Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_mag_
    • CommentTimeMay 24th 2012
     permalink
    magku: I od wczoraj znowu 0,5kg więcej na wadze .

Po jaki jasny gwint ważysz się codziennie. Wyluzuj kobito. Waga może być wyższa nie tylko z powodu wody, a np przez zatwardzenie, albo słabsze trawienie. Jak już musisz się ważyć to rób to raz w tyg o tej samej porze. Pij też dużo wody, pomoże trochę pozbyć się nadmiaru, oraz pomożesz nerkom lepiej pracować.
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Tak, tak, wiem... należy mi się porządne opr..:confused:

Treść doklejona: 24.05.12 10:46
    I sprowadzenie na ziemie...
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    magku: Tak, tak, wiem... należy mi się porządne opr..:confused:

A ja mam od dwóch miesięcy zepsutą wagę :cool: świetnie mi z tym, ważę się tylko u lekarza na wizytach :bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    • CommentAuthorcho
     permalink
    A mie sie od kilku dni pojawiaja małe skurczybyki.....pewnie przepowiadające. Aczkolwiek ciesze się że jutro mam wizytę. Po badaniu będe spokojniejsza. Troche jakaś zaniepokojona jestem po tych akcjach ze szpitalem, a do tego mi również pojawił sie galaretkowaty śluz na wkładce i kiedy sie podcieram. Nie wiem czy to tylko śluz czy może czop ( chodz to za wcześnie). Jutro sie dowiem.

Co do drętwienia nóg też miałam, ale samo przeszło i zamieniło sie w paskudne skurcze nóg i rąk. Magnez i potas średnio pomaga. Ale jakoś sobie radzę :) Takie uroki ciąży:)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Kakai: Ja sie ucze oddychania i mam zamiar oddychac juz odpoczątku porodu

oj kochana - widać, że nie wiesz co cię czeka :bigsmile: ja nie krzyczała, ale też tego nie kontrolowałam.....nie będziesz raczej kontrolować tego jakie dzwięki i o jakiej częstotliwości z siebie wydajesz. To jest troszkę poza nami. Mi się udało nie krzyczeć i ładnie oddychać, ale ja mam oddychanie przeponą wyćwiczone od 10 roku życia, kiedy to zaczęłam śpiewać.

Wróciłam ze szpitala....opiszę wszystko jak coś zjem bo się tam wysiedziałam jak głupia i umieram z głodu.
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Cześć dziewczyny!
    Proszę mnie umieścić w rankingu porodowym: termin z OM na 09.08.2012, będzie dziewczę - Ida :)

Na drętwienie nogi polecam dwa wypróbowane sposoby:
    - po pierwsze każdy prysznic kończę masażem nóg od palców wzwyż zimną wodą, zaczynając od temp. normalnej, stopniowo przechodząc do najzimniejszej jaką da się wytrzymać. To świetny sposób także na puchnięcie nóg i skurcze.
    - po wtóre spanie z poduszką między nogami. Ja wypróbowałam taką poduchę w kształcie litery C z Motherhood,nie polecam, oraz poduszkę z Senmaty, świetna naprawdę. Spanie z poduszką między nogami, podpartym brzuchem na lewym boku pozwoliło mi też zapomnieć o przeraźliwych bólach bioder.

Co do galaretowatego śluzu - coś takiego ostatnio zaobserwowałam na wkładce, w ilości znacznej. Może to po prostu śluz w połączeniu z luteiną dopochwową, ale wygląda zupełnie jak czop śluzowy przed owulką (kiedy to było, te wszystkie owulacje, menstruacje :wink:
    Jutro mam wizytę u gina, to zapytam. Dowiem się też jak z tą moją szyjką, no i zobaczę moje szczęście na USG w końcu :bigsmile:

A na razie wcinam czereśnie (!) przegryzając truskawkami i pozdrawiam was wszystkie bardzo gorąco :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    penny: A ja mam od dwóch miesięcy zepsutą wagę :cool: świetnie mi z tym, ważę się tylko u lekarza na wizytach :bigsmile:

Mąż podjął próbę zniechęcenia mnie do codziennego i ważenia i zabrał mi wagę...to niestety pojechałam i kupiłam nową, takim sposobem mam ich już aż trzy... Najgorsze jest to, że myślałam, że mam to już za sobą, okazuje się niestety inaczej...psychika ciągle choruje... Nie da się tego wytłumaczyć... Pewnie też jest to trudne do zrozumienia...Ale nie poddam się...
    Kurcze miało być dziś chłodniej,a tu tak samo gorąco jak wczoraj...:confused:

Treść doklejona: 24.05.12 11:09
    _kasiek_ to smacznego i czekamy na relacje ;)
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    ja juz po ktg, macica sie napiela raz najmocniej jak potrafi i okazalo sie to byc skurczem ale nie groznym zwlaaszcza ze to bylo z tych mocniejszych napiec. Zobaczymy co na to gin.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    • CommentAuthorcho
     permalink
    easyshare: Co do galaretowatego śluzu - coś takiego ostatnio zaobserwowałam na wkładce, w ilości znacznej. Może to po prostu śluz w połączeniu z luteiną dopochwową, ale wygląda zupełnie jak czop śluzowy przed owulką (kiedy to było, te wszystkie owulacje, menstruacje

O to to to :) Chyba obie mamy to samo. Ja też mam luteine dowcipną wiec jak ty równiez masz podobne objawy to troche mi ulżylo;)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    magku: Kurcze miało być dziś chłodniej,a tu tak samo gorąco jak wczoraj...:confused:

A u nas 18 stopni i pada :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeMay 24th 2012 zmieniony
     permalink
    _kasiek_: oj kochana - widać, że nie wiesz co cię czeka ja nie krzyczała, ale też tego nie kontrolowałam.....nie będziesz raczej kontrolować tego jakie dzwięki i o jakiej częstotliwości z siebie wydajesz. To jest troszkę poza nami. Mi się udało nie krzyczeć i ładnie oddychać, ale ja mam oddychanie przeponą wyćwiczone od 10 roku życia, kiedy to zaczęłam śpiewać.Wróciłam ze szpitala....opiszę wszystko jak coś zjem bo się tam wysiedziałam jak głupia i umieram z głodu.

fakt nie rodziłam, ale spiewałam w chórze od 13 roku zycia i w zasadzie nie oddycham inaczej jak przepona, wiec mysle, że to pomoże, co nie znaczy że nie bede sie drzec czy ryczec, bo nie znam się od "tej strony":wink:

czekamy na wieści z wizyty!
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsit: ooo to jestem 16, a liczac donoszona ciaze(37 tydz.) moglabym byc juz w piatce

wiesz - jeśli by patrzeć w ten sposób to ja według ostatniego USG dziś jestem w 39tc i 6 dniu więc termin mam na jutro :tongue: i powinnam być druga :wink:

Treść doklejona: 24.05.12 11:12

Kakai: fakt nie rodziłam, ale spiewałam w chórze od 13 roku zycia i w zasadzie nie oddycham inaczej jak przepona, wiec mysle, że to pomoże, co nie znaczy że nie bede sie drzec czy ryczec, bo nie znam się od "tej strony"

no to jak śpiewałaś to wiesz o co chodzi....i po co uczysz się oddychania skoro umiesz.....masz duże szanse, że tak jak ja nie będziesz krzyczeć
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    basia_87: A u nas 18 stopni i pada :confused:

Przydałoby się troszkę tego deszczu i u nas, bo nie ma czym oddychać :confused:
    A co do porodu i krzyku czy też płaczu, to być może i będę krzyczeć, bo mam niski próg wytrzymałości na ból, a co do płaczu, to wręcz jestem przekonana, że będę ryczeć, bo właśnie tak reaguje na sytuacje stresujące :bigsmile: Także panie położne będą miały ze mną trzy światy...
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: no to jak śpiewałaś to wiesz o co chodzi....i po co uczysz się oddychania skoro umiesz.....masz duże szanse, że tak jak ja nie będziesz krzyczeć

bo na sr ucza jeszcze oddychania w przypadku kiedy nie mozna przec a czuje sie potrzebe i zatrzymywania powietrza do pracia, cwiczymy sobie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Magku czy ta waga to u Ciebie problem przedciążowy, czy dopiero teraz Ci się zaczęło ?
    Easyshare żeś mi dziewczyno smaka narobiła na czereśnie !!!!:devil:
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    A powiedzcie mi ile płacicie za sr?
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    cho,to ja już też spokojniejsza jestem. (coś mi nie wyszło z cytowaniem, analfabetyzm internetowy mi wyłazi z butów)

Co do wagi to staram się nie wchodzić na nią codziennie, ale mi się nie udaje :wink:
    Przed ciążą sporo schudłam, więc mam lekkiego fizia na tym punkcie. Ale i tak, mimo silnej woli, braku podjadania niezdrowych przekąsek i trzymania się wytycznych w kwestii odżywiania, przytyłam 10 kg. Ale od miesiąca waga stoi w miejscu, więc mam cichą nadzieję, że może tak już zostanie.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    kasiek bo ja sie modle juz o ten 37 tydz. ;) a ryzyko porodu przedwczernego jednak mam duze... :/
    Oby tylko te rozwarcie nie postepowalo, jutro badanie i sie okaze, czy dostane wypis :/
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Penny, czereśnie hiszpańskie, czy tam portugalskie, nie umywają się do naszych, ale i ta PYCHA :updown:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    wiem Kakai bo też chodziłam na SR w pierwszej ciaży :bigsmile: ale wiem, że są też kobiety, które podczas skurczu w ogóle zapominają o oddychaniu i wręcz zatrzymują oddech co jest największym błędem, bo tkanki są niedotlenione co nie pomaga w uśmierzeniu bólu...

No dobra - co u nas - jesteśmy po KTG, wyszły tam jakieś 3-4 skurcze w granicach 80-100, ale nic poza tym. Potem byłam na wizycie no i po badaniu pani dr powiedziała, że umawiamy się na wizytę za tydzień i KTG, ale że mogę równie dobrze nie doczekać i urodzić wcześniej tzn. w przeciągu tego tygodnia. Szyjka jest bardzo miękka, dziecko już bardzo nisko.....no i morfologia mi się poprawiła - hemoglobina 11,3......cóż więcej napisać - wygląda na to, że faktycznie wcześniej się rozpakuję. Póki co nie ma wskazań do cc - waga dziecka owszem nie mała, ale poza tym nic się nie dzieje, przepływy w porządku, AFI też, łożysko też. W przypadku cukrzycy dopiero powyżej 4500g jest wskazaniem do cc (o ile nie ma innych problemów). Chyba muszę spakować tą brakującą kosmetyczkę do szpitalnej torby, naładować baterie w aparacie i ..... czekać :shocked:

Treść doklejona: 24.05.12 11:28
    Vsti: kasiek bo ja sie modle juz o ten 37 tydz. ;) a ryzyko porodu przedwczernego jednak mam duze... :/

no a ja znowu mam nadzieje, że rozpakuję się w okolicy 38tc bo jednak im dłużej będę w ciąży tym Mateusz będzie większy i tym większe prawdopodobieństwo cc....niestety
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    penny: Magku czy ta waga to u Ciebie problem przedciążowy, czy dopiero teraz Ci się zaczęło ?

Niestety w wieku 18 lat zachorowałam na bulimię...było już wszystko ok...teraz kilogramy znowu decydują o moim humorze...dlatego też chciałabym urodzić w 38tc, mieć już Zuzie przy sobie i cieszyć się, że już z nami jest, nie miałabym tyle czasu na rozmyślanie...zajęłabym swoje myśli...

Treść doklejona: 24.05.12 11:43
    _kasiek_ super, że wszystko ok...to czekamy teraz kiedy Mateuszek zechce opuścić mamusiny brzuszek ;)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Kasiek wlasnie duzo rodzących poraz 2 mowi ze za 1 razem zapominaly o oddychaniu

Czyli mozliwe ze juz niedługo bedziesz po wszytskim,wow:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

wczoraj urodzila kolezanka, przenosila 5 dni
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ja mimo iż nie śpiewałam, ani nigdy nie ćwiczyłam przepony, to przy porodzie mimo, że cholernie bolało nie krzyczałam, jakieś dźwięki wydobywałam z siebie, ale ja raczej z tych cichych :bigsmile:

_kasiek_ w sumie dobre wiadomości, tym bardziej że dostałaś zielone światełko na rodzenie :bigsmile: to teraz tylko czekać aż się wydarzy :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Dziękuję za rady na te drętwienie (Easyshare -duże nadzieje pokładam w masażu prysznicem, z poduchą już od dawna śpię :-)

U nas (Warszawa) sr jest za darmo, jeżeli ma się meldunek stały albo czasowy.
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    BlueCactus: U nas (Warszawa) sr jest za darmo, jeżeli ma się meldunek stały albo czasowy.

u nas w KRK zależy od szpitala....ja 2,5 roku temu płaciłam 300zł, teraz nie wiem bo się nie interesowałam
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    u nas za darmo.
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    W Częstochowie szkoła rodzenia to koszt ok. 250 zł.
    Szkoda, że mnie nie wolno zapisać się na zajęcia, nie mogę nawet Kegla ćwiczyć :cry:
    Za to robię sobie oliwkowy masaż krocza, może chociaż to pomoże przy porodzie.
    Muszę poszukać jakichś stron w internecie odnoście nauki oddychania, bo boję się, że przy porodzie całkiem zapomnę, jak to się robi :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ale na naukę oddychania i na wykłady mogłabyś chodzić....no chyba, że masz całkowity nakaz leżenia w domu....
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Na razie leżę plackiem, po spacerku do toalety już mam przeboje z napięciem macicy.
    Może później, jak już sobie z tymi skurczami poradzimy...
    Chętnie chodziłabym na te zajęcia, bo od początku ciąży nastawiałam się na poród jak najbardziej naturalny, bez znieczulenia, bez oxy. A umiejętność oddychania jest w takim przypadku niezmiernie ważna.
    Teraz nie wiem, czy uda się mi urodzić naturalnie, niby rozszczep nie jest wskazaniem do CC, ale w razie podejrzenia jakichkolwiek komplikacji lepiej ciąć. Mała będzie miała spore problemy z oddychaniem na początku, dlatego nie możemy jej męczyć ponad siły.
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    dziewczyny a co radzicie na bolące biodro? bo od jakichś paru dni mnie boli i to tylko w nocy podczas snu, ciężko mi sie przekręcić i wstać ;/ ból nieraz promieniuje na krzyże i udo ;/ smaruję się naproxenem i mam poduszkę między nogami, co jeszcze mogę zrobić?
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    a no to skoro musisz leżeć to faktycznie marne szanse na SR....ale wiesz - poszperaj w necie, ja kiedyś trafiłam na takie internetowe szkoły rodzenia. Tam było kilka lekcji, takich do poczytania i były też filmiki różne. Jak znajdę to ci podeślę link :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    PROGRAM BADAWCZY AKADEMII MEDYCZNEJ we WROCŁAWIU

JEŚLI JESTEŚ W I TRYMESTRZE CIĄŻY, MIESZKASZ WE WROCŁAWIU LUB OKOLICACH

Weź udział w badaniach nad wpływem niklu, cynku i selenu zawartych w żywności na potencjał antyoksydacyjny organizmu, przebieg ciąży i masę urodzeniową noworodków

CZY JESTEŚ PEWNA, ŻE TWOJA DIETA JEST W PEŁNI ODPOWIEDNIA DLA CIEBIE I TWOJEGO MALEŃSTWA?

ZALEŻY CI NA PRAWIDŁOWYM ROZWOJU I ZDROWIU TWOJEGO DZIECKA?

UMÓW SIĘ NA SPOTKANIE JUŻ DZIŚ!

Badania prowadzi:
    Katedra i Zakład Bromatologii i Dietetyki AM we Wrocławiu

KONTAKT
    dr n. farm. Joanna Pieczyńska
    kom. 504107913 tel. 71/7840214
    Katedra i Zakład Bromatologii i Dietetyki AM we Wrocławiu
    pl. Nankiera 1, 50-140 Wrocław
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Ber1987: dziewczyny a co radzicie na bolące biodro? bo od jakichś paru dni mnie boli i to tylko w nocy podczas snu, ciężko mi sie przekręcić i wstać ;/ ból nieraz promieniuje na krzyże i udo ;/ smaruję się naproxenem i mam poduszkę między nogami, co jeszcze mogę zrobić?

no niestety nic poza tym chyba zrobić nie możesz....to dość częste i nie pocieszę się - im dalej w ciąży tym mi biodra dokuczają bardziej (jak to mówią im dalej w las tym więcej drzew). Ja w tej chwili obracam się już nawet co 30min w nocy bo tak mnie biodro boli. Raz się obudziłam już ze łzami w oczach z bólu....
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Ber, mnie pomogła poducha między nogami, więc żadnych innych sposobów nie musiałam szukać. Może lekka gimnastyka rozciągająca stawy?
    _kasiek_, byłabym zobowiązana :smile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 24.05.12 12:15</span>
    Dziewczyny, ja miałam podobnie z tymi biodrami, nawet po zakupie poduchy rogala, z Motherhood, każdej nocy przekręcałam się z boku na bok jakiś milion razy, zawsze ze łzami z bólu.
    Odkąd mam poduszkę Senmaty (nie żebym miała jakieś korzyści z reklamy, czy coś):wink: przekręcam się może raz, dwa w ciągu całej nocy.
    Głowna różnica polega na tym, że ta moja nowa poduszka jest w części dla nóg o wiele grubsza, na tyle, że na początku wydawało mi się w ogóle niemożliwe spać z czymś takim między nogami :wink:
    A jednak, kiedy materiału między udami jest więcej, noga, która jest w górze jest na równi z biodrem i to faktycznie pomaga.
    Spróbujcie spać z grubszą poduchą, może to pomoże.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Filmiki - 11 tematów to jest chyba to samo co to pierwsze SR

Ta jest akurat płatna

ale to jeszcze nie to co ja miałam 2,5 roku temu - popatrzę jeszcze na swoim komputerze w zakładkach, bo to znalazłam u męża
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: to dość częste i nie pocieszę się - im dalej w ciąży tym mi biodra dokuczają bardziej

zauwazam to:cry:

co do sr ja korzystam z bezpłatnej
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    dzięki kaśku, na pewno przejrzę. :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorBer1987
     permalink
    a tym bardziej, że ja mam problem ze stawami, choruję na RZS ;/ trzeba przetrzymać ;D
    -- g]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sbd3msrqx5fbc.png[/img][/url]g]http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w9n735s5eicw3.png[/img] [/url][url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Mam już wyniki, poza lekko obniżonymi krwinkami czerwonymi jest ok i mocz też ok:bigsmile: myślałam, że będzie gorzej.
    Mam takiego stresa przed ta wizytą czy wszystko jest ok, czy usłyszę serduszko :confused:
    --
  1.  permalink
    witam się w skończonym 20 tyg. :)
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    [quote=CiastoMiłości][/quote]

to jeszcze druga połowa i piękny finisz :wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormisiulka28
     permalink
    Witajcie dziewczyny, od jakiegos czasu dyskretnie was podczytuje i postanowiłam wreszcie sie przywitac.
    Mam na imie Magda, jestem mamą 19 miesiecznej Mai a moje drugie malenstwo ma przyjsc na swiat 11 października
    W sprawach porodu SN wam nie pomoge poniewaz nie mam w tym zadnego doswiadczenia , Maja przyszła na świat w 33 tc przez CC -, gdyby ktos mial jakies pytanie w tej kwestii chetnnie pomoge:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    misiulka28 witamy ;)
  2.  permalink
    Witam nowe i "stare" mamuski :)
    Dzisiaj cos sie u nas z pogoda pierniczy:P zjadlam rzodkiewke i mi sie odbija niemilosiernie ;/ musze cosik dzisiaj sobie czas poorgaizowac bo mi sie nudzi, nie chce mi sie lezec chociaz musze. moze pozamawiam jakies artykuly dla dzidzi i w koncu pojde na zakupy ciuszkowe :P
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    misiulka28 witaj :bigsmile:

CiastoMiłości: witam się w skończonym 20 tyg. :)
    no to pięknie równiutko połowa :cool:

basia_87: Mam takiego stresa przed ta wizytą czy wszystko jest ok, czy usłyszę serduszko :confused:

Basiu będzie dobrze zobaczysz, pamiętam jakiego ja sama stresa miałam, teraz zresztą też przed każdą wizytą mam :wink:
    --
  3.  permalink
    sysiajaw: przed każdą wizytą mam

ja tez sie stresuje przed kazda wizyta :P dziewczyny czy Wy tez mialyscie tak, ze np z jednego cycocha Wam tylko siara leciala intensywnie?a z drugiego tylko jak sie mu odektalo? :P bo ja od wczoraj to mam powodz na jednym cycuchu ;/
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    misiulka28 witaj :bigsmile: jesteście równiutko z CiastoMiłości obie dziś macie skończony 20tc
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    kuleczka_69: czy Wy tez mialyscie tak, ze np z jednego cycocha Wam tylko siara leciala intensywnie

niestety nie pomogę, siara pojawiła mi się dopiero po porodzie, teraz na razie też ni widu ni słychu :confused:

Treść doklejona: 24.05.12 13:34
    Edziu a ty jak się czujesz?
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Mi tam coś raz kiedyś w 2o którymś tygodniu, z jednej piersi poleciało i od tej pory cisza, więc również nie pomogę.
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    w spawie siary tez nie pomoge, nawet nie wiem, jak wyglada:neutral:

Witam nowe mamusie :)

Kolejne ktg-czysciutke, tyllo Mloda ADHD miala :D

Co do twardnienia brzuch np. po wstaniu z lozka polozna mowila, ze to normalne przy zmianie pozycji, bo macica to miesien i tez pracuje, wiec takie twardnienie jest calkiem nieszkodliwe :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.