Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeMay 21st 2012
     permalink
    A mi cukier szwankuje... specjalnie zjadłam na śniadanie to samo, co wczoraj, wczoraj cukier ok, dziś za wysoki... wrrrr :]:devil:
    --
  1.  permalink
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty:)
    Witam sie upalnie ze świętokrzyskiego.Z racji,że dziś u mnie w mieście targ postanowiliśmy sie z mężem tam wybrać...ale niestety nie obeszłam całego gdyż słabo mi sie zrobiło i zemndlałam,ale na szczęście mąż był przymnie i mnie złapał-obyło sie bez pogotowia-znajoma położna podleciała podała wody posiedziałam i wróciłam do żywych i fru do domu mąż spanikowany trochę i powiedział,że dziś mam nic nie robić i leżę sobie,jedynie kolano spuchniete bo na nie upadłam.Maluszek od wczoraj leniwy wierci się ale mało kopie,ale najwazniejsze,że się rusza:)POzdrawiam i śle buziaki
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Patka, no to chociaż raz to cholerstwo się na coś przydało. Ale domyślam się, że dźwięk alarmu w środku nocy to już samo w sobie było szokującym przeżyciem. Dobrze, że nic się wam nie stało. Swoją drogą dziwne z tą zapalniczką- zapalniczki nie wybuchają ot tak sobie. Zdarza się, że pod wpływem temperatury albo uszkodzenia mechanicznego.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsti: A mi cukier szwankuje... specjalnie zjadłam na śniadanie to samo, co wczoraj, wczoraj cukier ok, dziś za wysoki... wrrrr :]

no właśnie z takich powodów nawet jak jest minimalnie norma w krzywej cukrzowej przekroczona to zaleca się kobiecie dietę....bo niestety - im ciąża starsza tym gorzej utrzymać cukier w ryzach :sad:

No ja właśnie z group'ona idę do fryzjera.....ciekawa jestem czy będę zadowolona ??
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    U nas alarm przciwpożarowy jest niejako podwójny. Najpierw włącza sie alarm a potem Natalia wpada w pisk. Nie wiem, który dźwięk jest gorszy...
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
    • CommentTimeMay 21st 2012 zmieniony
     permalink
    Witam w rozpoczetym 26 tc:)

Kochane mam pytanie. W szpitalu bralam magnez (magnezin) 3x1 jedna tabletka miala 200 mg. Wyszlam ze szpitala i w aptece nie bylo 200tylko500mg (w tabletce) no to biore3X1 po pol tabletki czyli jakby 250 mg. Czy to nie za duza dawka?;/ jutro ide do lekarza wiec sie zapytam co i jak ale z tego co widze niektore dziewczyny biora asmag albo aspargin 3x2 a dawka w tabletce jest podobna. Jaka dawke wy bierzecie? dodam ze odkad biore magnez (odpukac) brzuszek nieco odpuscil.

p.s trzymam kciuki za wizytujace. Ja ide jutro albo w czwartek:) ale jakas budyniowata wydzielina sie ze mnie leje wiec pewnie jutro:/
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    hopelight
    Aspargin 3x2 ;) Takie zalecenie od gina mam ;)
    --
  2.  permalink
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=385740524809672&set=a.379943985389326.103801.170048096378917&type=1&theater
    kliknij LUBIĘ TO pod zdjęciem mojej córci z góry dziekuje
    ŁADNIE PROSZE O GŁOSIK
    -- ,
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    hopelight - pytałam lekarza o tą 'budyniowatą' wydzielinę, powiedział że w ciąży to normalne..więc bez obaw... ;)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    • CommentAuthorufo03
     permalink
    A ja się witam już po wizycie :tongue:
    Szybka akcja to była, wsio ok. Szyjka zamknięta i dobrze, a trochę się bałam bo w sobotę wieczorem miałam akcję skurczową - regularne skurcze co 7 min przez około godzinę, ale po nospie przeszło, tak oto odreagowałam intensywnie spędzony dzionek.
    Na następną wizytę mam przyjść za 3 tyg z wynikami krwi i moczu, i zrobić USG. A kolejne wizyty będą już co 2 tyg. :shocked:
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :peace:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dziewczyny wiesci mam piekne: maly ok,wazy 1600,rosnie wzorowo:-),lezy glowka do dolu, szyjka dluga 3,9 cm,pani doktor wogole nie miala pretensji ze nie bralam relanium:) takze wizyta za miesiac
    --
  3.  permalink
    KAKAI wspaniałe wieści:)maluch to już kawał chłopa:)teraz tylko z górki:*
    -- ,
  4.  permalink
    Witam sie i ja w 28 tygodniu :)
    Malo tu zagladalam, bo od piatku popoludnia meczyly mnie okropne krwotoki z nosa ;/ to chyba z nerwow piatkowych :( w ogole to niedawno wstalam :P zauwazylam, ze spie coraz dluzej hihi. Mala jak na zlosc w ciagu dnia leniwie sie rusza, za to pod wieczor i w lozeczku jak juz leze szaleje okrutnie :P
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kakai: lezy glowka do dolu

pozycja zmieniona :) Już maleństwo nie będzie kopać mamusi po pęcherzu :) Trzymajcie się cieplutko, oby tak dalej :)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Kakai no to pięknie! teraz tylko się cieszyć i kompletować do końca wyprawkę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Witamy się po weekendzie ! :bigsmile:
    Musze się pochwalić, że mam internet (co prawda przez telefon i mega wolny ... ) więc nie jadę do rodziców w tym tygodniu, tylko zostaje sama w mieszkaniu i robie pranie ciuszków :bigsmile: Już 3 prania mam za sobą ale jeszcze zostało tego troche plus prasowanie, sprawdzanie czego ile jest, układanie w komodzie i w ogóle ... Normalnie robota na cały tydzień. Jeśli uda mi się wytrzymać samej w pustym mieszkaniu do piątku, to będę z siebie dumna ! :cool: Ostatnio wytrzymałam do godz. 21 i pojechałam do rodziców ... Nie lubie samotności :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    nikkitaa, ja też nie lubię samotności, szczególnie teraz, w ciąży... Ale masz zajęcie, także jest szansa, że wytrzymasz ;) wytrwałości życzę ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dzieki dziewczyny! Jestem spokojna wrescie;)
    --
  5.  permalink
    Na usg wporzadku.Maly zdrowy,wszystko jak nalezy rosnie.Szyjka na usg dluga,zamknieta i niezapowiada przedwczesnego porodu.Dzisiaj na 19.00 jeszcze mam wizyte bo musi mi gin wystawic zaswiadczenie do szkoly i recepte wypisac a nie moze tego robic w szpitalu.Niunio ulozony juz glowa w dol.strasznie skrecony hehe:)

Termin najbardziej wiarygodny wypada na 25 sierpnia.Jeszcze dzisiaj bedzie na wizycie obliczal.Powiedzial zeby usg poprzynosic wczesniejesze.U mnie lekarze nie sugeruja sie wedlug OM bo u mnie to nie ma prawa bytu ;)

Cos wiecej bede wiedziala poznym wieczorem;)
    --
  6.  permalink
    Cobraczek: U mnie lekarze nie sugeruja sie wedlug OM bo u mnie to nie ma prawa bytu ;)

A to dlaczego tak?:) pytam z ciekawosci, u mnie na USG termin porodu wychodzi ciagle na 13 sierpnia, az 1 dzien wczesniej hihi
    --
  7.  permalink
    kuleczka_69: A to dlaczego tak?:) pytam z ciekawosci, u mnie na USG termin porodu wychodzi ciagle na 13 sierpnia, az 1 dzien wczesniej hihi--

Udostepnie za chwile wykres to sama zobaczysz dlaczego;) Poprostu w dzien kiedy powinnam dostac miesieczke ja mialam dopiero owulacje i ciaza jest o 4 tyg mniejsza;)wiec tu w gre wchodzi tylko z usg termin:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Cobraczek: Udostepnie za chwile wykres to sama zobaczysz dlaczego;) Poprostu w dzien kiedy powinnam dostac miesieczke ja mialam dopiero owulacje i ciaza jest o 4 tyg mniejsza;)wiec tu w gre wchodzi tylko z usg termin:wink:

Podejrzałam też twój wykres, u Ciebie faktycznie nie ma co patrzeć na termin z OM. :wink:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Cobraczek wiem o czym mówisz z tą datą ;) ja owulację miałam w okolicach 70 dc :D więc naprawde wiem o czym mówisz hihihihihi
    --
  8.  permalink
    Az wstyd sie przyznac, ale ja nie wiem kiedy w szczesliwym cyklu mialam owulacje :P
    --
  9.  permalink
    Heheh dzisiaj nawet gina przycisnelam bo kilka wersji co do terminu juz slyszalam a nie wiem na kiedy ma moj maz zjechac z roboty hehehe.
    --
  10.  permalink
    Zapewne maluszek wyjdzie, kiedy bedzie chcial :)) wiec terminem nie ma co sie sugerowac :P przynajmniej ja juz sie nie sugeruje :P
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Faktycznie późno była owulacja, ale ja myślę, że to dobrze, że lekarz sugeruje się terminem z usg, bo potem wychodzą sytuacje, że lekarze próbują przyspieszać poród, bo twierdzą że po terminie.
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    judka25: Faktycznie późno była owulacja, ale ja myślę, że to dobrze, że lekarz sugeruje się terminem z usg, bo potem wychodzą sytuacje, że lekarze próbują przyspieszać poród, bo twierdzą że po terminie.

Dokładnie. Ja z córką fakt faktem miałam odwrotną sytuację, bo termin z om był 06.02.06 a z Usg 27.01 i urodziła się bez wspomagaczy 26.01, ale teraz wychodzi mi też wg usg że dzidzia jest młodsza o 5dni ale to widać tez na wykresie :)
    --
  11.  permalink
    mlody troszke wazy hehehe juz ma ok 900g:tongue::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Cobraczek a który to już tydzień?
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Cobraczek: mlody troszke wazy hehehe juz ma ok 900g:tongue::wink:

to pięknie :bigsmile: ja jestem ciekawa ile będzie moje ważyło na twoim etapie bo 2 tyg. temu ważyło 381g :devil:
    --
  12.  permalink
    Cobraczek: mlody troszke wazy hehehe juz ma ok 900g

A moj lekarz nie chce mi malej pomierzyc ;/ tak sobie mysle, ze juz ponad 1 kg bedzie wazyla :P

Treść doklejona: 21.05.12 14:07
    Aha i wiecie co, stwierdzilismy z mezem, ze nie bedziemy cudowac z usg 3d, bo za duzo bysmy zobaczyli ;)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    kuleczka_69: A moj lekarz nie chce mi malej pomierzyc ;/ tak sobie mysle, ze juz ponad 1 kg bedzie wazyla :P
    Moja w 28 tyg. + 3 dni ważyła 1540 g :devil::bigsmile:
    Osiweje do jutrzejszej wizyty, już mnie stres dodpada :sad::neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    My też nie robimy usg 3d, ale za to na każdą wizytę zabieramy ze sobą kamerę i nagrywamy wszystko to co na monitorze (od początku do końca badania) wraz z komentarzami lekarza :) Super pamiątka, po takiej wizycie oglądam nagranie po kilka razy.
  13.  permalink
    Vsti: Osiweje do jutrzejszej wizyty, już mnie stres dodpada

Ja mam dopiero 31 maja wizyte... i tez osiwieje pewnie :P tak myslalam, ze poprosze lekarza na tej wizycie zeby mi ja pomierzyl, ale bedzie mi dodatkowo robil usg tarczycy wiec zrezygnuje, bo nie wydole z kasiura :(
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ja też mam 31 maja, po 6,5 tygodniach, więc już nie mogę się doczekać. Pierwszy raz tak długo czekam na wizytę.
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Witam!!

Gratulacje dla nowych mamuś.
    Silwson, jesteś bohaterką jak dla mnie...Ja nie wiem czy miałabym tyle siły.

My wczoraj zrobiliśmy sobie " wycieczkę" na porodówkę. Pod szpitalem mi wszystko przeszło, ale w domu u dziadków myślałam że na serio coś mi się rozkręca...Wróciliśmy się żeby zabać Anielkę do domu i położyć ją spać, ale myśleliśmy ze w nocy znowu zacznie się akcja. Na szczęście jest 7:30, a ja nadal z brzuchem:devil:. Wyciągam mojego z wyrka i ma skręcać łóżeczko, a ja włączam dzisiaj pralkę i wio...Zestresowałam sie z lekka:cool:.
    --
  14.  permalink
    No to rzeczywiscie dlugo, 6,5 tygodnia, ja teraz mam co 2 tygodnie wizyty
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej Dziewczyny,

A ja dzis sie lenie w domu :shamed: mialam isc do pracy, ale zle sie czuje od wieczoru wczorajszego, zmeczona, mam zawroty glowy i mam takie lekkie skurcze w macicy? Na poczatku sie wystraszylam, ale to chyba macica sie rozciaga ?
    Najgorsze te zawtory glowy, az mi sie obraz zamazuje jak wstaje z lozka.. mam nadzieje, ze dzis wypoczne i przejdzie.
    Troszke mam wyrzuty sumienia, ze nie poszlam do pracy - nie lubie tak. W koncu az tak zle chyba ze mna nie jest.. i moglabym isc i posiedziec przy biurku.
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    właśnie wróciłam z wynikami badań: w porównaniu z ostatnią morfologią krwii - wszystko poszło ładnie w górę... tzn. czerwone krwinki i płytki krwii jeszcze poniżej normy ale i tak o wiele lepiej niż było :D a tak wszystko w normie, crp i kreatynina też :D
    troszkę martwi mnie w moczu urobilinogen bo pisze lekko wzmożony... ale to w środę będę jak co się martwić....
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Wielgosz, to mozemy sobie podac rece, bo tez mialam w zeszlym tygodniu taka akcje, ze myslalam, ze moze to juz, skurcze a do tego wymioty sie pojawily. Ale do szpitala nie pojechalam, bo czulam, ze jeszcze to raczej nie to, ze co najwyzej sie rozkreci... Skurcze bolaly mocno ale jeszcze nie tak, zebym nie wiedziala, jak sie nazywam :wink:, wiec czekalismy w domu. Przeszlo po kapieli - w sumie parenascie godzin sie tak pomeczylam psychicznie i fizycznie.
    A nie sadzilam, ze w drugiej ciazy beda falszywe alarmy.
    Lekki stresik, prawda?
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    U mnie to było trochę nietypowo, bo nagle w sekundzie zaczęła mnie strasznie boleć prawa noga, ale to taki ból, ze myślałam ze mi ja rozerwie. Ból promieniowal na cały brzuch, dodatkowo znajome uderzenie gorąca, zebrało mi się na wymioty, zrobiło mi sie słabo. Wszystkie objawy, oprócz bólu nogi, miałam zaraz przed odejściem wód w pierwszej ciąży. Nie myślałam zbyt długo, tylko stwierdziłam że lepiej jechać, bo nie mam zamiaru rodzić w samochodzie ( do szpitala mieliśmy jakieś 40 min.). Na dodatek po powrocie do dziadków ciotka i babcia mi powiedziały ze one tez tak miały z tą noga przed porodem. No i wszyscy chórem stwierdzili ze mi strasznie brzuch opadł...:cool:. Teraz jest spokój względny, ale kto wie co będzie, bo czuje lekkie ćmienie w podbrzuszu i takie rwanie nogi. W czwartek mam kontrole, do której mam zamiar dotrzymac:devil:.
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    wielgosz: Wyciągam mojego z wyrka i ma skręcać łóżeczko, a ja włączam dzisiaj pralkę i wio...Zestresowałam sie z lekka.

Nie dziwie Ci się :) Niech posiedzi jeszcze 2 tyg.
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Niech siedzi nawet miesiąc. Mam jeszcze tyyyyle rzeczy do zrobienia...
    --
  15.  permalink
    Vsti: Moja w 28 tyg. + 3 dni ważyła 1540 g Osiweje do jutrzejszej wizyty, już mnie stres dodpada

Bedzie dobrze,ja tez przezywalam a tu sie okazalo,ze nie ma potrzeby:wink:
    --
  16.  permalink
    Ja tez przezywam zawsze przed wizyta, widac tak juz jestemy "zaprogramowane" :)
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Ale tu cichutko dzisiaj. Aż trudno uwierzyć, że to poniedziałek. Zawsze był wysyp postów po weekendzie, a dziś skromniutko, skromniutko... Pewnie pogodę ładną macie, co? I nie chce się siedzieć przed monitorem.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a ja właśnie w taki upał lepiej teraz czuję się w domku :) Posadziłam niedawno kwiatki na balkonie, więc jest pięknie :) i nawet apetyt dzisiaj mam :) aż dziwne :)
    --
  17.  permalink
    Ktoras z Was pisala kiedys, ze Luteina tylko do 27 tyg jest na znizke....obalam teorie, maz dzisiaj mi kupowal opakowanie na recepte z literka "R" i zaplacil 3,02zl a normalna cena 29,08zl. Pilnujcie, zeby lekarz Wam na recepcie zaznaczal, ze lek ma byc na ryczalt.

Treść doklejona: 21.05.12 17:43
    U mnie pogoda ladna, cieplutko, ale jest taki wiatr, ze glowe urywa :P
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    U mnie dalej słonecznie:bigsmile: Ale do upału to jeszcze daleeeeko. Mam dzisiaj dzień leniwca. Nic mi się nie chce. Na szczęście mój szef jest w tym tygodniu na urlopie, więc nie muszę z nikim ustalać kiedy i na ile przyjdę do pracy, bylebym się wyrobiła w przeciągu tygodnia. Zaraz zmykam po Natalę do przedszkola i skończy sie to moje słodkie lenistwo.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.