłam na dwór ale córka urodzona w styczniu, w lutym już spacerowaliśmy mimo mrozów
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Sayuri78: Nie mam ponad połowy rzeczy (od mebelków zaczynając na wanience kończąc), nie spakowałam torby do szpitala nie mówiąc o tym, że nie wiem kiedy zabiorę się za pranie ubranek, których nota bene nie mam jeszcze w całości skompletowanych...

Witam w klubie nieogarniętych :wink:

Sayuri78: jestem sama z kotem, który strasznie linieje i doprowadza mnie tym do szału, bo codziennie dwa razy dziennie musze po nim odkurzać kanapy

Mam ten sam tylko, że z suczką, zaczął jej podszerstek wypadać, powiem tyle MASAKRA :wink: mogłabym zacząć swetry dziergać, tyle tego jest :shocked:

Sayuri ja jakieś tam próbki mam dla małej do dupci i twarzy, ale na początku zamierzam ją myć samą wodą, ewentualnie z jakimś olejkiem. Nie zamierzam jej niczym tyłka i buźki smarować, jeśli nic się nie będzie działo. Wiem, że wiele mam tak robi i nie ma żadnych problemów. Im mniej sztucznych rzeczy tym lepiej. Generalnie będziemy używać pieluch wielorazowych, nie chcę pampersów. Z różnych for dowiedziałam się, że przy tym sposobie pieluchowania odparzenia zdarzają się naprawdę sporadycznie, bo pupa cały czas oddycha i nie ma potrzeby używania żadnych specyfików.

Kasiek ja wczoraj miałam jakąś załamkę, tak mi się chciało płakać okropnie, hormony kochana hormony :smile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Vsti: Hello! :) A u mnie dziś sprzątanie się zapowiada, tzn. ja będę leżeć i rozkazywać, a m. sprzątać :jumping::tooth:

To się nazywa sprawiedliwy podział obowiązków domowych :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Hej, dołączam do niezorganizowanych i nic_niechcących_robić dzisiaj :wink:
    Spało mi sie dziś extra pomimo dziwnych snów - śniło mi sie, że jestem w areszcie w jakimś małym mieście i mam 2 absztyfikantów - policjanta i jakiegos innego "ważnego" ;-) i sama się nie mogłam na żadnego z nich zdecydować, a oni byli taaaacy zakochani..... :cool:
    I obudziłam się o 10:30 :shocked:
    No i jak już tak późno wstałam, to mi się NIC nie chce.... wiec dzisiaj leniuszek kanapowo_telewizyjny - a co! za 3 miesiace juz nie posiedzę tak beztrosko, to trzeba korzystać jak mogę :devil::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    a ja dzis ide na imieniny do teściowej, robi bibe w knajpie i odszczelam sie w sukienke :cheer:, pochwale sie jak pozwoilicie:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Witam się w końcu po weekendzie ;) Jej... w domu byłam o 5 rano dzisiaj i jeszcze nie odespałam -czuje się jak zombie :shocked:
    Wczoraj doszłam do wniosku, że chyba przydałoby się w końcu zacząć malować mieszkanie -odświeżyć je troszkę i w któryś weekend trzeba będzie się za to zabrać. I wtedy zacząć kompletować wyprawkę W KOŃCU :bigsmile:

Treść doklejona: 15.05.12 11:32
    Ul_cia: śniło mi sie, że jestem w areszcie w jakimś małym mieście i mam 2 absztyfikantów - policjanta i jakiegos innego "ważnego" ;-) i sama się nie mogłam na żadnego z nich zdecydować, a oni byli taaaacy zakochani.....

Mi się śniła wielka kanapka z subway'a za 84zł ! :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kakai: pochwale sie jak pozwoilicie

NO PEWNIE!
    Dawaj! :wink:
    Powiem Wam szczerze, że ja uwielbiam podkreślać brzuszek w ciaży (bez ciaży nie bardzo uwielbiam go podkreślać :devil:) i zawsze jak tylko mam okazje to zakładam coś obcisłego :wink:

Treść doklejona: 15.05.12 11:34
    nikkitaa: Mi się śniła wielka kanapka z subway'a za 84zł !

No faktycznei wieeeelka była za taką kasę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeMay 15th 2012 zmieniony
     permalink
    smiem stwierdzic, ze jednak 3 trym. jest najbardziej dokuczliwy...:devil:
    I chyb maruda sie we mnie obudzila... :devil: Chcialabym, aby byl juz 15. Czerwiec, a nie maj :D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    a mnie dzis mały wali w szyjke mocno:cry: nie wiem tylko czy noga czy głową

sukienka:bigsmile:

--
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Vsti: smiem stwierdzic, ze jednak 3 trym. jest najbardziej dokuczliwy...I chyb maruda sie we mnie obudzila... Chcialabym, aby byl juz 15. Czerwiec, a nie maj :D

Ja uważam, że 1 jest najgorszy pod względem wyczerpania, w 2 miałam najwięcej energii i rzadko mnie coś bolało, a 3 to boli mnie coś codziennie -chociażby żebra :bigsmile: Jednak wole 3 od 1 ponieważ ból i zmęczenie rekompensują mi ruchy maleństwa i świadomość, że to już niedługo :bigsmile: Poza tym to jestem strasznie podekscytowana zbliżającym się terminem i normalnie już się nie mogę doczekać i ja chce już lipiec !!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    Ja też postanowiłam na razie kosmetyków nie kupować i najpierw zobaczyć, jaką skórę Mała będzie miała - mam próbki z johnson's baby (można sobie bezpłatne zamówić na ich stronie: https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html - ktoś tu już o tym pisał, tylko trochę się naczekałam, zanim przysłali).
    Na allegro zamawiałam u sprzedawcy: stanislaw167 (podkłady, majtki, płyn do płukania, itp.)- naprawdę szybka obsługa, więc polecam. I dużo rzeczy mam za sklepu internetowego rodzyneczki.pl (dobra jakościowo tetra, prześcieradełka, drobiazgi do pielęgnacji często taniej niż na allegro) - z tym, że nie wiem, jak radzą sobie z przesyłką, bo odbieram osobiście :wink:
    Od wczoraj udało mi się poprasować wszystkie body, rampersiki i pajacyki na pierwszy okres :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    mi tam w 1 i 2 nic nie bylo to pewnie dlatego ;)
    kakai a gdzie glowa? :devil:
    Ja chyba w obcasach nie dalabym juz rady:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: kakai a gdzie glowa? Ja chyba w obcasach nie dalabym juz rady

hah glowa odpadła:bigsmile:

ja cala ciąze chodze w plaskich, ale dzis ubiore obcasy bo i tak bede siedziec:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Tres: Od wczoraj udało mi się poprasować wszystkie body, rampersiki i pajacyki na pierwszy okres

Tres dzięki za namiary, już zaglądam :smile:. Rodzyneczki są gdzieś w Gdańsku?? Co do ciuszków na ile okresów Ty ich nakupowałaś?? Ja mam tylko rozmiar 56 (mało) i 62 (dużo).
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Kakai ale laska z Ciebie :devil: Sukienka świetna!
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    kakai to Jasiu pewnie dzis skosztuje samych pysznosci :)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Nie no Kakai wymiatasz :bigsmile: Laska jak nie wiem :crazy: Mąż powinien być dumny, że ma taką seksowną mamuśkę :swingin:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Kakai - bosko wyglądasz!!! a ta sukienka mmm.... rzeczywiście podkreśla idealną figurę i piękny brzuszek i te nogi :wink:

a propo samo poczucia padam z sił leże od 2,5 tyg. non stop w łóżku rano robię śniadanie,potem odgrzewam obiadek i na tym koniec mojej pracy :shamed: a i tak ciągle coś leci nie "żywa krew" ale brąz.Nie mam już siły ,nie mam siły leżeć. Jak przechodzę po mieszkaniu to aż mnie ciary ogarniają, M. nie daje rady ze sprzątaniem, Mała nie pomaga- nie chce sprzątać Swojego pokoju i tak w kółko a ja leże i mogę tylko sapać bo i tak mnie nikt nie słucha.
    I słowa M.- Leżysz to leż i nie narzekaj robię co mogę i jeszcze muszę zarabiać :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    heh dzieki Dziewczyny:wink: dzis bedzie wyżerka, wiec szykuję grunt, szkoda tylko ze tatara nie rusze, bo lubie:bigsmile:

Treść doklejona: 15.05.12 12:02
    Edzia lez i wypoczywaj, bo to dla Was najwazniejsze, maz jak bedzie glodem przymieral to pojdzie po zakupy, musisz myslec o sobie i maluszkach
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Kakai - świetnie wygladasz :bigsmile:

Ja nie umiem chodzić na płaskim obcasie :shocked: więc cały czas jescze chodzę na wysokim (nie szpilka, tylko taki grubszy,a le wysoki) ku utrapieniu mojej rodziny :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ul_cia: Ja nie umiem chodzić na płaskim obcasie

Ja za to nie umiem chodzić na wysokim :bigsmile: Tzn może nie, że nie umiem.. ale okropnie mi niewygodnie i nie lubie :bigsmile: Chociaż mój Wojtek bardzo by chciał, zebym trampki zamieniła na śliczne pantofelki na szpileczce grrrrrrr :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    edzia503: I słowa M.- Leżysz to leż i nie narzekaj robię co mogę i jeszcze muszę zarabiać :confused:

Edziu niestety mąż troszkę ma racji, Ty jakby nie było nie możesz tykać się takich prac tylko odpoczywać, a on widocznie nie daje rady zrobić więcej, więc na twoim miejscu dałabym mu spokój, jest jak jest, jak dojdziesz do siebie to posprzątasz, a niestety dzieci są jakie są moja 6-cio latka cały czas przeżywa bunt sprzątania, chociaż idzie nam coraz lepiej, po prostu odpuść na jakiś czas i sobie i mężowi :wink: dom się nie zawali jak będzie brudno, a ty musisz odpoczywać, zdrowie maluszków najważniejsze :wink:

a tak w ogóle kiedy idziesz na wizytę?
    --
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    Sayuri - w Pruszczu Gdańskim:wink:
    A ciuszki kupowałam w pakach na allegro i mam sporo takich na 3-6 miesięcy, a kilka nawet na 6-9. Choć prawdę mówiąc, jak porównywałam je wielkościowo nie patrząc na metki, to różnie to wychodziło :shocked:. Prasuję na razie te najmniejsze (tak do 3 miesięcy, choć kto wie, jaka Mała się urodzi:wink:), a resztę wyprałam i chowam do pudełek i za te parę miesięcy prasowaniem odświeżę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    witam się i ja spało mi się okropnie bo fel wstawał w nocy dwa razy rano miałam jechać dziś do pacjentki, ale rano dopadł mnie potworny krwotok z nosa i co dziwne dla mnie z dwóch dziurek jednocześnie. Zmierzyłam ciśnienie bo spodziewałam się jakiegoś wysokiego a tam 100/50 więc niskie ale jeszcze dramatu nie ma, choć ja zawsze z tych książkowych 120/80.

Na szczęście u nas jeszcze nie pada i zdążyłam posiać i posadzić trochę kwiatków co by potem było pięknie, teraz to już może lać cały dzień, tylko niech już mijają te dni szybciutko bo ja czekam tylko jeszcze nie wiem na co :)

kakai niezłe masz nogi:)

ciekawe jaktam hydro i inne szpitalne.

ja mam wizytę dopiero 29go chyba pierwszy raz tak strasznie dłuży mi się jakiś miesiąc :(
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    moja szpilki odpoczywaja ladnie w szafce, a ze jestem maniaczka butow to troszke ich mam... Jeszcze troche i sie wystroje w nie :D przed ciaza, caly czas chodzilam na wysokim obcasie :p
    No nog to mozna Kakai pozazdroscic :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    przestancie ladne sa do kolan, a uda mam:confused: dlatego jak moge to ich nie pokazuje:surprised:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Kakai wyglądasz super! Piękna sukienka no i te nogi! :heart:
    --
  1.  permalink
    ehhh no Kakai kazda z nas ma jakis "feler" ktorego u siebie nie lubi...wazne ze potrafisz (a potrafisz)wyeksponowac to co masz w sobie najlepszego... ja jakos sukienek nie lubie...strasznie glupio sie w nich czuje...w ogole dziwna jestem bo nie lubie tez wychodnych imprez na ktore trzeba sie stroic...i lacze sie z nikkitaa, kocham swoje trampki jak zadne inne buty...w ogole tak nie raz jak nikkitee czytam to czuje sie jakby mi kradla mysli z glowy...:))
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Patka ja za sukienkami tez nie przepadam -dziwnie się w nich czuje :bigsmile: Chyba, że mnie nagle złapie okropna faza na sukienki tak, jak w 2 trymestrze to nosze -ale jednak wole spodnie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    a czy to mozliwe, zeby dziecko przez powloki brzuszne odroznialo dotyk? (np. przez inna cieplote ciala itp.) bo ja moge dotykac brzuch caly dzien i nic, a przyjdzie m. polozy na minute dlon, i zaczyna sie mega kopanie :D
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Vsti: przyjdzie m. polozy na minute dlon, i zaczyna sie mega kopanie :D

Aaa u mnie to samo ! :bigsmile: Też sie zastanawiałam, czy odróżnia kto dotyka brzuchola :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Vsti: bo ja moge dotykac brzuch caly dzien i nic, a przyjdzie m. polozy na minute dlon, i zaczyna sie mega kopanie :D

U mnie jest identycznie :cool: Zawsze sie śmieje, ze wita się z tatusiem :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dziekuję Dziewczyny! ja wlasnie lubie takie wychodne:wink: jest okazja sie podrasować:smile:
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Porwała mnie mama do siebie na wieś jak ja to nazywam :)
    Kakai sukienki z tego sklepu są świetne :) Wyglądasz super.

My z Zuzią zaczynamy dziś 30 tc:surprised: Kiedy to zleciało?
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    sysiajaw: a tak w ogóle kiedy idziesz na wizytę?

miałam mieć 22.05 u jednego z lepszych lekarzy , ale że "pani doktor" 03.05-na wizycie stwierdziła, ze było plamienie i ustało to jest ok,mam chodzić robić i nie leżeć, i następną wizyta 30.05 a ta z 22.05 odwołana.
    Dzwoniliśmy do tego szpitala powiedzieli , że wizyty nie da się odwołać , ani przesunąć mimo że m. pow.że tuż po wizycie 04.05 znów krew.No ale nic ni się nie da zrobić.
    W sb. rozmawiałam z mamą bliźniaków- polką pow. że sama zmieniała szpital , i radzi nam to samo ale bez auta to się robi co raz bardziej chore. :confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Vsti: a czy to mozliwe, zeby dziecko przez powloki brzuszne odroznialo dotyk? (np. przez inna cieplote ciala itp.) bo ja moge dotykac brzuch caly dzien i nic, a przyjdzie m. polozy na minute dlon, i zaczyna sie mega kopanie :D

Jak najbardziej, a po drugie na naszym etapie ciąży nasze maluszki słyszą i odróżniają głosy, więc i pewnie to pomaga tatusiom cieszyć się z koniaczków.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Oj leci leci, za 2 miesiace juz nasze maluszki moga byc na swiecie:bigsmile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    cho: Porwała mnie mama do siebie na wieś jak ja to nazywam :)

Oj to czerp z tego jak najwięcej, świeże powietrze,cisza ....ale chyba nie taka "wieś "neta masz kontakt zachowany najważniejsze :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    mam nadzieje, ze predzej sie rozpakuje i ok. 15 lipca to juz na spacerki bede smigac :D
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Kakai: Oj leci leci, za 2 miesiace juz nasze maluszki moga byc na swiecie

Ja pamiętam jak nie mogłaś doczekać się swojego brzuszka :bigsmile: a tu już prawie koniec.Pewnie i ja nim się obejrzę będziemy już bliżej niż dalej .
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ah tak mi się przypomniało ... Mój cudowny pech normalnie :bigsmile: W niedziele poznałam mamę Wojtka (w końcu :D) i byliśmy u niej w mieszkaniu... I jak normalnie mnie nie mdli, tak akurat wtedy musiałam zwymiotować do jej kibelka -a raczej na jej kibelek bo nie wyrobiłam do łazienki na tyle szybko, aby podnieść deskę. Ale wysprzątałam ładnie i chyba nie zauważyła :shamed::shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    nikkitaa: W niedziele poznałam mamę Wojtka (w końcu :D) i byliśmy u niej w mieszkaniu... I jak normalnie mnie nie mdli, tak akurat wtedy musiałam zwymiotować do jej kibelka -a raczej na jej kibelek bo nie wyrobiłam do łazienki na tyle szybko, aby podnieść deskę. Ale wysprzątałam ładnie i chyba nie zauważyła

Nieźle! Będziesz pierwsze spotkanie z "teściową" pamietać do końca życia :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: mam nadzieje, ze predzej sie rozpakuje i ok. 15 lipca to juz na spacerki bede smigac :D

o ja tak samo:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    Ja juz po wizycie, szyjka 9mm, miekka z lejkiem.....dostalam luteine dopochwowo 2x2, skierowanie na KTG i mam sie oszczedzac, kuzwa ja nic innego nie robie tylko oszczedzam sie, od 7 lutego odkad jestem na L4 :P tez nie kazal lezec plackiem, bo mozna od tego zakrzepicy dostac... nastepna wizyta 31. 05, ewentualnie jakby cos sie dzialo to mam do szpitala jechac.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    edzia503: Ja pamiętam jak nie mogłaś doczekać się swojego brzuszka a tu już prawie koniec.Pewnie i ja nim się obejrzę będziemy już bliżej niż dalej

dokladnie, apotem bedziemy plotkowac na rozkpakowanych:bigsmile:

Treść doklejona: 15.05.12 13:13
    Kuleczko bedzie dobrze:bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Kakai: Kuleczko bedzie dobrze

Nie ma innej opcji :P

Dzisiaj zadzwonie do szpitala kiedy bym mogla przyjechac na to ktg. Zas dzis mam dzien wszystkozerny :P lodowka jest moja :P
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsti: bo ja moge dotykac brzuch caly dzien i nic, a przyjdzie m. polozy na minute dlon, i zaczyna sie mega kopanie :D

u mnie jest na odwrót - jak mały daje czadu tak, że aż mam dość momentami to proszę męża żeby położył rękę na brzuchu i wtedy zazwyczaj się uspokaja, zupełnie tak, jakby czuł silną męską dłoń i się bał :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.