Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormkd
    • CommentTimeMay 17th 2012
     permalink
    edzia to chrupanie w kościach to normalne. nic innego jak przeskakujące więzadła i torebki stawowe, dopóki nie boli to jest ok. jedni strzelają z kolan inni z palców a jeszcze inni z bioder, ja tez tak mam.

a co do bólu bioder to mi się wydaje, że na to może mieć wpływ jakaś zmiana ustawień miednicy właśnie rozluźnianie więzadeł no i może większe obciążenie które w ciąży występuje.

ja strzelam z bioder ale na razie mnie nie bolą, oby tak do końca. Ciekawe z tym chlupotaniem bo o tym też dużo osób pisze
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny W poniedzialek mam dopiero do gina a zmartwily mnie normy obciazneia glukoza....
    Na czco wyszlo 75,80 to hcyba dobre
    ale po godzinie wyszlo 166,70

W klinice nie zwrocili na to uwagi...Nie wiem czy powinnam sie martwic...?
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Kakai w domu. A jak lepiej?
    --
  2.  permalink
    ma_mi: Ja na obciążenie 50g, mam wpisaną normę po 1h do 109, no to nie wiem

No to ladnie:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Cobraczek: ale po godzinie wyszlo 166,70

Ja na obciążenie 50g, mam wpisaną normę po 1h do 109, no to nie wiem :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    nikkita może jak przyłożysz ucho do brzucha to też usłyszysz hehehe a może stetoskop hę ???
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    A spytałaś o komentarz, czy po prostu jak Ci dawali wynik to Panie laborantki ni mialy wielkich oczu :shocked: ?
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    mkd: nikkita może jak przyłożysz ucho do brzucha to też usłyszysz hehehe a może stetoskop hę ???

Niestety nie mam :P Pozostaje mi więc chyba tylko wyobrażanie sobie tego :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    ma_mi: A spytałaś o komentarz, czy po prostu jak Ci dawali wynik to Panie laborantki ni mialy wielkich oczu ?

Odbieralam przez internet wiec nie widzialam reakcji.
    Dzownilam do gina i teraz albo na odzial albo wizyta u diabetolog i to syzbko...
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    W sumie dlaczego miałoby się nie słyszeć pluskania, przy gwałtownych ruchach maluszka. Może to nie jest częste, ale przecież nie jest niemożliwe. Skoro słychać na przykład burczenie w brzuchu, albo przelewanie się płynu w jelitach.
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    mnie w dzień boli wewnętrzna strona ud, bo jednak w ruchu jestem przy Zuzi. Biodra bolą w nocy i pomga wsadzenei poduchy między nogi/kolana; ten rogal co dziewczyny piszę pewnie jest fajny, ale kasy mi szkoda. Chyba się po prostu kości miednicy rozchodzą, przygotowują do porodu.W ogóle uważam, że cwiczenia w ciąży są wskazane, ruch też. Jesli wszystko pzrebiega dobrze to utrzymywanie kondycji pozwoli nam szybko urodzić, bez przenoszenia ciąży i wywoływania oksytocyną. Więc spokojnie sobie możecie kręcić biodrami :cool: Tu są fajne ćwiczenia ciążowe.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Kurcze dziewczyny od wczoraj strasznie ze mnie śluz wypływa... Normalnie nie mogę siedzieć w spodenkach do spania, tylko muszę zakładać pod nie majtki i wkładkę, bo inaczej mam całe spodenki mokre... ! Śluz jest taki normalny, lekko bialy i lekko wodnisty, nic mnie nie swędzi ani nie boli i ogólnie nie sądze, aby to była jakaś infekcja czy coś. Po prostu strasznie go dużo ! Non stop mi mokro ... A spodenki do prania bo przemoczone :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Niestety nie wszyscy mogą sobie poćwiczyć... Ja raczej z tych aktywnych jestem, a teraz dup... Nadrobię po porodzie ;)
    --
  4.  permalink
    ma_mi czy masz jakis problem?
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Cobraczek: ma_mi czy masz jakis problem

Nie, dlaczego, to była zła mina z powodu tego, że to jednak złe wieści. Jeśli popełniłam jakieś faux pas to wybacz.
    --
  5.  permalink
    ma_mi: Nie, dlaczego, to była zła mina z powodu tego, że to jednak złe wieści. Jeśli popełniłam jakieś faux pas to wybacz.

Nie, poprostu zle skojarzylo mi sie to eee:wink:

Jestem wsciekla bo w klinice w Lublinie patrzyli na ten wynik i nikt nic nie powiedzial:confused:Na wtorek o 16.00 jestem umowiona do diabetolog.Matko dziewczyny wy nawet nie wiecie jak ja sie martwie czy dziecku nic nie bedzie bo to przeciez miesiac od obciazenia:cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Cobraczek: bo w kliniec w Lublinie patrzyli na ten wynik

Stąd było moje pytanie. Wiem, że u mnie przy wydawaniu wyników wołami nie wyciągniesz z nich żadnej informacji, nawet na wyraźną prośbę. Odsyłają zawsze do lekarza :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeMay 17th 2012 zmieniony
     permalink
    Nikkitaa ja mam to samo :) wyczytałam w mądrej książce, że to nic łego, więc nie przejmuj się takim wodnistym śluzem. Ja przedwczoraj mimo wkładek, trzy razy majty musiałam zmieniać :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Dzięki Penny ;) Ciekawa jestem czym to jest spowodowane... ;)
    --
  6.  permalink
    ma_mi: Stąd było moje pytanie. Wiem, że u mnie przy wydawaniu wyników wołami nie wyciągniesz z nich żadnej informacji, nawet na wyraźną prośbę. Odsyłają zawsze do lekarza

Tak tylko ja bylam tam na konsultacje z zakaznikiem,ale przy okazji wynikow glukozy powinni mnie skonsultowacz diabetologiem....:sad:

Ide cukier zmierzyc,teraz bede musiala tego pilnowac.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Lepszy ten sluz wyciekajacy, niz mokra bielizna przy kichaniu:shamed:
    --
  7.  permalink
    Czesc dziewczyny, pisze ta wiadomosc drugi raz bo moj komp jakies debilne zachowania dzisiaj ma :P na bolace biodra pomaga mi koldra miedzy nogami lub jakas plaska poducha, tak zeby biodra byly w linii prostej. W ogole to mi sie smiac chce, bo lekarz kazal mi liczyc ruchy Malej od9 do 21, a Mala jak to Mala, ma swoje pory i daje czady od 6:30 do 7:30 i po 23 :P a w ciau dnia to tak leniwie sie wyciaga :P i jak ja mam naliczyc te 10 ruchow od 9, ni dy rydy przy tej mojej malej pindzi :P
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Cobraczek: bylam tam na konsultacje z zakaznikiem,ale przy okazji wynikow glukozy powinni mnie skonsultowacz diabetologiem

I tu zwykle pojawia się problem, bo musieliby pomyśleć globalnie, a nie lokalnie, a przy tym to już się można zmęczyć. Zależy na kogo trafisz :sad:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 17.05.12 12:30</span>
    kuleczka_69: i jak ja mam naliczyc te 10 ruchow od 9, ni dy rydy przy tej mojej malej pindzi :P

haha, to może licz od 21 do 9, wtedy wykonacie normę :smile:
    --
  8.  permalink
    ma_mi chyba tak byloby najlepiej :P swoja droga to nie wiem po kim ona to ma, ze taka fochowata jest :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    kuleczka_69: nie wiem po kim ona to ma

Nooooo wiesz.... po ojcu! Wszystkie mankamenty są zawsze po ojcu, to jasne! :bigsmile:
    --
  9.  permalink
    hehe chyba masz racje :P wlasnie doszly mi legginsy ciazowe, dl. 3/4 :)
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    O też tak miałąmw I trymestrze, że przy kichaniu i wymiotowaniu sikałam :shamed: I spodnie i bielizna do prania - dużo tego było! nie umiałam powstrzymać. Na szczęście pzreszło. Oby nie wróciło...
    --
  10.  permalink
    Witam sie w rozpoczętym , długo wyczekiwanym 20-stym tygodniu :bigsmile:
    no kiedyż ten brzuch zacznie w końcu porządnie rosnąć :wink:
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Hej dziewczyny 10 maja 0 godz. 8.50 urodziłam przez c.c synka Oskarka 3000g i 52 cm, Apgar 10. Niestety z powodu infekcji wewnątrzmacicznej mały musiał się leczyć i dopiero od wczoraj jesteśmy w domku :bigsmile: Jest słodki i uwielbia cycucha
    -- [url
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    CiastoMiłości: no kiedyż ten brzuch zacznie w końcu porządnie rosnąć

Z tego co pamiętam, masz bardzo umięśniony brzuszek więc pewnie przez jakiś czas jeszcze mięśnie będą trzymać 'wzrost' w ryzach :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Się pochwale w ciągu miesiąca hemoglobina wzrosła mi z 10,9 do 12,8 :tongue:
    I w ogóle morfologia i mocz bdb :) Oby jeszcze we wtorek dobre wieści o szyjce były to będę w pełni szczęśliwa :D
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    karinazosia: [/quote]

GRATULACJE!

Treść doklejona: 17.05.12 13:08
    [quote=Vsti]Się pochwale w ciągu miesiąca hemoglobina wzrosła mi z 10,9 do 12,8

a jak to zrobiłaś?
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ul_cia: a jak to zrobiłaś?

Biorę codziennie Ascofer- chyba dzięki temu ;)
    --
  11.  permalink
    ma_mi pewnie jest tak jak mowisz :) i smiesznie jest bo czasem mi sie tak rozdziela na kulke macicy i to co jest powyzej :wink:
    niedlugo wrzuce jakąś foteczkę
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
  12.  permalink
    Karinazosia gratuluje serdecznie :))
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Cobraczek mi się wydaje że po godzinie Twój wynik nie jest aż taki straszny. U nas przy 75g glukozy po godzinie norma jest do 180 i dzisiaj _kasiek_ podawała normy jakie są w Polsce i też po godzinie do 180. Być może w każdym laboratorium jest inaczej. Moja koleżanka miała po godzinie powyżej 170 i lekarz powiedział, że jest ok, bo najważniejszy jest wynik po 2 godzinach, ale najlepiej skonsultuj to z lekarzem żebyś się nie martwiła, bo stres jest teraz niewskazany :cool:
  13.  permalink
    judka25: Cobraczek mi się wydaje że po godzinie Twój wynik nie jest aż taki straszny. U nas przy 75g glukozy po godzinie norma jest do 180 i dzisiaj _kasiek_ podawała normy jakie są w Polsce i też po godzinie 180. Być może w każdym laboratorium jest inaczej. Moja koleżanka miała po godzinie powyżej 170 i lekarz powiedział, że jest ok, ale najlepiej skonsultuj to z lekarzem żebyś się nie martwiła, bo stres jest teraz niewskazany

Nie wiem,ale lekarz odrazu chcial mnie klasc na oddzial.Jednak umowiona jestem na konsultacje do diabetolog na wtorek i zobaczymy co ona powie...Sam ten wynik to nie jest jednorazowy przypadek.Mi cukier potrafi spasc do 45 gdzie prawie mdleje i juz tak mialam kilka razy wiec mysle,ze jednak jest cos narzeczy.Zobaczymy wszystko bedzie wiadomo po wizycie,ale pewnie badanie powtorza...

Cisnienie mam 128/78
    a cukier mi wyszedl 124

Od paru dni nie bardzo sie czuje.Jest mi niedobrze,dretwieja mi usta i slabo sie czuje.Ogolnie niebardzo:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    W Poznaniu dużo dziewczyn sam diabetolog kieruje do szpitala... z tego, co wczoraj widziałam...
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    karinazosia gratulacje :D
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    No to faktycznie jeśli spada do 45 i nie jest to jednorazowy przypadek, to może coś być na rzeczy. Ja jestem zdania, ze lepiej żeby położył Cię do szpitala na kilka dni, bo przynajmniej dokładnie Cię zbadają.
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    judka25: Ja jestem zdania, ze lepiej żeby położył Cię do szpitala na kilka dni, bo przynajmniej dokładnie Cię zbadają

dokładnie, podpisuję się pod tym rękoma i nogami :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Karinazosia, Gratuluję! :clap:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    Karinazosia - wielkie gratulacje i dobrze, że w końcu jesteście w domku:clap:
    Ja już po prawdopodobnie ostatniej wizycie:wink: Na GBS dostałam doustny antybiotyk - jeśli Mała jeszcze zaczeka do przyszłego tygodnia, to wg lekarki powinien na tyle osłabić kolonie paciorkowca, że nawet jeśli będę szybko rodzić (moja Mama 1 dziecko rodziła 4 godz.:shocked:), to nie powinno nic Małej zagrażać. Mam więc nadzieję, że dotrzymamy jeszcze trochę w dwupaku, choć jak zwykle główka już tak nisko, że nawet zmierzyć się nie dała - orientacyjnie jedynie wiem, że już ponad 3 kg waży:wink: Szyjki już nie sprawdzała, no bo po co, jak czekamy na poród:wink:. Ale zdziwiłam się trochę, bo przez całą ciążę liczyłyśmy skończone tygodnie wg pierwszego USG - jak na suwaczku (i tak zawsze podawałam na badaniach), a wczoraj zajrzała na termin OM i stwierdziła, że to już 39 tydzień - jak minie mi więc za tydzień termin z OM mam się stawić na wizytę po skierowanie na KTG (wcześniej u nas nie robią).
    A teraz trochę ponarzekam - nie wiem, czy to przez te emocje związane z wizytą, czy przez antybiotyk, od wczoraj się źle czuję i popadłam chyba w depresję "przedporodową". Co chwilę się w nocy budziłam z sensacjami - to jakieś zaparcie, to odczucie mdłości (choć żadnych wymiotów przez całą ciążę nie miałam), to Mała się tak rozpychała, że już sama nie wiedziałam, czy to ona, czy jakieś bóle skurczowe mnie łapią! Już kolejną noc schizuję, że zaczynam rodzić (w dzień jest jakoś lepiej) i mimo, że sobie tłumaczę, że przecież o to chodzi, żebym urodziła, to za każdym razem mam nadzieję, że to jeszcze nie to. Po prostu włączyła mi się panika i nie wiem, co z tym zrobić :confused: I najchętniej bym sobie popłakała - sama nie wiem, czy dlatego, że urodzić muszę, bo inaczej się nie da, czy dlatego, że po prostu jestem niewyspana i źle się czuję:cry: Czy jest szansa, że to minie i przed porodem jakaś pozytywna energia wróci? Nie tak to sobie wyobrażałam...
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Karinazosia - gratulacje!
    Ja przechodzę chyba taki sam kryzys jak na samym początku ciąży... Na początku byłam baaardzo senna + męczyło mnie odbijanie samym powietrzem...potem już było ok, a teraz jakbym drugi raz przechodziła początek ciąży...strasznie chce mi się spać, właściwie budzę się zmęczona :bigsmile: no i powróciło ciągłe odbijanie... Niech już szybko nastanie nasz dzień, bo się zamarudzę, a przy okazji i męża :bigsmile:

Treść doklejona: 17.05.12 14:36
    Tres...a może to faktycznie zmęczenie...? Ja ze zmęczenia potrafię płakać bez powodu... Więc wypocznij, wyśpij się i może poczujesz się lepiej ;)?
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    Nie wiem, mam nadzieję, że to przejściowe i tylko dziś, a wypłaczę się, jak M. wróci - może mnie jakoś pocieszy... Oby jutro było lepiej, bo jak ja mam rodzić z takim nastawieniem??? :sad:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Wypłacz się mężowi - wiem, że pomaga...a pewnie poczujesz się lepiej...! Hormony pewnie też Ci szaleją, ale pomyśl, że znaczna większość kobiet boi się porodu, więc nie jesteś sama ;) Więc głowa do góry i ciesz się końcówką ciąży! :wink:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
     permalink
    kuleczka_69
    "wlasnie doszly mi legginsy ciazowe, dl. 3/4 :)"

no ja jak bronilam sie nogami i "recami"przed noszeniem legginsow to w ciazy niczego sobie tak bardzo nie chwale....mam dwie pary ciazowych i najchetniej bym ich z tylka nie sciagala... teraz czekam na jeszcze jedna pare spodni (nie moglam sie powstrzymac przed okazja na ebayu)....ale na dzis musi mi wystarczyc przesylka w postaci mojego ulubionego zapachu...
    --
  14.  permalink
    judka25: No to faktycznie jeśli spada do 45 i nie jest to jednorazowy przypadek, to może coś być na rzeczy. Ja jestem zdania, ze lepiej żeby położył Cię do szpitala na kilka dni, bo przynajmniej dokładnie Cię zbadają.

Nie mam zabardzo z kim zostawic Emilki a maz wraca dopiero za tydzien wiec czekaz az tyle nie bede.Pojde we wtorek do lekarza i wszystkiego sie dowiem.
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    dziś wystąpiło mi jakieś dziwne plamienie ze skrzepem, na szczęście już jestem po wizycie, mam brać 3 razy po 2 luteiny podjęzykowe i leżeć w domu czy brała któraś z was CYCLONAMINE to ostatnie podobno ma uszczelnić naczynka krwionośne żeby nie było plamień?
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Melduję, że w poniedziałek 14.05 przyszedł na świat nasz synek Kubuś:))) Przebieg porodu był dramatyczny .... opiszę jak ochłonę tylko po to, by uwrażliwić wszystkich by słuchać swego głosu...w każdym razie była to bardzo pilna cesarka. Gdyby nie to, że byłam koszmarnie przerażona i cały czas tylko modliłam się o życie Kubusia to muszę przyznać, że cesarka nic a nic nie boli... Dajemy radę i z każdym dniem jest coraz lepiej:))) A powera daje mi leżący w łózeczku mały chrabąszcz:))) Jest boski i ma długie czarne włosy:))) Ssie cycka, że aż strach (panie pielęgniarki śmiały się, że można tego ssaka przystawiać do innych cycków to "rozkręci laktację"). Aha! Dostał 9 punktów (za skórę coś mu odjęli) ważył 2850 i "wzrostu" ma całe 52 cm. I od razu stał się mężczyzną mojego życia:)))
    Gratuluję nowym mamuśkom, niestety postów tyle nie nadrobię, ale z czasem "wejdę w temat".
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.