Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Penny - mi dopiero teraz lekarz pobierał wymaz na GBS, więc myślę, że może i Tobie teraz to zrobi... ;)

Z jednej strony lubię ten jego luz, bo się nie certoli jak z jajkiem, "bo ciąża to nie choroba", z drugiej irytuje mnie to lekkie podejście. Przynajmniej wizyty mam teraz co dwa tygodnie ;) Generalnie nie nakręcam się to chyba pierwszy raz, taki negatyw ze mnie popłynął, bo po raz kolejny dowiaduję się o jakimś badaniu z forum a nie od niego. Ale w sumie za wcześnie na ocenę, bo wizyta dopiero przede mna i jeszcze się okaże, że sam wypisze skierowanie na GBS bez mojego dopytywania, więc luz do środy mam zatem 

Czy mam napierać na badanie z obciążeniem tu,czy jak będę w pl(około 18-20tc) to zrobię sobie na własną rękę ?
Bo w grupie ryzyka jestem choć słodycz ostatnią miałam w 4tc , to i tak białe pieczywo banany, lody .....

Mam pytanie czy to normalne że od początku ciąży schudłam 3 kilogramy, a nie wymiotuje a ostatnio jem jeszcze częściej i więcej. Czy w ciąży nie powinno się raczej tyć?
--
Mnie robili w szpitalu, i powiedzieli, ze w ciąży zawsze wzrasta- norma dla ciężarnych jest do 6-ciokrotnego przekroczenia normy dla zwykłych ludzi :D
kasiek ja tylko robie inr i aptt co miesiąc

Zapytałam o szyjkę, więc zmierzyła i okazało się, że ma 1 cm
. Mam nadzieję, że jednak coś się ruszy przez weekend - zamierzałam dać Małej jeszcze parę dni (ze względu na termin z USG) i się nie stresować, ale niestety okazało się, że mam już mniej wód i dostałam skierowanie do szpitala na poniedziałek, ze wskazaniem indukcji porodu
Jeśli dziś po takiej ilości chodzenia, jaką zaliczyłam, nic nie będzie, to jutro ruszamy z całym arsenałem domowych środków - w planie wizyta na rynku i później sadzenie kwiatków albo (alternatywnie) mycie okien
. Może M. na coś namówię? 
Mam nadzieję, że jednak coś się ruszy przez weekend - zamierzałam dać Małej jeszcze parę dni (ze względu na termin z USG) i się nie stresować, ale niestety okazało się, że mam już mniej wód i dostałam skierowanie do szpitala na poniedziałek, ze wskazaniem indukcji porodu
W ogóle to po pierwszym rzucie oka na USG mówiła, że skierowanie do szpitala wypisze na środę, ale jak się poprzyglądała, to jednak zdecydowała, że lepiej będzie, jak się w poniedziałek zgłoszę... A na wadze w gabinecie miałam dziś 1 kg mniej niż tydzień temu. Dodam, że żadnego sączenia się nie zauważyłam, a sprawdzam wnikliwie wkładki w poszukiwaniu czopa

penny chyba pierwszy raz od dawna nie mamy wizyty tego samego dnia bo ja mam tym razem we wtorek :)
no i jak ta pokrzywa bo jak powiesz że pyszna to ide rwać choć miałam z niej nawóz zrobić :)
Po pokrzywę zaraz pójdę, bo jakoś po sprzątaniu zaległam na kanapie, bo mi krzyż dokuczał i ucięłam sobie drzemkę. Za godzinę dam znać 

W miedzyczasie złapałam to cholerstwo i jest prawdopodbienstwo ze podczas stosunku mogła sie moja ślina dostać do pochwy.