Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_mag_
    • CommentTimeMay 15th 2012
     permalink
    sliwson, biedaku trzymaj się- jestes pod opieką lekarzy więc będzie dobrze. Ja pod koniec maja będę robić badanie na GBS- ile dni czeka się na jego wynik?
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    Witajcie dziewczyny :)
    Przepraszam, że wcinam się w dyskusję, ale mam pytanie na temat witamin dla ciężarnych.
    Dostałam od gina próbkę LadeeVit ale kompletnie nie mogę znaleźć opinii na temat tego suplementu. Lekarz wiadomo, jak rozdaje to dostał za darmo i będzie polecał.
    Czy któraś z Was brała i jest zadowolona ? Czy może polecacie z doświadczenia jakieś inne witaminy ?
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
    • CommentTimeMay 15th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja pod koniec maja będę robić badanie na GBS- ile dni czeka się na jego wynik?

Około tygodnia.

Mnie najbardziej wkurza fakt, że ten GBS w zasadzie całkowicie przekreślił moje szanse na wyjście ze szpitala do porodu...
    Oni teraz zaplanowali leczenie które potrwa około 10 dni. Potem co najmniej 3 dni przerwy i powtórka posiewu. Na wynik posiewu czeka się tydzień... Razem daje to 3 tyg... Jak ja wytrzymam bez mojego synka...? :cry:
    Sorki, że Wam się tu tak żalę i mażę...
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    sliwson też o was ciepło myślę, ostatnia prosta przed wami najważniejsze że franek ma się dobrze.

też chce już lipiec!!!

sliwson przestań przepraszać od tego w końcu jesteśmy. Kurde szkoda że cie nie wypuszczą, możesz chociaż na wózku na korytarz by tyma zobaczyć czy niet?
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    a ja dzis chyba bede spac z glowa oparta o klozet...
    Nie mam chodzic za duzo, bo szyjka, ale kurde jak chodze to zoladek nie boli, bo jednak Mloda nizej i mniej uciska... Jak leze to umieram z bolu... I badz tu madry, jakos kiepsko widze dzisiejsza noc... to i ja sobie pomarudzilam, bo na dzien dzisiejszy tez mam juz dosc atrakcji+ jutro 4h w aucie...
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    edzia503: a Ty jak się czujesz>? jak goi się rana?
    A Kruszynki przybrały na wadze? ile? co lekarze mówią jaką wagę muszą osiągnąć żeby było dobrze i mowa o wyjściu?

Ja o ranie już zapomniałam, aż czasami czuję, że przesadzam z forsowaniem się. Pchełki mają się dobrze, co do wagi, to Pati już przekroczyła wagę urodzeniową po spadku, Amelcia dziś doszła do wagi urodzeniowej. Na razie nikt nic nie mówi o wadze potrzebnej do wyjścia, bo one są jeszcze bardzo malutkie i jeszcze z tydzień na pewno w inkubatorku poleżą, potem będziemy się zastanawiać co dalej. Potem jeszcze musimy nauczyć się ssać, połykać i się nie udusić, więc jeszcze dłuuuga droga przed nami. Ja nie chcę, żeby je wypuszczali na siłę, a potem żebym błagała zwykłego pediatrę o konsultację, bo coś jest nie tak, wolę mieć pewność, że wypuszczą je zdrowe i zdolne do życia w domku.
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Doti, a w którym szpitalu jesteście?
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    sliwson: Sorki, że Wam się tu tak żalę i mażę...

Kochana, marudź ile wlezie... My tu wszystkie czekamy na każdą, nawet najmniejszą wiadomość od Ciebie :) Trzymaj się tam, nosek do góry. Jesteś dla Nas przykładem na to, że da radę wszystko znieść :)
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Gosia1986: Dostałam od gina próbkę LadeeVit ale kompletnie nie mogę znaleźć opinii na temat tego suplementu. Lekarz wiadomo, jak rozdaje to dostał za darmo i będzie polecał.
    Czy któraś z Was brała i jest zadowolona ? Czy może polecacie z doświadczenia jakieś inne witaminy ?

Gosia nie znam tych vitamin , ja zażywam vita -miner penatal DHA
    Porównywałam skład różnych witamin i zazwyczaj dużo jest podobnych . Niestety nie wystarczyły witaminy i mam dodatkowo żelazo bo zaczyna mi się anemia .

Mam do was pytanko , nie mogę się uporać z infekcją . Co wyleczę to od nowa "piecze" , co zażywacie/zażywałyście ?
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    asia_: Co wyleczę to od nowa "piecze" , co zażywacie/zażywałyście ?

Asiu, widocznie nie leczysz a zaleczasz... Ja bym poszła do gina po konkretny środek, by to wyleczyć raz a porządnie.
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Tak wiem , miałam tabletki od gina ale nawraca dlatego myślę o czymś co będzie zabezpieczało po wyleczeniu . Idę jutro na wizytę to pewnie dostanę coś na wyleczenie i coś bym zażywałą z żurawiną ( mam Femisept Uro ale jakoś mnie nie przekonuje ) . Wyszło mi wysokie PH a to ponoć sprzyja rozwijaniu infekcji , i tak w koło ...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kochana ale co Cię piecze? Cewka moczowa czy przy wejściu do pochwy?
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    przy wejściu do pochwy , przed ciążą bardzo rzadko zdarzały mi sie problemy a teraz co chwilę
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    psycho_patka: nikkitaa no widzisz Ty chociaz wysprzatasz do konca...ja jak juz jestem bliziutko celu to sobie odpuszczam, twierdzac, ze juz zostalo tak malutko, ze jutro napewno w kilka minut sie z tym uwine...a tak jutro zamienia sie w kolejne jutro itd... az znow nadejdzie dzien kiedy zachce mi sie zrobic porzadki...haha smieszne, ze tyle nas laczy...:)

Taaaaak... pomijając ostatnie porządki, gdzie nie umyłam okien balkonowych "bo mogę to zrobić jutro" i tak już mija kolejny tydzień... :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Hey laski:bigsmile:

ale mnie brzuchol swędzi :confused: czy to zwiastun rozstępów?

Gosia ja brałam ladeevit. Chciałam kupić femibion2 ale w aptece nie było i farmaceuta polecił mi własnie te witaminy (podobno bardzo podobny skład)
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    wrzuciłam w google skład i ladeevit ma mniej kwasów Omega niz ten vita-miner , ale za to dużo więcej witamin
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    Sliwson, złe dobrego początki.

Nie łam się, będzie dobrze.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    rumba: ale mnie brzuchol swędzi czy to zwiastun rozstępów?

Mam nadzieje, że nie bo mnie też swędzi ale to już od dłuższego czasu :bigsmile: Myślę, że to rozciągająca się skóra po prostu -warto zwłaszcza teraz smarować się kremem na rozstępy, bo jak swędzi tzn że jest za mało nawilżona (tak mi się wydaje przynajmniej) :wink:
    --
  1.  permalink
    Sliwson, biedaku, wyobrażam sobie jak Ci ciężko i jak musisz tęsknić za synkiem :sad: Wiem, że tęsknoty to nie zmniejszy, ale pomyśl, że Tymek pewno lepiej to znosi niż Ty. Dacie radę, myśl o tym jak cudnie będzie za kilka tygodni chodzić na spacer z synkami!
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
    • CommentTimeMay 16th 2012 zmieniony
     permalink
    _kasiek_: tak to badanie jest ważne chyba tylko przez 4 tygodnie więc będziesz musiała pewnie jeszcze raz robić do porodu

W szpitalu, w którym będę rodzić, powiedzieli mi, że nie muszę powtarzać, skoro raz już miałam i mam to na piśmie (w wypisie ze szpitala po założeniu szwu). To od razu kwalifikuje mnie do podania antybiotyku przy porodzie. I dobrze, bo się martwiłam, że jeśli rzeczywiście poród może się zacząć szybko, to nie mogę nie zdążyć dostać aktualnego wyniku.

sliwson: Mnie najbardziej wkurza fakt, że ten GBS w zasadzie całkowicie przekreślił moje szanse na wyjście ze szpitala do porodu...
    Oni teraz zaplanowali leczenie które potrwa około 10 dni. Potem co najmniej 3 dni przerwy i powtórka posiewu. Na wynik posiewu czeka się tydzień... Razem daje to 3 tyg...

A może jednak wyjdziesz? Mnie też najpierw leczyli dożylnie, a potem wypisali z tym samym antybiotykiem w tabletkach, żebym mogła w domu kontynuować kurację.
    •  
      CommentAuthormadzinka83
    • CommentTimeMay 16th 2012
     permalink
    Witam w skończonym 25 tc :bigsmile:.
    Dołączam do grona dziewczyn z sensacjami żołądkowymi, wczoraj wieczorem mnie okropne wymioty dopadły, myślałam, że wypluję żołądek. Jeszcze takich przeżyć nie miałam w ciąży :sad:. A zaczęło się od niewinnej zgagi.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    asiajak Cie piecze musisz zrobic posiew z pochwy, zobaczyc co to za infekcja i wyleczyc, bo takie zaleczenie pomaga chwilowo, jak sama widzisz. A potem mozesz stosowac jakies globuki czy cos podobnego by zakwaszac pochwe.

Sliwson ale CIe spotyka, przykro mi, że musisz to przechodzic, ciesze sie, żejesteście pod dobra opieka, ale rozumiem jak musisz tesknic za domem i dzieckiem:sad:

doti wspaniale czytac wieści od Ciebie, rewelacja, że dziewczynki rosną i przybieraja, ani sie obejrzysz a będziecie w domku:bigsmile:

Ja sie witam w skończonym 30 tc:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Moje panny leżą w szpitalu bielańskim w Warszawie, a ja już od dawna w domku jestem.
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    doti_p: Moje panny leżą w szpitalu bielańskim w Warszawie, a ja już od dawna w domku jestem

to dobrze, a jeszcze troche i będą z Tobą:heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kurcze nawet nie wiedziałam że w bielańskim jest neonatologia- czy to nowy oddział?
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Cześć dziewczyny, ale u mnie paskudna pogoda :sad:
    Na brzuszkach wrzuciłam mikro porównanie.
    --
  2.  permalink
    dzien dobry wszystkim...jejku jak wspaniale wstaje sie z lozka kiedy przez okna zaglada slonce....to nic, ze zapowiadaja tylko 12 stopni...wazne, ze jest sloneczko...az chce sie zyc bardziej....:)))
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Byłam wczoraj na teście obciążenia glukozą i okazało się, że na czczo mam cukier poniżej normy :surprised:
    Z młodą wszystko w porządku, waga 820g :smile: Kawał baby!

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 16.05.12 09:34</span>
    wazne, ze jest sloneczko...az chce sie zyc bardziej....:)))

Zazdrość :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    za to u nas zdecydowanie mniej.. ale miejcie to nasze słońce tylko na weekend nam oddajcie:)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Dzień dobry - pogoda paskudna, leje, wieje, dopiero z łóżka wstałam (tzn. jak zwykle musiałam wstać o 6 ubrać córeczkę do żłobka)

hydrozagadka ale w przypadku gdy GBS wychodzi ujemny wynik badania jest ważny właśnie te 4 tygodnie. Ja nie pomyślałam o tym gdy jest dodatni - wtedy faktycznie bez sensu byłaby powtórka za 4 tygodnie
    --
  3.  permalink
    heh z ta pogoda to jakos tak na zmiane mamy...jak u nas slonce to u Was deszcz...i odwrotnie...na weekend moge sie podzielic ale calego slonca nie oddam na pewno...chociaz mnie bardziej cieszy jak w tygodniu nie pada...wtedy wyprawa do przedszkola latwiejsza no i w drodze powrotnej o plac zabaw mozna zahaczyc...
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Dzień dobry...
    Sliwson przykro mi, że tyle niemiłych rzeczy musisz doświadczać w tej ciąży...ale trzeba być dobrej myśli, że być może do porodu wypuszczą Cię do domku...
    Doti - cieszę się, że Twoje Maleństwa coraz lepiej sobie radzą!
    Kakai - Tobie mogę tylko pozazdrościć i nóg i tego, że możesz sobie pozwolić na koreczki ;) Ja od jakiegoś czasu musiałam z szafy wyciągnąć, dawno już zapomniane, rozciągnięte balerinki, bo moje stopy zrobiły się SMOCZE...popuchnięte... :(
    Jeśli którąś pominęłam, to przepraszam, ale mam dziś straszny dzień! Dołączam do grona....płaczących z niewiadomych przyczyn :cry: taki o to mam humor! Ciężko mi już, czuję się jak słonica...mało atrakcyjna i w ogóle... Musiałam się wygadać i ja :sad:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    _kasiek_: hydrozagadka ale w przypadku gdy GBS wychodzi ujemny wynik badania jest ważny właśnie te 4 tygodnie.

To faktycznie co innego - z kolei ja nie pomyślałam, że przy ujemnym jednak warto powtórzyć (tak się już z tym moim dziadem zżyłam, że z góry zakładam, że zostanie ze mną na zawsze :wink:).
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witajcie, ale paskudna pogoda, zimno, deszczowo, szaro i buro. Nie lubię takiej pogody

Sliwson kto ma Cię bardziej rozumieć jak my, każdego może to spotkać także to jest najlepsze miejsce do wyżalenia. Trzymaj się, pomyśl, że jeszcze troszkę i będziesz miała dwóch synków koło siebie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    hydrozagadka: To faktycznie co innego - z kolei ja nie pomyślałam, że przy ujemnym jednak warto powtórzyć (tak się już z tym moim dziadem zżyłam, że z góry zakładam, że zostanie ze mną na zawsze ).

no właśnie ja w pierwszej ciąży miałam ujemny....zobaczymy co wyjdzie teraz - robiłam badanie w poniedziałek, wynik pewnie odbiorę za tydzień we wtorek (22.05) bo idę na USG....chciałabym, żeby też był ujemny :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    magku: Kakai - Tobie mogę tylko pozazdrościć i nóg i tego, że możesz sobie pozwolić na koreczki ;) Ja od jakiegoś czasu musiałam z szafy wyciągnąć, dawno już zapomniane, rozciągnięte balerinki, bo moje stopy zrobiły się SMOCZE...popuchnięte... :(

dzieki! zobaczymy jakie będa moje za 4 tygodnie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Kurczak zastanawiam sięk iedy ten wymaz z pochwy zrobić, bo przy pierwszej ciąży nei zdąrzyłam, dowoził mi mąż do szpitala wynik i obie z córcią dostałyśmy antybiotyk już po. A można tego było małej zaoszczędzić i przeleczyć mnie przed porodem. Może by wystarczyło.
    Wczoraj byłąm na usg prentalnym :) Mała waży 1475g :) Fika w tą i z powrotem. Obecnie jest w pozycji startowej głową w dół :cool:
    --
  4.  permalink
    Witam..u mnie pogoda okropnie pada cały czas i zimno 10st:(
    Od poniedziałku biorę FENOTEROL gdyż mój brzuszek ciagnie w dół i napina się cały czas;/ech...myślałam,ze tym razem obedzie się bez ekscesów;/ciesze się,że już 20tc minęło,ale wolałabym by już była połowa sierpnia...
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Wymaz w kierunku GBS chyba najwcześniej po 35 tygodniu warto zrobić.
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    leneczka8484: obedzie się bez ekscesów;/ciesze się,że już 20tc minęło,ale wolałabym by już była połowa sierpnia...

to odpoczywaj dużo, leż, może zbytnio się przemęczasz?
    --
  5.  permalink
    Kochana mało chodze...może poprostu taki mój urok,że tak mam w tamtej i tej ciązy;/
    -- ,
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Lenka damy radę! Poleżymy, odpoczniemy i wszystko będzie dobrze;) Gdy mam już dość wyrka powtarzam sobie, że mogło być gorzej :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Witam się w pierwszym dniu na L4 ;-) Walczyłam z lekarką żeby mnie nie wysyłała do 30 tyg, jednak brzuszek już swoje waży i ciężko było pracować, więc dałam za wygraną.

Jakoś tak dziwnie bez pracy :-) Ogrania permanentne lenistwo.....

Mam pytanie do dziewczyn z Warszawy - możecie polecić jakiś sklep z sukienkami wizytowymi dla ciężarnych (za miesiąc mam wesele siostry, będę wtedy w 34 tygodniu ciąży i nie mam co na siebie założyć). Kakai, widzialam kilka stron wcześniej Twoją sukienkę, czy kupiłaś ją w Huppymum???
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    nikkitaa: warto zwłaszcza teraz smarować się kremem na rozstępy, bo jak swędzi tzn że jest za mało nawilżona (tak mi się wydaje przynajmniej)

Od początku ciąży zużyłam chyba z 7 tub kremu na rozstępy + inne kremy nawilżające. Mam nadzieję, że po wszystkim powiem, że było warto:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    BlueCactus żeby taka wizytowa dostać to tylko happymum. Ja mam dokładnie taka sama jak Kakai właśnie stamtąd.
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    P_Madzia....dzięki! A czy ta sukienka ma sporo miejsca na brzuszek? Są też warianty dla tych dużych brzuszków i mam???
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Witam, od wczoraj ciśnienie powoduje, ze spałabym i spała, a tu kawy nie można. Coraz większą mam zgagę ehh

Rumba jak nie masz jeszcze tzw pajączków na brzuchu to raczej od słabo nawilżonej skóry. Jeśli jednak masz już, to do 2 tyg będziesz mieć rozstępy. :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mag_dre: a tu kawy nie można

a dlaczego nie można ? :wink:
    jak nie masz za wysokiego ciśnienia to spokojnie kawę sobie wypić możesz, tylko parzoną bo rozpuszczalna to sam syf :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Mnie też ta sukienka kusi, za miesiąc idę na wesele przyjaciółki. Bardzo mi się podobają też sukienki z firmy torelle.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    TEORKA: jak nie masz za wysokiego ciśnienia to spokojnie kawę sobie wypić możesz, tylko parzoną bo rozpuszczalna to sam syf

:thumbup:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.