Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeMay 20th 2012
     permalink
    penny: Vsti to ja mam tego jakos niewiele.. nie wiem czy nie za mało, ale wszyscy mówią, że dziecko tak szybko rośnie, że łatwo przesadzić z ciuszkami ...Kurka może mam za mało

ja tez nie mam duzo, wydaje mi sie ze akurat na styk:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Peppermill:
    Później to się dopiero zacznie. Jak wspominam pierwsze tygodnie życia Natalki, to wydaje mi się, że każdą wolną chwilę poświęcałam na rozwieszanie prania i prasowanie. Dlatego też szybko zrezygnowałam z prasowania każdej rzeczy.:tongue:

Nie strasz mnie :P Teraz, jak prałam i prasowałam, na świecie Małej jeszcze nie było, więc miałam dużo czasu...potem faktycznie będę się modliła o wydłużenie doby :P
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    magku: Ja prałam w weekend majowy... Też wzięłam się za to dość szybko, bo lubię mieć wszystko tak jak zaplanowałam, a nigdy nie znam dnia ani godziny...

to prawda....:bigsmile:

jutro mam wizytę to nieee, ale we wtorek ma byc ciepło:tongue::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    za nami juz 2 pelne pralki... A jeszcze zostaly ciemne ubranka, posciele, reczniki, pieluszki ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Aaa i jeszcze upolowałam w lumpeksie ochraniacz do łóżeczka drewexu z takim misiem na chmurce, śliczny za całe 6 złotych. Na allegro widziałam kiedyś takie od 75 do 100 zł ;P już jest wyprany, piękny i pachnący, jak nowy ;)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Kakai: jutro mam wizytę to nieee, ale we wtorek ma byc ciepło:tongue::wink:

:bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nie mam siły pisać więcej....może jutro.....za dużo mi się w głowie dziś dzieje...

Na brzuszkach wrzucam 2 może 3 fotki z wczorajszej sesji....ale tylko na chwilkę.....więcej będzie jak będę miała resztę
    --
  1.  permalink
    Vsti: cobraczek radzilabym zrezygnowac ze smazonego miesa, na rzecz pieczonego, gotowanego i zamias bialego pieczywa-ciemne. po bialym chlebie ostatnio zawsze mam cukier za wysoki ;)

Dzieki za info...jutro zaopatrze sie w ciemne pieczywo:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Cobraczku tylko zaopatrz się w to ciemne prawdziwe pieczywo, a nie "farbowane" np. kakaem, bo i takie krążą na rynku. Najlepiej jakieś pełnoziarniste ;)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ja się zajadam chlebkiem orkiszowym - polecam :) Pychotka :)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    vsti po co prać ubranka 68? fel takie nosił jak miał chyba z pół roku :)

ja na żaden trymestr nie narzekam bo wszystkie były super, tylko ze 2 razy na razie poryczałam się z błachego powodu więc hormony też jeszcze spoko zobaczymy jak będzie dalej.

kurcze ja to cały czas czuję że jeszcze za wcześnie na te pranie, prasowanie i meblowanie ale skoro wy już wszystkie gotowe to może i ja powinnam zacząć?

penny zazdroszczę zakupów, w warszawie nawet w szmateksach wszystko drogie jak cholera, ceny ciuszków dziecięcych potrafią za kg kosztować 70 a nawet 100 złotych a to już dla mnie sajgon :(
    --
  2.  permalink
    penny: Cobraczku tylko zaopatrz się w to ciemne prawdziwe pieczywo, a nie "farbowane" np. kakaem, bo i takie krążą na rynku. Najlepiej jakieś pełnoziarniste ;)--

Tak wiem,jutro tate mojego zaciagne do sklepu to mi powie,ktoro sie nadaje bo on jest cukrzykiem to wie co wyberac.:wink::tongue:

mkd: ja na żaden trymestr nie narzekam bo wszystkie były super, tylko ze 2 razy na razie poryczałam się z błachego powodu więc hormony też jeszcze spoko zobaczymy jak będzie dalej.

To trzeba sie cieszyc:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    mkd: vsti po co prać ubranka 68? fel takie nosił jak miał chyba z pół roku :)
    zadałam to samo pytanie mojej m., ale jak chce to niech pierze :D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ale synus sie wije, wypycha rózne części, jeszcze go nie widzę a już tak mocno kocham

:heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeMay 20th 2012 zmieniony
     permalink
    Wybor pieczywa przy cukrzycy i problemach ze zgaga jest mega wyzwaniem ;) chyba pozostaje mi tylko chrupkie pieczywo :)
    Moje dzieciatko rowniez uskutecznia wypychanie i walenie mamusi w pecherz :)
    A tak w ogole przepraszam, za bledy i nie uzywanie pl liter, jakos lepiej na lezaco pisze mi sie z komy niz z kompa ;)
    --
  3.  permalink
    peppermill witam w gronie fanek car boot sales :))) uwielbiam i jestem co niedziele...taki nalog, ze masakra...tez dzis troche kupilam...ochraniacz do lozeczka, kolderke, przescieradelko, kombinezon na jesien/zime do wozka z mamas&papas, ocieplane ubranko z mothercare (te dwa jeszcze z metkami), malenkie buciki adidasa, plaszczyk H&M, kilka ciuszkow dla pierworodnego, torebke, spodnie ciazowe H&M, i dwie pary butow dla siebie... kosz mojzesza tez niedawno tam kupilam...razem z przescieradelkami i kolderka za smieszne wrecz pieniadze...

penny jej ale ta kolyska musi byc cudowna...zazdraszczam...
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Patko, w takim razie zazdroszczę, że takie cuda mozna u was trafić na car bootsie. U mnie car boot sale też jest co niedziela- ale tam jest raczej niewiele rzeczy dla dzieci- no, może zabawki i ubrania. Natomiast wynalazek, na którym byłam dziś - Jack and Jill market- zawiera wyłącznie rzeczy dziecięce i niemowlęce, ale niestety jest organizowany nieregularnie, zwykle raz na kilka miesięcy.
    Liczę, że uda mi się zaliczyć jeszcze jeden przed porodem i skompletować jak najwięcej wyprawki za śmieszne pieniądze.
    --
  4.  permalink
    peppermill nie chwalac sie...ale ja to mam chyba talent do grzebania w rzeczach z drugiej reki...mam znajomych, ktorzy zawsze tylko chodza i marudza, ze nic fajnego nie ma...a mnie i tak braknie pieniedzy...niektorzy sie nawet smieja, jak mnie widza, ze jak Pati jest to juz pewnie wszystko co fajne to kupione....ale fajny pomysl z takim typowo dla dzieci...trzymam kciuki, zebys jeszcze na jakis sie zalapala...

a ja nie wiem gdzie mam mozg ostatnimi czasy...chwile temu bylam pod prysznicem i o malo nie umylam zebow maszynka do golenia...:shocked: zorienotowalam sie w momencie kiedy odkladalam paste...ze jakos inaczej ta szczoteczke mi sie trzyma niz zwykle...:shocked:

Treść doklejona: 21.05.12 02:35
    no to mam chyba po spaniu... chwile temu obudzil nas alarm przeciwpozarowy....:cry: powodem okazal sie wybuch zapalniczki na blacie kuchennym...blat jest drewniany i zaczal sie palic...juz nigdy nie przeklne piszczacego urzadzenia, ktore uruchamia sie jak tylko w domu pojawia sie odrobina dymu (np. z przypalonego obiadu)....nawet nie chce myslec jak to sie moglo skonczyc... cala sie trzese...i nie wiem co ze soba zrobic... :sad: najpierw bylam strasznie zla, ze ktos ta zapalniczke tam zostawil (ktorys z naszych weekendowych gosci lub palacy wspolokator - w naszym domu sie nie pali ale z kuchni wychodzi sie na ogrodek i zapalniczki czesto zostawia sie w kuchni wlasnie) ale przeciez one nie wybuchaja tak same z siebie chyba co nie??? zdarzylo Wam sie cos takiego kiedys??? moim zdaniem musiala byc uszkodzona...czy cos... masakra...chyba od dzisiaj wprowadze nakaz uzywania zapalek... bogu dzieki, za ten piszczacy wynalazek, moge smialo stwierdzic, ze uratowal nam zycie dzisiejszej nocy....
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeMay 21st 2012
     permalink
    Vsti: chyba pozostaje mi tylko chrupkie pieczywo :)

nie poleca się jeść w ciąży tylko chrupkiego pieczywa bo będziesz na nim chudła (takie jest jego zadanie), można zjeść czasem ale np. na II śniadanie lub podwieczorek
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    patka ale "przeboje" miałaś w nocy :/ dobrze, że nic Wam się nie stało...
    witam się poniedziałkowo, chyba z lepszym humorkiem, bo wczoraj mogłabym wyć cały bity dzień :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hejo:bigsmile:

wizyta, podejrze synusia,aaaaaaaaaaaaaaaa:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Cześć dziewczyny :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kakai o której masz wizytę?

ja też się witam poniedziałkowo szykuje się nam kolejny tydzień z wysokimi temperaturami i słoneczkiem :)
    --
  5.  permalink
    Czesc Dziewczynki!
    Ja dzisiaj gdzie skolo 12.00 mam sie pojawic u ginka w szpitalu na usg to tez zobacze synia:bigsmile:.Zjem sniadanie spakuje wszystkie badania i dokumenty i w droge :wink: Mam nadzieje,ze nic nowego nei wyskoczy i ze wszystko ok,trzymajcie kciuki kochane:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Doberek :)
    Oj cieplutko jest a ja jestem zła ... kupiłam sobie specjanie trzy tygodnie temu sukienkę w "Tanim Armanim" ciążową i była super ... a dziś biust się w nia nie zmieścił wszysko się zmieściło i ma luz poza biustem :( :cry::cry::cry:
    A ze zgagą ja sobie niesty musiałam poradzić farmakologicznie ........cotrolog cotrol jedna tabletka na dzień i się pozbyłam upierdliwej lokatorki ...
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Cobraczek: trzymajcie kciuki kochane

zaciśnięte! Dobrze będzie.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    kasiek po ciemnym pieczywie mam taka zgage, ze szkoda slow... Juz wiele typow chleba sprobowalam :/ Sama nie wiem, co ja mam jesc :/
    A tak w ogole witam sie w skonczonym 33 tyg. :)
    Pogoda super, ale co z tego, jak wyjsc nigdzie nie moge :(
    No to pomarudzilam od rana :D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeMay 21st 2012 zmieniony
     permalink
    mkd: kakai o której masz wizytę?

11.40 juz mi serce lata, znów bedzie akcja z cisnieniem:sad:
    --
  6.  permalink
    ma_mi: zaciśnięte! Dobrze będzie.

:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Wiecie co, ja osiwieję przy wyborze wózka :crazy: Znaczy jeszcze bardziej, bo siwa to ja już jestem :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Hehe :) My już dwa razu zmienialiśmy decyzje :) za trzecim razem już zmówiliśmy TACO :) jest inny niż wszystkie bo retro :)
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    czerwinka: My już dwa razu zmienialiśmy decyzje

Zastosuję systemem mojej córki wyliczankę jakąś i 'niech się dzieje wola nieba' :surprised:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Trzeci wzioł sie przypadkiem pojechaliśmy do hurtowni po łóżeczko i się zakochałam .... :)
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    W sobotę już niemal zamówiliśmy, ale niefortunnie wstrzymałam decyzję, no i masz ci babo placek- dzisiaj mam już nową koncepcję- schizofrenia :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Jeju, ja dzisiaj wysiadam, głowa mnie zaczyna bolec- oby na zmianę pogody- cisnienie jeszcze w normie, a kostek już nie mam ;( :cry: Co będzie jak temperatura się podniesie :cry: Czekam na wynik moczu, bo na jutro potrzebuję na wizytę. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    a ja jutro mam USG i od czwartku już o niczym innym nie myślę....martwię się okropnie, że Mateuszek już bardzo dużo waży z powodu tej cukrzycy, i w ogóle zaczynam się martwić czy będzie zdrowy :cry: Iwonka urodziła się zdrowa, ale wiadomo - reguły nie ma.....

Właśnie puściłam ostatnie pranie pieluch i ciuszków, teraz zostaje wszystko poprasować.

Na 12:30 idę do fryzjera....mam nadzieje, że dojdę :wink: kiepsko się czuję, żołądek mnie boli....ale jakoś już nie będę marudzić bo mogłabym tutaj cały poemat napisać :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    no to ja tez juz sie trzese przed jutrzejsza wizyta :/ przezyje wszystko, byleby szpital mnie ominal :/
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    _kasiek_ będzie zdrowy, zobaczysz...!Kiedyś, jak miałam chwile zwątpienia, paniki, zostałam sprowadzona 'do pionu' właśnie przez Ciebie (za Ci dziękuję), więc i Ty musisz wierzyć, że będzie dobrze! :wink:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :cool:

mag_dre: Jeju, ja dzisiaj wysiadam, głowa mnie zaczyna bolec- oby na zmianę pogody- cisnienie jeszcze w normie, a kostek już nie mam ;(

doskonale cię rozumiem, chociaż ja mam przez tą pogodę duszności i mega szybko się męczę, i nogi puchną lekko, ale Ty już masz bliżej jak dalej więc już blisko, lżej niestety nie będzie, ale polecam trzymanie nóg wysoko na opuchnięcia. Ja jak pomyślę, że mam całe lato przed sobą to aż gęsiej skórki dostaje
    --
  7.  permalink
    hej dziewczyny...troche ochlonelam...nawet troche pospalam....ale dalej nie chce mi sie wierzyc, w to co sie stalo w nocy...wstajac z lozka mialam nadzieje, ze cala ta historia tylko mi sie snila...niestety spalony blat rozwial watpliwosci...ale fakt, najwazniejsze, ze wszyscy jestesmy cali i zdrowi... i ze Polowek w tym czasie spal na kanapie na dole i szybko zareagowal jak tylko alarm sie wlaczyl...na Miniku alarm nie zrobil wrazenia i spal jak zabity dalej...za to ja niezle sie zestresowalam, az mnie brzuch momentami bolal...dzis juz wszystko w porzadku...
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    A tak w ogóle to dzień dobry ;)
    Czy mogę brać magnez w tabletkach? Na migrenę ponoć warto wziąć magnez, zamiast apap-u, tylko zastanawiam się czy mogę?
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    alez mamy czkawke :D Caly brzuch mi podskakuje :D
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    patka - domyślam się ile nerwów Cie to kosztowało...ale najważniejsze, że wszystko skończyło się szczęśliwie i nic Wam nie jest
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    I ja sie witam :) i dziś tez mam wizytę :) dokładniej usg a wizyta u mojego gin w czwartek :)))
    •  
      CommentAuthor_mag_
    • CommentTimeMay 21st 2012 zmieniony
     permalink
    _kasiek_: w ogóle zaczynam się martwić czy będzie zdrowy

KAsiek, będzie zdrowy- zobaczysz- jesteś pod opieką diabetologa i na diecie dość długo, więc musi być dobrze. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Mnie wzrasta ciśnienie dzisiaj :cry:- na razie to górne, dolne jeszcze lekko pow 70.- pewnie z stąd to moje złe samopoczucie dzisiaj:devil::cry: :thumbup: No i ta moja pamięć - ciężko myśląca jestem od jakiegoś czasu :devil::cry::devil::cry:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    magku: _kasiek_ będzie zdrowy, zobaczysz...!Kiedyś, jak miałam chwile zwątpienia, paniki, zostałam sprowadzona 'do pionu' właśnie przez Ciebie (za Ci dziękuję), więc i Ty musisz wierzyć, że będzie dobrze!

Dzięki :bigsmile: może i zaczynam panikować, ale to właśnie przez to, że na poprzednim USG Mateusz wyprzedzał wagowo termin o ponad 3 tygodnie !!!! Iwonka nigdy nie była z wagą aż tak do przodu i pewnie dlatego boję się, że będą inne komplikacje.....muszę chyba przestać o tym myśleć, bo aż mnie żołądek boli i jest mi niedobrze z tego stresu.....
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    a ja właśnie się zorientowałam że dziś mija ważność kuponu z groupona na ciastko i kawę na starówce, więc chyba mimo upału będę musiała wyjść z domu na mrożoną kawę :)...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    ...Głos został zaliczony. Dziękujemy.
    Zrobione :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    _kasiek_: muszę chyba przestać o tym myśleć, bo aż mnie żołądek boli i jest mi niedobrze z tego stresu.....

Dobra myśl- pamiętaj, ze stres jest złym naszym sprzymierzeńcem. Może jego waga przystopowała teraz?- każde dziecko przecież rozwija się swoim tempem :D

Treść doklejona: 21.05.12 10:53
    mkd: więc chyba mimo upału będę musiała wyjść z domu na mrożoną kawę :).

Fajnie masz, ja tam kawy nie mogę- zakończyłabym zawałem jej picie ehh
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.