Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mam pytanie z innej beczki dla mamusiek stosujących luteinę dopochwową? Po ile ją kupujecie?
Pytam bo ostatnio w aptece zrobili mnie w konia
Sprzedali mi ją po cenie detalicznej - 29,08 zł, jednak cena dla pacjenta to - 3,20zł sprawdzałam na stronie ministerstwa refundowaneleki.pl
I teraz się zastanawiam co z tym fantem zrobić? przecież takie praktyki są nie dozwolone, żeby apteka zdzierała kasę na dwa fronty
Rumba, miałaś na nią receptę z adnotacją, że należy ci się refundacja? Mi lekarka zawsze zaznacza na recepcie, że lek refundowany i płaciłam zawsze coś w okolicach 4zł.
Szczerze mówiąc nie wiem, nie zwróciłam uwagi... Hmm z automatu apteka powinna sprzedać po cenie niższej, jeśli lek jest refundowany czy adnotacja jest czy jej nie ma. A w ogóle to po co ta adnotacja - zawracanie dooopy moim zdaniem.
nieprzyjmenie dzieko mi sie wije nad spojeniem
Też mi się tak wije malutka wiła nad spojeniem :) Nożki wkładała jakby w pachiwny tak, zę jak siedziałam to czułam na udach :D Bo mó brzucho to już sobie leży na nogach i muszę go odklejać jak zmieniam pozycję Ale jak się ułożyła główkowo to mniej tego wicia czuję.
Właśnie nie wiem czy śledziłaś, ale była ostatnio spora medialna zadyma o to... Chodzi o to, że przecież apteka nie wie, czy należy ci się refundacja tj. czy jesteś w jakikolwiek sposób ubezpieczona i są za Ciebie opłacane składki (lub sama je opłacasz).
Szczerze mówiąc nie wiem, nie zwróciłam uwagi... Hmm z automatu apteka powinna sprzedać po cenie niższej, jeśli lek jest refundowany czy adnotacja jest czy jej nie ma. A w ogóle to po co ta adnotacja - zawracanie dooopy moim zdaniem.
Pacjent w takim razie musi znać na pamieć wszystkie leki refundowane, żeby upomnieć lekarza o zniżkę w razie gdyby sam zapomniał...
A mi po raz kolejny dziś w tramwaju pewien młody mężczyzna ustąpił miejsca! Jejku ... Jestem MOCNO zaskoczona taką uprzejmością !
Rumba, bo luteina jest refundowana do 26tc, a my jesteśmy już wyżej niestety- też płacę te ostatnie 2 m-ce na 100% bo nie chcę rodzić wcześniej. Nic nie zrobisz- lekarz nie wypisze ci R bo nie będzie płacił kary później.
Pierwszy raz słyszę dzięki za info. Rumba, bo luteina jest refundowana do 26tc,
U mnie w aptece nierefundowana lutka kosztuje 16zł/30tbl.
Rumba ale to badanie jest dopiero 19 tzn w sobote a jutro piątek
Boshe jaka ja ciemna dziś jestem ! Rano byłam przekonana, że dziś poniedziałek jest a teraz piątek
dopochwowa? z tego co wiem to doustna lutka jest w takich cenach ok. 16zł.
Boshe jaka ja ciemna dziś jestem ! Rano byłam przekonana, że dziś poniedziałek jest a teraz piątek
Nikkita jak chcesz możesz używać płatków mydlanych, ale dawaj mniejsze dawki do pralki bo one się strasznie pienią. Jak dasz za dużo to pralka będzie się pienić jak pies przy wściekliźnie
Rumba refundują do 26 tc bo do tego tyg poród nazywa się poronieniem od 26 tc już jest poród przedwczesny i na niego lutka się na R nie należy.
ja juz 3ci m-c na l4 HEHE
Nie jestem pewna, ale płatki mydlane to chyba w ogóle do pralki się nie nadają? Standardowo wszystkie proszki i płyny do prania mają w składzie odpieniacze, żeby właśnie pralka się nie zatykała.