Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeMay 24th 2012
     permalink
    Ale powiedział, że jak się te bóle głowy będą tak powtarzać to na kontrolę do neurologa mnie wyśle.:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    Witam się powizytowo:)

Młody waży 1630grm:crazy: Ja oczywiście szłam na wizytę cała w stresie, bo mnie rodziny obie straszą. Doktor powiedział, że nic mu nie jest, szyjka długa i zamknięta. Mały leży główką w dół (choć mi się wydawało, że fiknął koziołka i w poprzek leżał) czyli to co nam ostatnio pięknie wypinał to jednak dupka była :)
    Ufff, 3 tygodnie spokoju, chociaż pewnie do połowy czerwca jeszcze się zestresuję, albo mnie zestresują, bo mam tu za ścianą babcię, która ma swoją teorię na każde moje pierdnięcie (np. "nic nie kupuj, bo nigdy nie wiadomo...").

Wszystkim rozpakowanym mamusiom GRATULUJĘ, a nowe serdecznie witam.

Easyshare pamiętam, że na samym początku podglądałam Twoją kartę ciąży, bo mamy zbliżone terminy :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeMay 24th 2012 zmieniony
     permalink
    basia_87 gotowe :)))

1. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    2. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    3. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    4. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    5. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)

6. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    7. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    8. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    8. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    9. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    10. Lezunia 25.06.2012
    11. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    11. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    12. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    13. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    14. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    14. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    15. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    16. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    17. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    18. marylove 17.07.2012 (dziewczynka)
    19. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    20. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    21. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    22. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    23. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    24. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    25. polusiowa 02.08.2012 (chłopiec)
    26. Annie128 05.08.2012 (chłopiec)
    26. Matylda1982 05.08.2012(chłopiec)
    27. atamala 06.08.2012
    28. easyshare 09.08.2012 (dziewczynka)
    29. majka_85 11.08.2012 (chłopiec)
    30. Mamrotka 13.08.2012
    31. kuleczka_69 14.08.2012 (dziewczynka)
    32. Ul_cia 18.08.2012 (dziewczynka)
    32. Rumba 18.08.2012(dziewczynka)
    32. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    32. ma_mi 18.08.2012 (dziewczynka)
    33. dorotka0905 20.08.2012
    34. Cobraczek 23.08.2012 (chłopiec)
    34. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    34. Saba__ 23.08.2012 (dziewczynka)
    35. marysia_23 25.08.2012 (dziewczynka i dziewczynka i chłopiec)
    36. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    37. judka25 31.08.2012 (chłopiec)
    38. patyk 120 01.09.2012
    39. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    40. Kafffka74 04.09.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    41. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012 (chłopiec)
    42. Pajacynka 07.09.2012 (chłopiec)
    43. Peppermill 10.09.2012 (dziewczynka)
    44. oranda 15.09.2012
    45. katka_81 17.09.2012 (dziewczynka)
    46. asia_ 22.09.2012 (dziewczynka)
    47. sysiajaw 24.09.2012
    48. leneczka8484 25.09.2012 (chłopiec)
    49. ASulek 30.09.2012 (chłopiec i chłopiec)
    50. kapelusznick 01.10 2012
    51. Ber1987 05.10.2012
    52. magdalenka2610 07.10.2012
    53. łośćń 12.10.2012
    53. CiastoMiłości 12.10.2012
    54. madziauk 10.11.2012
    55. Linden 12.11.2012
    55. violet_flower 12.11.2012
    56. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    57. edzia503 23.11.2012
    58. basia_87 06.12.12.
    59. acia20 12.12.2012
    60. lofbejbe 21.12.2012
    60. moonia 21.12.2012
    61. Pomarańczka25 2.01.2013
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Katka dziękuję :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny co jest dobre na puchniecie nog?Czy moczenie w wodzie cos daje?Jak sobie z tym radzicie?
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    nóżki do góry Cobraczku :)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ehh dalszy ciąg prasowania... Aaa masakra :devil::devil::devil:
    --
  2.  permalink
    katka_81: nóżki do góry Cobraczku :)

Kiedy wlasnie jak tylko mam molziwosc to je unosze,przy siedzeniu i lezeniu,ale to nic nie daje:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Cobraczek: Dziewczyny co jest dobre na puchniecie nog?

przede wszystkim [ i chyba najbardziej ] pomaga leżenie z nogami do góry :smile:
    i moczenie w chłodnej wodzie
    mi i jedno i drugie pomagało :wink:
    a poza tym – nie jedz soli, pij dużo wody [chociaż gdzieś kiedyś czytałam, żeby właśnie przy puchnięciu nie pić i w sumie to nie wiem jak to z tym piciem jest….], unikaj słońca i nagrzanych pomieszczeń a jak dużo siedzisz to powinnaś co pół godzinki, godzinkę wstawać i chwilkę pochodzić
    --
  3.  permalink
    TEORKA: przede wszystkim [ i chyba najbardziej ] pomaga leżenie z nogami do góry i moczenie w chłodnej wodziemi i jedno i drugie pomagało a poza tym – nie jedz soli, pij dużo wody [chociaż gdzieś kiedyś czytałam, żeby właśnie przy puchnięciu nie pić i w sumie to nie wiem jak to z tym piciem jest….], unikaj słońca i nagrzanych pomieszczeń a jak dużo siedzisz to powinnaś co pół godzinki, godzinkę wstawać i chwilkę pochodzić

3 trymestr to czas kiedy chyba wlasnie najwiecej sie wody gromadzi w organizmie.Wczoraj caly dzien nogi moczylam w basenie i nadal nie widze zmian....Mialam nakaz odpoczywania i czestrzego lezenia nawet zaswiadczenie dostalam od gina do szkoly,ale przy trzy latce to juz nie jest takie latwe.Dobrze,ze maz wraca w sobote w nocy z pracy to troche odciazy mnie.
    Dziekuje za porady,mam nadzieje,ze czestrzy odpoczynek pomoze:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    JA mam jeszcze do łykania cyclo 3 fort i diosminex. Bez nich pewnie nie byłabym wstanie chodzić.
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    Annie, ja Ciebie nie pamiętam niestety, ale możemy to nadrobić :)

Cobraczku, pisałam wcześniej na ten temat, na poprzedniej chyba stronie: polecam masaż nóg zimną wodą po każdym prysznicu, u mnie działa. Od stop wzwyż, stopniowo zmniejszając temperaturę wody do jak najzimniejszą możesz wytrzymać. Ja tak robię codziennie i nie mam juz problemów z puchnieciem, a miałam spore. Mam ogólnie słaby przepływ krwi w nogach, za szerokie zastawki, miałam juz operacyjnie usuwane zylaki. Myślałam że w ciąży będę bardzo cierpieć z tego powodu, ale na szczęście zimna woda pomaga :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    MNie ciągle w brzuchu pyka/strzala-powiedziałam o tym gince, troche pytająco na mnie popatrzyła i powiedziała, że pewnie dzidziuś sobie cos robi. Ja zauwazylam ze strzelanie ejst podczas ruchu maluszka, ale to raz na kilka dni
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    TEORKA: pij dużo wody [chociaż gdzieś kiedyś czytałam, żeby właśnie przy puchnięciu nie pić i w sumie to nie wiem jak to z tym piciem jest….]

Dziś lekarz mi powiedział, że teoria o tym, żeby nie pić dużo wody przy puchnięciu, to stara szkoła...stąd pewnie te zbieżne informacje ;)

Treść doklejona: 24.05.12 21:27
    mag_dre - wiem, że Ty też puchniesz...a mam takie pytanie...dużo siusiasz? Bo ja właśnie nie i obawiam się o moje nerki... :confused: Dodam, że staram się pić jak najwięcej...
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
  4.  permalink
    easyshare - Dziekuje:wink: Przed chwila troszke siadlam na wannie i prysznice letnia woda spryskalam i lekko ulge odczuwam,bede sobie tak robic kilka razy dziennie to moze pusci:wink:

magku: Dziś lekarz mi powiedział, że teoria o tym, żeby nie pić dużo wody przy puchnięciu, to stara szkoła...stąd pewnie te zbieżne informacje ;)

W upaly,ktore nam teraz towarzysza trudno duzo nie pic...Mi sie czasem nawte pic odechciewa bo czuje sie jakbym byla z olowiu.Najbardziej to twarz i stopy mi puchna.Monitoruje swoje cisnienie i jest w normie wiec narazie nic zlego sie nie dzieje:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Cobraczek - ja nawet w takie upały muszę się zmusić do wypicia :confused: Jestem pod tym względem dziwna i nie odczuwam pragnienia :confused: i każdy dzień to walka z wodą...

Treść doklejona: 24.05.12 21:40
    Twarz też mi puchnie, pisałam już o tym na forum z mag_dre..tak więc witamy w gronie 'puchnących' :confused:
  5.  permalink
    magku: Cobraczek - ja nawet w takie upały muszę się zmusić do wypicia Jestem pod tym względem dziwna i nie odczuwam pragnienia i każdy dzień to walka z wodą...

Mam dokladnie to samo z piciem hehe.
    Zauwazylam,ze brzuszek szybciej tez rosnie bo juz rozstepy sie pojawiaja,ale powiem wam szczerze,ze nie cierpie specjalnie z tego powou:bigsmile:

Po porodzie zamierzam isc na laserowe usuwanie rozstepow:wink:taki prezent sobie sprawie.Trzecie dziecko planujemy dopiero jak zbudujemy wlasny dom wiec zamierzamw wrocic dor ozmiaru 38 i byc laska:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Cobraczek: Mam dokladnie to samo z piciem hehe.

To chociaż ktoś mnie rozumie, bo w rodzinie każdy się dziwi, jak można nie odczuwać pragnienia....A no MOŻNA...jak widać :wink:
  6.  permalink
    magku: To chociaż ktoś mnie rozumie, bo w rodzinie każdy się dziwi, jak można nie odczuwać pragnienia....A no MOŻNA...jak widać

Mozna,mozna u mnie lekarz zauwazyl bardziej zageszczony mocz i zapytal jak u mnie z piciem to mu powiedzialam,ze dziwnie bo nie odczuwam pragnienia to mowil,ze chociaz 1,5 litra wody na dzien,ale ciezko mi to idzie.
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    magku: mag_dre - wiem, że Ty też puchniesz...a mam takie pytanie...dużo siusiasz? Bo ja właśnie nie i obawiam się o moje nerki... Dodam, że staram się pić jak najwięcej...

Jak piję wodę niskosodową to tak, jak nie, to ino po kropelce. Problemy z nerkami wyszłyby ci w moczu, więc spokojnie.
    --
  7.  permalink
    Zmykam dziewczyny spac bo dzisiaj chodze jak potluczona.Mloda jak kladlam to mi sie przysnelo i teraz jestem do niczego.Jutro przedstawienie w przedszkolu na dzien mamy,moja cora pierwszy raz wierszyk do mikrofony mowic bedzie:bigsmile::wink:jestem strasznie z niej dumna:bigsmile::bigsmile:
    Dobranoc robaczki!
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Mi nogi puchly od samego początku ciąży i codziennie wieczorem mąż mi robi zastrzyki w brzuch z CLEXANE najmniejszą dawkę i do tego lezenie. Te zastrzyki to podobno codziennie do końca ciąży.

Dziwnie pisze się z telefonu raz sobie wybiera polskie literki a raz je pomija
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Jej, jak mnie dupsko po tych zastrzykach boli. Ale, co tam dla dziecka warto :) A za 15-scie lat przyjdzie i powie "ej stara" :D
    Dobrej nocy! Jutro sadny dzien ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsit - a może by mi się i kopniak przydał....pierwszego porodu właśnie się nie bałam, teraz niby wiem, że wszystko jest do przeżycia i nie taki diabeł straszny, ale jakoś taki lęk mnie dziś naszedł......

A czy dam radę sn - nie myślę już o tym - niech zrobią tak, żeby Mateusz bezpiecznie przeszedł na tą stronę brzuszka - reszta się nie liczy
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
    • CommentTimeMay 24th 2012 zmieniony
     permalink
    Penny, jestem. Dobrze ze ktoś sie za mną stesknil:threesome:.

Paciorkowiec mi sie ulokował w gardle. W sumie to wolę tę gadzinę w gardle niż w pipce...:cool:. Do czwartku, czyli następnej wizyty, jestem na amoksycyklinie. Przywalilam 2,5 kg w 3 tyg.:shades:. Akcja z niedzieli, kiedy to myślałam ze rodzę, to nic innego jak mój synek kochany:devil: uciskający nerw kulszowy...

Kasiek, ja tez zaczynam sie zastanawiać czy dam radę.Boje sie porodu, czuje sie już zmęczona na myśl o zarwanych nocach, nie wiem jak sobie poradzę z podziałem obowiązków między dwójka dzieci...
    Porodu boję się dlatego, że pierwszy miałam super, więc pewnie drugi mnie nie oszczędzi już tak bardzo. No ale kto da redę jak nie my!!

Dzisiaj zaczynam 9 miesiąc!!
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeMay 25th 2012
     permalink
    wielgosz: Penny, jestem. Dobrze ze ktoś sie za mną stesknil.

No ba !!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Za mną wspaniała koszmarna, dosłownie i w przenośni, noc :wink: Dobrze, że już jest poranek i pyszna filiżanka kawy obok mnie. Postanowienia na dziś : prasowanie, sprzątanie całej chałupy, uszycie misia przytulaka dla Małej :bigsmile: Zobaczymy co się uda zrobić, bo wczoraj parę godzin plackiem leżałam przez bóle krzyża i podbrzusza.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    No ja zasnelam po 12, obudzilam sie o 2, 4, 4.30, a o 5.30 juz mi ktg podlaczali :/
    Teraz przychodzi mi czekac do 10 na wizyte, badanie i decyzje...
    Tez bym sobie cos porobila, ale nawet, jak wyjde dzis to jedyna moja atrakcja poza lozkiem, bedzie wyjscie do wc :devil:
    Ale sie uparlam, ze donosze ciaza przynajmniej do tego 18. Czerwca!!!:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Donosisz kochana donosisz, a może i przenosisz :wink: Odezwij się po wizycie co i jak :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Doberek:-) ... z tym pragnieniem mam tak samo picie moglo by nie isniec....
    --
    • CommentAuthoreasyshare
    • CommentTimeMay 25th 2012 zmieniony
     permalink
    Dzień dobry!
    Dziś znów zapowiada się upalny dzień, uff... Szczerze mówiąc wolę marznąć zimą niż przegrzewać się latem. Nie do końca dobrze zaplanowałam tę ciąże, ostatnie miesiące przypadają na najgorętszy okres w roku. Cóż, jakoś przetrwamy, z pomocą wiatraczka, zimnych pryszniców i arbuzowych drinków :wink:

Kasiek, czyżby mój pierwszy kopas w dupas ma być skierowany w stronę Twych kształtnych pośladków? Czego się boisz, mała? Że sobie nie poradzisz - z porodem, opieką nad dziećmi? A kto ma sobie poradzić jak nie Ty? To właśnie my, kobiety, najsilniejsze, najbardziej wytrzymałe, najbardziej zajebiste przedstawicielki swojego gatunku radzimy sobie ze wszystkim koncertowo. A co dopiero z takim cudem, jak narodziny własnego dziecka. Kochana, oficjalnie uznaję, że Twoje wczorajsze małe strachy to wynik hormonów ciążowych, na które mój mąż zwala wszystko, co mu nie pasuje w moim zachowaniu. To bardzo wygodne tłumaczenie, nieprawdaż?

Głowa do góry, cyc do przodu i uśmiech na twarz!

Dziś kolejna wizyta u ginekologa, sprawdzimy jak tam szyjka. Odbieram też wyniki obciążenia glukozą. Oby wszystko było OK.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    dzień dobry

Ja już po badaniach - postanowiłam nie czekać aż przychodnia przyszpitalna łaskawie wyda mi wyniki badań potrzebne do porodu i pojechałam do diagnostyki zrobić je na własny koszt !!!! Nie mam siły jeździć i użerać się z "urzędnikami" i prosić o to co jakby nie było jest finansowane z moich i męża składek zdrowotnych !!!!!!!!! Wczoraj się nadenerwowałam.....i nic to nie dało.

Teraz uciekam jeść śniadanko

PS. torba Mateuszka spakowana (kompletna i zasunięta), w mojej brak pasty, szczoteczki, glukometru, insuliny, ładowarki do telefonu no i dokumentów do porodu czyli wszystko to czego nie mogę schować bo używam :bigsmile:

wielgosz: Porodu boję się dlatego, że pierwszy miałam super, więc pewnie drugi mnie nie oszczędzi już tak bardzo. No ale kto da redę jak nie my!!

no właśnie u mnie pierwszy też był lajtowy i może to głupio zabrzmi, ale miło go wspominam.....teraz nie chciałabym się chyba po prostu zawieść.....no i boję się też, że Mateusz może być np. trudniejszym dzieckiem, mieć kolki, kiepsko jeść z piersi, nie spać po nocach....Iwonka była w tym względzie prawie ideałem - pięknie ssała, kolkę miała raz w życiu, spała też ładnie tyle, że się dość często budziła na jedzenie, ale jakoś to zniosłam, bardzo mało płakała....Ciekawa jestem jaki "przypadek" mi się teraz trafi

Treść doklejona: 25.05.12 07:54
    easyshare: Kasiek, czyżby mój pierwszy kopas w dupas ma być skierowany w stronę Twych kształtnych pośladków?
    ............
    easyshare: Głowa do góry, cyc do przodu i uśmiech na twarz!

A bardzo proszę - może być w mój tyłeczek (i dzięki za te "kształtne" :shamed:) To chyba jednak hormony :bigsmile:
    A no i cyc do przodu....hmmm tylko czy ktoś zauważy cyca bo u mnie to raczej brzuch mocno wyprzedza cyce :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    jak
    posiewy wyjda ok to dzis wychodze:) za 2h wyniki, 3majcie kciuki! wiele
    z was opowiadalo o ciemnocie wsrod ciezarnych na polozniczym hehe i ja
    tego doswiadczylam... ze niby ktg to cpg hehe ale poniekad zazdroszcze
    im tej nie wiedzy. Ja za duzo czytam i wiem a potem sie stresuje zycie w
    blogiej niewiedzy jest chyba lepsze...ze mnie rodzina sie juz nabija ze powinnam zaczac medycyne i isc na ginekologa, to taki nie glupi pomysl ale za dstara jestem 23 lata juz stuknie w grudniu,,
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    To ja tez poprosze o kciuki :D

Spytam sie dzis gina. ile czasu mi jeszcze daje :devil::bigsmile:

I chyba bede rodzic w tym szpitalu, mam nadzieje, ze uda mi sie dojechac te 55 km :D (maz obliczyl, ze poza godz. szczytu dojedziemy w 35 min. i stwierdzil, ze od poniedzialku piwa nie pije, bo w razie "w" przeciez musi byc kierowac :D)
    A ja caly czas sama na sali leze, nie mam atrakcji :p Dokladnie taka niewiedza chyba jest mniej stresujaca :D
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Witamy się już prawie weekendowo. Na dzień dobry mam pytanie :-) Miała któraś z Was po 30 tyg USG oceniające stan szyjki macicy? Domyślam się, że to będzie to "dowcipne" badanie?
  8.  permalink
    Czesc Dziewczynki!
    Mloda tesc zawiozl do przedszkola a ja sie bede zaraz bierac na przedstawienie :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Vsti: Spytam sie dzis gina. ile czasu mi jeszcze daje

eeee Ty to jeszcze sporo czasu masz:bigsmile::bigsmile::bigsmile::tongue:

Treść doklejona: 25.05.12 08:25
    BlueCactus: Miała któraś z Was po 30 tyg USG oceniające stan szyjki macicy?

Ja mialam kilka razy do tej pory robione a jeszcze 30 nie przekroczylam.Poprostu jest dokladniejsze niz badanie palpacyjne.
    Z cora nie mialam nigdy robionego.Mysle,ze to zalezy od sytuacji,jezeli masz bole i lekarz podejrzewa ze cos z szyjka nie tak to sprawdza.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    usg szyjki mialam "dowcipne" i bylo malo konfortowe :p

Cobraczek i tak mnie juz uswiadomili, ze do lipca nie dociagne :|
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    wkladaja
    glowice od usg dopochwowo i mierza. vsti 3mam i nie puszczam. Ja tez bede rodzuic
    w tym szpitalu z domu rodzinnego mam tu doslownie 5 minut wonym tempem z
    domu meza 20km. Podoba mi sie tutaj, fajne polozne i ciocia oddzialowa.
    Jedno mnie martwi nie ma zzo nawet na zyczenie za oplata wiec nic mnie
    nie uratuje :(
  9.  permalink
    Vsti: Cobraczek i tak mnie juz uswiadomili, ze do lipca nie dociagne :|

Obys jeszcze miesiac wytrzymala,kazdy tydzien na wage zlota dla malucha:wink:
    --
    • CommentAuthoreasyshare
     permalink
    BlueCactus, u mojego gina ocena szyjki to zawsze badanie na fotelu - musi sobie ją pomacać;), potem usg dopochwowe i na koniec jeszcze przez powłoki.
    Także kompleksowo, nie ma co :wink:
    Ja jestem jeszcze przed 30 tyg., ale nie sądzę, żeby to miało znaczenie dla badania.

Hope, trzymam kciuki, żebyś już dziś znalazła się w domku.
    --
    •  
      CommentAuthorBlueCactus
     permalink
    Dzięki dziewczyny! :-) Dzisiaj się na nie wybieram, mam nadzieję, że nie jest tak źle z tą moją szyjką i Młody posiedzi jeszcze trochę.
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    hopelight i Vsit kciuki zaciśnięte

Vsti: I chyba bede rodzic w tym szpitalu, mam nadzieje, ze uda mi sie dojechac te 55 km :D (maz obliczyl, ze poza godz. szczytu dojedziemy w 35 min. i stwierdzil, ze od poniedzialku piwa nie pije, bo w razie "w" przeciez musi byc kierowac :D)

spokojnie - to wbrew pozorom nie idzie tak szybko....no chyba, że będziesz chciała jak najdłużej zostać w domu jak już pojawią się regularne i częste skurcze
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    bluecactus powiem Ci ze dwa razy badali mi ta szyjke na badaniu gin potem na usg, i gin robiac to ostatnie zawsze mowili ze na monitorze zdecydowanie lepiej to wyglada niz 'palcowo'. Takze 3 mam mocno kciuki
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej!

Ja mialam straszna noc-miałam chwilę bezdechu-obudziałam się spiąc na wznak i miałam zatkany nos, nie miałam powietrza i przez chwile mialam kłopot by je złapac
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    dokladnie mi 2 tyg. temu wedlug palcowki wychodzilo, ze szyjki prawie nie ma, a na usg miala cale 22 mm :p
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti kciuki! w którym szpitalu jesteś?
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Uff, witam, w nocy pozbyłam się prawie kg wody:crazy: moje stopy nie przypominają już płetw :swingin::cheer: No ale spuchnięte są dalej. Obudził mnie dzisiaj skurcz w obu łydkach na raz:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Jestem w szpitalu gdzie ordynatorem jest moj gin. Szpital wojskowy z b. dobra opinia, ale to juz nawet inne woj. bo zach.-pom. ...

Nie dosc, ze pokluli mi tylek, codziennie kluje sie 4 razy w paluchu to jeszcze dzis pobrali krew z zyly, zaczynam sie czuc, jak cpun :D
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    majka_85: Wczoraj miałam wizytę u ginki no i szyjka się skraca. Wszystkie inne badania super, tylko ta szyjka. Zastanawiam się czy to epidemia jakaś czy co. Ja nie dość że w domu siedzę na 4literach, nie przemęczam się to i tak nic nie daje. Dostałam luteine i nospe na dwa tygodnie i jak się nie poprawi to "będziemy myślały", ale słowo szpital też padło. Teraz siedzę na pupie i staram się nie stresować.

No to pierwsza zasada - nie siedź na pupie :wink: Serio, pierwsze zalecenie od gina przy odkryciu problemów z szyjką to było "nie siedzieć!!". Siedzenie bardzo mocno obciąża szyjkę i jest w tej sytuacji bardzo niewskazane.
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsit - ja sie sama codziennie kłuję glukometrem 6 razy dziennie + insulina 3 razy dziennie !!!!! A dziś też jeszcze zaliczyłam pobranie krwi więc na koniec dnia będę miała zaliczonych 10 wkłuć :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    Cześć dziewczyny. Chciałam zrobić porównanie na brzuszki -po tygodniu, ale w trakcie obróbki dotarło do mnie, że poza strojem zdjęcia niewiele się między sobą różnia :cry:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.