Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    No mi leci non stop, wkladki juz musze nosic, bo tak to caly stanik mokry... no ale coz, uroki ciazy :D
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeMay 24th 2012
     permalink
    Dziewczyny siarą w ciąży sobie głowy nie zawracajcie. Ja do końca ciąży nie widziałam nawet kropelki siary, a godzinkę po porodzie (i to cc) pełno siary. Teraz mleka pod dostatkiem. Jak karmię z jednego to z drugiego kapie i Młody się tak śmiesznie patrzy jakby chciał powiedzieć "hhhhmmm...tam się nie trzeba wysilać;)"
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Mi też cieknie :) a jak wieszam ciuszki małego albo prasuje to normanie ciurkiem leci ....
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeMay 24th 2012 zmieniony
     permalink
    dziewczyny jak macie lidla koło siebie to polecam tuniki i legginsy ciazowe bo sa własnie, ladne delikatne w dotyku i za grosze :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dziewczyny powiedźcie mi od kiedy można ćwiczyć mięśnie kegla?

Treść doklejona: 24.05.12 14:01
    mooniia: dziewczyny jam macie lidla koło siebie to polecam tuniki i legginsy ciazowe bo sa własnie, ladne delikatne w dotyku i za grosze :)

a powiedz mi czy one nie są takie przeźroczyste? Bo często są takie tanie do których trzeba założyć koniecznie coś dłuższego bo gatki widać :angry:? bo nie wiem czy mam szwagierkę po nie wysyłać bo się właśnie nad nimi zastanawiam

Treść doklejona: 24.05.12 14:05
    czerwinka: Mi też cieknie :) a jak wieszam ciuszki małego albo prasuje to normanie ciurkiem leci ....
    --

to chyba tak podświadomie :bigsmile:, nie którym wystarczy że pomyślą o dziecku i już leci :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    sysiajaw: a powiedz mi czy one nie są takie przeźroczyste?

zalezy jak je rozciagniesz , ale to nie sa typowe bawełniane sportowe legginsy, raczej takie do tuniki :) Ale sa mega wygodne i mocno elastyczne.
    -- mama piątki :)
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    sysiajaw: Edziu a ty jak się czujesz?

Dziękuję Ci bardzo że pytasz :]]] Troszkę znów leci ale nie koszmarnie dużo, powtarzam sobie to nic świeżego niech leci leci aż wszystko wyleci, zmniejszyłam duphaston na 2x1tabl, i luteina 2x1tabl.

Troszkę sie martwie bo wczoraj fest akcje miałam z M. strasznie na niego psiocze , a potem mam ochotę go przytulić jest taki Kochany( szkoda że tego nie czyta) i nie potrafi ogarnąć tego ze to hormony no sama ze sobą nie potrafię wytrzymać inie wiem o co mi chodzi. A ten mi zaczyna zmieniłaś się , jestś nie do zniesienia nie wiem czy dam rade nic ci się ni podoba - wszystko źle, i jeszcze nie pozwalam mu palić i pić piwa- a taki upał.
    No ale sory cały dzień nie je tylko pali - pracuje fizyczni przy kwiatach - potem 2 piwa i już ma fajnie. A mnie cholera bierze ma wrzody nie wolno mu , narzeka a to sraczka a to nogi bolą , a to żołądek. I jak jest bardzo źle to około 4-5 dni wytrzymuje ( i sam mówi czuje się świetnie) no to potem trzeba nadrobić.
    Narzeka - a jak ma się dobrze czuć jak żadnych witamin nie je , tylko fajki piwo, późny wieczór obiado kolacja .
    Już mu wjechałam na ambicje- każde nie wydane 60 centów do słoiczka i odkładać na narodziny Dzieci- to co 60 centów mi żałujesz zacznę kiedy przyjdą dzieci na świat a my z jednej wypł, cieńko pierdzieć będziemy !!!!
    a wracając o co się martwię , to kiedyś o tym pisałam po d lewą piersią , mam bułę - wielkości dłoni przyłożonej w poprzek i troszkę znów nabrało i boli od wieczora nie mogłam spać na lewej stronie. I nie wiem czy na najbliższej wizycie o tym wspomnieć - w sumie powinnam ale to znów będę musiała ściągnąć bluzkę i chyba troszkę boje się opinii bo to wypada na śledzionę ....

No to sobie też ponarzekałam i wygadałam

A z dobrych rzeczy nie wsłuchując się czuje Fasolki często tak raz na godzinę coś tam szturchnie od środka :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    mooniia dzięki za info :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Hey laseczki:)
    Witam się w skończonym 28 tyg.;)))))
    Dziś zbadałam sobie cukier, czekam na wyniki... do tej pory mnie mdli po tym ulepku łeeee,

kuleczka_69: dziewczyny czy Wy tez mialyscie tak, ze np z jednego cycocha Wam tylko siara leciala intensywnie?a z drugiego tylko jak sie mu odektalo? :P bo ja od wczoraj to mam powodz na jednym cycuchu ;/
    --

Kuleczka ja zaliczyłam siarę - z jednej piersi. Było to parę tyg. temu. Teraz mam sucho bo przestałam na piersiach spać.
    --
  2.  permalink
    rumba: Kuleczka ja zaliczyłam siarę - z jednej piersi. Było to parę tyg. temu. Teraz mam sucho bo przestałam na piersiach spać.

Ja nie spie na piersiach, w ciagu dnia tez leci, normalnie potop :P i to na przemian, raz z jednej, pozniej nagle z dwoch i znowu z jednej :P
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Nie wiem czy to ma jakiś sens i uzasadnienie ale wpadłam na pomysł, że może jest zależność pomiędzy wielkością ,,zderzaków,,;)) a momentem pojawiania się siary?

Im większe piersi tym siara szybciej się pojawia ? i odwrotnie... Nie wiem tak sobie gdybam :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    Hehe, ale jakis sens w tym jest :P bo moje fiflaki sa dosyc spore :P
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ja mam spore piersi i siary do tej pory niet :) - myślę, że nie ma reguły :)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    rumba:
    Im większe piersi tym siara szybciej się pojawia ? i odwrotnie... Nie wiem tak sobie gdybam :bigsmile:

obalam hehe ja noszę rozm D na co dzień, więc spore i w poprzedniej ciąży siara dopiero po porodzie sn :bigsmile:, piersi ogólnie powiększyły mi się w okolicach 6-9tc i później wróciły do swojego rozmiaru więc może będzie chłopak hhaha
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Ja rumba też obalę Twoją teorię ;) Przed ciążą nosiłam rozmiar 70H i siary też jeszcze nie mam :wink:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    rumba: Im większe piersi tym siara szybciej się pojawia ? i odwrotnie... Nie wiem tak sobie gdybam

Chyba nie, gdyż ja mam duży i ciężki cyc, a siara pokazuje się raz na jakiś czas i to w mikro ilościach. Mnie pierwsza pojawiła się w 25/26tc, więc katka masz jeszcze czas hehe
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    mag_dre: Chyba nie, gdyż ja mam duży i ciężki cyc, a siara pokazuje się raz na jakiś czas i to w mikro ilościach. Mnie pierwsza pojawiła się w 25/26tc, więc katka masz jeszcze czas hehe

nie spieszy mi się do takich atrakcji ;)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    ja mam chyba już DD (w jednej ręce się nie mieści ) i w pierwszej ciąży dzień przed ślubem zaczęło lecieć dokł 13.09 w 21/22 tyg. ale to może jeszcze stres doszedł pewnie dlatego tak szybko .
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    sysiajaw: obalam hehe ja noszę rozm D na co dzień, więc spore

Sysiajaw rozm D to wcale nie takie spore, przed ciążą mialam 70E/F w zalezności od firmy, a teraz noszę 75H lub 80G ( w zależności od firmy i modelu) i wydaje mi się, ze znowu robi się mały :cry: :devil:
    --
  4.  permalink
    mag_dre: Mnie pierwsza pojawiła się w 25/26tc

Mi chyba jakos 23/24tc zaczela leciec, pewnie i tak reguly na to nie ma:P
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ponawiam pytanko o kegla, czy wiecie od kiedy można ćwiczyć te mięśnie? :smile:

mag_dre: 70E/F w zalezności od firmy, a teraz noszę 75H lub 80G ( w zależności od firmy i modelu) i wydaje mi się, ze znowu robi się mał

no to pięknie to ja się już nie wypowiadam :devil::devil::devil:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    nie wiem czy dobrze pamiętam ale w szkole rodzenia mówili od około 30/33 tak mi się wydaje , ale co położna to pewnie inna wersja
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Jeśli wszystko u ciebie w porządku z szyjką to już możesz zacząć ćwiczyć mięśnie kegla.:bigsmile:
    --
  5.  permalink
    mag_dre: Jeśli wszystko u ciebie w porządku z szyjką to już możesz zacząć ćwiczyć mięśnie kegla.

Dokladnie :) jesli nie masz problemow z szyjka to mozesz juz tam sobie cwiczyc zwieracze hihi
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Popieram, tuniczki i leginsy w Lidlu bardzo fajne, ja jestem już po zakupach. Leginsy są strasznie sztuczne, boję się, że mi się w nich tyłek zapoci, ale faktycznie super wygodne.

Siara pojawiła się u mnie jakiś miesiąc temu, w obu piersiach, choć w prawej jakby więcej. Jak zobaczyłam pierwszą kroplę to latałam z cyckiem na wierzchy przez cały dom, żeby się mężowi i mamie pochwalić. Potem też z każdą kroplą leciałam do męża i podstawiałam mu biust przed nos i czekałam na słowa uznania.:crazy: Do tej pory jest, jak ścisnę, ale sama nie leci.

A co do zależności pomiędzy rozmiarem a pojawieniem się siary: ja miałam rozmiar 70 F, teraz mam 75 G, zatem biust niczego sobie, ale dużo nie urósł.

Swoją drogą: czy tylko dla mnie określenie "siara" na pierwszy pokarm to jakieś obrzydliwe nieporozumienie?
    Brzmi okropnie.
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    A ja z kolei biust mały miałam, a siarę pierwszą koło 17tc, a w 29tc w szpitalu już leciało ciurkiem. Za to teraz biust ogromny jak na mnie 70e i pełno pokarmu. A dziś miałam problem z koszulkami, myślałam ze mi się wszystkie w praniu zbiegły i dopiero potem doszłam do tego, ze to przez cycki.
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Cześć dziewczęta! Widzę, ze mamy jedną rozpakowaną i kilka nowych mamuś. :bigsmile:
    Ja się dzis troszkę od rana stresowałam, bo moja córka od wczoraj jakoś mało aktywna jest. Zadnych harców wieczorem, ani rano, jedynie raz na kilka godzin lekkie "zafalowanie" w brzuchu. Na razie poczekam spokojnie do wieczora, może się rozbryka- jak nie to chyba wieczorem zadzwonię do szpitala zapytać, co robic. Nie chcę się nakręcać, bo mam nadzieję, że to wynik ułożenia, albo po prostu leniwy dzień.
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Rumba, ja przeszłam obciążenie glukozą wczoraj, zatem łącze się w przesłodkim bólu z Tobą :wink:
    Jutro przed wizytą u gina odbieram wyniki.
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Ja siary (rzeczywiście nazwa obrzydliwa) wciąż jeszcze nie mam. W pierwszej ciązy miałam dopiero na jakis miesiąc przed porodem i tylko jak brałam ciepły prysznic. Na szczęście to nie ma wpływu na jakość laktacji po porodzie.
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Pepper, moja Ida też ma czasem takie dni, że w ogóle nie fika. Tylko czasem właśnie przesunie się, zafaluje. Szczególnie kiedy ja jestem bardziej aktywna. Nie liczę na razie ruchów, nie chcę się wpędzać w kolejną paranoję :wink:
    Jeśli wszystko inne poza tym, że słabo ją czujesz jest OK, to ja bym się nie przejmowała. Najlepiej zrobisz, jak zjesz coś słodkiego, położysz się na lewym boku, najlepiej wieczorem, i poczekasz. Na pewno córa się przywita jakimś kopem :smile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    doti_p: A ja z kolei biust mały miałam, a siarę pierwszą koło 17tc, a w 29tc w szpitalu już leciało ciurkiem. Za to teraz biust ogromny jak na mnie 70e i pełno pokarmu. A dziś miałam problem z koszulkami, myślałam ze mi się wszystkie w praniu zbiegły i dopiero potem doszłam do tego, ze to przez cycki.

Ojoj a do tego jeszcze szczuplutka jesteś to te E musi być rzeczywiście pokaźne , ale to tylko się cieszyć Dziewczynki będą miały to czego najlepsze pod dostatkiem - oby jak najdłużej :thumbup:
    A jak sie czują ? czy często możesz brać je na ręce?

a Powiedz kiedy JE zaczęłaś czuć? i jak to jest możliwe żeby przy dwójce poznać płeć , przecież już teraz są mega ruchliwe i aktywne a do tego dopatrzeć się płci ???
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Również obalam mit wielkie cycki=szybsze pojawienie siary ;)

Mój biust przed ciążą to 75b/c, obecnie 80/85d :wink:, siary ślady szczątkowe, raz jeden jedyny jw opisałam. Również nie znoszę tego słowa, obrzydliwe. Zresztą na nasze narządy płciowe zarówno, męskie jak i żeńskie też nazwy nie są jakieś miłe: sromy, prącia, fuuu :devil:

Zrobiłam abażurowy żyrandol, na razie prototyp, następnym razem użyję innego sznurka :) Jeszcze tylko więcej koralików i będzie ok.

http://28dni.pl/pictures/1442921.jpg
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    penny zdolniacho :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    A wiecie jakie to proste, macie tu przepis :) i róbcie, bo naprawdę fajnie wychodzi :

http://www.nieruchomosci.infokatalog.pl/artykul/1082
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Penny, śliczny! Zdradzisz jak się tworzy takie cudo, czy zbierasz zamówienia? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Dzięki :wink:

Easy wyżej podałam link :) polecam tylko użycie sznurka w miarę gładkiego i cienkiego, mój był za gruby i ciężko mi się nim owijało. No i ja tylko raz kleju używałam, nie powtarzałam tego zabiegu po dobie ( bo mi balon pękł : P) i wszystko ładnie trzyma. Następny będzie bardziej dopieszczony na pewno, no i większy bo do salonu. Ten jest dla królewny z bajkowymi kuleczkami.

Dziewczyny na podobnym etapie ciąży, czy Wam dzieci też tak uciskają, napierają na pęcherz ? Ja dosłownie się krzywię już z bólu :cry::cry::cry:. W ogóle dół miednicy mam w takim stanie jakby mnie ktoś tam pobił, a przecież Mała kopie mnie po żebrach ...:wink:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    penny ja mam bombki zrobione w ten sposób w domu na choinkę :bigsmile:

No na szczęści nie mam problemów bynajmniej tak było do ostatniej wizyty, teraz mam za 13dni wizytę więc może poczekam i po niej zacznę, dzięki za odpowiedź :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Pomysł na bombkę też świetny :bigsmile: Ja spróbuję jeszcze kinkiety w ten sposób machnąć, widziałam też piękne żyrandole zrobione w ten sam sposób tylko że ze starych babcinych serwetek, do sypialni jak marzenie :cool:
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Ha ha widzę, że moja teoria jest do doopki:tooth:

easyshare: Rumba, ja przeszłam obciążenie glukozą wczoraj, zatem łącze się w przesłodkim bólu z Tobą

Mnie do tej pory muli łeee, też jutro mam wyniki i chwilę prawdy:wink:

Penny piękny:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    penny: Dziewczyny na podobnym etapie ciąży, czy Wam dzieci też tak uciskają, napierają na pęcherz ? Ja dosłownie się krzywię już z bólu . W ogóle dół miednicy mam w takim stanie jakby mnie ktoś tam pobił, a przecież Mała kopie mnie po żebrach ...

Oj tez tak mam, dokładnie dół miednicy jakby mnie ktoś tam skopał- bardzo nieprzyjemne i bolesne uczucie. Do napierania na pęcherz już się przyzwyczaiłam- to raczej macica naciska - przynajmniej tak wyczytałam- tylko szkoda, ze to takie czasem bolesne :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Przynajmniej udało Wam się wytrwać całe badanie z glukozą w żołądku ;-) Ale mi na szczęście nie kazano powtarzać, brrr.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Magdre ja się już może nie tyle złoszczę co jestem lekko poirytowana tym stanem. Może to hormony tak tez na mnie działają. Ja wiem, że Mała jest już wstawiona częściowo w kanał rodny, ale nie spodziewałam się, że to bedzie takie bolesne właśnie ;) cóż może natura tak to wymyśliła, żeby potem szoku podczas samego porodu nie było :wink:
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Mnie ostatnio "pocieszyla" polozna, jak wspomniala o bolu w dolnych partiach, powiedziala: bedzie coraz mocniej bolec, bo dziecko szykuje sobie dogodna pozycje do wyjscia, a przy tym oczywiscie rosnie jest wieksze i ciezsze ;)
    A i dowiedzialam sie, ze skurcze przepowiadajace-takie juz bolace pojawiaja sie na ok. 2 tyg przed porodem, z tym, ze wiele kobiet w ogole nie musi ich miec, moga byc nawet regularne, ale mijaja po jakims czasie.,
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    penny: Dziewczyny na podobnym etapie ciąży, czy Wam dzieci też tak uciskają, napierają na pęcherz ? Ja dosłownie się krzywię już z bólu . W ogóle dół miednicy mam w takim stanie jakby mnie ktoś tam pobił, a przecież Mała kopie mnie po żebrach ...

u mnie podobnie - jak leże jest w miarę ok, ale jak tylko wstanę to mnie tam kuje na dole i ma wrażenie, że non stop chce mi się siku
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    rumba dobrze ze juz po , ja mialam przedwczoraj i dalej mnie gardlo boli do tego doszedl kaszel i nie wiem co moge na niego brac moze zapytam poloznych. Moj maly dzis ma dzien leniwca zdarzaly mu sie takie choc nie za czesto wiec nie panikuje, od tego lezenia mnie slabi juz....chce do domu, meza :( mam nadzieje ze jutro wyjde...
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    hopelight tez zyje taka nadzieja ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    hopelight: nie wiem co moge na niego brac moze zapytam poloznych

Polecam syropek prenatal. Jest specjalnie dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Vsti: A i dowiedzialam sie, ze skurcze przepowiadajace-takie juz bolace pojawiaja sie na ok. 2 tyg przed porodem,

Vsti, u mnie tak od poltora tygodnia bardzo bolesne skurcze, wiec ten tego... Ale nie sadze, zebym miala za trzy dni rodzic :)
    Mi z kolei polozna mowila, ze nawet 4 tygodnie wczesniej sie pojawiaja i ze w drugiej ciazy bola mocniej, bo macica bardziej wrazliwa (z tego wzgledu czuje sie tez szybciej ruchy dziecka). I zeby sie tym nie sugerowac, jesli chodzi o termin porodu, bo czasem i tak sie przenosi.
    Ale pierwsza ciaze zakonczylam tydzien pozniej (tzn. w 38 tygodniu), ciekawe jak to bedzie teraz. A moze zostane liderka listy, jak sie rozpakuja wszystkie majowki i Kasiek przede mna :wink:
    --
  6.  permalink
    1. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    2. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    3. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    4. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    5. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)

6. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    7. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    8. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    8. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    9. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    10. Lezunia 25.06.2012
    11. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    11. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    12. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    13. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    14. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    14. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    15. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    16. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    17. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    18. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    19. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    20. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    21. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    22. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    23. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    24. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    25. polusiowa 02.08.2012 (chłopiec)
    26. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    26. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    27. atamala 06.08.2012
    28. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    29. Mamrotka 13.08.2012
    30. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    31. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    31. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    31. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    31. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    32. dorotka0905 20.08.2012
    33. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    33. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    33. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    34. marysia_23 25.08.2012 (dziewczynka i dziewczynka i chłopiec)
    35. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    36. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    37. patyk 120 01.09.2012
    38. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    39. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    40. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    41. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    42. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    43. oranda 15.09.2012
    44. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    45. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    46. sysiajaw 24.09.2012
    47. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    48. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    49. kapelusznick 01.10 2012
    50. Ber1987 05.10.2012
    51. magdalenka2610 07.10.2012
    52. łośćń 12.10.2012
    52. CiastoMiłości 12.10.2012
    53. madziauk 10.11.2012
    54. Linden 12.11.2012
    54. violet_flower 12.11.2012
    55.spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    56. edzia503 23.11.2012
    57. acia20 12.12.2012
    58. lofbejbe 21.12.2012
    58. moonia 21.12.2012
    59.Pomarańczka25 2.01.2013
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    _kasiek_: jak tylko wstanę to mnie tam kuje na dole i ma wrażenie, że non stop chce mi się siku

A no właśnie :wink: Ja bym sobie najchętniej taki prznośny kibelek między nogi zamontowała, bo mi czasu szkoda na bieganie do wc :wink: Przecież ja sikam co chwilę, tak po parę mililitrów jak mniemam, szału można dostać :confused: Do tego zaczęły mnie męczyć bóle podbrzusza identyczne jak przed miesiączką. Bardzo fajny będzie ten miesiąc :devil:

Vsti: A i dowiedzialam sie, ze skurcze przepowiadajace-takie juz bolace pojawiaja sie na ok. 2 tyg przed porodem,

Ja myślę, że w ogóle nie ma czegoś takiego, że coś jest albo nie ma na dwa czy trzy tygodnie przed :wink: Ja takie informacje dzielę przez 3, bo przecież każda babeczka jest inna. Nikt nie ma książkowo zaprogramowanej macicy od A do Z, u jednej będzie to na dwa tygodnie przed rozwiązaniem, u innej na cztery itd. Ja nie wiem dlaczego położne karmią pacjentki takimi informacjami :wink: Się bidne potem stresują.

Edit:

Dawno nie widziałam Wielgosz, ktoś coś wie co tam u niej ?
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.