Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeMay 22nd 2012
     permalink
    penny Ty to masz talent, ktorego mi brak :D
    Ja sie ciesze, ze wyprawka juz skompletowana, wydatki sie porozkladaly na kilka miesiecy, a teraz nawet bym nie mogla biegac za wszystkim po sklepach :)
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Vsti - dzięki na spojrzenie na moje wyniki, już teraz biorę "Falvit" jedną tabletkę dziennie, mam nadzieje że pomidory mają dużo żelaza bo ostatnio mam na nie chęć i zdarza mi się zjeść z 10 dziennie.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeMay 22nd 2012 zmieniony
     permalink
    Vsti: penny Ty to masz talent, ktorego mi brak :D

Kochana ja mam taki talent, jak z koziej dupy trąba :devil: w ciąży mnie tak naszło na robienie różnych rzeczy :wink: wcześniej jakoś nie było takiego zapału, a teraz siedzę, szukam pomysłów w necie i staram się coś tam sama wymyślić i jakoś to wychodzi, póki co staram się szyć te zabaweczki itd, bo mi to wielką frajdę sprawia :bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    osz kurde nie pomyslalam o koszu na pieluchy i koszu na brudna ubranka maluszka :D
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Vsti: a urosept mozna w ciazy? bo chyba kiedys czytalam na ulotce, ze nie za bardzo...

Można, brałam, bardzo skuteczny :smile:

_kasiek_: Mateusz waży (aż boję się to pisać bo jak wymawiam tą liczbę to ryczę jeszcze bardziej) - 3930g !!!!!! Jestem przerażona !!!!!!!!

Ja wiem, że rozjazd może być w obie strony, ale może nie ma się co przejmować, zawsze może się okazać, że to błąd pomiaru... :smile:
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Dziewczyny, wyprawkę kompletujecie według jakiejś listy??? Tak nie bardzo nawet się oreintuję co powinnam zakupić, co warto, a co jest zbędne. Macie jakieś gotowce (listy zakupów)?
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Blue tu na 28dni jest taka sensowna lista ;) chyba na wątku o kompletowaniu wyprawki. Ja z niej korzystałam ;)

Edit: proszę bardzo, na pierwszej stronie wątku:

http://forum.28dni.pl/discussion/240/1/kompletujemy-wyprawke/
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    [quote=BlueCactus][/quote] lista dostepnajest w bazie wiedzy :D Wyprawka
    --
  1.  permalink
    Vsti: a urosept mozna w ciazy? bo chyba kiedys czytalam na ulotce, ze nie za bardzo... Mozliwe, ze pomylilam leki ;) W ogole ja mam jakas manie i czytam ulotki dla kazdego leku, ktory przewija sie u mnie lub u kogos z rodziny :D

Mi gin przepisal Invag i Macmiror Complex.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Urosept jak najbardziej. Mialam zapisany na poczatku ciazy tzn gin powiedzial ze albo zurawina w roznej postaci albo wlasnie urosept. Odebralam wypis ze szpitala...i znow dosc liczne bakterie....mialam dwa miesiace spokoj...wrrrr...witaj zurawinko hehe:) Powtorzylam dzis badanie i zobaczymy....

Badanie na ta glukoze okropne! gdyby nie cytryna to pewnie nie dalabym rady. Jeszcze to bylo tak ochydnie cieple.
    Zwymiotowalam ale naszczescie juz po w domu. Okropienstwo...;/Wkoncu dochodze do siebie pijac wode z cytryna, na slodkie nie mam jakos wogole ochoty :devil:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Szukałam, szukałam i znalazłam :) Zna ktoś lub ma kontakt z dziewczyną, która jest obecną liderką, bo jakoś nie kojarzę jej :)

1. ifonka84 19.05.2012(dziewczynka)
    2. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    3. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    4. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    5. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)

6. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    7. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    8. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    9. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    9. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    10. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    11. Lezunia 25.06.2012
    12. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    12. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    13. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    14. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    15. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    15. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    16. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    17. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    18. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    19. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    20. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    21. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    22. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    23. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    24. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    25. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    26. polusiowa 02.08.2012 (chłopiec)
    27. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    27. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    28. atamala 06.08.2012
    29. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    30. Mamrotka 13.08.2012
    31. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    32. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    32. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    32. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    32. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    33. dorotka0905 20.08.2012
    34. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    34. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    34. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    35. marysia_23 25.08.2012 (dziewczynka i dziewczynka i chłopiec)
    36. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    37. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    38. patyk 120 01.09.2012
    39. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    40. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    41. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    42. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    43. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    44. oranda 15.09.2012
    45. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    46. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    47. sysiajaw 24.09.2012
    48. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    49. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    50. kapelusznick 01.10 2012
    51. Ber1987 05.10.2012
    52. magdalenka2610 07.10.2012
    53. łośćń 12.10.2012
    53. CiastoMiłości 12.10.2012
    54. madziauk 10.11.2012
    55. Linden 12.11.2012
    55. violet_flower 12.11.2012
    56. edzia503 23.11.2012
    57. lofbejbe 21.12.2012
    57. moonia 21.12.2012
    58.Pomarańczka25 2.01.2013
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    hopelight: Wkoncu dochodze do siebie pijac wode z cytryna, na slodkie nie mam jakos wogole ochoty

Mnie chyba po słodkim- czyt. 1 kostce czekolady przeszło to okropne uczucie- mnie mdliło do 13 chyba- ale na szczęście tylko mdliło.

Treść doklejona: 22.05.12 11:08
    wow ja już w 1szej piętnastce hehe
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsti: osz kurde nie pomyslalam o koszu na pieluchy i koszu na brudna ubranka maluszka :D

nie miała ani jednego ani drugiego i nie zamierzam kupować....jeszcze kosz na brudne pieluchy może się przydać, ale po co kosz na brudne ubranka malucha ?? I tak za kilka miesięcy będziesz je prała razem z waszymi (o ile oczywiście nie będzie problemów skórnych). Dla mnie to zbędny wydatek, którego i tak nie miałabym gdzie postawić w łazience bo mieści mi się tylko jeden kosz na bieliznę....a poza tym tak jak piszę - przydałby się tylko przez kilka pierwszych miesięcy.

A ja ponawiam pytanie - czy infekcja grzybiczna pochwy może jakoś zagrażać maluchowi podczas porodu sn ??

Treść doklejona: 22.05.12 11:12
    penny u Mateuszka już niewiele widać, nie da się ocenić anatomii płodu, jedynie pomierzyć brzuszek, główkę i kość udową, a no i sprawdzić serce i przepływy....jest już za duży na ocenę anatomii
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    _kasiek_: A ja ponawiam pytanie - czy infekcja grzybiczna pochwy może jakoś zagrażać maluchowi podczas porodu sn ??

niestety nie mam pojęcia :sad: nie pomogę ci

Vsti: Zna ktoś lub ma kontakt z dziewczyną, która jest obecną liderką, bo jakoś nie kojarzę jej :)

byłam na jej profilu z tego co widzę jeszcze nie urodziła a jutro ma się zgłosić do szpitala, ale nie wiem po co :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    kasiek, ja raczej mysle o jakims niewielkim koszu wiklinowym, ktory bede mogla pozniej wykorzystac do innych celow ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    _kasiek_: A ja ponawiam pytanie - czy infekcja grzybiczna pochwy może jakoś zagrażać maluchowi podczas porodu sn ??

Ja się nabawiłam poprzednim razem grzyba parę dni przed porodem i dowiedziałam się, że dziecko może mieć z tego powodu pleśniawki od początku, a z kolei negatywnym skutkiem dla matki jest dużo większa podatność na pęknięcia, bo tkanki są podrażnione i, jak to określiła położna, bardziej "kruche". Ale w takiej sytuacji trzeba to leczyć jak najszybciej, nawet jeśli nie wyleczy się do końca. Ja zrobiłam zmasowany atak - leki dowcipne, do tego pomocniczo wyciąg z czosnku w kapsułkach, witamina C, dużo "wietrzenia się" i jakoś dało radę do porodu to opanować :smile:
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Kasiek - poczytaj sobie artykuł

Nie dała ci ginka nic do łykania aby ją podleczyć? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Witamy się bardzo wyspane :bigsmile: Stwierdziłam, że nie mam po co wcześniej wstawać i dopiero chwilke temu się obudziłam :wink:
    Lecę od razu nastawiać kolejne pranie i ubierać się, zeby jakoś do sklepu w końcu dotrzeć po śniadanie :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Witamy sie slonecznie :)
    Ja dzisiaj ide wieczorem do dentysty (ałaaa), musze dziure zalatac :P az sie boje tez wizyty bo zeby strasznie polecialy ;/ mam 2 duze dziury ;/ w tym jeden do wyrwania. a teraz ide sie umyc i pranie wywiesic, bo moj tato sie wstydzi majtek wieszac :P
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink

Nie wiem czy pomogę jak kolwiek , szwagierka rodziła jakieś 2-msc temu miała właśnie infekcję grzybiczą, Maluszek po porodzie 2-msc ropiały mu oczka, tylko lek. nie byli pewni z czego to bo troszkę go przenosiła i miała zielone wody plus poród ekspresowy 5min. (od momentu 6cm rozwarcia-nie czuła wcześniejszych skurczy )
    i do tego ta infekcja-nie potrafili dokładnie określić co do czego.
    Ale po za tym okaz zdrowia.

Wiem że zależy Ci na porodzi SN,a Mateuszek pięknie urósł w brzuszku, ale tak na pocieszenie moja Mała miała 4580 ale o była CC :neutral:

A czy jeśli on już teraz tak wyprzedza wagowo wiek ciąży czy jest możliwe że pomogą Wam szybciej ur. czy będą czekać aż sam Mały zdecyduje?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej Dziewczyny.

Ja cos zle sie czuje (znowu) i nie poszlam do pracy (juz 2gi dzien). Mam zawtroty glowy, ogolnie ledwo chodze, podbrzusze mnie bardzo boli..
    Wczoraj dzownilam do gina-endy, zalecil branie zelaza 2 razy dziennie plus magnez 3 razy dziennie. Oraz wizyte u poloznej. A ze ona w ciagle drodze( w tyg odwiedza pacjentki, tylko bodajze w czwartek przyjmuje), i nie da sie z nia zobaczyc to bylam dzis w szpitalu na emergency dla ciezarnych, zmierzyli mi cisnienie, pobrali mocz do badan. Teraz mam wrocic na 12:40 do szpiatla na usg. Boje sie i martwie czy wszystko bedzie ok z dzieckiem. Jeszcze do tego zaczelam wymiotowac, dzis w szpitalu zwrocilam sniadanie :((( A myslalam, ze to pierwszy trymestr ciazy jest najgorszy/ ma sie dolegliwosci..
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Tak wogole Witam Was,modrka się cieszy jak po wizytach wszystko dobrze i Bąbelki ślicznie rosną i Zdrowo.
    u Nas też dobrze po sb. zalaniu byliśmy u lek. wczoraj.Fasolki pięknie rosną,ile czego nie wiem,ale serduch biją.Chyba zaczeli Nas traktować poważnie nawet pierwszy raz od 5TC zbadali po ginekologicznemu i tam ok .Wzieli wymaz na coś co może być przyczyną tych plamień.
    Są 2 wersje skąd plamienia b. szybko powiększająca się macica(jak na ten tydz. ciąży)przemiana kosmówki w łożysko , albo bakterie .Bo od środka bardzo ładnie wszystko i nie widać na oko skąd plamienia, ale pow. że najważniejsze teraz przeczekać cierpliwie aż będzie czysto , i tylko lepiej.
    I z tego szzcześcia mojego - wczoraj ostatni raz po badaniu troszkę poleciało po wizycie.Na papierze nic !po za tym do dziś czyściutko , nie wiem może efekt placebo bo wczoraj prawie w ogóle nie leżałam a jest najlepiej porównywalnie od 2 tyg.
    :clap:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    madziauk: Teraz mam wrocic na 12:40 do szpiatla na usg. Boje sie i martwie czy wszystko bedzie ok z dzieckiem. Jeszcze do tego zaczelam wymiotowac, dzis w szpitalu zwrocilam sniadanie :((( A myslalam, ze to pierwszy trymestr ciazy jest najgorszy/ ma sie dolegliwosci..

Madzia powtarzaj sobie- z maleństwem będzie dobrze, z maleństwem będzie dobrze- tak cały czas jak mantrę. Teraz są nagłe zmiany w pogodzie i może z stąd to kiepskie samopoczucie. Moja bratowa wymiotowała prawie do końca ciąży, więc niestety niektóre kobiety cierpią tak do końca. Będzie dobrze.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    madziauk będzie dobrze, zrelaksuj się troszkę, bo stres też szkodzi, daj znać po usg :bigsmile:

edzia503: I z tego szzcześcia mojego - wczoraj ostatni raz po badaniu troszkę po wizycie i an papierze po za tym do dziś czyściutko , nie wiem może efekt placebo bowczoraj prawie w ogóle nie leżałam a jest najlepiej porównywalnie od 2 tyg.
    :clap:

No to pięknie, bardzo się cieszę! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    KASIEK dla pocieszenia Ci napiszę, że moja Nina też od jakiegoś czasu wyprzedzała suwak o 2-3 tygodnie a szacowana waga tuż przed porodem była ponad 4 kg
    w dniu porodu tak samo - dwóch lekarzy mi USG robiło [w tym ordynator]
    i co ? urodziła się z wagą 3,5 kg
    także nie wiem czy to cały czas maszyna zawodziła czy co bo od bodajże 33 t.c takie wielkie dziecko im wychodziło [nawet pamiętam dostałam jakieś zaświadczenie o BIG BABY :cool:]
    nie martw sie na zapas, z Mateuszkiem wszystko na pewno w porządku :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kasiek i ciebie trzeba sprowadzić na ziemię :) ? u mnie na kilka dni było 4200 a urodziło się 3400 z dużą głową :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mkd: u mnie na kilka dni było 4200 a urodziło się 3400 z dużą głową :)

o to to
    u mnie 3500 ale też [jak na tą wagę] główka duża była a przecież to m.in na podstawie jej obwodu USG szacuje wagę dziecka :wink:
    --
  3.  permalink
    U nas dziwnie wyszlo z Emilka bo mala miala wazyc ponad 4kg a jak sie urodzila wazyla 3060:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    meg_dre nie miałam wcześniej infekcji....nie było żadnych upławów dziwnych, dopiero od kilku dni coś tam mnie swędzi na dole. Wymaz na paciorkowca robiłam tydzień temu i w tym wymazie który odebrałam dzisiaj mam właśnie, ze wykazało obecność grzybów i zalecenia badania mykologicznego. Zrobiłam je jeszcze dziś, ale wynik za tydzień. Wizytę u gina mam w czwartek rano....mam nadzieje że coś przepisze.

Dzięki za słowa pocieszenia i otuchy....muszę przestać o tym myśleć.....

Wyprasowałam wszystkie pieluchy !!!!!!! Ciuszki zabiera dziś do prasowania moja mama. A ja muszę dopakować już 100% torbę do szpitala
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    bylam w mieście, ale sie spociłam, leje sie ze mnie, nawet pod nosem
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    _kasiek_: .muszę przestać o tym myśleć.....

Otóż to - to będzie najlepsze wyjście. Myślałam, że dzisiaj miałaś wizytę u gin dlatego się zapytałam :D
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    witam wszystkie Mamusie :tongue:
    Ja miałam miec wczoraj USG ale niestety z powodów technicznych nie mogłam trafić do lekarza :sad: no i dalej nie wiem jak tam Martynka :confused: mam nadzieję, ze wszystko OK i rosnie jak powinna, bo kopie coraz mocniej, wiec siłe chyba ma :wink:
    dzisiaj natomiast miałam badanie dna oka i dopiero teraz zaczełam normalnie widziec po tej atropinie :devil: Poleżałam na tarasie ale sie juz schowałam przed słońcem i tak wyglądam jak murzyn i każdy mnie pyta kiedy wróciłam z Egiptu :devil:
    No i wczoraj dostałam od koleżanki całą torbę (taką niebieską IKEA-owską) ciuszków dla nowordka - ona miała malutką córeczkę, wiec od rozmiaru 50 :-) To już w sumie druga dostawa, od drugiej koleżanki - więc ciuszków to ja chyba kupowac (przynajmniej na pierwsze pół roku) nie będę :smile: a myślałam, ze od nikogo nic nie dostanę - a tu tak aniespodzianka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    mag_dre: Myślałam, że dzisiaj miałaś wizytę u gin dlatego się zapytałam :D

no właśnie ja mam to zawsze podzielone....a myślicie że moge sobie coś kupić już dziś bez recepty ?? ta infekcja to pewnie przez tą cholerną cukrzycę też :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Kasiek możesz zapytac w aptece, ale chyba żadna nic ci nie sprzeda.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    to cukrzyca sprzyja infekcja?
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Vsti: to cukrzyca sprzyja infekcja?

i to jak :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    a to znowu czegos sie dowiaduje ;) Bo ja cale szczescie nie doswiadczylam tego i mam nadzieje, ze nie doswiadcze ;) Nawet wkladek nie musze w ciazy uzywac, bo uplawy mam minimalne, najczesciej rano po wstaniu z lozka ;)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Kakai: bylam w mieście, ale sie spociłam, leje sie ze mnie, nawet pod nosem

Ja właśnie ze sklepu wróciłam -szłam zaledwie przystanek dalej, a wróciłam cała czerwona na twarzy i aż mi słabo. Ale przynajmniej mogę zrobić tosty na śniadanie bo kupiłam chleb :bigsmile:
    W ogóle wyszłam z domu a tu wszystko zadymione ! Cała okolica ! I jakieś remonty. Nie wiem czy to z tych remontów. Ale oddychać się nie dało w pierwszej sekundzie bo normalnie wszystko białe ! I coś dużo karetek jeździ -nie wiem co się dzieje :confused:
    --
  4.  permalink
    Kasiek powinni Ci w aptece cos dac bez recepty, jakies globulki sa dostepne, nie pamietam tylko nazwy.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    kochane mam wyniki i nie wiem co myslec bo normy tu podane mam od 74 do 110 czcze mi wyszlo 79 po 2h 117 to zle wkonvu czy dobrze?
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja sobie aplikuje globulki vitagyn C i od 7tc jak mialam infekcję ładuje je 2x w tyg i jest ok
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsti: a to znowu czegos sie dowiaduje ;) Bo ja cale szczescie nie doswiadczylam tego i mam nadzieje, ze nie doswiadcze ;) Nawet wkladek nie musze w ciazy uzywac, bo uplawy mam minimalne, najczesciej rano po wstaniu z lozka ;)

niestety tak....w pierwszej ciąży też mnie to ominęło....teraz dopadło i to akurat teraz jak mam rodzić na dniach :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    hopelight ja cukier na czczo miałam 84,po h 178,po 2h 125 i lekarka powiedziała że jest dobrze.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hope ja miałam bardzo podobne do twoich 78/125 i bylo ok
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Vsti: to cukrzyca sprzyja infekcja?

Tak samo jak Cię "coś bierze" - przeziębienie itp. to trzeba odstawić słodycze, bo bakterie się swietnie rozwijają w słodkim środowisku. To samo się tyczy dzieic. Nie raz w czasie choroby chcemy im osłodzić życie, ale to tylko szkodzi.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    gina dzieki za info no to chyba jest dobrze normy po 2h sa do140 przynajmniej tak w necie pisze ale wolalam spytac was
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    _kasiek_, bez recepty to raczej nic skutecznego nie dostaniesz... Ale kup sobie lactovaginal, zaraz po kuracji warto stosować. Ja już do porodu używam codziennie, bo nie mam ochoty na powtórkę, a jestem w ciąży wyjątkowo podatna na grzybki :angry: No i czosnek, czosnek i jeszcze raz czosnek :wink:
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    cukier dobry :)
    --
  5.  permalink
    Hope wyniki sa dobre, ja na czczo mialam 79, a po 2h 159 ;/ wiec u mnie to nie bylo ciekawie..normy sa do 140 po 2h.

Treść doklejona: 22.05.12 14:02
    a ja jeszcze pytanko mam odnosnie listy:P czy ta pani z miejsca pierwszego sie tu w ogole udzielala? :P
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.